PEG 200 DİOLEAT

PEG 200 Dioleat = Polietilen glikol dioleat = PEG DIOLEAT = Polietilen Glikol (200) Dioleat = ESTER

AT / Liste no.: 618-407-2
CAS no.: 9005-07-6


PEG 200 DİOLEAT = Polietilen Glikol 200 DİOLEAT
PEG esterleri
Polietilenglikol 200 Yağ Asidi Ester Yüzey Aktif Maddeleri = polietilen glikol dioleat = PEG DİOLEAT = Polietilenglikol dioleat = POLİOKSİETİLEN DİOLEAT

Oleik asidin polietilen glikol 200 ile esterifikasyon ürünü.
PEG 200 dioleate, emülgatör, yumuşatıcı ve yağlayıcı olarak uygulama bulur.

PEG 200 DİYOLEAT NASIL ÜRETİLMİŞTİR?
Bir ester (RCOOR) ve su oluşturmak için bir organik asidin (RCOOH) bir alkol (ROH) ile birleştirilmesi işlemine esterifikasyon denir.
Bu kimyasal reaksiyon, yan ürün olarak esterleştirme işlemi olarak adlandırılan su oluşumu ile en az bir ester ürününün oluşmasıyla sonuçlanır.

PEG 200 dioleat

ATAMAN KİMYA'nın diğer ürünleri :
PEG 300 dioleat
PEG 400 dioleat
PEG 600 dioleat

Polietilen glikol 200 yağ asidi diesterleri, yağlayıcılar, yumuşatıcılar ve köpük kesici formülasyonlarında emülgatör olarak kullanılır.
Bu ürünler tarım, kozmetik, ev ürünleri, deri, metal işleme ve tekstil endüstrilerinde kullanılmaktadır.

Kategoriler
PEG 200 Dioleate için pazarlar ve uygulamalar:

Yağlayıcılar ve metal işleme sıvıları, baz yağlar, katkı maddeleri / Metal işleme sıvıları
Metalurji endüstrisi / Metal işleme
Tekstil endüstrisi
İşlev
emülgatörler
yağlayıcılar
Kompozisyon
Yağ asitleri esterleri
Segment
Yüzey aktif maddeler / İyonik olmayan yüzey aktif maddeler

alternatif isimler
Polietilen Glikol (200) Dioleat

Kompozisyon

PEG 200 Ester yüzey aktif maddeler, bir polietilen glikol 200'ün bir yağ asidi ile reaksiyona sokulmasıyla üretilir.
Polietilen glikol 200, yüzey aktif maddenin hidrofilik kısmını ve lipofilik kısmını yağlı asit içerir.
PEG ve yağ asidinin moleküler ağırlığı değiştirilerek, geniş bir HLB değerleri aralığını kapsayan yüzey aktif maddeler üretilebilir.
Tipik olarak, 13'ün altında bir HLB'ye sahip olanlar yağda çözünür ve suda dağılabilirken, yukarıdakiler suda çözünürdür.

ÜRÜN: PEG 200 dioleate = Endüstriyel yağ gidericilerde ve tekstillerde emülgatör, yağlayıcı, yumuşatıcı ve aşındırıcı olarak kullanılan yüzey aktif madde.

CAS no.: 9005-07-6


TİPİK ÜRÜN ÖZELLİKLERİ

PEG 200 dioleat, oleik asidin bir PEG esteridir PEG oleat kullanımları ve uygulamaları şunları içerir: Petrol sızıntısı dağıtıcıları için yüzey aktif madde; tekstil eğirme aprelerinde yağlayıcı, antistat; metal işleme sıvıları için emülgatör, PVC üretimi; kozmetikler için koyulaştırıcı, pigment müstahzarları; farmasötikler, boyalar, emülsiyon polimerizasyonu için emülgatör; emülgatör, köpük önleyici, antistat, kozmetik, endüstriyel uygulamalar için yağlayıcı

SINIF: Özel Kimyasallar

PEG 200 di Oleatların FONKSİYONLARI: Sürfaktan, Emülgatör, Asit, Dağıtıcı, Metal İşleme Sıvıları, Yağlayıcı

ENDÜSTRİ: Kozmetik, Endüstriyel, İlaç

Özellikleri

EMÜLSİFİKASYON : PEG 200 esterleri, özellikle PEG oleatlar ve stearatlar, alkol etoksilatlardan veya nonil fenol etoksilatlardan daha iyi mükemmel emülgatörlerdir.

KÖPÜKLEME: Düşük köpürme eğilimi

ISLATMA/DAĞITMA: İyi ıslatma/dağılma özellikleri

DÜŞÜK TOKSİSİTE: Kozmetik ve tuvalet malzemelerinde yaygın olarak kullanılır

BİYOÇÖZÜNÜRLÜK: Kolayca biyolojik olarak parçalanabilir

DÜŞÜK TEHLİKE: Taşıma veya kullanım için tehlike etiketi gerekmez.

KARARLILIK: Sıcak alkali koşullar altında hidrolize edilir.

PEG 200 OLEATES Uygulamaları:

PEG ester yüzey aktif maddeler için geleneksel uygulama alanları esas olarak mükemmel su/yağ emülsifiye edici özelliklerinden yararlanmıştır, örn. olarak:
Tekstil işlemede yağlayıcılar
Kesme yağları ve metal işleme sıvıları
Çözücü temizleyiciler ve emülsifiye edilebilir yağ çözücüler
Kendiliğinden emülsifiye olan herbisitler, insektisitler ve fungisitler için emülgatörler
Kozmetik kremler ve tuvalet emülsiyonları için emülgatörler
Polimer lateks üretimi için emülgatörler

Diğer uygulamalar ıslatma/dağıtma özelliklerini kullanmıştır, örn. as: Sulu ve susuz sistemlerde hem organik hem de inorganik pigmentler için pigment dağıtıcılar.
Mastiklerde, yapıştırıcılarda, emülsiyon boyalarda ve PVC plastisollerde plastikleştiriciler/viskozite düzenleyiciler

Poli(oksi-1,2-etandiil), a-[(9Z)-1-okso-9-oktadesen-1-il]-ω-[[(9Z)-1-okso-9-oktadesen-1-il ]oksi]-
polioksietilen dioleat

IUPAC adları
2-[(Z)-oktadek-9-enoil]oksietil (Z)-oktadek-9-enoat
Dioleik asit PEG600 ester
PEG Dioleat
PEG-8 dioleat
POLİ(ETİLEN GLİKOL) DİOLEAT
Poli(etilen glikol) dioleat
Poli(oksi-1,2-etandiil), a-(1-okso-9-oktadesenil)-.omega.-[(1-okso-9-oktadesenil)oksi]-, (Z,Z)-
Poli(oksi-1,2-etandiil), a-[(9Z)-1-okso-9-oktadesen-1-il]-.omega.-[[(9Z)-1-okso-9-oktadesen -1-il]oksi]-
Poli(oksi-1,2-etandiil), a-[(9Z)-1-okso-9-oktadesen-1-il]-w-[[(9Z)-1-okso-9-oktadesen-1-il ]oksi]-
Poli(oksi-1,2-etandiil), a-[(9Z)-1-okso-9-oktadesen-1-il]-ω-[[(9Z)-1-okso-9-oktadesen-1-il ]oksi]-
Poli(oksi-1,2-etandiil),α-[(9Z)-1-okso-9-oktadesen-1-il]-.omega.-[(9Z)-1-okso-9-oktadesen- 1-il]oksi]-
Polietilen glikol dioleat
polioksietilen dioleat
polioksietilen dioleat

Diğer isimler
PEG 400 dioleat
Poli(oksi-1,2-etandiil), a-(1-okso-9-oktadesenil)-.omega.-[(1-okso-9-oktadesenil)oksi]-, (Z,Z)-
Poli(oksi-1,2-etandiil), a-[(9Z)-1-okso-9-oktadesenil]-w-[[(9Z)-1-okso-9-oktadesenil]oksi]-
polietilen glikol dioleat


Nonilfenol Etoksilatlara Alternatif Olarak PEG Esterleri

NPE'lerle ilişkili çevresel etkiler artık iyi bir şekilde belgelenmiştir ve bunların alternatiflerle değiştirilmesi şiddetle teşvik edilmektedir.

PEG oleat yüzey aktif cisimlerinin, alkol etoksilat yüzey aktif cisimlerine göre çözünürlük ve emülsifiye edici özellikler açısından NPE'lere daha yakın olduğu düşünülmektedir.

Yağ asidi esterleri
Yağ asidi esterleri, yağlama özellikleri, çözünürlükleri ve oksidasyona karşı dirençleri nedeniyle çok çeşitli endüstrilerde kullanılmaktadır.
Bitkisel yağlar ve hayvansal donyağı gibi kaynaklardan elde edildikleri için yenilenebilir içerikleri nedeniyle daha popüler hale geliyorlar.
Yağ asitleri esterleri, birçok geleneksel çözücüye kıyasla düşük uçuculuğa sahiptir, bu da onları kaplamalarda, mürekkeplerde ve baskı odası temizleyicilerinde, ayrıca yağlayıcılarda ve metal işleme sıvılarında çözücülerin yerine geçmeye uygun hale getirir.

ATAMAN'ın esterleri, yağ asitlerinin alkollerle reaksiyona girmesiyle elde edilir.
Ürünlerin özellikleri, bileşenlerin karbon zinciri uzunlukları, dallanma derecesi ve doymamışlık derecesi ile belirlenir.
ATAMAN ürünlerinde kullanılan ana yapı taşları şunlardır:

• Yağ asitleri

stearik asit
oleik asit
palmitik asit
laurik asit
sebasik asit
damıtılmış hindistan cevizi yağ asidi
C8/C10 yağ asidi


• Alkoller

2-etilheksanol
pentaeritritol
Mono etilen glikol
izotridekanol
propilen glikol

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.