PEG-75 LANOLİN

CAS Numarası: 61790-81-6 / 8039-09-6
EINECS Numarası: 232-430-1

PEG-75 LANOLİN, bir etoksillenmiş LANOLİN türevidir.
PEG-75 LANOLİN, soluk karakteristik bir kokuya sahip, pullar halinde sarı ila kehribar rengi mumsu bir katıdır.
PEG-75 LANOLİN, bebek şampuanlarının üretiminde amfoterikler ve diğer hafif tensitler ile kullanılabilen çok hafif iyonik olmayan bir yüzey aktif maddedir.
PEG-75 LANOLİN yıkanabilir kozmetiklerde yumuşatıcı ve bakım maddesi olarak kullanılır, LANOLİN avantajları: cildi ve saçı pürüzsüzleştirir, sıvı formu müstahzarların formülasyonunu kolaylaştırır, parfümlerin, uçucu yağların, antiseptiklerin çözünmesini kolaylaştırır, diğer yüzey aktif maddelerle uyumluluk ve sinerji sağlar, stabilize eder su içinde yağ (O/W) emülsiyonları, biyolojik olarak parçalanabilir.

PEG-75 LANOLİN Uygulamaları:
PEG-75 LANOLİN, özellikle sulu veya sulu-alkollü losyonlarda ve yüksek berraklığa sahip solüsyonlarda kullanılması tavsiye edilir.
Ayrıca PEG-75 LANOLİN, emülsifiye edici, çözücü ve yumuşatıcı özelliklere ve hafif bir temizleme etkisine sahiptir.
PEG-75 LANOLİN'in ana uygulamaları, cilt temizleme ve tıraş sonrası losyonların yanı sıra viskozitenin önemli olduğu şampuan ve deterjan formülasyonlarını içerir.

PEG 75 LANOLİN %50, özellikle sulu veya sulu-alkollü losyonlarda ve yüksek berraklığa sahip solüsyonlarda kullanılması tavsiye edilir.
Ayrıca ürün, emülsifiye edici, çözücü ve yumuşatıcı özelliklere ve hafif bir temizleme etkisine sahiptir.
PEG-75 LANOLİN'in ana uygulamaları, cilt temizleme ve tıraş sonrası losyonların yanı sıra viskozitenin önemli olduğu şampuan ve deterjan formülasyonlarını içerir.

PEG-75 LANOLİN'in Bileşimi ve Tanımı:
PEG-75 LANOLİN, en iyi farmasötik LANOLİN içeren bir polioksietilen kondensattır.
PEG-75 LANOLİN, 75 etilen oksit birimi ortalama zincir uzunluğuna ve yaklaşık 3.970 Da ortalama moleküler ağırlığa sahiptir.
PEG-75 LANOLİN'deki LANOLİN içeriği yaklaşık %17'dir.
PEG-75 LANOLİN, zayıf meyve kokusu olan sert, soluk sarı bir waxdır.

PEG-75 LANOLİN'in Özellikleri:
PEG-75 LANOLİN, sadece suda tam çözünürlük elde etmek için değil, aynı zamanda hem suda hem de sulu etanol konsantrasyonlarında %40'a kadar tüm konsantrasyonlarda kristal berraklığında çözeltiler elde etmek için etoksillenmiştir.
PEG-75 LANOLİN çözeltileri iyonik değildir ve %10'a kadar elektrolit çözeltileri dahil olmak üzere diğer çoğu çözücü ile uyumludur.
PEG-75 LANOLİN çözeltisi oksidatif ve indirgeyici ajanlardan çok az etkilenir.
PEG-75 LANOLİN, 2-10 pH aralığında stabildir.
PEG-75 LANOLİN'in özellikle benzersiz bir özelliği, sulu çözeltilerin minimum viskozite değişimlerini sağlar.

PEG-75 LANOLİN bir yüzey aktif maddedir ve emülsifiye edilecek maddelerin yüzey gerilimini azaltarak emülsiyon oluşturmaya yardımcı olur.
PEG-75 LANOLİN ayrıca cilt ve saç yüzeyinde kayganlaştırıcı görevi görür ve cilde/saçlara yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır.

PEG-75 LANOLİNler şunları kullanır:
-Taşıyıcı Kremler
-BB/CC/DD/EE Krem
-Bebek KremiBebek Şampuanı
-Bebek yağı
-Deodorant
-Duş jeli
-El ve Vücut Bakımı
-Güneş Bakım Ürünleri
-Islak mendil
-Sabun
-Kepek Önleyici Şampuan
-MASAJ YAĞI
-Yüz maskesi
-Ruj
-Saç Bakımı
-Saç kremi
-Sıvı el sabunu
-Şampuan
-Balmumu
-Yüz Temizleme Ürünleri

Dermatoloji:
PEG-75 LANOLİN, Avrupa Farmakopesi'ne uygun farmasötik sınıf LANOLİNden yapılmıştır.
PEG-75 LANOLİN, özellikle saç ve cilt bakım ürünleri için uzun yıllardır piyasada iyi yer edinmiştir.
4 haftalık bir süre boyunca 2-3 saatlik günlük dozlama ile 11 denekte %100 madde ile yapılan yama testleri, herhangi bir olumsuz cilt reaksiyonu göstermedi.

PEG-75 LANOLİN'in İşlenmesi:
Çözeltilerde kullanıldığında PEG-75 LANOLİN önce eritilmeli, ardından sürekli karıştırılarak 3 katı sıcak su ilave edilmelidir.
Elde edilen konsantre daha sonra ya sıcak ya da soğuk su ile seyreltilir.
Emülsiyonlar hazırlamak için PEG-75 LANOLİN normalde yağ fazı ile birlikte eritilir, ancak sulu fazda da çözülebilir.
PEG-75 LANOLİN kapalı kaplarda serin bir şekilde saklanmalıdır.
80 °C'nin üzerinde uzun süreli ısıtmadan kaçınılmalıdır.

PEG-75 LANOLİN Oda sıcaklığında çözünürlüğü:
Suda çözünür; etanol, susuz: çözünür; etanol %80: kısmen çözünür; etanol %40: çözünür; mineral yağ: az çözünür.

PEG-75 LANOLİN, esas olarak kozmetik uygulamalarda kullanılan, LANOLİN'in etoksillenmiş bir türevi olan INCI: PEG-75 LANOLİN adı verilen iyonik olmayan bir yüzey aktif maddedir.
PEG-75 LANOLİN ayrıca endüstriyel yıkama ve temizlik için deterjan ve müstahzarlarda bir bileşen olarak kullanılır.
PEG-75 LANOLİN yaklaşık %50 oranında su içerir, bu nedenle bir sıvı formundadır, bu da işlem koşullarında kullanımını ve nihai müstahzarların formülasyonunu büyük ölçüde kolaylaştırır.
PEG-75 LANOLİN, suda iyi çözünürlük gösteren bir LANOLİN türevidir.

PEG-75 LANOLİN avantajları:
-Yıkanabilir kozmetiklerde yumuşatıcı ve bakım maddesi,
-Cildi ve saçı pürüzsüzleştirir,
-Sıvı formu müstahzarların formülasyonunu kolaylaştırır,
-Parfümlerin, uçucu yağların, antiseptiklerin çözünmesini kolaylaştırır,
-diğer yüzey aktif maddelerle uyumluluk ve sinerji,
-suda yağ (O/W) emülsiyonlarını stabilize eder,
-biyolojik olarak parçalanabilen bir üründür.

PEG-75 LANOLİN Uygulamaları:
-kozmetik ve deterjanlar,
-şampuanlar,
-sıvı sabunlar,
-vücut yıkar,
-yüz ve vücut yıkamak için jeller,
-duş jelleri,
-köpük banyoları,
-toner, gözenek arındırıcı, tıraş öncesi ve sonrası sıvıları,
-kremler, nemlendiriciler, losyonlar,
-yüksek berraklığa sahip sulu veya sulu-alkollü sıvılar,
-endüstriyel yıkama için deterjanlar,
-soğuk dalga perma ürünleri için ıslatma ve yumuşatma maddesi.

PEG-75 LANOLİN flake yapıda olup, nazik temizleme etkisine sahip suda çözünür bir nemlendirici ve saç kremidir.
PEG-75 LANOLİN, banyo köpükleri, şampuanlar ve saç kremleri, temizleme jelleri ve bulaşık sıvıları gibi çok çeşitli sulu müstahzarlarda cilt ve saç kremi olarak kullanılabilir.
PEG-75 LANOLİN'in bu özellikleri özellikle ıslak mendil ürünlerinde kullanışlıdır.
PEG-75 LANOLİN hem suda hem de sulu ette berrak çözeltiler üretir.

PEG-75 LANOLİN etkili bir yumuşatıcı ve nemlendiricidir.
PEG-75 LANOLİN olağanüstü bir süper yağlayıcı saç kremidir ve el sabunları, vücut şampuanları, kremler ve losyonlar gibi kuru cilt formülasyonları için idealdir.
Ek olarak, PEG-75 LANOLİNlerin parlaklık arttırıcı özellikleri, onu şampuan ve saç kremi gibi ürünlerde kullanım için olağanüstü bir aday haline getirir.

PEG-75 LANOLİN Özellikleri/Faydaları:
-Kullanımı kolay sıvı formdadır
-Parlaklık verir
-Kayıp lipitleri geri yükler
-Vücut Losyonları/Kremler/Jeller
-El/Ayak Bakımı
-Şampuan
-Birincil Fonksiyonlar
-Yumuşatıcı

Kullanım: Saç bakımı veya cilt bakım ürünleri için
Karıştırma yöntemi: Suyla karıştırın (su fazı), ısının 40C'yi geçmesinden kaçının.
Kullanım oranı: %0,5-20 (önerilen %3-5)
Ürün özellikleri: Açık renkli pullar
Çözünürlük: Suda çözülebilir

Görünüm: Mumsu pullar
Renk: Sarıdan kehribara
Asit değeri, mgKOH/g: 5.0 max
Sabunlaşma Değeri, mgKOH/mg: 20.0 max
Su: 0,5 maks
PH %5 Sulu Çözelti: 3.5~8.0

PEG-75 LANOLİN şu şekilde sınıflandırılır:
-Yumuşatıcı
-emülsifiye edici
-Yüzey aktif madde

PEG LANOLİNler, bütün LANOLİNin polietilen glikol eterleridir.
PEG-75 LANOLİNler kozmetikte %25'e varan konsantrasyonlarda yardımcı yağ/su emülgatörleri olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.
PEG LANOLİNlerin, değişen konsantrasyonlarda akut oral, dermal ve inhalasyon çalışmalarında toksik olmadığı bulundu.
%50-100'lük konsantrasyonlarda tavşanlarda çok az göz tahrişine neden oldular veya hiç göz tahrişine neden olmadılar.

%10-100'deki PEG LANOLİNler, hafif veya ihmal edilebilir cilt tahrişine neden oldu ve kobaylarda duyarsızlaştırıcı olduğu bildirildi.
PEG LANOLİNlerin, %10-60 arasındaki konsantrasyonlarda hastalarda tahriş edici ve hassaslaştırıcı olmadığı rapor edilmiştir.
Mevcut bilgilere dayanarak, PEG-75 LANOLİN Grubunun şu anda kozmetik ürünlerde kullanıldığı şekliyle güvenli olduğu sonucuna varılmıştır.

CAS Numarası: 61790-81-6 / 8039-09-6
COSING REF No: 77290
Chem/IUPAC Adı: LANOLİN, etoksillenmiş (75 mol EO ortalama molar oranı)

Kullanılan Formülasyonlar
-Krem Ağda-Damat ve Damat
-Ayak Kremi Mantar Önleyici
-Saç Maskesi- İpeksi Dokunuş
-Saç Mumu - Elyaf

Ürün Adı:PEG-75 LANOLİN
KİMYA ADI: LANOLİN Etoksile
CAS NO.:8027-33-6
EINECS No.:232-430-1
Eşanlamlılar: Yün Alkolü / Yün Balmumu Alkolü

PEG-75 LANOLİN Nedir?
PEG LANOLİN bileşenleri (PEG-5 LANOLİN, PEG-10 LANOLİN, PEG-20 LANOLİN, PEG-24 LANOLİN, PEG-27 LANOLİN, PEG-30 LANOLİN, PEG-35 LANOLİN, PEG-40 LANOLİN, PEG-50 LANOLİN, PEG-55 LANOLİN, PEG-60 LANOLİN, PEG-75 LANOLİN, PEG-85 LANOLİN, PEG-100 LANOLİN, PEG-150 LANOLİN, PEG-5 Hidrojene LANOLİN, PEG-10 Hidrojene LANOLİN, PEG-20 Hidrojene LANOLİN, PEG- 24 Hidrojene LANOLİN, PEG-30 Hidrojene LANOLİN, PEG-70 Hidrojene LANOLİN, PEG-75 LANOLİN Yağı, PEG-75 LANOLİN Balmumu), LANOLİN veya hidrojene LANOLİN polietilen glikol türevleridir.
Molekül ağırlığına bağlı olarak bu bileşenler sıvı, yarı katı veya katıdır.
PEG LANOLİN bileşenleri banyo ürünleri, saç kremleri, saç düzleştiriciler, kalıcı dalgalar, saç spreyleri, tıraş ürünleri, tırnak bakım ürünleri, cilt ürünleri ve göz makyajının formülasyonunda kullanılır.
PEG-75 LANOLİN, soluk sarı pullar suda çözünür LANOLİN/iyonik olmayan yüzey aktif maddedir.

PEG-75 LANOLİN neden kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılıyor?
PEG LANOLİN bileşenleri, emülsiyon haline getirilecek maddelerin yüzey gerilimini azaltarak emülsiyon oluşturmaya yardımcı olur.
Ayrıca cildin yüzeyinde kayganlaştırıcı görevi görerek cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırırlar.
PEG Hidrojene LANOLİN bileşenleri, saç bakım maddeleri, cilt bakım maddeleri - yumuşatıcılar ve yüzey aktif maddeler olarak işlev görür.

PEG-75 LANOLİN Hakkında Bilimsel Gerçekler:
PEG LANOLİN bileşenleri bütün LANOLİNden hazırlanır.
LANOLİN, yünden elde edilen koyun yağ bezlerinin salgı ürünüdür.
LANOLİN ve hidrojene LANOLİN, sırasıyla polietilen glikol LANOLİN ve polietilen glikol hidrojene LANOLİN oluşturmak için etilen oksit ile reaksiyona sokulur.
Sayısal değer, karşılık gelen PEG LANOLİN veya PEG Hidrojene LANOLİN bileşenini üretmek için her eşdeğer LANOLİN birimine eklenen etilen oksit birimlerinin ortalama sayısını temsil eder.

Saflık: Saflık veya COA ile birlikte gelmez.
Alternatif İsim(ler): PEG (75) LANOLİN, CAS 8039-09-6
Sınıflandırma: Sürfaktan

İyonik olmayan yüzey aktif madde PEG-75 LANOLİN, hidrofilik grupların susuz LANOLİN'e bağlanmasıyla elde edilir ve böylece suda çözünürlük kazandırır.
PEG-75 LANOLİN mükemmel bir yumuşatıcıdır ve cilt tarafından kolayca emilir.

PEG-75 LANOLİN'in Özellikleri:
-Islatıcı madde, çözücü madde
-Stimülasyon yok, cilt ve gözler için toksik olmayan, yüksek güvenlik
-PEG-75 LANOLİN kendi ağırlığının iki katı kadar suyu emme özelliğine sahiptir.
-PEG-75 LANOLİN, kuru cilde yapışmayı artırıcı ve cilt üzerinde koruyucu film tabakası oluşturucu fiziksel özelliklere sahiptir.
-PEG-75 LANOLİN, kozmetik ve farmasötik müstahzarlarda kullanılan çoğu yağ ve mum ile uyumludur.
-PEG-75 LANOLİN kendi kendine emülsifiye edicidir, su ile çok kararlı s/y emülsiyonları üretir ve genellikle bu sulu formda kullanılır.

PEG-75 LANOLİN için alternatif isimler:
Etoksile LANOLİN, LANOLİN, etoksile, Polioksietilen (75) LANOLİN, (PEG-75 LANOLİN).

Kategori:
-Aktif

sektörler:
-Dermokozmetik
-Kozmetik

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.