BEHENİK ASİT

IUPAC adı: Dokosanoik asit
CAS Numarası: 112-85-6
EC Numarası: 204-010-8
Kimyasal formül: C22H44O2
Molar kütle: 340.592 g

Behenik asit (ayrıca dokosanoik asit), C21H43COOH formülüne sahip doymuş yağ asidi olan bir karboksilik asittir.
Görünüşte, saf olmayan numuneler sarımsı görünse de, Behenik asit beyaz bir katıdır.
% 9'da, Behenik asit, baget ağacının (Moringa oleifera) tohumlarından çıkarılan ben yağının (veya behen yağının) önemli bir bileşenidir.
Behenik asit, bu ağacın köklerinin hasat edildiği Pers ayından Bahman'ın adını almıştır.

Behenik asit, kolza tohumu (kanola) ve yer fıstığı yağı ve kabukları dahil olmak üzere diğer bazı yağlar ve yağ içeren bitkilerde de bulunur.
Behenik asitin bir ton fıstık kabuğunun 13 pound (5.9 kg) behenik asit içerdiği tahmin edilmektedir.

Metalik Langmuir-Blodgett (LB) filmlerinin üretiminde de behenik asit kullanılmıştır.
Behenik asit, aynı zamanda dokosanoik asit, C21H43COOH formülüne sahip bir yağ asidi olan normal bir karboksilik asittir.
Behenik asit, Ben-oil ağacının tohumlarından çıkarılan behen yağının önemli bir bileşenidir.
Dokosonoik asit olarak da bilinen behenik asit, 22 karbonlu bir omurgaya ve C22H44O2 moleküler formülüne sahip uzun zincirli bir yağ asididir.

Behenik asitin kullanım alanları:
Ticari olarak, behenik asit genellikle saç kremi ve nemlendiricilere yumuşatma özelliklerini vermek için kullanılır.
Behenik asit ayrıca yağlama yağlarında ve boya sökücülerde solvent buharlaşmasını geciktirici olarak kullanılır.
Behenik asitler amid deterjanlarda, zemin cilalarında ve damlatmayan mumlarda köpük önleyici olarak kullanılır.
Behenik asidin indirgenmesi, Behenik asit verir.

Behenik asit, en yüksek behenik asit konsantrasyonlarından birine sahip doğal bir üründür ve saç kremlerinde kullanılır.
Behenik asit koruyucu bir bariyer oluşturur ve nemin cilde geri dönmesine yardımcı olur.
Behenik asit, onu yatıştırmayı amaçlayan cilt bakım ürünlerinde etkili bir bileşen yapar.
Losyonlar, nemlendiriciler ve nemlendirici temizleyicilerin tümü behenik asit içerebilir.

Behenik asidin nemlendirici yapısı, Behenik asidi saç bakım ürünlerinde popüler bir bileşen haline getirir.
Behenik asit, saç kremlerine, renk koruyuculara, dolaşık açıcılara, canlandırıcı şampuanlara ve nemlendirmeyi ve hasar onarımını amaçlayan diğer saç bakım ürünlerine yumuşatıcı özellikler kazandırır.
Behenik asit, endüstriyel proseslerde etkili yağlama yağları, temizlik maddeleri ve köpük önleyici maddeler sağlar.

Behenik asit, moringa ağacının tohumlarından elde edilen ben yağının önemli bir bileşenidir.
Diğer bitkiler de bu doğal olarak oluşan bileşiği daha düşük konsantrasyonlarda içerir.
Behenik asit üretim süreci, bitki yağlarının ekstrakte edilmesini ve damıtılmasını içerir.
Diğer yağ asitleri gibi, behenik asit de mükemmel yağlama ve emülsifiye etme özelliklerine sahiptir.

Bir diyet yağı olarak, behenik asit zayıf bir şekilde emilir.
Behenik asitin oleik asit ile karşılaştırıldığında düşük biyoyararlanımına rağmen, behenik asit insanlarda kolesterolü yükselten doymuş bir yağ asididir.
Ticari olarak, behenik asit genellikle saç kremi ve nemlendiricilere yumuşatma özelliklerini vermek için kullanılır.
Behenik asit ayrıca yağlama yağlarında ve boya sökücülerde solvent buharlaşmasını geciktirici olarak kullanılır.

Behenik asit Kullanımı ve Faydaları:
Behenik asit, doğada bir yağ asididir, bu nedenle cilt veya saç yüzeyinde su itici bir tabaka oluşturmak için kullanılır.
Herhangi bir formülde, Behenik asit bir koyulaştırıcı ajan veya viskozite ayarlayıcı ajan olarak kullanılır.
Behenik asit, diğer iyonlara karşı kullanmak için asidin hidrojen atomunun yanı sıra uzun bir zincire sahip olduğu için iyi bir yüzey aktif maddedir.
Behenik asit ayrıca herhangi bir ürünün geliştirilmiş görünümü için bir opaklaştırıcı olarak kullanılır.
Behenik asit, şampuan, saç kremi, göz kalemi, nemlendirici, deodorant ve şekillendirici jelden oluşan üründe kullanılan bir bileşendir.

Behenik asit amid olup deterjanlarda, zemin cilalarında ve damlatmayan mumlarda köpük önleyici olarak kullanılır.
Behenik asidin indirgenmesi behenil alkolü verir.
Pracaxi yağı (Pentaclethra macroloba tohumlarından), en yüksek behenik asit konsantrasyonlarından birine sahip doğal bir üründür ve saç kremlerinde kullanılır.

Behenik asit zayıf bir emilime sahiptir. 
Oleik asitle karşılaştırıldığında biyoyararlanımının düşük olmasına rağmen, behenik asit insanlarda kolesterolü yükselten bir yağ asididir.
Behenik Asit, çeşitli kozmetik ürünlerinde kullanılan bitkisel bazlı, hayvansal olmayan türevli bir yağ asididir.
Behenik Asit tipik olarak bir bakım maddesi, koyulaştırıcı madde, yüzey aktif madde veya opaklaştırıcı olarak işlev görür.
Behenik Asit, saç şampuanları ve saç kremlerinde, deodorantlarda, yüz temizleyici ve nemlendiricilerde, şekillendirici jellerde ve göz kaleminde kullanılabilir.

Behenik Asit bir yağ asididir.
Behenik Asit genellikle saç bakım ürünlerine ve nemlendiricilere yumuşatma özelliklerini vermek için kullanılır.
Behenik asit ayrıca yağlama yağlarında ve boya sökücülerde solvent buharlaşmasını geciktirici olarak kullanılır.
Behenik asitler amid deterjanlarda, zemin cilalarında ve damlatmayan mumlarda köpük önleyici olarak kullanılır.

Behenik asidin indirgenmesi, Behenik asit verir.
Behenik asit uzun zincirli bir yağ asididir ve aşağıdaki amaçlara sahiptir: Mumlar, tekstiller, ilaçlar, emülgatörler ve kişisel bakım ürünleri, yağlayıcılar, esterler, kimyasal sentezler ve özel ürünler.
Behenik asit, saç kremlerine ve nemlendiricilere yumuşatma özelliklerini vermek için kullanılır.
Behenik asit ayrıca uzun zincirli asitlerin süperkritik propan içindeki faz davranışını araştırmak için kullanılır.

Behenik asidin özellikleri:
Yoğunluk: 0.8221 g/cm3
Görünüm: Beyaz katı
Erime noktası: 80.0 °C
Kaynama noktası: 306 °C
XLogP3: 9.6
Hidrojen Bağ Donör Sayısı: 1
Hidrojen Bağ Alıcı Sayısı: 2
Dönebilen Bağ Sayısı: 20
Tam Kütle 340.334130642
Monoizotopik Kütle 340.334130642

Behenik asit genellikle saç bakım ürünlerine ve nemlendiricilere yumuşatma özelliklerini vermek için kullanılır.
Behenik asit, sadece bazı katı ve sıvı yağlarda gliserol esteri olarak küçük miktarlarda bulunur.
Behenik asit taze kırmızı ve beyaz ette bulunmaz.

Tereyağı dahil süt ve süt ürünlerinde behenik asit yoktur.
Behenik asit, 0.01 g/100 g yenebilir kısım olmak üzere salamurada sadece ton balığının karnında çok küçük miktarlarda bulunur.

Tahıllarda ve tahıl ürünlerinde behenik asit bulunmaz.
Behenik asit, kurutulmuş yağlı olanlarda bile meyvelerde yoktur.
Behenik asit taze ve kuru baklagillerde bulunmaz, ancak Behenik asit soya küspesinde küçük miktarlarda bulunur, 0.02 g/100g yenilebilir kısım.

Behenik asit, bitkilerin yağ ekstraktlarından elde edilen ve kondisyonlama maddelerinin bir bileşeni olarak kullanılan doymuş bir yağ asididir.
Behenik asit ayrıca kuru cilt tedavisi için geliştirilmiş yeni bir lipofilik bileşen kompleksinin parçasıdır.
Uzun zincirli asitlerin süperkritik propan içindeki faz davranışını araştırmak için behenik asit kullanıldı.

Topolojik Kutupsal Yüzey Alanı: 37.3 Å ²
Ağır Atom Sayısı: 24
Karmaşıklık: 250
İzotop Atom Sayısı: 0
Tanımlanan Atom Stereocenter Sayısı: 0
Tanımsız Atom Stereocenter Sayısı: 0
Tanımlı Bond Stereocenter Sayısı: 0
Tanımsız Bond Stereocenter Sayısı: 0
Kovalent Bağlı Birim Sayısı: 1
Bileşik Kanonikleştirildi: Evet
CAS Numarası: 112-85-6

Behenik asit, kalpte yağ asidi oksidasyonunun inhibitörü olarak işlev gören uzun zincirli bir alkoldür.
Behenik asit, kolza tohumu bitkilerinden kaynaklanır ve kolza bitkisi yağı ekstraktlarının ve kanola yağının ana yağ asidi bileşenidir.
Dokosanol olarak da bilinen behenik asit, büyük yağlı düz zincirli bir alkoldür.
Kozmetik ve cilt bakımı formülasyonlarında, Behenik asit opaklaştırıcı bir bileşen, koyulaştırıcı ve emülgatör olarak kullanılır.

Opaklaştırıcı bir ajan olarak, kozmetik ürünlerin berrak veya şeffaf görünümünü azaltmak için Behenik asit kullanılır.
Behenik asitlerin koyulaştırıcı özelliği, ürünlerin daha arzu edilen, sürülebilir bir doku elde etmesini sağlar.
Behenik asit ayrıca bir ürünün yağ ve su fazlarının ayrılmasını önlemek için bir emülgatör görevi görür.
Bu, topikal cilt bakımı faydalarının eşit dağılımını sağlayan bir ürünün tutarlılığını geliştirmeye çalışır.

Dokosanoik asit, düz zincirli, C22, uzun zincirli doymuş bir yağ asididir.
Behenik asit, bir bitki metaboliti rolüne sahiptir.
Behenik asit, düz zincirli doymuş bir yağ asidi ve uzun zincirli bir yağ asididir.

Behenik asit, bir behenatın konjuge asididir.
Behenik Asit, 22 karbonlu bir omurgaya sahip doymuş, çok uzun zincirli bir yağ asididir.
Behenik asit, moringa ağacının tohumlarından elde edilen ben yağının önemli bir bileşenidir.
Behenik asit, Hypericum olympicum, Pinus pumila ve mevcut verilerle diğer organizmalarda bulunan doğal bir üründür.

Behenik asit, REACH Tüzüğü kapsamında kayıtlıdır ve Avrupa Ekonomik Alanında yılda ≥ 1 000 ila < 10.000 ton arasında üretilir ve/veya ithal edilir.
Behenik asit tüketiciler tarafından, eşyalarda, profesyonel çalışanlar tarafından (yaygın kullanımlar), formülasyonda veya yeniden ambalajlamada, sanayi sitelerinde ve imalatta kullanılmaktadır.

Behenik asidin Tüketici Kullanımları:
Behenik asit şu ürünlerde kullanılır: yapıştırıcılar ve dolgu macunları, parfümler ve kokular, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri, hava bakım ürünleri, biyositler (örneğin dezenfektanlar, haşere kontrol ürünleri), bitki koruma ürünleri, ilaçlar, cilalar ve mumlar ve yıkama ve temizleme Ürün:% s.
Bu maddenin çevreye diğer salınımı muhtemelen şunlardan kaynaklanabilir: iç mekan kullanımı (örneğin makine yıkama sıvıları/deterjanlar, otomotiv bakım ürünleri, boyalar ve kaplamalar veya yapıştırıcılar, kokular ve oda spreyleri) ve dış mekan kullanımı.

Behenik asidin hizmet ömrü:
Bu maddenin çevreye diğer salınımı muhtemelen şunlardan meydana gelebilir: yüksek salınım hızına sahip uzun ömürlü malzemelerde iç mekan kullanımı (örn. kumaşlardan, yıkama sırasında tekstillerden salınım, iç mekan boyalarının çıkarılması).
Behenik asit, giysi, silgi, oyuncak ve CD gibi kokulardan salınmaya yöneliktir.

Profesyonel çalışanlar tarafından Behenik asidin yaygın kullanımları:
Behenik asit şu ürünlerde kullanılmaktadır: yıkama ve temizlik ürünleri, cilalar ve cilalar, pH düzenleyiciler ve su arıtma ürünleri, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri, biyositler (örn. dezenfektanlar, haşere kontrol ürünleri), laboratuvar kimyasalları, bitki koruma ürünleri ve parfümler ve kokular.
Behenik asit aşağıdaki alanlarda kullanılır: tarım, ormancılık ve balıkçılık, karışımların formülasyonu ve/veya yeniden paketleme ve belediye tedariki (örn. elektrik, buhar, gaz, su) ve kanalizasyon arıtma.
Behenik asit, kimyasallar, gıda ürünleri, tekstil, deri veya kürk ve makine ve araçların imalatında kullanılır.
Bu maddenin çevreye salınması endüstriyel kullanımdan meydana gelebilir: endüstriyel tesislerdeki işleme yardımcılarında.
Çevreye diğer Behenik asit salınımının meydana gelmesi muhtemeldir: iç mekan kullanımı (örneğin makine yıkama sıvıları/deterjanlar, otomotiv bakım ürünleri, boyalar ve kaplamalar veya yapıştırıcılar, kokular ve oda spreyleri) ve dış mekan kullanımı.

Behenik asidin formülasyonu veya yeniden paketlenmesi:
Behenik asit şu ürünlerde kullanılmaktadır: pH düzenleyiciler ve su arıtma ürünleri, deri işleme ürünleri ve polimerler.
Behenik asidin çevreye salınması endüstriyel kullanımdan meydana gelebilir: karışımların formülasyonu ve malzemelerdeki formülasyon.

Behenik asitin endüstriyel tesislerdeki kullanım alanları:
Behenik asit şu ürünlerde kullanılmaktadır: deri işleme ürünleri, yıkama ve temizlik ürünleri, polimerler, tekstil işleme ürünleri ve boyaları, pH düzenleyiciler ve su arıtma ürünleri ve yağlayıcılar ve gresler.

Behenik asit şu alanlarda kullanılır: karışımların formülasyonu ve/veya yeniden paketleme, tarım, ormancılık ve balıkçılık ve belediye arzı (örn. elektrik, buhar, gaz, su) ve kanalizasyon arıtma.
Behenik asit, kimyasallar, gıda ürünleri, tekstil, deri veya kürk ve makine ve araçların imalatında kullanılır.

Behenik asidin çevreye salınması endüstriyel kullanımdan meydana gelebilir: endüstriyel sitelerde işleme yardımcılarında, eşya üretiminde ve işleme yardımcısı olarak.
Behenik asidin çevreye diğer salınımı muhtemelen şu durumlarda meydana gelebilir: iç mekan kullanımı (örn. makine yıkama sıvıları/deterjanlar, otomotiv bakım ürünleri, boyalar ve kaplamalar veya yapıştırıcılar, kokular ve oda spreyleri).

Behenik asit, geleneksel olarak kozmetikte yumuşatıcı, emülgatör ve koyulaştırıcı olarak ve besin takviyesi olarak (bireysel bir varlık olarak ve ayrıca polikosanolün bir bileşeni olarak) kullanılan 22 karbon atomu içeren doymuş bir yağlı alkoldür.
Behenik asit, beyaz, mumsu bir katı formundaki doğal bir yağlı alkoldür.
Behenik asit, bir çözeltinin yağ ve sıvı kısımlarının ayrılmasını da önleyen bir emülgatördür.
Behenik asidin diğer işlevleri arasında bir sıvının kalınlığının değiştirilmesi, köpürme kapasitesinin arttırılması ve köpüklerin stabilize edilmesi yer alır.

Behenik asidin işlevleri:
-opaklaştırıcı ajan
- yüzey aktif madde
-temizleme maddeleri yüzey aktif madde
-temizleme maddesi, behenik asidin sabun formu için bir fonksiyon olarak dahil edilmiştir
-temizlik
-emülsifiye edici
-opaklaştırıcı ve yüzey aktif madde

Behenik asit cilde sürüldüğünde pürüzsüz bir his verir ve nem kaybını önlemeye yardımcı olur.
Birçok ürün, benzersiz duyusal özellikleri ve uygulamadan sonra yağlı olmayan hissi nedeniyle Behenik asit içerir.
Behenik asit esas olarak yüz/vücut losyonları ve kremlerinde kullanılır, ancak deodorant, ruj ve fondötende de bulunabilir.
Behenik asit, formülasyonlarda viskoziteyi düzenlemek için kullanılan bitkisel kökenli doymuş bir yağlı alkoldür.

Behenik asit, koyulaştırıcı ve stabilizatör görevi görür ve birlikte emülgatör olarak kullanılabilir.
Behenik asit, yağ içinde su emülsiyonlarında, su içinde yağ emülsiyonlarında ve merhemler, vücut yağları ve peelingler gibi susuz formülasyonlarda kullanılabilir.

Dokosonoik asit olarak da bilinen behenik asit, 22 karbonlu bir omurgaya ve C22H44O2 moleküler formülüne sahip uzun zincirli bir yağ asididir.
Behenik asit, moringa ağacının tohumlarından elde edilen ben yağının önemli bir bileşenidir.
Diğer bitkiler de bu doğal olarak oluşan bileşiği daha düşük konsantrasyonlarda içerir.
Behenik asit üretim süreci, bitki yağlarının ekstrakte edilmesini ve damıtılmasını içerir.

Diğer yağ asitleri gibi, behenik asit de mükemmel yağlama ve emülsifiye etme özelliklerine sahiptir.
Endüstrilerdeki üreticiler bu lipofilik bileşiği bir opaklaştırıcı madde, emülsifiye edici madde, yağlama ve bakım maddesi ve yüzey aktif madde olarak kullanır.
Behenik asidin çok yönlülüğü onu hem tüketici hem de endüstriyel uygulamalar için ideal kılar.

Cilt bakımı: Behenik asit koruyucu bir bariyer oluşturur ve nemin cilde geri dönmesine yardımcı olur.
Bu, Behenik asidi kuru ve tahriş olmuş cildi yatıştırmayı amaçlayan cilt bakım ürünlerinde etkili bir bileşen yapar.
Losyonlar, nemlendiriciler ve nemlendirici temizleyicilerin tümü behenik asit içerebilir.

Saç bakımı: Behenik asidin nemlendirici yapısı, onu saç bakım ürünlerinde popüler bir bileşen haline getirir. Behenik asit, saç kremlerine, renk koruyuculara, dolaşık açıcılara, canlandırıcı şampuanlara ve nemlendirmeyi ve hasar onarımını amaçlayan diğer saç bakım ürünlerine yumuşatıcı özellikler kazandırır.
Endüstriyel ürünler: Behenik asit, endüstriyel proseslerde etkili yağlama yağları, temizlik maddeleri ve köpük önleyici maddeler sağlar.

Dokosanoat, C22:0 veya 1-dokosanoik asit olarak da bilinen behenik asit, çok uzun zincirli yağ asitleri olarak bilinen organik bileşikler sınıfına aittir.
Bunlar, en az 22 karbon atomu içeren alifatik kuyruklu yağ asitleridir.
Behenik asit, suda hemen hemen çözünmeyen ve nispeten nötr olan çok hidrofobik bir moleküldür.
Görünüşte Behenik asit, erime noktası 80°C ve kaynama noktası 306°C olan beyaz ila krem rengi kristaller veya tozdan oluşur.

Behenik asit, Ben yağı ağacının (Moringa oleifera) tohumlarından ekstrakte edilen Ben yağının (veya behen yağının) önemli bir bileşenidir.
Behenik asit ayrıca kanola yağı ve yerfıstığı yağında da bulunur.
Bir diyet yağı olarak, behenik asit zayıf bir şekilde emilir.
Oleik asit ile karşılaştırıldığında düşük biyoyararlanımına rağmen, behenik asit insanlarda kolesterol yükselten (LDL) doymuş bir yağ asididir ve bu nedenle üretilmiş triaçilgliserollerde palmitik asit için uygun bir ikame değildir.

Behenik asit genellikle saç bakım ürünlerine ve nemlendiricilere yumuşatma özelliklerini vermek için kullanılır.
Behenik asit ayrıca yağlama yağlarında ve boya sökücülerde solvent buharlaşmasını geciktirici olarak kullanılır.
Behenik asit amid deterjanlarda, zemin cilalarında ve damlatmayan mumlarda köpük önleyici olarak kullanılır.

Bir yağ asidi, uzun bir hidrokarbon zinciridir.
Doymamış bağlar yoksa, sadece karbon atomları arasında tekli bağlar varsa, yağ asidi doymuş bir tiptir. Bu, en az bir çift karbon-karbon bağı içeren doymamış bir yağ asidinin aksinedir. Behenik asit, doymuş bir yağ asidi türüdür.
Behenik asit, jamba, hardal tohumu, kolza yağı ve serebrositlerde büyük miktarlarda bulunur.

Bir diyet yağı olarak, behenik asidin insanlarda kolesterolü arttırdığı bulunmuştur.
Endüstriyel olarak, behenik asit esas olarak kozmetik, mumlar ve plastikleştiricilerin üretiminde kullanılır.
Behenik asit, saç yumuşatıcılarda ve saçların yumuşatılmasında kullanılır.
Pentaclethra macroloba tohumları, yüksek miktarda behemik asit içeren doğal bir yağ olan pracaxi yağını çıkarmak için kullanılır ve saç kremi yapımında kullanılır.

Behenik Asit Cilt Faydaları:
-Yatıştırıcı
-Nemlendirici

Behenik asit zarif emülsiyonlar üretir ve cilde yumuşak, kadifemsi bir his verir.
Behenik asit beyaz, mumsu bir pelettir ve koyulaştırıcı, bağlayıcı madde, çözündürücü ve jelleştirici olarak işlev görür.
Behenik asidimiz GDO'suz bitkilerden Bitkisel kaynaklardan üretilir.
Behenik asit renkli kozmetiklerde, güneş kremlerinde, cilt ve saç bakımında kullanılabilir.
 
Behenik asit, fırçalama ve tereyağı gibi susuz formülasyonlarda da kullanılabilir.
Dokasanol olarak da bilinen behenik asit, geleneksel olarak emülgatör, yumuşatıcı ve besin takviyeleri ve kozmetiklerde koyulaştırıcı olarak kullanılan doymuş bir yağlı alkoldür.
Behenik asit, formülasyonları kalınlaştırmak veya nötralize etmek için de kullanılır.
Son zamanlarda, Behenik asit, Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından bir antiviral ajan olarak onaylanmıştır.

Behenik asit, herpes simpleks virüsünün neden olduğu uçukların azaltılmasında etkilidir.
Yaklaşık %70 saflık düzeyine sahip behenik asit yaygın olarak kullanılmaktadır.
Saflık seviyesi %80'den fazla olan behenik asit nadiren kullanılır.
Behenik asit, yağlı alkoller için toplam pazarın minimum payını oluşturur.

Behenik asit, yerli Amazon ağacı türleri Pentaclethra macroloba'nın tohumlarından elde edilen doymuş bir yağ asididir.
Bir yağ asidi olarak behenik asit, iyi cilt kalitesini korumak için çevreye karşı koruyucu bir bariyer sağlamaya yardımcı olması açısından önemlidir.
Cilt bakımında behenik asit, cildin doğal yağlarını geri kazanmaya ve genel hidrasyon seviyelerini iyileştirmeye yardımcı olan kayganlaştırıcı, yumuşatıcı ve yatıştırıcı özelliklere sahiptir.
Ayrıca, bu yağ asidi cilt yüzeyine karşı uygun şekilde çözünür, bu da onu cilt bakım formüllerine demlenmek için arzu edilen bir bileşen haline getirir. 1 2 3

Cilt bakımında, behenik asit en çok kuru ve hassas ciltler için yatıştırıcı bir rahatlama sağlamak için kullanılır.
Sebasöz yağ asitleri, cilt bariyerinin bütünlüğünü korumada rol oynar, böylece nem tutmayı geliştirir ve cilt hidrasyonunu arttırır.

Behenik Asit, çeşitli kozmetik ürünlerinde kullanılan bitkisel bazlı, hayvansal olmayan türevli bir yağ asididir.
Behenik Asit tipik olarak bir bakım maddesi, koyulaştırıcı madde, yüzey aktif madde veya opaklaştırıcı olarak işlev görür.
Behenik Asit, saç şampuanları ve saç kremlerinde, deodorantlarda, yüz temizleyici ve nemlendiricilerde, şekillendirici jellerde ve göz kaleminde kullanılabilir.
Behenik asidin çok yönlü uygulamaları, yağlayıcılar, reoloji düzenleyiciler, tensidler, emülgatörler, çözücüler, taşıyıcılar, yumuşatıcılar, vücut oluşturucu maddeler gibi çok çeşitli fonksiyonel kategoriler sayesinde elde edilir.

Behenik asit nedir?
Dokosanoik asit olarak da bilinen behenik asit, karboksil grubu içeren doymuş bir yağ asididir.
Moringa ağacı tohumlarından elde edilen özü olan Ben yağı, ana bileşen olarak behenik asit içerir.

Ürün numarası: C7242
CAS numarası: 112-85-6
Moleküler formül: C22H44O2
Molekül ağırlığı: 340,59 g.mol-1
Eşanlamlılar: Dokosanoik asit
Çözünürlük: COA'ya bakın
Kararlılık: ≥ 1 yıl

Behenik asit, bitkilerin yağ ekstraktlarından elde edilen ve kondisyonlama maddelerinin bir bileşeni olarak kullanılan doymuş bir yağ asididir.
Behenik asit ayrıca kuru cilt tedavisi için geliştirilmiş yeni bir lipofilik bileşen kompleksinin parçasıdır.
Behenik asidin özellikleri diğer yağ asitleriyle karşılaştırmalı olarak incelenmiş ve behenik asidin UDP-glukuronosiltransferaz (UGT) 1A1 enzimini inhibe etmediği tespit edilmiştir.
Düşük dereceli glial tümörlü hastalardaki yüksek behenik asit seviyeleri, doku bütünlüğünün ve doku direncinin kalıcılığının önemli bir göstergesidir.
Bu nedenle behenik asit seviyeleri glial tümörlerde prognostik bir faktör olabilir.

Behenik asit (22:0) zayıf bir şekilde emilir.
Diğer yağ asitlerine kıyasla düşük biyoyararlanımı ve çok uzun zincir uzunluğundan dolayı behenik asidin (behenat) insanlarda serum lipid konsantrasyonları üzerindeki etkisinin nötr olduğu varsayılır.

Amaç, behenik asitle zenginleştirilmiş özel olarak formüle edilmiş bir yağın lipit ve lipoprotein konsantrasyonları üzerindeki etkilerini hurma yağı (palmitik asit açısından zengin; 16:0) ve yüksek oleik yağlar ile karşılaştırarak behenik asidin kolesterol yükseltme potansiyelini belirlemekti. asit ayçiçek yağı (cis oleik asit açısından zengin; 18:1).
Randomize, çapraz geçişli bir metabolik servis çalışmasında, 7 hafif hiperkolesterolemik erkeğe behenat yağı, palmiye yağı veya yüksek oleik asitli ayçiçek yağı ile desteklenmiş 3 doğal gıda diyeti verildi.

Ortalama serum lipid ve lipoprotein konsantrasyonları ve plazma triaçilgliserol yağ asidi bileşimi, her 3 haftalık diyet periyodunun son 4 günü sırasında alınan açlık kanından belirlendi.
Behenat yağı, palm yağı (5.84+/-0.7 ve 4.42+/) ile üretilenlerden önemli ölçüde farklı olmayan toplam kolesterol (5.87+/-0.8 mmol/L) ve LDL kolesterol (4.40+/-0.8 mmol/L) ortalama konsantrasyonları üretti. -0.7 mmol/L), ancak yüksek oleik asitli ayçiçek yağından (sırasıyla 5.12+/-0.5 ve 3.70+/-0.6 mmol/L) üretilenlerden önemli ölçüde daha yüksektir.
Triaçilgliserol veya HDL-kolesterol konsantrasyonlarında önemli farklılıklar yoktu.
Oleik asit ile karşılaştırıldığında düşük biyoyararlanımına rağmen, behenik asit insanlarda kolesterolü yükselten bir yağ asididir ve bu nedenle üretilmiş triaçilgliserollerde palmitik asit için uygun bir ikame değildir.

Behenik asidin saklanması:
Behenik asidi serin bir yerde saklayın.
Behenik asit kabını kuru ve iyi havalandırılmış bir yerde sıkıca kapalı tutun.
Behenik asit, güçlü oksitleyici ajanlar, indirgeyici ajanlar ve bazlarla uyumsuzdur.
Behenik asidi oda sıcaklığında saklayın.

Eş anlamlı:
112-85-6
1-Dokosanoik asit
N-DOKOSANOİK ASİT
Hidrofol Asit 560
dokosoik asit
Hidrofol 2022-55
Glikon B-70
UNII-H390488X0A
CHEBI:28941
MFCD00002807
H390488X0A
C22:0
HSDB 5578
EINECS 204-010-8
MGK 32364
Behensaeure
belge
dokosansaeure
dokosanik asit
n-dokozanoat
AI3-52709
1-dokozanoat
dokosanoil alkol
Behenik Asit %85
Histren 5522
Histren 9022
Glikon B 70
Behenik asit, %99
prifrak 2989
Baş 2987
Behenik Asit, Teknik
Edenor C 22-85R
EC 204-010-8
SCHEMBL6579
EXL 5
behenik asit; dokosanoik asit
CH3-[CH2]20-COOH
CHEMBL1173474
DTXSID3026930
AGP-103
Behenik asit, analitik standart
NSC32364
Çinko6920378
BBL025601
BDBM50488776
LMFA01010022
NSC-32364
s5381
STL146320
AKOS005720830
CCG-267927
CS-W013765
HY-W013049
MCULE-1752034684
AS-54401
B95
M008
D0963
FT-0745232
Dokosanoik asit (parçalar veya topaklar veya pullar)
2795-EP2270101A1
2795-EP2275413A1
2795-EP2287156A1
2795-EP2301924A1
2795-EP2311807A1
C08281
P50011
A854667
Q422590
W-108636
CAS Kayıt Numarası: 112-85-6
E2AAC59F-4B8D-460C-9C6E-E4E82C905122
UNII-CKJ5537111 bileşeni UKMSUNONTOPOIO-UHFFFAOYSA-N
UNII-J505W0PXX8 bileşeni UKMSUNONTOPOIO-UHFFFAOYSA-N

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.