PEG-8

CAS Numarası: 5117-19-1 / 25322-68-3 (genel)

PEG-8, nemi cilde bağlamak için çalışan ve diğer kozmetik bileşenler için bir çözücü olarak, daha verimli bir şekilde nüfuz etmelerine yardımcı olan sentetik bir polimerdir.

PEG-8, etilen glikol polimerleridir.
PEG-8, etilen glikol birimlerinin ortalama sayısını temsil eder.
PEG-8, kozmetik ürünlerin formülasyonunda yumuşatıcı olarak kullanılır.

PEG'ler çok geniş bir kozmetik içerik grubudur.
Hepsi etilen glikolün türevleridir.

Bu türevlerden biri INCI adı PEG-8 olan bir bileşiktir.
PEG-8'in karakteristik özellikleri arasında emülsiyon oluşturma, nemi tutma ve çözündürme yeteneği yer alır.
PEG-8 özellikleri sayesinde kozmetik sanayinde, inşaatta ve gübre üretiminde kullanılmaktadır.

PEG-8, etilen oksitin sentetik polimerleri için kullanılır.
Bu polimerler, 1,4-dioksan gibi potansiyel olarak toksik imalat safsızlıkları ile kirlenmiş olabilir.

Çözündürücü ve viskozite kontrol maddesi olarak kullanılan ufacık bir polimer molekülü (tekrarlanan Polietilen glikol, diğer adıyla PEG birimlerinden oluşturulmuştur).

PEG-8, suda çözünür ve su bağlayıcı (diğer adıyla nemlendirici) olan berrak, renksiz bir sıvıdır ve suda az çözünen şeylerin (örn. vanilya, parfümler) su bazlı formüller halinde çözülmesine yardımcı olabilir.
PEG-8 su bağlama özelliği sayesinde, PEG-8, özellikle diğer higroskopik ajan sorbitol ile birleştirildiğinde formüllerin kurumasını da önler.

PEG-8, kozmetik kullanım için güvenli bir çözücü ve taşıyıcıdır.
PEG-8, birçok maddede çözücü görevi görebilir.
PEG-8 ayrıca güvenli bir taşıyıcıdır.

PEG-8'in Özellikleri:
Sentetik etilen oksit polimerleri grubuna genel olarak PEG'ler denir.
Bunlar, yoğunlaşma polimerizasyon reaksiyonu ile oluşturulan etilen glikol türevlerini içerir.

Polietilen glikoller için polimer zincir yapısı çeşitlidir.
Moleküldeki etilen glikol birimlerinin sayısına bağlı olarak "farklı" PEG'ler ayırt edilir.

Bu nedenle PEG-8, 8 mol etilen oksit ile etoksile edilmiş bir laurik asit monogliserittir.
Bileşiğin CAS numarası 25322-68-3'tür.

PEG-8, suda iyi çözünen renksiz bir sıvıdır.
PEG-8'in karakteristik özelliği, dolaylı olarak aktif maddelerin çok iyi çözünürlüğü ile sonuçlanan güçlü higroskopik özelliklerdir.
PEG-8, en yüksek moleküler kütleye sahip bir etilen glikol türevidir ve oda sıcaklığında sıvı formda kalır.

PEG-8 uygulamaları:
PEG-8'in bir takım avantajları, bu yüzey aktif maddenin kozmetik endüstrisi dışındaki endüstrilerde kolayca kullanılmasını sağlar.
Endüstriyel temizlik, etkin ve verimli yüzey aktif maddelere ihtiyaç duyan önemli bir endüstri alanıdır.

PEG-8, iyi anti-elektrostatik emülsifiye edici özellikleri ile endüstriyel temizlik amaçlı ürünlerde popüler bir bileşendir.
PEG-8, bir anti-elektrostatik madde olarak metal işleme proseslerinde veya boya banyolarında tesviye maddesi olarak da kullanılır.

PEG-8'in kozmetik ürünlerindeki uygulamalar:

Emülgatör:
PEG-8'in kozmetikte, kişisel bakım ürünlerinde veya çeşitli endüstrilerde kullanılan ürünlerde uygulanması, büyük ölçüde bileşiğin emülsifiye edici özelliklerine dayanır.
Emülgatörler, formülasyonları stabilize etmekten sorumlu maddelerdir.

Birçok kozmetik ve endüstriyel ürün, doğal olarak karışmayan iki bileşenin birleştirilmesini gerektirir.
Bunlar genellikle su içinde yağ veya yağ içinde su emülsiyonlarıdır.
PEG-8, ürüne doğru yapıyı ve dokuyu verdiğinden, bu tür bir kombinasyon, PEG-8 gibi bir emülgatör kullanımını gerektirir.

Nemlendirici:
Bir nemlendirici olarak PEG-8, sabit bir nem seviyesinin korunmasından sorumludur.
PEG-8 nemi emebilir ve su ile bağlanabilir.

Örneğin uygun cilt fonksiyonunu sağlamak için uygun hidrasyon önemlidir.
PEG-8, kozmetik formülasyonun kurumasını (veya kristalleşmesini) önler.
PEG-8 ayrıca kozmetiklerde bulunan diğer bileşenler için bir çözücü görevi görür.

Çözündürücü:
Kozmetik üretimi, formülasyonun tek tip bir dokusunu elde etmek için farklı kimyasal yapıya sahip bileşenlerin karıştırılmasını içerir.
PEG-8'in üretim sürecinde kullanılması, bileşenlerin sıvı bazdaki dağılımını hızlandırmaya ve işlemin kalitesini önemli ölçüde iyileştirmeye olanak tanır.

Çözündürücü olarak PEG-8, çözünme işlemine aracılık eder.
PEG-8, kozmetik formülasyonun son uygulamasını büyük ölçüde kolaylaştıran PEG-8'in bir dispersiyon oluşturma yeteneği ile karakterize edilir.

PEG-8'in Diğer Uygulamaları:
Gübre üretimi,
Ester üretimi için hammadde,
Beton ve çimento harçlarının kürlenmesi için bir ajan,
Kendiliğinden kürlenen betonlarda kullanılan hammadde,
Dolaylı gıda katkı maddesi,
Ambalaj katkı maddeleri.

PEG-8 bir formülasyonda ne yapar?
Nemlendirici
Çözücü

PEG-8 içeren kozmetiklerin güvenliği:
Kozmetik formülasyonlardaki belirli kimyasalların güvenliğini değerlendiren bağımsız bir bilimsel kuruluş olan Cosmetic Ingredient Review (CIR), PEG-8'i güvenli bir madde olarak açıkça tanımlamıştır.
Etilen glikol türevleri grubunu oluşturan kimyasallar cilt için toksik değildir.
Ayrıca tahrişe veya alerjik reaksiyonlara neden olmazlar.

PEG-8'in saklanması:
Oda sıcaklığında saklanabilir Ancak şişeyi sıkıca kapatın ve doğrudan güneş ışığından veya ısıdan sızdırmaz, ürünün en fazla depolama süresi 2 yıldır.

PEG-8'in İsimleri:

PEG-8'in Kimyasal/IUPAC Adı:
Poli(oksi-1,2-etandiil), a-hidro-.omega.-hidroksi-, (8 mol EO ortalama molar oranı)

PEG-8'in Eş Anlamlıları:
oktaetilen glikol
PEG-8
POLİETİLEN GLİKOL 400
 

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.