DOKOSANOİK ASİT

IUPAC adı: Behenik asit
CAS Numarası: 112-85-6
EC Numarası: 204-010-8
Kimyasal formül: C22H44O2
Molar kütle: 340.592 g

Dokosanoik asit (ayrıca Behenik asit), C21H43COOH formülüne sahip doymuş yağ asidi olan bir karboksilik asittir.
Görünüşte Dokosanoik asit, saf olmayan numuneler sarımsı görünse de beyaz katıdan oluşur.
% 9'da, Docosanoic asit, baget ağacının (Moringa oleifera) tohumlarından ekstrakte edilen ben yağının (veya behen yağının) önemli bir bileşenidir.
Dokosanoik asit, bu ağacın köklerinin hasat edildiği Pers ayı Bahman'dan bu şekilde adlandırılmıştır.

Dokosanoik asit, kolza tohumu (kanola) ve yer fıstığı yağı ve kabukları dahil olmak üzere diğer bazı yağlar ve yağ içeren bitkilerde de bulunur.
Dokosanoik asitin bir ton fıstık kabuğunun 13 pound (5.9 kg) behenik asit içerdiği tahmin edilmektedir.

Dokosanoik asit, metalik Langmuir-Blodgett (LB) filmlerinin imalatında da kullanıldı.
Dokosanoik asit, aynı zamanda dokosanoik asit, C21H43COOH formülüne sahip bir yağ asidi olan normal bir karboksilik asittir.
Dokosanoik asit, Ben-oil ağacının tohumlarından çıkarılan behen yağının önemli bir bileşenidir.
Dokosanoik asit, 22 karbonlu bir omurgaya ve C22H44O2 moleküler formülüne sahip uzun zincirli bir yağ asididir.

Dokosanoik asitin kullanım alanları:
Ticari olarak, Dokosanoik asit genellikle saç kremi ve nemlendiricilere yumuşatma özelliklerini vermek için kullanılır.
Dokosanoik asit ayrıca yağlama yağlarında ve boya sökücülerde solvent buharlaşma geciktirici olarak kullanılır.
Dokosanoik asitler amid deterjanlarda, zemin cilalarında ve damlatmayan mumlarda köpük önleyici madde olarak kullanılır.

Dokosanoik asit, en yüksek Dokosanoik asit konsantrasyonlarından birine sahip doğal bir üründür ve saç kremlerinde kullanılır.
Dokosanoik asit koruyucu bir bariyer oluşturur ve nemin cilde geri dönmesine yardımcı olur.
Dokosanoik asit, onu yatıştırmayı amaçlayan cilt bakım ürünlerinde etkili bir bileşen yapar.
Losyonlar, nemlendiriciler ve nemlendirici temizleyicilerin tümü Dokosanoik asit içerebilir.

Behenik asidin nemlendirici doğası, Dokosanoik asidi saç bakım ürünlerinde popüler bir bileşen haline getirir.
Dokosanoik asit, saç kremlerine, renk koruyuculara, dolaşık açıcılara, canlandırıcı şampuanlara ve nemlendirme ve hasar onarımına yönelik diğer saç bakım ürünlerine yumuşatma özellikleri verir.
Dokosanoik asit, endüstriyel proseslerde etkili yağlama yağları, temizlik maddeleri ve köpük önleyici maddeler sağlar.

Dokosanoik asit, moringa ağacının tohumlarından elde edilen ben yağının önemli bir bileşenidir.
Diğer bitkiler de bu doğal olarak oluşan bileşiği daha düşük konsantrasyonlarda içerir.
Dokosanoik asit üretim süreci, bitki yağlarının çıkarılmasını ve damıtılmasını içerir.
Diğer yağ asitleri gibi, Dokosanoik asit de mükemmel yağlama ve emülsifiye etme özelliklerine sahiptir.

Diyet yağı olarak, Dokosanoik asit zayıf bir şekilde emilir.
Dokosanoik asidin oleik asit ile karşılaştırıldığında düşük biyoyararlanımına rağmen, Dokosanoik asit insanlarda kolesterolü yükselten doymuş bir yağ asididir.
Ticari olarak, Dokosanoik asit genellikle saç kremi ve nemlendiricilere yumuşatma özelliklerini vermek için kullanılır.
Dokosanoik asit ayrıca yağlama yağlarında ve boya sökücülerde solvent buharlaşma geciktirici olarak kullanılır.

Dokosanoik asidin Kullanımı ve Faydaları:
Dokosanoik asit, doğada bir yağ asididir, bu nedenle cilt veya saç yüzeyinde su itici bir tabaka oluşturmak için kullanılır.
Herhangi bir formülde, koyulaştırıcı madde veya viskozite ayarlayıcı madde olarak Dokosanoik asit kullanılır.
Dokosanoik asit, diğer iyonlara karşı kullanmak için asidin hidrojen atomunun yanı sıra uzun bir zincire sahip olduğu için iyi bir yüzey aktif maddedir.
Dokosanoik asit, herhangi bir ürünün geliştirilmiş görünümüne karşı bir opaklaştırıcı olarak da kullanılır.
Dokosanoik asit, şampuan, saç kremi, göz kalemi, nemlendirici, deodorant ve şekillendirici jelden oluşan üründe kullanılan bir bileşendir.

Dokosanoik asit, deterjanlarda, zemin cilalarında ve damlamayan mumlarda köpük önleyici madde olarak kullanılan amiddir.
Dokosanoik asidin indirgenmesi behenil alkol verir.
Pracaxi yağı (Pentaclethra macroloba tohumlarından), en yüksek behenik asit konsantrasyonlarından birine sahip doğal bir üründür ve saç kremlerinde kullanılır.

Dokosanoik asit zayıf bir şekilde emilir.
Oleik asit ile karşılaştırıldığında düşük biyoyararlanımına rağmen, Dokosanoik asit insanlarda kolesterolü yükselten bir yağ asididir.
Dokosanoik asit, çeşitli kozmetik ürünlerinde kullanılan, bitkisel bazlı, hayvansal olmayan türevli bir yağ asididir.
Dokosanoik asit tipik olarak bir bakım maddesi, koyulaştırıcı madde, yüzey aktif madde veya opaklaştırıcı olarak işlev görür.
Dokosanoik asit, saç şampuanlarında ve saç kremlerinde, deodorantlarda, yüz temizleyici ve nemlendiricilerde, şekillendirici jellerde ve göz kaleminde kullanılabilir.

Dokosanoik asit bir yağ asididir.
Dokosanoik asit genellikle saç kremi ve nemlendiricilere yumuşatma özelliklerini vermek için kullanılır.
Dokosanoik asit ayrıca yağlama yağlarında ve boya sökücülerde solvent buharlaşma geciktirici olarak kullanılır.
Dokosanoik asitler amid deterjanlarda, zemin cilalarında ve damlatmayan mumlarda köpük önleyici madde olarak kullanılır.

Dokosanoik asidin indirgenmesi, Behenik asit verir.
Dokosanoik asit uzun zincirli bir yağ asididir, aşağıdaki amaçlara sahiptir: Mumlar, tekstiller, ilaçlar, emülgatörler ve kişisel bakım ürünleri, yağlayıcılar, esterler, kimyasal sentezler ve özel ürünler.
Dokosanoik asit, saç kremlerine ve nemlendiricilere yumuşatma özelliklerini vermek için kullanılır.
Dokosanoik asit ayrıca uzun zincirli asitlerin süperkritik propan içindeki faz davranışını araştırmak için kullanılır.

Dokosanoik asidin özellikleri:
Yoğunluk: 0.8221 g/cm3
Görünüm: Beyaz katı
Erime noktası: 80.0 °C
Kaynama noktası: 306 °C
XLogP3: 9.6
Hidrojen Bağ Donör Sayısı: 1
Hidrojen Bağ Alıcı Sayısı: 2
Dönebilen Bağ Sayısı: 20
Tam Kütle 340.334130642
Monoizotopik Kütle 340.334130642

Dokosanoik asit genellikle saç kremi ve nemlendiricilere yumuşatma özelliklerini vermek için kullanılır.
Dokosanoik asit, sadece bazı katı ve sıvı yağlarda gliserol esteri olarak küçük miktarlarda bulunur.
Dokosanoik asit, taze kırmızı ve beyaz ette bulunmaz.

Dokosanoik asit, San Daniele jambonu, 0.01 g/100 g yenilebilir kısım gibi çok küçük miktarlarda veya Parma jambonu gibi eser miktarda bulunan bazı jambon türleri dışında, işlenmiş ve korunmuş etlerde yoktur. .
Tereyağı dahil süt ve süt ürünlerinde dokosanoik asit yoktur.
Dokosanoik asit, 0.01 g/100 g yenebilir kısım olmak üzere salamurada sadece ton balığının karnında çok küçük miktarlarda bulunur.

Dokosanoik asit, tahıllarda ve tahıl ürünlerinde bulunmaz.
Dokosanoik asit, kurutulmuş yağlı olanlarda bile meyvelerde yoktur.
Dokosanoik asit taze ve kuru baklagillerde bulunmaz, ancak Dokosanoik asit soya küspesinde küçük miktarlarda bulunur, 0.02 g/100g yenilebilir kısım.

Dokosanoik asit, bitkilerin yağ özlerinden elde edilen ve şartlandırma maddelerinin bir bileşeni olarak kullanılan doymuş bir yağ asididir.
Dokosanoik asit ayrıca kuru cilt tedavisi için geliştirilmiş yeni bir lipofilik bileşen kompleksinin parçasıdır.
Uzun zincirli asitlerin süperkritik propan içindeki faz davranışını araştırmak için dokosanoik asit kullanıldı.

Topolojik Kutupsal Yüzey Alanı: 37.3 Å ²
Ağır Atom Sayısı: 24
Karmaşıklık: 250
İzotop Atom Sayısı: 0
Tanımlanan Atom Stereocenter Sayısı: 0
Tanımsız Atom Stereocenter Sayısı: 0
Tanımlı Bond Stereocenter Sayısı: 0
Tanımsız Bond Stereocenter Sayısı: 0
Kovalent Bağlı Birim Sayısı: 1
Bileşik Kanonikleştirildi: Evet
CAS Numarası: 112-85-6

Dokosanoik asit, kalpte yağ asidi oksidasyonunun bir inhibitörü olarak işlev gören uzun zincirli bir alkoldür.
Dokosanoik asit, kolza tohumu bitkilerinden kaynaklanır ve kolza tohumu bitkisi yağı ekstraktlarının ve kanola yağının ana yağ asidi bileşenidir.
Kozmetik ve cilt bakımı formülasyonlarında Dokosanoik asit, opaklaştırıcı bir bileşen, koyulaştırıcı ve emülgatör olarak kullanılır.

Opaklaştırıcı bir ajan olarak, kozmetik ürünlerin berrak veya şeffaf görünümünü azaltmak için Dokosanoik asit kullanılır.
Dokosanoik asitlerin koyulaştırıcı özelliği, ürünlerin daha arzu edilen, sürülebilir bir doku elde etmesini sağlar.
Dokosanoik asit ayrıca bir ürünün yağ ve su fazlarının ayrılmasını önlemek için bir emülgatör görevi görür.
Bu, topikal cilt bakımı faydalarının eşit dağılımını sağlayan bir ürünün tutarlılığını geliştirmeye çalışır.

Dokosanoik asit, düz zincirli, C22, uzun zincirli doymuş bir yağ asididir.
Dokosanoik asit, bir bitki metaboliti olarak bir role sahiptir.
Dokosanoik asit, düz zincirli doymuş bir yağ asidi ve uzun zincirli bir yağ asididir.

Dokosanoik asit, bir behenatın konjuge asididir.
Dokosanoik asit, 22 karbonlu bir omurgaya sahip doymuş çok uzun zincirli bir yağ asididir.
Dokosanoik asit, moringa ağacının tohumlarından elde edilen ben yağının önemli bir bileşenidir.
Dokosanoik asit, Hypericum olympicum, Pinus pumila ve mevcut verilerle diğer organizmalarda bulunan doğal bir üründür.

Dokosanoik asit, REACH Tüzüğü kapsamında kayıtlıdır ve Avrupa Ekonomik Alanında yılda ≥ 1 000 ila < 10.000 ton arasında üretilir ve/veya ithal edilir.
Dokosanoik asit tüketiciler tarafından, eşyalarda, profesyonel çalışanlar tarafından (yaygın kullanımlar), formülasyonda veya yeniden paketlemede, endüstriyel sitelerde ve imalatta kullanılır.

Dokosanoik asidin Tüketici Kullanımları:
Dokosanoik asit şu ürünlerde kullanılır: yapıştırıcılar ve dolgu macunları, parfümler ve kokular, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri, hava bakım ürünleri, biyositler (örneğin dezenfektanlar, haşere kontrol ürünleri), bitki koruma ürünleri, ilaçlar, cilalar ve mumlar ve yıkama ve temizleme Ürün:% s.
Dokosanoik asidin çevreye diğer salınımı muhtemelen şunlardan meydana gelebilir: iç mekan kullanımı (örneğin makine yıkama sıvıları/deterjanlar, otomotiv bakım ürünleri, boyalar ve kaplamalar veya yapıştırıcılar, kokular ve oda spreyleri) ve dış mekan kullanımı.

Dokosanoik asidin hizmet ömrü:
Dokosanoik asidin çevreye diğer salınımları muhtemelen şunlardan meydana gelebilir: yüksek salınım oranına sahip uzun ömürlü malzemelerde iç mekan kullanımı (örn. kumaşlardan, yıkama sırasında tekstillerden salınım, iç mekan boyalarının çıkarılması).
Dokosanoik asit, giysilerden, silgiden, oyuncaklardan ve CD'lerden kokulu maddelerden salınmak üzere tasarlanmıştır.

Profesyonel çalışanlar tarafından Dokosanoik asidin yaygın kullanımları:
Dokosanoik asit şu ürünlerde kullanılır: yıkama ve temizlik ürünleri, cilalar ve cilalar, pH düzenleyiciler ve su arıtma ürünleri, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri, biyositler (örn. dezenfektanlar, haşere kontrol ürünleri), laboratuvar kimyasalları, bitki koruma ürünleri ve parfümler ve kokular.
Dokosanoik asit aşağıdaki alanlarda kullanılır: tarım, ormancılık ve balıkçılık, karışımların formülasyonu ve/veya yeniden paketleme ve belediye tedariki (örn. elektrik, buhar, gaz, su) ve kanalizasyon arıtma.
Dokosanoik asit, kimyasallar, gıda ürünleri, tekstil, deri veya kürk ve makine ve araçların imalatında kullanılır.
Dokosanoik asidin çevreye salınması, endüstriyel kullanımdan oluşabilir: endüstriyel tesislerde işleme yardımcılarında.
Dokosanoik asidin çevreye diğer salınımı muhtemelen şunlardan meydana gelebilir: iç mekan kullanımı (örneğin makine yıkama sıvıları/deterjanlar, otomotiv bakım ürünleri, boyalar ve kaplamalar veya yapıştırıcılar, kokular ve oda spreyleri) ve dış mekan kullanımı.

Dokosanoik asidin formülasyonu veya yeniden paketlenmesi:
Dokosanoik asit şu ürünlerde kullanılmaktadır: pH düzenleyiciler ve su arıtma ürünleri, deri işleme ürünleri ve polimerler.
Dokosanoik asidin çevreye salınması endüstriyel kullanımdan meydana gelebilir: karışımların formülasyonu ve malzemelerdeki formülasyon.

Dokosanoik asidin endüstriyel sitelerdeki kullanımları:
Dokosanoik asit şu ürünlerde kullanılır: deri işleme ürünleri, yıkama ve temizlik ürünleri, polimerler, tekstil işleme ürünleri ve boyaları, pH düzenleyiciler ve su işleme ürünleri ile yağlayıcılar ve gresler.

Dokosanoik asit aşağıdaki alanlarda kullanılır: karışımların formülasyonu ve/veya yeniden paketleme, tarım, ormancılık ve balıkçılık ve belediye arzı (örn. elektrik, buhar, gaz, su) ve kanalizasyon arıtma.
Dokosanoik asit, kimyasallar, gıda ürünleri, tekstil, deri veya kürk ve makine ve araçların imalatında kullanılır.

Dokosanoik asidin çevreye salınması endüstriyel kullanımdan meydana gelebilir: endüstriyel sitelerde işleme yardımcılarında, eşya üretiminde ve işleme yardımcı olarak.
Dokosanoik asidin çevreye diğer salınımları muhtemelen şunlardan kaynaklanmaktadır: iç mekan kullanımı (örn. makine yıkama sıvıları/deterjanlar, otomotiv bakım ürünleri, boyalar ve kaplamalar veya yapıştırıcılar, kokular ve oda spreyleri).

Dokosanoik asit, geleneksel olarak kozmetikte yumuşatıcı, emülgatör ve koyulaştırıcı olarak ve besin takviyesi olarak (bireysel bir varlık olarak ve ayrıca polikosanolün bir bileşeni olarak) kullanılan 22 karbon atomu içeren doymuş bir yağlı alkoldür.
Dokosanoik asit, beyaz, mumsu bir katı formundaki doğal bir yağlı alkoldür.
Dokosanoik asit, bir çözeltinin yağ ve sıvı kısımlarının ayrılmasını da önleyen bir emülgatördür.
Dokosanoik asidin diğer işlevleri arasında bir sıvının kalınlığının değiştirilmesi, köpürme kapasitesinin arttırılması ve köpüklerin stabilize edilmesi yer alır.

Dokosanoik asidin işlevleri:
-opaklaştırıcı ajan
-yüzey aktif madde
-temizleme maddeleri yüzey aktif madde
-temizleme maddesi, behenik asidin sabun formu için bir fonksiyon olarak dahil edilmiştir
-temizlik
-emülsifiye edici
-opaklaştırıcı ve yüzey aktif madde

Dokosanoik asit cilde sürüldüğünde pürüzsüz bir his verir ve nem kaybını önlemeye yardımcı olur.
Birçok ürün, benzersiz duyusal özellikleri ve uygulamadan sonra yağlı olmayan hissi nedeniyle Dokosanoik asit içerir.
Dokosanoik asit esas olarak yüz/vücut losyonları ve kremlerinde kullanılır, ancak deodorant, ruj ve fondötende de bulunabilir.
Dokosanoik asit, formülasyonlarda viskoziteyi düzenlemek için kullanılan bitkisel kökenli doymuş bir yağlı alkoldür.

Dokosanoik asit, koyulaştırıcı ve stabilizatör görevi görür ve birlikte emülgatör olarak kullanılabilir.
Dokosanoik asit, yağ içinde su emülsiyonlarında, su içinde yağ emülsiyonlarında ve merhemler, vücut yağları ve peelingler gibi susuz formülasyonlarda kullanılabilir.

Dokosonoik asit olarak da bilinen dokosanoik asit, 22 karbonlu bir omurgaya ve C22H44O2 moleküler formülüne sahip uzun zincirli bir yağ asididir.
Dokosanoik asit, moringa ağacının tohumlarından elde edilen ben yağının önemli bir bileşenidir.
Diğer bitkiler de bu doğal olarak oluşan bileşiği daha düşük konsantrasyonlarda içerir.
Dokosanoik asit üretim süreci, bitki yağlarının çıkarılmasını ve damıtılmasını içerir.

Diğer yağ asitleri gibi, Dokosanoik asit de mükemmel yağlama ve emülsifiye etme özelliklerine sahiptir.
Endüstrilerdeki üreticiler bu lipofilik bileşiği bir opaklaştırıcı madde, emülsifiye edici madde, yağlama ve bakım maddesi ve yüzey aktif madde olarak kullanır.
Behenik asidin çok yönlülüğü, Dokosanoik asidi hem tüketici hem de endüstriyel uygulamalar için ideal kılar.

Cilt bakımı: Dokosanoik asit koruyucu bir bariyer oluşturur ve nemin cilde geri dönmesine yardımcı olur.
Bu, Dokosanoik asidi kuru ve tahriş olmuş cildi yatıştırmayı amaçlayan cilt bakım ürünlerinde etkili bir bileşen yapar.
Losyonlar, nemlendiriciler ve nemlendirici temizleyicilerin tümü behenik asit içerebilir.

Saç bakımı: Dokosanoik asidin nemlendirici yapısı, onu saç bakım ürünlerinde popüler bir bileşen haline getirir.
Dokosanoik asit, saç kremlerine, renk koruyuculara, dolaşık açıcılara, canlandırıcı şampuanlara ve nemlendirme ve hasar onarımına yönelik diğer saç bakım ürünlerine yumuşatma özellikleri verir.
Endüstriyel ürünler: Dokosanoik asit, endüstriyel proseslerde etkili yağlama yağları, temizlik maddeleri ve köpük önleyici maddeler sağlar.

Dokosanoat, C22:0 veya 1-dokosanoik asit olarak da bilinen dokosanoik asit, çok uzun zincirli yağ asitleri olarak bilinen organik bileşikler sınıfına aittir.
Bunlar, en az 22 karbon atomu içeren alifatik kuyruklu yağ asitleridir.
Dokosanoik asit, suda hemen hemen çözünmeyen ve nispeten nötr olan çok hidrofobik bir moleküldür.
Görünüşte Dokosanoik asit, erime noktası 80°C ve kaynama noktası 306°C olan beyaz ila krem rengi kristaller veya tozdan oluşur.

Dokosanoik asit, Ben yağı ağacının (Moringa oleifera) tohumlarından çıkarılan Ben yağının (veya behen yağının) önemli bir bileşenidir.
Dokosanoik asit ayrıca kanola yağı ve yerfıstığı yağında da bulunur.
Diyet yağı olarak, Docosanoic asit zayıf bir şekilde emilir.
Dokosanoik asidin oleik asit ile karşılaştırıldığında düşük biyoyararlanımına rağmen, Dokosanoik asit insanlarda kolesterol yükseltici (LDL) doymuş bir yağ asididir ve bu nedenle üretilmiş triaçilgliserollerde palmitik asit için uygun bir ikame değildir.

Dokosanoik asit genellikle saç kremi ve nemlendiricilere yumuşatma özelliklerini vermek için kullanılır.
Dokosanoik asit ayrıca yağlama yağlarında ve boya sökücülerde solvent buharlaşma geciktirici olarak kullanılır.
Dokosanoik asit amid deterjanlarda, zemin cilalarında ve damlamayan mumlarda köpük önleyici madde olarak kullanılır.

Bir yağ asidi, uzun bir hidrokarbon zinciridir.
Doymamış bağlar yoksa, sadece karbon atomları arasında tekli bağlar varsa, yağ asidi doymuş bir tiptir.
Bu, en az bir çift karbon-karbon bağı içeren doymamış bir yağ asidinin aksinedir.
Dokosanoik asit, doymuş bir yağ asidi türüdür.
Dokosanoik asit, jamba, hardal tohumu, kolza yağı ve serebrositlerde büyük miktarlarda bulunur.

Bir diyet yağı olarak, Dokosanoik asitin insanlarda kolesterolü arttırdığı bulunmuştur.
Endüstriyel olarak, Dokosanoik asit esas olarak kozmetik, mumlar ve plastikleştiricilerin üretiminde kullanılır.
Dokosanoik asit, saç yumuşatıcılarda ve saçların yumuşatılmasında kullanılır.
Pentaclethra macroloba tohumları, yüksek miktarda Dokosanoik asit içeren doğal bir yağ olan pracaxi yağını çıkarmak için kullanılır ve saç kremi yapımında kullanılır.

Dokosanoik asidin cilde Faydaları:
-Yatıştırıcı
-Nemlendirici

Dokosanoik asit zarif emülsiyonlar üretir ve cilde yumuşak, kadifemsi bir his verir.
Dokosanoik asit beyaz, mumsu bir pelettir ve koyulaştırıcı, bağlayıcı madde, çözücü ve jelleştirici olarak işlev görür.
Dokosanoik asidimiz GDO'suz bitkilerden Bitkisel kaynaklardan üretilir.
Dokosanoik asit renkli kozmetiklerde, güneş kremlerinde, cilt ve saç bakımında kullanılabilir.
 
Dokosanoik asit, fırçalama ve tereyağı gibi susuz formülasyonlarda da kullanılabilir.
Dokasanol olarak da bilinen dokosanoik asit, geleneksel olarak emülgatör, yumuşatıcı ve besin takviyeleri ve kozmetiklerde koyulaştırıcı olarak kullanılan doymuş bir yağlı alkoldür.
Dokosanoik asit, formülasyonları kalınlaştırmak veya nötralize etmek için de kullanılır.
Son zamanlarda, Dokosanoik asit, Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından bir antiviral ajan olarak onaylanmıştır.

Dokosanoik asit, herpes simpleks virüsünün neden olduğu uçukların azaltılmasında etkilidir.
Yaklaşık %70 saflık düzeyine sahip dokosanoik asit yaygın olarak kullanılmaktadır.
Saflık seviyesi %80'den fazla olan dokosanoik asit nadiren kullanılır.
Dokosanoik asit, yağlı alkoller için toplam pazarın minimum payını oluşturur.

Dokosanoik asit, yerli Amazon ağacı türleri Pentaclethra macroloba'nın tohumlarından elde edilen doymuş bir yağ asididir.
Bir yağ asidi olarak Dokosanoik asit, iyi cilt kalitesini korumak için çevreye karşı koruyucu bir bariyer sağlamaya yardımcı olması açısından önemlidir.
Cilt bakımında, Dokosanoik asit, cildin doğal yağlarını geri kazanmaya ve genel hidrasyon seviyelerini iyileştirmeye yardımcı olan kayganlaştırıcı, yumuşatıcı ve yatıştırıcı özelliklere sahiptir.
Ayrıca, Dokosanoik asit cilt yüzeyine karşı uygun şekilde çözünür, bu da onu cilt bakım formüllerine demlenmek için arzu edilen bir bileşen haline getirir.

Cilt bakımında, Dokosanoik asit en yaygın olarak kuru ve hassas ciltler için yatıştırıcı bir rahatlama sağlamak için kullanılır.
Sebasöz yağ asitleri, cilt bariyerinin bütünlüğünü korumada rol oynar, böylece nem tutmayı geliştirir ve cilt hidrasyonunu arttırır.

Dokosanoik asit, çeşitli kozmetik ürünlerinde kullanılan, bitkisel bazlı, hayvansal olmayan türevli bir yağ asididir.
Dokosanoik asit tipik olarak bir bakım maddesi, koyulaştırıcı madde, yüzey aktif madde veya opaklaştırıcı olarak işlev görür.
Dokosanoik asit, saç şampuanlarında ve saç kremlerinde, deodorantlarda, yüz temizleyici ve nemlendiricilerde, şekillendirici jellerde ve göz kaleminde kullanılabilir.
Dokosanoik asidin çok yönlü uygulamaları, yağlayıcılar, reoloji düzenleyiciler, tensidler, emülgatörler, çözücüler, taşıyıcılar, yumuşatıcılar, vücut oluşturucu maddeler gibi çok çeşitli fonksiyonel kategoriler sayesinde elde edilir.

Dokosanoik asit nedir?
Dokosanoik asit olarak da bilinen dokosanoik asit, karboksil grubu içeren doymuş bir yağ asididir.
Moringa ağacı tohumlarından elde edilen özü olan Ben yağı, ana bileşen olarak Dokosanoik asit içerir.

Ürün numarası: C7242
CAS numarası: 112-85-6
Moleküler formül: C22H44O2
Molekül ağırlığı: 340,59 g.mol-1
Eşanlamlılar: Dokosanoik asit
Çözünürlük: COA'ya bakın
Kararlılık: ≥ 1 yıl

Dokosanoik asit, bitkilerin yağ özlerinden elde edilen ve şartlandırma maddelerinin bir bileşeni olarak kullanılan doymuş bir yağ asididir.
Dokosanoik asit ayrıca kuru cilt tedavisi için geliştirilmiş yeni bir lipofilik bileşen kompleksinin parçasıdır.
Dokosanoik asidin özellikleri diğer yağ asitleri ile karşılaştırmalı olarak incelenmiş ve behenik asidin UDP-glukuronosiltransferaz (UGT) 1A1 enzimini inhibe etmediği tespit edilmiştir.
Düşük dereceli glial tümörleri olan hastalardaki yüksek Dokosanoik asit seviyeleri, doku bütünlüğünün ve doku direncinin kalıcılığının önemli bir göstergesidir.
Bu nedenle, Dokosanoik asit seviyeleri glial tümörlerde prognostik bir faktör olabilir.

Dokosanoik asit (22:0) zayıf bir şekilde emilir.
Diğer yağ asitleri ile karşılaştırıldığında düşük biyoyararlanımı ve çok uzun zincir uzunluğu nedeniyle, Dokosanoik asidin (behenat) insanlarda serum lipid konsantrasyonları üzerindeki etkisinin nötr olduğu varsayılır.

Amaç, behenik asitle zenginleştirilmiş özel olarak formüle edilmiş bir yağın lipit ve lipoprotein konsantrasyonları üzerindeki etkilerini hurma yağı (palmitik asit açısından zengin; 16:0) ve yüksek oleik yağlar ile karşılaştırarak behenik asidin kolesterol yükseltme potansiyelini belirlemekti. asit ayçiçek yağı (cis oleik asit açısından zengin; 18:1).
Randomize, çapraz geçişli bir metabolik servis çalışmasında, 7 hafif hiperkolesterolemik erkeğe behenat yağı, palmiye yağı veya yüksek oleik asitli ayçiçek yağı ile desteklenmiş 3 doğal gıda diyeti verildi.

Ortalama serum lipid ve lipoprotein konsantrasyonları ve plazma triaçilgliserol yağ asidi bileşimi, her 3 haftalık diyet periyodunun son 4 günü sırasında alınan açlık kanından belirlendi.
Behenat yağı, palm yağı (5.84+/-0.7 ve 4.42+/) ile üretilenlerden önemli ölçüde farklı olmayan toplam kolesterol (5.87+/-0.8 mmol/L) ve LDL kolesterol (4.40+/-0.8 mmol/L) ortalama konsantrasyonları üretti. -0.7 mmol/L), ancak yüksek oleik asitli ayçiçek yağından (sırasıyla 5.12+/-0.5 ve 3.70+/-0.6 mmol/L) üretilenlerden önemli ölçüde daha yüksektir.
Triaçilgliserol veya HDL-kolesterol konsantrasyonlarında önemli farklılıklar yoktu.
Dokosanoik asitlerin oleik asit ile karşılaştırıldığında düşük biyoyararlanımına rağmen, Dokosanoik asit insanlarda kolesterolü yükselten bir yağ asididir ve bu nedenle üretilmiş triaçilgliserollerdeki palmitik asit için uygun bir ikame değildir.

Dokosanoik asidin saklanması:
Dokosanoik asidi serin bir yerde saklayın.
Dokosanoik asit kabını kuru ve iyi havalandırılan bir yerde sıkıca kapalı tutun.
Dokosanoik asit, güçlü oksitleyici ajanlar, indirgeyici ajanlar ve bazlarla uyumlu değildir.
Dokosanoik asidi oda sıcaklığında saklayın.

Eş anlamlı:
112-85-6
1-Dokosanoik asit
N-DOKOSANOİK ASİT
Hidrofol Asit 560
dokosoik asit
Hidrofol 2022-55
Glikon B-70
UNII-H390488X0A
CHEBI:28941
MFCD00002807
H390488X0A
C22:0
HSDB 5578
EINECS 204-010-8
MGK 32364
Behensaeure
belge
dokosansaeure
dokosanik asit
n-dokozanoat
AI3-52709
1-dokozanoat
dokosanoil alkol
Behenik Asit %85
Histren 5522
Histren 9022
Glikon B 70
Behenik asit, %99
prifrak 2989
Baş 2987
Behenik Asit, Teknik
Edenor C 22-85R
EC 204-010-8
SCHEMBL6579
EXL 5
behenik asit; dokosanoik asit
CH3-[CH2]20-COOH
CHEMBL1173474
DTXSID3026930
AGP-103
Behenik asit, analitik standart
NSC32364
Çinko6920378
BBL025601
BDBM50488776
LMFA01010022
NSC-32364
s5381
STL146320
AKOS005720830
CCG-267927
CS-W013765
HY-W013049
MCULE-1752034684
AS-54401
B95
M008
D0963
FT-0745232
Dokosanoik asit (parçalar veya topaklar veya pullar)
2795-EP2270101A1
2795-EP2275413A1
2795-EP2287156A1
2795-EP2301924A1
2795-EP2311807A1
C08281
P50011
A854667
Q422590
W-108636
CAS Kayıt Numarası: 112-85-6
E2AAC59F-4B8D-460C-9C6E-E4E82C905122
UNII-CKJ5537111 bileşeni UKMSUNONTOPOIO-UHFFFAOYSA-N
UNII-J505W0PXX8 bileşeni UKMSUNONTOPOIO-UHFFFAOYSA-N

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.