HİDROJENE PALM STEARİN

Hidrojene palm çekirdeği yağından (HPKO) yapılan süt ürünü olmayan kremler, genellikle süt kremalarından daha stabildir.
Bununla birlikte, yaz aylarında emülsiyon ayrılma eğilimindedir.
Bu makale, kamçılama performansını etkilemeden kararlılığı artırmak amacıyla HPKO'yu değiştirmek için atılan bazı adımları özetlemektedir.
Bu, HPKO'nun palm stearin (PO'lar) ile karıştırılmasıyla sağlandı.
37°C ve 40°C'de katı yağ içeriğindeki artışı ortadan kaldırmak içinintererifikasyon kullanıldı.
Deneyin sonuçları, tek başına HPKO ile yapılan kremler ile karşılaştırıldığında, ara esterlenmiş bir HPKO:POs 66:34 harmanının tatmin edici çırpma performansına sahip olduğunu kanıtladı.

Organik palm stearini, organik palm yağının katı kısmıdır.
Açık sarı, nötr aromalı yağ, yaygın olarak fındık ezmesi ve vegan tereyağı alternatifleri için stabilizatör olarak kullanılır.

Hidrojene palm stearin
Palm stearin, kontrollü sıcaklıkta kısmi kristalizasyon ile üretilen palm yağının katı fraksiyonudur.
Hidrojene palm stearin, özellikle katı yağ içeriği açısından palm yağının sıvı fraksiyonu olan palm oleinden daha değişken bir bileşime sahiptir ve bu nedenle daha değişken fiziksel özelliklere sahiptir.
Ham palm meyve yağı gibi, palm stearin de karotenoidler içerir, ancak fiziksel olarak rafine edilmiş palm yağları, rafinasyon işleminde uzaklaştırıldıkları veya yok edildikleri için içermez.

Hidrojene palm stearin'in özellikleri:
tam olarak formüle
kusursuz kalite
Güvenli paketleme

Palm stearin, kontrollü sıcaklıkta kısmi kristalizasyon ile üretilen palm yağının katı fraksiyonudur.
Hidrojene palm stearin, katı ve sıvı yağların sırasıyla katı ve sıvı fraksiyonları olan stearinler ve oleinler anlamında bir stearindir; gliseril tristearat anlamında değil.

Hidrojene palm stearin, özellikle katı yağ içeriği açısından palm yağının sıvı fraksiyonu olan palm oleinden daha değişken bir bileşime sahiptir ve bu nedenle daha değişken fiziksel özelliklere sahiptir.
Ham palm meyve yağı gibi, palm stearin de karotenoidler içerir, ancak fiziksel olarak rafine edilmiş palm yağları, rafinasyon işleminde uzaklaştırıldıkları veya yok edildikleri için içermez.

Wilfarin yağ asitleri hem Palm Yağından hem de Palm Çekirdeği Yağından elde edilir ve yağların yüksek sıcaklık ve basınçta parçalanmasından üretilir.
Müşteri gereksinimlerine bağlı olarak, basit veya fraksiyonel damıtma yoluyla geniş kesimler veya daha saf yağ asitleri olarak mevcutturlar.
Yağ asitleri için yaygın uygulamalar arasında kauçuk işleme, mumlar ve kozmetik ürünler veya MCT'ler, sabun ve metalik sabun gibi türevler üretmek için hammadde olarak kullanım yer alır.
Yağ alkolleri, yağ aminleri ve yağ esterleri gibi ara kimyasallar da yağ asitlerinden üretilebilir.
Yağ asitlerinin derecesine / tipine bağlı olarak, kağıt torbalarda, dökme yük torbalarında, bidonlarda, IBC'lerde, esnek torbalarda ve toplu gönderilerde bulunurlar.

Normal sıcaklıkta, hidrojene RBD palm stearin beyaz veya hafif sarı katı mum, pul veya boncuk şeklindedir, suda çözünmez, benzinde az çözünür, asetonda çözünür, benzol, kloroform, alkol, vb, kararlı kimyasal özellikler.
Hidrojene RBD palm stearin stearat yapımında kullanılabilir, ayrıca Monogliseritler, sabun, cila kremi ve mum yapımında da kullanılabilir.

Palm stearin, daha yüksek oranda doymuş yağ asitleri ve 48-50°C gibi daha yüksek bir erime noktasına sahip TAG'ler içeren palm yağının daha sert fraksiyonudur.
Palmitik asit içeriği %49 ile %68 arasında ve oleik içeriği %24 ile %34 arasında değişmektedir.
%79 palmitik asit ve %60 tripalmitoilgliserol (PPP) içeriği içeren çok daha sert bir stearin de mevcuttur.
Hidrojene palm stearin esas olarak yumuşak margarinler için katı stok olarak ve bebek yağı formüllerinde kullanılır.
Süper oleine benzer şekilde, palm stearinin ikinci bir fraksiyonu, bir kakao yağı eşdeğerinin üretiminde kullanılan PMF adı verilen başka bir fraksiyon verir.
PMF, palm oleinin çift fraksiyonlanmasıyla da elde edilebilir.

Palm çekirdeği stearini ve hidrojene palm çekirdeği stearini, bileşik çikolatalar veya kaplamalar hazırlamak için kullanılabilir.
Bu çalışmanın amacı, bu yağlar kullanılarak hazırlanan bileşik çikolata kalıplarında gelişen çiçeklenmenin kimyasal bileşimini, polimorfizmini ve erime davranışını karakterize etmektir.
Barlar 15, 20 veya 25 °C'de 1 yıl süreyle saklandı.
15 ve 20 °C'de çiçeklenme, ana yağ fazına göre kakao yağı triaçilgliserolleri ile zenginleşirken, 25 °C'de zenginleştirme palm çekirdeği triaçilgliserolleri ile olmuştur.
Çiçeklenme esas olarak katı yağdan oluşuyordu ve çikolatadaki yağdan daha keskin erimişti.
İlk β' fazından β fazına polimorfik geçişler, tüm sıcaklıklarda çiçeklenme oluşumuna eşlik etti.

RBD / Hidrojene RBD palmiye yağı
Rafine ağartılmış kokusu giderilmiş palm yağı ve Hidrojene RBD palm yağı, yağ ve margarin üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır.
RBD/Hidrojene RBDPO ayrıca fırıncılık, şekerleme ve mandıracılıkta (karmaşık yağ bileşimine sahip ürünlerin imalatı için süt yağı ikamesi olarak) uygulamalar bulur.

RBD / Hidrojene RBD palmiye oleini
Rafine ağartılmış deodorize palm oleini fırıncılıkta hamur, waffle, şeker konileri, hamur işleri ve çikolataların doldurulması için kullanılır.
Hidrojene palm stearin, et endüstrisinde pate üretimi için de kullanılmaktadır.
Hidrojene palm stearin, kızartma için gereken yağ miktarını azaltarak müşteri açısından ekonomik kullanıma katkıda bulunur.

RBD palm stearini
Rafine ağartılmış deodorize palm stearini, kristalizasyon işleminden sonra palm yağının fraksiyonasyonu sırasında oluşur.
Hidrojene palm stearin, yüksek kaliteli süt yağı ikame maddeleri, yüzey aktif maddeler ve gıda emülgatörlerinin üretimi için ilgi esterleştirme işleminde, özel yağlar ve margarinlerin farklı tariflerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Bu PMF, yüksek doymamış TAG konsantrasyonu ve dik katı yağ içeriği nedeniyle stearinden elde edilenden CBE için daha uygundur.
Palm stearin çok çeşitli bileşim, fiziksel özellikler, katı yağ içeriği ve iyot değerlerine sahiptir.
Bu varyasyonlar, gıda üreticilerinin formülasyonları için geniş bir malzeme seçimine izin veren farklı palm stearin türleri ile sonuçlanır.
Palm stearin, doymamış bitkisel yağlarla karışımlarda gerekli katıları sağlayabilir.
Hidrojene palm stearin, doğal bir katı yağ kaynağıdır ve katı yağ işlevselliği gerektiren birçok gıda türü için daha fazla stabilite sağlamak için kullanılabilir.
Bu nedenle, hidrojenasyon kullanımından kaçınılabilir.

Palm yağı, palm stearin (PS) adı verilen katı fraksiyon ve palm olein (PO) adı verilen sıvı fraksiyon olmak üzere iki ana fraksiyona ayrılır.
Bu fraksiyonun ayrılması, çeşitli gıda endüstrileri için esnek erime özelliklerine sahip olan palm yağının, özellikle palm stearinin potansiyel uygulamasını artırmayı amaçlamaktadır.
Bu derleme, gıda endüstrisi için palm stearinin çeşitli kullanımlarını sunmaktadır.
Stearin kullanımı sadece yağ bazlı gıdalar için değil, aynı zamanda diğer gıda ürünlerinin fiziksel ve kimyasal özelliklerini etkileyebilecek bir ikame malzeme olarak da kullanılmaktadır.
Teknoloji ne kadar gelişmişse, stearinin potansiyelini çeşitli tedavilerle, özellikle de ilgi esterleştirme teknolojisi yoluyla geliştiren araştırmalar o kadar fazladır.
Palm stearinin gıda endüstrisi için kullanımları arasında polisakkarit bazlı kaplama ikame maddeleri, margarin, katı yağ, kakao yağı ikame maddeleri, domuz yağı ikame maddeleri ve emülsiyon ürünleri bulunmaktadır.
Palm stearin, çeşitli gıda ürünlerinin fizikokimyasal, fonksiyonel, duyusal özellikleri üzerinde iyi bir etkiye sahiptir.

Hidrojene palm stearinin Kullanım Alanları:
Hidrojene palm stearin, gıda uygulamaları için faydalı bir doğal sert bitkisel yağ kaynağıdır.

Kompozisyon
Palm stearin çoğunlukla gliseril tripalmitattan oluşur, geri kalan yağ içeriğinin çoğu gliseril dipalmitat monooleattır.
Yağ asidi bileşimi açısından, tipik bir yumuşak palm stearini, neredeyse %50 palmitik asit ve %35 oleik asit içerebilir.

Hidrojene palm stearin açıklaması
Palm stearin, palm yağının katı kısmıdır.

Hidrojene palm stearin İçindekiler
%100 RBD stearini.

Hidrojene palm stearin Uygulamaları
Gıda: Margarinler.
Kimyasal:
Sabunlar.
Pastel boya.
Parafin.
Mum imalatı.

Hidrojene palm stearin Açıklama
Normal sıcaklıkta, hidrojene RBD palm stearini beyaz veya hafif sarı katı mum gibi görünür.
Kimyasal özellikleri stabildir ve Hidrojene palm stearin suda çözünmez, benzinde az çözünür, asetonda, benzolde, kloroformda, alkolde vb. çözünür.
Hidrojene RBD palm stearin, stearat, sabun, cila kremi, mum endüstrisi, kozmetik, gübre vb. yapımında kullanılabilir.

Hidrojene palm stearin Özelliği
Normal sıcaklıkta, hidrojene RBD palm stearini beyaz veya hafif sarı katı mum gibi görünür.
Kimyasal özellikleri stabildir ve Hidrojene palm stearin suda çözünmez, benzinde az çözünür, asetonda, benzolde, kloroformda, alkolde vb. çözünür.

özellikleri
-Sağlıklı yağ.
-100% bitkisel.
-Hidrojenlenmemiş.
-Kolestrol içermez.
-Hoş olmayan koku ve tatlar içermez.
-Trans yağ asitleri içermez.
-Ek nitelikler
-Gıda endüstrisinde, fiziksel ve kimyasal özellikleri, stearlamayı yaklaşık 56°C erime noktasına sahip çok kararlı bir yağ haline getirir.

Kimya endüstrisinde yüksek hidrojene parafinin özel uygulamaları, mum, sabun, boya kalemi vb. imalatı için hidrojene edilebilir.
-Yaklaşık 56°C erime noktasına sahip çok kararlı yağ.
-Parafin ve mum üretimi için mükemmel yağ.
-Her türlü sabun üretimi için ideal yağ.

Ürün ömrü
-6 ay üretim tarihinden itibaren.

sanayi
-Gıda ve Kimya.

Yağ asitlerinin hidrojenasyonu ticari olarak oleo-kimya endüstrisi için çok önemlidir.
Palm stearin yağ asidi, bileşimi, maliyeti ve tropik ülkelerden kolaylıkla temin edilebilirliği nedeniyle don yağı asidinin potansiyel bir ikamesidir.
Hidrojene palm stearin, palm yağından elde edilebilen yenilenebilir bir kaynaktır.
Palm yağı (trigliseritler) düşük erime noktalı olein (trigliseritler) ve yüksek erime noktalı stearin (trigliseritler) halinde kristalleştirilebilir.
Bu yüksek erime noktası olan stearinin (trigliseritler) daha fazla buharla parçalanması, yağ asidi (yani Palm stearin yağ asidi) ve gliserol verir.
Bu bölünmüş palm stearin yağ asidi, doymuş ve doymamış yağ asitlerinin karışımını içerir. Palm stearin yağ asidinin hidrojenasyonu, palmitik asit ve stearik asit üretimine yol açar.
Bu doymuş yağ asitlerinin karışımı, sentetik deterjanlar, sabunlar, kozmetikler, gresler, plastikler, tekstiller ve çeşitli koruyucu ve dekoratif kaplamaların imalatında yaygın bir uygulamaya sahiptir.
Hidrojene palm stearin ayrıca metalik tuzlar, alkoller, amidler, bromürler, nitritler, aminler gibi türevler şeklinde de kullanılır.

Hidrojene palm çekirdeği yağından (HPKO) yapılan süt ürünü olmayan kremler, genellikle süt kremalarından daha stabildir.
Bununla birlikte, yaz aylarında emülsiyon ayrılma eğilimindedir.
Bu makale, kamçılama performansını etkilemeden kararlılığı artırmak amacıyla HPKO'yu değiştirmek için atılan bazı adımları özetlemektedir.
Bu, HPKO'nun palm stearin (PO'lar) ile karıştırılmasıyla sağlandı.
37°C ve 40°C'de katı yağ içeriğindeki artışı ortadan kaldırmak içinintererifikasyon kullanıldı.
Deneyin sonuçları, tek başına HPKO ile yapılan kremler ile karşılaştırıldığında, ara esterlenmiş bir HPKO:POs 66:34 harmanının tatmin edici çırpma performansına sahip olduğunu kanıtladı.

Tekstil Yardımcı Maddeleri – Yumuşatıcılar için hidrojene palm stearini
Yumuşatıcı, elyafın statik ve dinamik sürtünme katsayısını değiştirebilen, tekstil elyafının yüzeyinde adsorbe edebilen ve elyafı pürüzsüzleştiren, tutamağı değiştirmek ve ürünü daha rahat hale getirmek için bir tür kimyasal maddedir.
Yumuşatıcı üretiminde yaygın olarak kullanılan hammadde, hidrojene palm stearin ve stearik asit gibi doymuş yağ asitleridir.
Doğal yağlar tekstilde yağlayıcı ve işleme yardımcısı olarak kullanılabilse de bazı ciddi dezavantajları vardır.
Doymamış bağlar nedeniyle, bu moleküller elyafın yüzeyinde güçlü bir şekilde adsorbe edilir ve bitmiş üründen tamamen yıkanmaz.
Kalan doğal yağ, reçine benzeri bir ürün ve "sarı" oluşturmak için oksijen varlığında otomatik olarak oksitlenir.
Konjuge çift bağ yağ asitlerine sahip yağlar bu konuda daha da kötüdür.
Bu maddelerin depolarda ve ultraviyole ışık altında depolama stabilitesi çok zayıftır.
Bu nedenle modern tekstil işleme fabrikaları, doğal yağ yerine doymuş yağ asitlerini kullanmayı tercih ediyor.
Farklı türde doymuş yağ asitleri, farklı türde yumuşatıcılara neden olabilir.

Yumuşatıcılar, uzun zincirli yağ asidi (doymuş veya doymamış) türevleri ve organosilikon olan ana bileşenlere göre sınıflandırılabilir.
(1) Yağ asidi yumuşatıcılar
Bu tür yumuşatıcı genellikle daha önce kullanılan bir tür yüzey aktif maddedir.
Ana malzemeler stearik asit, oleik asit ve diğer uzun zincirli yağ asitleri veya esterleri veya polietilendir.
Suda çözünür gruplar veya emülsifiye edici ve dağıtıcı ajanlar eklenerek hazırlanırlar.
Bu tür yumuşatıcı ile bitirdikten sonra, sap genellikle kalındır.

(2) Silikon yumuşatıcı
Hidrojene palm stearin genellikle emülsiyon haline getirilen ve bir emülgatör tarafından sulu bir çözelti içinde dağıtılan oktametilsiklosiloksandan (D4) sentezlenir.
Şimdiye kadar, metil silikon yağı, hidrojen içeren silikon yağı, hidroksil silikon yağı, amino silikon yağı, epoksi modifiye silikon yağı gibi birçok ürün geliştirildi.
Bu tür yumuşatıcı ile işlem gören kumaşın yumuşaklığı ve pürüzsüzlüğü önemli ölçüde iyileştirilir.

(3) Yağ asitleri ve organosilikon karışımı
Yağ asidi yumuşatıcılar, basit sentez, düşük fiyat ve tam kullanım avantajlarına sahiptir, ancak bunlar genellikle yeterince pürüzsüz değildir.
Silikon yumuşatıcılar kumaşların pürüzsüzlüğünü iyileştirebilir, bu nedenle üreticiler genellikle yağ asidi yumuşatıcılarına %10-50 silikon ekler.
Şu anda, orta ve düşük vites değiştirme yumuşatıcısı genellikle bu tür bir üründür.

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.