КАСТОРНОЕ МАСЛО 20 EO


CASTOR OIL 20 EO = PEG-20 Castor Oil = КАСТОРНОЕ МАСЛО 20 EO
Номер CAS: 61791-12-6
EC / Номер списка: 500-151-7
Касторовое масло этоксилированное


Chem / IUPAC Название: Касторовое масло, этоксилированное (среднее молярное соотношение 20 моль ЭО)

CASTOR OIL 20 EO представляет собой конденсат этиленоксида триглицерида природного происхождения.
Другие названия: этоксилат касторового масла с 20 EO, этоксилированное касторовое масло, касторовое масло 20 EO, касторовое масло peg-20

Химическая квалификация: биологические, этоксилаты касторового масла, этоксилированные глицериды, неионогенные


Полиоксиэтиленовые производные касторового масла, такие как CASTOR OIL 20 EO, используются во множестве пероральных, местных и парентеральных фармацевтических составов.

ЭТОКСИЛАТ КАСТОРНОГО МАСЛА
Этоксилат касторового масла с 20 ЭО является стандартным эмульгатором без НПЭ в различных составах ЕС.
Продукт показывает отличные эмульгирующие свойства для многих растворителей и не раздражает глаза.

ПРИМЕНЕНИЕ CASTOR OIL 20 EO: защита растений, текстиль, бумага, кожа, краски.

Идентификатор продукта
Торговое наименование
КАСТОРНОЕ МАСЛО 20 EO
Химическая природа: этоксилированное растительное масло.
Номер CAS: 61791-12-6

Касторовое масло этоксилированное
Этоксилат касторового масла
КАСТОРНОЕ МАСЛО ПОЛИЭТОКСИЛАТ
КАСТОРНОЕ МАСЛО ПОЛИОКСИЭТИЛЕНОВЫЙ ЭФИР
Касторовое масло этоксилированное
Касторовое масло, этоксилированное (20 моль ЭО)
Этоксилированное касторовое масло
Полиоксил 20 касторовое масло


Соответствующие установленные области применения вещества или смеси

Тип использования:
CASTOR OIL 20 EO - эмульгатор для рецептуры средств защиты растений.
CASTOR OIL 20 EO действует как солюбилизатор гидрофобных активных веществ, витаминов, отдушек, ароматизаторов и эфирных масел.
CASTOR OIL 20 EO подходит для создания прозрачных гелевых композиций.
CASTOR OIL 20 EO также используется в средствах для ухода за кожей и в прозрачных косметических препаратах.


Касторовое масло PEG 20 представляет собой производные касторового масла на основе полиэтиленгликоля, и оно действует как поверхностно-активное вещество, солюбилизатор, эмульгатор, смягчающее средство, очищающее средство и ароматический ингредиент при добавлении в косметические средства или рецептуры средств личной гигиены.
Касторовое масло PEG 20 - это полутвердый ингредиент.

 
КАК РАБОТАЕТ Касторное масло PEG-20?
Касторовое масло PEG-20 растворимо как в воде, так и в масле и традиционно используется для эмульгирования и солюбилизации составов масла в воде.
Свойства CASTOR OIL 20 EO делают его идеальным для использования в жидких очищающих средствах, а его успокаивающие и смягчающие свойства делают его популярным дополнением к составам увлажняющих средств и косметики для ухода за волосами.
В качестве поверхностно-активного вещества PEG 20 Castor Oil помогает снизить поверхностное натяжение между несколькими жидкостями или между жидкостями и твердыми телами.
Кроме того, CASTOR OIL 20 EO помогает удалять жир с масел и заставляет их взвешиваться в жидкости.
Это облегчает их смывание и делает этот ингредиент популярным в очищающих средствах для лица и тела.
В качестве окклюзионного агента CASTOR OIL 20 EO создает защитный увлажняющий слой на поверхности кожи, действуя как барьер против потери естественной влаги.

При добавлении CASTOR OIL 20 EO к косметическим рецептурам его можно смешивать в холодном состоянии непосредственно с масляной фазой в рекомендуемом соотношении 3: 1 (PEG 20 Castor Oil / Oil).
Затем его можно добавить в водную фазу.
Если формула мутная, количество CASTOR OIL 20 EO может быть увеличено для повышения прозрачности.


Касторовое масло PEG 20 действует как (n):
Поверхностно-активное вещество
Солюбилизатор
Эмульгатор
Смягчающее
Очищающий агент
Ароматизатор
 
Касторовое масло PEG 20 помогает:
Комбинируйте несмешивающиеся ингредиенты
Мягко очищает и успокаивает кожу и кожу головы.
Создает пену в очищающих средствах
Обеспечьте единообразие тщательно смешанных продуктов
Сохраняйте прозрачность и ясность продукта
Повышает растекаемость продукта по коже
 
Рекомендуемая максимальная дозировка касторового масла ПЭГ-20 составляет 1-25%.


Преимущества касторового масла ПЭГ-20
Отличный эмульгатор
Не раздражает глаза
Экологически чистый эмульгатор для составов ЕС
Широко используется в многочисленных зарегистрированных рецептурах.
Надежная работа
Ориентируйтесь на рынок экологически чистых рецептур
Улучшенная маркировка рецептур
Устойчивые составы
Применимо во всем мире
Постоянные свойства рецептуры
Улучшенный токсикологический профиль

Применение касторового масла ПЭГ-20
Castor Oil 20 EO - стандартный эмульгатор без НПЭ в различных составах ЕС.
Этоксилат касторового масла с 20 ЭО демонстрирует отличные характеристики эмульгирования для многих растворителей.

Продукты Emulsogen EL представляют собой стандартные эмульгаторы без НПЭ в различных составах ЕС. Продукты обладают отличными эмульгирующими характеристиками для многих растворителей и не вызывают раздражения глаз.


Применение CASTOR OIL 20 EO
Агрохимикаты
Нефть, газ и горнодобывающая промышленность
Обработка текстиля и кожи
Целлюлозно-бумажная промышленность
Чернила, покрытия и клеи
Бытовые, промышленные и институциональные
Уборка
Смазочные материалы и обработка металлов


Технический паспорт
КАСТОРНОЕ МАСЛО 20 EO

Эмульгатор для средств защиты растений
Состав этоксилат касторового масла с 20 ЭО

Свойства продукта
Внешний вид (20 ° C) Вязкая желтоватая жидкость или паста
Содержание воды (KF): Макс. 0,5%
Активное содержание: прибл. 100%
pH (1% т. q. водный раствор): 7,0 - 9,0
HLB (Грифон): 10,5
Температура кипения:> 150 ° C
Температура вспышки:> 100 ° C


CASTOR OIL 20 EO - это неионогенный стандартный эмульгатор, не содержащий НПЭ.

Применение и характеристики
CASTOR OIL 20 EO демонстрирует превосходные характеристики эмульгирования для многих растворителей, обычно используемых в агрохимических составах.
Кроме того, касторовое масло PEG-20 является экологически чистым и не вызывает раздражения глаз.
CASTOR OIL 20 EO можно использовать для получения следующих типов рецептур защиты растений: эмульгируемый концентрат [EC], эмульсия в воде [EW], концентрат суспензии [SC], суспензия [SE] и масляная дисперсия [OD]

CASTOR OIL 20 часто используется в сочетании с анионными компонентами эмульгатора, такими как Calcium Labsa и этоксилаты тристрилфенола.

Совместимость
Касторовое масло PEG-20 смешивается со стандартными растворителями, используемыми для агрохимических составов, включая растительные масла и их сложные эфиры, ароматические растворители, минеральное масло, N-алкилпирролидоны, N, N-диметилалканамиды и другие.


Эти характеристики предназначены только для ознакомления и не должны рассматриваться как технические характеристики продукта.
Допуски указаны в спецификации продукта.
Дополнительные сведения о свойствах продукта, технических характеристиках, безопасности и экологических данных см. В паспорте безопасности материалов.


КАСТОРНОЕ МАСЛО 20 EO
Типичный уровень использования касторового масла PEG 20:
Что касается стандартных эмульгаторов и пакетов эмульгаторов, можно использовать касторовое масло PEG-20 в количестве от 5 до 15% по отношению к масляной фазе.
Смешивание PEG 20 Castor Oil с другими эмульгаторами может позволить снизить уровень использования и повысить стабильность эмульсии.

Функциональная категория CASTOR OIL 20 EO: эмульгатор, соэмульгатор, диспергатор, солюбилизатор, смазка, антистатик, смачивающее средство, очищающее средство, пеногаситель, умягчитель, смазочный материал, агент для контроля вязкости, краситель-краситель, способствующий окрашиванию, выравнивающий агент, стабилизатор, пенетрант.

Растворимость и совместимость CASTOR OIL 20 EO:
Растворим в воде
Растворим в большинстве полярных и неполярных растворителей и масел.
Химически стабильна в присутствии разбавленных кислот, оснований и солей.
Касторовое масло PEG-20 Совместимо с мылом, анионными и катионными поверхностно-активными веществами и многими органическими растворителями.


Хранение и обращение
CASTOR OIL 20 EO можно хранить в оригинальных плотно закрытых емкостях в прохладном, хорошо вентилируемом месте.
В случае использования только части контейнера, гомогенизируйте содержимое перед извлечением продукта.

Срок годности касторового масла ПЭГ-20:
Срок годности не менее двух лет при хранении в плотно закрытой таре при температуре 20-25 ° C в чистом и проветриваемом месте.
По истечении этого срока продукт следует проанализировать на предмет продления срока хранения.

Статус регистрации

Безопасность
Пожалуйста, ознакомьтесь с Паспортом безопасности материала перед обращением с материалом.

КАСТОРОВО МАСЛО 20 EO = ПЕГ-20 рициново масло
CAS номер: 61791-12-6
ЕО / списъчен номер: 500-151-7
Рициново масло, етоксилирано


Chem / IUPAC Наименование: рициново масло, етоксилирано (средно моларно съотношение 20 mol EO)

CASTOR OIL 20 EO е етиленоксиден кондензат от естествено получен триглицерид.
Други имена: рициново масло етоксилат с 20 EO, етоксилирано рициново масло, рициново масло 20 EO, peg-20 рициново масло

Химическа квалификация: на биологична основа, етоксилати на рициново масло, етоксилирани глицериди, нейоногенни


Полиоксиетиленовите производни на рициново масло като CASTOR OIL 20 EO се използват в различни орални, локални и парентерални фармацевтични състави.

КАСТОРОВО МАСЛО ЕТОКСИЛАТ
Етоксилатът на рициново масло с 20 EO е стандартен емулгатор без NPE в различни формулировки на ЕС.
Продуктът показва отлични емулгиращи характеристики за много разтворители и не дразни очите.

ПРИЛОЖЕНИЯ НА CASTOR OIL 20 EO: Защита на растенията, текстил, хартия, кожа, бои

Идентификатор на продукта
Търговско наименование
КАСТОРОВО МАСЛО 20 EO
Химическа природа: Етоксилирано растително масло
CAS номер: 61791-12-6

Рициново масло етоксилирано
Етоксилат на рициново масло
КАСТОРОВО МАСЛЕНО ПОЛИЕТОКСИЛАТ
КАСТОРНО МАСЛО ПОЛИОКСИЕТИЛЕН ЕТЕР
Рициново масло, етоксилирано
Рициново масло, етоксилирано (20 mol EO)
Етоксилирано рициново масло
Полиоксил 20 рициново масло


Съответни идентифицирани употреби на веществото или сместа

Вид употреба:
CASTOR OIL 20 EO е емулгатор за формулиране на продукти за растителна защита
CASTOR OIL 20 EO действа като разтворител за хидрофобни активи, витамини, парфюми, аромати и етерични масла.
CASTOR OIL 20 EO е полезен за прозрачни гел формулировки.
CASTOR OIL 20 EO се използва и при грижа за кожата и прозрачни козметични формулировки.


PEG 20 рициново масло е полиетилен гликол дериватите на рициново масло и функционира като повърхностно активно вещество, разтворител, емулгатор, омекотител, почистващ агент и ароматизираща съставка, когато се добавя към козметични продукти или продукти за лична хигиена.
PEG 20 рициново масло е полутвърда съставка.

 
КАК РАБОТИ ПЕГ-20 КОСТРОВО МАСЛО?
Рициновото масло PEG-20 е разтворимо както във вода, така и в масло и традиционно се използва за емулгиране и разтваряне на формулировки масло във вода.
Свойствата на CASTOR OIL 20 EO го правят идеален за използване в течни почистващи препарати, а неговото успокояващо и омекотяващо омекотяващо качество го прави популярно допълнение към формули за овлажнители и козметика за грижа за косата.
Като повърхностноактивно вещество, PEG 20 рициново масло помага за намаляване на повърхностното напрежение между множество течности или между течности и твърди вещества.
Освен това CASTOR OIL 20 EO спомага за отстраняването на мазнината от маслата и ги кара да се суспендират в течността.
Това улеснява отмиването им и придава популярност на тази съставка в почистващите препарати за лице и тяло.
Като оклузивен агент, CASTOR OIL 20 EO създава защитен хидратиращ слой върху повърхността на кожата, действайки като бариера срещу загубата на естествена влага.

Когато добавяте CASTOR OIL 20 EO към козметичните формулировки, той може да се смеси в студено състояние директно в маслената фаза при препоръчително съотношение 3: 1 (PEG 20 рициново масло към масло).
След това това може да се добави към водната фаза.
Ако формулата е мътна, количеството CASTOR OIL 20 EO може да се увеличи за по-голяма прозрачност.


PEG 20 рициново масло функционира като (n):
Повърхностноактивно вещество
Разтворител
Емулгатор
Омекотяващо
Почистващ агент
Ароматна съставка
 
PEG 20 рициново масло помага за:
Комбинирайте несмесващи се съставки
Нежно почиствайте и успокоявайте кожата и скалпа
Създайте пяна в почистващи продукти
Предлагайте последователно напълно смесено усещане за продуктите
Поддържайте прозрачността и яснотата на продукта
Подобрете разпространението на продукта върху кожата
 
Препоръчителната максимална доза PEG-20 рициново масло е 1-25%


Предимства на PEG-20 рициново масло
Отличен емулгатор
Не дразни очите
Екологичен емулгатор за формулировки на ЕС
Широко използван в многобройни регистрирани формулировки
Надеждно представяне
Насочете се към пазара на зелени формулировки
Подобрено етикетиране на формулировката
Устойчиви формулировки
Приложимо в световен мащаб
Постоянни свойства на формулировката
Подобрен токсикологичен профил

Приложения на PEG-20 рициново масло
Рициново масло 20 EO е стандартен емулгатор без NPE в различни формулировки на ЕС.
Етоксилатът на рициново масло с 20 EO показва отлични емулгиращи характеристики за много разтворители

Продуктите Emulsogen EL са стандартни емулгатори без NPE в различни формулировки на ЕС. Продуктите показват отлични емулгиращи характеристики за много разтворители и не дразнят очите.


Приложения на CASTOR OIL 20 EO
Агрохимикали
Нефт, газ и добив
Обработка на текстил и кожа
Целулоза и хартия
Мастила, покрития и лепила
Домакински, индустриални и институционални
Почистване
Смазочни материали и металообработване


Лист с технически данни
КАСТОРОВО МАСЛО 20 EO

Емулгатор за препарати за растителна защита
Състав Рициново масло етоксилат с 20 EO

Свойства на продукта
Външен вид (20 ° C) Вискозна жълтеникава течност или паста
Съдържание на вода (KF): Макс. 0,5%
Активно съдържание: Прибл. 100%
рН (1% t. q. воден разтвор): 7,0 - 9,0
HLB (Грифин): 10.5
Точка на кипене:> 150 ° C
Точка на възпламеняване:> 100 ° C


CASTOR OIL 20 EO е нейонен, стандартен емулгатор без NPE.

Приложение и характеристики
CASTOR OIL 20 EO показва отлични емулгиращи характеристики за много разтворители, обикновено използвани в агрохимични формулировки.
Освен това, рициновото масло PEG-20 е екологичен и не дразнещ очите продукт.
CASTOR OIL 20 EO може да се използва за постигане на следните типове формулировки за защита на културите: емулгируем концентрат [EC], емулсия във вода [EW], концентрат на суспензия [SC], суспоемулсия [SE] и дисперсия на масло [OD]

CASTOR OIL 20 често се използва в комбинация с анионни емулгаторни компоненти като Calcium Labsa и тристрилфенол етоксилати

Съвместимост
Рициновото масло PEG-20 се смесва със стандартните разтворители, използвани за агрохимични състави, включително растителни масла и неговите естери, ароматни разтворители, минерално масло, N-алкил-пиролидони, N, N-диметил-алканамиди между другото.


Тези характеристики са само ориентировъчни и не трябва да се приемат като спецификации на продукта.
Допустимите отклонения са дадени в спецификацията на продукта.
За допълнителни свойства на продукта, спецификации, данни за безопасност и екологични данни, моля, вижте MSDS.


КАСТОРОВО МАСЛО 20 EO
Типично ниво на употреба на рициново масло PEG 20:
Що се отнася до стандартните емулгатори и пакети емулгатори, рициново масло PEG-20 може да се използва около 5 до 15% по отношение на маслената фаза.
Смесването на PEG 20 рициново масло с други емулгатори може да позволи да се намали нивото на употреба и да се увеличи стабилността на емулсията.

Функционална категория на CASTOR OIL 20 EO: емулгатор, ко-емулгатор, диспергатор, разтворител, смазка, антистатик, омокрящ агент, почистващ агент, пенообразувател, омекотител, смазващ агент, агент за контрол на вискозитета, помощник на боядисване, перитрант.

Разтворимост и съвместимост на CASTOR OIL 20 EO:
Разтворим във вода
Разтворим в повечето полярни и неполярни разтворители и масла
Химично стабилен в присъствието на разредени киселини, основи и соли
PEG-20 рициново масло Съвместимо със сапуни, анионни и катионни повърхностноактивни вещества и много органични разтворители,


Съхранение и работа
CASTOR OIL 20 EO може да се съхранява в оригиналните контейнери, плътно затворени на хладно, добре проветриво място.
В случай на използване само на част от контейнера, хомогенизирайте съдържанието преди изтеглянето на продукта.

Срок на годност на PEG-20 рициново масло:
Срокът на годност е най-малко две години, когато се съхранява в плътно затворени съдове при 20 - 25 ° C на чисто и проветриво място.
След този период продуктът трябва да бъде анализиран за удължаване на срока на годност.

Състояние на регистрацията

Безопасност
Моля, вижте Информационния лист за безопасност на материала, преди да боравите с материала.

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.