DON YAĞ ASİDİ

EC numarası: 263-129-3
CAS numarası: 61790-37-2

Don yağ Asidileri, esas olarak hayvansal yağlardan, daha özel olarak da sığır kökenli yağ asitlerinden türetilen bir yağ asitleri ailesidir.
Bu asitler, doymuş yağ asitleri (miristik, palmitik ve stearik gibi) ve doymamış (palmitoleik, oleik ve linoleik gibi) bir karışımıdır.
Bu tür asitler, don yağının aynı yağlı asit dağılımını koruyarak pazarlanabilir veya ürünün stabilitesini artıran damıtma kısmi hidrojenasyonundan önce gerçekleştirilebilir. Kullanımlarına ve uygulamalarına bağlı olarak birini veya diğerini seçeceğiz.
Damıtmadan önce toplam hidrojenasyon için hayvansal stearik asit elde edilir.

Don yağ asitleri, petrol sahası tüketimi, reçineler, endüstriyel temizleyiciler, kişisel bakım ve kauçuk ve tekstil endüstrileri dahil olmak üzere çok çeşitli uygulamalarda kullanılan hayvansal türevlerdir.
Don yağ Asidi, sığır veya koyun eti yağının işlenmiş bir şeklidir ve esas olarak trigliseritlerden oluşur.
Don yağ Asidi esas olarak sabun ve hayvan yemi üretiminde kullanılır.
Don yağ Asidi, biyodizel üretimi için şu anda kullanılan bitki yağlarıyla aynı şekilde kullanılabilir.
Don yağ Asidi kabuklara, hamur işlerine, kızarmış yiyeceklere ve fırınlanmış ürünlere ufalanan bir doku kazandırmaya yardımcı olabilir.

Don yağ Asidi: Özellikler ve uygulamalar
Don yağ asitleri, renk gerçekleştirilen işlemin türüne bağlı olmasına rağmen, beyaz açık sarımsı bir renk tonu ile oda sıcaklığında katı maddelerdir.

Donma noktası 42 °C (ürün hidrojenlenmemiş), kısmi hidrojenasyon durumunda 45-55 °C ve tam hidrojenasyonda (stearik) 57-60 °C arasındadır.
Kullanıma bağlı olarak birini veya diğerini seçeceğiz.
Bu, sabunların, kozmetiklerin, deterjanların, metal sabunların, esterlerin hazırlanması gibi çeşitli alanlarda ve oleokimyasal endüstrilerde uygulanan bir asittir.

Don yağ Asidi, gerçek ve kullanışlı özelliklere sahip olduğu için çok bileşenli ürünlerin geliştirilmesinde bir anahtardır.
Oleokimyasallar, büyük potansiyel medya pazarı olarak farklı endüstrilere daha verimli, ekonomik ve ekolojik oldukları için kimyasallara önemli bir zemin kazanıyor.
Düşük poli-doymuş yağ asitleri içeriği nedeniyle kısmen hidrojene Don yağndan elde edilen Don yağ Asidileri, ABS, SBR ve diğer kauçukların polimerizasyonu için özellikle uygundur.
Ayrıca yumuşatıcıların sentezinde ara ürünlerdir.
Don yağ Asidi, çeşitli endüstriyel ürünlerin üretimi için çok etkili bir asit olduğu için oleokimyasal pazarındaki yıldız bileşenlerden biridir.
Oleokimyasalların gücü ve önemi, bu pazarın kalitesi, verimliliği, güvenliği ve karlılığı nedeniyle oldukça fazla takipçi kazanıyor.

Don yağ Asidi, Avrupa'da Don yağ yağ asidi üretimi ve satışı konusunda uzmanlardan biridir. Don yağ, hayvansal yağların eritilmesinden elde edilir.
Don yağ Asidi sığır don yağından elde edilir.

Uygulamalar:
Don yağ Asidi, çok yönlü fizikokimyasal özellikleri nedeniyle birçok endüstri tarafından kullanılan %100 doğal bir kaynak malzemedir.
Sıvı formda Don yağ asidi.

Don yağ için bazı popüler kullanımlar şunları içerir:
-Donutlar
-Börek
-Turta kabukları
-un ekmeği
-Kızarmış plantain ve tamales gibi Meksika tarifleri
-Kurabiye
-Pound kek
-Bisküvi
-Kızarmış domuz eti, tavuk ve diğer kızarmış etler
-Lardo
-Kızarmış sebzeler, latkeler ve sebzeli börekler

Don yağ Asidiinin Kullanım Alanları: TEMİZLEME, YUMUŞATICI, EMÜLSİFİYET, YENİDEN YAĞLAMA, CİLT ŞARTLANDIRMA, YÜZEY AKTİF

Don yağ asitleri, hayvansal yağlardan elde edilen yağ asitleri ailesine aittir.
Bu yağ asitleri reçineler, kişisel bakım ürünleri, petrol sahası tüketimi, kauçuk ve tekstil üretimi gibi çok çeşitli uygulamalarda yaygın olarak kullanılmaktadır.
Don yağ Asidi sabun ve hayvan yemi üretiminde de kullanılmaktadır.

Birçok geleneksel ürün, yurt içinde yaygın olarak bulunan Don yağ asidinden üretilir.
Birçok üretici bitkisel bazlı hammaddelere geçiş yapmış olsa da, don yağı tarihsel olarak kalıp sabun üretiminde kullanılmıştır.
Don yağ Asidi içeren diğer yaygın ürünler şunlardır:
-Mumlar
-Yağlayıcılar
-Reçineler
-Endüstriyel temizleyici
-Tıraş kremi gibi diğer kişisel bakım ürünleri
-Lastik
-Tekstil uygulamaları
-Plastikler
-Gıda uygulamaları

Don yağ Asidi, esas olarak trigliseritlerden oluşan sığır veya koyun eti yağının işlenmiş bir şeklidir.
Don yağ Asidi oda sıcaklığında katıdır.

Render işleminden sonra kalan katı malzemeye çatırtı, balçık veya mezar denir.
Don yağ Asidi, çoğunlukla köpek maması gibi hayvan yemi için kullanılmıştır.

Sabun endüstrisinde ve sabun yapımıyla ilgilenenler arasında Don yağ adı gayri resmi olarak Don yağndan yapılan sabunları belirtmek için kullanılır.
Sodyum Don yağ, örneğin, Don yağ Asidiini sodyum hidroksit (kostik soda) veya sodyum karbonat (çamaşır sodası) ile reaksiyona sokarak elde edilir.
Don yağ Asidi esas olarak oleik ve palmitik gibi yağ asitlerinin sodyum tuzlarının değişken bir karışımından oluşur.

Kompozisyon
Yağ asitlerinin bileşimi tipik olarak aşağıdaki gibidir:
Doymuş yağ asitleri:
Palmitik asit (C16:0): %26
Stearik asit (C18:0): %14
Miristik asit (C14:0): %3
Tekli doymamış yağ asitleri:
Oleik asit (C18-1, ω-9): %47
Palmitoleik asit (C16:1): %3
Çoklu doymamış yağ asitleri:
Linoleik asit: %3
Linolenik asit: %1

kullanımları
Don yağ Asidi esas olarak sabun ve hayvan yemi üretiminde kullanılır.

Gıda
Don yağ Asidiinin önemli bir kullanımı, katı yağ üretimi içindir.
Don yağ Asidi aynı zamanda Kızılderili gıda pemicanının ana bileşenlerinden biridir.
Duman noktası 480 F/250 C olan Don yağ Asidi geleneksel olarak derin kızartmada kullanılır ve kızartma için bitkisel yağların popülaritesi yükselene kadar bu kullanım için tercih edilmiştir.
1990'da saf bitkisel yağa geçmeden önce McDonald's, patates kızartmasını %93 dana Don yağ Asidi ve %7 pamuk tohumu yağı karışımında pişiriyordu.
New York Times'daki 1985 tarihli bir makaleye göre, Don yağ Asidi ayrıca Burger King, Wendy's, Hardee's, Arby's, Dairy Queen, Popeyes ve Bob's Big Boy'da kızartma için kullanıldı.
Ancak Don yağ Asidi, bazı beslenme çevrelerinde geri dönüş yapıyor.

Greaves
Ana madde: Çatırtılar
Greaves (ayrıca mezarlar) veya çatırtılar, işlemeden kalan, tipik olarak kek haline getirilen ve özellikle köpekler ve domuzlar için hayvan yemi olarak veya balık yemi olarak kullanılan lifli maddelerdir.
Geçmişte, köpek mamasında hem tercih edilmiş hem de kaçınılmıştır.

Yakıt
Biyodizel
Don yağ Asidi, biyodizel üretimi için şu anda kullanılan bitki yağlarıyla aynı şekilde kullanılabilir.

Havacılıkta kullanılan yakıt
Birleşik Devletler Hava Kuvvetleri, havacılık biyoyakıtlarında sığır Don yağ Asidiinin kullanımıyla başarılı bir deney yaptı.
23-27 Ağustos 2010 tarihleri ​​arasında Kaliforniya, Edwards Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki beş günlük uçuş testi sırasında, bir ABD Hava Kuvvetleri C-17 Globemaster III, üç motorunda JP-8 konvansiyonel jet yakıtı ve bir 50/50 karışımı kullanarak uçtu 23 Ağustos'ta bir motorda sığır Don yağ Asidiinden yapılan JP-8 ve HRJ biyoyakıt ve ardından 24 Ağustos'ta dört motorun tümünde aynı 50/50 karışımıyla bir uçuş.
27 Ağustos'ta, Fischer-Tropsch süreciyle yapılan %50 JP-8, %25 HRJ ve %25 kömür bazlı yakıt karışımını kullanarak uçtu ve böyle bir karışımla uçan ilk Birleşik Devletler Savunma Bakanlığı uçağı oldu. ve Edwards'tan kalkan ilk uçak, sığır don yağından elde edilen bir yakıt kullanıyordu.

Baskı
Don yağ Asidi ayrıca, asitle aşındırmaya karşı bir direnç sağlamak için bitüm ile birleştirildiği ve metal baskı plakalarına uygulandığı baskı resimlerinde de kullanılır.

Polimer banknotlarda kullanılan alt tabakaya katkı maddesi olarak eser miktarda Don yağ Asidiinin kullanımı Kasım 2016'da ortaya çıktı.
Kanada, Avustralya ve Birleşik Krallık dahil 24 ülkede yayınlanan notların etkilendiği ve veganların ve bazı dini toplulukların üyelerinden itirazlara yol açtığı tespit edildi.

mumlar
allow bir zamanlar daha uygun mum çeşitleri bulunmadan önce kalıplanmış mumları yapmak için yaygın olarak kullanıldı - ve bir süre sonra daha ucuz bir alternatif olmaya devam ettikleri için.
Ev yapımı, kalıplanmış tallow mumlarından yararlanamayacak kadar yoksul olanlar için, "don yağı sosu" -erimiş don yağına batırılmış bir kamış veya bazen bir Don yağ yağı tabağı içinde yanan bir bez şeridi- erişilebilir bir ikameydi.
Böyle bir mum genellikle basitçe "daldırma" veya düşük maliyeti nedeniyle "farthing daldırma" veya "kuruş daldırma" olarak adlandırıldı.

Don yağ Asidi, Green Earth Technologies adlı Stamford, Connecticut merkezli bir şirket tarafından biyolojik olarak parçalanabilen bir motor yağı yapmak için kullanılır.

Sanayi
Don yağ Asidi lehimleme için eritken olarak kullanılabilir.

Nemlendirici, balzam ve güzellik ürünleri
Don yağ Asidi, insanlıkta cildi yatıştırmak ve nemlendirmek için uzun bir geçmişe sahiptir.
Don yağ Asidi, ancak daha yakın zamanlarda, bitkisel yağlar ve petrol bazlı ürünler, cilt bakımında Don yağ Asidiinin yerini almıştır.

Don yağ Asidi hayvansal yağ haline getirildiğinden, don yağının bileşimi insan derisinin doğal sebumunun bileşimine benzer.
Bu, ticari nemlendiricilere karşı hassasiyeti olan kişiler için genellikle uygun bir nemlendirici yapar.
Don yağ Asidi A, D, K, & E ve B12 Vitaminleri, doğal anti-inflamatuar özelliklere sahip konjuge Linoleik Asit (CLA), faydalı iyileştirici ve yatıştırıcı özelliklere sahip oleik asit (omega 9), palmitik asit ve stearik asit içerir.

Don yağ Asidi cilt bakımı için faydalı olabilirken, ana akım ticarileşmesini engelleyen stabilite sorunları vardır.
Partiden partiye her zaman tutarlı bir renge, görünüme ve kokuya sahip değildirler.


Don yağ Asidi: Kökeni ve ekstraksiyonu
Don yağ Asidi, sığır içyağının (veya hayvansal yağın) hidrolizinden elde edilir.
Bu yağ asidi, damıtma işleminden önce hidrojene edilebilir veya edilmeyebilir.
Bu hidrojenasyon doygunluğa veya kısmi olana kadar tamamlanabilir. Son aşama damıtma işlemidir.

Endüstriler / Uygulamalar
Metal İşleme:
• Hadde Yağları

Ev Bakımı:
• Sabun Pedleri

Yağlayıcılar ve Gresler:
• Yağ Yoğunlaştırıcı

Don yağ Asidi petrol sahası tüketiminde, reçinelerde, endüstriyel temizleyicilerde, kişisel bakımda ve kauçuk ve tekstil endüstrilerinde kullanılmaktadır.
Ayrıca, Don yağ asidi genellikle sığır veya koyun yağından elde edilen bir hayvan türevidir ve esas olarak trigliseritlerden oluşur.
Ayrıca Don yağ asidi esas olarak sabun ve hayvan yemi üretiminde kullanılmaktadır.
Ek olarak, Don yağ asidi, şu anda kullanılan bitki yağlarıyla aynı şekilde biyo-dizel üretimi için kullanılabilir.

Don yağ Asidi üretiminde kullanılan hammadde don yağıdır.
Ayrıca, üreticiler bu hammaddenin önemini fark ettiler ve işlerini karlı hale getirmek için artan üretim ve ekim için çeşitli stratejiler uygulamaya çalışıyorlar.
Bu nedenle, ham madde ekimi ve üretiminin hızla yaygınlaşması, karlı bir içyağı yağ asidi pazar fırsatını temsil etmektedir.
Ayrıca trans yağ ikameleri olarak yağ asidi uygulamalarının geliştirilmesi de üreticiler için çeşitli fırsatlar yaratmaktadır.

Don yağ yağ asitleri kalori ve yağ sağlarken aynı zamanda A, D, E ve K gibi yağda çözünen vitaminlerin emilimine yardımcı olur.
Sağlık açısından tüketilen toplam besin miktarı kadar tüketilen yağ asidinin türü de önemlidir.
Bu nedenle, düşük kolesterol seviyelerine sahip doymamış yağ asitlerini seçmek çok önemlidir.
Örneğin doymuş ve trans yağlar, sağlıklı yüksek yoğunluklu lipoprotein kolesterolü düşürürken sağlıksız düşük yoğunluklu lipoprotein kolesterolü yükseltebilir.
Bu dengesizlik hipertansiyon, ateroskleroz, kalp krizi ve felç riskini artırır.
Tüm bu faktörler, aşırı yağ asidi tüketiminin neden olduğu sağlık sorunlarına katkıda bulunur.

Don yağ, ham madde olarak yağ asitlerinin üretiminde kullanılmaktadır.
Don yağ için yeterli miktarda yiyeceğe ihtiyaç vardır.
Don yağ biraz dikkat gerektirir.
Üreticiler bu hammaddenin öneminin farkına vardılar ve artan üretim ve ekim için çeşitli stratejiler uygulamaya çalışıyorlar.
Don yağ yağ asitleri endüstrisi çok karlı olduğu için hammadde formülasyonu artmıştır.

INCI adı: Don yağ asidi
N ° EINECS / ELINCS: 263-129-3
İşlevleri (INCI)
Temizleme Maddesi: Temiz bir yüzeyin korunmasına yardımcı olur
Yumuşatıcı: Cildi yumuşatır ve yumuşatır
Emülsifiye edici ajan: Ara yüzey gerilimini (su ve yağ) değiştirerek karışmayan sıvılar arasında yakın karışımların oluşumunu destekler.
Lipid Restorasyon Ajanı: Lipidleri saça veya üst deri katmanlarına geri yükler
Cilt bakım maddesi: Cildi iyi durumda tutar
Sürfaktan: Kozmetiklerin yüzey gerilimini azaltır ve kullanım sırasında ürünün homojen dağılımına katkıda bulunur.

Don yağ nedir?
Don yağ, sığır etinden (veya daha az sıklıkla koyun etinden) elde edilen yağdır, bu nedenle bazen sığır domuz yağı olarak adlandırılır.
Diğer birçok doymuş yağ gibi oda sıcaklığında katıdır ancak ısıtıldığında erir ve sıvı hale gelir.

Don yağnın görünümü ve dokusu, soğuduğunda katı ve bej/beyaz renk olduğu için tereyağına benzer olarak tanımlanmaktadır.
Bununla birlikte, tereyağından daha kuru, mumsu bir dokuya ve biraz farklı bir tada sahiptir.

Türler/Çeşitler
Çoğu insan don yağı olarak sadece sığır yağına atıfta bulunsa da, teknik olarak diğer hayvansal yağlar da aynı isimle anılabilir.
Bazı ticari Don yağ türleri, koyun eti, domuz ve domuz gibi birçok hayvandan elde edilen yağ içerir.
Çoğu zaman iç yağı, hayvanların organlarını çevreleyen dokularda bulunan sert, beyaz bir yağ türü olan süet işlenerek yapılır.

Pek çoğu, böbrek çevresindeki yağdan elde edilecek en kaliteli sığır içyağı olduğunu düşünür, ancak başka yağların işlenmesinden de yapılabilir.
Böbreklerin etrafındaki bu yağ dokusu, özellikle sığır otla beslendiğinde birçok besini depolar.
Don yağ bazen oda sıcaklığında katı olan ve fırıncılıkta kullanılan herhangi bir yağ olarak tanımlanan katı yağ olarak da ifade edilebilir.

Beslenme gerçekleri
Don yağ, bazı doymamış yağlar içermesine rağmen, çoğunlukla doymuş bir hayvansal yağdır.
İçyağıdaki yağların dökümünün yüzde 45 ila yüzde 50 doymuş yağ, yüzde 42 ila yüzde 50 tekli doymamış yağ ve yüzde 4 çoklu doymamış yağ olduğu tahmin edilmektedir.

Otla beslenen sığırlardan elde edilen don yağı, aşağıdaki besinlerden bazılarını sağlar:
-A, D, K, E ve B12 vitaminleri
-kolin
-CLA
-Oleik asit, palmitoleik asit, stearik asit, linoleik asit ve diğerleri dahil olmak üzere diğer yağ asitleri

Sağlık yararları
Ihlamurun faydaları nelerdir? İşte bu yağın yüzyıllardır yemek pişirme, fırınlama ve daha pek çok alanda kullanılmasının nedenlerinden bazıları.

1. Kolesterol Dahil Sağlıklı Yağlar Sağlar
1950'lerde, hayvansal yağlar koroner kalp hastalığının gelişimiyle bağlantılı olduğundan, araştırmacılar daha az yağlı bir diyeti savunmaya başladılar.
Bununla birlikte, bu zamandan beri, yağ ve kolesterol oranı yüksek gıdaların aslında belirli sağlık yararları sağladığını anlamaya başladık.
Yukarıda bahsedildiği gibi, don yağı hem doymuş hem de tekli doymamış yağlar sağlar.
Diyetlerimizdeki en kalp-sağlıklı yağlardan biri olarak kabul edilen yaklaşık yüzde 40 ila yüzde 50 tekli doymamış yağlardan oluşur.

Bu, zeytinyağında bulunan aynı yağ türüdür.
Don yağ içinde bulunan doymuş yağ türünün, kan kolesterol düzeyleri veya "iyi" HDL kolesterolü yükseltme yeteneği üzerinde çoğunlukla nötr bir etkiye sahip olduğuna inanılır, bu da onu ılımlı miktarlarda tüketmenin kardiyovasküler hastalık riskinizi artırmaması gerektiği anlamına gelir.
Sağlıklı bir diyetin parçası olarak doymuş yağ tüketmenin de bazı durumlarda obezite ile ilişkili tip 2 diyabet ile ters bir ilişkisi olduğu gösterilmiştir.
Beyninizin yüksek bir yüzdesi kolesterol ve yağdan oluştuğundan, doğal yağları tüketmenin bir başka yararı da bilişsel sağlık içindir.

2. Kilo Verme/Yönetimi Desteklemeye Yardımcı Olabilir
Don yağ, çalışmaların sağlıklı bir metabolizmayı destekleyebileceğini ve yağ yakımına yol açabileceğini öne süren bir yağ asidi olan CLA açısından zengindir.
CLA'nın ayrıca anti-inflamatuar ve bağışıklık destekleyici özelliklere sahip olduğunu gösteren bazı kanıtlar var, hatta muhtemelen yağ asidi oleik asitte olduğu gibi tümörlerin büyümesiyle mücadele ediyor.
Hayvansal yağları tüketmek, özellikle ketozise yol açan ve ayrıca inflamasyonu ve oksidatif stresi azaltmak gibi faydaları olan yüksek yağlı bir keto diyeti uyguluyorsanız kilo vermek için yardımcı olabilir.

3. Temel Vitaminleri Emmenize Yardımcı Olabilir
A, D, E ve K vitaminleri de dahil olmak üzere yağda çözünen vitaminleri emmek için diyetinizde yağlara ihtiyacınız vardır.
Bu temel vitaminler bağışıklık sisteminizi, iskelet sisteminizi, kalbinizi, cildinizi ve daha fazlasını desteklemeye yardımcı olur.

4. Yüksek Duman Noktasına Sahiptir
Zeytinyağı ve tereyağı da dahil olmak üzere diğer yemeklik katı ve sıvı yağlar ile karşılaştırıldığında, Don yağ, 420 ila 480 derece Fahrenheit civarında daha yüksek bir duman noktasına sahiptir.
Duman noktası, bir yağın yanmaya, sigara içmeye ve besinsel yararlarının çoğunu kaybetmeye başladığı sıcaklığı ifade eder.
Don yağ, kimyasal bileşimini değiştirmeden yüksek sıcaklıklarda kullanılabilir.
Kızartma, kızartma ve fırınlama gibi yüksek ısıda pişirirken, kanola, mısır ve hatta sızma zeytinyağı gibi yüksek sıcaklıklarda oksitlenmeye meyilli olan ve serbest radikal oluşumu gibi sorunlara katkıda bulunabilen yağların üzerinde kullanın.

5. Cildi Nemlendirmeye Yardımcı Olabilir
Don yağ cildiniz için neden iyidir? Cildi koruyan ve nemlendiren lipidleri oluşturmaya yardımcı olan yağ asitleri açısından zengindir.
Bunlara palmitoleik asit, stearik asit ve oleik asit (zeytin yağında bulunan aynı tip yağ) dahildir.
Yağları tüketmek cildi desteklemeye yardımcı olabilirken, don yağı da dahil olmak üzere bazı yağlar cildinize topikal olarak da uygulanabilir.
Don yağnın cilt sağlığı için bazı faydaları şunlardır:

Nemi iyileştirme ve kuruluğu tedavi etme
Cildin esnekliğini ve iyileşme yeteneğini artırmaya yardımcı olur
Cildin koruyucu bariyer fonksiyonunun desteklenmesi

Nasıl Kullanılır/Tarifler
Pişirme açısından içyağı neye iyi gelir?
Yüksek bir duman noktasına sahip olduğu için (400-420 derece F arasında), kızartma, fırınlama, sote ve kavurma için iyi bir yağdır.

Yağlama
Buharla çalışan pistonlu motorların geliştirilmesinin başlarında, sıcak buharlar ve sıvılar çoğu yağlayıcıyı çok hızlı bir şekilde yıkadı.
Don yağ Asidi çok geçmeden Don yağnın bu yıkamaya karşı oldukça dirençli olduğu bulundu.
Don yağ Asidi ve tallow içeren bileşikler, en azından 1950'lere kadar lokomotif ve buharlı gemi motorlarını yağlamak için yaygın olarak kullanıldı.
(İkinci Dünya Savaşı sırasında, buharla çalışan gemilerden oluşan geniş filolar arzı tüketti ve kolza tohumu yağı da yıkama etkisine direndiği için büyük çapta kolza tohumu ekimine yol açtı.)
Don yağ Asidi, çelik sac çelik silindirler aracılığıyla sıkıştırıldığından gerekli yağlamayı sağlamak için çelik haddeleme endüstrisinde hala kullanılmaktadır.
Yüzey temizliği nedenleriyle haddeleme uygulamalarında don yağı bazlı yağlamanın sentetik yağlarla değiştirilmesine yönelik bir eğilim vardır.

Diğer bir endüstriyel kullanım, elektrik hattındaki dişlerin kesilmesi gibi belirli hafif mühendislik işleri için bir yağlayıcıdır.
Uzman kesme bileşikleri mevcuttur, ancak don yağı, ucuz ve seyrek kullanım için kolayca bulunabilen geleneksel bir yağlayıcıdır.

Tüfekleri yağlamak için don yağı veya domuz yağı kullanımı, 1857 Hint Ayaklanmasını başlatan kıvılcımdı.
Yeni Pattern 1853 Enfield Rifle'ı yüklemek için sepoyların kartuşu ısırarak açması gerekiyordu.
Don yağ Asidi, tüfekle ilgili standart sorun olan kağıt kartuşların, Müslümanlar tarafından kirli kabul edilen domuz yağı (domuz yağı) veya Hindu diyet yasalarına uymayan içyağı (inek yağı) ile yağlandığına inanılıyordu.
Don yağ Asidi, balmumu ile birlikte, Springfield yivli tüfekte kullanılan Amerikan İç Savaşı mühimmatının yağlayıcısında da kullanıldı.
Koyun don yağı, parafin mumu ve balmumunun bir kombinasyonu, günümüzün siyah barut kollarında hala bir yama veya mermi yağlayıcı olarak kullanılmaktadır.

IUPAC adları
Yağ asitleri, don yağı
don yağı asidi
TALGFETTSAEURE
don yağı asitleri
Yağ asitleri, don yağı
Don yağ asidi
stearik asit
oktadekanoik asit
57-11-4
stearofonik asit
n-Oktadekanoik asit
setilasetik asit
inci stearik
Stearex Boncuklar
oktadekansür
stearinzür
Vanikol
1-Heptadekankarboksilik asit
Yüzyıl 1240
Sanayi R
Glikon DP
Glikon TP
Humko Industrene R
Dar-kimya 14
formül 300
hidrofol 1895
Histren 9718
Hidrofol Asit 150
Glikon S-80
Glikon S-90
Hidrofol asit 1655
Hidrofol asit 1855
Tegostearik 254
Tegostearik 255
Tegostearik 272
histren 80
oktadekoik asit
sanayi 5016
Histren S-97
Histren T-70
Emersol 120
Emersol 132
Histren 4516
Histren 5016
histren 7018
groco 54
groco 55
Groco 55L
groco 58
Groco 59
Glikon S-70
sanayi 8718
sanayi 9018
Kam 1000
Emersol 150
sterik asit
Neo-Şişman 18-53
Neo-Şişman 18-54
Neo-Yağ 18-59
Neo-Şişman 18
asit stearinikül
Caswell No.801D
HY-Phi 1199
HY-Phi 1205
HY-Phi 1303
HY-Phi 1401
Neo-Yağ 18-S
C18:0
Kam 2000
Kam 3000
Oktadekansaeure
Neo-Yağ 18-55
Neo-Yağ 18-61
asit stearik
FEMA No. 3035
PD 185
asit oktadekanoik
NAA 173
Hidrofol Asit 150 (VAN)
CCRIS 2305
Baş 2918
HSDB 2000
artı artı
Barolub FTA'sı
UNII-4ELV7Z65AP
MFCD00002752
MGK 25956
prodhygin
EPA Pestisit Kimyasal Kodu 079082
Stearik Asit Kiraz
Edenor C18
Stearik asit (TN)
CH3-[CH2]16-COOH
 

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.