DİETİLEN GLİKOL MONOETİL ETER

Dietilen glikol monoetil eter = Karbitol = Etildiglikol = Dietilen glikol etil eter = Transcutol = DEGEE
CAS Numarası: 111-90-0
EC Numarası: 203-919-7
Molekül Ağırlığı: 134.17


2-(2-Etoksietoksi)etanol, aynı zamanda birçok ticari isim altında da bilinir, CH3CH2OCH2CH2OCH2CH2OH formülüne sahip organik bileşiktir.
Dietilen glikol monoetil eter renksiz bir sıvıdır.
Dietilen glikol monoetil eter, ticari uygulamalar için popüler bir çözücüdür.
Dietilen glikol monoetil eter, etanolün etoksilasyonu ile üretilir.
Dietilen glikol monoetil eter, hafif hoş bir kokuya sahip renksiz, hafif viskoz bir sıvı olarak görünür.
Dietilen glikol monoetil eterin Parlama noktası 190°F'ye yakındır.
Dietilen glikol monoetil eter Sabun, boya ve diğer kimyasalları yapmak için kullanılır.

Dietilen glikol monoetil eter, düşük sıcaklıkta düşük ayar noktasına ve düşük viskoziteye sahiptir, bu nedenle fren hidroliği üretiminde kullanılır.
Dietilen glikol monoetil eter, boya endüstrisinde, matbaa mürekkebi üretiminde akış ve parlaklık arttırıcı ve ofset baskıda temizleyici olarak kullanılır.
Dietilen glikol monoetil eter, tekstilde, elyaf ve kumaşların baskısında ve boyanmasında, üretim ve ahşap koruyucularda boya maddesi için bir çözücü olarak kullanılır.
Dietilen glikol monoetil eter, boyalar, nitroselüloz, boyalar, mürekkepler ve reçineler için bir çözücüdür.
Dietilen glikol monoetil eter, tekstil baskı, tekstil sabunları, cilalar, kozmetikte penetrasyon arttırıcı, kurutma cilaları ve emayeler ve fren sıvılarında büküm ve koşullandırma iplikleri ve kumaşı sabitlemek için ahşap için ahşap boyalarının bir bileşenidir.
Dietilen glikol monoetil eter, yağların sabunlaşma değerlerinin belirlenmesinde ve mineral yağ-sabun ve mineral yağ-sülfatlı yağ karışımlarında (suda ince dispersiyonlar vererek) nötr çözücü olarak kullanılır.

Uygulamalar/kullanımlar
-Mimari kaplamalar
-Oto OEM
-Otomatik cila
-Fren sıvıları
-Kumaş bakımı
-Grafik Sanatları
-Sert yüzey bakımı
-Endüstriyel temizleyiciler
-Kurumsal temizlikçiler
-Proses çözücüleri
-Koruyucu kaplamalar
-Tekstil
-Ahşap kaplamalar

Dietilen Glikol Monoetil Eter, düşük kokulu, çok polar, yavaş buharlaşan, suyla karışabilen bir çözücüdür.
Dietilen glikol monoetil eter, selüloz asetat bütirat, nitroselüloz, epoksi reçineleri ve diğer kaplama malzemeleri için aktif bir çözücüdür.
Dietilen Glikol Monoetil Eter, lateks boyalarda ve zemin cilalarında birleştirici olarak ve ahşap lekelerinde nüfuz edici çözücü olarak kullanılır.
Dietilen glikol monoetil eter birçok kullanıma sahiptir ve ayrıca antifriz ve buz çözücü olarak, çözücüler, nemlendiriciler olarak, diğer kimyasalların sentezinde kimyasal ara maddeler olarak ve fren sıvıları, yağlayıcılar, mürekkepler, cilalar ve kozmetikler gibi birçok ürünün bileşenleri olarak kullanılır.
Dietilen glikol monoetil eter Bir çözücü görevi görür.
Dietilen glikol monoetil eter renksiz ve şeffaf bir sıvıdır.
Dietilen glikol monoetil eter Diğer maddeleri kendi içinde çözebilir.
Nitroselüloz ve sentetik reçinelerle uyumludur.
Dietilen glikol monoetil eter Baskı mürekkeplerinde ve sprey boyalarda kullanılır.

 
Dietilen glikol monoetil eter Yağlama yağı ve fren sıvısında kullanılır;
Selüloz esterler, cilalar, vernikler, emayeler, boyalar, ahşap boyalar, zamklar ve reçineler için çözücü olarak kullanılır;
Dietilen glikol monoetil eter Tekstil baskısında kullanılan;
Fotoğrafçılıkta kullanılır (renk işleme için çözücü)
Dietilen glikol monoetil eter Kullanım Alanları:
-Makyaj malzemeleri
-Temizleyiciler
-Tekstil

Dietilen Glikol Monoetil Eter, Etilen Oksit ve Etanolün bir ürünüdür.
Dietilen Glikol Monoetil Eter kimyasal olarak Etil Diglikol, 2-hidroksi-2-etoksi-dietil eter olarak bilinir.
Ticari olarak Dietilen glikol monoetil eter, Union Carbide'ın ticari markası olan Etil Karbitol olarak bilinir.
Dietilen Glikol Monoetil Eter, çeşitli reçineler ve macunlar vb. için mükemmel bir çözücüdür.

Dietilen Glikol Monoetil Eter, düşük sıcaklıkta düşük ayar noktasına ve düşük viskoziteye sahiptir, bu nedenle Fren Hidroliği üretiminde kullanılır.
Dietilen glikol monoetil eter, boya endüstrilerinde akış ve parlaklık arttırıcı olarak kullanılır.
Çözümün genişletilebilirliği de arttı.
Etil Karbitol matbaa mürekkebi üretiminde ve ofset baskıda temizleyici olarak kullanılmaktadır.

Dietilen Glikol Monoetil Eter, tekstilde, elyaf ve kumaşların baskı ve boyanmasında boya maddesi için bir çözücü olarak kullanılır.
Ethyl Diglycol, sıvı deterjan ve temizleyici formülasyonunda jel oluşumunu engeller.
Dietilen Glikol Monoetil Eter ayrıca delme ve kesme soğutma sıvılarında bir çözücü olarak kullanılır.
Ethyl Diglycol, pestisitlerin ve ahşap koruyucuların üretiminde ve formülasyonunda kullanılır.
Dietilen glikol monoetil eterlerin düşük uçuculuk özelliğinden dolayı Hint ve mürekkepli tükenmez pastalarda kullanılır.
Dietilen glikol monoetil eter ayrıca kozmetik ve parfüm endüstrisinde çözücü olarak kullanılır.

Anahtar nitelikler
-İyi bağlantı verimliliği
-İyi solvent aktivitesi
-Inert - Sınırlı gıda kullanımı
-İnert - Gıda dışı kullanım
-Kokusu hafif
-Düşük uçuculuk/Düşük buhar basıncı
-LVP-VOC
-Su ve çoğu organik sıvı ile karışabilir
-REACH uyumlu
-Kolaylıkla biyolojik olarak parçalanabilir
-Yavaş buharlaşma hızı

Dietilen glikol monoetil eter nedir?
Dietilen glikol monoetil eter (C8H16O4) bir etilen serisi glikol eterdir.
Dietilen glikol monoetil eter, hafif bir kokuya sahip renksiz bir sıvıdır.
Dietilen glikol monoetil eter suda ve çoğu organik çözücüde çözünür.
Glikol eterler temel olarak çeşitli formülasyonlarda çözücü olarak kullanılır, örneğin: temizleme sıvıları, boyalar ve ahşap lekeleri, kaplamalar ve mürekkepler.

Kimyasal formül: C6H14O3
Molar kütle: 134.175 g·mol−1
Erime noktası: −76 °C (−105 °F; 197 K)
Kaynama noktası: 196 ila 202 °C (385 ila 396 °F; 469 ila 475 K)

Dietilen glikol monoetil eter, daha iyi çalışmasına yardımcı olmak için bileşenlerin bir ürün boyunca eşit dağılımını sağlayan bir çözücüdür.
Yağ ve suyu birleştiren bir formülü ne kadar sallarsanız veya karıştırırsanız karıştırın, zamanla yağlar sıvının geri kalanından ayrılacaktır - tıpkı salata sosu gibi.
Mineral alkollü içecekler gibi bir çözücü, ürün formülümüzün iyi karışmasını sağlar.
Dietilen glikol monoetil eter, bir formülün bir yüzeye yayılmasına yardımcı olmak için bir ıslatma maddesi olarak da kullanılabilir, bu da parlamayı daha verimli hale getirir.

Dietilen glikol metil etil eter, ince organik kimya endüstrisinde yüksek kaynama noktalı organik çözücü olarak bir tür polihidrik alkol eterdir.
Dietilen glikol monoetil eter, dietilen glikol etil eter ve malzeme olarak NaOH, KOH, Na2C03 ve K2C03'ün alkali karışımı ile, N2 eklenirken 1-7 saat ve sodyum alkolat ve/veya potasyum üretmek için 30-120°C'de reaksiyon yoluyla hazırlanır. alkolat.
Sodyum alkolat ve/veya potasyum alkolat ve halojenometan arasında 30-110°C'de 0.5-6.0 saat ve 0.5-5 saat yaşlandırma arasında Williamson reaksiyonu; dietilen glikol metil etil eter ana sıvı ve dietilen glikol metil etil eter içeren filtre tortusu elde etmek için reaksiyona giren materyali ayırmak; filtre kalıntısının metanol içinde ıslatılması, yıkanması ve dietilen glikol metil etil eter metanol çözeltisinin elde edilmesi için ayrılması; ve metanol geri kazanılırken dietilen glikol metil etil eter ürünü elde etmek için ana sıvının ve metanol çözeltisinin rektifiye edilmesi.

buhar yoğunluğu: 4.63 (havaya karşı)
buhar basıncı: 0.12 mmHg ( 20 °C)
açıklama sınır.:
% 1,2, 135 °F
%23,5, 182 °F
kırılma indisi: n20/D 1.427 (lit.)
bp: 202 °C (yanar)
yoğunluk: 25 °C'de 0,999 g/mL (lit.)
SMILES dizisi: CCOCCOCCO
InChI: 1S/C6H14O3/c1-2-8-5-6-9-4-3-7/h7H,2-6H2,1H3
InChI anahtarı: XXJWXESWEXIICW-UHFFFAOYSA-N

Dietilen glikol monoetil eter (DEGEE), etanolün iki etilen oksit ünitesiyle O-alkilasyonu ve ardından damıtma yoluyla üretilir.
Dietilen glikol monoetil eter, gıda ve kişisel bakım ürünlerinde uzun bir güvenli kullanım geçmişine sahiptir ve oral, topikal, transdermal ve enjekte edilebilir insan ve veteriner farmasötik ürünlerinde etkili bir güçlü çözücü olarak kullanılır.
Dietilen glikol monoetil eter, transcutol ticari adı altında uzun yıllardır farmasötik bir çözücü olarak kullanılmaktadır.
Hidroalkolik bir çözücü olan DEGEE, ilaç dağıtım sistemleri için bir penetrasyon/geçirgenlik arttırıcı, çözündürücü ve yüzey aktif madde olarak ilgi görmektedir.

Bu derlemede DEGEE'nin fizikokimyasal özellikleri, DEGEE veya DEGEE-su karışımlarındaki ilaçlar için çözünürlük verileri ve DEGEE'nin suda az çözünen ilaçların çözünürlüğündeki uygulamaları özetlenmiştir.
DEGEE, kozmetik ürünlerin yanı sıra oral, parenteral ve topikal uygulama yoluyla geliştirilmiş ilaç absorpsiyonu olan birçok farmasötik ürün için çözücü olarak umut verici bir eksipiyandır.

Diğer isimler
3,6-dioxa-1-oktanol, DEGEE, dietilen glikol monoetil eter, Carbitol, Carbitol Cellosolve, Transcutol, Dioxitol, Polysolv DE, Dowanal DE

Faydaları:
-Mükemmel ödeme gücü
-Büyük kimyasal kararlılık
-Su ve bir dizi organik çözücü ile uyumludur

Dietilen Glikol Monoetil Eter, Etilen Oksit ve Etanolün bir ürünüdür.
Dietilen Glikol Monoetil Eter, kimyasal olarak Etil Diglikol, 2-hidroksi-2-etoksi-dietil eter olarak bilinir.
Ticari olarak Dietilen glikol monoetil eter, Union Carbide'ın ticari markası olan Etil Karbitol olarak bilinir.
Dietilen Glikol Monoetil Eter, çeşitli reçineler ve macunlar vb. için mükemmel bir çözücüdür.

Dietilen glikol monoetil eter Uygulama:
Dietilen Glikol Monoetil Eter, düşük sıcaklıkta düşük ayar noktasına ve düşük viskoziteye sahiptir, bu nedenle Fren Hidroliği üretiminde kullanılır.
Ethyl Diglycol, boya endüstrilerinde akış ve parlaklık arttırıcı olarak kullanılır.
Çözümün genişletilebilirliği de arttı. Etil Karbitol matbaa mürekkebi üretiminde ve ofset baskıda temizleyici olarak kullanılmaktadır.
Dietilen Glikol Monoetil Eter, tekstilde, elyaf ve kumaşların baskı ve boyanmasında boya maddesi için bir çözücü olarak kullanılır.
Ethyl Diglycol, sıvı deterjan ve temizleyici formülasyonunda jel oluşumunu engeller.
Dietilen Glikol Monoetil Eter ayrıca delme ve kesme soğutma sıvılarında bir çözücü olarak kullanılır.
Ethyl Diglycol, pestisitlerin ve ahşap koruyucuların üretiminde ve formülasyonunda kullanılır.
Dietilen glikol monoetil eterlerin düşük uçuculuk özelliğinden dolayı Hint ve mürekkepli tükenmez pastalarda kullanılır.
Dietilen glikol monoetil eter ayrıca kozmetik ve parfüm endüstrisinde çözücü olarak kullanılır.
Etil diglikol (Etil Karbitol) kauçuğa zarar vermez.

Şartname:
Kimyasal BileşimDietilen Glikol Monoetil Eter (DGMEE)Kimyasal AdıEtil KarbitolKimyasal FormülC6H14O3Cas No.111-90-0GörünüşTemiz, parlak ve katı madde içermezRenk, Platinum-Kobalt10.0 Maks.Özgül Ağırlık 20/20 ºC0.989 - 0.994Distilasyon
Kaynamaya başlama noktası
Kuru Nokta
192,0 ºC Min.
202.0 ºC Max.PH %25 suda 25 ± 2 ºC6.0 - 7.5 Parlama Noktası (ºC)91ºC Min.Su İçeriği %0.15 Maks.Moleküler Ağırlık134.17Asitlik % w/w (Asetik Asit olarak)0.01 Maks.Viskozite 20'de ºc4.5 cps.Suda ÇözünürlükÇözünür

Formül: C6H14O3 / CH3CH2OCH2CH2OCH2CH2OH
Moleküler kütle: 134.2
Kaynama noktası: 196-202°C
Erime noktası: -76°C
Bağıl yoğunluk (su = 1): 0.99
Suda çözünürlük: çok iyi
Buhar basıncı, 25°C'de Pa: 19
Bağıl buhar yoğunluğu (hava = 1): 4,6
20°C'de buhar/hava karışımının bağıl yoğunluğu (hava = 1): 1.00
Parlama noktası: 96°C o.c.
Kendiliğinden tutuşma sıcaklığı: 204°C
Oktanol/su dağılım katsayısı log olarak Pow: -0,15 (tahmini)

2-(2-Etoksietoksi)etanol olarak da bilinen Dietilen Glikol Monoetil Eter, endüstriyel bir çözücü olarak kullanılan higroskopik bir sıvıdır.
DEGEE, suda az çözünür API'lerin cildin çeşitli katmanlarına nüfuzunu arttırmak ve böylece ilaç dağıtımını iyileştirmek için topikal ve transdermal uygulamalarda kullanım için idealdir.
Dietilen glikol monoetil eter, oral formülasyonlarda suda zayıf çözünürlüğe sahip API'leri stabilize etmek için kendi kendine emülsifiye edici ilaç dağıtım sistemlerinde (SEDDS) veya kendi kendine mikroemülsifiye edici ilaç dağıtım sistemlerinde (SMEDDS) bir yardımcı çözücü olarak da kullanılabilir. SEDDS veya SMEDDS sisteminin dağıtımında ve biyoyararlanımında bir gelişme.

CAS Numarası: 111-90-0 çek
CHEBI:40572 çek
ChEMBL: ChEMBL1230841
Kimyasal Örümcek: 13839107
ECHA Bilgi Kartı: 100.003.563
Fıçı: D08904
PubChem Müşteri Kimliği: 8146
RTECS numarası: KK8750000
UNII: A1A1I8X02B
CompTox Kontrol Paneli (EPA): DTXSID2021941

Bir şampuan formülasyonunda %5 ve %10'luk iki farklı DEGEE konsantrasyonu, 30 dakikalık bir süre boyunca insan derisine uygulandı.
Bu sırada cilt yüzeyi durulandı.
Daha sonra difüzyon 24 saate kadar izlendi.
Alıcı sıvı, 30 dakika, 3, 6, 9, 12 saat sonra tamamen toplandı ve taze sıvı ile değiştirildi, son numune alma noktası 24 saatti.
24 saatlik gözlem süresinin sonunda, farklı deri katmanları ayrıldı (epidermis ve dermis) ve kalan DEGEE için analiz edildi.
Sonuçlar, DEGEE'nin μg eşdeğeri (μg/cm²) ve analiz edilen tüm bölme için uygulanan dozun %'si olarak ifade edilir.

Eş anlamlı:
KARBITOL, Dietilen glikol etil eter, 2-(2-Etoksietoksi)etanol, Etildiglikol, Dietilen glikol monoetil eter
2-(2-Etoksietoksi)etanol
Dietilen glikol monoetil eter
111-90-0
KARBİTOL
transkutol
etoksi diglikol
etil karbitol
2(2-Etoksietoksi)etanol
dioksitol
Etanol, 2-(2-etoksietoksi)-
etil digol
karbitol çözücü
Transcutol P
etoksidiglikol
solvolsol

DEGEE, SO2 varlığında etilen oksit ve 2-etoksietanolden hazırlanabilir.
Dietilen glikol monoetil eter, kimya ve boya endüstrilerinde nitro selüloz, reçineler ve boyalar için bir çözücü olarak kullanılır.
DEGEE, gıda veya deterjan ürünlerinde kullanılmaz.
Saflaştırılmış DEGEE (>99%) kozmetik ve dermatolojik preparatlarda ve bazı ilaç ürünlerinde çözücü olarak kullanılmaktadır.
DEGEE, deri ve mukozal bariyerler yoluyla perkütan emilimi arttırır.
Dietilen glikol monoetil eter, bazı ilaçlarda emilimi arttırmak için kullanılır.
Komisyona yapılan bildirime göre DEGEE kozmetik ürünlerde şampuanlarda (durulama) %5'e kadar, kremlerde (bırakma) %2'ye kadar konsantrasyonda kullanılmaktadır.
DEGEE, tüm vücuda uygulanabilen tuvalet, cilt bakımı, saç bakımı veya güneş bakım ürünlerinde kullanılmaktadır.
Dietilen glikol monoetil eter ağız ve göz hijyenine yönelik ürünlerde kullanılmamalıdır.

Solvent dietilen glikol monoetil eter (DEGEE) şu anda 500'den fazla kozmetik üründe kullanılmaktadır ve akne tedavisi için topikal %5 dapson jel formülasyonunu mümkün kılmıştır.
Dietilen glikol monoetil eterin, bu yaygın kozmetik bileşenin, gelecekte ABD pazarı için onaylanmış çok sayıda reçeteli topikal ürünün bir bileşeni olacağı tahmin edilmektedir.
Dermatologlar, bu çözücünün %5-40'ını içeren ürünleri her gün birkaç kez uygulayan hastaları zaten tedavi ediyorlar.
Dermatologlara, stratum corneum, sebum ve yerleşik mikroflora ile nasıl etkileşime girdiğini açıklamanın yanı sıra bu solventin güvenliği ve toleransı hakkında bir inceleme sağlamak.
Bu yeni çözücü hakkında fikir veren teknik ve patent literatürünü eleştirel bir şekilde gözden geçirmek.
Dietilen glikol monoetil eter, %99.9+ saf farmasötik sınıfta kullanıldığında güvenlidir ve iyi tolere edilir.
Uygulanan solventin yarısına kadar cilt bariyerini geçer ve sistemik hale gelir.
Belirli ilaç aktif maddeleri için bu çözücü, bir intrakutanöz depo sağlar.
Dietilen glikol monoetil eter, herhangi bir doğal antimikrobiyal özellik göstermemiştir, ancak Propionibacterium acnes'e karşı hafif bir inhibitör olduğu bulunmuştur.
Bu güvenli, iyi tolere edilen çözücü halihazırda birçok kozmetikte kullanılmaktadır ve giderek artan sayıda reçeteli ürünün bir bileşeni haline gelecektir.
Dietilen glikol monoetil eterlerin, formüle edildiği aktiflerin (veya hemen önce veya hemen sonra uygulanan formülasyon bileşenlerinin) cilde verilmesini değiştirme yeteneği, dermatologların bu ortaya çıkan solventi anlamasını önemli kılar.

Kimyasal isim (CAS) 2-(2-etoksietoksi)-etanol
CAS numarası 111-90-0
Yapısal formül CH3CH2OCH2CH2OCH2CH2OH
Moleküler formül C6H14O3
Molekül ağırlığı 134.18
Erime noktası − 54°C (OECD 2005)
1013 hPa 196°C'de kaynama noktası (OECD 2005; SRC 2006;)
Yoğunluk 0,985 g/cm3 (OECD 2005)
25°C'de buhar basıncı 0.168 hPa (OECD 2005; SRC 2006;)
20°C'de suda çözünürlük 1000 g/l (SRC 2006)

Zemin cilası uygulaması, 2018'de dietilen glikol monoetil eter pazarına hakim oldu ve küresel hacmin %30'undan fazlasını oluşturdu.
DEGEE, özellikle ahşap zeminlerde lekeleri temizleme ve parlak bir yüzey kazandırma gibi çok işlevli özellikleriyle bilinir ve bu da ürüne yönelik güçlü bir taleple sonuçlanmıştır.
Boyalar, kaplamalar ve mürekkepler, ürün için ikinci en büyük uygulamadır ve segmentin gelir açısından %5,5'lik bir CAGR sergilemesi beklenmektedir.
Bu büyüme, DEGEE bazlı boya ve kaplamaların biyolojik olarak parçalanabilme özelliğine bağlanabilir.
Dietilen glikol monoetil eter suda yüksek oranda karışabilir ve gelecek yıllarda ürün talebine yardımcı olması beklenen çevrenin yanı sıra insan sağlığı üzerinde herhangi bir olumsuz etkiye sahip değildir.
Dietilen glikol monoetil eter, endüstriyel kimyasalların imalatında çözücü olarak kullanılır.
Dietilen glikol monoetil eter, diğer kimyasallarla uyumluluğu nedeniyle bir kimyasal ara madde olarak tercih edilmiştir.
İlaç ve kişisel bakım sektöründe DEGEE, yaygın olarak Transcutol olarak adlandırılır.
Dietilen glikol monoetil eter, topikal kremler veya jeller formunda cilt tedavisi formülasyonlarında büyük ölçüde kullanılır.
Dietilen glikol monoetil eter, %99.9 saflıkta kullanıldığında güvenli ve tolere edilebilir farmasötik dereceli bir glikol eter olarak kabul edilir.
Dietilen glikol monoetil eter, cildi tedavi edici özelliklere sahip olduğu için çeşitli kozmetik ürünlerin formülasyonunda kullanılmaktadır.
Dietilen glikol monoetil eter özellikle antimikrobiyal sabunlarda, ter önleyicilerde, oje çıkarıcılarda, kokularda, saç boyalarında ve süper çözündürücü ve etkinlik artırıcı özellikleri nedeniyle akne, iz ve yara izlerinin tedavisine yönelik ürünlerde önem kazanmaktadır.
Akne karşıtı ürünlere olan talebin önemli ölçüde artması, hormona bağlı hastalıkların yaygınlığı, sağlıksız yaşam tarzları ve tüketicilerin uygunsuz beslenme alışkanlıkları gibi çeşitli faktörlere bağlanabilir.
Ayrıca, koruyucu bileşenlerin özelliklerini geliştirmek için güneş kremlerinde ve BB kremlerinde Dietilen glikol monoetil eter kullanılır.

Losungsmittel apv
Dowanol DE
karbitol cellosolve
Çoklu Çözücü DE
Diglikol monoetil eter
DEGMEE
Ektasolve DE
etil dietilen glikol
Dietilen glikol etil eter
3,6-Dioksa-1-oktanol
Dowanol 17
karbitol
Etilen diglikol monoetil eter
2-(2-Etoksietoksi) etanol
2-(2-Etoksietoksi)-etanol
Dietilen glikolün monoetil eteri
Dietilenglikol monoetil eter
3,6-Dioksa-1-oktanol
UNII-A1A1I8X02B

Dietilen glikol monoetil eter ANA FONKSİYONLAR
Çözücü ve güçlü çözücü.
Topikal formülasyonlar için penetrasyon arttırıcı.
Çok sayıda toksikolojik çalışma ve onaylanmış topikal ilaçlarda kullanım önceliği ile ortaya çıkan kullanım güvenliği ve düşük tahriş.

Dietilen glikol monoetil eter ANA FORMÜLASYON TEKNOLOJİLERİ
Topikal jel, emüljel, emülsiyon, köpük, mikroemülsiyon ve merhem.

Etanol, 2,2'-oksibis-, monoetil eter
2-(Etoksietoksi)etanol
MFCD00002872
A1A1I8X02B
2-(2-etoksietoksi)etan-1-ol
CHEBI:40572
Dietilen glikol monoetil eter [NF]
DSSTox_CID_1941
Aqualine™ 1'i tamamla
Aqualine™ 2'yi tamamla
Aqualine™ 5'i tamamla
DSSTox_RID_76417
Karbitol [Çek]
DSSTox_GSID_21941
Dietilen glikol monoetil eter (NF)
AE3
CAS-111-90-0
HSDB 51
etildiaetilenglikol
Aetildiaetilenglikol [Almanca]
3,6-Dioxa-1-oktanol [Çek]
EINECS 203-919-7
MGK 408451

Dietilen Glikol Monoetil Eter Uygulama Görünümü
-Kaplamalar
-Fren Sıvıları
-Boyalar ve Mürekkepler
-Endüstriyel Temizleyiciler
-çözücüler
-Kimyasal Ara Madde
-Diğerleri

Dietilen Glikol Monoetil Eter Ürün Son Kullanım Görünümü
-Tekstil
-Mimarlık ve İnşaat
-Kimyasal
-Otomotiv
-Kişisel Bakım
-Eczacılığa ait
-Diğerleri

Dietilen glikol monoetil eter, topikal kremler veya jeller formunda cilt tedavisi formülasyonlarında büyük ölçüde kullanılır.
Dietilen glikol monoetil eter, %99.9 saflıkta kullanıldığında güvenli ve tolere edilebilir farmasötik dereceli bir glikol eter olarak kabul edilir.
Dietilen glikol monoetil eter aynı zamanda birden fazla ilacın cildin farklı katmanlarına ulaşması için bir intrakütan depo görevi görür.
Dietilen glikol monoetil eter, cildin eisoderminden nüfuz etme ve kök nedenini iyileştirmeye yardımcı olma kabiliyetine sahip olduğu için dermatoloji sektöründe büyük talep görmektedir.
Bu faktörler nedeniyle, ürünün yakın gelecekte ilaç ve kişisel bakım uygulamalarında yüksek bir büyümeye tanık olması beklenmektedir.
DEGEE'nin üretiminde öncü olan etilen oksit, U.S. EPA gibi çok sayıda düzenleyici otorite tarafından yüksek düzeyde düzenlenir.
Bu düzenlemeler, etilen oksidin üretimini ve endüstriyel tüketimini etkiler, böylece etilen oksit bazlı ürünlerin tüm üretim döngüsünü etkiler.
Halihazırda ABD, bol miktarda hammadde mevcudiyeti nedeniyle etilen oksitin en büyük üreticilerinden biridir.
Bununla birlikte, etilen oksit tesisleri üzerindeki artan kısıtlamaların Dietilen glikol monoetil eter üretimini engellemesi ve bunun da dietilen glikol monoetil eter üreticileri üzerinde olumsuz bir etkisi olması beklenmektedir.

PM 1799
BRN 1736441
etildiglikol
dietoksol
AI3-01740
O-Ethildigol
Eastman DE
Etil Di-İsinol
Glikol Eter DE
(Etoksietoksi)etanol
1219804-11-1
3,6-Dioksaoktan-1-ol
2-(2etoksietoksi)etanol
EC 203-919-7
1-Hidroksi-3,6-dioksaoktan
ACMC-1C79A
SCHEMBL16399
2-(2-Etoksietoksi);etanol
Aqualine™ 5K'yı tamamla
dietilenglikol monoetilen eter
WLN: Q2O2O2
2-(2-etoksi-etoksi)-etanol
Di(etilen glikol) etil eter
2-(.beta.-Etoksietoksi)etanol
3,6-DİOKSAOKTAN-1-OL
CHEMBL1230841
dietilen glikol-monoetil eter
DTXSID2021941
Dietilenglikol Monoetil-d5Eter
çinko1600621

2-(2-etoksietoksi)etanol kimyasal adı ve INCI adı Ethoxydiglycol ile dietilen glikol monoetil eterin (DEGEE) bir risk değerlendirmesi bir üye devlet (Fransa) tarafından yapılmıştır.
Risk değerlendirmesi temel olarak açık bilimsel literatüre ve Endüstri tarafından yapılan cilt emme çalışmalarına dayanıyordu.
Risk değerlendirmesi, üye devletin bu maddenin kullanımına bazı kısıtlamalar getirmesine yol açtı.
Komisyona yapılan bildirime göre DEGEE maddesi kozmetik ürünlerde şampuanlarda (durulama) %5'e kadar ve kremlerde (bırakma) %2'ye kadar konsantrasyonda kullanılmaktadır.
Ayrıca Dietilen glikol monoetil eter ağız ve göz hijyenine yönelik ürünlerde kullanılmamalıdır.
Bildirimde bulunan üye devlet, ağız hijyeni ürünleri hariç kozmetik ürünlerinde %1,5'e kadar bir konsantrasyonda kullanıldığında maddenin tüketiciler için güvenli kabul edilebileceği sonucuna varmıştır.

Dietilen glikol monoetil eter Soluma riski
Bu maddenin havadaki zararlı konsantrasyonuna 20°C'de buharlaşma ile ulaşılma hızı hakkında hiçbir belirti verilemez.

Dietilen glikol monoetil eter Uzun süreli veya tekrarlı maruz kalmanın etkileri
Dietilen glikol monoetil eter cildi yağdan arındırır ve bu da kuruluğa veya çatlamaya neden olabilir.

Tox21_200413
Tox21_300080
ANW-16340
Etanol,2'-oksibis-, monoetil eter
NSC408451
SBB060178
STL453580
AKOS009031390
MCULE-8940886567
NSC-408451
Ehanol, 2,2'-oksibis-, monoetil eter
NCGC00247898-01
NCGC00247898-02
NCGC00254003-01
NCGC00257967-01
Di(etilen glikol) etil eter, >=99%
Dietilen glikol monoetil eter, >=99%
CS-0015134
E0048

CAS: 111-90-0
MF: C6H14O3
MW: 134.18

GÖZLER: Önce kurbanda kontakt lens olup olmadığını kontrol edin ve varsa çıkarın.
Aynı anda bir hastaneyi veya zehir kontrol merkezini ararken, kurbanın gözlerini su veya normal tuzlu su ile 20 ila 30 dakika yıkayın.
Dietilen glikol monoetil eter herhangi bir merhem, yağ veya ilacı bir doktordan özel talimat almadan kurbanın gözlerine sürmeyin.
Herhangi bir semptom (kızarıklık veya tahriş gibi) gelişmese bile, gözleri yıkadıktan sonra kurbanı DERHAL hastaneye nakledin.

CİLT: Kirlenmiş tüm giysileri çıkarırken ve izole ederken, etkilenen cildi DERHAL suyla yıkayın.
Etkilenen tüm cilt bölgelerini sabun ve suyla nazikçe yıkayın.
Kızarıklık veya tahriş gibi belirtiler ortaya çıkarsa, DERHAL bir doktor çağırın ve kurbanı tedavi için hastaneye nakletmeye hazır olun.

SOLUNUM: DERHAL kontamine alanı terk edin; temiz hava için derin nefesler alın.
Semptomlar (hırıltı, öksürük, nefes darlığı veya ağızda, boğazda veya göğüste yanma gibi) gelişirse, bir doktor çağırın ve kurbanı hastaneye nakletmeye hazır olun.
Bilinmeyen bir atmosfere giren kurtarıcılara uygun solunum koruması sağlayın.
Mümkün olduğunda Bağımsız Solunum Aparatı (SCBA) kullanılmalıdır; mevcut değilse, Koruyucu Giysiler altında tavsiye edilenden daha yüksek veya buna eşit bir koruma seviyesi kullanın.

YUTMA: KUSTURMAYIN.
Kurbanın bilinci yerindeyse ve kıvranmıyorsa, kimyasalı seyreltmek için 1 veya 2 bardak su verin ve DERHAL bir hastane veya zehir kontrol merkezini arayın.
Bir doktor tarafından tavsiye edilirse, kurbanı hastaneye nakletmeye hazır olun.
Mağdur nöbet geçiriyorsa veya bilinci kapalıysa, ağızdan hiçbir şey vermeyin, hava yolunun açık olduğundan emin olun ve kurbanı, başı vücudundan daha aşağıda olacak şekilde yan yatırın.
KUSTURMAYA BAŞLAMAYIN.
DERHAL kurbanı hastaneye nakledin.

Glikol eterler, boyalarda yaygın olarak kullanılan bir çözücü grubudur.
Dietilen glikol monoetil eter tipik olarak daha yüksek kaynama noktasına ve ayrıca eter ve alkollerin moleküler ağırlığı daha düşüktür.
Glikol eterler bazen Cellosolve ticari adı olarak bilinir.

DEPOLAMA
Eczacınıza danışın. İstenmedikçe ilaçları tuvalete atmayın veya bir gidere dökmeyin.
Dietilen glikol monoetil eterin süresi dolduğunda veya artık gerekli olmadığında bu ürünü uygun şekilde atın.
Ürününüzü nasıl güvenli bir şekilde atacağınız konusunda daha fazla ayrıntı için eczacınıza veya yerel atık imha şirketinize danışın.

Parlama Noktası: 205 ° F (NTP, 1992)
Alt Patlayıcı Limiti (LEL): 275 ° F'de % 1.2 (NTP, 1992)
Üst Patlama Sınırı (UEL): 360° F'de %23.5 (NTP, 1992)
Kendiliğinden Tutuşma Sıcaklığı: 400 ° F (USCG, 1999)
Erime Noktası: -108 ° F (NTP, 1992)
Buhar Basıncı: 77 ° F'de 0.13 mm Hg (NTP, 1992)
Buhar Yoğunluğu (Havaya Göre): 4,62 (NTP, 1992)
Özgül Ağırlık: 68 ° F'de 0.99 (USCG, 1999)
Kaynama Noktası: 760 mm Hg'de 396 ° F (NTP, 1992)
Molekül Ağırlığı: 134.18 (NTP, 1992)
Suda Çözünürlük: 68° F'de 100 mg/mL'ye eşit veya daha büyük (NTP, 1992)

Dietilen glikol monoetil eter AŞIRI DOZ
Birisi aşırı doz aldıysa ve bayılma veya nefes almada zorluk gibi ciddi semptomlar varsa, 911'i arayın.
Aksi takdirde, hemen bir zehir kontrol merkezini arayın.
ABD sakinleri yerel zehir kontrol merkezlerini 1-800-222-1222 numaralı telefondan arayabilirler.
Kanada sakinleri bir eyalet zehir kontrol merkezini arayabilirler.

FT-0624897
FT-0693130
ST51046410
Glikol Eter DE (Düşük Yerçekimi) Reaktif Derecesi
D08904
28293-EP2269986A1
28293-EP2314577A1
28293-EP2371809A1
28293-EP2380568A1
28293-EP2380873A1
Q416399
J-505606
Dietilen glikol monoetil eter, ReagentPlus(R), %99
Dietilen glikol monoetil eter, SAJ birinci sınıf, >=98.0%
Dietilen glikol monoetil eter, Vetec(TM) reaktif sınıfı, %99
Dietilen glikol monoetil eter, Amerika Birleşik Devletleri Farmakopesi (USP) Referans Standardı

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.