Nipagin A

Kimyasal ad
Etil 4-Hidroksibenzoat


INCI tanımı
Etilparaben
Ürün özellikleri *)
Görünüm (20 ° C): Beyaz veya hemen hemen beyaz kristal toz.
Kimyasal ve fiziksel veriler
Erime noktası: 115 - 118 oC
Assayacc. BP / PH.Eur:% 98.0 - 102.0


IUPAC adı
Etil 4-hidroksibenzoat
Diğer isimler
Etil paraben;
Etil parahidroksibenzoat;
Etil para-hidroksibenzoat;
Etil p-hidroksibenzoat;
4-Hidroksibenzoik asit etil ester

Tanımlayıcılar
CAS Numarası: 120-47-8


Etilparaben, 4-hidroksibenzoik asidin karboksi grubunun etanol ile biçimsel olarak yoğunlaşmasından kaynaklanan bir etil esterdir, Antimikrobiyal bir gıda koruyucu, bir antifungal madde, bir bitki metaboliti ve bir fitoöstrojen olarak rol oynar. Bu bir paraben ve bir etil esterdir.

Kozmetik ve Kişisel Bakımda Kullanılan Antimikrobiyal Koruyucu.


Kullanımlar
Nipagin A, çok çeşitli kozmetik, tuvalet malzemeleri ve topikal farmasötik ürünlerin korunması için tasarlanmış geniş spektrumlu bir antimikrobiyal ajandır.
Nipagin A, hem durulama hem de durulama formülasyonlarını korumak için uygundur.

Başvurular
Nipagin A'nın tipik kullanım konsantrasyonları% 0.1 - 0.3'tür.
P-Hidroksibenzoik asit esterlerin kombinasyonları, ör. Nipasol M, Nipagin M veya Nipabutyl ile tek tek esterlere kıyasla daha yüksek aktivite sergiler.


Kuruluş
Nipagin A, çoğu yağda, balmumunda, yağlı alkollerde serbestçe çözünür, ancak suda nispeten düşük çözünürlüğe sahiptir.
Düşük suda çözünürlük, esterlerin mikrobiyolojik etkinliğini etkilemez.
Koruma gerektiren çoğu formülasyon önemli miktarda su içerir.
Bu, Nipagin A'nın doğrudan formülasyona doğrudan eklenemeyeceği anlamına gelebilir.
Bununla birlikte, diğer birleştirme yöntemleri oldukça basittir ve aşağıda listelenmiştir.


Etilparaben (etil para-hidroksibenzoat), p-hidroksibenzoik asidin etil esteridir. Formülü HO-C6H4-CO-O-CH2CH3'tür. Parabenler olarak bilinen bileşikler sınıfının bir üyesidir.

Antifungal koruyucu olarak kullanılır. Gıda katkı maddesi olarak E214 E numarasına sahiptir.

Etilparabenin sodyum tuzu olan sodyum etil para-hidroksibenzoat aynı kullanımlara sahiptir ve E215 olarak verilmiştir.


Suda çözünme
Nipagin A'nın çözünürlüğü, suyun sıcaklığı yükseldikçe büyük ölçüde artar.
Bu nedenle, Nipagin A eklenmeden önce uygun miktarda su 60-100 ° C'ye ısıtılarak bir konsantre yapılabilir.
Bu konsantre daha sonra, ester konsantrasyonunun normal ortam sıcaklıklarında formülasyondaki çözünürlüğünü aşmaması koşuluyla formülasyona eklenebilir.
Organik çözücüler içinde çözülür Nipagin A, polar organik çözücüler içinde kolaylıkla çözünür.
Böyle bir çözücünün zaten bir formülasyonun parçası olduğu durumlarda, bir Nipagin A konsantresi eklemeden önce hazırlanabilir.
Uygun bir çözücü formülasyonun bir parçası değilse, oldukça konsantre bir çözelti, örn. Etanolde% 32, bu da son üründe önemsiz kalıntı etanol seviyeleri verir.

Yağlarda, emülgatörlerde vb. Çözündürme
Nipagin A, lipofilik bileşenlerde kolaylıkla çözünür ve herhangi bir emülsifikasyon aşamasından önce bir miktar ısıtma ile yağ fazına ilave edilerek bir formülasyona dahil edilebilir.
Emülsiyonlar gibi çok fazlı sistemlerde, yeterli korumayı sağlamak için çoğu zaman diğer yöntemlerden herhangi biri ile sulu çözünmenin bir kombinasyonunun kullanılması tavsiye edilir.
Ester, maksimum çözünürlüğüne kadar suya dahil edilebilir ve diğer miktarlar, uygun şekilde yağ fazında veya çözücüde çözündürülebilir.

pH kararlılığı
Nipagin A, 4-8 arası geniş bir pH aralığında tamamen stabil kalır.
Genel olarak formülasyonun pH'ı ne kadar düşükse, Nipagin A o kadar aktiftir.
Bu, formülasyonun pH'ı daha asidik olduğunda daha düşük bir kullanım konsantrasyonuna neden olabilir.

Sıcaklık kararlılığı
Nipagin A 80 ° C'ye kadar stabildir

Çözünürlük
Nipagin A'nın farklı çözücüler içindeki çözünürlüğü gösterilmiştir
aşağıdaki tabloda.
Çözücü% (w / w)
Su 10 ° C 0,06
Su 25 ° C 0.11
Su 80 ° C 0,86
Su 100 ° C 1,7
Aseton 46
Metanol 45
Etanol 41
Propilen Glikol 20
Gliserol 0.5
Bitkisel yağlar (fıstık) 1.0
Sıvı parafin 0.025

Mikrobiyal Aktivite
Nipagin A, çok çeşitli bakteri, maya ve küflere karşı mikrobiyostatik aktivite gösterir.
Bu, farklı mikroorganizma gruplarının örneklerine karşı Nipagin A'nın minimum inhibitör konsantrasyonunu (MIC) gösteren aşağıdaki tablo ile gösterilmektedir.

Mikroorganizmalar MİK seviyesi (%)
Gram Negatif Bakteriler
Pseudomonas aeruginosa 0.10
Escherichia coli 0.05
Klebsiella aerojenleri 0.05
Klebsiella pneumoniae 0.05
Serratia marcescens 0.05
Proteus vulgaris 0.06
Salmonella enteritidis 0.05
Salmonella typhi 0.10


Mikroorganizmalar MİK seviyesi (%)
Gram Pozitif Bakteriler
Stpahylococcus aureus 0.07
Streptococcus haemolyticus 0.06
Bacillus cereus 0.025
Bacillus subtilis 0.10
Lactobacillus buchneri 0.06


Mayalar
Candida albicans 0.07
Saccharomyces cerevisiae 0.05


Kalıplar
Aspergillus niger 0.04
Penicillium digitatum 0.025
Rhizopus zencileri 0,025


Etilparaben
ETİL 4-HİDROKSİBENZOAT
120-47-8
Etil paraben
Etil p-hidroksibenzoat
Mycocten
4-Hidroksibenzoik asit etil ester
Etil parasept
Etil parahidroksibenzoat
Easeptol
Etil buteks
p-Hidroksibenzoik asit etil ester
Tegosept E
Napagin A
Nipagin A
Nipazin A
Solbrol A
Sobrol A
Benzoik asit, 4-hidroksi-, etil ester
p-Karbethoksifenol
Aseptoform E
Mekkings E
Aseptin A
Bonomold OE
Etil p-oksibenzoat
Etil-p-hidroksibenzoat
Etil-4-hidroksibenzoat
Etil para-hidroksibenzoat
p-Oxybenzoesaeureaethylester
4-Hidroksi-benzoik asit etil ester
4-Karbethoksifenol
NSC 23514
p-Hidroksibenzoat etil ester
Etilparaben [NF]
9001-05-2
UNII-14255EXE39
4-Hidroksibenzoik asit, etil ester
4- (Etoksikarbonil) fenol
Para-hidroksibenzoik asit etil ester
Etilester kyseliny p-hidroksibenzoove
MFCD00002353
Benzoik asit, p-hidroksi-, etil ester
Ester etylowykwasu p-hydroksybenzoesowego
E214
Etilparaben (NF)
14255EXE39
NCGC00160654-01
Karbethoksifenol
DSSTox_CID_2528
WLN: QR DVO2
DSSTox_RID_76615
DSSTox_GSID_22528
Etil 4-hidroksibenzoat,% 99
Caswell No. 447
p-Hidroksibenzoik asit, etil ester
CAS-120-47-8
HSDB 938
EINECS 204-399-4
p-Oxybenzoesaeureaethylester [Almanca]
EPA Pestisit Kimyasal Kodu 061202
BRN 1101972
Etil kemosept
AI3-30960
Aseptin a
Nipajina A
Etilester kyseliny p-hidroksibenzoove [Çekçe]
Ester etylowykwasu p-hydroksybenzoesowego [Lehçe]
PubChem20417
Etil 4-hidroksi-benzoat
Etil 4-hidroksil-benzoat
Etilparaben, INN, USAN
ACMC-209a7k
bmse010255
EC 204-399-4
p-Hidroksibenzoik etil ester
SCHEMBL28368
4-10-00-00367 (Beilstein El Kitabı Referansı)
Etil 4-Hidroksibenzoat, (S)
TEKLİF: ER0023
CHEMBL15841
Etil parahidroksibenzoat (TN)
ÇİNKO 1392
DTXSID9022528
etil 4-hidroksibenzenkarboksilat
CHEBI: 31575
4-hidroksibenzoik asit-etil ester
NSC8510
Etil parahidroksibenzoat (JP17)
ETİL PARA HİDROKSİ BENZOAT
HMS2091E17
Parahidroksibenzoik asit etil ester
Pharmakon 1600-01400151
4-hidroksi benzoik asit etil ester
HY-B0934
NSC-8510
NSC23514
4- (Dimetilamino) benzensülfonik asit
Tox21_111961
Tox21_300335
ANW-17502
BBL012166
BDBM50428380
NSC-23514
NSC755851
s4525
SBB038536
STK070911
AKOS000120512
Tox21_111961_1
CCG-213682
CS-4403
DB13628
MCULE-4906467392
NSC-755851
NCGC00160654-02NCGC00160654-03

NCGC00160654-04
NCGC00160654-06
NCGC00254462-01
AC-11586
AK-49315
GİBİ-11988
NCI60_041866
SC-22680
SC-46755
SBI-0206674.P002
E-214
E0884
FT-0623514
FT-0626357
FT-0668364
ST50210582
4-FLORO-3-METİLFENİLMAGNEZYUMBROMİD
A16012
A18133
D01647
Etil 4-hidroksibenzoat, ReagentPlus (R),% 99
M-3934
AB00375765_03
Q229976
SR-05000001552
SR-05000001552-1
W-108475
BRD-K02464583-001-01-4
Etil 4-hidroksibenzoat, SAJ birinci sınıf,> =% 99.0
Etil 4-hidroksibenzoat, Vetec (TM) reaktif sınıfı,% 99
Ethylparaben, sertifikalı referans materyal, TraceCERT (R)
F0728-0009
UNII-AZF98361GV bileşeni NUVBSKCKDOMJSU-UHFFFAOYSA-N
Asetonitril içinde 4-Hidroksibenzoik asit-etil ester 1000 mikrog / mL
Ethylparaben, Amerika Birleşik Devletleri Farmakopesi (USP) Referans Standardı
Etil parahidroksibenzoat, Avrupa Farmakopesi (EP) Referans Standardı
Etilparaben, Farmasötik İkincil Standart; Sertifikalı Referans Materyal
E4B

etilparaben
Derecelendirme: İYİ
Kategoriler: Koruyucular
Parabenler, butilparaben, izobutilparaben, propilparaben, metilparaben ve etilparaben içeren tartışmalı bir koruyucu grubudur. Bunların hepsi bir zamanlar kozmetikte kullanılan en yaygın koruyucu grubuydu. Parabenler, diğer koruyuculara kıyasla nazik, hassaslaştırıcı olmayan ve oldukça etkili profilleri nedeniyle çok popülerdi, aynı zamanda bir koruyucu için nadir bir fenomen olan bitkilerden doğal olarak türetildikleri için de çok popülerdi. Parabenler bitkilerde, bitkinin kendi koruması için paraben olmak üzere parçalanan bir kimyasal olan p-hidroksibenzoik asit (PHBA) şeklinde bulunur.

Son 10 yılda parabenler, kadınları ve erkekleri etkileyen sağlık endişeleriyle ilişkili oldukları iddiası nedeniyle kozmetikte kullanımları nedeniyle eleştirilmiş ve kınanmıştır. Parabenler hakkındaki araştırmalar çelişkili ve kutuplaştırıcıdır. Bazı araştırmalar, kozmetikte kullanıldığı gibi güvenli olduklarını ve bir formülü sabit tutmak için diğer koruyucu maddelere göre tercih edildiğini gösteriyor. Bu çalışmalar ayrıca parabenlerin vücuttaki doğal hormonlara göre herhangi bir etkisinin olmadığını da göstermiştir.

Bununla birlikte, diğer araştırmalar bunların gerçekten sorunlu olduğu sonucuna varmıştır: Bazı çalışmalar,% 100 paraben konsantrasyonunun cilt örneklerinin (bir kişide sağlam deri olmaması anlamına gelir) parçalanmasına neden olduğunu belirledi. Bununla birlikte, bu çalışmalar genellikle kozmetikte kullanılan küçük miktardaki (% 1 veya daha az) paraben için geçerli değildir. Düşük miktarlarda parabenlerin cilde zarar verdiği gösterilmemiştir; aslında küf, mantar ve zararlı patojenlerin büyümesini engelleme yeteneklerinden dolayı bir fayda sağlarlar.

Parabenleri negatif ışık altında kullanan diğer çalışmalar, onları farelere zorla beslemeye dayanıyordu, bu sadece zalimce değil, parabenler cilde uygulandığında olanlarla da ilgisiz bir uygulama. Cilt bakım ürünlerinin uygulanmasıyla ilişkili olarak parabenlerin ciltten emildiğini gösteren çalışmalar vardır, ancak bu çalışmalar parabenlerin hala gıda sınıfı koruyucu olarak kullanıldığını veya bitkilerde doğal olarak bulunduğunu ve bunun kozmetikler değil kaynak olabileceğini dikkate almadı. Diğer şüpheli etkileri gösteren çalışmalara da baktık, ancak bunlar bir petri kabında in vitro anlamında yapıldı veya yine biyolojik yapısı insanlarla yakından ilgili olmayan türlerde hayvan çalışmaları yapıldı.


Kimyasal özellikler
beyaz kristal toz

Kimyasal özellikler
Etilparaben, beyaz, kokusuz veya neredeyse kokusuz, kristal bir toz olarak ortaya çıkar.

Kullanımlar
Antimikrobiyal

Kullanımlar
bronkodilatör, tokolitik

Kullanımlar
İlaçlar için koruyucu.

Üretim yöntemleri
Etilparaben, p-hidroksibenzoik asidin etanol (% 95) ile esterleştirilmesiyle hazırlanır.

Sentez Referansları
Organik Kimya Dergisi, 39, s. 3343, 1974 DOI: 10.1021 / jo00937a007

İlaç Uygulamaları
Etilparaben, kozmetikte, gıda ürünlerinde ve farmasötik formülasyonlarda antimikrobiyal bir koruyucu olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır.
Tek başına veya diğer paraben esterlerle veya diğer antimikrobiyal ajanlarla kombinasyon halinde kullanılabilir. Kozmetikte en sık kullanılan koruyuculardan biridir.
Parabenler, geniş bir pH aralığında etkilidir ve maya ve küflere karşı en etkili olmalarına rağmen geniş bir antimikrobiyal aktivite spektrumuna sahiptir.
Parabenlerin zayıf çözünürlüğü nedeniyle, paraben tuzları, özellikle sodyum tuzu sıklıkla kullanılmaktadır. Ancak bu, yetersiz tamponlanmış formülasyonların pH'ının daha alkali olmasına neden olabilir.

Kontakt alerjenler
Bu madde paraben ailesinden biridir. Parabenler, p-hidroksibenzoik asit ve bir alkol tarafından oluşturulan esterlerdir. Kozmetiklerde ve tuvalet malzemelerinde, ilaçlarda veya yiyeceklerde büyük ölçüde biyosit olarak kullanılırlar. Diğer biyositlerle sinerjik güce sahiptirler. Parabenler, özellikle kronik dermatitte ve yaralı ciltte alerjik kontakt dermatite neden olabilir.

Emniyet
Etilparaben ve diğer parabenler, kozmetikte, gıda ürünlerinde ve oral ve topikal farmasötik formülasyonlarda antimikrobiyal koruyucular olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır.
Sistemik olarak, aşırı duyarlılık reaksiyonları ile ilişkilendirilmiş olmasına rağmen, parabenlere karşı hiçbir advers reaksiyon bildirilmemiştir. Parabenlerin in vivo olarak balıklarda östrojenik tepkiler sergilediği de bildirilmiştir. (10) WHO, vücut ağırlığının kilogramı başına 10 mg'a kadar metil, etil ve propilparabenler için tahmini toplam kabul edilebilir günlük alım miktarı belirlemiştir.
LD50 (fare, IP): 0,52 g / kg
LD50 (fare, ağızdan): 3,0 g / kg

depolama
PH 3–6'da sulu etilparaben solüsyonları, dekompozisyon olmaksızın otoklavlama ile sterilize edilebilir. PH 3–6'da, sulu çözeltiler oda sıcaklığında yaklaşık 4 yıla kadar stabildir (% 10'dan az ayrışma), pH 8 veya üzerindeki çözeltiler ise hızlı hidrolize (odada yaklaşık 60 gün sonra% 10 veya daha fazla) sıcaklık).
Etilparaben iyi kapatılmış bir kapta serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır.

Uyumsuzluklar
Etilparabenin antimikrobiyal özellikleri, miselleşmenin bir sonucu olarak noniyonik yüzey aktif cisimlerinin varlığında önemli ölçüde azalır. Etilparabenin plastikler tarafından absorpsiyonu, diğer parabenlerin davranışı göz önüne alındığında olası görünmesine rağmen rapor edilmemiştir. Etilparaben, etoksile fenollerin varlığında silika üzerinde birlikte absorbe edilir. Sarı demir oksit, lacivert ve alüminyum silikat, basit sulu sistemlerde etilparabeni yoğun bir şekilde emer, böylece koruyucu etkinliği azaltır.
Etilparaben, demir varlığında rengi bozulur ve zayıf alkaliler ve güçlü asitler tarafından hidrolize maruz kalır.

Düzenleyici statü
Avrupa'da gıda katkı maddesi olarak kabul edilmiştir. FDA Aktif Olmayan Malzemeler Veritabanına dahil edilmiştir (oral, otik ve topikal preparatlar). Birleşik Krallık'ta ruhsatlı parenteral olmayan ilaçlara dahildir. Kanada'da Kabul Edilebilir Tıbbi Olmayan Bileşenler Listesinde yer almaktadır.

• 4-Carbethoxyphenol
• nipaginaa
• Nipazin A
• nipazina
• Para-hidroksibenzoik asit etil ester
• p-Carbethoxyphenol
• p-Hidroksibenzoik etil ester
• p-hidroksi-benzoikasetilester
• p-hidroksibenzoiceilester
• p-Oxybenzoesaeureaethylester
• Sobrol A
• Solbrol A
• solbrola
• Tegosept E
• ETİLPARABEN, NF
• 4-HİDROKSİBENZOİKASİDETİLESTER (ETİLPARABEN)
• PARABEN, ETİL
• Etil-4-hidroksibenzoat
• Etil P-Hdroksibenzoat
• ETİLP-HİDROKSİBENZOAT / EASEPTOL
• HPLC İLE ETİL-4-HİDROKSİBENZOAT
• ETİLPARABEN (ETİL 4-HİDROKSİBENZOAT)
• 4-Hidroksibenzoik asit etil
• Aseptin A
• Sorbrol A
• Etil 4-hidroksibenzoat,% 99
• Etil p-Hidrobenzoat
• 2-Etil-4-hidroksi-benzoikasit
• Etil-p-hidroksibenzoat 5g [120-47-8]
• Etilparaben (200 mg)
• etil
• etil (Etilparaben)
• Etil cheMosept
• Solbro A
• Etil 4-Hidroksibenzoat [Biyokimyasal Araştırma için]
• Etil Paraben (İÖ)
• Etil p-Hidroksibenzoat (Etilparaben)
• Etil 4-Hidroksibenzoat, (S)
• ETİL 4-HİDROKSİBENZOAT / ETİLPARABEN
• Etil 4-hidroksibenzoat,% 99 100GR
• Easeptol
• Ester etylowykwasu p-hydroksybenzoesowego
• esteretylowykwasup-hydroksybenzoesowego
• ethvlparaben
• Etil
• Etil para-hidroksibenzoat
• Etil p-oksibenzoat
• Etilester kyseliny p-hidroksibenzoove
• etilesterkyselinip-hidroksibenzoove
• etilhidroksibenzoat
• Mekkings E
• NSC 23514
• Etilparaben 4-Hidroksibenzoik Asit Etil Ester
• Metilparaben Safsızlık 1 (Etilparaben)
• Bileşik sodyum asetat neper altın
• Metildopa kirliliği 1
• ETİL 4-HİDROKSİBENZOAT
• etil buteks

120-47-8 [RN]
14255EXE39
204-399-4 [EINECS]
2-Etoksibenzoik asit [ACD / IUPAC Adı]
4-Hidroksibenzoat d'etil [Fransızca] [ACD / IUPAC Adı]
4-hidroksibenzoik asit etil ester
4-Hidroksibenzoik asit, etil ester
Benzoik asit, 4-hidroksi-, etil ester [ACD / İndeks Adı]
DH2190000
Etil 4-hidroksibenzoat [ACD / IUPAC Adı]
Ethyl chemosept [Ticari adı]
ETİL PARABEN
Etil parahidroksibenzoat [JP15]
Ethyl parasept [Ticari adı]
etil p-hidroksibenzoat
Etil p-oksibenzoat
Etil-4-hidroksibenzoat [Almanca] [ACD / IUPAC Adı]
Etilparaben [NF] [USAN] [Wiki]
etilparabeno [Portekizce]
Nipagina A [Ticari adı]
p-Oxybenzoesaurepropylester [Almanca]
Propilester kyseliny p-hidroksibenzoove [Çekçe]
Solbrol A [Ticari adı]
02/05/9001
05/02/9001
1- (4-Hidroksifenil) -2-metoksietanon [ACD / IUPAC Adı]
1219795-53-5 [RN]
126070-21-1 [RN]
2-metoksi-N- (3-metil-2-okso-1,2,3,4-tetrahidrokinazolin-6-il) benzensülfonamid
4- (Etoksikarbonil) fenol
4-10-00-00367 (Beilstein El Kitabı Referansı) [Beilstein]
4-Karbethoksifenol
4-Hidroksi-benzoik asit etil ester
4-hidroksibenzoik asit etil ester,% 99
4-Hidroksibenzoik asit etilester
4-Hidroksibenzoik asit-etil ester
Asetonitril içinde 4-Hidroksibenzoik asit-etil ester 1000 µg / mL
59593-07-6 [RN]
85403-59-4 [RN]
9001-05-2 [RN]
94-13-3 [RN]
Aseptin A
Aseptin A
Aseptoform E
Benzoik asit, p-hidroksi-, etil ester
Bonomold OE
Bonomold OP
Karbethoksifenol
KATALAZ
sığır karaciğerinden katalaz 2-5 ku / mg protein
sığır karaciğerinden katalaz
katalaz, liyofilize
Kemosit pk
E214
E-214
E4B
Easeptol
EINECS 202-307-7
EINECS 204-399-4
Ester etylowykwasu p-hydroksybenzoesowego
Ester etylowykwasu p-hydroksybenzoesowego [Lehçe]
etil 4-hidroksi-benzoat
etil 4-hidroksibenzoat (en)
etil 4-hidroksibenzoat% 99
etil 4-hidroksibenzoat, ??? % 99.0
etil 4-hidroksibenzoat,% 99
etil 4-hidroksibenzoat-0.99mg / ml u =% 2 ???????????????
etil 4-hidroksibenzoat-ar
Etil buteks
Etil hidroksibenzoat
ETİL PARA HİDROKSİ BENZOAT
Ethyl Paraben?
Etil paraben | 4-hidroksibenzoik asit etil ester | 4- (Etoksikarbonil) fenol
Etil Paraben-d4
Etil para-hidroksibenzoat
Etil parahidroksibenzoat (JP15)
Etil parahidroksibenzoat (TN)
Etil parahidroksibenzoat; Etil 4-hidroksibenzoat
etil p-hidroksibenzoat% 99
etil p-hidroksibenzoat standardı
etil4-hidroksibenzoat
Etil-4-hidroksibenzoat
HPLC ile ETİL-4-HİDROKSİBENZOAT
Etilester kyseliny p-hidroksibenzoove
Etilester kyseliny p-hidroksibenzoove [Çekçe]
Etilparaben (NF)
Etilparaben, INN, USAN
ETİLPARABEN | ETİL 4-HİDROKSİBENZOAT
etil-p-hidroksibenzoat
Etilp-hidroksibenzoat
http:////www.amadischem.com/proen/606787/
http://en.atomaxchem.com/120-47-8.html
https://www.ebi.ac.uk/chebi/searchId.do?chebiId=CHEBI:31575
Keloform
Mekkings E
MFCD00081483
Mycocten
Napagin A
NCGC00160654-01
NCGC00160654-02
NİPAGİN A
Nipagin P
NİPASEPT
Nipasol
Nipasol M [Ticari adı]
Nipasol P
Nipazin A
Nipazol
Paraben [Wiki]
Para-hidroksibenzoik asit etil ester
Parasept
Paseptol
p-Karbethoksifenol
PFI-1
Pharmakon 1600-01400151
p-Hidroksibenzoat etil ester
p-Hidroksibenzoik asit etil ester
p-Hidroksibenzoik asit, etil ester
P-HİDROKSİBENZOİK ASİT, ETİL ESTER
P-Hidroksibenzoik etil ester
p-Hidroksipropil benzoat
p-Oxybenzoesaeureaethylester
p-Oxybenzoesaeureaethylester [Almanca]
Koruyucu P
Propagin
Protaben P
Pulvis muhafazakarları
Pulvis muhafazakarları (VAN)
QR DVO3 [WLN]
Sobrol A
Solbrol P [Ticari adı]
ST5210582
Tegosept E
UNII: 14255EXE39
UNII-14255EXE39
UNII-AZF98361GV
WLN: QR DVO2

 
Etilparaben
* Cilt bakım ürünlerinde bulunan ve genellikle kuru cildi okaliptüs ve çuha çiçeği yağı gibi uçucu yağlarla tedavi etmek için kullanılan bir koruyucu * Etilparaben ve bunun kanserle bağlantısı ile ilgili aşağıdaki TIA makalelerini okuyun: Koruyucular ve Parabenler ve Güvenli Midir? ve Nedir: Şampuanımdaki Östrojen
Etilparaben, cilt kreminden vücut losyonuna ve deodoranta kadar birçok cilt bakım ürününde bulunan bir paraben ve koruyucudur. Kuru cildi tedavi etmek için kullanılan uçucu yağlarda ve anti-septik görevi gören çuha çiçeği yağında bulunabilir. Düşük yüzdelerde (% 0,04 -% 0,08) kullanıldığında parabenler genellikle güvenli kabul edilse de, bir çalışma parabenler ve meme kanseri arasında bir bağlantı bulduğunu iddia etti. Bununla birlikte, Kozmetik İçerik İncelemesi (CIR) Uzman Paneli'ne göre, "çeşitli maruziyet yolları kullanan mevcut akut, kronik altı ve kronik toksisite testleri, kozmetikte kullanılacak konsantrasyonlarda düşük düzeyde paraben toksisitesi göstermektedir" (kaynak). Kadınlarda, erkeklerde ve çocuklarda parabenlere farklı maruziyet düzeylerini test ettikten sonra, CIR Uzman Paneli, bu "tespitlerin ihtiyatlı olduğunu ve muhtemelen bir ters etki olasılığının aşırı tahminini temsil ettiğini (örneğin, kullanım konsantrasyonları daha düşük olabilir, penetrasyon daha az olmalıdır) ve paraben koruyucuların kullanıldığı kozmetik ürünlerin güvenliğini destekler. "

* Cilt bakım ürünlerinde bulunan ve genellikle kuru cildi okaliptüs ve çuha çiçeği yağı gibi uçucu yağlarla tedavi etmek için kullanılan bir koruyucu.

* Etilparaben ve kansere bağlantısıyla ilgili aşağıdaki TIA makalelerini okuyun: Koruyucular ve Parabenler ve Güvenli Miler? ve Nedir: Şampuanımdaki Östrojen

Fonksiyonlar:

Etilparaben, cilt kreminden vücut losyonuna ve deodoranta kadar birçok cilt bakım ürününde bulunan bir paraben ve koruyucudur. Kuru cildi tedavi etmek için kullanılan uçucu yağlarda ve anti-septik görevi gören çuha çiçeği yağında bulunabilir. Düşük yüzdelerde (% 0,04 -% 0,08) kullanıldığında parabenler genellikle güvenli kabul edilse de, bir çalışma parabenler ve meme kanseri arasında bir bağlantı bulduğunu iddia etti. Bununla birlikte, Kozmetik İçerik İncelemesi (CIR) Uzman Paneli'ne göre, "çeşitli maruziyet yolları kullanan mevcut akut, kronik altı ve kronik toksisite testleri, kozmetikte kullanılacak konsantrasyonlarda düşük düzeyde paraben toksisitesi göstermektedir" (kaynak). Kadınlarda, erkeklerde ve çocuklarda parabenlere farklı maruziyet düzeylerini test ettikten sonra, CIR Uzman Paneli, bu "tespitlerin ihtiyatlı olduğunu ve muhtemelen bir ters etki olasılığının aşırı tahminini temsil ettiğini (örneğin, kullanım konsantrasyonları daha düşük olabilir, penetrasyon daha az olmalıdır) ve paraben koruyucuların kullanıldığı kozmetik ürünlerin güvenliğini destekler. "

Sonuçta kozmetik endüstrisi, kozmetikte düşük seviyelerde parabenlerin güvenli olduğunu ve parabenler ile meme kanseri arasındaki bağlantının zayıf olduğunu buldu. FDA, parabenlerin östrojeni taklit edebilmesine rağmen, bu düşük aktivite seviyesinin vücut üzerindeki gerçek etkilerinin, doğal olarak meydana gelen östrojenden daha yüksek bir insidansta kansere neden olmadığını bulmuştur. Yine de, etilparaben ve diğer paraben bazlı koruyucuların olası tehlikelerinden kaçınmak için birçok paraben içermeyen ürün yaratılmaktadır.

Rol Sınıflandırması
Biyolojik Rol (ler): antimikrobiyal gıda koruyucusu
Mantar veya bakteri üremesini engelleyerek gıdanın ayrışmasını önleyen bir gıda koruyucusu. Avrupa ülkelerinde, izin verilen gıda koruyucuları için E-numaraları E200'den E299'a kadardır ve sorbatlar (E200-209), benzoatlar (E210-219), sülfitler (E220-229), fenoller ve formatlar (E230-239), nitratlar olarak ayrılmıştır. (E240-259), asetatlar (E260-269), laktatlar (E270-279), propiyonatlar (E280-289) ve diğerleri (E290-299).
antifungal ajan
Mantarların büyüme veya üreme yeteneklerini baskılayarak yok eden antimikrobiyal bir ajan.
bitki metaboliti
Bitkilerdeki metabolik reaksiyon sırasında üretilen herhangi bir ökaryotik metabolit, çiçekli bitkiler, kozalaklı ağaçlar ve diğer açık tohumlu bitkileri içeren krallık.
fitoöstrojen
Bir bitki tarafından üretilen ve östrojenik aktiviteye sahip olan herhangi bir bileşik.


Uygulama (lar): antimikrobiyal gıda koruyucu
Mantar veya bakteri üremesini engelleyerek gıdanın ayrışmasını önleyen bir gıda koruyucusu. Avrupa ülkelerinde, izin verilen gıda koruyucuları için E-numaraları E200'den E299'a kadardır ve sorbatlar (E200-209), benzoatlar (E210-219), sülfitler (E220-229), fenoller ve formatlar (E230-239), nitratlar olarak ayrılmıştır. (E240-259), asetatlar (E260-269), laktatlar (E270-279), propiyonatlar (E280-289) ve diğerleri (E290-299).

Eş anlamlı
4-hidroksibenzoik asit etil ester
E-214 ChEBI
E214 ChEBI
etil p-hidroksibenzoat
etil paraben
Etil parahidroksibenzoat
p-hidroksibenzoik asit etil ester
p-Oxybenzoesaeureaethylester Deutsch


Etilparaben, tüm parabenler tarafından sergilenen Gram pozitif bakterilere karşı iyi performans sağlar ve pH aralığı (yalnızca asidik), sistem uyumluluğu (yüksek etoksilat seviyelerinden kaçının) ve suda çözünürlüğü (sınırlı) açısından aynı sınırlamalara sahiptir. Etilparaben, fermentatif etkiyi kontrol etmek için oral preparatlarda Propylparaben ile kombinasyon halinde kullanılmıştır. Tek başına kullanılabilir, ancak genellikle koruyucu sistemin antifungal kısmı olarak diğer CoSepts ile% 0.10 ila% 0.25 seviyelerinde kullanılır.


Kullanım: Etilparaben esas olarak kozmetik, gıda ve ilaçta antiseptik olarak kullanılmaktadır. Bakteriler için yem koruyucu ve antiseptik olarak da kullanılabilir.

Kullanım: Koruyucu, Kozmetik, Yem, İlaç, Alkolsüz İçecek, Alkollü İçecek, İçecek Tozu, Meyve Suyu, Pudingler, Soslar, Fırınlama Yiyecekleri, Sos, Tatlandırıcı Ajan.


Eş anlamlı:
 benzoik asit, 4-hidroksi-, etil ester
4- karbethoksifenol
p-karbethoksifenol
para-karbethoksifenol
 etil 4-hidroksibenzoat
 etil p-hidroksibenzoat
 etil para-hidroksibenzoat
 etil-4-hidroksibenzoat
 etil-p-hidroksibenzoat
 etil-para-hidroksibenzoat
 etilparaben
4- hidroksi-benzoik asit etil ester
4- hidroksibenzoik asit etil ester
p- hidroksibenzoik asit etil ester
para-hidroksibenzoik asit etil ester
4- hidroksibenzoik asit etilester


Diğer isimler: Benzoik asit, 4-hidroksi-, etil ester; Benzoik asit, p-hidroksi-, etil ester; p-Carbethoxyphenol; p-Hidroksibenzoat etil ester; p-Hidroksibenzoik asit etil ester; Aseptoform E; Bonomold OE; Easeptol; Etil p-hidroksibenzoat; Etil parasept; Ethyl Butex; Etil 4-hidroksibenzoat; Mycocten; Napagin A; Nipagin A; Nipazin A; Sobrol A; Solbrol A; Tegosept E; 4-Hidroksibenzoik asit, etil ester; Etil para-hidroksibenzoat; Ester etylowykwasu p-hydroksybenzoesowego; Ethylester kyseliny p-hydroxybenzoove; Etil p-oksibenzoat; Nipagina A; p-Oxybenzoesaeureaethylester; 4- (Etoksikarbonil) fenol; 4-Carbethoxyphenol; Aseptin A; Aseptin A; Para-hidroksibenzoik asit etil ester; Mekkings E; NSC 23514


Etilparaben (Etil parahidroksibenzoat, Etil 4-hidroksibenzoat), antifungal koruyucu ve gıda katkı maddesi olarak kullanılan p-hidroksibenzoik asidin etil esteridir. Standartlaştırılmış bir kimyasal alerjendir. Etilparaben'in fizyolojik etkisi, Artan Histamin Salımı ve Hücre Aracılı Bağışıklık aracılığıyladır.


Etilparaben, antifungal bir koruyucu ve gıda katkı maddesi olarak kullanılan p-hidroksibenzoik asidin etil esteridir.


Saklama talimatları
Ürün, sıkıca kapatılmış bir kapta, serin, iyi havalandırılmış, kuru bir yerde saklanmalıdır.
Kullanım, depolama ve sevkiyatla ilgili daha fazla bilgi EC güvenlik veri sayfasında verilmektedir.

Bu bilgiler mevcut bilgi düzeyimize dayanmaktadır ve ürünlerimiz ve kullanımları hakkında genel notlar sağlamayı amaçlamaktadır.
Bu nedenle, belirli bir uygulamaya uygunluklarında açıklanan ürünlerin belirli özelliklerini garanti ettiği şeklinde yorumlanmamalıdır.
Mevcut tüm sınai mülkiyet hakları gözetilmelidir.
Ürünlerimizin kalitesi Genel Satış Koşullarımız kapsamında garanti edilmektedir.
 

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.