İZOPROPİL PALMİTAT

İzopropil Palmitat, renksiz, neredeyse kokusuz bir sıvıdır.
Palmitate kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde geniş bir ürün yelpazesinde kullanılmaktadır.

Palmitat bileşenleri, cildin yüzeyinde kayganlaştırıcı görevi görerek cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır.
İzopropil Palmitat, tabletler veya kekler yapmak için sıkıştırma sırasında ve sonrasında yapışkan nitelikler sağlamak için katıların bileşik kuru toz karışımlarına eklenen bir bileşen olan bir bağlayıcı olarak kullanılabilir.

İzopropil palmitat, izopropil alkol ve palmitik asidin esteridir.

İzopropil palmitat yumuşatıcı, nemlendirici, kalınlaştırıcı ve anti-statik bir ajandır.
Kimyasal formül CH3 (CH2) 14COOCH (CH3) 2'dir.

İzopropil palmitat, palmitik asidin karboksi grubunun propan-2-ol ile biçimsel olarak yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir yağ asidi esteridir.
Yağ asidi esteri ve izopropil esterdir. Bir heksadekanoik asitten türemiştir.

İzopropil palmitat, izopropil alkol ve palmitik asidin ester ürünüdür.

İzopropil palmitat

İZOPROPİL PALMİTAT şu şekilde sınıflandırılır:
Antistatik
Bağlayıcı
Yumuşatıcı
Cilt bakımı
Çözücü
Parfümleme

CAS Numarası: 142-91-6
EINECS / ELINCS No: 205-571-1

INN Adı: izopropil palmitat
Chem / IUPAC Adı: İzopropil palmitat

EC / Liste no .: 205-571-1
CAS no .: 142-91-6
Mol. formül: C19H38O2

İzopropil Palmitat, cilt ve saç yüzeyinde kayganlaştırıcı görevi görerek yumuşak ve pürüzsüz bir görünüme yol açar, bu nedenle kozmetik üreticileri onu Saç Boyası ve Şekillendirici ürünlerinde ve Saç Kremi ürünlerinde kullanır.
İzopropil Palmitat, Tutarlılığı artıran ve bileşenleri bir arada tutan suyu dağıtmak, şişirmek veya emmek için ürünlere eklenen bir Bağlayıcı olarak kullanılır.

İzopropil palmitat, izopropil alkol ve palmitik asidin bir esteridir.
İzopropil palmitat, palmitik asidin karboksi grubunun propan-2-ol ile yoğunlaştırılmasıyla elde edilir.
İzopropil palmitatın moleküler formülü C19H38O2'dir.
Ayrıca detyl asal ve propal olarak da tanımlanır.
İzopropil palmitat renksiz, kokusuzdur ve sıvı halde bulunur.
İzopropil palmitat, benzen, aseton ve etanolde çözünür.
Oda sıcaklığında uygun şekilde depolandığında, İzopropil palmitatın raf ömrü üretim tarihinden itibaren iki yıldır.
İzopropil palmitatın ısıtılması, asit dumanı ve duman emisyonu ile ayrışmaya neden olur.
İzopropil palmitat, pestisit, kozmetik ve koku üretiminde kullanılmaktadır.
Bununla birlikte, izopropil palmitatın birincil uygulaması, terlemeyi önleyici çubukta fiziksel stabilizatör olarak işlev görmesi, aynı zamanda bir yumuşatıcı emülgatör, yayıcı, film oluşturucu ve krem ​​ve losyonda çözücü olarak işlev görmesidir.
İzopropil palmitat, bir bileşen olarak pestisitlerde geniş bir uygulama alanı bulur.

İzopropil palmitat, formülasyonlarda cilde yumuşaklık ve pürüzsüzlük sağlamak ve krem, merhem ve losyonların kıvamını ayarlamak için kullanılan bir maddedir.


IUPAC adı: Propan-2-yl hexadecanoate

Diğer isimler
İzopropil hekzadekanoatel;
Hekzadekanoik asit izopropil ester;
Hekzadekanoik asit;
1-metiletil ester

Tanımlayıcılar
CAS Numarası: 142-91-6


Özellikleri
Kimyasal formül: C19H38O2
Molar kütle: 298,511 g · mol − 1
Yoğunluk: 0,8525 g / cm3
Erime noktası: 13,5 ° C (56,3 ° F; 286,6 K)
Suda çözünürlük: Çözünmez


İzopropil palmitat, ürünlerin yumuşamasına yardımcı olur ve nemlendirici etkisini güçlendirir.


İzopropil palmitat, cildi güzel ve pürüzsüz hale getiren berrak, renksiz bir yumuşatıcı esterdir (izopropil alkol + palmitik asitten yağlı sıvı).
Çok iyi yayılma özelliğine sahiptir ve ürünlere ipeksi bir tuşe verir.

İzopropil palmitat, hindistancevizi yağından elde edilen hurma yağı bazlı bir yumuşatıcıdır.
İzopropil palmitat, esas olarak nemlendiriciler, güneş kremleri ve saç kremleri gibi cilt bakım ürünlerinde kalınlaştırıcı bir madde olarak kullanılır.
İzopropil palmitat ayrıca cildin yüzeyinde kayganlaştırıcı görevi görerek ona daha pürüzsüz bir görünüm kazandırır ve dokuyu ultra yumuşak bir dokuya dönüştürür.
Ancak izopropil palmitatın güvenli olduğu varsayılırken, cildinizde kullanmadan önce göz önünde bulundurmanız gereken birkaç risk vardır.


Cilt ve Saç Kullanımları
İzopropil palmitat cilt bakımında cildin nemini arttırmak ve yüzeyinin dokunulduğunda pürüzsüz hissetmesini sağlamak için kullanılır.
Cilt etkili bir şekilde nemlendirildiğinde, tonu daha düzgün görünebilir ve gözenek boyutu ve ince çizgiler azalabilir.
İzopropil palmitatın ayrıca egzama ve dermatit riskini azaltarak cilde fayda sağladığına inanılmaktadır.
Bu bileşen aynı zamanda saç bakımında parlaklığı, kaliteyi ve ipeksiği iyileştirmek için kullanılır.
Düzenli ve doğru kullanımla saçlar daha yönetilebilir, daha yumuşak hissedilecek ve daha sağlıklı hale gelecektir.

Cilt Üzerindeki Yan Etkiler
İzopropil palmitat pek çok cilt yararı sağlasa da, bunlar potansiyel yan etkileriyle birlikte tartılmalıdır.
İzopropil palmitatın aşırı kullanıldığında sivilceye, siyah noktalara, beyaz noktalara ve tıkanmış gözeneklere neden olduğu bilinmektedir.
Ürünün içindeki içeriğin ne kadar olduğuna bağlı olarak, cilt biraz tahriş olabilir.
Seyreltildiğinde kozmetik kullanım için genel olarak güvenli olduğu varsayılsa da, içerik, seyreltilmediğinde oldukça komedojeniktir ve yağlı cilde sahip olanlar tarafından kaçınılmalıdır.

Saç Üzerindeki Yan Etkiler
Saçta izopropil palmitat içeren ürünlerin aşırı kullanımı saça düzensizlik, yağlılık ve düzensizlik görünümü verebilir.
Bu, saç içeriğindeki aşırı nemden kaynaklanır. İzopropil palmitat doğrudan kafa derisinde kullanılırken önlem alınmalıdır.
Kafa derisinde açık bir yara varsa, daha fazla tahrişi önlemek için içeriği içeren ürünler kullanılmamalıdır.

İzopropil Palmitata Alternatifler
"Yağsız" etiketli ürünlerden uzak durmak, izopropil palmitatın etkilerinden kaçınmaya yardımcı olabilirken, bu öğeler yine de sentetik yağlar içerebilir.
Soğuk preslenmiş bitkisel yağlar gibi doğal yumuşatıcılar için içerik listesini kontrol edin.
Daha yaygın olarak hindistancevizi yağı olarak bilinen Cocos nucifera, uygun bir alternatiftir.
Yumuşatıcı ve nemlendirici olarak izopropil palmitata benzer şekilde davranır ve daha hafif özelliklerinden dolayı hassas, tahriş olmuş ve iltihaplı ciltler için daha uygundur.

Diğer isimler: Hekzadekanoik asit, 1-metiletil ester; Palmitik asit, izopropil ester; Crodamol IPP; Deltyl; Deltyl Prime; Emcol-IP; Emerest 2316; Hekzadekanoik asit, izopropil ester; Isopal; Isopalm; Kessco IPP; Propal; Sinnoester PIT; Stepan D-70; Wickenol 111; Estol 103; İzopropil n-hekzadekanoat; Ja-fa ippkessco; Plymouth IPP; Starfol IPP; Tegester izopalm; Unimate IPP; USAF KE-5; İzopropil hekzadekanoat; Ja-fa ipp; Kessco izopropil palmitat; Heksadekanoik asidin izopropil esteri; 1-metiletil heksandekanoat; Lexol IPP; Liponate IPP; Radia 7200; Tegosoft P; 1-metiletil hekzadekanoat; 2-propil hekzadekanoat; NSC 69169; Nikkol IPP


İzopropil palmitat
142-91-6
İzopropil hekzadekanoat
Hekzadekanoik asit, 1-metiletil ester
İzopalm
Deltyl asal
Deltyl
İzopal
Propal
Tegester izopalmi
Ja-fa ippkessco
Sinnoester PIT
Crodamol IPP
Plymouth IPP
Starfol IPP
IPP'yi Unimate
Kessco IPP
Emcol-IP
İzopropil n-heksadekanoat
Wickenol 111
Stepan D-70
Emerest 2316
Nikkol IPP
Estol 103
Usaf ke-5
1-Metiletil hekzadekanoat
JA-FA Ipp
Palmitik asit, izopropil ester
Kessco izopropil palmitat
propan-2-il hekzadekanoat
Hekzadekanoik asit, izopropil ester
Tegosoft P
Liponat IPP
UNII-8CRQ2TH63M
Lexol IPP
MFCD00008993
NSC 69169
Palmitik Asit İzopropil Ester
2-propil hekzadekanoat
HSDB 2647
EINECS 205-571-1
İzopropil palmitat (NF)
İzopropil palmitat [NF]
BRN 1786567
8CRQ2TH63M
AI3-05733
CHEBI: 84262
Hekzadekanoik asit izopropil ester
Heksadekanoik asidin izopropil esteri
NCGC00164128-01
WE (2: 0 (1Me) / 16: 0)
DSSTox_CID_7104
DSSTox_RID_78312
DSSTox_GSID_27104
CAS-142-91-6
izo-propilpalmitat
Palmitik asit esterleri
palmitik asit izopropil
Radia 7200
ACMC-1BO4L
EC 205-571-1
1-metiletil heksandekanoat
SCHEMBL7743
4-02-00-01167 (Beilstein El Kitabı Referansı)
KSC489S0B
İzopropil palmitat,> =% 90
CHEMBL139055
IPP 90
DTXSID9027104
CTK3I9900
KS-00000ZAH
WLN: 15VOY1 ve 1
NSC69169
ZINC8214589
Tox21_112085
Tox21_202558
ANW-20732
LMFA07010675
NSC-69169
AKOS015902011
Tox21_112085_1
LS-2870
NCGC00164128-02
NCGC00260107-01
BS-15396
Hekzadekanoik asidizopropil n-heksadekanoat
R525
İzopropil palmitat, teknik sınıf,% 90
DB-042654
FT-0631830
P0005
1-Metiletil ester 1-metiletil heksandekanoat
D04632
SR-01000944752
J-007718
Q2631777
SR-01000944752-1
UNII-137MVX8C09 bileşeni XUGNVMKQXJXZCD-UHFFFAOYSA-N
İzopropil hekzadekanoat, Avrupa Farmakopesi (EP) Referans Standardı
İzopropil palmitat, Birleşik Devletler Farmakope (USP) Referans Standardı
İzopropil palmitat, Farmasötik İkincil Standart; Sertifikalı Referans Materyal


İzopropil palmitat yağdan elde edildiğinden, diğer yaygın yağlara benzer birçok özelliğe sahiptir.

İzopropil palmitat, diğer lipofilik maddelerin cilt penetrasyonunu artırabilen uzun zincirli oksijene bir yapıya sahiptir (Cosmetic Ingredient Review).
Diğer birçok uzun zincirli molekül gibi cildi iyileştirme, nemlendirme, anti-statik ve bağlama özelliklerine sahip olduğu bulunmuştur.
Deodorantlarda koku bileşeni olarak da kullanılmıştır.

İzopropil palmitat, Kozmetik Veritabanına göre nemlendirici, ruj, göz farı, saç kremi, kapatıcı ve her türlü yaşlanma önleyici cilt bakım ürünleri dahil olmak üzere sayısız üründe bulunmuştur.

Kullanım: Topikal Tıbbi Preparatlar, Yumuşatıcı, Nemlendirici, Kalınlaştırıcı Ajan, Çözücü, Bağlayıcı, Seyreltici.

Kullanım: İyi yayılan ve hızla emilen yağsız, yapışkan olmayan yumuşatıcı. Mükemmel nemlendirici, saç kremi, yumuşatıcı ve süper yağlayıcı madde. Cilt kremleri, losyonlar ve renkli kozmetikler.

Kullanım: Dallı zincir, düşük viskoziteli, iyi yayılma özelliklerine sahip tıkayıcı olmayan yumuşatıcı. Mükemmel dispersiyon ortamı. Tüm kozmetik uygulamalar için uygundur.

Kullanım: İzopropil palmitat, bitkisel Palmitik Asit ve petrokimyasal İzopropil Alkolün reaksiyonundan elde edilen ekonomik bir sıvı esterdir.
İzopropil palmitat, İzopropil Palmitat için Ulusal Formüler monografının gerekliliklerine uygundur.
İzopropil palmitat, yumuşak, kuru, yağlı olmayan bir his veren hafif, tıkayıcı olmayan bir yumuşatıcıdır.
İzopropil palmitat, birçok kişisel bakım ürünü uygulamasında mineral yağ, silikonlar, lanolin ve kokular için pigment bağlayıcı, seyreltici ve çözünürleştirici ajan olarak kullanılır.
IPP en iyi orijinal kapalı kaplarda serin ve kuru bir yerde saklanır.
32 ° C'nin (90 ° F) üzerinde uzun süreli depolamadan kaçının.
Donmayı önlemek için 15 ° C'nin (59 ° F) üzerinde muhafaza edin.

Kullanım: Tatlar ve Kokular, Kozmetik ve Kişisel Bakım, Temizlik ve Deterjanlar, Yapıştırıcılar ve Yağlayıcılar, Endüstriyel, Mürekkepler ve Kaplamalar, İlaç ve Veterinerlik

Potansiyel Kullanımlar:
 antistatik ajanlar
 bağlayıcı ajanlar
 yumuşatıcılar
 cilt bakımı
 çözücüler

izoamil palmitat
butil palmitat
izobutil palmitat
karvil palmitat
etil palmitat
3-heksen-1-il palmitat
metil palmitat
pentil palmitat
propil palmitat


Eş anlamlı:
 Crestalan
 crodamol IPP
 deltyl
 deltyl prime NF
 dermol IPP
 edenor IEP 19
 emcol-IP
 emerest 2316
 hallstar IPP
 hallstar IPP-NF
 heksadekanoik asit 1-metil etil ester
 heksadekanoik asit 1-metiletil ester
 heksadekanoik asit izopropil ester
 heksadekanoik asit, 1-metiletil ester
 IPP'yi birleştirmek
1- metil etil hekzadekanoat
1- metiletil hekzadekanoat
 nikkol IPP
 nikkol IPP-EX
iso dostum
 palmitato de isopropila
 palmitik asit izopropil ester
 propal
 propan-2-il hekzadekanoat
iso propil hekzadekanoat
izo propil N-hekzadekanoat
izo propil palmitat NF
iso propilpalmitat
 sinnoester PIT
 benzersiz IPP
 wickenol 111


Hekzadekanoik asit, 1-metiletil ester

IUPAC isimleri
Hekzadekanoik asit, 1-metiletil ester İzopropil Palmitat CAS 142-91-6
Hekzadekansaure-1-metiletilester
İzopropil Palmitat
İzopropil palmitat
izopropil palmitat
İzopropil palmitat

propan-2-il hekzadekanoat

Ticari isimler
CHINT: FCE (i-Propil) E C16
Crodamol IPP
DUB IPP
IPP / 98
İzopropil Palmitat
Palmester 1517
Palmester 1518
Palmsurf IPP
Aşama I REACH Kandidat
RADYA 7732
RADYA 7732K
RADYA 7733
RADYA 7735
WAGLINOL 6016
WAGLINOL 6016/98


Eş anlamlı
1-metiletil hekzadekanoat
izopropil hekzadekanoat
izopropil n-heksadekanoat
palmitik asit izopropil ester

izopropil palmitat, kişisel bakım ürünlerinde nemlendirici ve cilt bakım özelliklerini geliştirmek için kullanılır.


İzopropil palmitat Kimyasal Özellikleri, Kullanım Alanları, Üretimi

Kimyasal özellikler
Berrak renksiz sıvı

Kimyasal özellikler
İzopropil palmitat, 16 ° C'nin altında katılaşan berrak, renksiz ila soluk sarı renkli, pratik olarak kokusuz viskoz bir sıvıdır.

Kullanımlar
Farmasötik yardım (araç, yağlı).

Kullanımlar
izopropil palmitat yumuşatıcı ve nemlendiricidir, ayrıca bağlayıcı ve çözücü görevi görür.
İzopropil miristata benzer şekilde, palmitik asit (hindistancevizi veya hurma yağı) ve izopropil alkol kombinasyonundan üretilir.
enzimler bu bileşeni metabolize edebilir ve çalışmalar alerjik reaksiyonlar veya toksisite göstermez.
Bazı kaynaklar komedojenite potansiyelini gösterir.

Tanım
ChEBI: Palmitik asidin karboksi grubunun propan-2-ol ile biçimsel olarak yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir yağ asidi esteri.
Kanser metabolizmasında gözlenen metabolit.

Üretim yöntemleri
İzopropil palmitat, palmitik asidin bir asit katalizör varlığında propan-2-ol ile reaksiyonu ile hazırlanır.
Düşük sıcaklıklarda enzimatik esterleştirme ile üretilen yüksek saflıkta bir malzeme de ticari olarak mevcuttur.

İlaç Uygulamaları
İzopropil palmitat, topikal farmasötik formülasyonlarda ve aşağıdaki gibi kozmetiklerde kullanılan, iyi yayılma özelliklerine sahip, yağsız bir yumuşatıcıdır: banyo yağları; kremler; losyonlar; makyaj; saç bakım ürünleri; deodorantlar; dudak ürünleri; güneş müstahzarları; ve preslenmiş tozlar.
İzopropil palmitat, transdermal sistemler için yerleşik bir penetrasyon artırıcıdır.
Aynı zamanda kontrollü salınan perkütan filmlerde de kullanılmıştır.
Tablo I: İzopropil palmitatın kullanımları

Emniyet
İzopropil palmitat, kozmetik ve topikal farmasötik formülasyonlarda yaygın olarak kullanılmaktadır ve genellikle nispeten toksik olmayan ve tahriş edici olmayan bir malzeme olarak kabul edilmektedir.
LD50 (fare, IP): 0,1 g / kg

depolama
İzopropil palmitat, oksidasyona ve hidrolize dirençlidir ve küflenmez.
İyi kapatılmış bir kapta, 16 ° C'nin üzerinde ve ışıktan korunarak saklanmalıdır.

Düzenleyici statü
FDA Inactive Ingredients Database'e dahil edilmiştir (topikal ve transdermal preparatlar).
Birleşik Krallık'ta ruhsatlı parenteral olmayan ilaçlarda kullanılmaktadır. Kanada'da Kabul Edilebilir Tıbbi Olmayan Bileşenler Listesinde yer almaktadır.

İzopropil palmitat Hazırlama Ürünleri ve Hammaddeler
İşlenmemiş içerikler
İzopropil alkol Palmitik asit
Hazırlık Ürünleri


Tanım: Yenilenebilir bitkisel yağlardan elde edilen izopropil alkol ve palmitik asit esterinden yapılan çok işlevli yağ asidi.
Yumuşatıcı, nemlendirici, ıslatıcı ve anti-statik bir ajandır.
Biyolojik olarak kolayca parçalanabilir ve GDO içermez.
Saklama koşullarına bağlı olarak renksiz, hafif viskoz sıvı veya katı. Suda çözünmez, alkolde çözünür, aseton.

CAS: 142-91-6
INCI Adı: İzopropil palmitat

Faydaları:
Mükemmel yumuşatıcı ve yağlayıcı özelliklere sahiptir
Yapışkan olmayan, yağlı olmayan, hızlı yayılma ve etkili emilim
Islatma maddesi ve koku arttırıcı olarak yaygın olarak kullanılır
Hafif anti-statik özelliklere sahiptir
Kullanım: Emülsiyonların yağ fazına eklenir. Tipik kullanım seviyesi% 1-10.
Daha soğuk sıcaklıklarda katılaşabilir, ısınarak eski haline dönebilir.
Yalnızca harici kullanım içindir.

Uygulamalar: Banyo yağları, cilt kremleri, güneş kremleri, tıraş kremleri, yok edici kremler, saç kremleri, tıraş öncesi ve tıraş sonrası kremler, şampuanlar, banyo yağları, aerosol ter önleyiciler ve deodorantlar.

Hammadde kaynağı: İzopropil alkol ve palmitik asit
Üretim: İzopropil palmitat, izopropil alkol ve palmitik asit esterinden üretilir.
Yağ asidi esterifikasyonu, reaktif bir damıtma olarak gerçekleştirilir.
Hayvan Testi: Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir
GDO: GDO içermez
Vegan: Evet


142-91-6 [RN]
205-571-1 [EINECS]
8CRQ2TH63M
Hekzadekanoik asit 1-metiletil ester
Hekzadekanoik asit, 1-metiletil ester [ACD / İndeks Adı]
İzopropil hekzadekanoat
İzopropil palmitat [ACD / IUPAC Adı] [Wiki]
İzopropilpalmitat [Almanca] [ACD / IUPAC Adı]
MFCD00008993 [MDL numarası]
Palmitate d'izopropyle [Fransızca] [ACD / IUPAC Adı]
palmitato de isopropila [Portekizce]
propan-2-il hekzadekanoat
RT4900000
[142-91-6]
142-90-6 [RN]
1-Metiletil ester 1-metiletil heksandekanoat
1-Metiletil hekzadekanoat
1-metiletil heksandekanoat
2-propil hekzadekanoat
4-02-00-01167 (Beilstein El Kitabı Referansı) [Beilstein]
BS-15396
D04632
Deltyl
DELTYL PRIME
EINECS 205-571-1
Emcol-IP
Emerest 2316
Hekzadekanoik asit izopropil ester
Hekzadekanoik asidizopropil N-heksadekanoat
https://www.ebi.ac.uk/chebi/searchId.do?chebiId=CHEBI:84262
IPP 90
İzopal
İzopalm
izopropil hekzadekanoat
Heksadekanoik asidin izopropil esteri
İzopropil n-heksadekanoat
İzopropil palmitat (NF)
izopropil palmitat% 90
izopropil palmitat, teknoloji. % 85
İzopropilpalmitat
JA-FA I
Ja-fa ipp
Ja-fa ippkessco
Lexol IPP
Liponat IPP
NCGC00164128-01
Nikkol IPP
Palmitik asit esterleri
palmitik asit izopropil ester
Plymouth ben
ppKessco izopropil palmitat
ppPropal
ppStepan D-70
Propal
Radia 7200
Sinnoester PIT
Starfol ben
Stepan D-70
Tegosoft P
UNII: 8CRQ2TH63M
UNII-8CRQ2TH63M
BİRLEŞTİRİLMİŞ IPP
Wickenol 111
WLN: 15VOY1 ve 1


İzopropil Palmitat, tüm kozmetik uygulamalar için uygun, hızlı yayılan bir yumuşatıcıdır.


İzoporpil palmitat, kozmetikte cilt yağlayıcı olarak kullanılır. Daha yumuşak ve pürüzsüz hale getirir. Ayrıca bağlayıcı olarak da kullanılabilir.
İşlevleri (INCI)
Bağlama: Farklı kozmetik bileşenlerin kohezyonuna izin verir
Yumuşatıcı: Cildi yumuşatır ve yumuşatır.
Maskeleme: Ürünün kokusunu veya temel tadını azaltır veya engeller.
Parfümleme: Parfüm ve aromatik hammaddeler için kullanılır.

İzopropil palmitat - Kozmetikte kullanılan doku güçlendirici ve yumuşatıcı.

İzopropil palmitat, izopropil alkol ve palmitik asidin esteridir. Yumuşatıcı, nemlendirici, kıvam arttırıcı ve anti-statik bir ajandır.

İzopropil Palmitat, kozmetikler, tuvalet malzemeleri ve topikal ilaç kullanımı için standart polar yumuşatıcıdır. Aynı zamanda tatlar ve kokular için bir çözücü de kullanılabilir.


İzopropil Palmitat, palmitik asit ve İzopropil alkolün bir esteridir.
Palmitik asit, bitkilerde ve hayvanlarda doğal olarak bulunur.
Yapısında daha uzun bir karbon-hidrojen-oksijen zinciri vardır, bu onu çok daha lipofilik hale getirir, böylece cilde daha kolay nüfuz edebilir.
Renksiz ve kokusuz bir sıvıdır.


Polar olmayan yağlı bir sıvıdır.
Bu fiziksel özellik onu bir anti-statik yapar.
Statik yük herhangi bir preparasyonda kararsızlığa yol açabileceğinden ve emülsiyonu iki farklı faz yağ ve suya ayırabildiğinden, herhangi bir formülasyonda anti-statik bir maddenin işlevi çok önemlidir.
Anti-statik ajan, bu yükü nötralize edebilir ve stabiliteyi artırabilir.
İzopropil Palmitat aynı zamanda bir nemlendirici ve cilt bakım maddesidir.
Böylece cilt veya saç yüzeyinde suya dayanıklı ve nemin kaçmasına izin vermeyen bir film oluşturur.
Böylece cilde nem tasarrufu sağlar. Kuru cilt durumunda faydalıdır.
Ayrıca yapısında daha uzun bir zincire sahiptir, bu da cilde daha fazla afinite kazandırır.
İzopropil Palmitat, bir kayganlaştırıcı olarak işlev görür; kuru bileşenlerin akışına yardımcı olur.
İzopropil Palmitat ayrıca cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır.
İzopropil Palmitat, kuru toz karışımı için bağlayıcı görevi görür. Tabletleri ve kekleri sıkıştırmak için yapıştırıcı olarak da kullanılabilir.
İzopropil Palmitat nemlendirici, saç kremi, ruj, kapatıcı, göz farı ve yaşlanma önleyici ürünlerde bulunur.

Kimyasal Fonksiyon: Yumuşatıcı
Ürün Uygulamaları: Antiperspirent, Bebek Bakımı, Vücut Bakımı, Deodorantlar, Yüz Bakımı, El ve Tırnak Bakımı, Cilt Temizliği, Güneş Bakımı


Antistatik, yumuşatıcı, çözücü
DOĞAL
Bu, izopropil alkol ile palmitik asidin reaksiyonundan elde edilen bir esterdir ve berrak bir sıvıdır.
Dallanması ve düşük moleküler ağırlığı, onu kolayca emilen hafif, kuru bir yumuşatıcı yapar.


Eş anlamlı:
Hekzadekanoik asit 1-metiletil ester; Propan-2-il hekzadekanoat.


Orta yayılma özelliklerine ve yüksek yeniden doldurma özelliklerine sahip hafif yumuşatıcı. Yağda çözünen aktif maddeler için iyi bir çözündürücü.
IPP, hidrofobik olarak kaplanmış pigmentlerin çok iyi ıslatma özelliklerini gösterir.

Kolayca sürülebilen insan yapımı bir nemlendirici olan izopropil palmitat, izopropil alkol ve palmitik asit bileşiğidir.
Formülün palmitik kısmı, A vitamini ve bir antioksidandan oluşan büyük bir yağ asidi içerir.
Bu formülasyon cilde kolayca nüfuz eder ve onu daha yumuşak ve esnek hale getirmek için tasarlanmıştır.

Uygulamalar:
IPP yumuşatıcı, nemlendirici ve kıvam artırıcı olarak kullanılır.
İzopropil Palmitat nemlendiriciler, ruj, yüz bakımları, göz farı, saç kremi ve şekillendirme jeli, kapatıcı, yaşlanma önleyici ürünler, fondöten ve dudak parlatıcısında bulunur.

Başvurular
Eğirme yüzeyleri için hammadde ve tekstil için yağlama maddesi, Kauçuk işleme maddesi, Plastik yağlayıcı, Boya katkı maddesi, Mürekkep katkı maddesi. İlaçlar için katkı maddeleri Sürtünme düzenleyici

Özellikleri
Kozmetik ve farmasötik kullanım: Düşük viskoziteli yağ bazlı, cilde iyi adaptasyon. Renksiz koku yok. Krema süt losyonu, yumuşatıcı ve şampuan için uygundur.

CosIng fonksiyonları
Antistatik
Bağlayıcı
Nemlendirici
Cilt Bakım Maddesi
Çözücü
Koku İçeriği


Önemli ölçüde artan nüfus, orta sınıf nüfustaki harcanabilir gelirle birlikte yükselen yaşam standartları nedeniyle kişisel bakım ürünlerine olan talebi yönlendiriyor.
İzopropil palmitat pazarı, sabun ve deterjan ve kişisel bakım ve kozmetik gibi yüzey aktif madde bazlı endüstrilerin artan doygunluğuna bağlı olarak büyümeye tanık oluyor.
Sürdürülebilirlik ve modernizasyon, yakın gelecekte küresel izopropil palmitat pazarı için temel eğilimlerdir.

Artan satın alma gücüyle birlikte, yaşlanmayı geciktirici ürünler, nemlendiriciler ve diğer cilt bakım ürünleri gibi gelişmiş ürünlere olan talebin, öngörülen süre boyunca küresel İzopropil palmitat pazarını yönlendirmesi bekleniyor.
Bununla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri ve Tayvan'da çevreyi olumsuz etkileyebilecek bazı toksik bileşenler içerdiğinden izopropil palmitatın kullanımı yetkili makamlarca kısıtlanmıştır.
Ek olarak, soğuk preslenmiş bitki yağları ve hindistancevizi yağı gibi ikame maddelerinin mevcudiyeti, küresel izopropil palmitat pazarı için önemli bir tehdit oluşturmaktadır.


kaynağın temeli
Doğal
Sentetik
uygulama temeli
Bağlayıcı Ajan
Nemlendirici
Klimalar
Kıvamlaştırıcı Ajan
Diğerleri

Makyaj malzemeleri

Bölgesel perspektiften bakıldığında, Avrupa'nın küresel izopropil palmitat pazarında hakim paya sahip olduğu tahmin edilmektedir ve önümüzdeki yıl önemli bir büyüme kaydedecektir.
Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerine olan talebin artması gibi çeşitli büyüme faktörleri, izopropil palmitat pazarının talebini artırmaktadır.
Dahası, Kuzey Amerika küresel pazarda önemli bir paya tanık oldu ve ılımlı bir oranda büyüdü.

Küresel izopropil palmitatta küresel pazar payının dörtte birini elinde tutan Güney Asya ve Doğu Asya bölgeleri topluca.
Gibi, ekonominin kademeli olarak küreselleşmesi ve grupların artan parçalanması, dünyanın farklı alanlarının birbiriyle çok somut bir şekilde temas kurmasına hizmet etti.
Artan GSYİH ve dört katına çıkan tüketimle birlikte, Asya Pasifik’in kentsel nüfusunun hızla artması ve bunun da önümüzdeki on yıl içinde daha iyi ürün ve hizmetlere olan ihtiyacın artmasıyla birlikte kilit son pazarlarda daha fazla tüketim ve büyümeyle sonuçlanması bekleniyor.
Ayrıca, Orta Doğu ve Afrika'nın küresel izopropil palmitat pazarında nispeten ılımlı bir büyümeye sahip olduğuna tanık olunmaktadır.

Pazar büyümesi, esas olarak kozmetik endüstrisinden gelen artan talepten kaynaklanmaktadır.
İzopropil palmitat, hindistancevizi yağından elde edilen hurma yağı bazlı bir yumuşatıcıdır.
Öncelikle nemlendiriciler, güneş kremleri ve saç kremleri gibi cilt bakım ürünlerinde kalınlaştırıcı bir madde olarak kullanılır.
Aynı zamanda cilt yüzeyinde kayganlaştırıcı görevi görerek ona daha pürüzsüz bir görünüm kazandırır ve dokuyu ultra yumuşak bir dokuya dönüştürür.
İzopropil palmitat, antistatik ajanlar, bağlayıcı ajanlar, yumuşatıcılar, parfüm ajanları ve cilt bakımı gibi çeşitli kozmetik uygulamalarına sahiptir.

İzopropil Palmitat, tüm kozmetik uygulamalar için uygun, hızlı yayılan bir yumuşatıcıdır.

Yumuşatıcılar
Yumuşatıcılar, bir nemlendirici uygulandıktan sonra hissedilen cildin pürüzsüz hissinden sorumlu olan bileşenlerdir.


Nemlendiriciler kozmetik ürünlerimizde günlük kullanım için vazgeçilmez bileşenlerdir:

Koruyucu bir tabaka sağlayarak cildi korumak
Cildi nemli tutmak
Çözündürücü lipofilik aktif bileşenler
Çözünür kristalli UV filtreleri
Dispersiyon pigmentleri
Makyaj temizleyicilerinde çözücü ajan olarak görev yapmak
Bir kozmetik ürünün doğru cilt hissini belirlemede ve tüketicilerin ürünü kabul etmesini etkilemede önemli bir rol oynarlar. Her yumuşatıcı, benzersiz bir cilt hissi vermeye yardımcı olabilecek kendi cilt duyusal davranışına sahiptir. Bir yumuşatıcı ne kadar hızlı yayılırsa, genellikle o kadar hafif hisseder.

Nemlendirici, formülasyonlarda cilde yumuşaklık ve pürüzsüzlük sağlamak ve krem, merhem ve losyonların kıvamını ayarlamak için kullanılan maddelerdir.
Nemlendirici, bariyer onarımı gibi cilt hasarından sonra meydana gelebilecek çeşitli cilt reaksiyonlarına müdahale edebileceğinden tahriş edici, toksik olmayan ve hafif olmalıdır.
Nemlendiricilerin yarı katı formülasyona eklenmesi, aracın karakterini geliştirir ve aktif ilacın deriye lokal veya sistemik olarak nüfuz etmesini destekler.
İlaç molekülleri, keratinize doku olduğu için stratum korneumdan pasif difüzyon yoluyla nüfuz eder ve yarı geçirgen bir membran görevi görür.
İlacın araç içindeki konsantrasyonu, ilacın suda çözünürlüğü ve stratum corneum ile araç arasındaki yağ-su bölme katsayısı, ilacın hareket hızına karar verir.
Örnekler arasında vazelin, gliserin, izopropil palmitat, izopropil miristat ve mineral yağ bulunur.


Crodamol IPP
Kimyasal Açıklama
İzopropil Palmitat

Ürün Açıklaması
İzopropil palmitatın farmasötik derecesi. Kolay yayılan, tıkayıcı olmayan bir kuru yumuşatıcı. Gerekli HLB değeri 10'dur. Önerilen topikal kullanım seviyeleri% 0,5-5'tir. Bu ürünün Brezilya'da (BR) üretilen versiyonu farmasötik uygulamalar için tasarlanmamıştır. Diğer bölgelerde üretilen ürünlerin bulunabilirliği hakkında daha fazla bilgi için lütfen satış ofisimizle iletişime geçin.

Farmakope Uyumluluğu
FDA-IID Listelenmiştir
PhEur


Yumuşatıcılar (cildi yumuşatan maddeler) tedavinin temel bir parçasıdır.
Cilt yüzeyini kapatan ve su kaybını azaltan tıkayıcı bir tabaka bırakırlar; Üre ve gliserol gibi nemlendiricilerin (higroskopik maddeler) eklenmesi su tutmayı daha da artırabilir.
Merhemler en etkili yumuşatıcılardır, ancak yağlıdır ve çoğu insan tarafından pek kabul görmez.
Kremler kozmetik olarak daha kabul edilebilirdir, ancak epidermal bariyeri zayıflattığı için sulu kremden (yaygın olarak kullanıldığında) kaçınılmalıdır.

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.