DİİZOPROPİL ADİPAT

CAS Numarası: 6938-94-9
EC Numarası: 230-072-0
Ampirik Formül: C12H22O4

Diizopropil adipat, bir yağ asidi esteri ve bir izopropil esterdir.
Diizopropil adipat veya C12H22O4, adipik asit ve izopropanol esterlerinin fonksiyonel grubuna ait kimyasal bir bileşiktir.
Diizopropil adipat, gıda endüstrisinde ve kozmetik ve ilaç imalatında tatlandırıcı ve koku verici olarak kullanılan renksiz veya sarımsı bir sıvıdır.

Diizopropil Adipat, tıkayıcı olmayan, yağlı olmayan, düşük viskoziteli, hızlı yayılma özellikleri, hızlı emicilik ve cilt üzerinde düşük kalıntı yapışkanlık sağlayan çok işlevli hafif bir yumuşatıcıdır.
Mükemmel uyumluluk profili nedeniyle hidroalkolik kozmetik formülasyonlarda özellikle uygun yumuşatıcı.
Diizopropil Adipat, hafif kurutma etkileri ve cilde yumuşak bir his veren, yağlı olmayan, yumuşatıcı bir kayganlaştırıcı olarak işlev görür ve onu Güneş bakımı ve Güneş sonrası formüller için mükemmel kılar. Genellikle mineral yağlar ve esterlerle birlikte banyo yağlarında da kullanılır.
Diizopropil Adipat, rujlarda ve çok çeşitli topikal cilt bakım ürünlerinde kullanılabilir.

Yumuşatıcılar, topikal preparasyonlarda cildin yağlanmasını, yayılmasını, dokusunu ve yumuşamasını sağlamak için kullanılır. 
Ayrıca, yüzey aktif maddelerin cilt üzerindeki potansiyel olarak kurutma veya tahriş edici etkilerine de karşı koyarlar. Tipik kullanım seviyesi %1-10'dur.

Diizopropil Adipat, yağda çözünür bir yumuşatıcıdır (diizopropil ester).
Diizopropil Adipat cilt üzerinde mükemmel film oluşturma özelliklerine sahiptir ve hoş, yumuşak ve kaymaz bir cilt sağlar.
Diizopropil Adipat, alkol-su sistemleri için mükemmel bir yumuşatıcıdır ve alkol formülasyonlarının kuruluğunu azaltır.

Genellikle diizopropil adipat, bir yoğunlaştırma reaksiyonu veya Fischer-Speyer'in katalizör olarak sülfürik asit ile esterleştirilmesiyle oluşturulur.
Diizopropil adipat suda az çözünür, ancak alkol, dietil eter, kloroform ve organik çözücülerin çoğunda tamamen çözünür.
Diizopropil adipat, güçlü oksitleyici maddeler ve güçlü bazlarla reaksiyona girer.

Diizopropil adipat nedir?
Diizopropil adipat berrak, renksiz ila açık sarı viskoz sıvılardır.
Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde bu bileşenler, parfüm ve kolonya, banyo ürünleri, tıraş sonrası losyonlar, cilt tazeleyiciler, cilt temizleyiciler, makyaj fondötenleri ve rujlar ile diğer cilt bakım ürünlerinin formülasyonunda kullanılmaktadır.

Neden kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılır?
Diizopropil adipat, cildin yüzeyinde kayganlaştırıcı görevi görerek cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. 
Ayrıca kozmetik ve kişisel bakım ürünlerindeki diğer maddeleri çözmek ve kırılganlığı ve çatlamayı azaltarak sentetik bileşikleri yumuşatmak için kullanılırlar.

Sanayi Kullanımları
yumuşatıcı

Tüketici Kullanımları
Kişisel Bakım ürünleri

Diizopropil adipat, cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandıran cilt yüzeyinde kayganlaştırıcı görevi görür.
Diizopropil adipatların çözücü özellikleri, diğer kozmetik bileşenler için bir taşıyıcı olarak kullanılmasına ve ayrıca kırılganlığı ve çatlamayı azaltarak sentetik bileşikleri yumuşatmasına izin verir.
Diizopropil Adipat (AKA DIPA), Chemoxy'nin ana kimyasal ürünlerinden biridir. 
Nemlendiricilerin, tıraş losyonlarının ve temizlik maddelerinin üretimi gibi çeşitli uygulamalar için kullanılır.

Diizopropil Adipat (AKA DIPA), SEQENS Özel Spesiyalitelerinin ana kimyasal ürünlerinden biridir.
Diizopropil adipat, nemlendiricilerin, tıraş losyonlarının ve temizlik maddelerinin üretimi gibi çeşitli uygulamalar için kullanılır.

Kişisel Bakım uygulamalarında,
Diizopropil adipat, hızlı emiciliği ve düşük kalıntı yapışkanlığı olan, yağlı olmayan bir yumuşatıcı olarak geniş kullanım alanı bulmaktadır.

Diizopropil adipat, tıraş losyonları gibi hidro-alkollü formülasyonlarda ve ayrıca bu özelliklerin oldukça arzu edildiği bakım ürünleri, el losyonları, güneş bakım ürünleri ve rujlarda kullanılır.
Diizopropil adipat, oda sıcaklığında işleme için uygundur.
Diğer uygulamalar, ev temizleyicilerinde özel bir çözücü olarak kullanımı içerir. PVC ve kopolimerleri ve selüloz esterleri için düşük sıcaklığa dayanıklı ve düşük viskoziteli plastikleştirici olarak bazı işlevleri vardır.

Adipik asit esterleri, diğer kimyasal bileşikleri üretmek için ara ürünler olarak kullanılır.
Diizopropil adipat, zirai kimyasal ara ürünlerin üretiminde bir adjuvan ve hammadde olarak kullanılabilir.

Bilimsel gerçekler:
Diizopropil adipat, dietilheksil alkol ve adipik asidin esteridir.
Diizopropil Adipat, ester izopropil alkol ve adipik asittir. Adipik asit, çeşitli yağların bir bileşenidir. Kabartma tozlarına asidik hale getirmek için adipik asit eklenir. Adipik asit pancar suyunda bulunur.

Ürün Adı: Diizopropil Adipat
CAS Numarası: 6938-94-9
Eşanlamlılar: Heksandioik asit Di-izopropil ester, Adipik asit di-izopropil ester, DIPA
Fiziksel Durum: Sıvı
Donma Noktası: 6°C
Biyolojik olarak parçalanabilirlik: Biyolojik olarak kolayca parçalanabilir

Diizopropil Adipat, düşük viskoziteli bir yumuşatıcıdır.
Diizopropil Adipat, bir müstahzarın yayılabilirliğini arttırır.
Diizobütil adipat, sentetik yağlarda plastikleştirici ve yağ asidi olarak kullanılan adipik asidin bis(2-metilpropil) esteridir.

İşlevleri (INCI)
Yumuşatıcı: Cildi yumuşatır ve yumuşatır
Maskeleme Ajanı: Ürünün temel kokusunu veya tadını azaltır veya engeller
Plastifiyan: Başka türlü kolayca deforme edilemeyen, dağılamayan veya işlenemeyen başka bir maddeyi yumuşatır ve yumuşatır.
Cilt bakım maddesi: Cildi iyi durumda tutar
Çözücü: Diğer maddeleri çözer

Diizopropil adipat nedir?
Kısa formda DIPA olarak da bilinen diizopropil adipat, adipik asit ile izopropil alkolün bir esteridir. Adipik asit pancardan bulunur ve aynı zamanda çeşitli yağların bir bileşenidir.
Diizopropil adipat, uyumluluk profili ile de bilinir.
Diizopropil adipat ayrıca hafif kurutma özelliğine sahip, yağlı olmayan berrak bir sıvıdır.

Kullanım ve Faydaları:
Diizopropil adipat cilt üzerinde yağlı olmayan bir film oluşturur ve nemin buharlaşmasını sınırlar.
Diizopropil adipat ayrıca cilde hafif bir his vererek nemlendirme sağlar.
Diizopropil adipat, cilde çeşitli şekillerde yardımcı olan belirli formülasyon içindeki diğer önemli bileşenler için özellikle yararlı olan deriye daha hızlı nüfuz eder.
Diizopropil adipat cilt bakımı, saç bakımı, dekoratif makyaj, parfüm ve kokularda kullanılır.

Diizopropil adipat, cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandıran cilt yüzeyinde kayganlaştırıcı görevi görür.
Diizopropil adipatların çözücü özellikleri, diğer kozmetik bileşenler için bir taşıyıcı olarak kullanılmasına ve ayrıca kırılganlığı ve çatlamayı azaltarak sentetik bileşikleri yumuşatmasına izin verir.
Diizobutil Adipat, nükleer hormon reseptörleri ve koaktivatörler arasındaki liganda bağlı etkileşimi belirlemek için maya iki hibrit deneyinde kullanılabilir.
Diizobütil Adipat, poli(vinil klorür) içindeki adipat plastikleştiricileri belirlemek için mikrodalga destekli ekstraksiyonda da kullanılabilir. Ayrıca, Diisobutyl Adipat, antiseptikler olarak antimikrobiyal ajanlar geliştirmek için yararlı bir bileşiktir.

Fiziksel Durum: Sıvı
Depolama: Oda sıcaklığında saklayın
Erime Noktası: -1°C
Kaynama Noktası: 6.5 mmHg'de 120° C (yanar)
Yoğunluk: 20'de 0.97 g/mL
Parlama noktası: 124 °C
Özgül Ağırlık (20/20): 0.97
Kırılma İndeksi: 1.42
Diizopropil Adipat, cildin yüzeyinde kayganlaştırıcı görevi görerek cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır.
Diizopropil Adipat, kırılganlığı ve çatlamayı azaltarak sentetik bileşikleri yumuşatmak için diğer maddeleri çözmek için de kullanılır. bu nedenle bazı ürünlerimizde uygulama için ürün performansını artırmak için kullanıyoruz.

Diizopropil Adipat Nedir?
Film oluşturucu, yumuşatıcı ve cilt bakım maddesi olarak kullanılır.

Diizopropil Adipat ne için kullanılır?
Dietilheksil ve Diizopropil Adipat, cildin yüzeyinde kayganlaştırıcı görevi görerek cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Ayrıca kozmetik ve kişisel bakım ürünlerindeki diğer maddeleri çözmek ve kırılganlığı ve çatlamayı azaltarak sentetik bileşikleri yumuşatmak için kullanılırlar.

Diizopropil Adipat nasıl sınıflandırılır?
Doku Arttırıcı, Yumuşatıcılar

Diizopropil adipat Kullanımı
Diizopropil Adipat, renksiz veya açık sarı şeffaf yağlı bir sıvıdır. Neredeyse tatsız.
Diizopropil Adipat suda kolayca çözünmez, ancak alkol ve eter gibi organik çözücülerde kolayca çözünür.
Diizopropil Adipat, sentetik selüloz reçinesi ve kauçuk için soğuğa dayanıklı bir plastikleştirici olarak kullanılabilir.
Diizopropil Adipat tıpta, parfümlerde ve günlük kimyasal ürünlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Diizopropil adipat(DIPA)Uygulaması
1. Diizopropil adipat (DIPA), hızla emilebilen ve cilt yüzeyi yağı görevi gören yağlı olmayan bir yumuşatıcıdır.
2. Diizopropil adipat (DIPA) sadece cildi yumuşak ve pürüzsüz hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda kozmetikleri yumuşatmak için sentetik bileşenler de ekler.
3.Diizopropil adipat(DIPA) baharatlarda ve günlük kimyasallarda kullanılabilir.

Diizopropil Adipat, semptomatik ve palyatif tedavide anti-inflamatuar ve antipruritik etkileri olan farmasötik olarak kabul edilebilir terapötik formülasyonların biyolojik çalışmasında kullanılabilir.

Kullanım: YUMUŞATICI, MASKELEME, PLASTİKLEŞTİRİCİ, CİLT ŞARTLANDIRMA, ÇÖZÜCÜ

Bu madde hakkında
Yardımcı bilgi
Diizopropil Adipat, REACH Tüzüğü kapsamında kayıtlıdır ve Avrupa Ekonomik Alanında yılda ≥ 100 ila < 1000 ton arasında üretilir ve/veya ithal edilir.
Diizopropil Adipat, tüketiciler tarafından, makalelerde, profesyonel çalışanlar tarafından (yaygın kullanımlar), formülasyonda veya yeniden ambalajlamada, endüstriyel sitelerde ve imalatta kullanılır.

Tüketici Kullanımları
Diizopropil Adipat, aşağıdaki ürünlerde kullanılır: yıkama ve temizlik ürünleri, bitki koruma ürünleri, yağlayıcılar ve gresler, yapıştırıcılar ve dolgu macunları ve cilalar ve mumlar.
Diizopropil Adipat'ın çevreye diğer salınımı muhtemelen şunlardan meydana gelebilir: iç mekan kullanımı (örneğin makine yıkama sıvıları/deterjanlar, otomotiv bakım ürünleri, boyalar ve kaplamalar veya yapıştırıcılar, kokular ve oda spreyleri), dış mekan kullanımı ve minimum düzeyde yakın sistemlerde dış mekan kullanımı. serbest bırakma (örn. otomotiv süspansiyonundaki hidrolik sıvılar, motor yağındaki yağlayıcılar ve fren sıvıları).

Makale hizmet ömrü
Diizopropil Adipat'ın çevreye diğer salınımı muhtemelen şunlardan meydana gelebilir: düşük salınım hızına sahip uzun ömürlü malzemelerde (örn. metal, ahşap ve plastik yapı ve yapı malzemeleri) dış mekan kullanımı, düşük salınım hızına sahip uzun ömürlü malzemelerde iç mekan kullanımı ( örneğin döşeme, mobilya, oyuncak, inşaat malzemeleri, perde, ayakkabı, deri ürünler, kağıt ve karton ürünler, elektronik ekipmanlar), iç mekan kullanımı yüksek salınım oranına sahip uzun ömürlü malzemelerde (örn. kumaşlardan, yıkama sırasında tekstillerden ayrılma, sökme) (lastikler, işlenmiş ahşap ürünler, işlenmiş tekstil ve kumaş, kamyon veya arabalardaki fren balataları, binaların (köprüler, cepheler) veya araçların (gemiler) zımparalanması) .
Diizopropil Adipat, herhangi bir salınımı amaçlanmayan karmaşık eşyalarda bulunabilir: araçlar.
Diizopropil Adipat, malzemeye dayalı ürünlerde bulunabilir: plastik (örn. gıda paketleme ve saklama, oyuncaklar, cep telefonları).
Diizopropil Adipat, kokulu giysilerden salınmaya yöneliktir.

Profesyonel çalışanlar tarafından yaygın kullanımlar
Diizopropil Adipat şu ürünlerde kullanılır: yıkama ve temizlik ürünleri, cilalar ve mumlar ve bitki koruma ürünleri.
ECHA'nın bu maddeyi kullanan üretim türleri hakkında kamuya kayıtlı hiçbir verisi yoktur. Bu maddenin çevreye diğer salınımı muhtemelen şunlardan kaynaklanabilir: iç mekan kullanımı (örn. makine yıkama sıvıları/deterjanlar, otomotiv bakım ürünleri, boyalar ve kaplamalar veya yapıştırıcılar, kokular ve oda spreyleri) ve dış mekan kullanımı.

Formülasyon veya yeniden paketleme
Diizopropil Adipat şu ürünlerde kullanılır: polimerler, yağlayıcılar ve gresler ve tekstil işleme ürünleri ve boyalar.
Diizopropil Adipat'ın çevreye salınımı endüstriyel kullanımdan meydana gelebilir: karışımların formülasyonu ve malzemelerdeki formülasyon.

Sanayi sitelerinde kullanımlar
Diizopropil Adipat şu ürünlerde kullanılmaktadır: yıkama ve temizlik ürünleri, metal yüzey işleme ürünleri, polimerler, tekstil işleme ürünleri ve boyaları, pH düzenleyiciler ve su işleme ürünleri ve deri işleme ürünleri.
Diizopropil Adipat aşağıdaki alanlarda kullanılmaktadır: tarım, ormancılık ve balıkçılık, karışımların formülasyonu ve/veya yeniden paketleme ve sağlık hizmetleri.
Diizopropil Adipat'ın çevreye salınması endüstriyel kullanımdan meydana gelebilir: endüstriyel tesislerde işleme yardımcılarında, eşya üretiminde ve işleme yardımcısı olarak.

imalat
Diizopropil Adipat'ın çevreye salınması, endüstriyel kullanımdan oluşabilir: maddenin üretimi.
Diizopropil Adipat, izopropil alkol ve adipik asidin esteridir. Yüzeyindeki ince yağ tabakasını ve yüzeyden nasıl yumuşak bir şekilde aşınabilir.
Diizopropil Adipat, krem ​​ve losyonların yağlarında kullanılan dekoratif ürünlerde, şampuanlarda ve banyolarda kayganlaştırıcı katkı maddesi olarak kullanılır.

Hafif bir cilt hissine sahip olan ve genellikle yapışkanlığı azaltmak ve daha ağır yumuşatıcıların hissini hafifletmek için kullanılan su hafif yağlı sıvı (aka ester).
Diizopropil Adipat, yağda çözünen kimyasal UV filtrelerini "aydınlatmak" için güneş kremlerinde popülerdir.

GÖRÜNÜM
Hafif karakteristik kokuya sahip berrak, renksiz sıvı

İŞLEV
Kozmetikte yumuşatıcı ve plastikleştirici olarak kullanılır.

Diizopropil Adipat şu şekilde sınıflandırılır:
-Yumuşatıcı
-Maskeleme
-akışkanlaştırıcı
-Cilt bakımı
-çözücü

Kullanılan Sektörler
Kozmetik

EŞ ANLAMLI:
1,6-bis(propan-2-il) heksandioat
Ceraphyl®230
diizopropil adipat
diizopropil adipat
diizopropil adipat
diizopropil adipat
dipropan-2-il heksandioat
230-072-0 [EINECS]
6938-94-9 [RN]
Adipate de diizopropile [Fransızca] [ACD/IUPAC Adı]
Adipik asit diizopropil ester
Adipik asit izopropil ester
Adipik asit, diizopropil ester
bis(1-metiletil) heksandioat
Diizopropil adipat [ACD/IUPAC Adı]
diizopropil heksandioat
Diisopropiladipat [Almanca] [ACD/IUPAC Adı]
Heksandioik asit, bis(1-metiletil) ester [ACD/Dizin Adı]
izopropil adipat
[6938-94-9]
1,6-bis(propan-2-il) heksandioat
121879-14-9 [RN]
67968-44-9 [RN]
Bis(1-metiletil)heksandioat
Serafil 230
Crodamol DA
diizopropil adipat %99(gc)
diizopropil adipat teknolojisi Seviye
diizopropil ester
diizopropiladipat
dipa standardı

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.