PEG-12

CAS Numarası: 25322-68-3

PEG-12, bir etilen oksit polimeridir.

PEG-12, polioksietilen glikoller grubuna (ortalama moleküler ağırlığı 600 olan PEG) aittir.
PEG-12, yüksek viskoziteli bir sıvı veya yumuşak beyaz bir macun olarak mevcuttur.

PEG-12, çok çeşitli uygulama özellikleri ile karakterize edilir.
PEG-12 mükemmel yumuşatma, yağlama, çözme ve nemlendirme özelliklerinin yanı sıra iyi antielektrostatik etkiye ve güçlü higroskopik özelliklere sahiptir.

Kozmetik formülasyonlarda PEG-12, bir çözücü ve nemlendirici, bağlayıcı su görevi görür.
PEG-12, aktif maddelerin reolojisini değiştirmek için etkili bir şekilde kullanılabilir.
PEG-12, antielektrostatik özellikleri sayesinde endüstriyel temizlik ve metal işlemede kullanılır.

Tarım kimyası endüstrisinde, özellikle gübre üretiminde higroskopik özellikler kullanılmaktadır.
PEG-12 ayrıca kimya endüstrisinde ester üretimi için bir hammaddedir.

Ürün beton ve çimento harçlarının sertleştirilmesinde başarıyla kullanılmaktadır.
Karışımdaki su kaybını azaltarak malzemenin daha güçlü yapışmasını sağlar.

Uygun dozlama ile PEG-12 sertleşmiş betonun mekanik dayanımını arttırır.
Kendiliğinden kürlenen betonlarda PEG-12 kullanılabilir.

Ayrıca PEG-12, poliüretan köpüklerin mekanik özellikleri üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.
Sisteme uygun dozlama ile PEG-12 kırılganlığı azaltır ve köpüklerin basınç dayanımını arttırır.

Ek olarak, PEG-12, CFR 21: 175.105, 175.210, 176.180, 176.200 bazında polietilen glikolün doğrudan olmayan bir gıda katkı maddesi şeklinde kullanılmasına izin veren FDA'dan (Food and Drug Agency) olumlu bir görüşe sahiptir.

PEG-12'nin izin verilen maksimum dozu aşmayacak şekilde kuruluş tarafından sağlanan tanımlara uygun olarak kullanılması gerektiği unutulmamalıdır.

PEG-12, polidimetilsiloksan ve polietilen/polipropilen-oksit kopolimerin suda kolayca çözünebilen bir saç kremi ile karışımıdır.
PEG-12, saç kolonlarında zengin bir kolon sağlar.

PEG-12'nin Avantajları:
Aktif maddeler için mükemmel çözücüdür,
Güçlü higroskopik özellikleri vardır,
Anti-elektrostatik ve yağlayıcı özelliklere sahip ajandır,
PUR ve PIR köpükler için katkı maddesidir,
Beton ve çimento harçları için katkı maddeleridir,
Suda yüksek çözünürlük sağlar,
Dolaylı bir gıda katkı maddesi olarak kullanım için FDA tarafından onaylanmıştır,
CLP/GHS yönetmeliğine göre sınıflandırılmamış üründür,
Biyolojik olarak parçalanabilen üründür.

PEG12'nin özellikleri:
pH 6.5-7.5'te sülfidril gruplarının verimli PEGilasyonu için maleimid ile aktive edilmiştir.
Maleimid grubunun reaksiyonu, kararlı, geri dönüşü olmayan tiyoeter bağlarının oluşumu ile sonuçlanır.

Tanımlanmış PEG zincir uzunluklarına sahip tamamen karakterize edilmiş PEGilasyon reaktifleri vardır.
Protein modifikasyon uygulamalarında performansın tutarlılığı için ayrı moleküler ağırlıklı molekülleri vardır.

12 etilen glikol ünitesi ile sağlanır ve protein PEGilasyonu ile ilişkili tüm faydaları korurken spesifik bir uygulama için modifikasyon prosedürlerinin optimize edilmesini sağlar.
PEG ayırıcı, artan stabilite, kümeleşme eğiliminin azalması ve immünojenisitenin azalması dahil olmak üzere benzersiz avantajlar sağlar.
Takip etmesi kolay talimatlar, başarılı bir sonuç olasılığını artırır.

PEG-12 Uygulamaları:
PUR ve PIR köpük üretiminde kullanılan katkı maddesi,
Kendiliğinden kürlenen betonlar,
Çimento harçları,
Metal işleme,
Endüstriyel temizlik,
Makyaj malzemeleri,
Zirai kimyasallar,
Ambalaj aksesuarları,

PEG-12 bir formülasyonda ne yapar?
Nemlendirici
Çözücü

PEG-12'nin İsimleri:

PEG-12'nin alternatif isimleri:
polioksietilen glikol
Polietilen glikol
PEG
PEG-12
polietilen glikol 600
yumuşatıcı
PUR'a katkı maddesi
PIR köpükler

PEG-12'nin Kimyasal/IUPAC Adı:
Poli(oksi-1,2-etandiil), a-hidro-.omega.-hidroksi-, (12 mol EO ortalama molar oran)

PEG-12'nin Eş Anlamlıları:
3,6,9,12,15,18,21,24,27,30,33-UNDECAOXAPENTATRIACONTANE-1,35-DİOL
3,6,9,12,15,18,21,24,27,30,33-UNDECAOXAPENTATRICONTANE-1,35-DİOL
dodesetilen glikol
POLİETİLEN GLİKOL 600

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.