OKTİLDODEKANOL

CAS numarası: 5333-42-6
EC numarası: 226-242-9
Doğrusal Formül: CH3(CH2)9CH[(CH2)7CH3]CH2OH
Molekül Ağırlığı: 298.55

Oktildodekanol, yüz pudrası ve ruj gibi kozmetiklerde 2-oktil-1-dodekanol izomeri olarak kullanılan dallı zincirli bir birincil alkoldür.
Oktildodekanol, 17.0 dyne/cm'lik denge yayılma basıncına sahip, orta düzeyde yayılan bir yumuşatıcıdır.
Oktildodekanol, dalı β konumunda olduğu için Guerbet alkolleri sınıfındadır.
Aynı moleküler ağırlığa sahip lineer alkol olan araşidil alkol ile karşılaştırıldığında, Oktildodekanol daha düşük bir erime noktasına sahiptir, ancak düşük uçuculuğunu korur.

Oktildodekanol Nedir?
Oktildodekanol, ürünlerin dokusunu iyileştirmek için kullanılan bir cilt bakımı ve kozmetik bileşenidir.
Oktildodekanol, yumuşatıcı ve kayganlaştırıcı özelliklerinden dolayı genellikle nemlendiricilerde ve dudak ürünlerinde kullanılır.

Oktildodekanol, uzun zincirli bir yağ alkolüdür.
Oktildodekanol'ün içerik türünde alkol bulunurken, oktildodekanol cildi kurutmaz, aslında nemin korunmasına yardımcı olur.
Oktildodekanol berrak renksiz bir sıvıdır ve genellikle temizleyiciler, göz makyajı, fondötenler, saç kremleri, nemlendiriciler ve dudak balsamı gibi ürünlerde kullanılır.

Şimdi biraz teknik bilgi almak gerekirse, oktildodekanol dallı zincirli bir yağ asididir.
Oktildodekanol, diğer uçucu olmayan alkollerden daha yüksek bir moleküler ağırlığa sahiptir, bu nedenle cilde kolayca nüfuz etmez, bu onu harika bir bariyer bileşeni yapar.
Oktildodekanol, bir alkol üretmek için yağ asidinin indirgenmesi işlemiyle doğal katı ve sıvı yağlardan üretilir.

Oktildodekanol, çok yaygın, orta düzeyde yayılan bir yumuşatıcı olan berrak, hafif sarı, kokusuz bir yağdır.
Oktildodekanol, cildi güzel ve pürüzsüz hissettirir ve çok çeşitli formüllerde çalışır.

Oktildodekanol Neden Kullanılır?
Oktildodekanol esas olarak formülasyonların dokusunu iyileştirmek için kullanılır.
Oktildodekanol, emülsiyon oluşturmaya yardımcı olur ve yağ ve su bazlı bileşenlerin ayrılmasını önler.
Oktildodekanol ayrıca bir kayganlaştırıcı görevi görerek cildin görünümünü iyileştirir ve cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır.

Oktildodekanolün diğer küçük faydası, Oktildodekanolün bir formülasyondaki bileşenlerin çalkalandığında köpürmesini önlemesidir.
Bu, nakliye ve kullanım sırasında ürünün stabilitesini artırır.

Oktildodekanol, çok çeşitli güzellik ürünlerinde yumuşatıcı ve emülgatör olarak kullanılan uzun zincirli bir yağ alkolüdür, ancak nadiren çözücü ve koku bileşeni olarak da kullanılır.
Oktildodekanol, kayganlaştırıcı ve yumuşatıcı özelliklerinden dolayı genellikle nemlendiricilerde koyulaştırıcı olarak görülen berrak, renksiz bir sıvıdır.

Oktildodekanol'ün Kullanımı ve Faydaları:
Oktildodekanol bir yağlı alkoldür, bu nedenle cilde yağlı bir bileşen verebilir, cildin nemli kalmasına bu şekilde yardımcı olur.
Oktildodekanol cilt üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturarak su kaybını azaltır, cildi yumuşak ve pürüzsüz bir görünüme kavuşturur, bu işlem cildin nemli kalmasına yardımcı olur.
Oktildodekanol'ün bu özelliği özellikle kuru ciltler için faydalıdır.
Oktildodekanol ayrıca ürünü stabilize eder ve bileşenlerin yağ ve su bazlı bileşenlerine ayrılmasını önler.
Bir ürün daha yüksek sıcaklıklara veya nemli koşullara maruz kaldığında, bir emülsiyonun kırılma olasılığı artar.
Bu nedenle, herhangi bir üründe bir emülgatör kullanıldığında, Oktildodekanol onu daha da stabilize etmeye yardımcı olabilir.

Ayrıca oktildodekanol hidrolize karşı dirençlidir, yani diğer kimyasallarla temas etse bile kendini destabilize etmez.
Bu nedenle, Oktildodekanol oldukça kararlı bir bileşen olarak kabul edilebilir.
Oktildodekanol ayrıca parfümlerdeki bileşenler için bir çözücü olarak kullanımını bulur.
Oktildodekanol, birçok formülasyonda silikonun yerine kullanılabilir.
Oktildodekanol ayrıca salisilik asidi çözmek için özel olarak kullanılır.
Oktildodekanol kremler, losyonlar, güneş bakımı ve diğer cilt ve saç bakım ürünlerinin formülasyonlarında kullanılır.

Oktildodekanol'ün İşlevleri:
Oktildodekanol, çok çeşitli güzellik ürünlerinde yumuşatıcı ve emülgatör olarak kullanılan uzun zincirli bir yağ alkolüdür, ancak nadiren çözücü ve koku bileşeni olarak da kullanılır.
Oktildodekanol, kayganlaştırıcı ve yumuşatıcı özelliklerinden dolayı genellikle nemlendiricilerde koyulaştırıcı olarak görülen berrak, renksiz bir sıvıdır.

Oktildodekanol, emülsiyon oluşturmaya yardımcı olur ve formüllerin yağ ve sıvı bileşenlerine ayrılmasını önler.
Oktildodekanol, bitmiş ürünlerin çalkalandığında köpük oluşturma eğilimini de azaltabilir.
Oktildodekanol, cilt üzerinde bir kayganlaştırıcı görevi görerek, losyonun bir bileşeni olarak yumuşak, ipeksi bir his verir.

Oktildodekanol, bir ürünün etiketini okurken gözden kaçırmanız muhtemel olan içerik türüdür. 
Formülasyonlarda kullandığı kadar çok heceyle oktildodekanol, ruj, fondöten, parfüm ve losyonlar da dahil olmak üzere bir güzellik koridorundaki hemen hemen her şeyde bulunabilir.
Yalnızca saç bakımı bölümünde, oktildodekanol genellikle yumuşatıcı, emülgatör, doku geliştirici ve köpük önleyici madde olarak kullanılır.

Oktildodekanol Nedir?
Oktildodekanol, emülsiyonların bileşenlerine ayrılmasını önleme yeteneği nedeniyle güzellik formülasyonlarında sıklıkla kullanılan uzun zincirli bir yağlı alkoldür.

SAÇ İÇİN OKTİLDODEKANOL
İÇERİK TİPİ: Nemlendirici, yumuşatıcı ve emülgatör.
BAŞLICA FAYDALARI: Saç derisini ve saçı nemlendirir, transepidermal su kaybını önler, cildi ve saçı yumuşatır ve güzellik formüllerini dengeler.
KİMLER KULLANMALIDIR: Genel olarak orta telli veya kuru, yıpranmış saçları olan herkes nemlendirici özelliğinden dolayı oktildodekanolden yararlanabilir.
NE KADAR SIKLIKLA KULLANABİLİRSİNİZ: Oktildodekanol, günlük kullanıma yönelik birçok üründe bulunur. Tahriş olmadığı sürece oktildodekanol içeren ürünler etiketlerinde belirtildiği sıklıkta kullanılabilir.
IYI ÇIKAR: Hemen hemen tüm malzemeler. Bir emülgatör ve köpürme önleyici madde olarak oktildodekanol, güzellik ürünlerinin amaçlanan dokularını korumasına ve rafta stabil kalmasına yardımcı olur.
İLE KULLANMAYIN: Oktildodekanol ile olumsuz etkileşen bilinen hiçbir bileşen yoktur.

Oktildodekanol, mükemmel solvent özelliklerine sahip berrak, kokusuz bir yağ alkolüdür.
Oktildodekanol, doğal yağlardan (hayvansal olmayan) ve yağlardan, yağ asidi gruplarının hidroksil fonksiyonuna indirgenmesiyle üretilir.
Oktildodekanol dudak balsamından cilt losyonlarına, yüz temizleyicilerinden renkli kozmetiklere, silikon alternatifine kadar hemen hemen her kozmetik üründe kullanılabilir.
Oktildodekanol hidrolize karşı stabildir ve geniş bir pH aralığında kullanılabilir.

Oktildodekanol cildi ve saçı nemlendirir, losyonları ve kremleri stabilize eder ve parfümler için mükemmel bir çözücüdür.
Oktildodekanol, formülasyonunuzla ilgili stabilite sorunları yaşıyorsanız denemeniz gereken kozmetik bileşendir.

Oktildodekanolün Saç İçin Faydaları
Oktildodekanol, tüm formülasyonu destekleme yeteneği nedeniyle tipik olarak bir ürünün içerik listesine dahil edilir.
Garshick, Oktildodekanol'ün emülsiyonlar oluşturmak ve bir emülsiyonun yağ ve suya ayrılmasını önlemek için çalıştığını söylüyor.
"Genel olarak Oktildodekanol, bir ürünün formülasyonunun dokusunu iyileştirmeye yardımcı olabilir, bu da uygulamayı kolaylaştırır.
Ek olarak, Oktildodekanol, ürün çalkalandığında köpürme eğilimini azaltan bir köpük önleyici madde olarak çalışır," diye açıklıyor Garshick.

Friese, Oktildodekanol'ün saç kremleri, fondötenler, göz makyajı, cilt nemlendiricileri ve temizleyiciler gibi çok çeşitli ürünlere eklenmesini kolaylaştıran berrak renksiz bir sıvı olduğunu ekliyor.
Oktildodekanollerin birincil amacı, karışımın diğer bileşenlerini ve genel bileşimini desteklemek olsa da, oktildodekanolün saç ve saç derisi üzerinde de bazı doğrudan etkileri vardır.
Garshick, ürünlere eklendiğinde Oktildodekanol'ün saçı yumuşatmaya ve pürüzsüzleştirmeye yardımcı olurken aynı zamanda formülasyonları sağlam tuttuğunu açıklıyor.
Friese, Oktildodekanoller nemlendirici özelliklerinden dolayı kuru saç derisini önlemeye veya düzeltmeye yardımcı olabileceğini ve kuru saça nem ekleyebileceğini kabul eder ve ekler.

Saçı ve cildi yumuşatır: Saçın pürüzsüz görünmesi ve hissedilmesi için saç kremi kullanılır.
Garshick, oktildodekanolün cilt ve saç yüzeyini yumuşatıp pürüzsüzleştirebileceğini söylüyor.
Friese, Oktildodekanol'ün bakım özelliklerinden dolayı kuru saça ve saç derisine nem ekleyebileceğini paylaşırken, Garshick daha yüksek moleküler ağırlığa sahip olduğu için cilde kolayca nüfuz etmediğini ve dolayısıyla kurumadığını açıklıyor.
Cildin ve saçın kurumasını önler: Oktildodekanol sadece saça ve saç derisine nem sağlamakla kalmaz, nem kaybını veya transepidermal su kaybını da önlemeye yardımcı olabilir.
Her iki uzman da oktildodekanolün yumuşatıcı olduğunu söylüyor.
Yumuşatıcılar cildi ve saçı koruyucu bir filmle kaplayarak su kaybını azaltır.
Genel kafa derisi sağlığını iyileştirir: Dengesiz bir saç derisi, saçın yanı sıra kafa derisinin derisi için de bir dizi soruna yol açabilir.
Nemlendiriciler ve yumuşatıcılar, sağlıklı bir cilt bariyerinin oluşumunu ve korunmasını destekler.
Sağlıklı saçlar kafa derisinde başlar ve sağlıklı bir cilt bariyerini teşvik etmek genel kafa derisi sağlığını iyileştirebilir.

Oktildodekanol çeşitli kozmetiklerde kolaylıkla kullanılabilir, cildi ve saçı nemlendirir, losyonları ve kremleri stabilize eder.
Oktildodekanol parfümlerde çözücü olarak kullanılır.

Oktildodekanol Kullanmanın Faydaları:
Daha ipeksi, daha pürüzsüz doku:
Oktildodekanol lüks, ipeksi bir his sağlar ve silikon olmadan cildin görünümünü yumuşatır.

Köpüklenmeyi azaltır:
Oktildodekanol, makyaj temizleyiciler veya fondötenler gibi sıvı formüllerde köpürmeyi azaltmaya yardımcı olur.

emülsiyonlaştırma:
Oktildodekanol genellikle yağ bazlı formüllerde kullanılır ve bileşenlerin dudak çubukları, dudak parlatıcısı, dudak balsamları ve cilt bakımında ayrılmasını önlemeye yardımcı olur.

Oktildodekanol nasıl kullanılır:
İstediğiniz kadar çok veya az ekleyebilirsiniz, ancak genellikle %20'ye kadar olmasını öneririz.
Formülünüzün yağ aşamasına Oktildodekanol ekleyin.

Oktildodekanol Üretimi:
2-Oktildodekanol, desil alkolün Guerbet tarafından yoğunlaştırılmasıyla üretilir.

Oktildodekanol'ün Reaksiyonları:
Oktildodekanol bir alkali ile eritildiğinde dehidrojenasyon reaksiyonu ile oktildodekanoik asit verir.

Oktildodekanol Nedir?
Oktildodekanol, uzun zincirli bir yağ asididir.
Oktildodekanol berrak, renksiz bir sıvıya benziyor.
Oktildodekanol sentetik olabilir veya bitkilerden türetilebilir.

Oktildodekanol Nedir?
Stearil Alkol, Oleyl Alkol ve Oktildodekanol uzun zincirli yağ alkolleridir.
Stearil Alkol, hafif bir kokuya sahip beyaz, mumsu bir katı iken Oleyl Alkol ve Oktildodekanol berrak, renksiz sıvılardır.
Bu üç bileşen, saç kremleri, fondötenler, göz makyajı, cilt nemlendiricileri, cilt temizleyicileri ve diğer cilt bakım ürünleri gibi çok çeşitli ürünlerde bulunur.

Oktildodekanol neden kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılıyor?
Stearil Alkol, Oleyl Alkol ve Oktildodekanol, emülsiyonlar oluşturmaya ve bir emülsiyonun yağ ve sıvı bileşenlerine ayrılmasını önlemeye yardımcı olur.
Bu bileşenler ayrıca, çalkalandığında bitmiş ürünlerin köpük oluşturma eğilimini de azaltır.
Cilt bakım ürünlerinin formülasyonunda kullanıldığında, Stearil Alkol, Oleyl Alkol ve Oktildodekanol cilt yüzeyinde kayganlaştırıcı görevi görerek cilde yumuşak, pürüzsüz bir görünüm kazandırır.

Bilimsel gerçekler:
Stearil Alkol ve Oleyl Alkol, uzun zincirli yağ alkollerinin karışımlarıdır.
Stearil Alkol esas olarak n-oktadekanolden oluşurken Oleyl Alkol esas olarak doymamış 9-n-oktadesenoldür. 
Oktildodekanol, dallı zincirli bir yağ alkolüdür.
Yağlı alkoller, daha yüksek moleküler ağırlıklı uçucu olmayan alkollerdir.
Yağ asidi (-COOH) gruplaşmasının hidroksil fonksiyonuna (-OH) indirgenmesiyle doğal katı ve sıvı yağlardan üretilirler.
Alternatif olarak, birkaç tamamen sentetik yol, doğal olarak türetilen alkollerle yapısal olarak aynı veya benzer olabilen yağlı alkoller verir.

Saç Tipi Hususları:
Uzmanlarımız oktildodekanolün kıvırcık, kuru ve boyalı saçlar dahil tüm saç tipleri için güvenli olduğu konusunda hemfikirdir.
Oktildodekanolün yumuşatıcı faktörleri, kuru, hasarlı veya kıvırcık saçları olanlara en fazla faydayı sağlayacaktır.
Friese, Oktildodekanol'ün geniş bir pH aralığında kullanılabildiğinden, kimyasal olarak zarar görmüş saçlar için faydalı olabileceğini de ekliyor.

Friese, oktildodekanolün düşük dozlarda bile cilt tahrişine neden olabileceğine dikkat çeker, ancak bu çok nadirdir.
Hassas bir cildiniz varsa ondan uzak durmak isteyebilirsiniz.
Ancak Oktildodekanol, halihazırda kullandığımız birçok üründe bulunduğundan, zaten kullanıyor olabilirsiniz ve bu nedenle hassasiyetiniz olmadığını biliyorsunuzdur.

Kozmetik Sınıfı:
Kozmetik sınıfı (veya ilaç) oktil dodekanol, pürüzsüz kıvamı, nüfuz etme kabiliyeti ve yağlı olmayan hissi nedeniyle yumuşatıcı olarak kullanılır.
Oktildodekanol cilde yağlı bir kalıntı bırakmadan uygulanabilir.
Oktildodekanol ayrıca içindeki yağ asitlerinin varlığından dolayı antimikrobiyal özelliklere sahiptir.
Oktildodekanol, epidermisin daha derin katmanlarından su çekerek nem tutmayı artırabilir.

İlaç Derecesi:
Farmasötik dereceli oktildodekanol, ilaç endüstrisinde kullanılan yüksek kaliteli bir üründür.
Oktildodekanol, özellikle ilaçlarda ve insanlar tarafından yutulması amaçlanan diğer ürünlerde kullanılmak üzere yapılmıştır.
Bu tip oktildodekanol çok sıkı kalite standartlarını karşılar ve satışa sunulmadan önce genellikle saflık açısından test edilir.
Oktildodekanol, insan vücuduyla temas edecek ürünlerde kullanılmak üzere tasarlandığından, belirli güvenlik gereksinimlerini karşılaması gerekir.

Uygulama temelinde, pazar, Koku Bileşeni, Cilt Bakım Maddesi, Çözücü ve diğerleri olarak bölümlere ayrılmıştır.

Koku Maddesi:
Oktildodekanol, birçok kozmetik ve kişisel bakım ürününde koku bileşeni olarak kullanılır.
Oktildodekanol genellikle parfümlerde, kolonyalarda ve vücut spreylerinde kullanılan hafif, çiçeksi bir kokuya sahiptir.
Oktildodekanolün tatlı, odunsu kokunun rahatlatıcı ve canlandırıcı olduğu söylenir.
Oktildodekanol, kokular için iyi bir çözücüdür ve ürünlerdeki diğer bileşenlerin kokularını stabilize etmeye yardımcı olur.

Cilt Bakım Maddesi:
Oktildodekanol ayrıca yumuşatıcı veya cilt bakım maddesi olarak da kullanılır.
Oktildodekanol, su tutma yeteneğini geliştirerek cildin yumuşak ve pürüzsüz olmasına yardımcı olur, böylece epidermisteki hücrelerin dehidrasyonunu önler.
Oktildodekanolün hidrofilik özelliği onu kozmetik ürünlerinde bulunan vitaminler, renklendiriciler vb. gibi diğer bileşenleri çözen iyi bir çözücü yapar.

çözücü:
Oktildodekanol, tatlandırıcılar, sakızlar ve reçineler için bir çözücü olarak kullanılır.
Oktildodekanol, boyalar, mumlar ve yüzey aktif maddeler gibi çeşitli kimyasalların üretiminde yardımcı olur.
Oktildodekanol ayrıca diğer kimyasalları saflaştırmak için veya üretim sürecinin herhangi bir amacı için çözmek için bir çözücü olarak kullanılır.

Tanım: Oktildodekanol (Eşanlamlı: 2-oktil dodekanol), mükemmel solvent özelliklerine sahip berrak, kokusuz bir yağlı alkoldür.
Oktildodekanol, doğal yağlardan (hayvansal olmayan) ve yağlardan, yağ asidi gruplarının hidroksil fonksiyonuna indirgenmesiyle üretilir.
Oktildodekanol dudak balsamından cilt losyonlarına, yüz temizleyicilerinden renkli kozmetiklere, silikon alternatifine kadar hemen hemen her kozmetik üründe kullanılabilir.
Hidrolize karşı kararlıdır ve geniş bir pH aralığında kullanılabilir.
Orta yayılma özellikleri.
Cildi ve saçı nemlendirir, losyonları ve kremleri dengeler.
Parfüm bileşenleri için çözücü, ayrıca salisilik asit. Berrak sıvı, kokusuz.
Suda çözünmez, alkolde karışabilir, parafin yağında çözünür.

CAS: 5333-42-6
INCI Adı: Oktildodekanol

Oktildodekanol'ün Faydaları:
- Her türlü cilt bakım ürünleri için yumuşatıcı, çözücü ve nemlendirici
- Cilde yumuşak, pürüzsüz bir görünüm sağlar.
- Salisilik asidi çözmek için ideal çözücü

Kullanım: Formüllere olduğu gibi ekleyin, yağ fazına ekleyin, tipik kullanım seviyesi %2-20. Sadece harici kullanım içindir.

Uygulamalar: Her türlü cilt bakımı, güneş bakım ürünleri, çeşitli renkli kozmetikler.

Oktildodekanol, özelliklerinde bitkisel yağlara benzer bir sıvıdır.
Oktildodekanol cildi besler ve nemlendirir.
Yumuşatıcılar, doğal yağlar kadar ağır değildir, bu nedenle, iyi yayılan, yağsız bir dokuya sahip bir krem oluşturmayı sağlarlar.
Yumuşatıcılar ve doğal yağların doğru kombinasyonu, ideal krem formülasyonunda kilit noktadır.

Oktildodekanol, emülsiyonlar oluşturmaya ve bir emülsiyonun yağ ve sıvı bileşenlerine ayrılmasını önlemeye yardımcı olur.
Oktildodekanol ayrıca bitmiş ürünlerin çalkalandığında köpük oluşturma eğilimini de azaltır.

CAS: 5333-42-6
Doğrusal Formül: CH3(CH2)9 CH[(CH2)7 CH3 ]CH2OH
Eşanlamlı: 2-Oktil-1-dodekanol
Fiziksel Form: Düzgün
Yoğunluk: 0.838 g/mL (25°C'de)
Kaynama Noktası: 234°C - 238°C (33 mmHg)
Parlama Noktası: 188°C - açık kap
Saflık Derecesi: Notlar Bu ikincil standartlar, mevcut oldukları yerde USP, EP (PhEur) ve BP birincil standartlarına yönelik çoklu izlenebilirlik sunar.
MDL Numarası: MFCD01310428
Formül Ağırlığı: 298.55
Erime Noktası: -1°C ila +1°C

Oktildodekanol mükemmel bir baz alkol ve yumuşatıcıdır.
Oktildodekanoller son derece düşük erime noktası (0 santigrat derece), çalışmayı daha düşük moleküler ağırlıklı lineer alkollerden bile çok daha kolay hale getirir.
Ek olarak, daha yüksek moleküler ağırlık ve saflık, Oktildodekanol'ün "yağlı" bir koku olmadan renksiz olduğu ve renk ve kokuya duyarlı uygulamalarda kullanılabileceği anlamına gelir.

Saç için Oktildodekanol Nasıl Kullanılır
Oktildodekanol'ün ürün formülasyonlarında yaptığı tüm çalışmalara ve ilave nemlendirici faydalarına rağmen, oktildodekanol saçınız için tek başına aradığınız bir bileşen değildir.
Bunun yerine, hem duşta hem de duş dışında halihazırda kullandığınız birçok üründe Oktildodekanol'ün bir bileşen olarak listelendiğini göreceksiniz.
Düzenli olarak kullandığınız ürünlerden herhangi bir tahriş yaşamadığınız sürece, oktildodekanol saçınızı, saç derinizi ve saç ürünlerinizi güvenle pürüzsüzleştirebilir.

Oktildodekanol Nedir?
Oktildodekanol, güzellik ürünlerinde formülasyonları stabilize etmek için kullanılan bir yağlı alkoldür.

Oktildodekanol Kıvırcık Saçlar İçin Güvenli mi?
Oktildodekanol tüm saç tipleri için güvenlidir ve kuru, kaba, kıvırcık veya boyalı saçlara ilave nem sağlayabilir.

Oktildodekanol Cilt İçin Güvenli mi?
Oktildodekanol cildi ve gözleri tahriş etme potansiyeline sahip olsa da, tehlikesiz olarak kabul edilir.

Oktildodekanol, hurma çekirdeği yağı/hindistan cevizi yağından elde edilen yumuşak, pürüzsüz, renksiz, kokusuz ve herhangi bir krem, losyon, makyaj veya kozmetik formülasyonunda kullanılabilen uzun zincirli bir yağlı alkoldür.
Oktildodekanol Oldukça kararlı, kokmaz, ışığa, havaya, ısıya, asit-bazlara da dayanıklı

Ürün Açıklaması
Oktildodekanol şeffaf, kokusuz bir yağlı alkoldür.
Oktildodekanol, geniş bir pH aralığının gerekli olduğu kişisel bakım ürünleri için uyumludur.
Oktildodekanol, yumuşatıcı esterlerin formülasyonunda çok yaygın bir bazdır.
Oktildodekanol, yüksek stabilite seviyelerine sahip çok iyi penetrasyon özelliklerine sahiptir ve bu da onu deodorantlar, dekoratif kozmetikler ve cilt bakım ürünleri için uygun hale getirir.
Oktildodekanol ayrıca güçlü solvent, nemlendirici ve parlaklık arttırıcı özelliklere sahiptir.

Oktildodekanol düşük polardır.
Kullanım Şekli: Tüm formüllerde cilt bakım ürünlerinde kullanılır.
Karıştırma yöntemi: Yağı karıştırın. Isıya dayanabilir pH değeri 3-10 arasında olan bir formülde olabilir.
Kullanım oranı: %1-20
Ürün özellikleri: Berrak sıvı, kokusuz
Çözünürlük: Yağda çözülebilir
Depolama: Oda sıcaklığında saklanabilir, ancak şişeyi sıkıca kapatın ve doğrudan güneş ışığından veya ısıdan koruyun.

derece: farmasötik birincil standart
üretici/ticari isim: EDQM
kırılma indisi: n20/D 1.453 (lit.)
bp: 234-238 °C/33 mmHg (yanar)
mp: -1-1 °C (lit.)
yoğunluk: 25 °C'de 0,838 g/mL (lit.)
uygulama(lar): farmasötik (küçük molekül)
biçim: temiz
depolama sıcaklığı: 2-8°C
SMILES dizisi: CCCCCCCCCCC(CO)CCCCCCCC
InChI: 1S/C20H42O/c1-3-5-7-9-11-12-14-16-18-20(19-21)17-15-13-10-8-6-4-2/h20- 21H,3-19H2,1-2H3
InChI anahtarı: LEACJMVNYZDSKR-UHFFFAOYSA-N

Fonksiyonlar:
Oktildodekanol, çok çeşitli güzellik ürünlerinde yumuşatıcı ve emülgatör olarak kullanılan uzun zincirli bir yağ alkolüdür, ancak nadiren çözücü ve koku bileşeni olarak da kullanılır.
Oktildodekanol, dallı zincirli bir yağ alkolüdür.
CIR Uzman Paneli bilimsel verileri değerlendirdi ve Stearil Alkol, Oleyl Alkol ve Oktildodekanol'ün kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanımının güvenli olduğu sonucuna vardı.

Oktildodekanol nerede kullanılır?
Oktildodekanol hemen hemen her kozmetik formülasyonda kullanılabilir.

Oktildodekanol iyi düşük sıcaklık performansına ve yüksek termal stabiliteye, düşük sıcaklıkta iyi akışkanlığa, yüksek sıcaklıkta yüksek yağ filmi kalınlığına, berrak ve şeffaf, yüksek saflıkta hidrokarbona sahiptir, kozmetikte akneye neden olmaz, iyi duyusal etkiye sahiptir ve genellikle pürüzsüzdür.
Oktildodekanol, her türlü cilt bakım ürününde ve kozmetikte yaygın olarak kullanılmaktadır.

Oktildodekanol aşağıdaki özellikleri ekler:
Kozmetik cilt bakım ürünleri için yumuşatıcı, çözücü ve nemlendirici
Cilde yumuşak ve pürüzsüz bir his ve görünüm kazandırır.
Parfüm formülasyonlarında ve bir formülasyondaki parfüm / aromaterapi kokusunu arttırmak için kullanışlıdır.
Kozmetik bir formülasyona dahil edilmek üzere Salisilik asidi çözer.
Cildin yumuşatılması ve yatıştırılmasının gerekli olduğu güneş bakım ürünlerinde iyi çalışır ve kozmetik formülasyonda etkili bir çözücü olarak hareket ederek UV filtrelerinin eklenmesi genellikle zor olan durumlarda stabiliteye yardımcı olur.

Oktildodekanol, kimyasal yapısı nedeniyle hidrolize karşı stabil olan ve bu nedenle deodorant/terlemeyi önleyici ve saç çıkarıcı formülasyonlar gibi geniş bir pH aralığının gerekli olduğu tüm formülasyonlar için faydalı bir şekilde uygun olan orta düzeyde yayılan bir yumuşatıcıdır.
Oktildodekanol, ortalama moleküler ağırlığa ve 600 mm^2/10 dak yayılma değerine sahip, düşük polariteli berrak, hafif sarı, kokusuz bir yağdır.
Oktildodekanol, 184-190 hidroksil değerine, 1.4535-1.4555 kırılma indisine (20°C) ve 0.837-0.841 g/cm^3 yoğunluğa (20°C) sahiptir.

IUPAC adı:
2-Oktil-1-dodekanol

Diğer isimler:
2-Octyldodecan-1-ol, 2-Octyldodecanol, Eutanol G, Guerbet C20, Isofol 20, Kalcohl 200G

Oktildodekanol Cilt Bakım Ürünlerinde Ne Yapar?
Oktildodekanol'ün cilt bakım ürünlerinde birkaç görevi vardır:
Köpürme önleyici: Oktildodekanol, ürünlerin çalkalandığında köpürme eğilimini azaltmaya yardımcı olur.
Yumuşatıcı: Oktildodekanol cildi ipeksi yumuşaklıkta yapar.
Emülgatör: Oktildodekanol, formülleri bir arada tutmaya yardımcı olarak yağlı ve sulu kısımların ayrılmasını önler.
Doku arttırıcı: Oktildodekanol, cilt bakım ürünlerinin dokularına daha iyi bir kayma sağlar, böylece cilt üzerinde pürüzsüzce kayabilirler.
Çözücü: Oktildodekanol bunun için nadiren kullanılır, ancak diğer cilt bakım bileşenlerini çözebilir.
Oktildodekanol, cildinizden çok ürün için var.
Oktildodekanol cildi daha yumuşak ve pürüzsüz hale getirebilir, ancak çoğunlukla kullanımı zevkli cilt bakım ürünleri oluşturmaya yardımcı olur.

saflık %97
Doğrusal Formül: CH3(CH2)9CH[(CH2)7CH3]CH2OH
Molekül Ağırlığı: 298.55
CAS Numarası: 5333-42-6
Eşanlamlı: 2-Oktil-1-dodekanol

Oktildodekanol, doğal katı ve sıvı yağlardan üretilen berrak, kokusuz bir yağlı alkoldür.
Oktildodekanol hidrolize karşı stabildir ve geniş bir pH aralığında kullanılabilir.
Oktildodekanol cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır.
Oktildodekanol, salisilik asidi çözmek için ideal bir çözücüdür.
Oktildodekanol her türlü cilt bakımı, güneş bakımı, parfüm ve renkli kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır.

OKTİLDODEKANOL şu şekilde sınıflandırılır:
-Yumuşatıcı
-çözücü
-Parfüm

CAS Numarası: 5333-42-6
EINECS/ELINCS No: 226-242-9
COSING REF No: 35610
Kimyasal/IUPAC Adı: 2-Octyldodecan-1-ol

CAS Numarası: 5333-42-6
ChEMBL: ChEMBL1572050
Kimyasal Örümcek: 20125
İlaç Bankası: DB14134
ECHA Bilgi Kartı: 100.023.857 Bunu Vikiveri'de düzenleyin
EC Numarası: 226-242-9
Fıçı: C20338
PubChem: CID     21414
UNII: 461N1O614Y
CompTox Kontrol Paneli (EPA): DTXSID3036288

kimyasal karakterizasyon
CAS-No.: 5333-42-6 2-Octyldodecanol-1
EC-No: 226-242-9
REACH-Reg. No.: 01-2119488016-36-0001
INCI-Adı: Oxtyldodecanol

Oktildodekanol'ün fiziksel ve kimyasal özellikleri:
-Form: sıvı
-Renk: renksiz
-Koku: kokusuz
-Erime noktası / erime aralığı: -21°C ASTM D 97-96A
-Kaynama noktası / kaynama aralığı: (20 hPa) 223 °C (84/449/EWG, A.2)
-Parlama noktası: > 100 °C
-Kendiliğinden tutuşma sıcaklığı: 241 °C (84/449/EWG, A.15)
-Yoğunluk: (20 °C) 0,84 g/cm³
-Buhar basıncı: (38 °C) < 0,0010000 hPa
-Çözünürlük / Karışabilirlik
-Su: çözünür değil

2-Oktildodekan-1-ol
2-Oktil-1-dodekanol
5333-42-6
oktildodekanol
2-oktildodekanol
1-DODEKANOL, 2-OKTİL
Bağımsız G
2-Oktil dodekanol
ötanol G
2-oktildodesil alkol
İzofol 20
Kalkol 200G
Rilanit G 20
Exxal 20
oktil dodekanol
2-n-oktil-1-dodekanol
2-oktildekanol
MGK 2405
NCGC00166213-01
DSSTox_CID_16288
DSSTox_RID_79277
DSSTox_GSID_36288
Kalcohl 200GD
2-oktildodekanol
Guerbet C20
Risonol 20SP
CAS-5333-42-6
Oktildodekanol [NF]
Jarcol I 20
İnce Oksokol 2000
2-oktildodekan-1-ol
EINECS 226-242-9
BRN 1763479
AI3-19966
C20H42
180 derece
2-oktil-dodekanol
ACMC-1AWZN
Michel XO-150-20
EC 226-242-9
SCHEMBL4873
3-01-00-01844 (Beilstein El Kitabı Referansı)
2-Oktil-1-dodekanol, %97
CHEMBL1572050
DTXSID3036288
NSC2405
NSC-2405
2-oktildodekan-1-ol, oktildodekanol
Tox21_112351
Tox21_302294
MFCD01310428
AKOS015912966
Zehir21_112351_1
CS-W021736
DB14134
DS-6274
NCGC00166213-02
NCGC00255681-01
8039-11-0
BP-30229
FT-0699733
O0429
Z4836
C20338
D77924
10101-EP2270004A1
10101-EP2270005A1
10101-EP2277876A1
10101-EP2292614A1
10101-EP2295412A1
10101-EP2295413A1
10101-EP2295550A2
10101-EP2298783A1
10101-EP2308844A2
10101-EP2308845A2
10101-EP2308846A2
10101-EP2311823A1
10101-EP2316835A1
A870757
SR-01000944811
SR-01000944811-1
Q27258886
Octyldodecanol, Avrupa Farmakopesi (EP) Referans Standardı
Octyldodecanol, Amerika Birleşik Devletleri Farmakopesi (USP) Referans Standardı
Octyldodecanol, Farmasötik İkincil Standart; Sertifikalı Referans Malzemesi
1-Dodekanol, 2-oktil- [ACD/Dizin Adı]
226-242-9 [EINECS]
2-Oktil-1-dodekanol [ACD/IUPAC Adı]
2-Octyl-1-dodecanol [Almanca] [ACD/IUPAC Adı]
2-Octyl-1-dodécanol [Fransızca] [ACD/IUPAC Adı]
2-Oktildodekan-1-ol
2-oktildodekanol
MFCD01310428 [MDL numarası]
oktildodekanol
179606-99-6 [RN]
2-oktildodekanol
2-Oktil dodekanol
2-oktil dodekanol %97
2-oktil-1-dodekanol %97
2-oktildekanol
2-oktildodekan-1-ol
2-OKTİLODESİL ALKOL
3-01-00-01844 [Beilstein]
6-Metil-3,6-diazabisiklo[3.1.1]heptan [ACD/IUPAC Adı]
DS-6274
ötanol G
İnce Oksokol 2000
Guerbet C20
İzofol 20
Jarcol I 20
Kalkol 200G
Kalcohl 200GD
Michel XO-150-20
oktil dodekanol
180 derece
Rilanit G 20
Risonol 20SP
Bağımsız G
1-Dodekanol, 2-oktil-
2-Oktil dodekanol
oktil dodekanol
oktildodekanol
2-Oktil-1-dodekanol
2-oktildodekanol
2-oktildodesil alkol
3-01-00-01844 (Beilstein El Kitabı Referansı)
AI3-19966
BRN 1763479
ötanol G
Exxal 20
İzofol 20
Kalkol 200G
Kalcohl 200GD
MGK 2405
Rilanit G 20
Bağımsız G
UNII-461N1O614Y
2-Oktildodekan-1-ol
ikosan-9-ol

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.