NİPAGİN M

Kimyasal adı: Metil 4-Hidroksibenzoat

Kimyasal yapı
INCI tanımı
Metilparaben
Ürün özellikleri
Görünüm (20 ° C): Beyaz, kristal toz.
Kimyasal ve fiziksel veriler
Erime noktası: 125-128 oC
Assayacc. BP / PH.Eur:% 98.0 - 102.0

EC / Liste no .: 202-785-7
CAS no .: 99-76-3


Kullanımlar
Nipagin M, çok çeşitli kozmetik, tuvalet malzemeleri ve topikal farmasötik ürünlerin korunması için tasarlanmış geniş spektrumlu bir antimikrobiyal ajandır.
Nipagin M, hem durulama hem de durulama formülasyonlarını korumak için uygundur.

Başvurular
Nipagin M'nin tipik kullanım konsantrasyonları% 0.1 - 0.3'tür.
P-Hidroksibenzoik asit esterlerin kombinasyonları, örneğin Nipasol M, Nipagin A veya Nipabutyl, tek tek esterler ile karşılaştırıldığında artmış aktivite sergiler.


Kuruluş
Nipagin M, çoğu yağda, balmumunda, yağlı alkollerde serbestçe çözünür, ancak suda nispeten düşük çözünürlüğe sahiptir.
Düşük suda çözünürlük, esterlerin mikrobiyolojik etkinliğini etkilemez.
Koruma gerektiren çoğu formülasyon önemli miktarda su içerir.
Bu, Nipagin M'nin doğrudan formülasyona doğrudan eklenemeyeceği anlamına gelebilir.
Bununla birlikte, diğer birleştirme yöntemleri oldukça basittir ve aşağıda listelenmiştir.


Suda çözünme
Nipagin M'nin çözünürlüğü, suyun sıcaklığı yükseldikçe büyük ölçüde artar.
Bu nedenle, Nipagin M ilavesinden önce uygun miktarda suyu 60-100 ° C'ye ısıtarak bir konsantre yapılabilir.
Bu konsantre daha sonra, ester konsantrasyonunun normal ortam sıcaklıklarında formülasyondaki çözünürlüğünü aşmaması koşuluyla formülasyona eklenebilir.

Organik çözücüler içinde çözünen Nipagin M, polar organik çözücüler içinde kolaylıkla çözünür.
Böyle bir çözücünün zaten bir formülasyonun parçası olduğu durumlarda
Nipagin M konsantresi eklemeden önce hazırlanabilir.
Uygun bir çözücü formülasyonun bir parçası değilse, oldukça konsantre bir çözelti örn. Etanolde% 32, bu da son üründe önemsiz kalıntı seviyelerde etanol verir.

Yağlarda, emülgatörlerde vb. Çözündürme
Nipagin M, lipofilik bileşenlerde kolaylıkla çözünür ve herhangi bir emülsifikasyon aşamasından önce bir miktar ısıtma ile yağ fazına ilave edilerek bir formülasyona dahil edilebilir.
Emülsiyonlar gibi çok fazlı sistemlerde, genellikle sulu çözünme kombinasyonunun kullanılması tavsiye edilir.
Yeterli korumayı sağlamak için diğer yöntemlerden biriyle.
Ester, maksimum çözünürlüğüne kadar suya dahil edilebilir ve diğer miktarlar, uygun şekilde yağ fazında veya çözücüde çözündürülebilir.

pH kararlılığı
Nipagin M, 4-8 arası geniş bir pH aralığında tamamen stabil kalır. Genel olarak formülasyonun pH'ı ne kadar düşükse, Nipagin M o kadar aktiftir.
Bu, formülasyonun pH'ı daha asidik olduğunda daha düşük bir kullanım konsantrasyonuna neden olabilir.

Sıcaklık kararlılığı
Nipagin M, 80 ° C'ye kadar stabildir.

Nipagin M, suda çözünür en iyi kısa zincirli Parabendir.

Faydaları
Bakteri ve mantarlara karşı geniş aktivite yelpazesi
Düşük toksisite derecesi
Düşük konsantrasyonlarda etkinlik
Geniş bir pH aralığında kararlılık
Suda çözünür
Çevresel konsantrasyonlarda biyolojik olarak parçalanabilirlik
Kişisel bakım uygulamalarında küresel kabul

Çözünürlük
Nipagin M'nin farklı çözücüler içindeki çözünürlüğü aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Çözücü% (w / w)
Su 10 ° C 0,13
Su 25 ° C 0.25
Su 80 ° C 3.1
Su 100 ° C 6,2
Aseton 39
Metanol 37
Etanol 32
Propilen Glikol 26
Gliserol 3.3
Bitkisel yağlar (fıstık) 2.4
Sıvı parafin 0.02


Mikrobiyal Aktivite
Nipagin M, çok çeşitli bakteri, maya ve küflere karşı mikrobiyostatik aktivite gösterir.
Bu, farklı mikroorganizma gruplarının örneklerine karşı Nipagin M'nin minimum inhibitör konsantrasyonunu (MIC) gösteren aşağıdaki tablo ile gösterilmektedir.

Mikroorganizmalar MİK seviyesi (%)
Gram Negatif Bakteriler
Pseudomonas aeruginosa 0.20
Escherichia coli 0.10
Klebsiella aerogenes 0.075
Klebsiella pneumoniae 0.10
Serratia marcescens 0.075
Proteus vulgaris 0.10
Salmonella enteritidis 0.15
Salmonella typhi 0.15

Mikroorganizmalar MİK seviyesi (%)
Gram Pozitif Bakteriler
Stpahylococcus aureus 0.15
Streptococcus haemolyticus 0.10
Bacillus cereus 0.075
Bacillus subtilis 0.10
Lactobacillus buchneri 0.10

Mayalar
Candida albicans 0.10
Saccharomyces cerevisiae 0.10

Kalıplar
Aspergillus niger 0.10
Penicillium digitatum 0.05
Rhizopus zencileri 0.05

Saklama talimatları
Ürün, sıkıca kapatılmış bir kapta, serin, iyi havalandırılmış, kuru bir yerde saklanmalıdır.
Kullanım, depolama ve sevkiyatla ilgili daha fazla bilgi EC güvenlik bilgi formunda verilmektedir.


Metilparaben, aynı zamanda parabenlerden biri olan metil paraben, CH3 (C6H4 (OH) COO) kimyasal formülüne sahip bir koruyucudur.

Metilparaben, p-hidroksibenzoik asidin metil esteridir.

Doğal olaylar
Metilparaben, çeşitli böcekler için bir feromon görevi görür ve kraliçe mandibular feromonunun bir bileşenidir.

Östrus sırasında üretilen kurtlarda, alfa erkek kurtların diğer erkekleri kızgınlığa kavuşturmasını engelleyen davranışlarıyla ilişkili bir feromondur.


Kullanımlar
Metilparaben, genellikle çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılan bir mantar önleyici maddedir.
Aynı zamanda bir gıda koruyucu olarak kullanılır ve E218 numarasına sahiptir.

Metilparaben genellikle% 0.1 oranında Drosophila gıda ortamında fungisit olarak kullanılmaktadır. [5] Drosophila'ya göre metilparaben daha yüksek konsantrasyonlarda toksiktir, östrojenik etkiye sahiptir (sıçanlarda östrojeni taklit eder ve anti-androjenik aktiviteye sahiptir) ve larva ve pupa aşamalarında büyüme hızını% 0,2 oranında yavaşlatır.

Emniyet
Metilparaben veya propilparabenlerin tipik olarak vücut bakımı veya kozmetikte kullanılan konsantrasyonlarda zararlı olup olmadığı konusunda tartışmalar vardır.
Metilparaben ve propilparaben, gıda ve kozmetik antibakteriyel koruma için USFDA tarafından genel olarak güvenli (GRAS) olarak kabul edilir.
Metilparaben, yaygın toprak bakterileri tarafından kolayca metabolize edilerek tamamen biyolojik olarak parçalanabilir hale gelir.

Metilparaben, gastrointestinal sistemden veya deri yoluyla kolaylıkla emilir.
P-hidroksibenzoik aside hidrolize olur ve vücutta birikmeden hızla idrarla atılır.
Akut toksisite çalışmaları, metilparaben'in hayvanlarda hem oral hem de parenteral uygulamayla pratikte toksik olmadığını göstermiştir.
Normal deriye sahip bir popülasyonda, metilparaben pratikte tahriş edici ve hassaslaştırıcı değildir; bununla birlikte, yutulan parabenlere karşı alerjik reaksiyonlar bildirilmiştir.
2008 yılında yapılan bir çalışmada, metilparaben için insan östrojen ve androjen reseptörleri için rekabetçi bir bağlanma bulunmadı, ancak butil ve izobutil-paraben ile değişen rekabetçi bağlanma seviyeleri görüldü.


Tercih edilen IUPAC adı
Metil 4-hidroksibenzoat
Diğer isimler
Metil paraben;
Metil p-hidroksibenzoat;
Metil parahidroksibenzoat;
Nipagin M;
E numarası E218; Tegosept; Mycocten

Tanımlayıcılar
CAS Numarası: 99-76-3

Metil 4-hidroksibenzoat

Bu bilgiler mevcut bilgi düzeyimize dayanmaktadır ve ürünlerimiz ve kullanımları hakkında genel notlar sağlamayı amaçlamaktadır.
Bu nedenle, belirli bir uygulamaya uygunluklarında açıklanan ürünlerin belirli özelliklerini garanti ettiği şeklinde yorumlanmamalıdır.
Mevcut tüm sınai mülkiyet haklarına uyulmalıdır.
Ürünlerimizin kalitesi Genel Satış Koşullarımız kapsamında garanti edilmektedir.


4-hidroksibenzoik asit, metil ester
Metil 4-hidroksibenzoat
Metil 4-hidroksibenzoat
metil 4-hidroksibenzoat
Metilparaben
CAS adları
Benzoik asit, 4-hidroksi-, metil ester

IUPAC isimleri
Benzoik asit, 4-hidroksi-, metil ester
Benzoik asit, p-hidroksi-, metil ester
Benzoik asit, p-hidroksi-, metil ester (6CI, 8CI), 4- (Karbometoksi) fenol, 4- (Metoksikarbonil) fenol, 4-Hidroksibenzoik asit metil ester, 4-Hidroksimetil benzoat, Metil 4- (3'-buteniloksi ) benzoat
Metil 4-Hidroksibenzoat
Metil 4-hidroksibenzoat
metil 4-hidroksibenzoat
metil parabel [INCI]
METİL PARABEN
Metil Paraben
metil-4-hidroksibenzoat
Metilparaben
metilparaben [INCI]
Metil-4-Hidroxibenzoát
p-Hidroksibenzoik asit, metil ester
p-Hidroksibenzozaüremetilester

Ticari isimler
Faracide M
Metil parahidroksibenzoat
Metilparaben
Microcare MHB
Paratexin M
Solbrol M

Chemical name: Methyl 4-Hydroxybenzoate

Chemical structure
INCI designation
Methylparaben
Product properties 
Appearance (20°C): White, crystalline powder.
Chemical and physical data
Melting point: 125 - 128 oC
Assayacc. BP/PH.Eur:  98.0 - 102.0 %

EC / List no.: 202-785-7
CAS no.: 99-76-3

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.