PEG-20

CAS Numarası: 25322-68-3

PEG-20, bir etilen oksit polimeridir.

PEG-20 öncelikle güzellik endüstrisinde kullanılmaktadır.
PEG-20, kozmetik formülasyonların aktif maddeleri için bir çözücü görevi görür.

Nemlendirici olarak PEG-20'nin nemlendirici etkisi de vardır.
PEG-20'nin aynı özellikleri, boya ve baskı mürekkepleri endüstrisinde ve polimer işlemede PEG-20 kullanımını belirler.
PEG-20, endüstriyel sektörlerdeki formülatörler tarafından kolayca seçilir.

PEG-20, güzellik ürünleri ve kozmetik ürünlerinde başta yumuşatıcılar ve yüzey aktif maddeler olmak üzere çeşitli şekillerde görülmektedir.
Daha düşük moleküler ağırlığa sahip bir PEG olarak PEG-20, cilde minimum düzeyde emilir.
PEG-20'nin iki formu, Metil Glikoz Sesquistearat ve Sorbitan Balmumu, cilt bakım ürünlerinde bulunan en popüler PEG-20 bileşenleri arasındadır.

PEG-20'nin genel özellikleri:
PEG-20, polieter grubuna ait sentetik bir polimerdir.
PEG-20, etilen oksit polimerizasyon reaksiyonu ile oluşturulur.

PEG-20, bileşiğin INCI adı iken, PEG-20 tam kimyasal adı polietilen glikol 1000'dir.
PEG-20 CAS numarası 25322-68-3'tür.
Ürünlerde PEG-20 çoğunlukla emülgatör görevi görür.

Bu yüzey aktif madde, mumsu kıvamda bir katı formuna sahiptir.
PEG-20'nin rengi beyazdan açık sarıya kadar değişir.

PEG-20'nin hafif bir kokusu vardır.
Pazarlanan bir ürün (örneğin, PCC Grubu tarafından sunulan ürün yelpazesindeki POLIkol 1000), aktif maddenin %99'undan fazlasını içerir.

Su, PEG-20'nin %1'e kadarını oluşturur ve bir kirlilik olarak kabul edilir; PEG-20 düşük içeriğinin ürün kalitesi üzerinde önemli bir etkisi yoktur.
PEG-20'nin molar kütlesi yakl. 1000 g/mol.

Madde suda iyi çözünür.
PEG-20, metanol veya etanol gibi düşük alifatik alkollerde de çözünür.

Saf madde, 35 ila 40oC sıcaklıkta katılaşır.
PEG-20 güvenlidir ve toksik değildir.

PEG-20'nin İşlevleri:
PEG-20, güzellik ürünleri ve kozmetik ürünlerinde, başta yumuşatıcılar ve yüzey aktif maddeler olmak üzere çeşitli şekillerde görülür.
Daha düşük moleküler ağırlığa sahip bir PEG olarak PEG-20, cilde minimum düzeyde emilir.
PEG-20'nin iki formu, Metil Glikoz Sesquistearat ve Sorbitan Balmumu, cilt bakım ürünlerinde bulunan en popüler PEG-20 bileşenleri arasındadır.

PEG-20 Metil Glikoz Sesquistearat, metil glikoz ve stearik asidin mono anddiesterlerinin polietilen glikol eterinden oluşan suda çözünür bir türevdir.
EWG, PEG-20'nin kullanıma bağlı olarak orta derecede bir tehlike olduğunu not eder.

PEG-20 Sorbitan Balmumu, 2001 yılında International Journal of Toxicology tarafından yayınlanan bir çalışmada değerlendirildi ve %2 konsantrasyona kadar tavşan derisini tahriş etmediği, ancak PEG-20'nin ürünlerde 11'e kadar yüksek konsantrasyonlarda kullanılmasına rağmen bulundu.
"Kokarsinogenez ile ilgili veriler dikkatli bir şekilde değerlendirildi, ancak yüksek maruziyet seviyeleri, yüksek maruziyet sıklığı ve bir doz-yanıtının olmaması, bu bileşenlerin kozmetik formülasyonlarda kullanılmasıyla bir kokarsinogenez riski olmadığı sonucuna yol açtı
Buna göre, bu bileşenler, mevcut kullanım uygulamaları kapsamında kozmetik formülasyonlarda kullanım için güvenli kabul edildi."

PEG'lerle ilgili birçok korkuya rağmen, çeşitli özellikleri nedeniyle çok sayıda ürünün bir bileşeni olarak görülürler.
2005 yılında Toksikoloji dergisinde yayınlanan "Kozmetik ürünlerde kullanılan polietilen glikoller (PEG'ler) ve türevleri hakkında güvenlik değerlendirmesi" başlıklı bir çalışmada, PEG-20 şu sonuca varmıştır: "İlgili bileşiklerden elde edilen tüm mevcut bilgiler dikkate alındığında, eylem modu ve mekanizmasının yanı sıra, bu son noktalara ilişkin herhangi bir güvenlik endişesi tanımlanamamıştır.
Bu nedenle, mevcut verilere dayanarak PEG-20'nin geniş bir moleküler ağırlık aralığında (200 ila 10.000'in üzerinde), bunların eterlerinin (lauretler. stearatlar, distearatlar) kozmetikte kullanım için güvenlidir."

PEG-20'ler (Metil Glikoz Sesquistearat ve Sorbitan Balmumu) tahriş edici veya hassaslaştırıcı olarak kabul edilmez ve kullanım için CIR ve FDA onaylıdır, ancak kırık cilt üzerinde değildir.

PEG-20'nin Kozmetik Ürün Fonksiyonları:
PEG-20'nin çoğunlukla çözündürücü, yağlayıcı ve nemlendirici olarak işlev gördüğü farklı kozmetik türlerinin bir bileşenidir.
Çözücü olarak PEG-20, öncelikle çözücü olarak su içeren kozmetik ürünlerde kullanılır.
Çözündürücü, emülsiyona yağlı maddeler, koku bileşimleri veya suda az çözünür veya çözünmez olan diğer bileşenleri eklemenize izin verir.

PEG-20 nemlendirici özelliğinden dolayı PEG-20 içeren kozmetikler kuru veya kuru ciltlerin bakımı için uygundur.
PEG-20 gibi nemlendiriciler ciltte suyu tutar ve su kaybını önler.
Böylece doğru nem seviyesini korurlar ve cildin sağlıklı ve beslenmiş görünmesini sağlarlar.

Kozmetik ürünlerle ilgili olarak, PEG-20 fondötenlerde, güzellik kremlerinde, sabunlarda, diş macunlarında ve saç şekillendirme ürünlerinde bulunur.

PEG-20 Uygulamaları:
Nemlendirici olarak PEG-20, boya ve matbaa mürekkepleri endüstrisinde kullanılan maddelerden biridir.
PEG-20 sudaki sınırsız çözünürlüğünün yanı sıra, PEG-20 ortamdaki (hava dahil) su moleküllerini emer ve bu nedenle mükemmel bir kuruma süresi düzenleyicisidir.

PEG-20 plastik sektöründe de kullanılmaktadır.
PEG-20, kauçuk ve elastomer işlemede kullanılır.

PEG-20, bu işlemlerde yapışma önleyici bir madde görevi görür.
Bu tür bileşikler öncelikle PEG-20'nin bitmiş ürünü kalıptan ayırmasını kolaylaştırır.
PEG-20 gibi maddelerin kullanımı ile ürünlere ve kalıplara verilen zararı azaltarak, süreci büyük ölçüde geliştirmek mümkündür.

PEG-20, dolaylı bir gıda katkı maddesi olarak kullanılmak üzere uluslararası bir kuruluş, yani FDA (Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından onaylanmıştır.
PEG-20, gıda endüstrisinde yağlayıcı olarak kullanılmaktadır.
Belirtilen dozları kullandığınızdan emin olun.

PEG-20'nin anti-elektrostatik özellikleri, endüstriyel temizlik maddelerinin formülasyonlarında ve metal işleme proseslerinde PEG-20 kullanımını belirler.

PEG-20 bir formülasyonda ne yapar?
Nemlendirici
Çözücü

PEG-20'nin Özellikleri:
Form: çözücü
pH: 5.1±0.2 (temiz)
Yoğunluk: 20 °C'de 1,03 g/mL
Depolama sıcaklığı: 2-8°C

PEG-20'nin İsimleri:

PEG-20'nin Kimyasal/IUPAC Adı:
Poli(oksi-1,2-etandiil), a-hidro-.omega.-hidroksi-, (20 mol EO ortalama molar oran)

PEG-20'nin Eş Anlamlıları:
PEG-20
POLİETİLEN GLİKOL 1000

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.