CİS-9-OKTADESEN-1-OL

Cis-9-oktadesen-1-ol = Oleyl alkol

CAS Numarası: 143-28-2
EC Numarası: 205-597-3
Kimyasal formül: C18H36O
Molar kütle: 268.485 g·mol−1

Cis-9-oktadesen-1-ol /ˈoʊliˌɪl, ˈoʊliəl/ veya oleyl alkol, moleküler formülü C18H36O veya yoğunlaştırılmış yapısal formülü CH3(CH2)7−CH=CH−(CH2)8OH olan doymamış bir yağlı alkoldür.
Cis-9-oktadesen-1-ol, çoğunlukla kozmetikte kullanılan renksiz bir yağdır.

Cis-9-oktadesen-1-ol, oleik asit esterlerinin Bouveault-Blanc indirgemesi ile hidrojenlenmesiyle üretilebilir, bu da C=C grubunun azalmasını önler (olağan katalitik hidrojenasyonda olduğu gibi).
Gerekli oleat esterleri, sığır yağı, balık yağı ve özellikle zeytinyağından (adını aldığı) elde edilir.
Orijinal prosedür 1904'te Louis Bouveault tarafından rapor edildi ve daha sonra rafine edildi.

Cis-9-oktadesen-1-ol, cilt kremleri, losyonlar ve şampuanlar ve saç kremleri de dahil olmak üzere diğer birçok kozmetik üründe iyonik olmayan bir yüzey aktif madde, emülgatör, yumuşatıcı ve koyulaştırıcı olarak kullanılır.
Cis-9-oktadesen-1-ol ayrıca deri veya mukus zarları yoluyla ilaçların verilmesi için bir taşıyıcı olarak araştırılmıştır.

Cis-9-oktadesen-1-ol, esas olarak oleyl alkol ve elaidil alkolden oluşan doymamış ve doymuş uzun zincirli yağlı alkollerin bir karışımıdır.
Doğası gereği yağlı olan Cis-9-oktadesen-1-ol, topikal formülasyonlarda bir yumuşatıcı olarak iyi bir kullanım bulur.

Cis-9-oktadesen-1-ol'ün genel açıklaması:
Cis-9-oktadesen-1-ol'ün, atopik dermatit tedavisi için yararlı olan yağ/su tipi takrolimus (FK506) krem formülasyonu için etkili bir çözücü olduğu bildirilmiştir.
Cis-9-oktadesen-1-ol, Alamine 336 için seyreltici ajan olarak rapor edildi.
Cis-9-oktadesen-1-ol'den türetilen palmiye yağı esterleri, esterlerin yağlı his bırakmadan mükemmel ıslatma davranışından dolayı kozmetik ve ilaç endüstrilerinde potansiyel uygulamalara sahiptir.

Cis-9-oktadesen-1-ol uygulamaları:
Cis-9-oktadesen-1-ol, yerinde sıvı-sıvı ekstraksiyonu ile mısır sobası hidrolizatlarından (CSH) bütanol üretimi sırasında çözücü olarak kullanılabilir.

Cis-9-oktadesen-1-ol, karbon zincirinin sonunda bir hidroksil grubuna sahip doğrusal, birincil bir alkoldür.
Cis-9-oktadesen-1-ol, deterjan üretiminde ve gıda katkı maddesi olarak kullanılır.
Cis-9-oktadesen-1-ol'ün insan lösemi HL-60 hücrelerinde hücre lizizini engellediği ve anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu gösterilmiştir.

Cis-9-oktadesen-1-ol için optimum konsantrasyon %0.01 ile %1 arasındadır, ancak %20'ye kadar kullanılabilir.
Cis-9-oktadesen-1-ol, enzim aktivitesi üzerindeki etkilerini 3 kata kadar artırabilen metoprolol süksinat ile birleştirildiğinde bakteriyel enzimlere karşı da etkili olabilir.
Cis-9-oktadesen-1-ol, zeytinyağında ve diğer bitkilerde doğal olarak bulunur, bu da onu kozmetik veya diğer ürünlerde kullanım için güvenli bir bileşik haline getirir.

Cis-9-oktadesen-1-ol, esas olarak oleyl alkol ve elaidil alkolden oluşan doymamış ve doymuş uzun zincirli yağlı alkollerin bir karışımıdır.
Cis-9-oktadesen-1-ol, sulu olmayan bazlar için formülasyonun büyük bir bölümünü oluşturabilir.

IUPAC adı:
(Z)-Octadec-9-en-1-ol

Diğer isimler:
oleyl alkol

Cis-9-oktadesen-1-ol tanımlayıcıları:
CAS Numarası: 143-28-2
CHEBI: CHEBI:73504
Kimyasal Örümcek: 4447562
ECHA Bilgi Kartı: 100.005.089
Fıçı: D05245
PubChem Müşteri Kimliği: 5284499
UNII: 172F2WN8DV
CompTox Kontrol Paneli (EPA): DTXSID0022010

Cis-9-oktadesen-1-ol nedir?
Stearil Alkol, Cis-9-oktadesen-1-ol ve oktildodekanol uzun zincirli yağ alkolleridir.
Stearil Alkol, hafif bir kokuya sahip beyaz, mumsu bir katı iken, Cis-9-oktadesen-1-ol ve oktildodekanol berrak, renksiz sıvılardır.
Bu üç bileşen, saç kremleri, fondötenler, göz makyajı, cilt nemlendiricileri, cilt temizleyicileri ve diğer cilt bakım ürünleri gibi çok çeşitli ürünlerde bulunur.

Cis-9-oktadesen-1-ol neden kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılıyor?
Stearil Alkol, Cis-9-oktadesen-1-ol ve oktildodekanol, emülsiyonlar oluşturmaya ve bir emülsiyonun yağ ve sıvı bileşenlerine ayrılmasını önlemeye yardımcı olur.
Cis-9-oktadesen-1-ol ayrıca bitmiş ürünlerin çalkalandığında köpük oluşturma eğilimini de azaltır.
Cilt bakım ürünlerinin formülasyonunda kullanıldığında, Stearil Alkol, Cis-9-oktadesen-1-ol ve oktildodekanol, cilde yumuşak, pürüzsüz bir görünüm kazandıran cilt yüzeyinde kayganlaştırıcı görevi görür.

Cis-9-oktadesen-1-ol ile ilgili Bilimsel Gerçekler:
Stearil Alkol ve Oleyl Alkol, uzun zincirli yağ alkollerinin karışımlarıdır.
Stearil Alkol esas olarak n-oktadekanolden oluşurken, Oleyl Alkol esas olarak doymamış 9-n-oktadesenoldür.
Oktildodekanol, dallı zincirli bir yağ alkolüdür.

Yağlı alkoller, daha yüksek moleküler ağırlıklı uçucu olmayan alkollerdir.
Yağ asidi (-COOH) grubunun hidroksil fonksiyonuna (-OH) indirgenmesiyle doğal katı ve sıvı yağlardan üretilirler.
Alternatif olarak, birkaç tamamen sentetik yol, doğal olarak türetilmiş alkollere yapısal olarak aynı veya benzer olabilen yağlı alkoller verir.

Cis-9-oktadesen-1-ol'ün özellikleri:
Kimyasal formül: C18H36O
Molar kütle: 268.485 g·mol−1
Yoğunluk: 0.845-0.855 g/cm3
Erime noktası: 13 ila 19 °C (55 ila 66 °F; 286 ila 292 K)
Kaynama noktası: 330 - 360 °C (626 - 680 °F; 603 - 633 K)
Suda çözünürlük: Çözünmez

Cis-9-oktadesen-1-ol, bitki ve hayvan kaynaklarından elde edilen organik bir bileşiktir.
Cis-9-oktadesen-1-ol, benzersiz bir kokuya sahip berrak bir sıvıdır.

Doğal kaynaklar soya fasulyesi yağı, hint yağı, hurma çekirdeği yağı ve kolza tohumu içerir.
Sentetik kaynaklar, propilen glikoller ve etilen sentezi ile kimyasal olarak işlenir.

Cis-9-oktadesen-1-ol şu şekilde sınıflandırılır:
-Yumuşatıcı
-emülsifiye edici
-Opaklaştırıcı
-Viskozite kontrolü

Menşe(ler): Sebze , Sentetik
Nom İNCİ : OLEYL ALKOL
N° EINECS/ELINCS : 205-597-3 / 209-791-9
Komedojenik potansiyel (pc): 4
Sınıflandırma: Yağ alkolü

Cis-9-oktadesen-1-ol'un işlevleri (INCI):
Yumuşatıcı: Cildi yumuşatır ve yumuşatır
Maskeleme Ajanı: Temel ürün kokusunu veya tadını azaltır veya engeller
Çözücü: Diğer maddeleri çözer
Viskozite kontrol maddesi: Kozmetiklerin viskozitesini arttırır veya azaltır
Koku maddesi: Parfüm ve aromatik hammaddeler için kullanılır

CAS Numarası: 143-28-2
EINECS/ELINCS No: 205-597-3
COSING REF No: 78022
INN Adı: oleyl alkol
Kimyasal/IUPAC Adı: (Z)-Octadec-9-enol

Cis-9-oktadesen-1-ol, CAS No.143-28-2 kapsamında sınıflandırılmıştır.
Oleyl Alkol ayrıca Cis-9-oktadesen-1-ol olarak da bilinir.
Cis-9-oktadesen-1-ol, balık yağlarında doğal olarak oluşan uzun zincirli bir alifatik alkol olan iyonik olmayan, doymamış yağ alkolüdür.

Cis-9-oktadesen-1-ol Bitki türevli oleik asidin sentetik indirgenmesiyle hazırlanır.
Cis-9-oktadesen-1-ol, tekstil kumaşlarının yumuşatılması ve yağlanması gibi büyük ölçekli uygulamalarda ve karbon kağıdı, şablon kağıdı ve baskı mürekkebi üretiminde kullanılabilir.
Cis-9-oktadesen-1-ol ayrıca köpük önleyici madde ve kesme yağı olarak da kullanılır.

Cis-9-oktadesen-1-ol ayrıca deterjanlarda ve ıslatma maddelerinde kullanılan sülfürik ester türevlerinin hazırlanmasında öncü olarak da bilinir.
Cis-9-oktadesen-1-ol ayrıca ilaç dağıtımı için çeşitli formülasyonlara dahil edilmiştir.
Cis-9-oktadesen-1-ol ayrıca cilt kremleri, losyonlar ve diğer birçok kozmetik üründe iyonik olmayan yüzey aktif madde, emülgatör, yumuşatıcı ve koyulaştırıcı olarak kullanılabilir.

Cis-9-oktadesen-1-ol ayrıca kumaşları yumuşatmak için plastikleştirici, şampuanlarda ve saç kremlerinde yüzey aktif madde ve saç kaplaması ve ilaçlar için bir taşıyıcı olarak kullanılır.
Cis-9-oktadesen-1-ol, yüksek etkinliği, çevre dostu olması ve saflığı nedeniyle uluslararası pazarda yaygın olarak talep görmekte ve müşterilerimizin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için farklı derecelerde sunulmaktadır.

Belgeler: Analiz Sertifikası
Saflık: >99%
Depolama: Dondurucu
Şu şekilde sağlanır: Temiz
Moleküler formül: C18H36O
Molekül ağırlığı: 268.48
Fiziksel durum: Sıvı
Lipid numarası: C18:1 (9(Z)

CAS Numarası: 143-28-2
Formül: C18-H36-O
Ana Kategori: Diğer Kullanımlar

Eş anlamlı:
9-Oktadesen-1-ol; (Z)-9-Oktadesen-1-ol; oleyl alkol; Adol 320; Adol 330; Adol34; Adol 340; Adol 80; Adol 85; Adol 90; Atalco O; Kakalot O-1; Kakalot O-15; Kakalot O-3; Kakalot O-8; Saç Kremi 1; Crodacol A.10; Crodacol-O; dermafin; HD ötanol; HD oleyl alkol 70/75; HD oleyl alkol 80/85; HD oleyl alkol 90/95; HD oleyl alkol CG; HD-Ocenol 90/95; HD-Ocenol K; Lancol; Loksanol 95; Loksanol M; Novol; Osenol; Osel; oktadesenol; oleik alkol; Oleo alkol; oleol; Oleoil alkol; Zeytin alkolü; satol; Sipol O; Siponol OC; Unjecol 110; Unjecol 50; Unjecol 70; Unjecol 90; Witcohol 85; Witcohol 90; cis-9-Oktadesen-1-ol; cis-9-Oktadesenil alkol; [ChemIDplus]

Kategori: Emülgatörler/Sürfaktanlar

Cis-9-oktadesen-1-ol'un açıklaması:
Sıvı (genellikle soluk sarı)
mp = 13-19 derece C
Soluk sarı sıvı

Cis-9-oktadesen-1-ol'ün Kaynakları/Kullanımları:
Cis-9-oktadesen-1-ol balık yağlarında bulunur.
Cis-9-oktadesen-1-ol, sülfürik esterlerini (deterjanlar ve ıslatıcı maddeler) yapmak için ve karbon kağıdı, şablon kağıdı, baskı mürekkepleri ve banyo yağlarında kullanılır.
Cis-9-oktadesen-1-ol, metal kesme yağlayıcı, plastikleştirici, yumuşatıcı ve tekstiller için yağlayıcı, ilaçlar için taşıyıcı, saç boyalarında koyulaştırıcı, kokular için çözücü ve emülsifiye edici, opaklaştırıcı, köpük önleyici ve viskozite arttırıcı ajan olarak kullanılır.

Eş anlamlı):
Z-9-Dodecen-1-ol, Cis-9-oktadesen-1-ol

Doğrusal Formül:
CH3(CH2)7CH=CH(CH2)7CH2OH

CAS numarası:
143-28-2

Moleküler ağırlık:
268.48

Beilstein:
1723962

EC Numarası:
205-597-3

MDL numarası:
MFCD00002993

PubChem Madde Kimliği:
24862955

Cis-9-oktadesen-1-ol Uygulama Notları:
Cis-9-oktadesen-1-ol, tekstil kumaşlarının yumuşatılması ve yağlanması ve karbon kağıdı, şablon kağıdı ve baskı mürekkebi üretimi gibi büyük ölçekli uygulamalarda kullanılır.
Cis-9-oktadesen-1-ol ayrıca köpük önleyici madde ve kesme yağı olarak da kullanılır.
Cis-9-oktadesen-1-ol ayrıca deterjanlarda ve ıslatma maddelerinde kullanılan sülfürik ester türevlerinin hazırlanması için bir öncüdür.
Cis-9-oktadesen-1-ol ayrıca ilaç dağıtımı için çeşitli formülasyonlara dahil edilmiştir.

Cis-9-oktadesen-1-ol Kullanım Bildirimi:
Aksi belirtilmedikçe, MP Biomedical ürünleri yalnızca araştırma veya ileri üretim amaçlıdır, doğrudan insan kullanımı için değildir.

Cis-9-oktadesen-1-ol Uygulama Bilgileri:
Kozmetik ve kişisel bakım segmenti, 2021'de %25,0'ın üzerinde bir gelir payıyla pazara hakim oldu.
Cis-9-oktadesen-1-ol'un yüksek payı, küresel düzeyde yaşlanma karşıtı ürünlere yönelik artan talebin yanı sıra kişisel hijyen konusunda artan tüketici bilincine bağlanıyor.
Cis-9-oktadesen-1-ol, göz kremi, fondöten, saç kremi ve cilt temizleyici gibi çeşitli ürünlerde bulunur.
Cis-9-oktadesen-1-ol'ün nemlendirici ve yumuşatıcı özellikleri, kişisel bakım ve kozmetik uygulamalardaki talebini de artırıyor.

Cis-9-oktadesen-1-ol'ün özellikleri:
Stok Kodu: 02155996-CF
Alternatif İsimler: Z-9-Dodecen-1-ol;Cis-9-oktadesen-1-ol;ocenol

Cis-9-oktadesen-1-ol Uygulama Notları :    
Cis-9-oktadesen-1-ol, tekstil kumaşlarının yumuşatılması ve yağlanması ve karbon kağıdı, şablon kağıdı ve baskı mürekkebi üretimi gibi büyük ölçekli uygulamalarda kullanılır.
Cis-9-oktadesen-1-ol ayrıca köpük önleyici madde ve kesme yağı olarak da kullanılır.
Cis-9-oktadesen-1-ol ayrıca deterjanlarda ve ıslatma maddelerinde kullanılan sülfürik ester türevlerinin hazırlanması için bir öncüdür.
Cis-9-oktadesen-1-ol ayrıca ilaç dağıtımı için çeşitli formülasyonlara dahil edilmiştir.

Temel Katalog Numarası: 155996
Beilstein Kayıt Numarası: 1723962
Kaynama Noktası: 8 mm Hg'de 195 derece C; 1,5 mm Hg'de 182-184 derece C (760 mm Hg'de damıtma aralığı: 305-370 derece C)
CAS No: 143-28-2
Yoğunluk: 20 derece C/4 derece C'de 0.8489
EC Numarası: 205-597-3
Biçim: Sıvı
Tehlike Açıklamaları: H315
Erime Noktası: 13-19 derece C
Moleküler Formül: C18H36O
Molekül Ağırlığı: 268.485 g/mol
Kişisel Koruyucu Donanımlar: Göz kalkanları, tam yüz solunum cihazı, Eldivenler, çok amaçlı kombinasyon solunum cihazı kartuşu
saflık: ≥99%
Kırılma İndeksi: n20/D 1.46(yanıyor)
RTECS Numarası: RG410000
Güvenlik Sembolü: GHS07
Kullanım Beyanı: Aksi belirtilmedikçe, MP Biomedical'in ürünleri yalnızca araştırma veya ileri üretim amaçlıdır, doğrudan insan kullanımı için değildir.
Buhar Basıncı: 25°C'de (tahmini) 9.3X10-5 mm Hg

Molekül Ağırlığı: 268.5     
XLogP3: 7.4     
Hidrojen Bağ Donör Sayısı: 1     
Hidrojen Bağ Alıcı Sayısı: 1     
Dönebilen Bağ Sayısı: 15
Tam Kütle: 268.276615768     
Monoizotopik Kütle: 268.276615768
Topolojik Polar Yüzey Alanı: 20.2 Å ²     
Ağır Atom Sayısı: 19
Karmaşıklık: 175     
İzotop Atom Sayısı: 0     
Tanımlı Atom Stereocenter Sayısı: 0     
Tanımsız Atom Stereocenter Sayısı: 0     
Tanımlı Bond Stereocenter Sayısı: 1     
Tanımsız Bond Stereocenter Sayısı     : 0
Kovalent Bağlı Birim Sayısı: 1     
Bileşik Kanonikleştirildi: Evet     

Cis-9-oktadesen-1-ol'un açıklaması:
Cis-9-oktadesen-1-ol bir emülgatör, yağlayıcı ve köpük kontrol maddesidir.
Cis-9-oktadesen-1-ol, bir tür doymamış yağlı alkoldür.
Cis-9-oktadesen-1-ol, doymuş uzun zincirli yağlı alkollere kıyasla daha düşük erime noktası gösterir.
Cis-9-oktadesen-1-ol, yağ ve diğer kişisel bakım ürünlerinde kullanılır.

Cis-9-oktadesen-1-ol hakkında ek bilgiler:
CAS#:
143-28-2

formül:    
‎ C18H36O

seviye:
teknik sınıf

Kalite düzeyi:
200

tahlil:
%85

biçim:
sıvı

kırılma indisi:
n20/D 1.46 (yanıyor)

bp:
207 °C/13 mmHg (yanar)

mp:
0-5.0 °C (yanıyor)

yoğunluk:
25 °C'de 0,849 g/mL (lit.)

SMILES dizisi:
CCCCCCCC\C=C/CCCCCCCCCO

InChI:
1S/C18H36O/c1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17-18-19/h9-10,19H,2- 8,11-18H2,1H3/b10-9-

InChI anahtarı:
ALSTYHKOOCGGFT-KTKRTIGZSA-N

OLEYL ALKOL
(Z)-octadec-9-en-1-ol
143-28-2
Cis-9-oktadesen-1-ol
Ocenol
dermafin
Lancol
Novol
Oceol
oleol
satol
oleik alkol
oleo alkol
Crodacol-O
saç kremi 1
Loksanol M
Ataco O
Siponol OC
Sipol O
(Z)-9-Oktadecen-1-ol
Kakalot O-1
Kakalot O-3
Kakalot O-8
HD ötanol
HD-Öcenol K
loksanol 95
50
70
90
oleoil alkol
zeytin alkolü
Kakalot O-15
Crodacol A.10
110
HD oleyl alkol CG
cis-9-Oktadesenil alkol
Adol 34
Adol 80
Adol 85
Adol 90
HD-Ocenol 90/95
HD oleyl alkol 70/75
HD oleyl alkol 80/85
HD oleyl alkol 90/95
(Z)-Oktadec-9-enol
büyücü 85
büyücü 90
9-Oktadecen-1-ol, (Z)-
Adol 320
330
Adol 340
Z-9-Dodecen-1-ol
(9Z)-octadec-9-en-1-ol
cis-octadecen-1-ol
9-Oktadecen-1-ol
(Z)-9-oktadesenol
Oleyalkol
Polioksil 10 oleil eter
HD-Eutanol
Octadec-9Z-enol
cis-9-oktadesenol
UNII-172F2WN8DV
(9Z)-9-Oktadecen-1-ol
9Z-Oktadecen-1-ol
Oleyil alkol (NF)
Oleyil alkol [NF]
( Z)-9-oktadesenol
Witcohol 85 (TN)
9-Oktadecen-1-ol, (9Z)-
9-Octadecen-1-ol, cis-
172F2WN8DV
CHEBI:73504
MFCD00002993
NSC-10999
0leyl alkol
9-oktadesenol
Poli(oksi-1,2-etandiil), alfa-((Z)-9-oktadesenil)-omega-hidroksi-
HSDB 6484
EINECS 205-597-3
MGK 10999
AI3-07620
Genapol O
Lipokol O
cis-Oleyil alkol
C18H36O
Anjecol 90N
90N
(Z)-oleyl alkol
Anjecol 90NR
90NR
Fransız OA-95
Fancol OA-95
cis 9 oktadecen-1-ol
cis-9-0ctadecen-1-ol
9(Z)-Oktadecen-1-ol
HD-Echelon 90/95
cis-octadec-9-en-1-ol
DSSTox_CID_2010
Octadeca-9-cis-en-1-ol
EC 205-597-3
cis-.DELTA.9-Oktadesenol
HD-Ocenol 90/95 V
SCHEMBL5668
(Z)-oktadeka-9-en-1-ol
DSSTox_RID_76459
DSSTox_GSID_22010
(9Z)-9-Oktadecen-1-ol #
Octadec-9-en-1-ol, (Z)-
CHEMBL2105350
DTXSID0022010
FEMA NO. 4363
Oleyil alkol, >=99% (GC)
Oleyl alkol, analitik standart
cis-Laquo deltaRaquo 9-Octadecenol
NSC10999
ÇİNKO8214634
Tox21_200111
(9Z)-9-Oktadesen-1-ol, %85
7025AA
LMFA05000213
Oleyl alkol, teknik kalite, %85
AKOS004910411
(9Z)-9-Octadecen-1-ol, yüzde 85
Oleyil alkol, teknik, ~%60 (GC)
NCGC00164365-01
NCGC00164365-02
NCGC00257665-01
BS-42539
CAS-143-28-2
DB-007794
O0058
D05245
A884989
Q7086489
W-109512
UNII-13F4MW8Y9K bileşeni ALSTYHKOOGGFT-KTKRTIGZSA-N
UNII-CH428W5O62 bileşeni ALSTYHKOOGGFT-KTKRTIGZSA-N
UNII-UDR641JW8W bileşeni ALSTYHKOOCGGFT-KTKRTIGZSA-N
3164D881-7E14-4979-9E60-58DDC0468323
Oleyl alkol, Amerika Birleşik Devletleri Farmakopesi (USP) Referans Standardı
 

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.