AMONYUM LAKTAT

CAS Numarası: 515-98-0
Kimyasal formül: C3H9O3N
Molar kütle: 107.06 g/mol

Amonyum Laktat, laktik asidin bir amonyum tuzudur.

Amonyum laktat, NH4(C2H4(OH)COO) formülüne sahip bir bileşiktir.
Amonyum Laktat, laktik asidin amonyum tuzudur.
Amonyum Laktat, hafif anti-bakteriyel özelliklere sahiptir.

Amonyum Laktat, "E328" E numarasına sahiptir ve Amlactin ve Lac-Hydrin cilt losyonlarının aktif bileşenidir.

Amonyum laktat, laktik asit ve amonyum hidroksitin kimyasal kombinasyonudur.
Amonyum Laktat kuru, pullu, kaşıntılı cildi tedavi etmek için cilt nemlendirici losyon olarak kullanılır.

Amonyum Laktat kullananlar güneş ışığına veya güneş lambaları veya bronzlaşma yatakları gibi yapay UV ışınlarına maruz kalmaktan kaçınmalıdır.
Amonyum laktat, cildi güneş ışığına karşı daha hassas hale getirir ve cildin güneş yanığı olasılığı daha yüksektir.

Amonyum laktat, yetişkinlerde ve çocuklarda kseroz (kuru veya pullu cilt) ve iktiyoz vulgaris (kalıtsal bir kuru cilt durumu) tedavisinde kullanılır.
Amonyum laktat, alfa-hidroksi asitler adı verilen bir ilaç sınıfındadır.
Amonyum Laktat cilt nemini artırarak çalışır.

Amonyum laktat, cilde uygulanacak bir krem ve losyon olarak gelir.
Amonyum Laktat genellikle etkilenen cilt bölgesine günde iki kez uygulanır.

Amonyum laktatı her gün yaklaşık aynı saatte uygulayın.
Reçete etiketinizdeki talimatları dikkatlice izleyin ve anlamadığınız herhangi bir kısmı doktorunuzdan veya eczacınızdan açıklamasını isteyin.

Amonyum laktatı aynen belirtildiği gibi uygulayın.
Amonyum Laktat'tan daha fazla veya daha az kullanmayın veya Amonyum Laktat'ı doktorunuzun önerdiğinden daha sık kullanmayın.

Etkilenen cilt bölgesine doğal veya yapay güneş ışığına gereksiz veya uzun süre maruz kalmaktan kaçınmayı ve koruyucu giysiler, güneş gözlüğü ve güneş kremi giymeyi planlayın.
Amonyum laktat, etkilenen cilt bölgenizin güneş ışığına duyarlı olmasına neden olabilir.

Amonyum laktat, laktik asit ve amonyum hidroksitin bir kombinasyonudur.
Amonyum laktat bir nemlendiricidir.

Amonyum laktat kuru, pullu, kaşıntılı cildi tedavi etmek için kullanılır.
Amonyum laktat, bu ilaç kılavuzunda listelenmemiş amaçlar için de kullanılabilir.

Amonyum laktat, açık veya hassas cilde sahip kişilerde cilt tahrişine neden olabilir.

FDA gebelik kategorisi C.
Amonyum Laktat topikal amonyum laktatın doğmamış bir bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir.
Bu ilacı kullanırken hamileyseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız doktorunuza söyleyiniz.

Amonyum Laktat topikal amonyum laktatın anne sütüne geçip geçmediği veya Amonyum Laktat'ın emzirilen bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir.
Bir bebeği emziriyorsanız doktorunuza söyleyiniz.

Tıbbi tavsiye olmadan bir çocuğa topikal amonyum laktat vermeyin.

Amonyum Laktat, egzama, sedef hastalığı ve pişik gibi kuru veya tahriş olmuş cildi tedavi etmek için kullanılan genel bir cilt nemlendiricisidir.
Amonyum Laktat, çevre dokulardan cilde nem çekerek çalışır.

Amonyum laktat, laktik asit ve amonyum hidroksitin bir kombinasyonudur.
Amonyum laktat bir cilt nemlendiricisidir.

Amonyum laktat ve halobetasol topikal (cilt için), egzama, döküntü veya alerjik cilt reaksiyonları gibi farklı cilt durumlarını tedavi etmek için kullanılan bir kombinasyon ilacıdır.
Amonyum laktat ve halobetasol topikal, bu ilaç kılavuzunda listelenmemiş amaçlar için de kullanılabilir.

Amonyum Laktat, yetişkinlerde ve çocuklarda öncelikle kseroz (kuru veya pullu cilt) ve iktiyoz Vulgaris'i (kalıtsal bir kuru cilt durumu) tedavi etmek için kullanılan "alfa-hidroksi asitler" adı verilen ilaç sınıfına aittir.
Amonyum Laktat da bu koşullardan kaşıntıyı gidermeye yardımcı olabilir.

Amonyum Laktat, laktik asit ve amonyum hidroksit içerir.
Amonyum Laktat nemlendirici görevi görür ve Amonyum Laktat cilt nemini artırarak çalışır.
Ve böylece kuru veya pullu cilt ve kuru cilt semptomlarını hafifletir.

Amonyum Laktat, cilde uygulanacak bir krem ve losyon olarak gelir.
Amonyum Laktat sadece harici kullanım içindir.

Amonyum Laktat genellikle etkilenen cilt bölgesine günde iki kez uygulanır.
Her gün yaklaşık aynı saat(ler)de nazikçe uygulayın.

Reçete etiketinizdeki talimatları dikkatlice izleyin.
Amonyum Laktat'ı tam olarak belirtildiği şekilde uygulayın.

Lütfen Amonyum Laktat'ı daha fazla veya daha az kullanmayın veya Amonyum Laktat'ı doktorunuzun önerdiğinden daha sık kullanmayın.
Amonyum Laktat, her ilacın yaptığı gibi ortak yan etkilere sahiptir.

Bunlara kızarıklık (eritem ve tahriş dahil) ve yanma/batma dahildir.
Bu yan etkiler tedavi sırasında yavaş yavaş düzelir ve tıbbi müdahale gerektirmez.

İçeriğindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığınız varsa kullanmayınız.
Amonyum Laktat Krem ile tedavi edilen cilt bölgelerinin güneşe maruz kalması en aza indirilmeli veya kaçınılmalıdır.

Tıbbi geçmişinizi doktora kısaca anlatın.
Bu ilaç, doktorun önerdiği şekilde kullanılmalıdır ve Amonyum Laktat'ın reçete edildiği durumlar dışında herhangi bir rahatsızlık için kullanılmamalıdır.

Amonyum Laktat sadece harici kullanım içindir.
Gözler, dudaklar veya mukoza zarlarıyla temasından kaçının.

Amonyum laktat, hem yetişkinlerde hem de çocuklarda kuru veya pul pul olan cildi (kseroz veya iktiyoz) tedavi etmek için kullanılır.
İlaç, cildin nemini artıran alfa-hidroksi asitler sınıfına aittir.

Amonyum laktat organik bir bileşiktir ve genellikle kremlerde ve losyonlarda aktif bileşen olarak kullanılır.
Amonyum Laktat, kaşıntı ve diğer cilt rahatsızlıklarının tahrişini gidermek için reçete edilir.

Amonyum laktat, laktik asidin bir amonyum tuzudur.
Amonyum Laktat genellikle etil laktat için hammadde olarak ve nemlendiricilerin bir bileşeni olarak kullanılır.

Amonyum Laktatın Fiziksel Tanımı:
Amonyum laktat beyaz katı veya sıvı olarak görünür.
Kokusu yoktur.
Batar ve suyla karışır.

Amonyum Laktat Uygulaması:
Amonyum laktat çözeltisi, geleneksel elektrodiyaliz (EDC) ile organik asit tuzlarının konsantrasyonu için amonyum laktat fermantasyon suyunda kullanılmıştır.

Amonyum Laktat Kullanım Alanları:
Amonyum laktat, kuru, pullu cilt durumlarını (kseroz, iktiyoz vulgaris gibi) tedavi etmek için kullanılır ve ayrıca bu durumlardan kaşıntıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.
Amonyum laktat ciltteki nemi artırarak çalışır.

Gıda dışı pestisit ürünlerinde inert bir bileşen olarak kullanılmasına izin verilir.
Cilt nemlendiricilerinde kullanılır.

Gıdalardaki asitliği düzenlemek ve unu işlemek için kullanılır.
Kozmetik ve özel kimyasallara katkı maddesi olarak kullanılır.

Amonyum Laktatın Sanayi Kullanımları:
Korozyon önleyiciler ve kireç önleyici maddeler.

Amonyum Laktat Tüketici Kullanımları:
Boyalar ve kaplamalar.

Amonyum Laktat Kullanım Talimatları:
Amonyum Laktat, cilde uygulanacak bir krem ve losyon olarak gelir.
Amonyum Laktat sadece harici kullanım içindir.

Gözler, dudaklar veya mukoza zarlarıyla temasından kaçının.
Amonyum Laktat genellikle etkilenen cilt bölgesine günde iki kez uygulanır.

Her gün yaklaşık aynı saatte nazikçe uygulayın.
Reçete etiketinizdeki talimatları dikkatlice izleyin.

Amonyum Laktat'ı tam olarak belirtildiği şekilde uygulayın.
Lütfen Amonyum Laktat'ı daha fazla veya daha az kullanmayın veya Amonyum Laktat'ı doktorunuzun önerdiğinden daha sık kullanmayın.
Amonyum Laktat, doktorun önerdiği şekilde kullanılmalıdır ve Amonyum Laktat'ın reçete edildiği durumlar dışında herhangi bir rahatsızlık için kullanılmamalıdır.

Amonyum Laktatın Tıbbi Faydaları:
Amonyum Laktat, laktik asit ve amonyum hidroksit içerir.
Amonyum Laktat nemlendirici görevi görür ve Amonyum Laktat cilt nemini artırarak çalışır ve böylece kuru veya pullu cilt ve kuru cilt semptomlarını hafifletir.

Amonyum Laktat Genel Üretim Bilgileri:

Sanayi İşleme Sektörleri:
Boya ve kaplama imalatı.

Amonyum Laktat Farmakolojisi ve Biyokimyası:

Farmakodinamik:
Laktik asit bir alfa-hidroksi asittir.
Amonyum Laktat, dokuların ve kanın normal bir bileşenidir.

Alfa-hidroksi asitler (ve tuzları), cilde uygulandığında nemlendirici olarak işlev görebilir.
Bu özellik, stratum corneum'un hidrasyonunu etkileyebilir.
Ek olarak, cilde uygulandığında laktik asit korneosit kohezyonunu azaltmak için hareket edebilir.

Amonyum Laktat Emilimi, Dağılımı ve Atılımı:

Amonyum Laktat Emilimi:
Amonyum laktat losyonunun perkütan absorpsiyonunun in vitro çalışması, insan kadavra derisi kullanılarak %12, materyalin yaklaşık %5.8'inin 68 saat sonra absorbe edildiğini gösterir.

Amonyum Laktat Farmakolojisi:

Gösterge:
Kuru, pullu cilt (kseroz) ve iktiyoz vulgaris tedavisi ve bu durumlarla ilişkili kaşıntının geçici olarak giderilmesi için.

Farmakodinamik:
Laktik asit bir alfa-hidroksi asittir.
Amonyum Laktat, dokuların ve kanın normal bir bileşenidir.

Alfa-hidroksi asitler (ve tuzları), cilde uygulandığında nemlendirici olarak işlev görebilir.
Bu özellik, stratum corneum'un hidrasyonunu etkileyebilir.
Ek olarak, cilde uygulandığında laktik asit korneosit kohezyonunu azaltmak için hareket edebilir.

Amonyum Laktat Reaktivite Profili:
Amonyum Laktat gibi asidik tuzlar genellikle suda çözünür.
Ortaya çıkan çözeltiler orta yoğunlukta hidrojen iyonları içerir ve pH'ları 7.0'dan azdır.

Bazları nötralize etmek için asitler olarak reaksiyona girerler.
Bu nötrleştirmeler ısı üretir, ancak inorganik asitlerin, inorganik oksoasitlerin ve karboksilik asidin nötrleştirilmesiyle üretilenden daha az veya çok daha az.

Genellikle oksitleyici ajanlar veya indirgeyici ajanlar olarak reaksiyona girmezler ancak bu tür davranışlar imkansız değildir.
Bu bileşiklerin çoğu organik reaksiyonları katalize eder.

Amonyum Laktat İlk Yardımı:
SOLUNUM: temiz havaya çıkarın.

GÖZLER: suyla yıkayın.

Amonyum Laktat Yangınla Mücadele:
Yangın Söndürücü Maddeler: Su, köpük.

Amonyum Laktat Tanımlayıcıları:
CAS Numarası: 515-98-0
ChEMBL: ChEMBL1200747
Chem Spider: 56149
ECHA Bilgi Kartı: 100.007.469
E numarası: E328 (antioksidanlar, ...)
PubChem Müşteri Kimliği: 10129918
UNII: 67M901L9NQ
CompTox Panosu (EPA): DTXSID3052808
InChI: InChI=1S/C3H6O3.H3N/c1-2(4)3(5)6;/h2,4H,1H3,(H,5,6);1H3
Anahtar: RZOBLYBZQXQGFY-UHFFFAOYSA-N
InChI=1/C3H6O3.H3N/c1-2(4)3(5)6;/h2,4H,1H3,(H,5,6);1H3
Anahtar: RZOBLYBZQXQGFY-UHFFFAOYAD
SMILES: CC(C(=O)[O-])O.[NH4+]

Amonyum Laktatın Özellikleri:
Kimyasal formül: C3H9O3N
Molar kütle: 107.06 g/mol

Molekül Ağırlığı: 107.11
Hidrojen Bağ Donör Sayısı: 2
Hidrojen Bağ Alıcı Sayısı: 3
Dönebilen Bağ Sayısı: 0
Tam Kütle: 107.058243149
Monoizotopik Kütle: 107.058243149
Topolojik Kutupsal Yüzey Alanı: 61.4 Å ²
Ağır Atom Sayısı: 7
Karmaşıklık: 53,5
İzotop Atom Sayısı: 0
Tanımlı Atom Stereocenter Sayısı: 0
Tanımsız Atom Stereocenter Sayısı: 1
Tanımlı Bond Stereocenter Sayısı: 0
Tanımsız Bond Stereocenter Sayısı: 0
Kovalent Bağlı Birim Sayısı: 2
Bileşik Kanonikleştirildi: Evet

Derece: teknik not
Kalite Seviyesi: 200
Form: sıvı
Konsantrasyon: 20 wt. H2O'da %
Safsızlıklar: %2-3 laktik asit laktat, amonyum tuzu
Kırılma indisi: n20/D 1.363
Yoğunluk: 25 °C'de 1.054 g/mL
SMILES dizisi: N.CC(O)C(O)=O
InChI: 1S/C3H6O3.H3N/c1-2(4)3(5)6;/h2,4H,1H3,(H,5,6);1H3
InChI anahtarı: RZOBLYBZQXQGFY-UHFFFAOYSA-N

Amonyum Laktat Farmakolojisi:
ATCvet kodu: QA16QA04 (WHO)

Amonyum Laktat şu şekilde sınıflandırılır:
Arabelleğe alma
Nemlendirici
Keratolitik
Cilt bakımı

Amonyum Laktat İsimleri:

Amonyum Laktat'ın IUPAC adı:
azanyum 2-hidroksipropanoat

Amonyum Laktat'ın diğer isimleri:
amonyum laktat
lak-hidrin

Amonyum Laktat Eş Anlamlıları:
amonyum laktat
515-98-0
Amonyum (+-)-laktat
amonyum laktat
azanyum; 2-hidroksipropanoat
Laktat (monoAmonyum)
Laktik asit amonyum tuzu
2-Hidroksipropanoik asit monoamonyum tuzu
LacHidrin
lak-hidrin
Amonyum laktat (ABD)
Amlaktin
süt verme
(+/-)-Amonyum laktat; BMS 186091; Lak-Hidrin; W1001-10
Kerasal AL
UNII-67M901L9NQ
amonyum 2-hidroksipropanoat
BMS-186091
Propanoik asit, 2-hidroksi-, monoamonyum tuzu
EINECS 208-214-8
BMS 186091
52003-58-4
amonyum l-laktat
Lak-Hidrin (TN)
MFCD00036411
67M901L9NQ
amonyum2-hidroksipropanoat
Amonyum L-laktat çözeltisi
SCHEMBL36407
Propanoik asit, 2-hidroksi-, monoamonyum tuzu, (+-)-
Laktik asit amonyum tuzu (INN)
HMS3264P05
CCG-213638
DB06768
MGK 760427
DB-071380
D02920
Propanoik asit, 2-hidroksi-, amonyum tuzu (1:1)
515-98-052003-58-4(515-98-0) ile değiştirildi
2-HİDROKSİ- MONAMONYUM TUZU PROPANOİK ASİT
AMONYUM 2-HİDROKSİPROPİYONAT
amonyum laktat
LAKTİK ASİT
MONOAMONYUM TUZ
MONAMONYUM TUZ PROPANOİK ASİT
2-HİDROKSİ-
MONOAMONYUM TUZ laktik asit
propanoik asit
2-HİDROKSİ-
MONAMONYUM TUZ
propanoik asit
2hidroksi
MONOAMONYUM TUZ
208-214-8
2-Hidroksipropanoat d'amonyum
34302-65-3
515-98-0
52003-58-4
Amonyum 2-hidroksipropanoat
amonyum laktat
Amonyum-2-hidroksipropanoat
E328
MFCD00036411
Propanoik asit, 2-hidroksi-, amonyum tuzu
[515-98-0]
2501-35-1
2-Hidroksipropanoik asit
2-HİDROKSİPROPANOİK ASİT amin
2-Hidroksipropanoik asit monoamonyum tuzu
2-Hidroksipropanoik asitmonoamonyumtuz
515-98-052003-58-4(515-98-0) ile değiştirildi
Amlaktin
Amlaktin (ticari adı)
amonyak laktat
Amonyum (±)-laktat
Amonyum (±)-laktat; Laktik asit amonyum tuzu
Amonyum laktateksik
Amonyum L-laktat
amonyumlaktat
azane
azanyum; 2-hidroksipropanoat
BMS-186091
DL-LAKTİK ASİT, AMONYUM TUZU
LacHidrin
Lak-Hidrin
süt verme
laktato de amônio
Laktik asit amonyum tuzu
MFCD00134445
Pharmakon1600-01506202
Propanoik asit, 2-hidroksi-, monoamonyum tuzu

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.