KATHON CG

KATHON CG, durulanan cilt ve saç bakım ürünleri için geniş spektrumlu, hızla biyolojik olarak parçalanabilen bir koruyucudur.
KATHON CG, ürün performansını sağlamak ve mikrobiyal kontaminasyona karşı koruma sağlamak üzere tasarlanmıştır.
KATHON CG, iyi ve kötü bakterilere, küflere ve mayalara karşı mükemmel antimikrobiyal aktivite sergiler.
KATHON CG, durulanan kişisel bakım ürünlerinde koruyucu olarak başarılı bir kullanım geçmişine sahiptir.
KATHON CG, durulanan kişisel bakım uygulamaları için oldukça etkili bir koruyucudur.
KATHON CG iyi kurulmuş, geniş spektrumlu ve biyolojik olarak parçalanabilirdir.

Kathon CG, geniş spektrumlu, hızla biyolojik olarak parçalanabilen bir koruyucudur.
KATHON CG'nin çevresel olarak kabul edilebilir, biyolojik olarak birikim yapmayan ve kozmetik ürünlere hiçbir renk veya koku kazandırmayan faydalar sunar.
KATHON CG, üretimde kullanım kolaylığı için basit su bazlı formülasyondur.
Kathon CG şampuanlar, saç kremleri, vücut yıkama/duş jelleri ve sıvı el sabunları gibi durulanan saç ve cilt bakım ürünlerinde kullanılır.

Kathon CG, koruyucu fayda sağlayan metilkloroizotiazolinon ve metilizotiazolinon kombinasyonunun ticari adıdır.
1970'lerin ortalarında kozmetiğe giren KATHON CG, tüketicilerde çok sayıda duyarlılığa yol açtı.
Bu, KATHON CG'nin durulama ürünleri dışındaki kozmetiklere dahil edilmemesine yol açtı.
KATHON CG, parabenlerin daha iyi bir güvenlik geçmişine sahip olmasına ve hassaslaştırıcı bir reaksiyona neden olma insidansının daha düşük olmasına rağmen, parabenler yerine birçok üründe kullanılmaktadır.

KATHON CG'nin Özellikleri ve Faydaları:
-Birçok bakteri, maya ve küfe karşı üstün geniş spektrumlu aktivite
-Hızlı bir şekilde biyolojik olarak parçalanır, biyolojik olarak birikmez ve çevrede kalıcı değildir
-Durulanabilen kozmetik ürünler için tipik bir pH aralığı üzerinde etkilidir
-Düşük kullanım seviyelerinde çok etkilidir, tedavi maliyeti avantajı sağlar
-Dünya çapında onaylı
-Formaldehit salmaz
-Üretimde kullanım kolaylığı için basit su bazlı formülasyon
-Son ürüne renk veya koku verilmez
-Önerilen konsantrasyon seviyelerinde düşük cilt hassasiyeti riski
-Vegan

KATHON CG'nin Kullanım Alanları:
-Yapıştırıcılar/yapıştırıcılar
-Bağlayıcılar
-Köpük banyoları
-Temizlik maddeleri
-Soğutma kulesi suyu
-Kozmetik, özellikle şampuanlar
-Kürleme maddeleri
-Deterjanlar
-Kumaş yumuşatıcılar
-Dolgular
-Saç ve vücut jelleri
-Ev temizlik ürünleri
-Jet yakıtları
-Lateks emülsiyonları
-maskaralar
-Metal işleme sıvıları
-Süt örneklemesi
- Nemli tuvalet kağıdı
-Yağ ve soğutma sıvıları
-Boyalar
-Tarım ilacı
-Sıhhi ürünler
-pigmentler
-Cilalar
-koruyucular
-Baskı mürekkepleri
-Radyografi
-Şampuanlar
-Kağıt fabrikalarında balçık kontrolü
-Sabunlar

KATHON CG Uygulamaları:
-Şampuan
-Saç Kremi
-Vücut yıkama
-Duş jelleri
-Yüz yıkamak
-Sıvı el sabunu

KATHON CG nedir?
Kathon CG veya izotiazolinon, iki kimyasalın (Kloro-2-metil-A-izotiazolin-3-on ve 2-metil-4-izotiaszolin-3-on) bir karışımıdır.
KATHON CG, kozmetik ve ticari ev ürünlerinde yaygın olarak kullanılan bir koruyucudur.
KATHON CG, kesme sıvıları için endüstriyel bir koruyucu olarak da kullanılır.

KATHON CG nelerde bulunur?
-Kremler / Losyonlar
-Şampuanlar
-Temizleyiciler
-Yıkama malzemeleri

Kathon CG, şampuanlar, saç kremleri, sıvı sabunlar, vücut yıkama ürünleri ve duş jelleri gibi durulanarak çıkarılabilen kişisel bakım ürünleri için geniş spektrumlu bir koruyucudur.
KATHON CG ayrıca çok amaçlı temizleyicilerde, zemin ve mobilya cilalarında ve cilalarında, otomotiv yıkamalarında, cilalarda ve cilalarda, oda spreylerinde, nemli süngerlerde ve havlularda kullanım görmektedir.

Kathon CG, pozitif ve negatif bakteriler, maya ve küfe karşı etkili olan olağanüstü bir antimikrobiyal ajandır.
Kathon CG'deki aktif bileşenler, kombinasyon halinde kullanılan iki izotiazolinondur: metilizotiazolinon (C4H5NOS) ve metilkloroizotiazolinon (C4H4ClNOS).
Bu aktif bileşenler, sulu bir çözelti içinde inert tuzlarla formüle edilir.

KATHON CG'nin geniş spektrumlu aktivitesi, önerilen kullanım seviyelerinde düşük toksisitesi ve mükemmel kimyasal uyumluluğu nedeniyle Kathon CG, formül oluşturuculara diğer ticari koruyuculara ekonomik ve çevresel olarak kabul edilebilir bir alternatif sunar.
KATHON CG, geniş bir pH aralığında düşük konsantrasyonlarda etkilidir ve çeşitli yüzey aktif maddeler ve emülgatörlerle uyumludur.
Kathon CG, dünya çapında kullanım için onaylanmıştır.
KATHON CG, kozmetik ürünlere renk veya koku vermez, biyolojik olarak birikmez ve hızla biyolojik olarak parçalanabilir.

Geniş bir kullanım alanına sahip olan Kathon CG, isothiazolinone grubunun temsilcilerinden biridir.
Endüstriyel ve kozmetik ürünlerdeki uygulama alanları dikkate alındığında su ve toprak için kirletici, organizmalar için toksik olabilir.
Solucanların organik maddesi olarak bilinen vermikompost, toprak içeriğinin artmasının yanı sıra bitki biyokütlesinin üretimini arttırması açısından önemli özelliklere sahiptir.
Bu çalışmada, insanlar ve hayvanlar için önemli bir besin kaynağı olan yem bezelyesine (Pisum sativum spp. arvence) Kathon CG uygulanmış ve Kathon CG kimyasalının hayvanlar üzerinde oluşturduğu stresi azaltmak için sıvı solucan gübresi ile muamele edilmiştir. bitki.
İlk adım olarak EC50/2, EC50 ve EC50 × Kathon CG'nin 2 değeri belirlendi.
Bu konsantrasyonlar bitkiye uygulanmış ve 48 ve 72 saat sonunda biyokimyasal etkiler (toplam protein, H ₂ O ₂ ve MDA miktarları, SOD aktivitesi) incelenmiştir.
Deneyin ikinci aşamasında, aynı kimyasal, aynı miktarda sıvı solucan gübresi ile koşullar sabit tutularak uygulanmış ve aynı biyokimyasal parametreler incelenmiştir.
Vermikompostun iyileştirici özellikleri, sıvı solucan kompostu olan ve olmayan solucan gübresi ile karşılaştırıldı.
İstatistiksel veriler kontrol grubu ile karşılaştırıldığında, sonuçlar bu iki durum arasında anlamlı bir fark ortaya koydu (p < 0.05).

KATHON CG'nin Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri:
KATHON CG'nin Kimyasal Tanımlaması:
KATHON CG koruyucusunun aktif bileşenleri, IUPAC isimlendirme sistemi tarafından 5-kloro-2-metil-4-izotiazolin-3-on ve 2-metil-4-izotiazolin-3-on olarak tanımlanan iki izotiazolinondur.

KATHON CG'nin Önerilen Kullanım Talimatları:
KATHON CG koruyucu için önerilen maksimum kullanım seviyesi, durulanan ürünlerde tedarik edildiği şekliyle ürünün ağırlığına göre %0,1 (milyonda 15 kısım aktif bileşen) ve kalıcı ürünlerde %0,05'tir (milyonda 7,5 kısım aktif bileşen).
Kişisel bakım formülasyonlarının bileşenleri önemli ölçüde farklılık gösterdiğinden ve koruyucuların etkisi üzerinde etkisi olabileceğinden, her üreticiyi kullanımda KATHON CG'nin etkinliğini ve kararlılığını doğrulamaya teşvik ediyoruz.

Kathon CG, Danimarka'da en sık kullanılan kozmetik ürünlerin 156'sında belirlendi.
Kozmetik ürünlerin %42'sinin Kathon CG içerdiği tespit edildi. 
Kathon CG'deki 3:1 klorometil izotiazolinon (CMI): metil izotiazolinon (MI) oranının Kathon CG korunmuş kozmetik ürünlerinin %41'inde bozulduğu bulundu.
Bozulan CMI/MI oranı, %29 "durulama" ve %73 "bırakma" kozmetik ürünlerinde gösterildi.
KATHON CG, izotizaolinonların keton grubunun kozmetik ürünlerdeki diğer bileşenlerle kimyasal reaksiyonunun Kathon CG'nin CMI/MI oranını bozabileceği ileri sürülmektedir.
Çalışmanın sonuçları, Kathon CG'nin kozmetik ürünlerde kullanımı ve ayrıca alerjik reaksiyon için test materyali ile ilgili olarak tartışılmıştır.

Aktif bileşenler olarak 5-kloro-2-metil-4-izotiazolin-3-on ve 2-metil-4-izotiazolin-3-on içeren bir kozmetik koruyucu olan Kathon CG, kontakt dermatitin sık görülen bir nedeni gibi görünmektedir. 
Kathon CG'nin yaklaşık 5 yıl sonra tanıtıldığı Amerika Birleşik Devletleri'nde, kozmetik ve tuvalet malzemeleri için bu koruyucu sistemin kullanımı hızla artıyor.
Şüphesiz bu ülkede yakında temas duyarlılığı vakaları ortaya çıkacaktır.
Çoğu temas alerjisi vakası, (hafif) hasarlı cilt üzerinde nemlendirici kremlerin kullanılmasından kaynaklanır.
Daha önce sağlıklı olan ciltte, özellikle de yüzde kozmetik ürünlerin kullanımıyla hassasiyet oluşur, ancak daha az sıklıkta görülür.
Durulama ürünleri, ürün ve alerjenin su ile seyreltilmesi ve ayrıca cilt ile kısa bir temas süresi nedeniyle Kathon CG'ye karşı temas alerjik reaksiyonlarının indüklenmesi ve ortaya çıkarılması için önemli bir potansiyele sahip görünmüyor.

Kathon CG (Kozmetik Sınıf), metilizotiazolinon (%1.125), metilkloroizotiazolinon (%0.375), magnezyum nitrat ve magnezyum klorür (%23) ve su (%75) karışımıdır.
İzotiazolinonlar, gram pozitif ve gram negatif bakteri, mantar ve alglere karşı antimikrobiyal özelliklerinden dolayı biyosit olarak kullanılan heterosiklik bileşiklerdir.
Kathon CG, çok çeşitli kozmetik, hijyen ve kişisel bakım ürünlerinde izin verilen maksimum 7,5 ppm (kalıcı ürünler) ve 15 ppm (yıkama ürünleri) konsantrasyonlarında kullanılır.
KATHON CG, konsantrasyonların daha yüksek olabileceği endüstride de kullanılmaktadır.
Kathlon CG, 1980'lerde standart seriye 100 ppm konsantrasyonda bir alerjen olarak dahil edildi ve halen hem işyerinde hem de evde en yaygın alerjenlerden biridir.

KATHON CG'nin Uygulamaları:
-Kişisel Bakım
-Saç Bakımı
-Cilt bakımı

KATHON CG'nin Faydaları:
-Kişisel Bakım
-Geniş spektrum
-FA Bağışçısı Olmayan
-Paraben içermez
-Vegan 

KATHON CG'nin İşlevleri:
-Kişisel Bakım
-koruyucular

KATHON CG SANAYİ:
-Makyaj malzemeleri

KATHON CG ÜRÜN SINIFI:
-Koruyucular/antimikrobiyaller
-acs/reaktif

KATHON CG'NİN DİĞER ÖZELLİKLERİ:
Menşei: Sentetik
Raf ömrü: mfg'den 1 yıl. tarih
Yük Sınıflandırması: NMFC 43940 ALT 2 SINIF 85
Koşer Durumu: Koşer Değil
Parlama Noktası: > 100øC
Erime Noktası: Yok
API: HAYIR
Alerjen: HAYIR
Hazmat: EVET
Molekül Ağırlığı: 149.60 g/mol

Arka Plan Kathon CG, metilkloroizotiazolinon ve metilizotiazolinon kombinasyonu, kozmetikte ve ayrıca ev temizlik ürünlerinde, boyalar ve yapıştırıcılar gibi endüstriyel ürünlerde koruyucu olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır.
KATHON CG, alerjik kontakt dermatitte önemli bir duyarlılaştırıcı ajan olarak ortaya çıkmıştır.

KATHON CG Özellikleri:
Görünüm: Berrak Sıvı
Renk: Afa ≤ 100
Özgül ağırlık: 1,21 g/cm³ (25°C)
pH: 1,7 - 3,7 (üretim şekliyle)
Stabilite: Ortam sıcaklıklarında en az 1 yıl ve 50°C'de en az 6 ay stabildir.
Önerilen kullanım seviyesi: Sağlandığı gibi %0,06 ila %0,10 (kişisel bakım formülasyonlarındaki farklılıklar ve mikrobiyal kontaminasyona duyarlılıkları nedeniyle dozaj seviyeleri testlerle doğrulanmalıdır)

Sektörler: Kişisel Bakım

KATHON CG'NİN GÖRÜNÜŞÜ:
Berrak renksiz sıvı.

KATHON CG'NİN İŞLEVİ:
KATHON CG koruyucu, kişisel bakım ürünlerinde kullanılan Gram pozitif ve Gram negatif bakteri, küf ve mayalara karşı üstün antimikrobiyal aktivite gösterir.

EŞ ANLAMLI
Kathon CG; Metilizotiazolin; Unikon K; asit; Piror P109; Mitco CC 32 L; Grotan TK2; Cl+Me-izotiazolinon

KATHON CG'NİN DEPOLANMASI:
KATHON CG'yi sıkıca kapatılmış bir kapta saklayın.
KATHON CG'yi serin, kuru, iyi havalandırılan bir alanda, uyumsuz maddelerden veya tutuşabilir/yanıcı maddelerden uzakta saklayın.

Eş anlamlı:
5-Kloro-2-metil-4-izotiazolin-3-on + 2-metil-4-izotiazolin-3-on, suda 3:1
asit
Algucid CH50
Amerstat 250
Öksil K 100
Cl+Me-izotiazolinon
Fennosan IT 21
Grotan K
Grotan TK2
GR 856 İzolin
Kathon 886 MW
Kathon CG
Kathon DP
Kathon LX
Kathon UT
Kathon WT
MCI/MI
Mergal K7
Meta GT
Metatin GT
Metilkloroizotiazolinon/Metilizotiazolinon
Mitco CC 32 L
Paretol
Parmetol DF 35, -DF 12, -A23, -K50, -K40, -DF 18
P3 Multan D
Piror P109
Özel Mx 323

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.