PEG-90

CAS Numarası: 25322-68-3

PEG-90, bir etilen oksit polimeridir.

Köpük kalitesini artıran ve köpüğe köpük dokusu veren, evrensel, en etkili bir bakım maddesidir.
Çok düşük seviyede PEG-90, uzun süre üstün şartlandırma ve yumuşatma etkisi sağlar.

PEG-90, nispeten düşük moleküler ağırlığa sahip suda çözünür bir maddedir.
Bir krem, losyon, jel veya çubukta PEG-90, ürünlerinizin pürüzsüzce kaymasını sağlamak için uzun bir yol kat edecektir.
PEG-90 tıraş ürünlerinde, vücut yıkamalarında, sıvı el sabunlarında, kalıp sabunlarda ve şekillendirici jellerde kullanılabilir.

PEG-90, ince toz formunda bir katıdır.

PEG-90, bir etilen oksit polimeridir.
Kozmetikte PEG-90, ürünün viskozitesini arttırmak için emülsiyon stabilizatörü olarak kullanılır.

PEG-90 ağırlıklı olarak kişisel hijyen ve cilt bakım ürünlerine eklenir.
PEG-90 deodorantlarda, deterjanlarda, şampuanlarda veya makyaj malzemelerinde bulunabilir.

PEG'ler (polietilen glikoller) genellikle etilen oksidin polimerize edilmesiyle hazırlanan ve çok çeşitli moleküler ağırlıklarda bulunan maddelerdir.
Reaksiyon sırasında yan ürün 1,4-dioksan oluşur.

Kanserojen etkileri olduğu bilinen bu iki madde (etilen oksit, 1,4-dioksan), polietilen glikollerin yaygın kirleticileridir.
PEG'ler kozmetik hammadde olarak kullanılıyorsa, bu kirleticilerin konsantrasyonu "izin verilen seviyeye" düşürülmelidir.
Sertifikalı doğal ve BIO kozmetik ürünlerinde PEG kabul edilmez.

PEG-90'ın Faydaları:
Suda mükemmel çözünürlük sağlar,
Çok düşük su içeriği vardır,
Sert su ile uyumludur,
Uçucu değildir,
Olağanüstü toksikolojik güvenlik sağlar.

PEG-90 Uygulamaları:
Şampuan,
Yüz yıkamak,
vücut yıkama,
Saç maskesi,
Saç kremi,
Doğal kozmetik ürünler,
Sabun,
Tıraş ürünleri.

PEG-90'ın İşlevleri:
Nemlendirici: PEG-90 ambalajında ve ciltte bir kozmetik ürünün su içeriğini korur.

Çözücü: Diğer maddeleri çözer.

PEG-90'ın Sınıflandırılması:
PEG/PPG,
Etoksillenmiş Bileşik,
Glikol,
Sentetik Polimer.

PEG-90 bir formülasyonda ne yapar?
Nemlendirici
Çözücü

PEG-90'ın Özellikleri:
Form Türü: Toz
Sınıf: Kozmetik
Beyaz renk
Saflık: %99,5
Raf Ömrü: 36 Ay
İç Malzeme: PEG-90
Yumuşama noktası: 65 ℃ ~ 67 ℃
Erime noktası: 87-140 ℃
Yoğunluk: 0.93g/ml 25℃
PH değeri: 6.5 ~ 7.5

PEG-90'ın İsimleri:

PEG-90'ın Kimyasal/IUPAC Adı:
Poli(oksi-1,2-etandiil), a-hidro-.omega.-hidroksi-, (90 mol EO ortalama molar oran)

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.