DEKAMETİLSİKLOPENTASILOKSAN

Dekametilsiklopentasiloksan = Siklopentasiloksan = D5

CAS Numarası: 541-02-6
EC Numarası: 208-764-9
Kimyasal formül: [(CH3)2SiO]5
Molar kütle: 370.770 g·mol-1

D5 olarak da bilinen dekametilsiklopentasiloksan, [(CH3)2SiO]5 formülüne sahip bir organosilikon bileşiğidir.
Dekametilsiklopentasiloksan, hafif uçucu olan renksiz ve kokusuz bir sıvıdır.

Dekametilsiklopentasiloksan, düşük yüzey gerilimi sergileyen bir sıvıdır.
Dekametilsiklopentasiloksan, uçuculuk özellikleriyle birlikte yağlama özelliklerine sahiptir.
Dekametilsiklopentasiloksan cilde yumuşak ipeksi bir his verir ve yağ kalıntısı veya birikme bırakmaz.

Dekametilsiklopentasiloksan yağlı değildir, yapışkanlığı giderir ve eşit şekilde yayılır.
Dekametilsiklopentasiloksan, ter önleyiciler, deodorantlar, saç spreyleri, temizleyiciler, cilt kremleri, losyonlar, banyo yağları, güneş bronzlaşma ve tıraş ürünleri, makyaj ve ojeler gibi uygulamalarda yaygın olarak kullanılmaktadır.
Dekametilsiklopentasiloksan 24 aylık bir raf ömrüne sahiptir.

Dekametilsiklopentasiloksanın Özellikleri:
-uçucu taşıyıcı
-Çok çeşitli kozmetik bileşenlerle uyumludur
-Düşük yüzey gerilimi
-Cilde yumuşak ipeksi bir his verir
-Mükemmel yayılma
-Yağlı kalıntı veya birikme bırakmaz
-Detackification
-Yağsız

Dekametilsiklopentasiloksan Uygulamaları:
-Kremler, losyonlar ve jeller
-Dekoratif kozmetik/Makyaj > Ojeler
-Saç bakımı (Şampuanlar, Saç Kremleri ve Şekillendirme) > Şekillendirme/Saç spreyleri
-Güneş bakımı (Güneşten korunma, Güneş sonrası ve Kendi kendine bronzlaşma) > Kendi kendine bronzlaşma ürünleri
-Tuvalet Malzemeleri (Duş ve Banyo, Ağız bakımı...) > Ter önleyiciler ve deodorantlar
-Tuvalet Malzemeleri (Duş ve Banyo, Ağız bakımı...) > Tıraş

Dekametilsiklopentasiloksan Kullanımları:
Dekametilsiklopentasiloksan, bir siklometikon olarak sınıflandırılır.
Bu tür sıvılar, deodorantlar, güneş kremleri, saç spreyleri ve cilt bakım ürünleri gibi kozmetiklerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Dekametilsiklopentasiloksan saçın kırılmadan daha kolay taranmasını sağladığından, saç bakım ürünlerinde daha yaygın hale gelmektedir.
Dekametilsiklopentasiloksan, silikon bazlı kişisel yağlayıcıların bir parçası olarak da kullanılır.

Dekametilsiklopentasiloksan bir yumuşatıcı olarak kabul edilir.
Kanada'da, tüketici ürünlerinde kullanılan hacmin yaklaşık %70'i ter önleyiciler ve %20'si saç bakım ürünleridir.

Yılda 10.000–100.000 ton Dekametilsiklopentasiloksan Avrupa Ekonomik Alanında üretilir ve/veya ithal edilir.
Kuzey Yarımküre'de Dekametilsiklopentasiloksan'ın atmosferik emisyonlarının yılda 30.000 ton olduğu tahmin ediliyor.

Dekametilsiklopentasiloksanın genel tanımı:
Dekametilsiklopentasiloksan cilt kremleri, kozmetikler, şampuanlar, deodorantlar ve saç kremleri dahil olmak üzere kişisel bakım ürünlerinde kullanılır.
Dekametilsiklopentasiloksan, endüstriyel temizleme sıvıları ve kuru temizleme solventleri gibi çeşitli uygulamalarda da kullanılır.

Dekametilsiklopentasiloksan Uygulamaları:
Dekametilsiklopentasiloksan şu şekilde kullanılabilir:
-Sentetik kimya uygulamalarında daha yeşil bir çözücü.
-Polisiloksan polimeri elde etmek için çeşitli baz katalizörlerle polimerizasyon için monomerik bir birim.

Dekametilsiklopentasiloksan üretimi ve polimerizasyonu:
Ticari olarak Dekametilsiklopentasiloksan, dimetildiklorosilandan üretilir.
Diklorürün hidrolizi, siklik dimetilsiloksan ve polidimetilsiloksan karışımı üretir.

Bu karışımdan Dekametilsiklopentasiloksan dahil olmak üzere siklik siloksanlar damıtma yoluyla çıkarılabilir.
KOH gibi güçlü bir bazın varlığında, polimer/halka karışımı dengelenir ve daha uçucu siklik siloksanlara tam dönüşüme izin verilir:
[(CH3)2SiO]5n → n [(CH3)2SiO]5

burada n pozitif bir tam sayıdır.
D4 ve D5 (Dekametilsiklopentasiloksan) da polimerin öncüleridir.
Katalizör yine KOH'dir.

Dekametilsiklopentasiloksan (D5), formül [(CH3)2SiO]5 olan bir organosilikon bileşiğidir.
Dekametilsiklopentasiloksan, hafif uçucu olan renksiz ve kokusuz bir sıvıdır.
Dekametilsiklopentasiloksan, bir siklometikon olarak sınıflandırılır.

Dekametilsiklopentasiloksan, deodorantlar, güneş kremleri, saç spreyleri ve cilt bakım ürünleri gibi kozmetiklerde yaygın olarak kullanılır.
Dekametilsiklopentasiloksan (D5) (CAS n. 541-02-6, EC 208-764-9), antistatik, yumuşatıcı, nemlendirici, çözücü, viskozite kontrol ve saç bakım maddesi olarak benzersiz işlevleri nedeniyle kozmetik ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Dekametilsiklopentasiloksan için güvenlik ve çevresel hususlar:
Sıçanlarda D5 için LD50 >50 g/kg'dır.

D5 (Dekametilsiklopentasiloksan) ve D4'ün çevresel etkileri, bu bileşiklerin yaygın olması nedeniyle dikkat çekmiştir.
Bazı sucul yaşam türlerinde döngüsel siloksanlar tespit edilmiştir.
Kanada'da yapılan bilimsel bir inceleme, "Siloksan D5'in (Dekametilsiklopentasiloksan) çevre için bir tehlike oluşturmadığını" belirlemiştir ve Avustralya hükümeti tarafından D5'in bilimsel bir değerlendirmesi, "beklenen yüzeyde bu kimyasallara maruz kalmanın su yaşamına yönelik doğrudan riskleri" belirtmiştir. su konsantrasyonlarının önemli olması muhtemel değildir."

Bununla birlikte, Avrupa Birliği'nde Dekametilsiklopentasiloksan, PBT ve vPvB özelliklerinden dolayı çok yüksek önem arz eden bir madde (SVHC) olarak nitelendirilmiş ve bu nedenle yetkilendirme için aday listesine dahil edilmiştir.
31 Ocak 2020'den bu yana, Dekametilsiklopentasiloksan Avrupa Birliği'nde yıkanabilir kozmetik ürünlerinde ağırlıkça %0,1'e eşit veya daha yüksek bir konsantrasyonda piyasaya arz edilemez.

Dekametilsiklopentasiloksan Kimyasal Özellikler,Kullanımlar,Üretim:
Dekametilsiklopentasiloksanın Kimyasal Özellikleri:
sıvı

Dekametilsiklopentasiloksan Kullanımları:
Dekametilsiklopentasiloksan, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılan bir döngüsel uçucu metilsiloksandır (cVMS).
Dekametilsiklopentasiloksan, dermal maruziyet ve inhalasyon toksisitesi çalışmasında kullanılır.

Dekametilsiklopentasiloksan Kullanımları:
Dekametilsiklopentasiloksan, yüksek mol ağırlığına sahip siloksan polimerlerinin üretiminde ara madde olarak kullanılır.
Dekametilsiklopentasiloksan, kişisel bakım ürünlerinde taşıyıcı bir bileşendir; kuru temizleme solventi.

Dekametilsiklopentasiloksan Kullanımları:
Dekametilsiklopentasiloksan, yumuşatıcı ve çözücü aktivitesi için bir formülasyona dahil edilir.

Dekametilsiklopentasiloksan Kullanımları:
Oktametilsiklotetrasiloksan ve dekametilsiklopentasiloksan, bu şekilde pazarlanan veya polidimetilsiloksan üretimi için kullanılan başlıca endüstriyel ürünlerdir.

Dekametilsiklopentasiloksanın Genel Tanımı:
D5 (Dekametilsiklopentasiloksan) Siklometikon, siklik bir düzende bir silikon-oksijen bağına ve silikon atomuna bağlı metil gruplarına sahip olan bir siklik siloksandır.
Dekametilsiklopentasiloksan, çeşitli kişisel bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılan bazı silikon bazlı polimerlerin üretiminde kullanılmaktadır.
Kalite kontrolünde uygulama için farmasötik ikincil standartlar, ilaç laboratuvarlarına ve üreticilere kurum içi çalışma standartlarının hazırlanmasına uygun ve uygun maliyetli bir alternatif sağlar.

Dekametilsiklopentasiloksan tanımlayıcıları:
CAS Numarası: 541-02-6
Beilstein Referansı: 1800166
CHEMBL: 1885178
Kimyasal Örümcek: 10451
İlaç Bankası: DB11244
ECHA Bilgi Kartı: 100.007.969
EC Numarası: 208-764-9
MeSH: Dekametilsiklopentasiloksan
PubChem Müşteri Kimliği: 10913
RTECS numarası: GY5945200
UNII: 0THT5PCI0R
CompTox Kontrol Paneli (EPA): DTXSID1027184

Dekametilsiklopentasiloksan açıklaması:
Ürün kodu : SC-CM5
Kimyasal adı: siklopentasiloksan
Diğer isim : D5
CAS : 541-02-6
Eşdeğer ürünler: XIAMETER™ PMX-0245,Andisil® D5, BRB CM 50,

Dekametilsiklopentasiloksan Uygulamaları:
Dekametilsiklopentasiloksan (D5) şu şekilde kullanılabilir:
-Sentetik kimya uygulamalarında daha yeşil bir çözücü.
-Polisiloksan polimeri elde etmek için çeşitli baz katalizörlerle polimerizasyon için monomerik bir birim.

Dekametilsiklopentasiloksanın genel tanımı:
Dekametilsiklopentasiloksan (D5) cilt kremleri, kozmetikler, şampuanlar, deodorantlar ve saç kremleri dahil olmak üzere kişisel bakım ürünlerinde kullanılır.
Dekametilsiklopentasiloksan, endüstriyel temizleme sıvıları ve kuru temizleme solventleri gibi çeşitli uygulamalarda da kullanılır.

IUPAC Adı: 2,2,4,4,6,6,8,8,10,10-dekametil-1,3,5,7,9,2,4,6,8,10-pentaoksapentasilekan
Alternatif İsimler: DECAMETHYLCYCLOPENTASILOXANE
Moleküler Formül: C10H30O5Si5
Molar Kütle: 370.77 g/mol
InChI: InChI=1S/C10H30O5Si5/c1-16(2)11-17(3,4)13-19(7,8)15-20(9,10)14-18(5,6)12-16/ h1-10H3
InChI Anahtarı: XMSXQFUHVRWGNA-UHFFFAOYSA-N

Dekametilsiklopentasiloksan NEDİR?
Dekametilsiklopentasiloksan, deodorantlar, güneş kremleri, saç spreyleri ve cilt bakım ürünleri gibi kozmetiklerde yağlama, su geçirmezlik ve parlaklık sağlamak için yaygın olarak kullanılan bir silikon sıvıdır.
Diğer tüm silikonlar gibi Dekametilsiklopentasiloksan da kolayca yayılabilir kılan benzersiz bir akışkanlığa sahiptir.

Dekametilsiklopentasiloksan cilde ve saça uygulandığında dokunuşa ipeksi ve yumuşak bir his verir ve cilt üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturarak hafif bir su itici görevi görür.
Dekametilsiklopentasiloksan, saçın kırılmadan taranmasını kolaylaştırdığı için saç kremi ürünlerinde daha yaygın hale geliyor.

Dekametilsiklopentasiloksanın SAĞLIK RİSKİ:
Şüpheli endokrin bozucu ve üreme toksik maddesi (siklotetrasiloksan).
Ekotoksikoloji – balıklar ve diğer vahşi yaşam için zararlıdır.

Cildinize çok fazla kullanırsanız, Decamethylcyclopentasiloksan vücut dokunuzda 5 yıldan fazla kalabilir.
CPS klinik çalışmaları, hayvanlar üzerinde test edildiğinde Dekametilsiklopentasiloksan'ın tümörler, endokrin bozulması, nörotoksisite (beyne ve periferik sinir sistemine zarar), organ toksisitesi (üreme dışı) ve cilt tahrişine neden olduğunu bulmuştur.
“Yumuşak ve ipeksi” saç ve cilt için ödenmesi gereken yüksek fiyatlar gibi görünüyor!

NASIL KAÇINILIR:
Dekametilsiklopentasiloksan da D5 olarak listelenebilir.
Güneş kremleri ve saç ürünleri üzerindeki etiketleri okuyun ve bunu bir içerik olarak listeleyen ürünlerden kaçının.

Dekametilsiklopentasiloksanın Özellikleri:
Kimyasal formül: [(CH3)2SiO]5
Molar kütle: 370.770 g·mol-1
Görünüm     : Renksiz sıvı
Yoğunluk: 0.958 g/cm3
Erime noktası: -47 °C; -53 °F; 226 bin
Kaynama noktası: 210 °C (410 °F; 483 K)
Suda çözünürlük: 17.03±0.72 ppb (23 °C)
günlük S: 8.07
Buhar basıncı: 20,4±1,1 Pa (25 °C)
Viskozite: 3.74 cP

Dekametilsiklopentasiloksan (D5; CAS No. 541-02-6), sanayi ve tıp için siloksan polimerlerinin üretiminde bir öncüdür ve birçok tuvalet ve kozmetikte bir taşıyıcı bileşendir.
Dekametilsiklopentasiloksan, oral, dermal ve inhalasyon maruz kalma yollarıyla akut uygulamayı takiben nispeten düşük bir toksisite derecesine sahiptir.
Dekametilsiklopentasiloksan, dermal veya göz tahriş edici veya dermal hassaslaştırıcı olarak kabul edilmez.

İn vivo ve in vitro çalışmalardan elde edilen sonuçlara göre Dekametilsiklopentasiloksanın kayda değer bir dermal absorpsiyonu yoktur.
Dekametilsiklopentasiloksan, bir dizi kısa süreli in vitro ve in vivo deneyde test edildiğinde genotoksik/mutajenik olduğu gösterilmemiştir ve sıçanlarda üreme veya gelişimsel toksisiteye neden olmamıştır.

Sıçanların 24 aya kadar 160 ppm Dekametilsiklopentasiloksan'a soluma maruziyeti, karaciğerde (kilo değişiklikleri ve hepatoselüler hipertrofi) ve uterusta (birkaç hayvanda endometrial adenokarsinom, endometriyal adenom ve adenomatöz poliplerin insidansında artış) olumsuz etkilere neden oldu; bununla birlikte, son zamanlardaki etki tarzı çalışmalarının sonuçları, insanlarla ilgili olmayan bir uterin tümörijenez mekanizması ile tutarlıdır.
Kronik inhalasyon çalışmasının sonuçlarına göre 160 ppm, gözlemlenmeyen advers etki düzeyi (NOAEL) olarak belirlendi ve işyeri çevresel maruziyet düzeyi (WEEL) değerinin türetilmesi için hareket noktası olarak seçildi.

Bu NOAEL, 160 ppm'de hala meydana gelen üst solunum yolu değişikliklerine ilişkin bireyler arası değişkenliği ve artık belirsizliği hesaba katacak şekilde ayarlanmıştır.
Elde edilen 8 saatlik zaman ağırlıklı ortalama 10 ppm WEEL değerinin, havada Dekametilsiklopentasiloksan'a maruz kalan işçilerde olası olumsuz sağlık etkilerine karşı önemli bir güvenlik marjı sağlaması beklenir.

Ampirik Formül (Hill Notasyonu): C10H30O5Si5
CAS Numarası: 541-02-6
Molekül Ağırlığı: 370.77
Beilstein: 1800166
EC Numarası: 208-764-9
MDL numarası: MFCD00046966
PubChem Madde Kimliği: 24868110

Katalog Numarası: D212442
Kimyasal Adı: Dekametilsiklopentasiloksan-d30

Eş anlamlı:
perdöteriyodekametilsiklopentasiloksan;
Deca(metil-d3)siklopentasiloksan;
2,2,4,4,6,6,8,8,10,10-Dekametilsiklopentasiloksan-d30

CAS Numarası: 83561-65-3
Alternatif CAS No: 541-02-6
Moleküler Formül: C10D30O5Si5
Molekül Ağırlığı: 400.95
Kategori: Standartlar; İzotopik İşaretli Analoglar;

Dekametilsiklopentasiloksan Uygulamaları:
Dekametilsiklopentasiloksan-d30, Dekametilsiklopentasiloksan'ın (D212440) döteryumlu bir versiyonudur.
Dekametilsiklopentasiloksan, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılan bir döngüsel uçucu metilsiloksandır (cVMS).
Dekametilsiklopentasiloksan ayrıca bir dermal maruziyet ve inhalasyon toksisitesi çalışmasında da kullanılmıştır.

Kimyasal adı: 2,2,4,4,6,6,8,8,10,10-dekametilsiklopentasiloksan (ChemIDplus, 2015; NCBI, 2015)
Eşanlamlılar: D5; Döngüsel dimetilsiloksan pentamer; siklometikon; Volasil 245; Siklopentasiloksan, dekametil-; Siklopentasiloksan, 2,2,4,4,6,6,8,8,10,10-dekametil-; Dekametilsiklopentasiloksan (siklik monomer); dimetilsiloksan pentamer
CAS numarası: 541-02-6
Moleküler formül: C10H30O5Si5

Koku tanımı ve eşiği: Kokusuz
Buhar yoğunluğu: 6.8
Parlama noktası: 101.3 kPa'da 82.7°C (180.86°F)
Yanabilirlik sınırları: Yanmaz
Kendiliğinden tutuşma sıcaklığı: 101,3 kPa'da 372°C (701,60°F)
Özgül ağırlık: 20°C'de (68°F) 0.959 g/cm3
Çözünürlük: Suda 23°C'de (73°F) 17 µg/L; etanol, eter, aseton ve benzende çözünür; piridin içinde çok çözünür
Dağılım katsayısı: (log Kow) 25,3°C'de 8,02
Kararlılık: Kararlı
Reaktiviteler ve uyumsuzluklar: Oksitleyici maddeler

Dekametilsiklopentasiloksanın ÖZELLİKLERİ:
Kalite düzeyi:
100

tahlil:
%97

biçim:
sıvı

kırılma indisi:
n20/D 1.396 (yanıyor)

bp:
90 °C/10 mmHg (yanar)

yoğunluk:
25 °C'de 0,958 g/mL (lit.)

SMILES dizisi:
C[Si]1(C)O[Si](C)(C)O[Si](C)(C)O[Si](C)(C)O[Si](C)(C)O1

InChI:
1S/C10H30O5Si5/c1-16(2)11-17(3,4)13-19(7,8)15-20(9,10)14-18(5,6)12-16/h1-10H3

InChI anahtarı:
XMSXQFUHVRWGNA-UHFFFAOYSA-N

Dekametilsiklopentasiloksanın kozmetik kullanımları:
Dekametilsiklopentasiloksan, favori kozmetik ürünlerinizin etiketindeki uzun kimyasal isimleri deşifre etmek can sıkıcı olabilir.
Su ve alkol gibi basit bileşenlerin tanınması kolaydır.

Ancak uzun kimyasal isimler, en bilinçli tüketicilerin bile kafasını kaşımasına neden olabilir.
Dekametilsiklopentasiloksan (D5) yüzlerce kozmetikte kullanılmaktadır.

Geçmişte, potansiyel sağlık ve çevresel riskleri hakkında tartışmalar vardı.
Ancak Kozmetik İçeriği İnceleme Uzman Paneli, kozmetikte kullanımının güvenli olduğunu düşünüyor.

Bununla birlikte, 2018'in başlarında Avrupa Birliği, buharlaşmadan önce yıkanması amaçlanan kozmetik ürünlerde D5 kullanımına kısıtlamalar getirdi.
Yıkama ürünlerinde %0,1'in üzerindeki konsantrasyonların su kaynağında birikme riski olduğu belirlendi.

CAS Numarası: 541-02-6
MDL Numarası: MFCD00046966
Moleküler Formül: C10H30O5Si5
Molekül Ağırlığı: 370.77
Saflık/Analiz Yöntemi: >%99,0 (GC)
Form: Berrak Sıvı
Kaynama noktası ( °C): 210
Erime noktası ( °C): -38
Parlama Noktası ( °C): 76
Özgül Ağırlık (20/20): 0.96

Formül: C₁₀H₃₀O₅Si₅
MW: 370,77 g/mol
Kaynama Noktası: 210 °C
Erime Noktası: –38 °C
Yoğunluk: 0,96 (20 °C)
Flaş Noktası: 76 °C

MDL Numarası: MFCD00046966
CAS Numarası: 541-02-6
Merck Endeksi: 12.02905

Dekametilsiklopentasiloksan Özellikleri:
Erime noktası: -44°C
Kaynama noktası: 90 °C/10 mmHg (yanar)
Yoğunluk: 25 °C'de 0,958 g/mL (lit.)
kırılma indisi: n20/D 1.396(lit.)
Parlama noktası: 162 °F
depolama sıcaklığı: 2-8°C
çözünürlük: <0.0001g/l (hesaplanmıştır)
form: Sıvı
renk: Renksiz
Özgül Ağırlık: 0.959
patlama sınırı: %0.52-7(V)
Suda Çözünürlük: Su ile karışmaz.
Hidrolitik Hassasiyet: 1: sulu sistemlerle önemli reaksiyon yok
Fiyat: 14,2848
BRN: 1800166
Kararlılık: Kararlı. Güçlü oksitleyici ajanlarla uyumsuz.
InChIKey: XMSXQFUHVRWGNA-UHFFFAOYSA-N
EWG'nin Yemek Puanları: 3
FDA UNII: 0THT5PCI0R
NIST Kimya Referansı: Dekametilsiklopentasiloksan(541-02-6)
EPA Madde Kayıt Sistemi: Dekametilsiklopentasiloksan (541-02-6)

Dekametilsiklopentasiloksan (D5), endüstriyel bir ara ürünün yanı sıra tüketici ürünlerinin formülasyonunda kullanılan siklik bir siloksandır.
Dekametilsiklopentasiloksanın toksikolojisine ilişkin önceki çalışmaların bir özeti verilmektedir.

Dermal uygulamadan sonra Dekametilsiklopentasiloksan ile yapılan toksikokinetik çalışmalar, hızlı buharlaşma nedeniyle çok düşük bir alım gösterir.
İnhalasyon maruziyetini takiben, değişmemiş Dekametilsiklopentasiloksanın ekshalasyonu ve metabolitlerin idrarla atılımı memelilerde klirens için ana yollardır.
Ekshalasyon yoluyla bu hızlı temizleme nedeniyle, Dekametilsiklopentasiloksanın biyolojik olarak birikme potansiyelinin olası olmadığı düşünülmektedir.

Dekametilsiklopentasiloksanla ilgili mevcut toksisite verileri, potansiyel insan sağlığı tehlikelerine ilişkin ilgili son noktaları yeterince kapsamaktadır.
Dekametilsiklopentasiloksan, standart in vitro ve in vivo test sistemlerinde DNA reaktif veya mutajenik değildi.

Dekametilsiklopentasiloksan ayrıca uygun şekilde yapılan çalışmalarda gelişimsel ve üreme toksisitesini indüklememiştir.
Subakut, subkronik ve kronik inhalasyon maruziyeti olan sıçanlarda tekrarlanan çalışmalarda, tipik olarak tahriş edici maddelerin inhalasyonundan sonra solunum yolunda hafif etkiler, karaciğer ağırlığında artış (28 ve 90 günlük inhalasyon çalışmaları) ve insidansta küçük bir artış görülmüştür. dişi sıçanlarda uterin adenokarsinom (rahim tümörü) (iki yıllık inhalasyon kronik biyo-tahlili) gözlendi.

D5 tarafından indüklenen karaciğer etkileri, ksenobiyotik metabolize edici enzimlerin zayıf bir "fenobarbital benzeri" indükleyicisi olarak D5 ile tutarlıydı ve bu etkilerin adaptif bir yanıt olduğu kabul edildi.
Uterus tümörü indüksiyonu için etki modunu aydınlatmaya yönelik mekanik çalışmalar, D5'in östrus döngüsünün hipofiz kontrolünü değiştiren dopamin sinyal iletim yolları ile etkileşimini önermektedir.

Ortaya çıkan östrojen dengesizliği, kontrol sıçanlarında görülene kıyasla en yüksek Dekametilsiklopentasiloksan maruziyet konsantrasyonunda uterus tümörü insidansında küçük bir artışa neden olabilir.
Dekametilsiklopentasiloksanın genotoksik mekanizması veya doğrudan endokrin aktivitesi, mevcut verilerle uterus tümörlerinin indüksiyonunu açıklamak için bir etki modu olarak desteklenmemektedir.

Molekül Ağırlığı: 370.77    
Hidrojen Bağ Donör Sayısı: 0    
Hidrojen Bağ Alıcı Sayısı: 5    
Dönebilen Bağ Sayısı: 0    
Tam Kütle: 370.09395673    
Monoizotopik Kütle: 370.09395673    
Topolojik Kutupsal Yüzey Alanı: 46,2 Ų    
Ağır Atom Sayısı: 20    
Karmaşıklık: 258    
İzotop Atom Sayısı: 0    
Tanımlı Atom Stereocenter Sayısı: 0    
Tanımsız Atom Stereocenter Sayısı: 0    
Tanımlı Bond Stereocenter Sayısı: 0
Tanımsız Bond Stereocenter Sayısı     : 0    
Kovalent Bağlı Birim Sayısı: 1
Bileşik Kanonikleştirildi: Evet    

Tercih edilen IUPAC adı:
Dekametil-1,3,5,7,9,2,4,6,8,10-pentaoksapentasilekan

Diğer isimler:
siklopentametikon
Döngüsel dimetilsiloksan pentamer
D5
D5
2,2,4,4,6,6,8,8,10,10-Dekametilsiklopentasiloksan
DEKAMETİLSİKLOPENTASILOksan
541-02-6
Siklopentasiloksan, dekametil-
siklometikon 5
2,2,4,4,6,6,8,8,10,10-Dekametil-1,3,5,7,9,2,4,6,8,10-pentaoksapentasilekan
dimetilsiloksan pentamer
dekametilsiklopentasiloksan
siklometikon
UNII-0THT5PCI0R
0THT5PCI0R
Ddekametilsiklopentasiloksan
Dow corning 345 sıvısı
Dow 345
NUC silikon VS 7158
Silikon SF 1202
Siklopentasiloksan, 2,2,4,4,6,6,8,8,10,10-dekametil-
Döngüsel dimetilsiloksan pentamer
MFCD00046966
Union karbür 7158 silikon sıvısı
KF 995
VS 7158
D5-sil
CCRIS 1328
HSDB 5683
Dekametilsiklopentasiloksan [Çek]
EINECS 208-764-9
dekametil siklopentasiloksan
SF 1202
BRN 1800166
siklopentasiloksan
siklometikon D5
D5 Siklometikon
dimetilsiklopentasiloksan
dekametilsiklopentasiloksan
DSSTox_CID_7184
EC 208-764-9
DSSTox_RID_78338
DSSTox_GSID_27184
SCHEMBL28497
N-Propilheptametiltrisiloksan
4-04-00-04128 (Beilstein El Kitabı Referansı)
CHEMBL1885178
DTXSID1027184
CHEBI:191092
Dekametilsiklopentasiloksan, %97
BCP15826
Tox21_303170
CD3770
AKOS008901199
ÇİNKO169743678
CS-W009767
DB11244
2,2,4,4,6,6,8,8,10,10-dekametil-1,3,5,7,9,2,4,6,8,10-pentoksapentasilekan
NCGC00163981-01
NCGC00257224-01
AS-59731
CAS-541-02-6
D1890
D3770
Dekametilsiklopentasiloksan (siklik monomer)
FT-0665531
D78203
S05475
Dekametilsiklopentasiloksan, analitik standart
Q414350
dekametil-1,3,5,7,9,2,4,6,8,10-pentaoksapentasilekan
UNII-NMQ347994Z bileşeni XMSXQFUHVRWGNA-UHFFFAOYSA-N
Siklometikon 5, Amerika Birleşik Devletleri Farmakopesi (USP) Referans Standardı
2,2,4,4,6,6,8,8,10,10-Dekametil-1,3,5,7,9,2,4,6,8,10-pentaoksapentasilekan #
D5 Siklometikon, Farmasötik İkincil Standart; Sertifikalı Referans Malzemesi
0THT5PCI0R
2,2,4,4,6,6,8,8,10,10-Dekametil-1,3,5,7,9,2,4,6,8,10-pentaoksapentasilekan
2,2,4,4,6,6,8,8,10,10-Dekametil-1,3,5,7,9,2,4,6,8,10-pentoxapentasilekan [Almanca] [ACD/IUPAC İsim]
2,2,4,4,6,6,8,8,10,10-Dekametil-1,3,5,7,9,2,4,6,8,10-pentoksapentasilekan [ACD/IUPAC Adı]
2,2,4,4,6,6,8,8,10,10-Décaméthyl-1,3,5,7,9,2,4,6,8,10-pentoxapentasilecane [Fransızca] [ACD/IUPAC İsim]
208-764-9 [EINECS]
541-02-6 [RN]
Döngüsel dimetilsiloksan pentamer
siklometikon 5
Siklopentasiloksan, 2,2,4,4,6,6,8,8,10,10-dekametil- [ACD/Dizin Adı]
D5 Siklometikon
dekametil siklopentasiloksan
Dekametilsiklopentasiloksan [Wiki]
Dekametil-siklopentasiloksan
Dekametilsiklopentasiloksan [Çek]
GY5945200
MFCD00046966 [MDL numarası]
1,3,5,7,9,2λ2,4λ2,6λ2,8λ2,10λ2-pentaoksapentasilekan
2,2,4,4,6,6,8,8,10,10-dekametil-1,3,5,7,9,2,4,6,8,10-pentaoksapentasilekan; D5
4-04-00-04128 [Beilstein]
4-04-00-04128 (Beilstein El Kitabı Referansı) [Beilstein]
siklometikon
Siklopentasiloksan [ACD/Dizin Adı]
siklopentasiloksan, dekametil-
D5
Ddekametilsiklopentasiloksan
dekameti siklopentasiloksan
dekametil-1,3,5,7,9,2,4,6,8,10-pentaoksapentasilekan
dekametilsiklopentasiloksan, ???
Dekametilsiklopentasiloksan [Çek]
dimetilsiloksan pentamer
Dow corning 345 [Ticari isim]
Dow corning 345 sıvısı [Ticari adı]
EINECS 208-764-9
NCGC00163981-01
NUC silikon VS 7158 [Ticari adı]
Silikon SF 1202 [Ticari adı]
UNII:0THT5PCI0R
UNII-0THT5PCI0R
Union karbür 7158 silikon sıvısı [Ticari adı]

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.