ALKİL ETER KARBOKSİLAT

Alkil Eter Karboksilat = Eter karboksilat = POLİOKSİETİLEN ALKİL ETER KARBOKSİLİK ASİT SODYUM TUZU = ETOKSİLE ALKOL + SODYUM KLOROASETAT = Sodyum alkil eter karboksilat


Alkil Eter Karboksilat, alkiletoksile asetik asit tuzundan oluşan bir anyonik yüzey aktif madde olan bir alkil eter karboksilik asit tuzudur.

Alkil Eter Karboksilat sabuna benzer bir ferahlık hissi sağlar, biyolojik olarak parçalanabilir ve sert suya dayanıklıdır.

Alkil Eter Karboksilat, nötr formülasyonlu ürünler için uygun bir bileşendir, şampuanlarda, vücut sabunlarında, bulaşık deterjanlarında ve daha fazlasında kullanılabilir.


Eter karboksilat, etoksillenmiş alkollerin sodyum klorasetat ile reaksiyonundan üretilen bir karboksilatın ana alt tiplerinden biridir.

Üretim süreci, bir karboksil grubu içeren bir bileşik ve bir hidroksil grubu içeren bir bileşiğin, sulu bir ortamda, katalizör içeren bir nadir toprak elementi yardımıyla reaksiyona girdiği eterleştirmeyi içerir.

Reaksiyonda bulunan karboksil grubu içeren bileşik, epoksi bileşikleri içeren karboksil grubu ile doymamış karboksil grubu içeren bileşikler arasından seçilen bir bileşiktir.

Eter karboksilatlar, kişisel bakım ürünlerinde, yüzey aktif maddelerde, inşaatta uygulanan katkı maddelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır ve ayrıca süper akışkanlaştırıcıların hayati bileşeni olarak hizmet vermektedir.
Yüzey aktif maddeler olarak, eter karboksilat, yüksek sıcaklık ve yüksek tuzluluk koşulları altında çok düşük bir arayüzey gerilimi (IFT) üretir.
Tekstil endüstrisindeki tüketimleri, elektrolit, alkali ve sert su stabilitelerinin yanı sıra iyi ıslatma ve deterjan özelliklerine dayanmaktadır.

Soğuk işlem sabunlarıyla karşılaştırıldığında, eter karboksilatlar sert suya daha az duyarlıdır ve suda daha fazla çözünür.
Ek olarak, iyi ıslatma ve köpük stabilize etme özelliklerinin yanı sıra bitmiş ürünlerde kremlik ve yumuşaklık sağlarlar.
Eter karboksilat, saça ve cilde kalıcı olma özelliğinden dolayı insan vücuduna koşullu bir his verir.
Sodyum lauret sülfat gibi alkil eter sülfatlarla birleştirildiklerinde, katyonik bileşenlerle uyumlulukları nedeniyle şampuan üretiminde kullanılırlar.

Eter karboksilat için küresel pazar, kişisel bakım ve yüzey aktif maddeler gibi uygulama endüstrilerinin büyümesi nedeniyle önemli bir artışa tanık oluyor.
Eter karboksilat, sabunlar, deterjanlar, tekstiller, şampuanlar ve plastikleştiriciler gibi çeşitli endüstrilerde diğerleri arasında geniş bir uygulama kapsamını paylaşır.

Ek olarak, biyo-bazlı yüzey aktif maddeler, tüketiciler arasında çevre dostu ürünlere yönelik artan farkındalık nedeniyle yüzey aktif madde endüstrisinin büyümesi için en büyük fırsatlardan biri olarak ortaya çıkmıştır ve bu da yüzey aktif maddelerde eter karboksilat için artan talebe katkıda bulunmuştur.
Eter karboksilat bazlı yüzey aktif maddelerin başlıca uygulamaları arasında deterjanlar, ilaçlar, tekstil ve kişisel bakım yer alır.

Eter karboksilatın diğer uygulamaları, plastikleştiricilerin imalatını içerir.
Plastifiyan içindeki eter karboksilat pazarı, gelişen ekonomiler ve değişen yaşam tarzları nedeniyle önemli bir büyümeye tanık oluyor.
Buna ek olarak, artan çevre bilinci ve artan yasal hükümler, Hindistan, Çin, Rusya ve Brezilya gibi bazı gelişmekte olan ekonomilerde plastikleştirici pazarı için katalizör görevi görüyor.

Kuzey Amerika ve Avrupa gibi olgunlaşmış bölgeler, geniş ve cilt bakımı ve saç bakımı endüstrilerinin varlığı nedeniyle eter karboksilat için en yüksek talebi oluştururken, Asya Pasifik gibi gelişmekte olan bölgelerin önümüzdeki birkaç yıl içinde en hızlı büyümeye tanık olması bekleniyor. Çin gibi ekonomilerdeki geniş tekstil endüstrilerinin yanı sıra kişisel bakım ürünlerine yönelik artan talep.
Tüketiciler arasında sağlıklı saç ve cilt konusunda artan farkındalığın yanı sıra değişen yaşam tarzları gibi çeşitli faktörlerin kişisel bakım ürünlerine olan talebi artırması ve bunun da eter karboksilat talebine katkıda bulunması beklenmektedir.

Sağlıklı cilt ve saç bilincinin artması nedeniyle cilt bakımı ve saç bakımı gibi kişisel bakım ürünlerine yönelik artan talebin, eter karboksilat pazarını yönlendiren ana faktörlerden biri olması bekleniyor.

Bununla birlikte, ana hammadde malzemelerinin dalgalanan fiyatları, üreticiler için büyük bir endişe kaynağı olmuştur ve pazarın büyümesini sınırlaması beklenmektedir.
Eter karboksilat kullanan uygun maliyetli biyo-bazlı yüzey aktif maddelerin ticarileştirilmesine ve geliştirilmesine odaklanmanın, pazarın büyümesi için yeni fırsatlar sağlaması bekleniyor.


Alkil eter karboksilat, yüksek tuzluluk ve yüksek sıcaklık koşulları altında ultra düşük arayüz gerilimi (IFT) üretebilen bir tür yüzey aktif maddedir.

Alkil Eter Karboksilat ürünleri, sert suya karşı mükemmel toleransa sahip çok çeşitli ikincil yüzey aktif maddeler sunar.
Karbon zincir uzunluğuna ve etoksilasyon derecesine bağlı olarak Alkil Eter Karboksilatlar karakteristik uygulama özellikleri gösterir.


C4 ila C8 zincir uzunluğuna sahip Alkil Eter Karboksilatlar, yüksek dağılma ve hidrotropik yeteneklere sahip düşük köpüren yüzey aktif maddelerdir.

C12-C14 alkil zincirine sahip Alkil Eter Karboksilatlar, farklı pH'larda iyi köpürme sunar.

Alkil Eter Karboksilatlar hafif yardımcı yüzey aktif maddelerdir ve emülgatör ve çözücü olarak işlev görür.


Alkil Eter Karboksilat, mükemmel kireç sabunu dağıtma özellikleri sağlar ve bazı korozyon önleyici faydalar sağlar. Konveyör bant yağlarında kullanılabilir.

Tüm Alkil Eter Karboksilat türleri, elektrolitlere ve yapıcılara karşı olağanüstü pH kararlılığı ve yüksek tolerans gösterir.


Alkil Eter Karboksilat son derece yumuşaktır ve diğer yüzey aktif maddelerle uyumludur ve aynı zamanda yardımcı yüzey aktif maddeler ve birleştirme maddeleri olarak idealdir.

Alkil Eter Karboksilik asitler ve tuzları, son derece iyi cilt ve göz yumuşaklığı, iyi ekotoksikolojik özellikleri ve katyonik tip yüzey aktif maddeler ve katyonik gibi özel katkı maddeleri dahil olmak üzere her türlü yüzey aktif madde ile iyi uyumlulukları nedeniyle Kişisel Bakım ürünlerinde uzun yıllardır kullanılmaktadır. şampuanlarda ve banyo jellerinde polimerler.

Alkil Eter Aralığa dahil edilen karboksilik asitler, etoksilasyon derecesi ve alkil zincir uzunluğu bakımından birbirinden farklıdır.
Kozmetik uygulamalar için, temizlik ürünleri için gereken yüksek köpürme özellikleri nedeniyle, başta hindistancevizi alkil zinciri (C12/14) olmak üzere bitkisel kökenli yağlı alkoller kullanılır.
Alkil Eter Karboksilatların çeşitli kozmetik ürün türlerinde kullanımı ve özellikleri üzerine yapılan araştırmalar, diğer hammaddelerle kombinasyon halinde katyonik yüzey aktif maddelerle düşük etkileşim nedeniyle cilt ve saç bakımını iyileştirdiklerini göstermiştir.
Hızlı köpük güçlendiriciler (1) olarak hareket edebilirler ve silikonlar gibi hidrofobik malzemeler için iyi çözündürücü ajanlardır - böylece diğer birçok kullanım arasında saç parlaklığını iyileştirirler.

Alkil Eter Karboksilik asitlerin ve bunların tuzlarının koaservat oluşumunu arttırdığı, cilt ve saç üzerinde daha yüksek polimer birikimi ve yağlar ve silikonlar gibi hidrofobik ham maddeler sağladığı bulunmuştur.
Bu koaservatlar ayrıca, örneğin çinko pirition gibi kepek önleyici maddeler gibi, temizleyici bazında dağılmış parçacıkları saç veya cilt yüzeyine iletmek için potansiyel araçlar olarak kabul edilir.


POLİOKSİETİLEN ALKİL ETER KARBOKSİLİK ASİTLER
POLİOKSİETİLEN ALKİL ETER KARBOKSİLİK ASİTLERİN benzersiz özellikleri, iyonik olmayan, sıcaklığa duyarlı polioksietilen bloğun, tek bir yüzey aktif madde ana grubunda zayıf iyonik, pH'a duyarlı karboksilik asit sonlandırmasının kombinasyonundan kaynaklanır.
Buna göre, bu yüzey aktif madde sınıfı çok farklı sektörlerde geniş uygulama alanı bulmaktadır.
POLİOKSİETİLEN ALKİL ETER KARBOKSİLİK ASİTlerin endüstriyel ve teknik ölçekte geniş kullanımlarına rağmen, literatürde burada sağlanan fiziko-kimyasal özelliklerinin sistematik ve ayrıntılı bir karakterizasyonu yoktur.
Ek olarak, kendi kendine bir araya gelmeleri ve arayüzey davranışları, kolloidal yapı taşları olarak kullanımları ve büyük ölçekli uygulamalar hakkında kapsamlı bir genel bakış sunulmaktadır.


Eter karboksilat, etoksillenmiş alkoller ve sodyum kloroasetatın reaksiyonundan geliştirilen bir karboksilatın önemli alt türleridir.
Birleştirme prosedürü, bir karboksil grubu için eterleştirmeyi içerir ve bir hidroksil grubu içeren bileşik, ivme içeren alışılmadık bir toprak bileşeninin yardımıyla sulu bir ortamda yanıtlanır.


Eter karboksilatlar yaygın olarak evde düşünülen maddelerde, yüzey aktif maddelerde, gelişime bağlı katkılarda, tıpkı süper akışkanlaştırıcıların zorunlu segmenti olarak dolgu olarak kullanılır.
Yüzey aktif maddeler olan eter karboksilat, yüksek sıcaklık ve yüksek tuzluluk çözeltileri altında ultra düşük bir arayüzey basıncı (IFT) üretir.
Malzeme işinde kullanımları, mükemmel ıslatma ve temizleme özellikleri gibi elektrolitlerine, çözünür bazlarına ve sert su güvenliğine bağlıdır.
Bu gelişmiş özellikler sayesinde, ürüne olan talep önemli ölçüde artıyor ve bu da küresel eter karboksilat pazarının büyümesini destekliyor.

Küresel eter karboksilat pazarı, endüstri yüzey aktif maddeleri ve kişisel bakım genelinde eter karboksilat uygulamalarının geliştirilmesi sayesinde kritik bir artışa tanık oluyor.
Eter karboksilat, sabunlar ve deterjanlar ve tekstiller, plastikleştiriciler ve şampuanlar dahil olmak üzere farklı işletmelerde geniş bir uygulama alanına sahiptir.
Hijyenin önemi hakkında artan farkındalık, küresel eter karboksilat pazarının büyümesini sağlıyor.

Ek olarak, biyo-bazlı sürfaktanlar, sürfaktanlarda eter karboksilat için artan ilgiye katkıda bulunan eko-uyumlu ürünlere karşı alışveriş yapanlar arasında farkındalığın gelişmesi nedeniyle, sürfaktan işinin gelişimi için önemli açık kapılardan biri olarak yükselmiştir.
Eter karboksilat bazlı yüzey aktif maddelerin gerçek kullanımları, diğerlerinin yanı sıra temizleyiciler, ilaçlar, malzeme ve bireysel değerlendirmeyi içerir.
Bu kapsamlı uygulamaların, küresel eter karboksilat pazarının büyümesini sağlaması muhtemeldir.

Tüm kaliteler, elektrolitlere ve yapıcılara karşı olağanüstü pH kararlılığı ve yüksek tolerans gösterir.

Kimyasal Tanım Form Aktif %
POTASYUM LAURETH-4 KARBOKSİLAT (2,5 EO)S Pas 60
SODYUM LAURETH-5 KARBOKSİLAT (4 EO) Pas 60
CAPRYLETH-6 KARBOKSİLİK ASİT Sıvı 92
CAPRYLETH-9 KARBOKSİLİK ASİT Sıvı 92
CAPRYLETH-9 / HEXETH-4 KARBOKSİLİK ASİT Sıvı 90
CAPRYLETH-9 / BUTETH-2 KARBOKSİLİK ASİT Sıvı 90
BUTETH-6 KARBOKSİLİK ASİT Sıvı > 80
Lauril / Miristil Eter Karboksilik Asit (>3 EO) Sıvı 92
OLETH-12 KARBOKSİLİK ASİT (10.5 EO) Sıvı 90
LAURETH-11 KARBOKSİLİK ASİT (10 EO) Sıvı 90
LAURETH-4 KARBOKSİLİK ASİT (2.5 EO) Sıvı 95
LAURETH-6 KARBOKSİLİK ASİT (4.5 EO) Sıvı 92
SODYUM LAURETH-6 KARBOKSİLAT (4.5) Sıvı 28
OLETH-3 KARBOKSİLİK ASİT (2 EO) Sıvı 95
OLETH-3 KARBOKSİLİK ASİT (5 EO) Sıvı 92
OLETH-10 KARBOKSİLİK ASİT (9 EO) Liq/Pas 90
SODYUM LAURETH-11 KARBOKSİLAT (10) Sıvı 70
SODYUM LAURETH-6 KARBOKSİLAT (4.5) Sıvı 22


Alkil Eter Karboksilatlar
Son derece yumuşaktır ve diğer yüzey aktif maddelerle uyumludur ve aynı zamanda yardımcı yüzey aktif maddeler ve birleştirme maddeleri olarak idealdir.

Ürün yelpazemiz şunları içerir:

Laureth-11 Karboksilik Asit: Alkil Eter Karboksilat, yumuşaklığı iyileştirmek için tasarlanmış, orta derecede köpüren, oldukça aktif, serbest asitli, anyonik bir yardımcı yüzey aktif maddedir.
Asidin nötralizasyonu, çok çeşitli nötralize edici ajanlarla sağlanabilir.
Şampuan, vücut yıkama ve bebek bakımı gibi temizlik ürünlerinde kullanım içindir.
Geniş bir pH aralığında kararlıdır.
İyi deterjan ve emülsifikasyon özellikleri.

Laureth-5 Karboksilik Asit, yumuşaklığı iyileştirmek için tasarlanmış, orta derecede köpüren, oldukça aktif, serbest asitli, anyonik bir yardımcı yüzey aktif maddedir.
Asidin nötralizasyonu, çok çeşitli nötralize edici ajanlarla sağlanabilir.
Şampuan, vücut yıkama ve bebek bakımı gibi temizlik ürünlerinde kullanım içindir.
Geniş bir pH aralığında kararlıdır. İyi deterjan ve emülsifikasyon özellikleri.


Trideceth-7 Karboksilik Asit, bir etilen oksit kondensatıdır.
Nötralizasyon ile tuza dönüştürüldüğünde bazın kripto-anyonik tuzu oluşur.
Trideceth-7 Karboksilik Asit, temizleyici ıslatma ve emülsifiye edici özelliklere sahip iyonik olmayan, anyonik ve katyoniklerle uyumludur.
Asit deterjanlarda tampon olarak, metal temizleme ve işlemede deterjan, ıslatma maddesi ve dispersan olarak, katyonik-anyonik formülasyonlarda bağdaştırıcı madde olarak ve anyonik deterjanlar ve katyonik polimerler içeren bakım şampuanlarında kullanılabilir.


 


Alkil Eter Karboksilat, alkiletoksile edilmiş asetik asit tuzundan oluşan bir anyonik yüzey aktif madde olan bir alkil eter karboksilik asit tuzudur.

Alkil Eter Karboksilat sabuna benzer bir ferahlık hissi sağlar, biyolojik olarak parçalanabilir ve sert suya dayanıklıdır.

Alkil Eter Karboksilat, nötr formülasyonlu ürünler için uygun bir bileşendir, şampuanlarda, vücut sabunlarında, bulaşık deterjanlarında ve daha fazlasında kullanılabilir.


Kategori Adı: Sodyum alkil eter karboksilat
Madde Adı Sodyum polioksietilen alkil(C=12~14) eter karboksilat
CAS Numarası 33939-64-9、50546-32-2

Ürün Kullanımları ve Faydaları
Sodyum alkil eter karboksilat (EC), bir anyonik yüzey aktif maddedir.
EC içeren tüketici ürünleri, vücut sabunları, yüz temizleyicileri, şampuanlar, el sabunları ve diğerleri olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.

Trideceth-4 Karboksilik Asit
Endüstride Öncelikli Olarak Kullanılan Kozmetikler, İlaçlar, Mürekkepler ve Kaplamalar
Açıklama
İstenirse nötralize edilebilir

Kimyasal Sınıf Alkil Eter Karboksilatlar
CAS Numarası 56388-96-6

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.