DİPROPİLEN GLİKOL

CAS Numarası: 25265-71-8
EC Numarası: 219-251-4

Dipropilen glikol berrak, renksiz ve viskoz bir sıvıdır. 
Dipropilen glikol kalıntı ve kokunun olmaması gereken gıda ambalajlarında kullanılır.
Dipropilen glikol paslanmazdır.

Dipropilen glikol düşük buhar basıncına sahiptir.
Dipropilen glikol, yüksek bir parlama noktasına sahiptir.
Reçine kaplı çelik, paslanmaz çelik veya alüminyum tanklar, renk bozulmasına ve az miktarda demir kirliliğine karşı koruma sağlar.

Dipropilen glikolden hazırlanan polyester reçineleri, etilen glikolden hazırlananlara göre daha esnek ve daha az kristalli olma eğilimindedir.
Dipropilen glikol polyesterleri, dietilen glikol polyesterleri kadar suya duyarlı değildir.

Kauçuksu plastikten köpüklere kadar değişen üretan, diizosiyanatlardan ve dipropilen glikol içeren polyesterlerden sentezlenir.
Dipropilen glikol suda tamamen karışabilir ve aynı zamanda birçok organik çözücü ile karışabilir.

Düşük toksisite ve düşük buharlaşma oranı ile birlikte , Dipropilen Glikol'ü (DPG) endüstride çok faydalı bir reaktif ara maddedir.
Dipropilen glikol, 4-oksa-2,6-heptandiol, 2-(2-hidroksi-propoksi)-propan-1-ol ve 2-(2-hidroksi-1-metil-etoksi) olmak üzere üç izomerik kimyasal bileşiğin bir karışımıdır.
Dipropilen glikol, yüksek kaynama noktasına ve düşük toksisiteye sahip, renksiz, neredeyse kokusuz bir sıvıdır.

Dipropilen Glikol ne için kullanılır?
Dipropilen glikol, çeşitli endüstrilerde kimyasal bir ara madde olarak kullanım bulur.
Dipropilen glikol, yüksek hacimli plastikleştirici üretiminde bileşen olarak kullanılır.
Aynı zamanda üretan poliollerde bir başlatıcıdır ve doymamış poliüretan reçinelerde esneklik ve hidrolitik stabilite katar.

Dipropilen glikol ayrıca hidrolik fren hidroliği üretiminde yağları kesmek için kullanılır ve böcek öldürücüler gibi tarımsal kimyasallar için bir çözücüdür.
Ayrıca baskı mürekkepleri, nitroselüloz, selüloz asetat, cilalar ve kaplamalar için bir çözücü olarak kullanılır.
Dipropilen glikol, endüstriyel sabunların bir bileşenidir ve ayrıca aromatiklerin özütlenmesi için bir özütleme çözücüsü olarak kullanıldığı rafinaj endüstrisinde bir rolü vardır.

Dipropilen Glikol, bir plastikleştirici, endüstriyel kimyasal reaksiyonlarda bir ara madde, bir polimerizasyon başlatıcısı veya monomer olarak ve bir çözücü olarak birçok kullanım alanı bulmaktadır.
Dipropilen glikollerin düşük toksisitesi ve solvent özellikleri, onu parfümler, cilt ve saç bakım ürünleri için ideal bir katkı maddesi haline getirir.
Dipropilen glikol ayrıca eğlence endüstrisindeki sis makinelerinde kullanılır.


Dipropilen glikol, çoğu kokunun kimyasal yapısında rol oynayan bir bileşiktir.
Bir parfümün koku elementlerini, genellikle bir veya daha fazla uçucu yağ veya koku yağını bağlamak ve taşımak için kullanılır.
Dipropilen glikol, çözücü olarak sıklıkla kullanılan bir tür organik kimyasal bileşiktir.
Dipropilen glikol, dipropilen glikol (endüstriyel sınıf) ve dipropilen glikol (koku sınıfı) olmak üzere iki sınıfta gelir.

Parfüm sınıfı olan dipropilen glikol, kokusuz, renksiz ve yüksek kaynama noktasına ve düşük toksisiteye sahip olması nedeniyle çözücü olarak kullanılır.
Sadece bir taşıyıcı görevi görmekle kalmaz, aynı zamanda bir seyreltici veya koku yağlarının gücünü seyreltmek için kullanılan bir bileşiktir.
Dipropilen glikol, hem ev kokusu üreticileri hem de ticari koku üreticileri tarafından kullanılabilir.
Dipropilen glikol, hem uçucu yağları hem de koku yağlarını (harmanlanmış uçucu yağlar) bağlayabilir ve taşıyabilir.
Dipropilen glikol, koku moleküllerine bağlanmaya yardımcı olma ve onları daha yavaş dağılmalarını sağlama yeteneği nedeniyle parfümlerde çalışır.
Bir parfümün gücü, formüldeki dipropilen glikol oranı yükseltilerek veya düşürülerek değiştirilebilir.

Dipropilen Glikol Nedir?
Dipropilen glikol kozmetik ve cilt bakımında kullanılan bir alkol türüdür.
Dipropilen glikol esas olarak bir çözücü, viskozite düşürücü madde, maskeleme maddesi ve koku maddesi olarak kullanılır.

Dipropilen glikol (oyybispropanol, 2,2-dihidroksiizopropileter, 1,1-oksidipropan-2-ol, di-1,2-propilen glikol ve DPG olarak da bilinir) karakteristik bir kokuya sahip berrak, renksiz, viskoz bir sıvıdır ve formülü C6H14O3'dür.
Dipropilen glikol suda tamamen karışabilir ve aynı zamanda birçok organik çözücü ile karışabilir.
Düşük toksisite ve düşük buharlaşma oranı ile bir araya gelen dipropilen glikol, DPG'yi bir dizi endüstride çok faydalı bir reaktif ara madde olan bir kimyasal yapar.

Dipropilen glikol, glikol sınıfı bileşiklerin bir üyesidir.
Basitçe söylemek gerekirse, 'glikol' alkol ailesine ait herhangi bir organik bileşik için kullanılan bir terimdir.
Diol olarak da adlandırılabilen bir glikol, farklı karbon atomlarına bağlı iki hidroksil grubundan oluşur.
Bu aileye ait olan, bütilen glikol, polietilen glikol, etilen glikol ve daha fazlası gibi birçok farklı bileşik türü vardır. Dipropilen glikol, yüksek kaynama noktasına ve düşük toksisiteye sahip, renksiz, neredeyse kokusuz bir sıvıdır.
Kozmetik endüstrisinde kullanımına ek olarak, dipropilen glikol, bir plastikleştirici ve endüstriyel kimyasal reaksiyonlarda bir ara madde olarak birçok kullanım alanı bulmaktadır.

Dipropilen glikol nasıl üretilir?
Di propilen glikol, bir propilen oksit hidroliz işleminde meydana gelen propilen glikol üretiminin bir yan ürünü olarak üretilir.
Tri propilen glikol, bu işlemin bir başka yan ürünüdür.
Dipropilen glikolün dünya çapındaki di propilen glikol üretim kapasitesinin yılda yaklaşık 107.000 ton olduğu tahmin edilmektedir.
Dipropilen Glikol, Normal Sınıf, bir çözücü, birleştirme maddesi ve kimyasal ara madde olarak kullanılır.

Tipik uygulamalar şunları içerir:
1. Plastikleştiriciler için dipropilen glikol dibenzoat yapmak için benzoik asit ile esterleştirme.
2. Bitmiş reçineye esneklik ve hidrolitik stabilite eklemek için doymamış polyester reçinelerinde bir reaktan.
3. Radyasyonla sertleştirilmiş reçine formülasyonları için dipropilen glikol diakrilat yapmak için akrilik asit ile esterleştirme.
4. Disiklopentadien bazlı doymamış polyester reçine sistemlerine esneklik katmak.
5. Epoksitler kullanılarak üretan poliol sentezi ve sert poliüretan köpüklerdeki poliol için bir başlatıcı.

Dipropilen glikol su ile tamamen karışabilir ve etanol, benzen, toluen, hint yağı, karbon tetraklorür, birçok organik bileşik ve Dipropilen glikol mükemmel bir çözücüdür.
Dipropilen glikol ayrıca mükemmel bir çapraz çözücü veya Dipropilen glikol yardımcı çözücüdür.
Dipropilen glikol bir dihidroksi alkoldür ve bu tür bileşiklere özgü reaksiyonlara girer.

Dipropilen glikolün en büyük ticari önemi, çeşitli eter ve ester türevlerinin oluştuğu reaksiyonlardır.
Dipropilen glikol ve asitlerin reaksiyonu ile hazırlanan dipropilen glikol diesterler, plastikleştiriciler, yakıt katkı maddeleri, reçineler ve boyalar ile kozmetik içerik maddeleri olarak kullanılabilir.
Dipropilen glikolün özellikle önemli bir reaksiyonu, maleik asit veya fumarik asit gibi doymamış dibazik asitlerle yapılır.
Dipropilen glikolden türetilen doymamış polyester reçineleri daha sonra stiren ile çapraz bağlanabilir.

Dipropilen glikol kozmetik alanında da birçok üründe kullanılmaktadır.
Dipropilen glikol güneş kremlerinde, nemlendiricilerde ve diğer birçok üründe bulunur.
Dipropilen glikol temizlik malzemelerinin üretiminde de kullanılmaktadır.
Dipropilen glikol, plastikleştirici ve polimer endüstrisinde, kozmetik polyester ve alkid reçinelerinde, solventlerde, sert plastiklerde plastikleştirici olarak kullanılır.
Dipropilen glikol jelleşme sıcaklığını düşürmek için kullanılabilir, bu da daha hızlı ve daha az maliyet sağlar. Dipropilen glikol döşeme ve iç mekan yüzeylerinde kullanılmaktadır.
Dipropilen glikol kauçuklarında kullanılır.

Dipropilen glikol, poliüretan bazlı yapıştırıcılarda, dolgu maddelerinde ve sızdırmazlık maddelerinde kullanılır.
Dipropilen glikol otomotiv endüstrisinde kullanılmaktadır.
Dipropilen glikol, matbaa mürekkebi endüstrisinde ve mürekkepleri damgalamak için bir solvent olarak, hidrolik sıvılarda bir bileşen olarak, su/yağ sistemlerinde bir solvent olarak kullanılır.
Dipropilen glikol, deri endüstrisinde, hidrolik sıvı bileşenleri ve kaplama bileşiklerinde kullanılmaktadır.
Dipropilen glikol ayrıca dipropilen glikol, emülsiyon boyalar ve fırın cilalarında parlaklık ve akış düzeltici olarak kullanılır.

Faydalar:
Düşük koku
Düşük cilt tahriş potansiyeli ve düşük toksisite

Koşer ve helal sertifikalı
Tüm tedarik zinciri boyunca izlenebilir
Sıkı Kozmetik İyi Üretim Uygulamalarına uygun olarak üretilmiştir

Dipropilen glikol nasıldır?
Dipropilen glikol genellikle paslanmaz çelik, alüminyum veya astarlı tankerlerde, tankerlerde veya varillerde depolanır ve dağıtılır.

Dipropilen Glikol Neden Kullanılır?
Kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde, dipropilen glikol bir çözücü, viskozite düşürücü madde, maskeleme maddesi ve koku bileşeni olarak işlev görür.

Bununla birlikte, insanlar Dipropilen glikol gibi maddeler kullanırken de dikkatli olmalıdır.
Aksi takdirde Dipropilen glikol olumsuz sonuçlara neden olabilir.
Dipropilen glikol, hem düşük hem de yüksek sıcaklıklı uygulamalarda transfer sıvısı olarak kullanılır.
Dipropilen glikol, ilaçların sentezinde sıcak ortamlarda antifriz veya reaksiyon ortamı olarak kullanılır.

Dipropilen glikol mikrop öldürücü etkiye sahiptir ve bu nedenle hava temizleyici olarak kullanılır.
Dipropilen glikol birçok endüstride çözücü madde olarak kullanılmaktadır.
Dipropilen glikol birçok endüstriyel alanda katkı maddesi olarak kullanılmaktadır.
Dipropilen glikol, deodorant ve koku üretiminde çözücü madde olarak kullanılır.
Dipropilen glikol ayrıca saç bakım ürünlerinde ve banyolarda kullanılan birçok önemli üründe katkı maddesi olarak kullanılmaktadır.

Dipropilen glikol ayrıca sıvıların viskozitesini azaltır, bu da cilt bakımı ve saç bakım ürünlerini daha kalın ve daha az akıcı hale getirir.
Kişisel bakım ürünlerinin yanı sıra dipropilen glikolün başka birçok kullanımı vardır.
Şirketler, Dipropilen glikolü hidrolik fren sıvısı formülasyonlarına, kesme yağlarına, tekstil yağlayıcılarına, kaplamalara, endüstriyel sabunlara ve pestisit gibi tarımsal solventlere koyabilir.
Bu nedenle Dipropilen glikol, birçok endüstriyel proses için bu kadar yaygın bir kullanıma sahiptir.

çözücü
Bir çözücü olarak dipropilen glikol, diğer bileşenleri değiştirmeden bir formülasyondaki diğer bileşenlerin çözülmesine veya askıya alınmasına yardımcı olur.
Dipropilen glikol, bir kozmetik formülasyondaki tüm bileşenlerin eşit dağılımını sağlar ve ürün için uygun kıvamı sağlar.

Doku
Ayrıca, formülasyonları inceltmek ve viskoziteyi azaltmak için dipropilen glikol gibi çözücüler kullanılır.
Viskozite terimi, bir ürünün kalınlığı kavramına karşılık gelir.
Bir formülasyonun viskozitesinin azaltılması, cilde veya saça uygulandığında ürünü daha kolay sürülebilir hale getirir.
Çözücüler ayrıca bir ürün formülasyonundaki aktif bileşenlerin cilt yoluyla emilimini artırarak etkinliğini de artırabilir.

maskeleme
Dipropilen glikol ayrıca kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde maskeleme maddesi olarak da işlev görür.
Aktif bileşenlerin, özellikle de hoş olmayan bir kokuya sahip olanların doğal kokusunu gizlemek için bir maskeleme maddesi kullanılır.
Bazen bir maskeleme maddesi, bir ürünün o kadar 'temiz' kokmasını sağlayabilir ki, tüketiciler ürünün kokusuz olduğunu düşünebilir.

Dipropilen glikol ayrıca kozmetik ve ticari sis sıvısında da kullanılır.
Dipropilen glikol, bis(hidroksipropil) eterin üç dallı izomerinin bir karışımıdır.
Dipropilen glikol, propilen glikol imalatında bir yan ürün veya yan ürün olarak üretilir.
Dipropilen glikol, yüksek kaynama noktasına sahip renksiz, neredeyse kokusuz ve hafif viskoz bir sıvıdır.
Dipropilen glikol suda tamamen çözünür ve yağları da çözebilir.

Ek olarak, dipropilen glikol higroskopiktir ve nemlendirici görevi görür, yani suyu emer ve ürünlerde hidrasyonu artırır.
Dipropilen glikol ayrıca, esnekliği geliştirmek ve düşük sıcaklıklarda çatlamaya karşı direnci artırmak için poliüretan poliollerin oluşumunda bir plastikleştirici ve bir plastikleştirici ara maddesi olarak işlev görür.
Bir plastikleştirici, esas olarak esnekliği artırmak veya viskoziteyi azaltmak için fiziksel özelliklerini değiştirmek için bir malzemeye eklenen bir maddedir.
Bu özellikler, dipropilen glikolü çeşitli uygulamalarda ve ürün sektörlerinde kullanılan çok işlevli bir bileşen haline getirir.
Dipropilen Glikol (DPG), Normal Sınıf, mono propilen glikol imalatından elde edilen ve propilen oksidin (PO) fazla su ile yüksek sıcaklık ve yüksek basınçlı hidrolizini içeren bir yan üründür.

Dipropilen Glikol (DPG) Nedir?
Dipropilen Glikol (DPG), propilen oksitin (PO) bir türevidir ve iki aşamalı bir işlemle üretilir.
İlk adım, PO'nun su ile bir Monopropilen glikol (MPG) ve Dipropilen Glikol (DPG) karışımına tepkimesidir ve ikinci adım, karışımın ana bileşeni MPG olmak üzere iki ayrı bileşenine damıtılması ve saflaştırılmasıdır.
Dipropilen glikol oldukça higroskopiktir ve su ve çoğu organik çözücü ile her oranda karışabilir.

Dipropilen Glikol (DPG) Nasıl Kullanılır?
Dipropilen Glikolün (DPG) endüstriyel kullanımları, polyester ve alkid reçineleri gibi polimerler üretmek için bir hammadde olarak veya örneğin PVC gibi diğer polimerlerde bir plastikleştirici olarak içerir.
Dipropilen Glikol (DPG) ayrıca temizlik maddelerinde ve baskı mürekkeplerinde bir bileşen olabilir veya diğer birçok formülasyonda bir taşıyıcı görevi görebilir; örneğin kokular, sabunlar ve kozmetikler gibi kişisel bakım ürünlerinde kullanılır.

tipik uygulamaları:
-Saç bakımı (şampuanlar, saç kremleri, şekillendiriciler, renklendirici ürünler).
-Banyo&Duş ürünler.
-Potpuri.
-Göz ve yüz makyajı.
-Parfümler ve parfümler.
-Vücut spreyleri.
-Cilt bakımı (kremler, losyonlar, güneş bakım ürünleri).
-Oda spreyleri.
-Tıraş kremleri, jeller, köpükler ve tıraş sonrası losyonlar.
-Reed difüzör yağları (tipik olarak yağın %60-65'i Dipropilen Glikol'dür (DPG)).
-Yağ brülörleri.

Dipropilen Glikol (belki daha iyi Dipropilen Glikol (DPG) olarak bilinir) koku sınıfıdır ve yaygın olarak kokular, parfümler ve kolonyalar için bir taşıyıcı olarak kullanılır.
Dipropilen Glikol (DPG) mükemmel bir koku taşıyıcıdır.
Dipropilen Glikol (DPG), su, sabun bazları, yağlar, uçucu yağlar ve mutlaklar ile minimum koku, düşük cilt tahriş potansiyeli, düşük toksisite ve tutarlı izomer dağılımı ile iyi bir birliktelik sergiler, bu da onu parfümlerde ve kolonyalarda, cilt bakımında (kremler) kullanım için ideal hale getirir. , losyonlar, güneş bakım ürünleri), deodorantlar ve ter önleyiciler (roll-on, stick deodorantlar), saç bakımı (şampuanlar, saç kremleri, şekillendiriciler, renklendirme ürünleri), tıraş ürünleri (kremler, köpükler, jeller, tıraş losyonları) ve banyo ve duş ürünleri .
Dipropilen glikol öncelikle endüstriyel bir ara ürün olarak kullanılır, ancak aynı zamanda tüketici ürünlerinde bir madde olarak ve pestisit formülasyonlarında bir bileşen olarak da kullanılır.
Dipropilen glikolün bir madde olarak kullanımları, bir plastikleştirici olarak üstün performansının yanı sıra, dipropilen glikolün sıvıların fonksiyonel bir bileşeni olarak hareket etmesine izin veren özelliklerinden (örneğin, yüksek çözünürlük, yüksek viskozite) yararlanır.

Dipropilen glikol, polyester ve alkid reçineleri gibi polimerler üretmek için bir madde ve PVC gibi diğer polimerleri üretmek için kullanılan bir plastikleştiricidir.
Dipropilen glikol ayrıca deterjanların ve baskı mürekkeplerinin bileşeni olabilir.
Düşük toksisite ve yüksek derecede çözünürlük, Dipropilen glikolü parfüm, cilt ve saç bakım ürünleri için ideal bir katkı maddesi haline getirir.
Dipropilen glikol de genellikle eğlence endüstrisinde kullanılan yapay sis olarak bilinen şeyin bir bileşenidir.

Dipropilen glikolün en önemli özelliklerinden biri paslanmamasıdır.
Dipropilen glikol, yüksek parlama ve düşük buhar basıncına sahiptir.
Dipropilen glikol bu özelliği sayesinde ticari alanlarda kolaylıkla işlenebilir.
Dipropilen glikol, özellikle Dipropilen glikol depolama tanklarında ideal olarak kullanılır.
Dipropilen glikol kullanılarak oluşturulan polyester reçineler çok daha kristalli ve çok daha esnektir.

Dipropilen Glikol genellikle bir taşıyıcı veya dağıtıcı olarak kullanılır.
Dipropilen Glikol mükemmel çözünürlüğe ve düşük buharlaşma oranına sahip olduğundan, formülasyonlarda çözücü, yumuşatıcı veya emülsiyon stabilizatörü olarak kullanılabilir.
Dipropilen Glikol, anti-mikrobiyal aktivitesi nedeniyle bazı formülasyonlarda koruyucu olarak da işlev görebilir.
Dipropilen glikol [HO- (CH3-CHCH2O) 2-H] diğer yaygın glikollerden çok daha az higroskopik olan berrak, renksiz, hafif viskoz bir sıvıdır.

Tüketici Kullanımları
Dipropilen Glikol şu ürünlerde kullanılır: donma önleyici ürünler, yağlayıcılar ve gresler ve biyositler (örn. dezenfektanlar, haşere kontrol ürünleri).
Dipropilen Glikolün çevreye başka bir salınımı, muhtemelen dış mekan kullanımından, iç mekan kullanımından (örneğin makine yıkama sıvıları/deterjanlar, otomotiv bakım ürünleri, boyalar ve kaplamalar veya yapıştırıcılar, kokular ve oda spreyleri), kapalı sistemlerde minimum salınım ile iç mekan kullanımından meydana gelebilir. (örn. buzdolaplarındaki soğutma sıvıları, yağ bazlı elektrikli ısıtıcılar) ve minimum salınımlı kapalı sistemlerde dış mekan kullanımı (örn. otomotiv süspansiyonundaki hidrolik sıvılar, motor yağındaki yağlayıcılar ve fren sıvıları).
Dipropilen Glikolün çevreye salınması endüstriyel kullanımdan kaynaklanabilir: düşük salınım hızına sahip endüstriyel aşındırma işlemi (örn. tekstilin kesilmesi, metalin kesilmesi, işlenmesi veya taşlanması). Dipropilen Glikolün çevreye bir başka salınımının meydana gelmesi muhtemeldir: yüksek salınım oranına sahip uzun ömürlü malzemelerde iç mekan kullanımı (örn. kumaşlardan, yıkama sırasında tekstillerden ayrılma, iç mekan boyalarının çıkarılması), dış mekan kullanımı düşük salınım oranı (örneğin metal, ahşap ve plastik yapı ve yapı malzemeleri), düşük salınım oranına sahip uzun ömürlü malzemelerde iç mekan kullanımı (örneğin döşeme, mobilya, oyuncaklar, inşaat malzemeleri, perdeler, ayakkabı, deri ürünleri, kağıt ve karton) ürünler, elektronik ekipman) ve yüksek salınım oranına sahip uzun ömürlü malzemelerde (örneğin lastikler, işlenmiş ahşap ürünler, işlenmiş tekstil ve kumaş, kamyon veya arabalardaki fren balatalarında kullanılır.

Profesyonel çalışanlar tarafından yaygın kullanımlar
Dipropilen Glikol aşağıdaki ürünlerde kullanılır: kağıt kimyasalları ve boyaları, yıkama ve temizlik ürünleri, mürekkepler ve tonerler, polimerler, metal olmayan yüzey işleme ürünleri ve kozmetik ve kişisel bakım ürünleri.
Dipropilen Glikol aşağıdaki alanlarda kullanılır: basılı ve kayıtlı medyanın çoğaltılması, madencilik, tarım, ormancılık ve balıkçılık ve belediye arzı (örn. elektrik, buhar, gaz, su) ve kanalizasyon arıtma.

Dipropilen Glikol, plastik ürünler, kimyasallar ve kağıt hamuru, kağıt ve kağıt ürünlerinin imalatında kullanılır.
Dipropilen Glikolün çevreye bir başka salınımı, muhtemelen dış mekan kullanımından, iç mekan kullanımından (örneğin makine yıkama sıvıları/deterjanlar, otomotiv bakım ürünleri, boyalar ve kaplamalar veya yapıştırıcılar, kokular ve oda spreyleri), minimum salınımlı kapalı sistemlerde dış mekan kullanımından meydana gelebilir. (örn. otomotiv süspansiyonundaki hidrolik sıvılar, motor yağındaki yağlar ve fren sıvıları) ve minimum salınımlı kapalı sistemlerde (örn. buzdolaplarındaki soğutma sıvıları, yağ bazlı elektrikli ısıtıcılar) iç mekan kullanımı.

Formülasyon veya yeniden paketleme
Dipropilen Glikol şu ürünlerde kullanılır: kağıt kimyasalları ve boyalar, mürekkepler ve tonerler, polimerler, yıkama ve temizlik ürünleri.
Dipropilen Glikolün çevreye salınması, karışımların endüstriyel kullanım formülasyonu ve malzemelerdeki formülasyondan meydana gelebilir.

Sanayi sitelerinde kullanımlar
Dipropilen Glikol şu ürünlerde kullanılmaktadır: polimerler, kağıt kimyasalları ve boyaları, mürekkepler ve tonerler, yıkama ve temizlik ürünleri, metal olmayan yüzey işleme ürünleri, tekstil işleme ürünleri ve boyaları ve pH düzenleyiciler ve su arıtma ürünleri.
Dipropilen Glikol şu alanlarda kullanılır: baskı ve kayıtlı medyanın çoğaltılması ve madencilik.

IUPAC İSİMLERİ:
4-Oksa-2,6-heptandiol ve
4-Oksa-1,6-heptandiol
1,1'-oksibis(propan-2-ol)
1,1'-oksidi-2-propanol
1,1'-oksidipropan-1-ol
1,1-Oksidi-2-Propanol
1,1-oksidi-2-propanol
1-(2-hidroksipropoksi)propan-2-ol; 2-(2-hidroksipropoksi)propan-1-ol; 2-[(1-hidroksipropan-2-il)oksi]propan-1-ol
Ajan I858
di propilen glikol
izomerlerin dipropilen glikol karışımı
dipropilen glikol
dipropilen glikol
dipropilen glikol
dipropilen glikol
Dipropilen glikol (DPG)
Dipropilen Glikol, DPG
Dipropilen glikol, DPG
dipropilenglikol
dipropilenglikol
dipropilenglikol
DPG
oksidipropanol
oksibispropanol
oksidipropanol
oksidipropanol
oksidipropanol
oksidipropanol
oksidipropanol (DPG)
Oksidipropanol / Dipropilen Glikol
propanol, oksibis-
2-(2-hidroksipropoksi)propanol, 1,1'-oksidipropan-2-ol ve 2,2'-oksidipropanol'ün reaksiyon ürünleri

EŞ ANLAMLI:
(1,1'-dimetildietilen glikol
1,1'-oksibis(2-propanol)
1,1'-oksidi-2-propanol
1,1'-oksidipropan-2-ol
2,2'-dihidroksidipropil eter
2,2'-dihidroksiizopropil eter
2,2-dihidroksiizopropil eter 2-propanol, 1,1'-oksibis-
beta,beta'-dihidroksidi-n-propil eter
bis(2-hidroksipropil)eter
bis(hidroksipropil)eter
dipropilenglikol, izomer karışımı
oksidipropanol
oksibispropanol
di-sec-alkol
Bis(2-hidroksi-propil)eter
oksibis-propanol
oksibis- propanol, oksibis-
dipropilen glikol
bis(hidroksipropil) eter
oksidipropanol
di(propilen glikol)
di-sec-alkol

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.