PEG-32

CAS Numarası: 25322-68-3

PEG-32, bir etilen oksit polimeridir.

PEG-32, ana işlevleri çözünme, çözündürme, nemlendirme ve yumuşatma içeren iyonik olmayan bir yüzey aktif maddedir.
PEG-32, geniş bir uygulama yelpazesine sahiptir.

PEG-32, örneğin vücut kozmetiklerinde, ahşap işlemede ve lastik üretiminde bir bileşen olarak kullanılır.
Bir dizi avantaj nedeniyle, yüzey aktif madde çeşitli uygulamalar için kolaylıkla seçilir.

PEG-32, polimer zincirinde 32 monomer bulunan polietilen glikol polimerlerine aittir.
Bileşiğin CAS numarası 25322-68-3'tür.

PEG-32, hafif bir kokuya sahip beyaz ila açık sarı bir mum olarak gelir.
PEG-32, güçlü higroskopik özelliklere sahiptir.

PEG-32 suda çok iyi çözünür.
%10 sulu PEG-32 çözeltisinin pH'ı hafif asidik ila nötrdür.

Suyun yanı sıra, yüzey aktif madde düşük alifatik alkoller (metanol ve etanol) ve etilen glikol veya propilen glikol gibi organik çözücülerde iyi çözünür.
PEG-32'nin molar kütlesi yakl. 1500 g/moldür.

Maddenin yoğunluğu yakl. 1.08 g/mL (70oC sıcaklıkta).
Bileşiğin katılaşma noktası 42 ila 48oC aralığındadır.
PEG-32, sert suda bile iyi stabilite ve işlevsellik sergiler.

PEG-32 ayrıca, farklı maddelerin (yağ ve su gibi) ayrılmasını engelleyen bir bileşen türü olan bir emülgatör olarak da işlev görür.

PEG-32, polimer zincirine bağlı 32 birim monomer içeren bir polietilen glikol polimeridir.
PEG-32, suda çözünür, düşük moleküler ağırlıklı bir bileşiktir.

PEG-32, molekülü diğer gruplarla uyumlu hale getiren -H+ ve -OH- gibi çeşitli kimyasal gruplar içerir.
Ve böyle bir pozitif etkileşim, PEG-32'yi uygun bir çözücü yapar.
PEG-32 ayrıca bir kozmetik üründe diğer maddeleri çözündürme özelliğine de sahiptir.

PEG-32, kozmetiklerin %0.32'sinde bulunur.
Çocuk diş macunu (%11.33)
Yetişkin diş macunu (%10.68)
Yüz maskesi (%1,58)
Krem/jel maske (%0,83)

PEG-32'nin Avantajları:
Güvenli, toksik olmayan madde,
Suda sınırsız çözünürlük,
Higroskopik özellikler gösterir,
Cilt Bakımı,
Aşırı nem emilimine karşı koruma sağlar,
Sert suda kararlı,
Çözücü, yumuşatıcı, yağlayıcı ve nemlendirici özelliklere sahiptir,
Biyolojik olarak parçalanabilir.

PEG-32'nin Kullanımı ve Faydaları:
PEG-32, kozmetik ürünlerde solvent ve nemlendirici olarak kullanılmaktadır.
PEG-32, daha önce bahsedildiği gibi, su moleküllerini çevreden çeken ve cilt için PEG-32'yi tutan bir yapıda çeşitli kimyasal gruplara sahiptir.

PEG-32 cilt üzerinde ince bir tabaka oluşturur, nemi kolayca tutar ve PEG-32'den gelen nem kaybıyla cildin kurumasını önlemeye yardımcı olur.
PEG-32 ayrıca cildi toksinler, kir ve bakteri gibi dış etkenlerden korur.

PEG-32 cildi şartlandırır ve sağlıklı kılar.
PEG-32 de saç üzerinde benzer bir etki gösterir ve PEG-32'nin yumuşak, ipeksi ve parlak kalmasına yardımcı olur.

PEG-32, ürünün diğer bileşenlerini çözmek için bir çözücü olarak da kullanılır.
PEG-32 ayrıca ürünün dokusunu ve stabilitesini de geliştirir.
PEG-32 jeller, kremler, losyonlar, şampuanlar, saç kremleri, nemlendiriciler ve diğer kişisel bakım ürünlerinin formülasyonlarında kullanılır.

PEG-32 Uygulamaları:
Vücut kozmetikleri (kremler, diş macunları, fondötenler, yüz maskeleri, renklendirici kremler),
Saç kozmetikleri (saç spreyleri, jeller, saç kremleri ve renklendirici müstahzarlar),
Güneş sonrası ürünler
Kalıp sabunlar için bağlayıcı,
Koku için fiksatif,
Lastik üretimi,
Fleksografik mürekkeplere katkı maddesi,
Ahşap işleme.

PEG-32'nin İşlevleri:
Nemlendirici: PEG-32 ambalajında ve ciltte bir kozmetik ürünün su içeriğini korur.

Çözücü: Diğer maddeleri çözer.

PEG-32'nin Özellikleri ve Etkileri
PEG-32'nin ürünlerde yerine getirdiği temel işlevlerin listesi için aşağıya bakın:

Çözücü ve Çözücü:
PEG-32, aktif maddeler ve az çözünür maddeler için bir çözücü ve çözündürücüdür.
PEG-32, bir maddenin çözünen bir ortamda çözünürlüğünü önemli ölçüde artırır.

PEG-32 molekülünün kimyasal yapısı nedeniyle, PEG-32 –H+ veya –OH– gibi oldukça fazla sayıda grup içerir.
Çözünmüş bileşiklerin diğer gruplarına kolayca bağlanırlar.
Ek olarak, suda çok iyi bir çözünürlük, bir formülasyonda bileşenlerin nispeten kolay ve eşit dağılımı ile sonuçlanır.

Nemlendirici Ajan:
PEG-32 cilde uygulandığında cildi aşırı nem kaybına karşı korumak için cilt yüzeyinde ince bir film oluşturur ve böylece doğru nem seviyesini korur ve cilt durumunu iyileştirir.
Bakım ürünlerinde kullanıldığında PEG-32 cildi toksin, kir veya bakteri gibi olumsuz dış etkenlere karşı korur.

PEG-32'nin nemlendirici etkisi cilt ve daha fazlası için faydalıdır.
Bu yüzey aktif maddeyi içeren saç şampuanları, uygun nemlendirme sayesinde saçı yumuşatır ve PEG-32'yi parlak hale getirir.

PEG-32 nemlendirici ve su bağlayıcı özellikleri sayesinde, PEG-32 kozmetiklerin doğru kıvamını korur.
PEG-32, örneğin kozmetik endüstrisinde (setil alkol, gliserol) nemlendirici görevi gören diğer bileşiklerle uyumludur.

Plastikleştirici:
PEG-32, örneğin kalıp sabun üretiminde kullanılır.
PEG-32, plastikleştirici ve bağlayıcı olarak kullanılır.

Ayrıca PEG-32'nin su moleküllerini çekebilme özelliği sabun gibi ürünlerin aşırı kurumasını engeller ve bu sayede yapıları çatlama ve kırılma yapmaz.
PEG-32, tüketicilerin bakış açısından ve PEG-32'nin işlevselliği için esastır.

Parfüm Sabitleyici:
PEG-32, parfümlerin bir bileşenidir.
PEG-32, parfüm sabitleyici görevi görür.
PEG-32 varlığı, uçucu bileşenlerin buharlaşma oranını azaltır, bu nedenle parfümler kalitelerini daha uzun süre korur ve koku yavaş yavaş değişir.

Yapışma önleyici Ajan:
Yapışma önleyici bir madde olarak PEG-32, kauçuk, plastik ve elastomerlerin işlenmesinde kullanılır.
PEG-32, lastik üretiminde kullanılan bir bileşendir.
PEG-32, kürleme işlemlerinde çinko beyazı aktivatörü görevi görür.

Yağlayıcı:
FDA (Gıda ve İlaç Dairesi), gıda endüstrisinde yağlayıcı olarak dolaylı kullanım için PEG-32'yi onayladı.

PEG-32 içeren ürünler:
PEG-32, başta kozmetik ve bakım müstahzarları olmak üzere birçok eşyada bulunmaktadır.

PEG-32'nin bazı uygulama örnekleri için aşağıya bakın:
Kremler,
Losyonlar,
Şampuanlar,
Saç kremi,
Nemlendirici kremler,
Diş macunları
Maskeler,
Vakıflar,
Renklendirici kremler,
Çamaşır tabletleri,
Banyo tuzları.

PEG-32, kozmetiklerin güvenli bir bileşeni olarak kabul edilir; ancak PEG-32'nin bebekler için kozmetik üretiminde kullanılması önerilmez.
PEG-32 de hasarlı cilde uygulanmamalıdır.

PEG-32'nin İsimleri:

PEG-32'nin alternatif isimleri:
polioksietilen glikol
Polietilen glikol
Polietilen glikol
Polietilen glikol 1500
PEG-32
PEG.

PEG-32'nin Kimyasal/IUPAC Adı:
Poli(oksi-1,2-etandiil), a-hidro-.omega.-hidroksi-, (32 mol EO ortalama molar oran)

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.