OLEİL SARKOZİN

EC / Liste no.: 203-749-3
CAS no.: 110-25-8
Mol. formül: C21H39NO3

Oleil sarkozin ayrıca ciltte yumuşatıcı birikimini artırabilir.
Oleil sarkozins'in kozmetikte uygulanması (örneğin saç düzleştiriciler ve tüy dökücü kremler) anlatılacaktır.
Oleil sarkozin (Sarkosil O), yağ içinde su emülgatörü ve korozyon önleyici olarak kullanılan bir sarkosin baş grubuna (N-metilglisin) sahip bir amfifilik oleik asit türevidir.
Oleil sarkozin, insanda normal bir metabolit olan oleik asit ve sarkozinin (N-metilglisin) bir amididir.

Oleil sarkozin Nedir?
Açil sarkozinler (Cocoyl Sarcosine, Lauroyl Sarcosine, Myristoyl Sarcosine, Oleil sarkozin, Stearoyl Sarcosine) modifiye edilmiş yağ asitleridir ve asil sarkosinatlar (Sodyum Cocoyl Sarcosinate, Sodyum Lauroyl Sarcosinate, Sodyum Myristoyl Sarcosinate, Amonium Cocossinate) ilgili tuzdur.
Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde bu bileşenler şampuan, banyo, temizlik ve tıraş ürünlerinin formülasyonunda kullanılmaktadır.

Oleil sarkozin neden kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılıyor?
Asil sarkosinler ve sarkosinatlar, saç gövdesini, esnekliğini veya parlaklığını artırarak veya fiziksel veya kimyasal işlemle zarar görmüş saçın dokusunu iyileştirerek saçın görünümünü ve hissini iyileştirir.
Oleil sarkozin ayrıca suyun yağ ve kir ile karışmasına yardımcı olarak cildi ve saçı temizler, böylece durulanır.

Üretme
N-asilamino asitlerin hazırlanması için standart bir yöntem, oleoil klorürün (oleik asitten ve örneğin fosfor triklorürden) sulu bir N-metilglisin çözeltisine pH 10'da eklendiği Schotten-Baumann reaksiyonudur. sodyum hidroksit çözeltisinin eklenmesi).
Yağ asidi içermeyen Oleil sarkozin bir yağ olarak elde edilir.
Yöntem, karboksilik asit klorürlerin nispeten pahalı üretimi ve bir yan ürün olarak elde edilen fosfonik asidin pahalı bertarafı nedeniyle endüstriyel yüzey aktif madde sentezi için uygun değildir.
Oleil sarkozin, oleik asit, N-metilglisin ve Oleil sarkozins sodyum tuzunun 170 °C'de suyun elimine edilmesinden sonra 8 ila 10 saat reaksiyona girmesiyle elde edilebilir.

Oleil sarkozin kullanımları ve uygulamaları şunları içerir:
-Paslanma önleyici,
-deterjan,
- ıslatma maddesi,
-köpük güçlendirici stabilizatör,
-kozmetikler için emülgatör,
-ev endüstriyel temizleyiciler,
-biyoteknoloji, tarım,
-tekstil,
-petrol ürünleri,
-metal işleme sıvıları,
- yüzey aktif madde kaplamaları,
-emülsiyon polimerizasyonu;
-halı şampuanları için yüzey aktif madde,
-kumaş deterjanları, bulaşık deterjanı,
-kozmetik, banyo malzemeleri,
-diş macunu;
-su arıtma;
- RIM için kalıp ayırıcı;
-polioller için stabilizatör;
-kozmetikte antistat;
-plastik ve gıda ambalajlarında buğulanma ve antistat;
- tesadüfi gıda ile temas eden kullanım için yağlayıcılarda korozyon önleyici;
-kozmetikte antistat

Metil oleat, metanol içinde eşmolar miktarlarda sodyum metoksit ilavesi üzerine sodyum N-metilglisinat ile reaksiyona sokulduğunda daha yumuşak koşullar (120 °C) ve daha kısa reaksiyon süreleri (3,5 saat) kullanılabilir.
Suda absorpsiyon, konsantre sülfürik asit ile asitleştirme ve bütanon ile ekstraksiyondan sonra %92,5 verimle Oleil sarkozin elde edilir.

Oleil sarkozinin Başlıca Kullanım Alanları:
Tipik uygulamalar
Oleil sarkozin Temizlik maddesi olarak kullanın.
Oleil sarkozin Dispergatör, emülsifiye edici ajan olarak kullanın.
Oleil sarkozin Yağlayıcı olarak kullanın.

Kişisel Bakım ürünleri
Oleil sarkozin, kişisel bakım ürünlerinde bir Düzenleyici ajan, antistatik ajan, temizlik maddesidir.
Oleil sarkozin cilt, saç ile iyi uyumludur. Hassas ciltler için uygundur.

makine
Oleil sarkozin Temizlik maddesi, antikorozif madde, pas önleyici madde olarak kullanın.

Oleil sarkozin, oleil sarkozinatın çinko üzerine adsorpsiyonunun çok katmanlı olduğu tespit edilmiştir, bu da anodik çözünme altında ve numuneler üzerinde periyodik nem yoğunlaşması ile nemli bir atmosferde en iyi korunmasına katkıda bulunur.
Zn'nin sulu inhibitör çözeltilerinde işlenmesi, nemli atmosfer koşullarında 2,5-4,5 kat üzerinde ilk korozyon lezyonlarının ortaya çıkmasına kadar geçen süreyi arttırır.

Oleil sarkozin vegan olabilir veya olmayabilir.
Oleil sarkozin, kozmetikte kullanılan bir Oleik Asit ve Sarkozin bileşiğidir.
Oleik Asit bitkisel veya hayvansal kaynaklara sahip olabilir.
Sarkozin bitki, hayvan veya mikrobiyolojik kaynaklara sahip olabilir.

Özellikler
Oleil sarkozin, suda az çözünür ve asidik etki gösteren berrak, sarı ila kahverengi, viskoz bir sıvıdır.
Uzun zincirli N-asilamino asit olarak, yüzey aktif madde birçok organik çözücüde ve mineral yağda çözünür.
Alkali Oleil sarkozin suda iyi çözünür.
Oleil sarkozins karboksamid yapısı nedeniyle Sarkosyl O, yüksek pH değerlerinde bile kimyasal olarak kararlıdır ve anyonik bir yüzey aktif madde olarak kuvvetli köpürmektedir.
N-oleil sarkozin sadece biraz toksiktir ve biyolojik olarak kolayca parçalanabilir.

Uygulamalar
Oleil sarkozin, cildi ve gözleri nispeten daha az tahriş eden ve bu nedenle antimikrobiyal ve virüsidal özelliklerinden dolayı cilt temizleme maddeleri gibi kişisel bakım ürünlerinde kullanılan hafif bir yüzey aktif maddedir.
Uzun zincirli amfifilik N-asilamino asidin sarkosin baş grubu, polar ve yüklü yüzeylerde adsorpsiyonda şelat benzeri yapıların oluşumundan sorumludur, örn. metaller üzerinde.
Moleküller, metal yüzeyi aşındırıcı saldırıdan koruyan yönlendirilmiş monomoleküler filmler oluşturur.

Oleil sarkozin, düşük konsantrasyonlarda zaten çok iyi pas koruma özelliklerine sahiptir (özellikle imidazolin türevi 2-(2-heptadec-8-enyl-2-imidazolin-1-yl) etanol ile birlikte emülsifiye edici ve antikorozif etki gösterir), ayrıca alüminyum ve bakır gibi demir dışı metallere karşı.
Bu nedenle, Oleil sarkozin pas önleyici sıvılara ve yağlama greslerine, yakıtlara ve yağlayıcılara ve delme ve kesme yağları gibi soğutucu yağlayıcılara korozyon önleyici ve emülgatör olarak eklenir.

Oleil sarkozinin Sanayi Kullanımları:
-Korozyon inhibitörleri ve kireç önleyici maddeler
-Apreleme maddeleri
-Yakıtlar ve yakıt katkı maddeleri
-Yağlayıcılar ve yağlayıcı katkı maddeleri

Oleil sarkozinin Tüketici Kullanımları:
-Yakıtlar ve ilgili ürünler
-Yağlayıcılar ve gresler
-TSCA dışı kullanım

Oleil sarkozin Hakkında Genel Üretim Bilgileri:
-Endüstriyel İşleme Sektörleri
-Boya ve kaplama imalatı
-Petrokimya üretimi
-Petrol yağlama yağı ve gres imalatı
-Sabun, temizlik maddesi ve tuvalet hazırlığı imalatı
-Tekstil, hazır giyim ve deri imalatı

Oleil sarkozin açık sarı sıvıdır
Hafif deterjan, mükemmel köpürme ve köpürme özellikleri sağlayan güçlü bir anyonik yüzey aktif madde.
Diğer deterjanlarla sinerji gösterir.
Islatma ajanı.
Ağız bakımında enzim inhibitörü. Paslanma önleyici.

Çözünürlük: parafin yağı ve mineral yağ dahil organik çözücülerde çözünür, suda az çözünür (23 °C'de <0,1 g/l) (Ciba-Geigy 1994)
pH: 4 (%1 sulu süspansiyon) (Ciba-Geigy 1994)
Kararlılık: 350 °C'nin üzerindeki sıcaklıklarda termal bozunma (Ciba-Geigy 1994)
Üretim: oleoil klorürün sarkosin ile reaksiyonu ile

saflık: %97 alışılmış ticari olarak temin edilebilen ürün için bir moleküler
340 ila 350 ağırlık aralığı verilir (Ciba-Geigy, tarihsiz)
Safsızlıklar: %2 serbest yağ asitleri (Ciba-Geigy, tarihsiz)

Oleil sarkozinin Kullanım Alanları:
–%1'e kadar önerilen konsantrasyonlarda metal işleme sıvılarında korozyon önleyici (Ciba-Geigy, tarihsiz)
– Çamaşır tozunda katkı maddesi
– Liflerin antistatik tedavisi

Moleküler formül: C21H39NO3
Molekül ağırlığı: 353,55
Erime noktası: 0 °C (katılaşma noktası)
Kaynama noktası: 397 °C
25°C'de yoğunluk: 0.95 g/cm3
20 ° C'de buhar basıncı: 4 × 10–7 hPa
günlük POW **:> 6
1 ml/m3 (ppm) 14.670 mg/m3: 1 mg/m3 0.682 ml/m3 (ppm)

ACYL sarkosinatları, iyi köpürme güçleri, cilt yumuşaklığı ve birçok yüzey aktif madde ve yumuşatıcı madde ile uyumlulukları ile uzun yıllardır bilinmektedir.
Özellikle, oleoil sarkozin, bir korozyon önleyici ve deri muamelesi olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.

Konsantrasyon veya kullanım sınırlamalarına tabi olarak kozmetikte kullanım için güvenli olduğu belirlendi
-Bazı niteliklere sahip kozmetiklerde kullanım için güvenlidir.

Oleil sarkozin Uygulamaları:
Oleil sarkozinin Newcrom R1 HPLC kolonu üzerinde ayrılması
Oleil sarkozin, bu ters fazlı (RP) HPLC yöntemi ile basit koşullarla analiz edilebilir.
Mobil faz, bir asetonitril (MeCN), su ve fosforik asit içerir.
Mass-Spec (MS) uyumlu uygulamalar için fosforik asidin formik asit ile değiştirilmesi gerekir.
Hızlı UPLC uygulamaları için daha küçük 3 µm partikül kolonları mevcuttur.
Bu sıvı kromatografi yöntemi ölçeklenebilir ve hazırlayıcı ayırmada izolasyon safsızlıkları için kullanılabilir.
Oleil sarkozin farmakokinetik için de uygundur.

Oleil sarkozin şu şekilde sınıflandırılır:
-antistatik
-Temizlik
-Saç şartlandırma
-Yüzey aktif madde

Kategori
-Köpürtücü Ajanlar
-Sürfaktanlar / Temizleme Maddeleri
-Islatıcılar

Uygulama / Tavsiye edilen
-Saç bakımı (Şampuanlar, Saç Kremleri ve Şekillendirici)
-Cilt bakımı (Yüz bakımı, Yüz temizliği, Vücut bakımı, Bebek bakımı)
-Tuvalet (Duş & Banyo, Ağız bakımı...)
-köpük güçlendirici
-yumuşaklık

INCI adı: Oleil sarkozin
EINECS / ELINCS numarası: 203-749-3
İşlevleri (INCI)
Antistatik: Bir yüzeydeki elektrik yükünü nötralize ederek statik elektriği azaltır
Temizleme: Temiz bir yüzey tutmaya yardımcı olur
Saç bakımı: Saçı kolay taranır, yumuşak, yumuşak ve parlak bırakır ve/veya hacim, hafiflik ve parlaklık verir
Sürfaktan: Kozmetiklerin yüzey gerilimini azaltır ve kullanıldığında ürünün eşit dağılımına katkıda bulunur.

Ekoloji
Oleil sarkozin çevre için tehlikeli olabilir.
Su kütlesine özel dikkat gösterilmelidir.

biyolojik olarak parçalanabilirlik
Oleil sarkozin biyolojik olarak parçalanabilir.

özellikleri
Oleil sarkozin mükemmel bir temizleme, emülsifiye etme, dağıtma, çözme, köpürme, paslanma, antikorozif, ıslatma, yağlama yetenekleridir.
İyi uyumluluk. Sert suya dayanıklılık.
Kolayca kalınlaşır. Hafif yüzey aktif madde.
“Sülfatsız” formül sistemine uygundur.

Not
Oleil sarkozin Çocuk temizlik ürünlerinde kullanılabilir.

Oleil sarkozinin işlevleri
ANTİSTATİK: yüzeylerdeki elektrik yükünü nötralize ederek statik elektriği önleme ve/veya azaltma.
TEMİZLEME: vücut yüzeyini temiz tutmaya yardımcı olur.
SAÇ ŞARTLANDIRMA: saçın görünümünü ve hissini iyileştirir. saçın kolay taranmasını, esnek, yumuşak ve parlak olmasını ve/veya hacim, hafiflik, parlaklık, doku vb. kazandırmasını sağlar.
YÜZEY AKTİF - TEMİZLEME: vücut yüzeylerini ıslatma, emülsifiye edici veya çözündürücü yağlar ve askıda toprak (genellikle bu tür bileşenler, temizlik ürünlerinin köpürme ve köpürme özelliklerine katkıda bulunur).

"Oleoil", bir bileşiğin bir bileşeni olarak oleik asit anlamına gelir; "sarkosin", bir amino asit olan N-metilglisin anlamına gelir.
Oleil sarkozin kozmetik formülasyonlarda kullanılır.
Maddelerin karışımı, antistatik bir madde (örneğin saç gibi yüzeydeki elektrik yükünü nötralize ederek statik yükleri azaltır), yüzey aktif madde (yıkama aktif maddesi), temizleyici etkili madde (vücut yüzeyini temizler) ve saç bakım maddesi olarak işlev görür. (saçları kolay taranır, pürüzsüz, yumuşak ve parlak hale getirir ve hacim kazandırır).

Oleil sarkozin, C21H39NO3 kimyasal formülüne ve 353,54 moleküler ağırlığa sahip bir korozyon önleyicidir.
Oleil sarkozin, çeşitli gruplara sahip yağda çözünen bir yüzey aktif maddedir ve 1930'lardan beri yurtdışında rapor edilmiştir.
Oleil sarkozin ilk olarak tekstil yıkama, diş macunu, şampuan vb.'de saf halde veya bir tuz tanesi olarak kullanıldı, ancak o zamandan beri korozyon ve pas önleme alanına dahil edildi.

Görünüm ve Fiziksel Durum: açık sarı sıvı
Yoğunluk: 0.961g / cm3
Kaynama Noktası: 760mmHg'de 499.4ºC
Erime Noktası: 16.1-17.0ºC
Parlama Noktası: 255.9ºC
Kırılma İndeksi: 1.481
Kararlılık: Kararlı. yanıcı. Güçlü oksitleyici ajanlarla uyumsuz.
Buhar Basıncı: 25 ° C'de 2.47E-11mmHg

Oleil sarkozin, oleik asit ve fosfor triklorürden oleoil klorürün sentezi, ardından sodyum sarkosinat ile Schotten-bannmann yoğunlaştırması ile elde edilir ve bu, N-oleoil sarkosin verecek şekilde asitleştirilir.
Reaksiyonu etkileyen faktörler tartışılır.
Ürün kalitesi: Asit değeri 155-165 mg KOH, oleik asit açısından %86,76'ya varan verim.
Oleil sarkozin, günlük kimyasallar, kozmetikler ve kimyasal ara ürünler için hammadde olarak çok çeşitli uygulamalarda kullanılmaktadır.

CAS kayıt numarası 110-25-8 olan Oleil sarkozin, sistematik N-metil-N-[(9Z)-octadec-9-enoyl]glisin adına sahiptir.
Oleil sarkozin bir çeşit açık sarı sıvıdır.
Ve bu kimyasalın kimyasal formülü C21H39NO3'tür.
Bu kimyasalın ana kullanımı korozyon önleyici içindir.
Ayrıca Oleil sarkozins EINECS 203-749-3'tür.
Oleil sarkozin gözleri, solunum sistemini ve cildi tahriş eder.
Oleil sarkozin kullanırken uygun koruyucu giysi, eldiven ve göz/yüz koruyucu kullanın.
Göz ile teması halinde bol su ile yıkayınız ve doktora başvurunuz.

IUPAC İSİMLERİ:
(Z) -N-Metil-N- (1-okso-9-oktadesenil) glisin
(Z) -N-metil-N- (1-okso-9-oktadesenil) glisin
(Z) -N-metil-N- (1-okso-9-oktadensil) glisin
2 - [(9Z) -N-metiloktadek-9-enamido] asetik asit
2- [metil - [(E) -oktadek-9-enoil] amino] asetik asit
N-metil-N-oleoilglisin
N-Oleoil Sarkozin
oleil sarkozin
oleoilsarkosin
OLEOİLSARKOZİN
Z) -N-metil-N- (1-okso-9-oktadesenil) glisin
N-Oleoilsarkozin
110-25-8
Glisin, N-metil-N-[(9Z)-1-okso-9-oktadesenil]-
oleil sarkozin
16693-85-9
N-Oleil sarkozin
2-[metil (oktadek-9-enoil) amino] asetik asit
Glisin, N-metil-N-[(9Z)-1-okso-9-oktadesen-1-il]-
ACMC-20995q
DTXSID10892059
ANW-16140
AKOS028108893
VZ36640
DB-040909
FT-0631614
N-Metil-N- (1-okso-9-oktadesen-1-il) glisin
Glisin, N-metil-N- (1-okso-9-oktadesen-1-il) -
N-Metiloleamidoasetik asit
Glisin, N-metil-N-(1-okso-9-oktadesenil) -, (Z) -
hamposil o
Maprosil o
medialanik asit
Nsc96995
oleik sarkozin
Oleoil N-metilaminoasetik asit
221P
Cordesin o
oleik sarkosit
2- (N-MetiloleaMido) asetik asit
OctadecylaMine N-oleoyl Sarcosinate T711 Yüksek Etkili Yağda Çözünür Korozyon İnhibitörü
Glisin, N-Metil-N-[(9Z)-1-okso-9-oktadesen-1-il]-
SARKOSYL O
N-OLEYLSARKOSINAT
N-OLEYLSARKOZİN
N-OLEYL SARKOSİN
N-CIS-9-OKTADEKANOYLSARKOZİN
N-CIS-OKTADESENOYLSARKOZİN
oleil sarkozin
2- (N-Metiloleamido)
(z) -glisin
(Z) -N-metil-N- (1-okso-9-oktadesenil) glisin
N-Oleyl sarkosin asit
N- (Karboksimetil) -N-metiloleik amid
N-Metil-N-[(Z)-1-okso-9-oktadesen-1-il] aminoasetik asit
N-Metil-N-[(Z)-1-okso-9-oktadesenil] glisin
N-Oleoil-N-metilglisin

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.