Di-C12-13 ALKİL MALAT

CAS numarası: 149144-85-4
EINECS numarası: 413-390-6

Di-C12-13 alkil malat, kimyasal olarak C12-13 alifatik alkollerin (alkanoller) ve malik asidin farklı, sentetik olarak üretilmiş di-esterleri (DI = çift orkestra için akroynm) karışımıdır. 
Ester tanımından (alkil malat) önceki C numaralandırması "Cn-nx", alkil (karbon) zincir uzunluklarının sayısını veya aralığını belirtir. 
"Di-C12-13 alkil malat" içindeki alkil zincir uzunluğu 12-13 C atomundan oluşur.
Di-C12-13 alkil malat, kozmetik ürünlerde yumuşatıcı olarak kullanılır.
Di-C12-13 Alkil Malat, veritabanımızdaki ürünlerin yaklaşık %0,11'inde onu içeren nadir bir kozmetik bileşendir.

Di-C12-13 alkil malat, hidro-lipidik kutanöz tabakaya çok benzeyen, yağlı olmayan bir lipiddir.
Di-C12-13 alkil malat, emülsiyon veya susuz olarak kolaylıkla kullanılabilir, burada belirli bir yayılabilirlik sağlanır.
Di-C12-13 alkil malat, sebum düzenleyici olarak yağlı ciltlerin yanı sıra yaşlı ciltlerin tedavisinde de fayda sağlayan olağanüstü nemlendirme özellikleri gösterir.
Di-C12-13 alkil malat, yüksek dozda mumlar kullanıldığında bile ciltte yağlı bir his bırakmadan zengin bir doku sağlar.
Saç bakım formülasyonlarında, Di-C12-13 alkil malat, saçın ipekliğini sağlar ve genel kuruluğu iyileştirir.

Di-C12-13 alkil malat Ana Uygulamaları:
Di-C12-13 alkil malat, iyi nemlendirme özelliklerine sahiptir ve yaşlı cilt ve yağlı cilt tedavisinde kullanılan sebum seviyesini düzenlemeye yardımcı olur.
Di-C12-13 alkil malat, yüksek miktarda mumsu bileşenlerle birlikte bile ciltte yağlı his bırakmadan zengin bir doku sağlar.

Di-C12-13 alkil malat Kullanımı ve Saklanması:
Di-C12-13 alkil malat'ın 30°C'nin altındaki bir sıcaklıkta tutulması önerilir, hidroliz olayını en aza indirmek için ısıtma ve nem kaynaklarından koruma tercih edilir.
Di-C12-13 alkil malat, oda sıcaklığında berrak bir sıvıdır, -51°C'nin altındaki sıcaklıklarda katı bir mum haline gelir.
Oda sıcaklığında Di-C12-13 alkil malat suda çözünür değildir.
Di-C12-13 alkil malat'ın raf ömrü, orijinal ve kapalı ambalajında ürün için üretim tarihinden itibaren 24 aydır.

Di-C12-13 alkil malat şu şekilde sınıflandırılır:
-Yumuşatıcı
-Cilt bakımı

COSING REF No: 33234
Kimyasal/IUPAC Adı: Bütandioik asit, hidroksi-, bis-(C12-13-alkil) esterleri

Di-C12-13 alkil malat, yüksek miktarda mumsu bileşenle birlikte bile ciltte yağlı bir his bırakmadan zengin doku sağlayan bir esterdir .
Di-C12-13 alkil malat, iyi nemlendirme özellikleri gösterir ve sebum seviyelerini düzenlemeye yardımcı olduğu yağlı ciltlerin yanı sıra yaşlanmış ciltlerin tedavisinde de fayda sağlar.

Di-C12-13 alkil malat, saç bakımı formülasyonları için uygundur ve saçın ipekliğini ve genel kuru yönetilebilirliğini iyileştirir.
Di-C12-13 alkil malat, yayılabilirlik sağladığı emülsiyonlarda veya susuz ürünlerde kullanılabilir.
Di-C12-13 alkil malat nemden ve ısı kaynaklarından korunmalı ve 30°C'nin altında tutulmalıdır.

Di-C12-13 alkil malat'ın Özellikleri ve Faydaları:
-Cilt yaşlanma etkisinde azalma
-Mikro kırışıklıklarda azalma
-Cildin şişkinliği ve elastikiyetinde iyileşme
-İyi bir cilt hissi sağlar
-Şampuan olarak kullanıldığında kuru ve ıslak saç hissini iyileştirir.
-Bırakılan saç kremlerinin performansını artırır
-Kuru saçın yönetilebilirliğini ve durulanan saç kremlerinin durulanmasını artırır

Di-C12-13 alkil malat uygulamaları:
-Cilt Bakımı (ağırlıkça %3 – 5)
-Makyaj (ağırlıkça %5 – 15)
-Saç Kremleri (bırakma ve durulama) (ağırlıkça %0,5 – 2)
-Şampuanlar (ağırlıkça %0.3)

Di-C12-13 alkil malat herhangi bir koruyucu içermez.
Di-C12-13 alkil malat, su içeriğinin olmaması nedeniyle mikrobiyal büyümeye duyarlı değildir.

Di-C12-13 alkil malat fonksiyonları:
CİLT TEDAVİSİ: Di-C12-13 alkil malat cildi iyi durumda tutar

CİLT BAKIMI - YUMUŞATICI: Di-C12-13 alkil malat cilt yüzeyinde kayganlaştırıcı görevi görerek cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır.

"Alkil", bir alkanol karışımını tanımlar.
Alkanoller, doymuş hidrokarbonlardan türetilen alkollerdir.
Yukarıdaki "C xy" sayıları, alkil (karbon) zincir uzunluklarının aralığını belirtir.
Malatlar (maleatlarla karıştırılmamalıdır) malik asit (2-hidroksisüksinik asit, 2-hidroksibütandioik asit) tuzları veya esterleridir.

Di-C12-13 alkil malat'ın genel özellikleri:
Di-C12-13 Alkil malat, C12-13 alkollerin ve malik asidin bir diesteridir.
Di-C12-13 Alkil malat yağda, etanolde çözünür ve silikonda propilen glikol ve suda çözünmez.
Di-C12-13 Alkil malat esas olarak pH düzenleyici, cilt düzenleyici olarak ve ürünün yapısını iyileştirmek için kullanılır.
Di-C12-13 Alkil malat cildi yumuşatır, yumuşatır ve pürüzsüzlüğünü korur
Di-C12-13 Alkil malat, iyi nemlendirme özelliğine sahiptir ve yağlı ve yaşlanan ciltler için uygundur.
Di-C12-13 Alkil malat fazla sebumun düzenlenmesine yardımcı olur
Di-C12-13 Alkil malat'ın cilt tarafından emildiği gösterilmemiştir, kan dolaşımına girmez ve güvenlidir
Di-C12-13 Alkil malat üreme organları veya diğer organ sistemleri için sorun oluşturmaz, ancak nadir durumlarda cildi ve gözleri nazikçe tahriş edebilir.

Di-C12-13 Alkil Malat Hakkında Faydalı bilgiler:
Di-C12-13 Alkil Malat, REACH Tüzüğü kapsamında kayıtlıdır ve Avrupa Ekonomik Alanında yılda ≥ 100 ila < 1000 olarak üretilir ve/veya ithal edilir.
Di-C12-13 Alkil Malat tüketiciler tarafından, profesyonel çalışanlar tarafından (yaygın kullanımlar), formülasyonda veya yeniden paketlemede ve imalatta kullanılır.

Di-C12-13 alkil malat Tüketici Kullanımları:
Di-C12-13 Alkil Malat şu ürünlerde kullanılır: yıkama ve temizlik ürünleri ve kozmetik ve kişisel bakım ürünleri.
Di-C12-13 Alkil Malat'ın çevreye diğer salınımı muhtemelen şunlardan meydana gelebilir: işleme yardımcısı olarak iç mekan kullanımı ve minimum salınımlı kapalı sistemlerde iç mekan kullanımı (örn. buzdolaplarındaki soğutma sıvıları, yağ bazlı elektrikli ısıtıcılar).

Di-C12-13 alkil malat'ın ürün hizmet ömrü:
ECHA, Di-C12-13 Alkil Malat'ın çevreye salınmasının en muhtemel olduğu yollar hakkında halka açık kayıtlı veriye sahip değildir. ECHA, maddenin işlenip işlenmediğini veya hangi eşyalara işlendiğini gösteren kamuya kayıtlı hiçbir veriye sahip değildir.

Profesyonel çalışanlar tarafından Di-C12-13 alkil malatın yaygın kullanımları:
Di-C12-13 Alkil Malat şu ürünlerde kullanılır: yıkama ve temizlik ürünleri ve kozmetik ve kişisel bakım ürünleri.
Di-C12-13 Alkil Malat aşağıdaki alanlarda kullanılır: karışımların formülasyonu ve/veya yeniden paketleme.
Di-C12-13 Alkil Malat'ın çevreye salınması endüstriyel kullanımdan oluşabilir: karışımların formülasyonu.

Di-C12-13 alkil malat formülasyonu veya yeniden paketlenmesi:
ECHA'nın, maddenin kullanılıp kullanılmayacağını veya hangi kimyasal ürünlerde kullanılabileceğine dair kamuya kayıtlı hiçbir verisi yoktur. Di-C12-13 Alkil Malat'ın çevreye salınması, endüstriyel kullanımdan oluşabilir: maddenin imalatı ve karışımların formülasyonu.

Di-C12-13 alkil malat'ın endüstriyel tesislerdeki kullanımları:
ECHA'nın, maddenin kullanılıp kullanılmayacağını veya hangi kimyasal ürünlerde kullanılabileceğine dair kamuya kayıtlı hiçbir verisi yoktur. ECHA'nın Di-C12-13 Alkil Malat kullanan üretim türleri hakkında kamuya kayıtlı hiçbir verisi yoktur. ECHA, Di-C12-13 Alkil Malat'ın çevreye salınmasının en muhtemel olduğu yollar hakkında halka açık kayıtlı veriye sahip değildir.

Di-C12-13 alkil malat açıklaması:
Bütandioik asit, hidroksi-, bis-(C12-13-alkil) esterleri

COSMACOL EMI
149144-85-4
RRL7C51WPD
Di-C12-13 alkil malat
Bis(C12-C13)alkil-2-hidroksibutandioat
UNII-RRL7C51WPD
EC 413-390-6
Bis(C12-C13)alkil-2-hidroksibutandioat

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.