KAPRİLİK KAPRİK ASİT

Kaprilik / kaprik asit, tamamen bitkisel yağ kaynaklarından yapılan oktanoik ve dekanoik kısa zincirli yağ asitlerinin bir karışımıdır.

Kaprilik / Kaprik Asit (C810)
Kimyasal Adı: Octanoic / Decanoic Acid

CAS #: 68937-75-7
Yağ asitleri, C8-10
EC / Liste no .: 273-086-2
CAS no .: 68937-75-7


Kaprilik / kaprik asit için son kullanım uygulamaları arasında sentetik yağlayıcılar baz stoğu, soğutma yağlayıcıları, orta zincirli trigliseritler, yangına dayanıklı hidrolik sıvılar, özel yağlar, tarım ürünleri için alkil klorürler, fosfat cevheri yüzdürme, tarım ürünleri için amidler, plastikleştirici alkol üretimi bulunmaktadır. hols, antifriz için korozyon inhibitörleri, aroma bileşikleri, parfümler, antiseptikler ve fungisitler.


Yağ asitleri, C8-10

CAS adları
Yağ asitleri, C8-10

GÖRÜNÜM
Ekşi bir kokuya sahip soluk sarı sıvı

FONKSİYON
Kaprilik asit, parfümeride kullanılan esterlerin üretiminde ve ayrıca boya üretiminde ticari olarak kullanılmaktadır.
Kaprilik asit, süt ürünleri ekipmanı, gıda işleme ekipmanı, bira fabrikaları, şarap imalathaneleri ve içecek işleme tesislerindeki ticari gıda işleme kuruluşlarında gıda ile temas eden yüzey dezenfektanı olarak kullanılan antimikrobiyal bir pestisittir.
Kaprilik asit, besin takviyesi olarak alınır.

EŞ ANLAMLI
Kaprilik (Kaprik) Asit (C8 / C10), Unifat 68, Kaprilik-Kaprik Yağ Asidi, Oktanoik Asit / Dekanoik Asit Karışımı, EDENOR C8-10 MY, Kaprilik-Kaprik Asit, KAPRİLİK-KAPRİK KARIŞIM, Emery 658 Kaprilik-Kaprik Asit, PALMERA A5608

DEPOLAMA
Serin ve kuru bir yerde saklayın, aşırı sıcak ve soğuktan kaçının. Temiz, kuru, tercihen paslanmaz çelikte, kaplarda veya epoksi fenolik astar gibi reçine astarla kaplanmış çelik varillerde saklayın.


KULLANIM VE UYGULAMALAR
Yağlayıcılar ve Gresler:
Kaprilik / kaprik asit Sentetik Yağlar, Hidrolik Akışkanlar ve Soğutucu Yağların İmalatında Kullanılmaktadır.
Kaprilik / kaprik asit, Antifrizde Korozyon ve Pas Önleyici görevi görür.
Gıda ve Lezzet: Kaprilik / kaprik asit, MCT (Orta Zincirli Trigliseridler) yapmak için ara maddedir.

Metal İşleme Sıvıları: Kaprilik / kaprik asit, Mineral Yağlar için çözücüdür
Petrol ve Gaz: Kaprilik / kaprik asit Flotasyon Yardımıdır


Bir Bakışta Uygulamalar
Kaprilik / kaprik asit, birincil olarak birçok endüstriyel işlemde ve belirli ürünlere katkı maddesi olarak kullanılır.
Kaprilik / kaprik asit, kimyasal bir ara ürün ve yağlayıcıdır, mineral yağlar için bir çözücüdür ve petrol ve gaz endüstrisinde sıklıkla kullanılan bir yüzdürme yardımcısıdır.
Kaprilik / kaprik asit, diğer yağ türlerini tolere edemeyen kişiler tarafından tıbbi olarak kullanılan orta zincirli trigliseritlerin (MCT), sentetik yağların üretiminde de kullanılır.
Kaprilik / kaprik asidin potansiyel kullanımları hakkında daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin.
Ayrıca, birçok kısa zincirli yağ asidi ürünlerimizden hangisinin uygulamanız için en iyisi olduğunu görüşmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.


UYGULAMALAR:
• Mumlar ve Balmumu
• Taşıyıcı Sıvılar
• Temizlik Maddeleri
• Köpük kesiciler
• Bağlantının kaldırılması
• Deterjan Ajanları
• Emülgatörler
• Endüstriyel Ara Ürünler
• Yağlayıcılar
• Plastifiyanlar
• Kauçuk Ara Maddeler
• Yüzey aktif maddeler
• Çözündürücüler
• Tekstil ve Deri

Yardımcılar

Dört farklı MCT türü vardır [*]:

Kaproik asit (C6)
Kaprilik asit (C8)
Kaprik asit (C10)
Laurik asit (C12)
Kaproik Asit (C6), oda sıcaklığında [*] yağlı bir sıvıdır ve kan ketonlarının üretimini artırır. Hayvansal yağlarda ve çeşitli bitkilerde bulunur.
Suda az çözünür ve hoş olmayan bir kokusu vardır [*].

Kaprilik Asit'in (C8) enerjiyi artırdığı, keton üretimini artırdığı ve kilo kaybını kolaylaştırdığı gösterilmiştir. Kanserle mücadele ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir.

Kaprik Asit (C10), kaprilik asit (C8) ile aynı özelliklerin çoğuna sahiptir (örneğin, ketonları artırır, antimikrobiyaldir ve vücut yağını azaltmaya yardımcı olabilir [*], ancak vücudun ketonlara dönüşmesi genellikle biraz daha uzun sürer [ *].

Laurik Asit (C12), hindistancevizi yağının önemli bir bileşenidir. C8 ve C10 gibi, laurik asit de antimikrobiyal özelliklere sahiptir [*]. Ancak daha büyük bir molekül olduğu için (birbirine bağlı daha fazla karbon atomu), parçalanması daha da uzun sürer ve bu nedenle keton üretimi için uygun değildir.

IUPAC isimleri
Kaprilik kaprik yağ asitleri
Yağ asidi C8-10 (çift sayılı)
Yağ asitleri C8-10 (çift sayılı)
Yağ asitleri, C6-12
Yağ asitleri, C8-1-0

Yağ asitleri, C8-10 (çift sayılı)

Nonanoik asit

Oktanoik asit ve heksanoik asit ve dekanoik asit ve Yağ asitlerinin reaksiyon kütlesi, C12-22 ve C12-22-unsatd.

Ticari isimler
C-810 Koşer
C-810L Koşer
ECORIC 60
ECORIC 80
Ecoric 810
EDENOR C8-10 MY
FAC 810
Yağ asitleri, C8-10
Fraksiyonlu Yağ Asidi C8-10
MASCID 0850, Kaprilik-Kaprik Karışımı
PALMAC
PALMATA 0810
PALMERA A5608
Philacid 0610
Philacid 0810-IC
Philacid 0810-N3
RADYASİT 0636
RADYASİT 0640
RADYASİT 0640CK
RADYASİT 0640K
RADYASİT 0641
RADIACID 5641 - Kortacid PK PRECUT
RADYASİT E0329
SINAR-FA0810
ULTRACIDE 810
ULTRACIDE 810 CH
Unioleo FA C0810


Kaprilik-Kaprik Asit - C8 / C10
CAS No. 68937-75-7 veya 67762-36-1
Genel İsim: Kaprilik-Kaprik Asit, Yağ Asitleri C8-C10
Kimyasal Adı: Caprylic Acid-Capric Acid, Octonoic-Decanoic Acid


KAPRİLİK / KAPRİK ASİT (C8C10)
Kategoriler: aminler, hayvan besinleri, havacılık yağları, betainler, karışımlar, karışımlar, deterjanlar, yumuşatıcılar, esterler, esterler, esterler, yağ asitleri, koku katkı maddeleri, el dezenfektanları, ev temizleyicileri, tıbbi katkı maddeleri, soğutma yağları, yüzey aktif maddeler
Başvurular

Tüketici ürünleri
aminler
Betaines
karışımlar
deterjanlar
el dezenfektanları
Ev temizleyicileri
yüzey aktif maddeler

Tarım
hayvan beslenmesi

Madeni Yağlar, Sıvılar ve Petrol Sahası
havacılık yağları
esterler
soğutma yağları

Kişisel Bakım
karışımlar
yumuşatıcılar
esterler

Tatlar ve Kokular
esterler
koku katkı maddeleri

Kaplamalar, Boyalar ve Mürekkepler
yağ asitleri

Gıda ve İlaç
tıbbi katkı maddesi

Kaprilik-Kaprik Asit ve Yağ Asitleri C8-C10, soluk sarı bir sıvı formundadır. Bu ürün, EEC direktifine göre tehlikeli olarak sınıflandırılmamaktadır.


Yağ asitleri, C8-10
EC Envanteri, Diğer
Yağ asitleri, C8-10
Ön Kayıt süreci, Diğer
CAS adları
Yağ asitleri, C8-10
Diğer

IUPAC isimleri
Kaprilik kaprik yağ asitleri
Yağ asidi C8-10 (çift sayılı)
Yağ asitleri C8-10 (çift sayılı)
Yağ asitleri, C6-12
Yağ asitleri, C8-1-0
Yağ Asitleri, C8-10
Yağ asitleri, C8-10
Yağ asitleri, C8-10
Yağ asitleri, C8-C10- (çift sayılı)
Nonanoik asit
Oktanoik asit ve heksanoik asit ve dekanoik asit ve Yağ asitlerinin reaksiyon kütlesi, C12-22 ve C12-22-unsatd.

Ticari isimler
C-810 Koşer
C-810L Koşer
ECORIC 60
ECORIC 80
Ecoric 810
EDENOR C8-10 MY
FAC 810
Yağ asitleri, C8-10
Fraksiyonlu Yağ Asidi C8-10
MASCID 0850, Kaprilik-Kaprik Karışımı
PALMAC
PALMATA 0810
Philacid 0610
Philacid 0810-IC
Philacid 0810-N3
RADYASİT 0636
RADYASİT 0640
RADYASİT 0640CK
RADYASİT 0640K
RADYASİT 0641
RADIACID 5641 - Kortacid PK PRECUT
RADYASİT E0329
SINAR-FA0810
ULTRACIDE 810
ULTRACIDE 810 CH
Unioleo FA C0810


Yağ asitlerinin farklı kimyasal yapıları vardır.
Bir karboksil grubu (-COOH) ve değişen uzunlukta, ancak neredeyse tamamen dalsız bir hidrokarbon zincirinden oluşurlar.
Yağ asidi adı, diğer şeylerin yanı sıra, karboksil grubu nedeniyle asidik olarak reaksiyona giren madde grubunun kimyasal özelliklerine bağlıdır.

Fraksiyonlu Yağ Asitleri
Fraksiyonlama sırasında, yağ asitleri fiziksel olarak farklı kaynama noktalarına sahip fraksiyonlara ayrılır.
Daha sonra hidrokarbon zincirlerinin uzunluğu farklılık gösterir.
Bu, streç film, kremler ve traş köpüğü gibi çeşitli uygulamalarda veya bitkisel yağ asidi esterlerinin üretiminde kullanılabilen, spesifik özelliklere sahip yüksek saflıkta yağ asitleri üretir.

Kaprilik / kaprik trigliserid, hurma çekirdeği veya hindistancevizi yağından yapılan yağlı bir sıvıdır.
Bir gliserin omurgasına bağlı kaprilik ve kaprik yağ asitlerinden oluşan karışık bir esterdir.
Kaprilik / kaprik trigliseridler, bazen yanlışlıkla, bileşimde benzer olan, ancak tipik olarak daha uzun zincirli trigliseritleri çıkarılmış olan hindistancevizi yağına atıfta bulunan fraksiyonlanmış hindistancevizi yağı olarak adlandırılır.
Kimyasal olarak konuşursak, katı yağlar ve sıvı yağlar çoğunlukla, yağ asitleri 6-12 karbon atomu arasında değişen zincirler olan trigliseritlerden oluşur, bu durumda ester kaprik (10 karbon atomu) ve kaprilikten (8 karbon atomu) oluşur.
Bu ne işe yarıyor?
Kaprilik / kaprik trigliserid, cilt yüzeyinde bir bariyer oluşturarak nem kaybını azaltarak cilt kuruluğunu azaltmaya yardımcı olur.
Yağlı dokusu kalınlaşmaya yardımcı olur ve kayganlık sağlar, bu da losyonlarımızın ve doğal güçlü deodorantlarımızın kolay uygulanmasına yardımcı olur ve dokunuştan sonra yağsız bir görünüm bırakır.


Kaprilik / kaprik trigliseritler, hindistan cevizi ve hurma çekirdeği yağlarında daha düşük seviyelerde doğal olarak meydana gelir, ancak bu saf bileşeni yapmak için, yağlar bölünür ve spesifik yağ asidi (kaprik asit ve kaprilik asit izole edilir ve gliserin omurgası ile yeniden birleştirilerek saf hale getirilir. daha sonra kil, ısı ve buhar kullanılarak daha da saflaştırılan (ağartılan ve kokusu giderilen) kaprik / kaprilik trigliserit.
Başka hiçbir katkı maddesi veya işlem yardımcısı kullanılmamaktadır.

Caprylic/capric acid is a mixture of octanoic and decanoic short-chain fatty acids made entirely from vegetable oil sources.

Caprylic/Capric Acid (C810)
Chemical Name: Octanoic/Decanoic Acid

CAS#: 68937-75-7
Fatty acids, C8-10
EC / List no.: 273-086-2
CAS no.: 68937-75-7


End-use applications for Caprylic/capric acid include synthetic lubricants base stock, refrigeration lubricants, medium chain triglycerides, fire resistant hydraulic fluids, tailored fats, alkyl chlorides for agricultural products, phosphate ore floatation, amides for agricultural products, production of plasticizer alco-hols, corrosion inhibitors for antifreeze, flavor compounds, perfumes, antiseptics, and fungicides.


Fatty acids, C8-10

CAS names
Fatty acids, C8-10

APPEARANCE
Pale yellow liquid with a rancid odor

FUNCTION
Caprylic acid is used commercially in the production of esters used in perfumery and also in the manufacture of dyes. 
Caprylic acid is an antimicrobial pesticide used as a food contact surface sanitizer in commercial food handling establishments on dairy equipment, food processing equipment, breweries, wineries, and beverage processing plants. 
Caprylic acid is taken as a dietary supplement.

SYNONYMS
Caprylic (Capric) Acid (C8/C10), Unifat 68, Caprylic-Capric Fatty Acid, Octanoic Acid/Decanoic Acid Blend, EDENOR C8-10 MY,  Caprylic-Capric Acid, CAPRYLIC-CAPRIC MIXTURE,Emery 658 Caprylic-Capric Acid,PALMERA A5608

STORAGE
Keep in a cool and dry place, avoid extreme heat and cold. Store in clean, dry, preferably stainless steel, vessels or steel drums coated with resin lining such as epoxy phenolic lining.


USES & APPLICATIONS
Lubricants and Greases: 
Caprylic/capric acid is Used in the Manufacture of Synthetic Lubricants, Hydraulic Fluids and Refrigerant Lubricant. 
Caprylic/capric acid acts as a Corrosion and Rust Inhibitor in Antifreeze
Food and Flavor: Caprylic/capric acid is intermediate to make MCT (Medium Chain Triglycerides)

Metal Working Fluids: Caprylic/capric acid is solubilizer for Mineral Oils 
Oil and Gas: Caprylic/capric acid is Flotation Aid


Applications At-a-Glance
Caprylic/capric acid is used primarily in many industrial processes and as an additive to certain products. 
Caprylic/capric acid is a chemical intermediate and lubricant, a solubilizer for mineral oils and a flotation aid frequently used in the oil and gas industry. 
Caprylic/capric acid is also employed in the production of medium chain triglycerides (MCT), synthetic fats that are used medicinally by people unable to tolerate other types of fat.
For more information about potential uses of Caprylic/capric acid , please contact us 
You can also contact us to discuss which of our many short-chain fatty acid products is best for your application.


APPLICATIONS:
• Candles and Wax
• Carrier Fluids
• Cleaning Agents
• Defoamers
• Deinking
• Detergent Agents
• Emulsifiers
• Industrial Intermediates
• Lubricants
• Plasticizers
• Rubber Intermediates
• Surfactants
• Solubilizers
• Textile and Leather

Auxiliaries

There are four different kinds of MCTs [*]:

Caproic acid (C6)
Caprylic acid (C8)
Capric acid (C10)
Lauric acid (C12)
Caproic Acid (C6) is an oily liquid at room temperature [*] and boosts the production of blood ketones. It’s found in animal fats and several plants. 
It is slightly soluble in water and has an unpleasant odor [*].

Caprylic Acid (C8) has been shown to increase energy, boost ketone production, and facilitate weight loss. It possesses cancer-fighting and antimicrobial properties. 

Capric Acid (C10) has many of the same properties of caprylic acid (C8) (e.g., boosts ketones, is antimicrobial, and can help reduce body fat [*], but generally takes a bit longer for the body to process into ketones [*].

Lauric Acid (C12) is a major component of coconut oil. Like C8 and C10, lauric acid also possesses antimicrobial properties [*]. But because it’s a bigger molecule (more carbon atoms connected together), it takes even longer to break down and therefore isn’t optimal for ketone production.

IUPAC names
Caprylic capric fatty acids
Fatty acid C8-10 (even numbered)
Fatty acids C8-10 (even numbered)
Fatty acids, C6-12
Fatty acids, C8-1-0

Fatty acids, C8-10 (even numbered)

Nonanoic acid

Reaction mass of octanoic acid and hexanoic acid and decanoic acid and Fatty acids, C12-22 and C12-22-unsatd.

Trade names
C-810 Kosher
C-810L Kosher
ECORIC 60
ECORIC 80
Ecoric 810
EDENOR C8-10 MY
FAC 810
Fatty acids, C8-10
Fractionated Fatty Acid C8-10
MASCID 0850, Caprylic-Capric Blend
PALMAC
PALMATA 0810
PALMERA A5608
Philacid 0610
Philacid 0810-IC
Philacid 0810-N3
RADIACID 0636
RADIACID 0640
RADIACID 0640CK
RADIACID 0640K
RADIACID 0641
RADIACID 5641 - Kortacid PK PRECUT
RADIACID E0329
SINAR-FA0810
ULTRACIDE 810
ULTRACIDE 810 CH
Unioleo FA C0810


Caprylic-Capric Acid – C8/C10
CAS No. 68937-75-7 or 67762-36-1
Generic Name: Caprylic-Capric Acid, Fatty Acids C8-C10
Chemical Name: Caprylic Acid-Capric Acid, Octonoic-Decanoic Acid


CAPRYLIC/ CAPRIC ACID (C8C10)
Categories: amines, animal nutrition, aviation lubes, betaines, blends, blends, detergents, emollients, esters, esters, esters, fatty acids, fragrance additives, hand sanitizers, household cleaners, medicinal additives, refrigeration lubes, surfactants
Applications

Consumer Products
amines
betaines
blends
detergents
hand sanitizers
household cleaners
surfactants

Agriculture
animal nutrition

Lubricants, Fluids & Oilfield
aviation lubes
esters
refrigeration lubes

Personal Care
blends
emollients
esters

Flavors & Fragrances
esters
fragrance additives

Coatings, Paints & Inks
fatty acids

Food & Pharma
medicinal additiv

Caprylic-Capric Acid and Fatty Acids C8-C10 are in the form of a pale yellow liquid. This product is not classified as dangerous according to the EEC directive.


Fatty acids, C8-10
EC Inventory, Other
Fatty acids, C8-10
Pre-Registration process, Other
CAS names
Fatty acids, C8-10
Other

IUPAC names
Caprylic capric fatty acids
Fatty acid C8-10 (even numbered)
Fatty acids C8-10 (even numbered)
Fatty acids, C6-12
Fatty acids, C8-1-0
Fatty Acids, C8-10
Fatty acids, C8-10
Fatty acids, C8-10
Fatty acids, C8-C10-(even numbered)
Nonanoic acid
Reaction mass of octanoic acid and hexanoic acid and decanoic acid and Fatty acids, C12-22 and C12-22-unsatd.

Trade names
C-810 Kosher
C-810L Kosher
ECORIC 60
ECORIC 80
Ecoric 810
EDENOR C8-10 MY
FAC 810
Fatty acids, C8-10
Fractionated Fatty Acid C8-10
MASCID 0850, Caprylic-Capric Blend
PALMAC
PALMATA 0810
Philacid 0610
Philacid 0810-IC
Philacid 0810-N3
RADIACID 0636
RADIACID 0640
RADIACID 0640CK
RADIACID 0640K
RADIACID 0641
RADIACID 5641 - Kortacid PK PRECUT
RADIACID E0329
SINAR-FA0810
ULTRACIDE 810
ULTRACIDE 810 CH
Unioleo FA C0810


Fatty acids have different chemical structures. 
They consist of a carboxyl group (-COOH) and a hydrocarbon chain of varying length, but almost exclusively unbranched. 
The name fatty acid is due, among other things, to the chemical properties of the substance group, which reacts acidically due to its carboxyl group.

Fractionated Fatty Acids
During fractionation, fatty acids are physically separated into fractions with different boiling points. 
They then differ in the length of their hydrocarbon chain. 
This produces high-purity fatty acids with specific properties, which can be used in a variety of applications, such as cling film, creams and shaving foam, or for the production of vegetable fatty acid esters.

Caprylic / capric triglyceride is an oily liquid made from palm kernel or coconut oil. 
It is a mixed ester composed of caprylic and capric fatty acids attached to a glycerin backbone. 
Caprylic/capric triglycerides are sometimes erroneously referred to as fractionated coconut oil, which is similar in composition but typically refers to coconut oil that has had its longer chain triglycerides removed. 
Chemically speaking, fats and oils are made up mostly of  triglycerides whose fatty acids are chains ranging from 6–12 carbon atoms, in this case the ester is comprised of capric (10 carbon atoms) and caprylic (8 carbon atoms).
What does it do?
Caprylic/capric triglyceride creates a barrier on the skin's surface, which helps to reduce skin dryness by decreasing the loss of moisture. 
Its oily texture helps to thicken and provides a slipperiness, which helps make our lotions and natural strength deodorants easy to apply and leaves a non-greasy after-touch.


Caprylic/capric triglycerides are naturally occurring in coconut and palm kernel  oils at lower levels but to make this pure ingredient, the oils are split and the specific fatty acid (capric acid and caprylic acid are isolated and recombined with the glycerin backbone to form the pure capric/caprylic triglyceride which is then further purified (bleached and deodorized) using clay, heat and steam. 
No other additives or processing aids are used.

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.