PEG-100

CAS Numarası: 25322-68-3

PEG-100, ev kimyasalları, seramik, kağıt, kozmetik ve metal endüstrilerinde kullanılan bir yüzey aktif maddedir.
Ürünlerde PEG-100, plastikleştirici, yapışma önleyici, bağlayıcı madde ve nemlendirici madde görevi görür.
PEG-100'ü kozmetik, gıda ambalajı, deterjan veya plastiklerin işlenmesine yönelik katkı maddeleri gibi ürünlerde bulabilirsiniz.

PEG-100, kozmetik formülasyonlarda emülgatör/temizleme maddesi olarak kullanılabilen çok görevli bir bileşendir.
PEG-100 cilde yumuşak ve nemli bir his verir.
PEG-100 temizlik ürünlerinde köpük oluşumuna katkı sağlar.

PEG veya polietilen glikol stearat, cilt bakımı ve vücut bakım ürünlerinde kullanılan bir bileşendir.
PEG-100, nemlendiricilerde, saç kremlerinde, şampuanlarda, temizleyicilerde ve sabunsuz deterjanlarda kullanılan yumuşak mumsu bir maddedir.

PEG-100'deki 100, molekül üzerinde bulunan etilen oksit monomerlerinin sayısını belirtir.
PEG-100 emülsifiye edici yetenekleri nedeniyle cilt bakım ürünlerinizde ağırlıklı olarak kullanılır.

Emülgatörler, yağ ve su bazlı bileşenlerin pürüzsüz, sabit bir doku oluşturması için karıştırılmasına yardımcı olur.
PEG-100'ün bu emülsifiye edici özelliği, PEG-100'ün durulanabilmesi için ciltteki yağ ve kiri kaldırmaya da yardımcı olur ve PEG-100'ü temizleyiciler ve vücut yıkama ürünleri için temel bir katkı maddesi haline getirir.

PEG-100'ün Özellikleri:
PEG-100, kimyasal adı polioksietilen glikol olan bir bileşiğin INCI adıdır.
Bileşiğin CAS numarası 25322-68-3'tür.
PEG-100 çoğunlukla bir emülgatör ve ıslatma maddesi olarak işlev gördüğü çeşitli uygulamalarda kullanılır.

PEG-100, soluk ancak karakteristik bir kokuya sahip beyaz ila açık sarı bir maddedir.
Geniş PEG grubuna ait diğer bileşiklere benzer şekilde, bu yüzey aktif madde suda çok iyi çözünür.

PEG-100 ayrıca metanol, etanol, kloroform veya etilen glikol gibi organik sıvılarda da çözünür.
PEG-100'ün molar kütlesi yakl. 4500 g/mol.

%10'luk bir sulu çözeltinin PH'ı 4,6 ila 7,4 arasında değişir.
PEG-100 için hidroksil sayısı 23 ila 28 mg KOH/g'dir.

70oC'de PEG-100 yoğunluğu yaklaşık 1.08 g/ml'dir.
PEG-100 molekülleri, 220oC sıcaklığın üzerinde tutuşur ve ayrışır.
PEG-100 güvenlidir, toksik değildir ve tahrişe neden olmaz.

PEG-100'ün Avantajları:

Başlıca avantajları aşağıdaki gibidir:
Eşsiz yumuşatma, yağlama ve nemlendirme özellikleri sergiler,
Biyolojik olarak parçalanabilirlik sağlar,
Geniş bir uygulama yelpazesi sunar,
Endüstriyel koşullarda elleçlemeyi kolaylaştıran uygun bir fiziksel form sağlar,
Sınırsız suda çözünürlük sergiler,
Toksik değildir.

PEG-100 Uygulamaları:

PEG-100'ün Kozmetik ve Endüstriyel Uygulamalardaki Etkileri:
Yüzey aktif madde olarak PEG-100 kozmetik endüstrisinde kullanılmaktadır.

PEG-100 suda sınırsız çözünürlük, örneğin rujlar gibi sert kozmetikler olarak bilinenlerin tasarımında kullanılır.
PEG-100, bileşenleri olarak kullanılır.

PEG-100, kozmetik ürünlerde nemlendirici olarak kullanıldığında suyu da tutar.
PEG-100'ü kremler, yüz yıkama ürünleri, keseler veya makyaj temizleyiciler gibi ürünlerde bulabilirsiniz.
PEG-100 ayrıca bir kozmetik formülasyonun viskozitesini arttırmak (PEG-100 performansını ve uygulama özelliklerini geliştirmek), yani PEG-100 reolojisini değiştirmek için de kullanılır.

PEG-100, ev kimyasallarında kullanılmaktadır.
PEG-100, bulaşık makinesi veya çamaşır tabletleri gibi deterjanlar için popüler bir katkı maddesidir.
PEG-100, bir bağlayıcı ajan ve aktif maddelerin taşıyıcısı olarak kullanılır.

Kozmetik ve deterjanların yanı sıra PEG-100, metal işleme süreçlerinde kullanılan popüler bir yüzey aktif maddedir.
Yağlayıcıların bir bileşeni olarak, öncelikle suda çözünür sentetik işleme sıvıları ve ısı transfer sıvıları.
PEG-100 içeren işleme sıvılarının kullanılması, metal parçaların işlenmesi sırasında üretilen ısının taşınmasına yardımcı olur.

Plastik endüstrisi için PEG-100, kauçuk ve elastomer işlemede kullanılan yapışma önleyici bir maddedir.
Malzemelerin yüzeyindeki yapışma önleyici maddeler, kalıba yapışmasını azaltır ve böylece kauçuk veya plastik kalıpların çıkarılmasını kolaylaştırır.
PEG-100 gibi bileşikler, süreçleri hızlandırdıkları ve verimliliklerini artırdıkları için kauçuk endüstrisinin işlenmesi için gereklidir.

PEG-100, uluslararası bir kuruluş, yani FDA (Gıda ve İlaç Dairesi) hakkında olumlu görüşe sahiptir.
FDA, sürfaktanın dolaylı bir gıda katkı maddesi olarak kullanımını onayladı.

PEG-100, biyopolimer bazlı gıda ambalajlarının üretiminde kullanılmaktadır.
PEG-100'ün önerildiği şekilde kullanılması gerekir ve izin verilen maksimum doz aşılmamalıdır.

PEG-100'ün Kullanım Alanları:
PEG-100, biyopolimer bazlı gıda ambalajlarının üretiminde kullanılmaktadır.
PEG-100, bir bağlayıcı ajan ve aktif maddelerin taşıyıcısı olarak kullanılır.

PEG-100 ayrıca bir kozmetik formülasyonun viskozitesini arttırmak (PEG-100 performansını ve uygulama özelliklerini geliştirmek), yani PEG-100 reolojisini değiştirmek için de kullanılır.
PEG-100, bileşenleri olarak kullanılır.

PEG-100'ün Kullanıldığı Bölgeler:
 
Emülgatör olarak:
PEG-100, cildi daha yumuşak hale getirmekten ürün formülasyonlarının orijinal kıvamını daha iyi korumasına yardımcı olmaya kadar çeşitli nedenlerle cilt bakımı ve güzellik ürünlerine dahildir.

Bir yumuşatıcı olarak PEG-100, cilde daha yumuşak bir his vermek için cilt bakım ürünü formülasyonlarına dahil edilir.
PEG-100 bunu, cildin yüzeyinde nem kaybını önleyen ve genel hidrasyonu artıran ince bir yağ tabakası oluşturarak cildin nem bariyerini güçlendirerek başarır.
Bu nemlendirici etki, cilt hücrelerinin nemini arttırır, bu da cildi daha yumuşak hale getirir ve cilt sağlığını iyileştirir.

Doku:
PEG-100 için başka bir kullanım, PEG-100 emülsifikasyon özellikleri ile ilgilidir.
Emülgatörler, su ve yağları karıştırabilme yetenekleri nedeniyle cilt bakımı ve kişisel bakım endüstrilerinde değerlidir.

Bu yetenek olmadan, birçok formülasyondaki yağlar su moleküllerinden ayrılmaya başlayacak ve böylece ürün dokusunu ve kıvamını baltalayacaktır.
PEG-100 stearat ayrıca, PEG-100'ün durulanabilmesi için yağ ve kiri karıştırarak temizlemeye yardımcı olmak için kullanılır.

Yüzey aktif madde olarak:
Son olarak, PEG-100 vücut ve yüz temizleyicilerinde kullanıldığında yüzey aktif madde olarak da işlev görebilir.
Yüzey aktif maddeler yüzey gerilimini bozarak su ve yağın karışmasını sağlar.
Bu özellik, içeriğin yağı suyla karıştırarak, cildin yağları içinde sıkışan kiri kaldırarak ve PEG-100'ü ciltten uzaklaştırarak cildi temizlemesine yardımcı olur.

PEG-100 Güvenli mi?
PEG'ler, özellikle temiz veya yeşil güzellik endüstrisinde, kullanımları konusunda tartışmalara dahil olan bir bileşen sınıfıdır.
Bu tartışma kısmen, PEG-100'ün üretim sürecinde safsızlıkların varlığı nedeniyle vücuttaki toksisite ile bağlantılı olduğu iddialarından kaynaklanmaktadır.

Bu toksisite iddiası hem ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) hem de Kozmetik İçerik İnceleme Uzman Paneli tarafından değerlendirilmiştir, bu grupların her ikisi de ABD'deki cilt bakımı bileşenlerinin değerlendirilmesinden ve düzenlenmesinden sorumludur.
Araştırmaları sayesinde, cilt bakımı ve kişisel bakım ürünlerinde belirtilen kullanımları için güvenli PEG bileşikleri belirlediler.

2002'de Kozmetik İçeriği İnceleme Uzman Paneli yeni mevcut verileri gözden geçirdi ve onayı yeniden onayladı.
Bununla birlikte, endişeleriniz varsa, tıbbi geçmişinizin bu bileşenle sizi riske atıp atmayacağı konusunda size tavsiyede bulunabilecek bir doktor veya dermatolog ile PEG-100'ü danışın.

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.