ARAŞİDİL ALKOL

Araşidil alkol, aynı zamanda 1-icosanol, kozmetikte yumuşatıcı olarak kullanılan mumsu bir maddedir.
Araşidil alkol, her ikisi de fıstık yağında bulunan, tipik olarak araşidik asit veya araşidonik asidin hidrojenasyonu yoluyla elde edilen 20 karbon atomlu düz zincirli bir yağ alkolüdür.
Adı fıstık bitkisinden (Latince: arachis) türetilmiştir.


Tercih edilen IUPAC adı: Icosan-1-ol
Eşanlamlı 1- Eicosanol, Araşik Alkol, Araşidik Alkol, Araşil Alkol, Eikosil Alkol, Icosan-1-Ol


Tanım: 1-eikosanol veya eikosil alkol olarak da bilinen araşidil alkol, uzun zincirli yağ alkolleri olarak bilinen organik bileşikler sınıfına aittir. Bunlar, 13-21 karbon atomlu alifatik kuyruğa sahip yağlı alkollerdir. Bu nedenle, araşidil alkolün bir yağ alkolü lipit molekülü olduğu düşünülmektedir. Araşidil alkol, çok hidrofobik bir moleküldür, pratikte çözünmez (suda) ve nispeten nötrdür.


Araşidil alkol, hem emülgatör hem de reoloji katkı maddesi olarak kullanılan bir bileşendir.
Araşidil alkol ayrıca transepidermal su kaybını (TEWL) sınırlayarak cildin hidrasyonunu destekler.
Araşidil alkol cildi yumuşak ve yağlı bırakmaz (mat etkisi ile).

Araşidil Alkol
Arachidyl Alcohol, kozmetik ürünlerde emülsiyon stabilizatörü olarak kullanılan hindistancevizinden elde edilen bir yağ alkolüdür.

Araşidil alkol, aynı zamanda 1-icosanol, kozmetikte yumuşatıcı olarak kullanılan mumsu bir maddedir.

Araşidil alkol, tipik olarak araşidik asit veya araşidonik asidin hidrojenasyonu yoluyla elde edilen, her ikisi de fıstık yağında bulunan düz zincirli bir yağ alkolüdür.
Adı fıstık bitkisininkinden türemiştir.

CosIng işlevleri:
Yumuşatıcı
Emülsiyon Stabilize Edici Ajan
Viskozite Kontrol Maddesi


Inci adı: Araşidil alkol
Fransız adı: Arachidyl Alcohol
CAS numarası: 629-96-9
EC numarası: 211-119-4
Diğer unvanlar: Araşidil alkol | Araşidilalkol

Icosan-1-ol, 20 karbon atomlu dallanmamış doymuş bir zincirin C-1'inde bir hidroksi fonksiyonundan oluşan bir yağ alkolüdür.
Icosanol, uzun zincirli birincil yağ alkolü ve 20: 0 yağ alkolüdür.


1-Eicosanol [ACD / Dizin Adı]
1-Icosanol [ACD / IUPAC Adı]
1-Icosanol [Almanca] [ACD / IUPAC Adı]
1-Icosanol [Fransızca] [ACD / IUPAC Adı]
1QR1QRA9BU
211-119-4 [EINECS]
629-96-9 [RN]
Araşidil Alkol
Arachinyl alkol
EICOSANOL
Icosan-1-ol
MFCD00002938 [MDL numarası]
1-Prydroxyeicosane
4-01-00-01888 [Beilstein]
5-metil-3H-1,3,4-tiadiazol-2-tiyon
5-metil-3H-1,3,4-tiadiazol-2-tiyon; 2-Merkapto-5-metil-1,3,4-tiadiazol
Araşik alkol
Araşidik alkol
Araşidil alkol | 1-Eicosanol
Araşil alkol
Eicosan-1-ol
Eicosan-1-ol | 1-Eicosanol
Eikosanol- (1)
http:////www.amadischem.com/proen/571862/
https://www.ebi.ac.uk/chebi/searchId.do?chebiId=CHEBI:75627
N-1-Eicosanol
N-Eicosanol
Pri-N-eikosil alkol
UNII-1QR1QRA9BU

- Yumuşatıcı: Cildi yumuşatır ve pürüzsüzleştirir.
- Emülsiyon Stabilize Edici: Bileşenleri veya formülasyon stabilitesini ve raf ömrünü iyileştirir.: Emülsiyonlaştırma sürecine yardımcı olur ve emülsiyon stabilitesini ve raf ömrünü iyileştirir.
- Viskozite Kontrolü: Kozmetiklerin viskozitesini artırır veya azaltır.


Arachidyl Alochol - Cosmetics, CAS No. 629-96-9 altında sınıflandırılmıştır.

Arachidyl Alcohol - Cosmetics, 1-Eicosanol olarak da bilinir.


Araşidil Alkol - Kozmetik (1-Eicosnal, CAS No. 629-96-9) mumsu bir maddedir. Düz zincirdir.

Arachidyl Alcohol - Fıstık ezmesi ve yağında bulunan kozmetikler (1-Eicosnal, CAS No. 629-96-9).

Arachidyl Alcohol - Cosmetics (1-Eicosnal, CAS No. 629-96-9) bir emülsiyonun oluşumunu ve stabilizasyonunu destekler.

Arachidyl Alcohol - Cosmetics (1-Eicosnal, CAS No. 629-96-9) kişisel ve cilt bakım ürünlerinde kullanılabilir.

Mumsu bir madde olarak Arachidyl Alcohol - Kozmetiklerde kıvam arttırıcı ve yumuşatıcı olarak kullanılan Kozmetik (1-Eicosnal, CAS No. 629-96-9).

 Sunulan ürün Arachidyl Alcohol - Cosmetics (1-Eicosnal, CAS No. 629-96-9), üstün sınıf içerikler, üstün kaliteli hammadde ve modern teknikler kullanılarak kalifiye profesyonellerden oluşan ekibimiz tarafından belirlenen endüstri normlarına göre formüle edilmiştir son teknoloji işlem birimi.

Müşterilerimize son derece etkili bir Araşidil Alkol - Kozmetik (1-Eicosnal, CAS No. 629-96-9) yelpazesi sunmaktayız. Sunulan ürün yelpazesi, hünerli profesyonellerimiz tarafından uluslararası kalite normlarına göre olağanüstü derecede kimyasal bileşikler kullanılarak işlenir .

Bu Arachidyl Alcohol - Cosmetics (1-Eicosnal, CAS No. 629-96-9), yüksek etkili, çevre dostu ve saflığı nedeniyle uluslararası pazarda yaygın olarak talep edilmektedir ve çeşitli ihtiyaçları karşılamak için farklı sınıflarda sunulmaktadır. müşterilerimiz. Dahası, tüm yelpazeyi müşterilerimize uygun bir maliyetle sunuyoruz.

Diğer isimler
Arachidalcohol
Araşidik alkol
Hidroksikozan
Icosalcohol
Icosanol
1-Icosanol
n-Icosanol
Icosyl alkol
Icosyl hidrat
Icosylic alkol
Nonadesilkarbinol
1-Eikosanol

1-Eikosanol
Araşidik alkol
Eicosan-1-ol
Eikosil alkol
1-Icosanol
1-Icosanol

CAS Numaraları: 629-96-9
EC / Liste Numaraları: 211-119-4

Teknik İsimler:
1-Eikosanol
Araşik Alkol
Araşidik Alkol
Araşidil Alkol (INCI)
Arachyl Alkol
Eikosil Alkol

Ürün Kategorileri: Kozmetik ve Temizlik Ürünleri


Kimyasal formül: C20H42O
Molar kütle: 298,555 g · mol − 1
Görünüm: Beyaz, yarı saydam kristaller
Erime noktası: 64 ° C (147 ° F; 337 K)
Kaynama noktası: 372 ° C (702 ° F; 645 K)
Suda çözünürlük: 1,51 × 10−6 g dm − 3
günlük P: 8.99
Buhar basıncı: <0.01 kPa (20 ° C'de)
Tehlikeler
Parlama noktası: 195 ° C (383 ° F; 468 K)

Kategoriler: Doku Geliştirici, Yumuşatıcılar
Araşidil alkol, kozmetikte kıvam arttırıcı ve yumuşatıcı olarak kullanılan mumsu bir maddedir.


Araşidil alkol, formülün viskozitesini arttırmak için kullanılan ve aynı zamanda yağlı ve sulu kısımların güzel bir şekilde birbirine karışmasına yardımcı olan bir yağ alkolüdür (20 karbon atomlu uzun yağ seven zincir) emülsiyon stabilize edici).


ARAŞİDİL ALKOL şu şekilde sınıflandırılır:
Yumuşatıcı
Emülsiyon stabilize edici
Viskozite kontrolü
CAS Numarası 629-96-9
EINECS / ELINCS No: 211-119-4
COSING REF No: 74355
Chem / IUPAC Adı: Icosan-1-ol


INCI: Araşidil alkol
Araşidil alkol nedir?
1-eikosanol olarak da bilinen balmumu benzeri katı bir parçadır. Araşidil alkol, fıstık yağında bulunan araşidik asidin hidrojenasyonu ile yapılır.
Kimyasal olarak, yapıya göre gidersek, düz zincirli bir yağ alkolüdür.

Kullanım ve Faydalar:
Araşidil alkol, farmasötik topikallerin yapısını ve kıvamını arttırmak için kullanılır. Araşidil alkol de kayganlaştırıcı olarak kullanılır.
Araşidil alkol kuru, pullu cildin nemi muhafaza etmesine yardımcı olur ve cilde ince bir film uygulayarak nem kaybını önler. Yani Araşidil alkol losyonlarda, kremlerde ve sabunlarda kullanılır.


1-EICOSANOL
Icosan-1-ol
Araşidil alkol
629-96-9
Araşidik alkol
N-Eicosanol
Araşik alkol
EICOSANOL
Eikosil alkol
eicosan-1-ol
1-Icosanol
N-1-Eicosanol
icosanol
UNII-1QR1QRA9BU
MFCD00002938
Eikosanol- (1)
NSC 120887
1-Eikosanol,% 98
1QR1QRA9BU
CHEBI: 75627
Pri-N-eikosil alkol
HSDB 5731
EINECS 211-119-4
a-eikosanol
AI3-36485
Arachinyl alkol
1-Ecosanol
1-Prydroxyeicosane
C20 Alkol
C20-22 alkoller
Alkoller, C20-22
EC 211-119-4
ACMC-1B6K2
28679-05-2
ŞEMBL108302
CHEMBL451717
QSPL 202
1-icosanol (ACD / Ad 4.0)
DTXSID0027272
EINECS 292-327-2
ANW-34498
LMFA05000221
NSC120887
SBB060169
ZINC32840992
AKOS015839826
CS-W004263
MCULE-7922551976
NSC-120887
1-Eicosanol, teknik,> =% 90 (GC)
1-Eicosanol, purum,> =% 97.0 (GC)
E0004
FT-0607717
ST51046403
Q-9374
Q4783532
W-104943
ABA1F4B5-39FD-4206-A0A7-70D182257EEE
UNII-2C9Z9D1QFE bileşeni BTFJIXJJCSYFAL-UHFFFAOYSA-N
UNII-B1K89384RJ bileşeni BTFJIXJJCSYFAL-UHFFFAOYSA-N
UNII-O4M0347C6A bileşeni BTFJIXJJCSYFAL-UHFFFAOYSA-N
Araşidil alkol, Amerika Birleşik Devletleri Farmakopesi (USP) Referans Standardı
90604-34-5


Kozmetik Kullanımlar: emülsiyon stabilizatörleri
cilt bakım - yumuşatıcı
viskozite kontrol ajanları

Eş anlamlı:
 araşik alkol
 araşidik alkol
 araşidil alkol
 arakinil alkol
 eicosan-1-ol
1- eikosanol
N-eikosanol
N-1- eikosanol
 eikosil alkol
 icosan-1-ol
 icosanol
1- icosanol

Kimyasal Özellikler: beyaz kabarık kristal toz

Kullanım alanları: araşidil alkol bir yumuşatıcı ve kalınlaştırıcıdır. Nem kaybını önlemek ve cildin pürüzsüzlüğünü iyileştirmek için genellikle kozmetik ürünlere dahil edilir.

Tanım
ChEBI: 20 karbon atomlu dallanmamış doymuş bir zincirin C-1'inde bir hidroksi fonksiyonundan oluşan bir yağlı alkol.

• ARAŞİDİL ALKOL
• ARAŞİL ALKOL
• ARAKİNALKOL
• ARAKİNİL ALKOL
• ARAŞİDİLOL
• ARAŞİDİK ALKOL
• EICOSAN-1-OL
• EİKOSİL ALKOL
• EICOSANOL
• ALKOL C20
• Araşik alkol
• arakikalkol
• Eikosanol- (1)
• n-1-Eicosanol
• n-Eicosanol
• pri-n-eicosylalcohol
• 1-ICOSANOL
• 1-EICOSANOL
• 1-Eicosanol teknik,> =% 90 (GC)
• 1-Prydroxyeicosane
• N-EİKOSİL ALKOL
• icosan-1-ol
• ARAŞİDİL ALKOL YAKLAŞIK% 99
• 1-EICOSANOL 96 +%
• Araşidiylalkol
• 1-Eicosanol,% 98
• ARAŞİDİK ALKOL, TEKNOLOJİ,% 85
• 1-Eicosanol,% 98 5GR
• Eicosanol1-Eicosanol
• EİKOSANOİK-D39 ASİT
• 1-Eicosanol% 98
• Yirmi alkanol
• 1-Eicosanol>
• 100 G SENTEZ İÇİN 1-EICOSANOL
• 629-96-9
• 629-96-6
• CH3CH218CH2OH
• CH3CH219OH
• C20H41OH
• Monofonksiyonel & 伪, B -Bifonksiyonel Alkanlar
• Doymuş Yüksek Alkoller
• 1-Alkanoller
• Tek Fonksiyonlu Alkanlar
• Daha Yüksek Yağ Asitleri ve Daha Yüksek Alkoller
• Oksijen Bileşikleri
• Organik Yapı Taşları
• C9 - C30
•    Yapı taşları
• Alkoller
• Linum usitatissimum (Keten)
• Piper methysticum (Kava)
• Alkoller
• Biyokimyasallar ve Reaktifler
•    Yapı taşları
• C11 ila C30 +
• Kimyasal Sentez
• Yağlı Asiller
• Yağlı Alkoller


Doğal katı ve sıvı yağlardan elde edilen yağ alkolleri, yüksek moleküler düz zincirli birincil alkollerdir. Bunlar arasında lauril (C12), MyrIstyl (C14), Setil (veya palmitil: C16), stearil (C18), Oleyl (C18, doymamış) ve Linoleyl (C18, çoklu doymamış) alkoller bulunur. Hindistan cevizi ve hurma çekirdeği yağı gibi oleokimyasal kaynaklardan elde edilen doğal alkollere fiziksel ve kimyasal olarak eşdeğer sentetik yağ alkolleri vardır. Yağ alkolleri, cildi pürüzsüzleştirmek ve nem kaybını önlemek için emülgatör ve yumuşatıcılardır. Kozmetiklerde, kişisel bakım ürünlerinde ve farmasötik bileşenlerde formüllerin sürtünmesini iyileştirmek ve viskozite ve dispersiyon özelliklerini kontrol etmek için özdeş yağ esterleri kullanılır. Kimyasal ara ürünler olarak, yağlı alkollerin birincil kullanımı, deterjan endüstrisi alanında köpük ve temizleme amaçlı yağ sülfat tuzları ve alkol etoksilatlarının üretiminde hammadde olarak kullanılır. Birincil alkollerin kimyasal reaksiyonları arasında esterifikasyonlar, etoksilasyon, sülfasyon, oksidasyon ve diğer birçok reaksiyon bulunur. Türevleri ve son kullanım uygulamaları arasında;
Noniyonik yüzey aktif maddeler (Etoksilatlar ve propoksilatlar)
Anyonik yüzey aktif maddeler (Alkil sülfatlar ve alkil etoksi sülfatlar)
Kimyasal ara ürünler ve polimerizasyon değiştiriciler (Alkil halojenürler, Alkil merkaptanlar)
Deterjan dezenfektanları, tekstiller için yumuşatıcı, faz transfer katalizörü ve biyositler için kuaterner amonyum bileşikleri
Plastikler için antioksidanlar (Alkil tiyopropiyonatlar ve alkil fosfitler)
Yağlayıcı katkı maddeleri (Metalik ve tiyo alkilfosfatlar)
Tat ve Koku (Aldehitler ve ketonlar)
PVC plastikleştiriciler (Dialkyl Phthalates, adipates ve trimellitates)
Kaplamalar ve mürekkepler (akrilat ve metakrilat esterler)
Su arıtma (akrilat ve metakrilat esterler)
İnşaat endüstrisi için özel çözücüler, plastikleştirici dolgu maddeleri ve yalıtım malzemeleri olarak büyük miktarda yağ alkolleri kullanılmaktadır. Yağ alkolleri, tarım, gıda maddeleri, metal işleme, kozmetik, madeni katkı, ilaç, kauçuk, tekstil, parfüm ve aroma ve sentetik deterjan sektörlerinde içerik olarak kullanılmaktadır.

Arachidyl alcohol, also 1-icosanol, is a waxy substance used as an emollient in cosmetics. 
Arachidyl alcohol is a straight-chain fatty alcohol with 20 carbon atoms, typically obtained via the hydrogenation of arachidic acid or arachidonic acid, both of which are present in peanut oil. 
Its name is derived from that of the peanut plant (Latin: arachis).


Preferred IUPAC name: Icosan-1-ol
Synonym    1- Eicosanol, Arachic Alcohol, Arachidic Alcohol, Arachyl Alcohol, Eicosyl Alcohol, Icosan-1-Ol


Description: Arachidyl alcohol, also known as 1-eicosanol or eicosyl alcohol, belongs to the class of organic compounds known as long-chain fatty alcohols. These are fatty alcohols that have an aliphatic tail of 13 to 21 carbon atoms. Thus, arachidyl alcohol is considered to be a fatty alcohol lipid molecule. Arachidyl alcohol is a very hydrophobic molecule, practically insoluble (in water), and relatively neutral.


Arachidyl alcohol is an ingredient used both as an emulsifier and as a rheology additive. 
Arachidyl alcohol also promotes hydration of the skin by limiting transepidermal water loss (TEWL). 
Arachidyl alcohol leaves the skin soft and not oily (with a matte effect).

Arachidyl Alcohol
Arachidyl Alcohol is a fatty alcohol derived from coconuts, used as an emulsion stabilizer in cosmetic products.

Arachidyl alcohol, also 1-icosanol, is a waxy substance used as an emollient in cosmetics. 

Arachidyl alcohol is a straight-chain fatty alcohol typically obtained via the hydrogenation of arachidic acid or arachidonic acid, both of which are present in peanut oil. 
Its name is derived from that of the peanut plant.

CosIng functions:
Emollient
Emulsion Stabilising Agent
Viscosity Controlling Agent


Inci name: Arachidyl alcohol
French name: Arachidyl Alcohol
CAS number: 629-96-9
EC number: 211-119-4
Other appellations: Arachidyl alcohol | Arachidylalcohol

Icosan-1-ol is a fatty alcohol consisting of a hydroxy function at C-1 of an unbranched saturated chain of 20 carbon atoms. 
Icosanol is a long-chain primary fatty alcohol and a fatty alcohol 20:0.


1-Eicosanol [ACD/Index Name]
1-Icosanol [ACD/IUPAC Name]
1-Icosanol [German] [ACD/IUPAC Name]
1-Icosanol [French] [ACD/IUPAC Name]
1QR1QRA9BU
211-119-4 [EINECS]
629-96-9 [RN]
Arachidyl Alcohol
Arachinyl alcohol
EICOSANOL
Icosan-1-ol
MFCD00002938 [MDL number]
1-Prydroxyeicosane
4-01-00-01888 [Beilstein]
5-methyl-3H-1,3,4-thiadiazole-2-thione
5-methyl-3H-1,3,4-thiadiazole-2-thione;2-Mercapto-5-methyl-1,3,4-thiadiazole
Arachic alcohol
Arachidic alcohol
Arachidyl alcohol|1-Eicosanol
Arachyl alcohol
Eicosan-1-ol
Eicosan-1-ol|1-Eicosanol
Eicosanol-(1)
http:////www.amadischem.com/proen/571862/
https://www.ebi.ac.uk/chebi/searchId.do?chebiId=CHEBI:75627
N-1-Eicosanol
N-Eicosanol
Pri-N-eicosyl alcohol
UNII-1QR1QRA9BU

- Emollient: Softens and smooths the skin.
- Emulsion Stabilising: Improves ingredients or formulation stability and shelf-life.: Helps the process of emulsification and improves emulsion stability and shelf-life.
- Viscosity Controlling: Increases or decreases the viscosity of cosmetics.


Arachidyl Alochol - Cosmetics is classified under CAS No.629-96-9.

Arachidyl Alcohol - Cosmetics is also known as 1-Eicosanol.


Arachidyl Alcohol - Cosmetics (1-Eicosnal, CAS No.629-96-9) is a waxy substance. It is a straight-chain.

Arachidyl Alcohol - Cosmetics (1-Eicosnal, CAS No.629-96-9) found in peanuts butter and oil.              

Arachidyl Alcohol - Cosmetics (1-Eicosnal, CAS No.629-96-9) supports the formation and stabilization of an emulsion.

Arachidyl Alcohol - Cosmetics (1-Eicosnal, CAS No.629-96-9) can be used in personal & skin care products. 

As an waxy substance Arachidyl Alcohol - Cosmetics (1-Eicosnal, CAS No.629-96-9) used as a thickening agent and  emollient in cosmetics. 

 The offered product Arachidyl Alcohol - Cosmetics (1-Eicosnal, CAS No.629-96-9) is formulated using supreme class ingredients, superior quality of raw materials and modern techniques by our team of skilled professionals as per the set industry norms at our state-of-the-art processing unit.

We are engaged in offering our clients a highly effective range of Arachidyl Alcohol - Cosmetics (1-Eicosnal, CAS No.629-96-9)The offered range is processed using exceptional grade chemical compounds as per the international quality norms by our dexterous professionals.

This Arachidyl Alcohol - Cosmetics (1-Eicosnal, CAS No.629-96-9) is widely demanded in the international market due to its high effectively, eco-friendliness & purity, and is offered in different grades to meet the varied needs of our clients. Moreover, we are offering the entire range at an affordable cost to our clients. 

Other names
Arachidalcohol
Arachidic alcohol
Hydroxyicosane
Icosalcohol
Icosanol
1-Icosanol
n-Icosanol
Icosyl alcohol
Icosyl hydrate
Icosylic alcohol
Nonadecylcarbinol
1-Eicosanol

1-Eicosanol    
Arachidic alcohol    
Eicosan-1-ol    
Eicosyl alcohol    
1-Icosanol    
1-Icosanol 

CAS Numbers: 629-96-9
EC/List Numbers: 211-119-4

Technical Names:
1-Eicosanol
Arachic Alcohol
Arachidic Alcohol
Arachidyl Alcohol (INCI)
Arachyl Alcohol
Eicosyl Alcohol

Product Categories: Cosmetics and Cleaning Products


Chemical formula: C20H42O
Molar mass: 298.555 g·mol−1
Appearance: White, translucent crystals
Melting point: 64 °C (147 °F; 337 K)
Boiling point: 372 °C (702 °F; 645 K)
Solubility in water: 1.51 × 10−6 g dm−3
log P: 8.99
Vapor pressure: <0.01 kPa (at 20 °C)
Hazards
Flash point: 195 °C (383 °F; 468 K)

Categories: Texture Enhancer, Emollients
Arachidyl alcohol is a waxy substance used as a thickening agent and emollient in cosmetics.


Arachidyl alcohol is a fatty alcohol (the non-drying type with a long oil loving chain of 20 carbon atoms) that is used to increase the viscosity of the formula and it also helps the oily and the watery parts to stay nicely mixed together (called emulsion stabilizing). 


ARACHIDYL ALCOHOL is classified as :
Emollient
Emulsion stabilising
Viscosity controlling
CAS Number    629-96-9
EINECS/ELINCS No:    211-119-4
COSING REF No:    74355
Chem/IUPAC Name:    Icosan-1-ol


INCI: Arachidyl alcohol
What is Arachidyl alcohol?
It is a wax-like solid piece, also known as 1- eicosanol. Arachidyl alcohol is made by hydrogenation of arachidic acid, which is found in peanut oil. 
Chemically, if we go by structure, it is a straight chain fatty alcohol.

Use & Benefits: 
Arachidyl alcohol is used to enhance the texture and consistency of pharmaceutical topicals. Arachidyl alcohol is also used as a lubricant. 
Arachidyl alcohol helps dry, scaly skin to reserve moisture and prevents moisture loss by applying a thin film on the skin. So Arachidyl alcohol is used in lotions, creams, and soaps.


1-EICOSANOL
Icosan-1-ol
Arachidyl alcohol
629-96-9
Arachidic alcohol
N-Eicosanol
Arachic alcohol
EICOSANOL
Eicosyl alcohol
eicosan-1-ol
1-Icosanol
N-1-Eicosanol
icosanol
UNII-1QR1QRA9BU
MFCD00002938
Eicosanol-(1)
NSC 120887
1-Eicosanol, 98%
1QR1QRA9BU
CHEBI:75627
Pri-N-eicosyl alcohol
HSDB 5731
EINECS 211-119-4
a-eicosanol
AI3-36485
Arachinyl alcohol
1-Ecosanol
1-Prydroxyeicosane
C20 Alcohol
C20-22 alcohols
Alcohols, C20-22
EC 211-119-4
ACMC-1B6K2
28679-05-2
SCHEMBL108302
CHEMBL451717
QSPL 202
1-icosanol (ACD/Name 4.0)
DTXSID0027272
EINECS 292-327-2
ANW-34498
LMFA05000221
NSC120887
SBB060169
ZINC32840992
AKOS015839826
CS-W004263
MCULE-7922551976
NSC-120887
1-Eicosanol, technical, >=90% (GC)
1-Eicosanol, purum, >=97.0% (GC)
E0004
FT-0607717
ST51046403
Q-9374
Q4783532
W-104943
ABA1F4B5-39FD-4206-A0A7-70D182257EEE
UNII-2C9Z9D1QFE component BTFJIXJJCSYFAL-UHFFFAOYSA-N
UNII-B1K89384RJ component BTFJIXJJCSYFAL-UHFFFAOYSA-N
UNII-O4M0347C6A component BTFJIXJJCSYFAL-UHFFFAOYSA-N
Arachidyl alcohol, United States Pharmacopeia (USP) Reference Standard
90604-34-5


Cosmetic Uses:    emulsion stabilisers
skin conditioning - emollient
viscosity controlling agents

Synonyms:
     arachic alcohol
     arachidic alcohol
     arachidyl alcohol
     arachinyl alcohol
     eicosan-1-ol
1-    eicosanol
N-    eicosanol
N-1-    eicosanol
     eicosyl alcohol
     icosan-1-ol
     icosanol
1-    icosanol

Chemical Properties: white fluffy crystalline powder

Uses: arachidyl alcohol is an emollient and a thickener. It is often incorporated into cosmetics to prevent moisture loss and improve skin smoothness.

Definition
ChEBI: A fatty alcohol consisting of a hydroxy function at C-1 of an unbranched saturated chain of 20 carbon atoms.

•    ARACHIDYL ALCOHOL
•    ARACHYL ALCOHOL
•    ARACHINALCOHOL
•    ARACHINYL ALCOHOL
•    ARACHIDYLOL
•    ARACHIDIC ALCOHOL
•    EICOSAN-1-OL
•    EICOSYL ALCOHOL
•    EICOSANOL
•    ALCOHOL C20
•    Arachic alcohol
•    arachicalcohol
•    Eicosanol-(1)
•    n-1-Eicosanol
•    n-Eicosanol
•    pri-n-eicosylalcohol
•    1-ICOSANOL
•    1-EICOSANOL
•    1-Eicosanol technical, >=90% (GC)
•    1-Prydroxyeicosane
•    N-EICOSYL ALCOHOL
•    icosan-1-ol
•    ARACHIDYL ALCOHOL APPROX 99%
•    1-EICOSANOL 96+%
•    Arachidiylalcohol
•    1-Eicosanol,98%
•    ARACHIDIC ALCOHOL, TECH., 85%
•    1-Eicosanol, 98% 5GR
•    Eicosanol1-Eicosanol
•    EICOSANOIC-D39 ACID
•    1-Eicosanol 98%
•    Twentyalkanol
•    1-Eicosanol>
•    1-EICOSANOL FOR SYNTHESIS 100 G
•    629-96-9
•    629-96-6
•    CH3CH218CH2OH
•    CH3CH219OH
•    C20H41OH
•    Monofunctional & 伪,蠅-Bifunctional Alkanes
•    Saturated Higher Alcohols
•    1-Alkanols
•    Monofunctional Alkanes
•    Higher Fatty Acids & Higher Alcohols
•    Oxygen Compounds
•    Organic Building Blocks
•    C9 to C30
•    Building Blocks
•    Alcohols
•    Linum usitatissimum (Flax)
•    Piper methysticum (Kava)
•    Alcohols
•    Biochemicals and Reagents
•    Building Blocks
•    C11 to C30+
•    Chemical Synthesis
•    Fatty Acyls
•    Fatty Alcohols


Fatty alcohols, derived from natural fats and oils, are high molecular straight chain primary alcohols. They include lauryl (C12), MyrIstyl (C14), Cetyl ( or palmityl: C16), stearyl (C18), Oleyl (C18, unsaturated), and Linoleyl (C18, polyunsaturated) alcohols. There are synthetic fatty alcohols equivalent physically and chemically to natural alcohols obtained from oleochemical sources such as coconut and palm kernel oil. Fatty alcohols are emulsifiers and emollients to make skin smoother and prevent moisture loss. Identical fatty esters are used to improve rub-out of formulas and to control viscosity and dispersion characteristics in cosmetics, personal care products and pharmaceutical ingredients. As chemical intermediates, the primary use of fatty alcohols are as raw material for the production of fatty sulfate salts and alcohol ethoxylates for foaming and cleaning purposes in the field of detergent industry. Chemical reactions of primary alcohols include esterifications, ethoxylation, sulfation, oxidation and many other reactions. Their derivatives and end use applications include;
Nonionic surfactants (Ethoxylates and propoxylates)
Anionic surfactants (Alkyl sulfates and alkyl ethoxy sulfates)
Chemical intermediates and  polymerization modifiers (Alkyl halides, Alkyl mercaptans)
Quaternary ammonium compounds for detergent sanitisers, softner for textiles, phase transfer catalyst and biocides
Antioxidants for plastics (Alkyl thiopropionates and alkyl phosphites)
Lubricant additives (Metallic and thio alkylphosphates)
Flavor and Fragrance (Aldehydes and ketones)
PVC plasticizers (Dialkyl Phthalates, adipates and trimellitates)
Coatings and inks (acrylate and methacrylate esters)
Water treatment (acrylate and methacrylate esters)
Large amount of fatty alcohols are used as special solvents, fillers in plasticizer and insulating materials for the building industry. Fatty alcohols are used as ingredients in the industries of agricultural, foodstuff, metal processing, cosmetics, lube additive, pharmaceutical, rubber, textile, perfume and flavouring as well as synthetic detergent.


 

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.