BEHENTRİMONYUM KLORÜR

CAS NUMARASI: 17301-53-0
EC NUMARASI: 926-569-3/241-327-0

Behentrimonyum Klorür esas olarak saç bakım ürünlerinde kullanılır.
Behentrimonyum klorür, saçın yumuşaklığını veya pürüzsüzlüğünü artırmak, karışıklıkları ve saç yüzeyindeki pürüzleri azaltmak için kullanılır.
Behentrimonyum klorür ayrıca Antistatik olarak işlev görür ve saç yüzeyindeki elektrik yükünü nötralize ederek statikliği azaltır.
Dokosiltrimetilamonyum klorür veya BTAC-228 olarak da bilinen behentrimonyum klorür, kimyasal formülü CH3(CH2)21N(Cl)(CH3)3 olan, antistatik bir madde ve bazen de dezenfektan olarak kullanılan sarı mumsu bir organik bileşiktir.

Behentrimonyum klorür, hardal bitkisi ailesinin bir parçası olan kanola veya kolza tohumu olarak da adlandırılan Brassica rapa olifera tohumlarından elde edilen mumsu bir katıdır.
Bitkinin kendine has sarı çiçekleri vardır.
Behentrimonyum klorür, kuaterner amonyum tuzu ve düz zincirli bir alkil trimonyumdur.
Behentrimonyum klorür bir antistatik ve saç bakım maddesidir; Behentrimonyum klorür de bir emülsifiye edici ajandır.

Behentrimonyum klorür, katyonik zincirlerin cilt ve saçın protein yapısındaki anyonik yükleri çekmesini sağlayan ve bu da düzenleyici bir etki yaratan bir trimonyum türüdür.
Behentrimonium Chloride, Brassica rapa tohumlarından elde edilen kolza yağından yapılan bir temizleme/kondisyon maddesidir (teknik olarak "katyonik kuaterner amonyum bileşiği" olarak bilinir).
Behentrimonyum klorür, saç bakım ürünlerinde statik ve kabarmayı azaltmak için kullanılan bir saç bakım bileşenidir.
Behentrimonyum klorür, antistatik bir bileşendir ve aynı zamanda saçın nem içeriğini iyileştirmeye yardımcı olan bir emülsifiye edici maddedir.

Behentrimonyum klorür suda çözünmeme eğilimi gösterir, bu da saçta kaldığı anlamına gelir, bu da onu durulanan saç kremlerinde popüler hale getirir.
Behentrimonyum klorür, saç kremi, saç boyası, nemlendiriciler, banyo sabunları, köpük ve diğer ürünler dahil olmak üzere yüzlerce kişisel bakım ürününde bulunur.
Dokosiltrimetilamonyum klorür veya BTAC-228 olarak da bilinen behentrimonyum klorür, kimyasal formülü CH3(CH2)21N(Cl)(CH3)3 olan, antistatik bir madde ve bazen de dezenfektan olarak kullanılan sarı mumsu bir organik bileşiktir.
Behentrimonyum klorür, saç kremi, saç boyası ve köpük gibi kozmetiklerde ve ayrıca deterjanlarda yaygın olarak bulunur.
Laboratuvar testleri, Behentrimonyum klorürün kolayca biyolojik olarak bozunmadığını göstermiştir.

Behentrimonyum klorür, saç bakım ürünlerinde statik ve kabarmayı azaltmak için kullanılan bir saç bakım bileşenidir.
Behentrimonyum klorür, antistatik bir bileşendir ve aynı zamanda saçın nem içeriğini iyileştirmeye yardımcı olan bir emülsifiye edici maddedir.
Behentrimonium klorür, Brassica rapa olifera bitkisinin tohumlarından elde edilen, doğal olarak oluşan bir bileşendir.
Brassica rapa olifera bitkisi ayrıca daha yaygın olarak kanola veya kolza tohumu olarak bilinir ve hardal bitkisi ailesinin bir parçasıdır.

Bitki, kırsal alanlardan geçerken tarlaların yanından geçerken hatırlayabileceğiniz kendine özgü sarı çiçeklere sahiptir.
Bilimle ilgili maddelere gelince, behentrimonyum klorür bir kuaterner amonyum tuzu ve düz zincirli bir alkil trimonyumdur.
Behentrimonyum klorür genellikle diğer trimonyum bileşenleriyle birlikte değerlendirilir veya sınıflandırılır.

Behentrimonyum klorür kanola yağından elde edilir.
Behentrimonyum klorür elde etmek için kanola tohumları ısıtılır ve preslenir, ardından ol özü çıkarmak için bileşenlerin çözülmesine yardımcı olan çözücüler eklenir.
Çözücüler daha sonra ısıtma işlemiyle yağdan çıkarılır.

Yağ ekstrakte edildikten sonra behentrimonyum klorür, behenil dimetilaminin %30 dipropilen glikol içinde metil klorür ile kuaternize edilmesiyle yapılabilir.
Esasen Behentrimonyum klorür, behentrimonyum klorür üretmek üzere işlenen kanola yağından elde edilir.
Katyonik bir yüzey aktif madde olarak, örneğin saç üzerinde görünür bir film bırakmadan negatif yüklü yüzeylere emilir.
Bu ve özellikle saç kozmetiği için aktif bir bileşen olarak uygun olan Behentrimonyum klorürlerle ilişkili özellikler nedeniyle, kalın ve yönetilmesi zor saçlar için mükemmel bir yumuşatıcı etki, antistatik etki sunar.
Esas olarak krem ​​tipi saç kremlerinde ve saç yenileyici tedavilerde kullanılır.

Gerekli konsantrasyon saça bağlıdır.
Saç ne kadar zarar görürse, aktif maddeye göre yaklaşık %0.5'ten %2.0'a kadar en iyi etkiyi elde etmek için daha fazla Behentrimonyum klorür kullanılacaktır.
Diğer olasılar, kalıcı dalgalama için antistatik sabitleyicilerin, saç losyonlarının, şampuanların ve şekillendirici kremlerin imalatındadır.
Krem son işlem müstahzarları için, ıslak ve kuru tarama özellikleri ve iyonik olmayan yüzey aktif maddelerle uyumlu şampuanlanmış saç hissi ile ilgili özel efektler sağlamak için diğer katyonik yüzey aktif maddelerle birlikte kullanıldığında ıslak taramayı ve saçın durumunu iyileştirir.
Behentrimonyum klorür yapmak kanola yağı yapmakla başlar.
Kanola tohumları ısıtılır ve daha sonra vidalı presler veya ekspeller ile preslenir.

Kalan yağı çıkarmak için genellikle kalan "pres kekine" çözücüler eklenir.
Çözücü daha sonra bir buhar ve ısı işlemi ile yağdan çıkarılır.

Behentrimonyum klorür daha sonra behenil dimetilaminin %30 dipropilen glikol içinde metil klorür ile kuaternize edilmesiyle yapılır.
Behentrimonyum klorür, koruyucu, antistatik ajan, defriz, emülgatör ve saç bakım maddesi olarak kullanılan kuaterner bir amonyum tuzudur.
Behentrimonyum klorür öncelikle saç kremi, boya ve köpük gibi saç bakım ürünlerinde kullanılır.
Behentrimonyum klorür (BTC), kişisel bakım ürünlerinde yaygın olarak antistatik, saç kremi, emülgatör veya koruyucu madde olarak kullanılan düz zincirli bir alkiltrimonyum klorür bileşiğidir.

Avrupa Birliği son zamanlarda alkiltrimonyum klorürlerin ve bromürlerin koruyucu olarak kullanımını %0,1 ile sınırlandırmış olsa da, bu bileşikler, koruyucu dışında başka kullanımlar için yüzlerce kozmetik üründe uzun yıllar %5 oranında güvenle kullanılmaktadır.
Behentrimonyum klorür sadece şartlandırma değil, aynı zamanda sıvı çözeltilerde bakteri üremesini önleyerek bir koruyucu görevi görür ve bu nedenle ürünlerin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur.
Behentrimonyum klorür aynı zamanda bir yüzey aktif maddedir: kısmen suda çözünür ve kısmen yağda çözünür, Behentrimonyum klorür yağ ve suyun dağılmasını sağlar ve ürünlere iyi bir kıvam ve yumuşak bir temizleme köpüğü verir.

Behentrimonyum klorür bir kuaterner amonyum tuzudur, kozmetiklerdeki konsantrasyonu devlet düzenlemeleri tarafından yüksek oranda kontrol edilir.
Behentrimonyum klorür, setrimonyum klorür adı verilen başka bir koşullandırma bileşenine çok benzer.
Aslında, sadece içerdikleri karbon atomlarının sayısı farklıdır, bu da Behentrimonyum klorür uyguladığınızda saç üzerindeki saç kremi hissini biraz değiştirir, setrimonyum klorür çok hafiftir, saç hala ıslakken neredeyse algılanamaz, oysa behentrimonyum ile.

Behentrimonyum klorür, Brassica rapa olifera bitkisinin tohumlarından elde edilen doğal olarak oluşan bir bileşendir.
Brassica rapa olifera bitkisi ayrıca daha yaygın olarak kanola veya kolza tohumu olarak bilinir ve hardal bitkisi ailesinin bir parçasıdır.

Bitki, kırsal alanlardan geçerken tarlaların yanından geçerken hatırlayabileceğiniz kendine özgü sarı çiçeklere sahiptir.
Bilimle ilgili maddelere gelince, behentrimonyum klorür bir kuaterner amonyum tuzu ve düz zincirli bir alkil trimonyumdur.
Behentrimonyum klorür genellikle diğer trimonyum bileşenleriyle birlikte değerlendirilir veya sınıflandırılır.

Antistatik bir ajan olarak behentrimonyum klorür kullanılır; saç üzerinde bir tabaka oluşturur ve dolaşmadan kalmasını sağlar.
Behentrimonyum klorür de emülgatör olarak kullanılır.
Özellikle Behentrimonyum klorür saç kremi ve boyada bulunur.

Behentrimonyum klorür, ürünün saçta eşit bir şekilde kaymasını sağlar, özellikle hasarlı saçlar için dolaşıklık ve nem kolaylığı sağlar.
Behentrimonium klorür saç gövdesine nüfuz edebildiğinden, kuruluğu yumuşatmak ve eski haline getirmek için birçok siyah kıvırcık saç ürününde kullanılır.
Bununla birlikte, behentrimonyum klorürün bazı antimikrobiyal faydaları vardır.

KULLANIMI:
Saç açıcı olarak ürünlerimizin birçoğunda behentrimonyum klorür kullanıyoruz ve sert silikonlara çok daha doğal bir alternatif.
Kozmetik İçerik İncelemesi, bileşeni kozmetikte kullanım için güvenli kabul etmiştir.
Whole Foods, içeriği vücut bakımı kalite standartlarında kabul edilebilir bulmuştur.
Ek olarak, behentrimonyum klorürün (setearil alkolde %25) oküler tahriş edici olduğu rapor edilmiştir, ancak birkaç çalışma içeriğin güçlü bir cilt tahriş edici olmadığını göstermektedir.

Behentrimonyum klorür, esas olarak, saç milleri birbirine veya kumaşlara karşı hareket ettiğinde aralarında oluşabilecek statik elektriği azaltma kabiliyeti nedeniyle kullanılır.
Bu, saçın görünümünü iyileştirir, parlaklık verir, hacim kazandırır ve ayrıca hasarlı veya kimyasal işlem görmüş saçların görünümünü gözle görülür şekilde iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Sürtünmeyi önlemek veya sınırlamak için saç teli üzerinde yağ veya kaplama olmadığından statik en sık temiz saçlarda oluşur.
Behentrimonyum klorür, hem cilt hem de saç için hafif bir bakım maddesidir.
Bakım bileşenleri cildin nem içeriğini iyileştirmeye yardımcı olur.

Cilt bakım malzemeleri genellikle nemlendiricilerde, losyonlarda, balzamlarda ve saç bakım ürünlerinde kullanılır.
Laboratuvar testleri, kolayca biyolojik olarak parçalanmadığını göstermiştir.

Behentrimonyum klorür, sarı renkli mumsu bir organik bileşik olan kuaterner bir amonyum tuzudur.
Antistatik ajan olarak behentrimonyum klorür kullanılır; saç üzerinde bir tabaka oluşturur ve dolaşmamasını sağlar.
Behentrimonyum klorür de emülgatör olarak kullanılır. Behentrimonyum klorür esas olarak klimalarda ve tentürlerde bulunur.
Behentrimonyum klorür, ürünün saç üzerinde eşit şekilde kaymasını sağlar, bu da özellikle yıpranmış saçlar için dolaşıklığın açılmasını ve nemlendirilmesini kolaylaştırır.

Behentrimonium klorür saç gövdesine nüfuz edebildiğinden, kuruluğu yumuşatmak ve eski haline getirmek için birçok kıvırcık siyah saç ürününde kullanılır.
Bununla birlikte, behentrimonyum klorürün belirli antimikrobiyal faydaları vardır.
Silikon içermeyen söz, daha doğal görünmesi için saç şampuanı, saç kremi veya saç maskesi ürünlerimizi besler.
Ancak behentrimonyum klorür, setrimonyum klorür veya behentrimonyum metosülfat veya Stearamidopropil Dimetilamin, saçlarımızı güzelleştirmek için bunların yerini alır: bunlar silikonların yerine (dikkatlice) etki eden kuaterner amonyum tuzlarıdır (kuatlar).

Behentrimonyum klorür bir antistatik ve saç bakım maddesidir; aynı zamanda bir emülsifiye edici ajandır.
Behentrimonyum klorür, katyonik zincirlerin cilt ve saçın protein yapısındaki anyonik yükleri çekmesini sağlayan ve bu da düzenleyici bir etki yaratan bir trimonyum türüdür.
Behentrimonyum klorür suda çözülmeme eğilimi gösterir, bu da saçta kaldığı anlamına gelir, bu da onu saç durulama ürünlerinde popüler hale getirir.
Behentrimonyum klorür, saç kremi, saç boyası, nemlendiriciler, banyo sabunları, köpük ve diğer ürünler dahil olmak üzere yüzlerce kişisel bakım ürününde bulunur.

Behentrimonium Chloride, antistatik bir ajan ve bazen de dezenfektan olarak kullanılır.
Behentrimonyum klorür, saç kremi, saç boyası ve köpük gibi kozmetiklerde ve ayrıca deterjanlarda yaygın olarak bulunur.
Behentrimonyum klorür, kişisel bakım ürünlerinde yaygın olarak antistatik, saç kremi, emülgatör veya koruyucu madde olarak kullanılan düz zincirli bir alkiltrimonyum klorür bileşiğidir.

Avrupa Birliği son zamanlarda alkiltrimonyum klorürlerin ve bromürlerin koruyucu olarak kullanımını ⩽%0,1 ile sınırlandırmış olsa da, bu bileşikler koruyucudan başka kullanımlar için yüzlerce kozmetik üründe uzun yıllar ⩽%5 oranında güvenle kullanılmaktadır.
Tüm vücut, %1-5 Behentrimonyum klorür içeren ciltte bırakılan cilt bakım ürünlerinin kullanımla birlikte dermal tahrişe veya başka herhangi bir cilt reaksiyonuna neden olup olmadığını belirlemek için bariyeri bozuk bireylerde in vitro, klinik ve kontrollü tüketici kullanım testleri yapılmıştır.
Behentrimonyum klorür içeren formülasyonların, EpiDerm cilt tahriş testi ve sığır kornea opaklığı ve geçirgenliği (BCOP)/korioallantoik membran vasküler testi (CAMVA) oküler tahriş testi bataryası ile tahriş edici olmadığı tahmin edilmiştir.
İnsan tıkayıcı yama testlerinin abartılı koşulları altında alerjik kontakt dermatit veya kümülatif dermal tahrişe dair hiçbir kanıt kaydedilmemiştir.

Atopik, egzamatöz ve/veya kserotik cildi olan yetişkinlerde veya çocuklarda, iki haftalık ve dört haftalık izlenen evde kullanım çalışmaları sırasında klinik olarak değerlendirilen veya kendi kendine bildirilen herhangi bir advers reaksiyon kaydedilmemiştir.
Bu sonuçlar, 2006–2011 döneminde sevk edilen milyon tüketici birimi başına rapor edilen yalnızca 0,69 istenmeyen etki (çoğunlukla cilt tahrişi) gösteren beş vücut losyonu için pazarlama sonrası verilerle doğrulanmıştır; tahriş etmeyen bir vücut losyonu ile tutarlı bir değer.

Ürünlerin pazarda kullanımı sırasında ciddi bir istenmeyen etki rapor edilmemiştir.
Bu nedenle, %1-5 oranında uygun olmayan koşullarda formüle edilirse, Behentrimonyum klorür, tüm vücutta, açıkta bırakılan bir üründe kullanıldığında dermal tahrişe veya gecikmiş temas duyarlılığına neden olmaz.

KULLANIM ALANLARI:
-Beheniltrimetilamonyum klorürün tipik kullanımı
-Dezenfektan, bakterisit, koruyucu olarak kullanılır.
-Antistatik ajan olarak kullanılır.
-Emülgatör veya dağıtıcı olarak kullanılır.
- Flokülant olarak kullanılır.
-Deodorant olarak kullanılır.

-Petrolde Alıç Bazlı Trimetilamonyum Klorür Uygulaması
-Bir emülgatör ve diğer uygulamalar gibi: asfalta uygulanan emülsifikasyon.

-Tekstil, baskı ve boyama, elyaf ve deride uygulama
-Kayonik boyalar için tesviye maddesi olarak tekstil, baskı ve boyama alanlarında kullanılır.
-Antistatik ajan, yumuşatıcı vb. tekstil, elyaf, deri ve benzeri alanlarda kullanılır.
-Organik sentezde alıç bazlı trimetilamonyum klorür kullanılır
-Faz transfer katalizörü olarak kullanılır.
-Ev temizlik maddelerinde behenil trimetilamonyum klorür kullanımı
-Yumuşatıcı olarak kullanılır.
-Ormancılıkta beheniltrimetilamonyum klorür kullanımı
- Mantar ilacı ve koruyucu olarak ağaç işleme alanında kullanılmaktadır.
-Tarımda behenil trimetilamonyum klorür kullanımı
-Emülgatör, dispersan, fungisit vb. olarak pestisit alanında kullanılmaktadır.
-Kişisel bakım ürünlerinde beheniltrimetilamonyum klorür kullanımı
-Koruyucu, antistatik ajan, kondisyonlama ajanı vb. olarak kişisel bakım ürünleri alanında kullanılmaktadır.

UYGULAMALAR:
Behentrimonyum klorür güçlü bir birincil emülgatördür ve düşük inklüzyon seviyelerinde bile kararlı katyonik emülsiyonlar üretebilir.
Düşük katı içerikli formülasyonlarda tek yağ fazı bileşeni ve emülgatör olarak kullanıldığında, Behentrimonyum klorür, performans standartlarından ödün vermeden istikrarlı, uygun maliyetli emülsiyonların üretimini kolaylaştırır.
Ek olarak, Behentrimonyum klorür, emülsiyon sistemlerine dahil edilmesi zor olabilen malzemeler, örneğin dimetikon, siklometikon gibi yüksek seviyelerde silikonu emülsiyon haline getirebilir.
Silikonlar tipik olarak hidrofobiklikleri nedeniyle saç bakım ürünlerinde kullanılır, çünkü kimyasal işlemlerden (perma, boyama, gevşetme) sonra saçın su geçirmezliğini geri kazandırmak, şekillendirme sürecinin önemli bir parçasıdır.
Koruyucu silikon cilt kremleri de bu temelde işlev görür.
Behentrimonyum klorürün silikon sistemlerine eklenmesiyle hem ürün performansını hem de estetiği artıran belirgin bir yumuşatma etkisi elde edilir.

FAYDALAR:
Antistatik ajan olarak behentrimonyum klorür kullanılır; saç üzerinde bir tabaka oluşturur ve dolaşmadan kalmasını sağlar.
Behentrimonyum klorür de emülgatör olarak kullanılır. Özellikle saç kremi ve boyada bulunur.
Behentrimonyum klorür, ürünün saçta eşit şekilde kaymasını sağlar, özellikle hasarlı saçlar için dolaşıklık ve nem kolaylığı sağlar.
Birçok siyah kıvırcık saç ürününde saç miline nüfuz edebildiğinden kuruluğu yumuşatmak ve eski haline getirmek için kullanılır.

Bununla birlikte, behentrimonyum klorürün bazı antimikrobiyal faydaları vardır.
Antistatik ve dolaşık açıcı özelliklere sahip güçlü saç kremi
Hasar görmüş saçları onarabilir ve yeniden yapılandırabilir (kolza yağı nedeniyle kaplama yapmaz, ancak saç miline nüfuz eder ve doğrular)

Özellikle kaba saçları yumuşatmak için etkilidir
Bazı antimikrobiyal özelliklere sahiptir
% 0,5-3 seviyesini kullanın, eritmek için ılık suya veya yağa (85°C) pelet ekleyin, aşırı ısınmayı önleyin.
Sadece harici kullanım içindir.

İŞLEV:
Antistatik ajan ve dezenfektan olarak kullanılır.
Behentrimonyum klorür, saç kremleri, saç boyaları ve köpük gibi kozmetiklerde yaygın olarak bulunur.

-Antistatik:
Bir yüzeydeki elektrik yükünü nötralize ederek statik elektriği azaltır

-Saç Kremi:
Saçı yönetilebilir, esnek, yumuşak ve parlak bırakır ve/veya hacim, hafiflik ve parlaklık katar

-Koruyucu:
Behentrimonyum klorür, kozmetik ürünlerde mikroorganizmaların büyümesini engeller.

SINIFLAMA:
-antistatik
-Saç şartlandırma
-Koruyucu

İMALAT:
Behentrimonyum klorür, kolza yağından (kanola yağı) elde edilen yağ asitlerinden üretilir ve ayrıca bir kuaterner amonyum bileşiği elde etmek için üçüncül aminlerin alkilasyonu ile "dörtlü hale getirilir".

DEPOLAMAK:
Kabı sıkıca kapalı olarak 5-30oC arasında ısı ve güneş ışığından uzak tutunuz.
Serin, karanlık ve kuru bir yerde saklanan Behentrimonium Chloride en az iki yıl dayanmalıdır.
Behentrimonyum klorür, saçı şekillendirmeye yardımcı olan antistatik bir bileşendir.
Behentrimonium klorür sadece şartlandırma değil, aynı zamanda sıvı çözeltilerde bakteri üremesini önleyerek bir koruyucu görevi görür ve bu nedenle ürünlerin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur.

Behentrimonyum klorür aynı zamanda bir yüzey aktif maddedir: kısmen suda çözünür ve kısmen yağda çözünür, Behentrimonyum klorür yağ ve suyun dağılmasını sağlar ve ürünlere iyi bir kıvam ve yumuşak bir temizleme köpüğü verir.
Behentrimonyum klorür bir kuaterner amonyum tuzudur, kozmetiklerdeki Behentrimonyum klorür konsantrasyonu devlet düzenlemeleri tarafından yüksek oranda kontrol edilir.

Behentrimonyum klorür, setrimonyum klorür adı verilen başka bir koşullandırma bileşenine çok benzer.
Gerçekten de, yalnızca içerdikleri karbon atomlarının sayısı farklıdır, bu da Behentrimonyum klorür uyguladığınızda saçtaki saç kremi hissini biraz değiştirir.
Setrimonyum klorür çok hafiftir, saç hala ıslakken neredeyse algılanamaz, oysa behentrimonyum ile ürünü saçta gerçekten hissedebilirsiniz.

eşanlamlılar:
dokosil(trimetil)azanyum,klorür
dokosiltrimetilamonyum klorür
Bihenil trimetil amonyum klorür
BEHENTRİMONYUM KLORÜR
BehenilTrimetilAmonyumKlorür
1-Dokosanaminyum, N,N,N-trimetil-, klorür
N-Behenil-N,N,N-trimetilamonyum klorür
Dokosan-1-iltrimetilaminyum·klorür
dokosiltrimetilaminyum·klorür
trimetildokosilaminyum·klorür
FENTACARE 2231
N,N,N-TriMetildocosan-1-aMiniuM klorür
1-Dokosanamin, N,N,N-trimetil klorür
1-Dokosanaminyum, N,N,N-trimetil-, klorür (1:1)
dokosantrimetilamonyum klorür
Dokosalkiltrimetil amonyum klorür
N,N,N-Trimetil-1-dokosanaminyum klorür
17301-53-0
N,N,N-Trimetildokosan-1-aminyum klorür
behentrimonyum klorür
dokosiltrimetilamonyum klorür
UNII-X7GNG3S47T
behenil trimetil amonyum klorür
X7GNG3S47T
N,N,N-Trimetil-1-dokosanaminyum klorür
dokosil(trimetil)azanyum;klorür1-Dokosanaminyum, N,N,N-trimetil-, klorür (1:1)
dokosil(trimetil)azanyum;klorür
dokosiltrimetilamonyum klorür
dokosiltrimetilamonyum klorür
dokosiltrimetilazanyum klorür
N,N,N-trimetildokosan-1-aminyum klorür

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.