1,3-BUTİLEN GLİKOL

1,3-Butilen Glikol. Tanımı ve kullanım alanları: Üretilen 1,3-Butilen Glikol, polyester plastikleştiriciler ve doymamış polyester reçineler için hammadde olarak kullanılır. Aynı zamanda kozmetik, gıda ve tütünde nemlendirici olarak kullanılır.
1,3-Butandiol, HOCH2CH2CH (OH) CH3 formülüne sahip organik bir bileşiktir. Kiral dioldür. Bileşik, renksiz, suda çözünür bir sıvıdır. Büyük ölçekli kullanımı yoktur.
Butandiolün dört kararlı yapısal izomerinden biridir.

1,3 Butilen Glikol Kozmetikte aşağıdaki Nedenlerle kullanılır: Nemlendirici olarak kullanılır (Ciltteki nem kaybını önlemek için).
Yumuşatıcı (Cildi yumuşatmak ve yatıştırmak için).
Anti-Bakteriyel Özellikler (Kozmetiklerin Raf Ömrünü Arttırmak İçin).
Viscocity Decreasing Agent (Kremleri daha kolay yayılabilir hale getirmek için).
Deri üzerine yerleştirildiğinde veya yutulduğunda, 1,3 Butilen Glikol emilir ve insanlarda doğal olarak bulunan bir bileşik olan "gama-hidroksibütirik asit" olarak parçalanır.
1,3 Butilen Glikol, berrak, pratik olarak renksiz, sıvıdır.
Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde bu bileşenler saç ve banyo ürünleri, göz ve yüz makyajı, kokular, kişisel temizlik ürünleri, tıraş ve cilt bakım ürünlerinin formülasyonunda kullanılmaktadır.

Bu kimyasal aynı zamanda Plastikler, Kağıt ve Reçineler, Ambalaj ve Baskı mürekkepleri, Boyalar ve Kaplamalar, Tatlar, Yiyecek ve İçecek altında da görünür.

Butilen Glikol. ATAMAN Kimya'nın 1,3 Butilen Glikolü solvent görevi görür.
Propilen glikole alternatif olarak kullanılır. Anti-mikrobiyal etkiye sahiptir.
Kozmetiklerin kurumasını engeller ve çözünmeyen bileşenlerin kristalleşmesini engeller.
Sulu çözülmeyen bileşenlerin çözünmesine yardımcı olur ve kokular gibi uçucu bileşikleri stabilize eder ve kozmetik formülasyonda sabitler.
Ürünlerin bozulmaya karşı korunmasına katkıda bulunur, çok iyi bir dağılım katsayısına sahiptir ve böylece formülasyona karıştırılan koruyucuların daha iyi etkinliğini sağlar. 1,3 Butilen Glikol, çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılmaktadır.

Bütan-1,3-diol, 1- ve 3-pozisyonlarında iki hidroksi grubuna sahip bir butandiol bileşiğidir. Bu bir butandiol ve bir glikoldur. Bir bütan hidritinden elde edilir.

1,3 Butilen glikol
1,3 Butilen Glikol bir petrol ürünüdür. Renksizdir ve genellikle bir çözücü, ürün inceltici ajan veya cilt yumuşatıcı olarak kullanılır.
1,3 Butilen Glikol, viskoziteyi düşüren organik bir kimyasaldır.
Aynı zamanda bir polimer bileşen / ara ürün.
Genellikle kokular ve aroma maddeleri için bir çözücü olarak kullanılır ve bazı polyester ve poliüretan reçinelerde kullanılan bir komonomerdir.

1,3-Butilen glikol
1,3-Butilen Glikol doğal bir dioldür, çok saf, berrak ve kokusuz bir sıvıdır. Kozmetikte cilt için nemlendirici, çözücü, koku arttırıcı olarak kullanılan yaygın bir nemlendiricidir. Biyo-Butilen Glikol, COSMOS onaylıdır.

1,3-Butilen Glikol, kozmetikte iyi nemlendirme özellikleri ve koruyucu sistemleri iyileştirmesi ile tanınmaktadır. Gram pozitif ve gram negatif mikroorganizmaların yanı sıra küf ve mayaları da inhibe eder.

1,3-Butilen Glikol, oda sıcaklığında suda çözünür ve doğrudan sulu fazda eklenebilir.

Önerilen konsantrasyon:% 2 - 30

Koruyucuların varlığında (Biocon PHE, Biocon OC, Biocon DB…) 1,3-Butilen Glikol koruyucu sistemin performansını artırır ve formülasyonları stabilize eder.

Ambalaj ve Raf Ömrü:

200kg variller; 1000kg IBC
Uygun depolama koşullarında raf ömrü 24 aydır.

Ürün Bilgisi
Madde adı: 1,3-butandiol, 1,3 Butilen Glikol
EC no: 203-529-7
Cas No: 107-88-0
Erişim kayıt No: 01-2119455875-25
Formül: C4H10O2

Eş anlamlılar: 1,3 BG / 1,3-butandiol, (+/-) - / 1,3-butandiol, susuz, (+/-) - / 1,3-butyleneglycol / 1,3-dihydroxybutane / 1-methyl -1,3-propandiol / beta-butilenglikol / butan-1,3-diol / butilen glikol (= 1,3-butandiol) / metiltrimetilen glikol

Tehlikeli bilgiler
UN Numarası: N / A
Uygun Olmayan Nakliye adı: N / A
Sınıf: Yok
Ambalaj grubu: N / A

1,3 bütandiol (1,3-BDO), hem birincil hem de ikincil alkol içeren kısa zincirli bir bileşiktir.
Öncelikle kozmetik endüstrisinde ve ayrıca aroma ve koku endüstrisinde nemlendirici olarak bir dizi kullanım ve uygulamaya sahiptir.
Tüm dioller gibi, dallanmanın farklı özelliklere yol açtığı polyesterlerin sentezinde uygulanabilir.
Aynı zamanda, özellikle beta laktam antibiyotikler olmak üzere, farmasötik ilgili bileşiklerin üretiminde bir platform molekülü olarak kullanılır.
1,3-BDO pazarı küçüktür ancak nispeten sağlamdır, ancak üretimine giden petrokimya yolu çok aşamalıdır ve nispeten pahalıdır.
Böylesine basit bir biyo-türetilmiş rota oldukça çekicidir.

Biyolojide 1,3-butandiol, hipoglisemik bir ajan olarak kullanılır. 1,3-Butandiol, β-hidroksibutirata dönüştürülebilir ve beyin metabolizması için bir substrat görevi görebilir.
Eşanlamlı: Bütan 1,3 diol; Bütan-1,3-diol; 1,3-butilen glikol; bütan-1,3-diol; 1,3-dihidroksibütan


1,3-butandiol uygulamaları
BDO'nun en yüksek maliyetli güncel uygulaması, en sık kullanılan antibiyotikleri oluşturan beta-laktamların öncüsüdür.
Çoğu antibiyotik genellikle biyo-katalitik olarak üretilebilmesine rağmen, üretilen penisilinin kabaca% 75'i yarı sentetik antibiyotiklerin oluşumunda hammadde olarak tüketilmektedir.
Bu antibiyotik sınıflarının çoğu, sentezlerinde, özellikle penemler ve karbapenemlerde optik olarak saf (R) -1,3-BDO gerektirir.
Diğer önemli kullanım, endüstriyel yollardan kokulu yan ürünleri ortadan kaldırmak için yüksek düzeyde BDO'nun gerekli olduğu kozmetik endüstrisidir.
Yüksek saflıkta 1,3-BDO, düşük uçuculukta bir nemlendirme ajanı olarak kullanılır ve ayrıca kozmetik formülasyonlarda hidrofobik ve hidrofilik bileşenlerin dağılmasına yardımcı olur ve antibakteriyel özellikler kazandırır.

Kullanım: bio-Butylene Glycol doğal bir dioldür, çok saf, berrak ve kokusuz bir sıvıdır. Kozmetikte cilt için nemlendirici, çözücü, koku arttırıcı olarak kullanılan yaygın bir nemlendiricidir.

1,3 Butilen Glikol Kozmetikte aşağıdaki Nedenlerle kullanılır: Nemlendirici olarak kullanılır (Ciltteki nem kaybını önlemek için). Yumuşatıcı (Cildi yumuşatmak ve yatıştırmak için). Anti-Bakteriyel Özellikler (Kozmetiklerin Raf Ömrünü Arttırmak İçin). Viscocity Decreasing Agent (Kremleri daha kolay yayılabilir hale getirmek için). Deri üzerine yerleştirildiğinde veya yutulduğunda, 1,3 Butilen Glikol emilir ve insanlarda doğal olarak bulunan bir bileşik olan "gama-hidroksibütirik asit" olarak parçalanır. 1,3 Butilen Glikol, berrak, pratik olarak renksiz, sıvıdır. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde bu bileşenler saç ve banyo ürünleri, göz ve yüz makyajı, kokular, kişisel temizlik ürünleri, tıraş ve cilt bakım ürünlerinin formülasyonunda kullanılmaktadır.

1,3-BDO halihazırda reçine ve polimerlerde uygulanmaktadır ancak maliyeti nedeniyle kullanımı sınırlıdır.
Arzdaki artışla bunun genişlemesi bekleniyor. Bu tür bir alan, çözücüler olarak kendi başlarına ilginç özelliklere sahip olan ve bir dizi polikarbonat oluşturmak için kullanılabilen siklik karbonatların oluşumudur.
Bu polimer sınıfının düşük toksisitesi ve yüksek biyolojik bozunabilirliği, biyomedikal elektrolitler, bağlayıcılar, termoplastikler ve yapıştırıcılarda çok sayıda kullanım ile sonuçlanır.
Yararlı polimerler ve plastiğe giden başka bir yol, herhangi bir BDO'nun 1,3 bütadien vermek üzere dehidrasyonudur; bu, daha sonra ticari polimer sentetik stiren-bütadien kauçuğunun (SBR) üretiminde kullanılabilir.
Benzer bir şekilde, BDO'nun dimetil sülfat ile reaksiyonu siklik butilen glikol sülfit oluşturmak için kullanılabilir.
Bu, çok araştırılan bir alan olan potansiyel bir polar aprotik çözücüdür ve halihazırda kanıtlanmış bir uygulama, bunun lityum iyon pillerde bir elektrolit olarak kullanılmasıdır.


ÜRÜN DETAYLARI
Ürün grubu: Özel
Eşanlamlı: Bütan 1,3 diol
İstatistik numarası 2905-39-20 (-00)
Cas numarası 107-88-0
Cus numarası 12337
EC numarası 203-529-7
RID / ADR numarası N / A
UN numarası N / A
Yapı N / A
FİZİKSEL ÖZELLİKLER
Moleküler ağırlık: 90.12
Kaynama noktası ° C (760 mmHg): 207.5
Erime noktası, ° C: -77
Tutuşma noktası ° C: 377
20 ° C / 20 ° C'de özgül ağırlık: 1.004-1.007
Kırılma indisi Nd (20 ° C): 1.440
Parlama noktası (° C) açık kap: 121
Distilasyon aralığı, ° C: 200-215
Buhar basıncı mmHg (20 ° C): 0,06
Buhar yoğunluğu (hava = 1): 3,20


1,3-BUTYLENE GLYCOL -
Name: 1,3-BUTYLENE GLYCOL
Molecular Formula: C4H10O2
Molecular Weight: 90.1
CAS No.107-88-0
EINECS No.203-529-7
1,3-BUTANEDIOL
Butane-1,3-diol
107-88-0
1,3-Butylene glycol
1,3-Dihydroxybutane
Methyltrimethylene glycol
beta-Butylene glycol
1,3 Butylene glycol
1,3-Butandiol
1-Methyl-1,3-propanediol
(RS)-1,3-Butandiol
(+/-)-1,3-Butanediol
1,3-Butylenglykol
1,3-Butanodiol
.beta.-Butylene glycol
Caswell No. 128GG
1,3-Butandiol [German]
BD
1,3-butane diol
1,3-Butylenglykol [German]
NSC 402145
HSDB 153
EINECS 203-529-7
BUTANEDIOL,1,3-
NSC-402145
BRN 1731276
AI3-11077


1,3-BUTANEDIOL
Butane-1,3-diol
107-88-0
1,3-Butylene glycol
1,3-Dihydroxybutane
Methyltrimethylene glycol
beta-Butylene glycol
1,3 Butylene glycol
1,3-Butandiol
1-Methyl-1,3-propanediol
(RS)-1,3-Butandiol
(+/-)-1,3-Butanediol
1,3-Butylenglykol
1,3-Butanodiol
.beta.-Butylene glycol
Caswell No. 128GG
1,3-Butandiol [German]
BD
1,3-butane diol
1,3-Butylenglykol [German]
NSC 402145
HSDB 153
EINECS 203-529-7
BUTANEDIOL,1,3-
NSC-402145
BRN 1731276
AI3-11077
CHEBI:52683
NSC6966
1,3-butyleneglycol
(R)-(-)-Butane-1,3-diol
DSSTox_CID_6773
DSSTox_RID_78210
DSSTox_GSID_26773
Butane-1,3-diol (Butylene Glycol)
CAS-107-88-0
(+/-)-1,3-Butanediol, 99%, extra pure
r-(-)-1,3-butanediol
1,3-Butanediol, (R)-
1,3-Butanediol, (S)-
S-(+)-1,3-Butanediol
(R)-(-)-1,3-Butylene Glycol
Aliphatic diol
MFCD00064277
b-Butylene glycol
1.3-butanediol
1,3 -butanediol
MFCD00004554
DL-1,3-butanediol
Butylene glycol (NF)
ACMC-209gdj
(S)-(+)-butanediol
racemic 1,3-butanediol
BUTANEDIOL,3-
1,3-butanediol, DL-
(RS)-1,3-Butanediol
ACMC-1B2TP
( inverted exclamation markA)-1,3-Butanediol
EC 203-529-7
(+/-) 1,3 butandiol
(+/-)-1,3-butandiol
CC(O)CC[O]
0-01-00-00477 (Beilstein Handbook Reference)
KSC162Q8F
ACMC-2097j5
(+/-)-1,3-Butylene glycol
(.+/-.)-1,3-Butanediol
CHEMBL3186475
DTXSID8026773
WLN: QY1 & 2Q
CTK0G2882
1,3-Butanediol, (.+/-.)-
Butane-1,3-diol 107-88-0
KS-00000W9U
NSC-6966
EINECS 228-532-0
Butylene Glycol (Butane-1,3-diol)


1,3-    butandiol
1,3-    butane diol
     butane-1,3-diol
(±)-1,3-    butanediol
1,3-    butanediol
1,3-    butanediol natural
(±)-1,3-    butylene glycol
beta-    butylene glycol
1,3-    butylene glycol FCC
1,3-    butylenglykol
1,3-    dihydroxybutane
     methyl trimethylene glycol
1-    methyl-1,3-propane diol
1-    methyl-1,3-propanediol
     methyltrimethylene glycol


(RS)-1,3-Butandiol
1,3-Butandiol
1,3-Butanediol
1,3-butanediol
1,3-Butylene glycol
1,3-Butylenglykol
1,3-Dihydroxybutane
1-Methyl-1,3-propanediol
beta-Butylene glycol
Butane-1,3-diol

Butane-1,3-diol
butane-1,3-diol
Butylene glycol
Methyltrimethylene glycol
CAS names
1,3-Butanediol
IUPAC names
(+/-)-Butane-1,3-diol

(3R)-butane-1,3-diol; (3S)-butane-1,3-diol

1,3-BUTANEDIOL
1,3-Butanediol
1,3-BUTYLENE GLYCOL
1,3-Butylene glycol

Butane-1,3-diol
butane-1,3-diol
Butane-1,3-diol
Butylene glycol
Trade names
.beta.-Butylene glycol
1,3-Butanediol (8CI, 9CI)
1,3-Butylene Glycol
1,3-Butylene glycol
1,3-Dihydroxybutane
1-Methyl-1,3-propanediol
3-Hydroxy-1-butanol
Butylene glycol
HAISUGARCANE BG
HAISUGARCANE BG-R
Methyltrimethylene glycol
NaturoBG

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.