SODYUM ETİLPARABEN

Kimyasal ad
Sodyum Etil p-Hidroksibenzoat
35285-68-8 Sodyum Etilparaben
Sodyum Etil paraben, çok çeşitli kozmetik ve tuvalet ilaçlarının korunması için tasarlanmış geniş spektrumlu bir antimikrobiyal ajandır.
Sodyum Etil paraben, hem durulama hem de durulama formülasyonlarını korumak için uygundur.
Sodyum Etil paraben bakteri, küf ve mayalara karşı etkilidir.


EC / Liste no .: 252-487-6
CAS no .: 35285-68-8
Mol. formül: C9H9NaO3

Sodyum Etil P-hidroksibenzoat
Koku: karakteristik
Kullanım: Sodyum etil p-hidroksibenzoat, antiseptik özelliği nedeniyle gıda, ilaç ve tekstil endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Sodyum Etilparaben ayrıca kozmetik, yem vb. Sektörlerde de kullanılabilir.


Eş anlamlı:
 benzoik asit, 4-hidroksi-, etil ester, sodyum tuzu
 benzoik asit, p-hidroksi-, etil ester, sodyum türevi.
 etil p-hidroksibenzoat, sodyum tuzu
 etilparaben sodyum
 etilparaben, sodyum tuzu
4- hidroksibenzoik asit, etil ester, sodyum tuzu
 sodyum 4-etoksikarbonil fenoksit
 sodyum 4-etoksikarbonilfenoksit
 sodyum etil 4-hidroksibenzoat
 sodyum etil p-hidroksibenzoat
 sodyum etil paraben
 sodyum; 4-etoksikarbonilfenolat

Eşanlamlı: Etil 4-hidroksibenzoat sodyum tuzu, p-Hidroksibenzoik asit etil ester sodyum tuzu, Etilparaben sodyum tuzu
Sodyum Etil paraben, etilparabenin bir Sodyum tuzudur. Sodyum Etilparaben kullanım ve uygulamaları şunları içerir: Antimikrobiyal, koruyucu, bakterisit, gıdalar için fungisit, bira, farmasötikler; kozmetikte koruyucu


Sodyum Etilparaben, esas olarak kozmetikler için güvenli, yüksek verimli, geniş spektrumlu bir antibiyotik olarak kullanılan suda çözünür bir antiseptiktir.
Sodyum Etil paraben, gıda, ilaç ve kişisel bakım ürünleri endüstrilerinde kullanılan koruyucu paraben ailesindedir.


INCI tanımı
Sodyum Etilparaben.
Ürün özellikleri *)
Görünüm: Beyaz toz

Kimyasal ve fiziksel veriler
pH 9,5 - 10,5
Su içeriği: maks. % 5.0
Sulu olmayan titrasyon ile tahlil:% 99 - 102

Kullanım Alanları: Sodyum Etil paraben, çok çeşitli kozmetiklerin, tuvalet ilaçlarının korunması için tasarlanmış geniş spektrumlu bir antimikrobiyal ajandır.
Sodyum Etil paraben hem durulanan hem de bırakılan formülasyonları korumak için uygundur.
Sodyum Etilparaben bakteri, küf ve mayalara karşı etkilidir.
Nipagin A Sodyumun çoğu ürün türünü korumak için önerilen kullanım seviyesi, normal olarak bitmiş ürünün toplam ağırlığına bağlı olarak% 0.1-0.3 aralığındadır.
Paraben esterleri, koruyucu olarak geniş spektrumlu antimikrobiyal aktivite gibi, düşük kullanım konsantrasyonlarında etkili, çok çeşitli kozmetik bileşenlerle uyumlu, renksiz, kokusuz, insan deneyimine dayalı olarak iyi belgelenmiş toksikolojik ve dermatolojik kabul edilebilirlik (kozmetikte, gıdalarda kullanılır) gibi birçok avantaja sahiptir. ve 1930'lardan beri farmasötikler), p-Hidroksibenzoik Asit ve bir dizi esteri, çeşitli bitki ve hayvanlarda doğal olarak bulunur, geniş bir pH aralığında stabil ve etkilidir, vb.

Sodyum Etilparaben gibi Sodyum Parabenlerin birkaç ek avantajı vardır:
- Nipagin A Sodyum, ilave kolaylığı için soğuk suda yüksek oranda çözünür.
- Birleştirme için ısıtma aşaması gerekmez, böylece enerji ve tesis kullanımından tasarruf sağlanır.
- Alkalin pH'ta artmış antimikrobiyal aktivite.

Uygulamalar: Sodyum Etilparaben, çok çeşitli kozmetik ve tuvalet malzemelerinin korunması için tasarlanmıştır.
Sodyum Etilparaben hem durulama hem de durulama formülasyonlarını korumak için uygundur.
Bakteri kontaminasyonuna yatkın olan formülasyonlar, Nipaguard DMDMH gibi ek bir antibakteriyel koruyucu eklemek için gerekli olabilir, çünkü Sodyum Etilparaben, bakterilere karşı olduğundan mantarlara karşı daha yüksek bir etkinlik sağlar.

Çözünürlük
% 50'ye kadar su

Sodyum Etilparaben
TEK KORUYUCU
Sodyum Etilparaben, sodyum tuzu formunda yüksek oranda suda çözünür kısa zincirli bir parabendir.
Sodyum tuzlarının sunduğu en büyük fayda, soğuk suda yüksek çözünürlükleridir, böylece çözücüler içinde ısıtılmadan veya önceden çözülmeden parabenlerin sokulmasını sağlar.

Faydaları
Sodyum Etilparaben soğuk suda yüksek çözünürlüğe sahiptir
Sodyum Etilparaben, bakteri ve mantarlara karşı geniş bir aktivite yelpazesi sergiler.
Sodyum Etilparaben düşük konsantrasyonlarda etkinlik gösterir.
Sodyum Etilparaben geniş bir pH aralığında stabiliteye sahiptir

Suda çözünür
Çevresel konsantrasyonlarda biyolojik olarak parçalanabilirlik
Kişisel bakım uygulamalarında küresel kabul

Etil paraben veya Etil parahidroksibenzoat olarak da bilinen Ethylparaben Sodyum, gıda katkı maddesi ve antifungal koruyucu olarak kullanılabilir.


Kuruluş:
Sodyum Etilparaben suda oldukça çözünürdür ve bu nedenle kozmetik formülasyonlara kolayca dahil edilir.
Alkali çözelti içinde sulu çözünürlük yüksek iken, formüle edilen ürünün pH'ı asidik ise sodyum tuzunun estere geri döndüğünü ve düşük çözünürlüğün yeniden kazanıldığına dikkat etmek önemlidir.

Mikrobiyal aktivite:
Sodyum Etilparaben, aşağıdaki yaygın bozulma organizmalarını içeren geniş bir aktivite yelpazesine sahiptir.

Mikroorganizmalar MİK seviyesi (%)

Gram negatif bakteriler
Pseudomonas aeruginosa 0.113
Escherichia coli 0.056
Klebsiella pneumoniae 0.056
Serratia marcescens 0.056
Proteus vulgaris 0,068
Salmonella enteritidis 0.046
Gram pozitif bakteriler
Staphylococcus aureus 0.079
Streptococcus haemolyticus 0.068
Bacillus cereus 0.028

Mayalar
Candida albicans 0,079
Saccharomyces cerevisiae 0.056
Kalıplar
Aspergillus niger 0.045


Teknik veri
Görünüm: Toz
Aktif Madde (yaklaşık):% 100
INCI-Adı: Sodyum Etilparaben

Başvurular
Sulu konsantreler, mukavemet olarak% 40'a kadar hazırlanabilir.
Konsantre daha sonra işleme tercihen yavaşça ve hızlı karıştırılarak eklenebilir.
Sodyum parabenlerin sulu çözeltilerinin yüksek pH'ından dolayı, nihai ürünün pH'ının ayarlanması gerekir.
Sulu çözelti, kısa bir hazırlık süresi içinde kullanılmalıdır çünkü uzun süreli depolama, esterlerin alkalin hidrolizine neden olacaktır.

Formülasyonun hedef pH'ında parabenlerin tuzlar olarak değil serbest esterler olarak var olacağı ve bu nedenle çözünürlüğün de serbest esterlerinki olacağı unutulmamalıdır.
Sodyum tuzlarının kullanımı parabenlerin girişini kolaylaştıracaktır; serbest esterler ile karşılaştırıldığında daha yüksek konsantrasyonların kullanılmasına izin vermeyecektir.


pH kararlılığı:
Sodyum Etilparaben, 3.0-11.0 arasındaki geniş bir pH aralığında tamamen stabil kalır.
Nipagin A Sodyumun sulu çözeltileri, alkali pH'ta uzun süreli stabil değildir.

Sıcaklık kararlılığı
Önerilen maksimum işleme sıcaklığı 80 ° C'dir.

Saklama talimatları
Sodyum Etilparaben, kapalı orijinal kaplarda stabildir.
Kullanım, depolama ve sevkiyatla ilgili daha fazla bilgi EC güvenlik bilgi formunda verilmektedir.


Sodyum Etilparaben, çok çeşitli kozmetik ve tuvalet ilaçlarının korunması için tasarlanmış geniş spektrumlu bir antimikrobiyal ajandır.
Hem durulama hem de durulama formülasyonlarının korunması uygundur.
Bu ürün soğuk suda yüksek oranda çözünür ve bu da formülasyonlara eklenmesini kolaylaştırır.


Sodyum Etilparaben.
Sodyum Etil paraben, bakteri ve mantarlara karşı geniş bir aktivite yelpazesi sağlar.
Sodyum Etil paraben, sodyum tuzu formunda kısa zincirli bir parabendir.
Sodyum Etilparaben, soğuk suda yüksek çözünürlük, düşük toksisite ve geniş bir pH aralığında stabilite sunar.
Sodyum Etilparaben düşük konsantrasyonlarda etkinlik gösterir.
Sodyum Etilparaben, çevresel konsantrasyonlarda iyi biyobozunurluk gösterir. Sodyum Etilparaben her türlü kişisel bakım ürününde kullanılmaktadır.


35285-68-8
Sodyum etilparaben
Sodyum 4- (etoksikarbonil) fenolat
Sodyum etil p-hidroksibenzoat
etilparaben sodyum
UNII-Z0D00IVA10
sodyum; 4-etoksikarbonilfenolat
Benzoik asit, 4-hidroksi-, etil ester, sodyum tuzu
Z0D00IVA10
Sodyum Etil Parahidroksibenzoat
Sodyum 4-etoksikarbonilfenoksit
Etilparaben, sodyum tuzu
EINECS 252-487-6
Etil p-hidroksibenzoat, sodyum tuzu
Etilparaben Sodyum Tuzu
C9H9NaO3
Etilparaben sodyum (NF)
4-Hidroksibenzoik asit, etil ester, sodyum tuzu
SCHEMBL475793
DTXSID0042402
ACT02627
MFCD00016475
AKOS006229160
KS-0000108G
4-Hidroksibenzoik asit-etil ester sodyum
O619
FT-0688110
D10929
M-2447
Q3963917
W-106682
UNII-F57SQP06GK bileşeni QYNMSPKSYXPZHG-UHFFFAOYSA-M
BENZOİK ASİT, p-HİDROKSİ-, ETİL ESTER, SODYUM TÜREV.

4-Hidroksibenzoik asit, etil ester, sodyum tuzu
Benzoik asit, 4-hidroksi-, etil ester, sodyum tuzu
Benzoik asit, p-hidroksi-, etil ester, sodyum türevi.
Etil p-hidroksibenzoat, sodyum tuzu
Etilparaben sodyum
Etilparaben, sodyum tuzu

Sodyum 4-etoksikarbonilfenoksit
Sodyum 4-etoksikarbonilfenoksit

sodyum 4-etoksikarbonilfenoksit
Sodyum etilparaben
CAS adları
Benzoik asit, 4-hidroksi-, etil ester, sodyum tuzu (1: 1)

IUPAC isimleri
Etil-4-hidroksibenzoat, Natriumsalz
Etil-4-hidroksibenzoat, sodyum tuzu
p-Hidroksibenzoik asit etil ester sodyum tuzu
sodyum 4- (etoksikarbonil) benzen-1-olat
sodyum 4- (etoksikarbonil) fenolat
Sodyum 4-etoksikarbonilfenoksit
sodyum 4-etoksikarbonilfenoksit
Sodyum etilparaben
sodyum; 4-etoksikarbonilfenolat


Sodyum etil p-hidroksibenzoat
252-487-6 [EINECS]
35285-68-8 [RN]
4- (Etoksikarbonil) fenolat de sodyum [Fransızca] [ACD / IUPAC Adı]
Benzoik asit, 4-hidroksi-, etil ester, sodyum tuzu (1: 1) [ACD / İndeks Adı]
E215
ETİLPARABEN SODYUM
Natrium-4- (etoksikarbonil) fenolat [Almanca] [ACD / IUPAC Adı]
p-hidroksibenzoik asit etil ester sodyum tuzu
Sodyum 4- (etoksikarbonil) fenolat [ACD / IUPAC Adı]
Sodyum etilparaben
Z0D00IVA10
[35285-68-8]
4-etoksikarbonilfenolat
4-Hidroksibenzoik asit, etil ester, sodyum tuzu
4-Hidroksibenzoik asit-etil ester sodyum
5026-62-0 [RN]
Benzoik asit, 4-hidroksi-, etil ester, sodyum tuzu
Benzoik asit, 4-hidroksi-, metil ester, sodyum tuzu
BENZOİK ASİT, p-HİDROKSİ-, ETİL ESTER, SODYUM TÜREV.
BENZOİK ASİT, p-HİDROKSİ-, METİL ESTER, SODYUM TÜREV.
Bonomold OMNa
EINECS 225-714-1
EINECS 252-487-6
Etil p-hidroksibenzoat, sodyum tuzu
ETİL4-HİDROKSİBENZOATODYUMSALT
Etilparaben sodyum tuzu
Etilparaben, sodyum tuzu
http:////www.amadischem.com/proen/563861/
http://en.atomaxchem.com/35285-68-8.html
Metil 4-hidroksibenzoat sodyum tuzu
METİL P-HİDROKSİBENZOAT, SODYUM TUZU
Metilparaben sodyum [NF]
Metilparaben sodyum (NF)
Metilparaben sodyum [USAN] [USAN]
metilparaben, sodyum tuzu
MFCD00016475 [MDL numarası]
NİPASEPT SODYUM
Koruyucu MS
Sodyum [ACD / Dizin Adı] [ACD / IUPAC Adı] [Wiki]
sodyum 4- (etoksikarbonil) benzen-1-olat
SODYUM 4- (ETOKSİKARBONİL) BENZENOLAT
Sodyum 4- (metoksikarbonil) fenolat [ACD / IUPAC Adı]
sodyum 4-karbethoksifenolat
sodyum 4-karbometoksifenolat
sodyum 4-etoksikarbonilfenolat
Sodyum 4-etoksikarbonilfenoksit
sodyum 4-metoksikarbonilfenolat
sodyum ve 4-etoksikarbonilfenolat
SODYUM ETİL PARABEN
Sodyum Etil Parahidroksibenzoat
Sodyum etil p-hidroksibenzoat, teknoloji.
Sodyum metil 4-hidroksibenzoat
Sodyum metil p-hidroksibenzoat
Sodyum metilparaben
Sodyum p-metoksikarbonilfenoksit
Sodyum, (p-karboksifenoksi) -, metil ester (7CI)
sodyum; 4-etoksikarbonilfenolat
Solparol
ST5405340
UNII: Z0D00IVA10
UNII-F57SQP06GK
UNII-Z0D00IVA10

EŞANLAMLI SÖZCÜK

Sodyum etilparaben, Etilparaben, sodyum tuzu; 4-Hidroksibenzoik asit, etil ester, sodyum tuzu; Sodyum 4-etoksikarbonilfenoksit; Sodyum etil 4-hidroksibenzoat; Sodyum etil p-hidroksibenzoat

Paraben
Ürün Açıklaması
Parabenler - para-hidroksibenzoik asit esterleri, etkili antibakteriyel ve fungisidal özelliklerinden dolayı farmasötikler, kozmetikler ve gıda uygulamaları için koruyucu olarak kullanılır.
Sınıflar, EP, BP veya USP gibi farklı farmasötik standartlara uygundur.

İstek üzerine daha fazla ürün mevcuttur.

INCI CAS
Metil Paraben 99-76-3
Sodyum Metil Paraben 5026-62-0
Propil Paraben 94-13-3
Sodyum Propil Paraben 35285-69-9
Etil Paraben 120-47-8
Sodyum Etil Paraben 35285-68-8
Butil Paraben 94-26-8

Kozmetik endüstrisi için koruyucu.
Sodyum Etil p-Hidroksibenzoat, çok çeşitli kozmetik ve tuvalet malzemelerinin korunması için tasarlanmıştır.
Sodyum Etil Paraben hem durulanan hem de bırakılan formülasyonları korumak için uygundur.
Bakteri kontaminasyonuna yatkın olan formülasyonlar, bakterilere karşı olduğundan daha yüksek bir etkinlik sağladığından, ek bir antibakteriyel koruyucu eklemek gerekebilir.

Sodyum Etil Paraben, çok çeşitli kozmetik, tuvalet ilaçlarının korunması için tasarlanmış geniş spektrumlu antimikrobiyal ajandır.
Sodyum Etil Paraben hem durulanan hem de bırakılan formülasyonları korumak için uygundur.
Sodyum Etil Paraben bakteri, küf ve mayalara karşı etkilidir.
Sodyum Etil Paraben'in çoğu ürün türünü korumak için kullanım seviyesi, normal olarak bitmiş ürünün toplam ağırlığına bağlı olarak% 0.1-0.3 aralığındadır.

Sodyum Etil Paraben soğuk suda kolaylıkla çözünür; Kurulum için ısıtma aşaması gerekmez, böylece enerji ve tesis kullanımından tasarruf sağlanır; Alkalin pH pH stabilitesinde artan antimikrobiyal aktivite; 3.0-11.0 arasındaki geniş bir pH aralığında tamamen stabil kalır.
Sulu çözeltiler, alkali pH.max'ta uzun süreli kararlı değildir. sıcaklık 80 ° C.

Bu madde paraben ailesinden biridir. Parabenler, p-hidroksibenzoik asit ve bir alkol tarafından oluşturulan esterlerdir.
Kozmetiklerde ve tuvalet malzemelerinde, ilaçlarda veya yiyeceklerde büyük ölçüde biyosit olarak kullanılırlar.
Biyositlerle sinerjik güce sahiptirler.
Parabenler, özellikle kronik dermatitte ve yaralı ciltte alerjik kontakt dermatite neden olabilir.
• p-Hidroksibenzoik asit etil ester sodyum tuzu
• SODYUM ETİL-P-HİDROKSİBENZOAT
• SODYUM ETİL 4-HİDROKSİBENZOAT
• sodyum 4-etoksikarbonilfenoksit
• benzoikasit, 4-hidroksi-, etilester, sodyum tuzu
• Benzoikasit, p-hidroksi-, etilester, sodyum türevi.
• ETİL-P-HİDROKSİBENZOAT SODYUM TUZU
• ETİL-4-HİDROKSİBENZOİK ASİT SODYUM TUZU
• ETİL 4-HİDROKSİBENZOAT SODYUM TUZU
• 4-Hidroksibenzoik asit etil ester sodyum tuzu
• SODYUM ETİLPARABEN
• EthylParabenSodium
• ETİL4-HİDROBENZOATODYUMSALT
• BENZOİKASİT, PARA-HİDROKSİ-, ETİLESTER, SODYUMSALT
• 4- (Sodioksi) benzoik asit etil ester
• 4-Sodiooksibenzoik asit etil ester
• p-Hidroksibenzoik asit etil ester sodyum tuzu, sodyum tuzu
• Sodyum 4- (etoksikarbonil) fenolat
• Benzoik asit, 4-hidroksi-, etil ester, sodiuM tuzu (1: 1)
• Sodyum Etil-p-hidroksil Benzoat
• 35285-68-8
• Sodyum 4- (etoksikarbonil)
• p-Hidroksibenzoik asit etil ester sodyum tuzu fandachem
• odium 4- (etoksikarbonil) fenolat
• 35285-68-8
• C9H9O3Na
• Benzoik asit Serisi
• Aromatik Esterler

Etil Paraben Sodyum - İsimler ve Tanımlayıcılar
İsim Soyisim
p-Hidroksibenzoik asit etil ester sodyum tuzu, sodyum tuzu

Eş anlamlı
p-Hidroksibenzoik asit etil ester sodyum tuzu
SODYUM ETİL-P-HİDROKSİBENZOAT
SODYUM ETİL 4-HİDROKSİBENZOAT
sodyum 4-etoksikarbonilfenoksit
benzoikasit, 4-hidroksi-, etilester, sodyum tuzu
Benzoikasit, p-hidroksi-, etilester, sodyum türevi.
ETİL-P-HİDROKSİBENZOAT SODYUM TUZU
ETİL-4-HİDROKSİBENZOİK ASİT SODYUM TUZU
Sodyum tuzu
Etil 4-hidroksibenzoat, sodyum tuzu
Sodyum Etilparaben
Etil Paraben Sodyum
sodyum 4- (etoksikarbonil) fenolat
benzoik asit, 4-hidroksi-, etil ester, sodyum tuzu (1: 1)
Etil p-hidroksibenzoat sodyum


Parabenler, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde koruyucu olarak yaygın olarak kullanılan bir ilgili bileşen ailesidir.
Hem ürünleri hem de tüketicileri koruyarak zararlı bakteri ve küf oluşumunu önlemeye yardımcı olurlar.
Parabenler, her türlü kozmetik, gıda ve ilaç gibi ürünlerin raf ömrünü ve güvenliğini artıran ve bunlara güvenen ve bundan zevk alan aileleri koruyan, oldukça etkili ve yaygın olarak kullanılan koruyuculardır.
Kozmetikte en sık kullanılan parabenler metilparaben, etilparaben, propilparaben ve butilparabendir.


Paraben koruyucularının tümü, ortak bir kimyasal yapı olarak para-hidroksibenzoik asidi veya PHBA'yı paylaşır.
PHBA birçok meyve ve sebzede doğal olarak bulunur.
Kozmetikte kullanılan parabenler, doğada bulunanlarla aynıdır ve vücut tarafından hızla yok edilir.
Su içeren herhangi bir ürün, üründe renk değişikliği, kötü koku veya bozulma gibi sorunlara neden olabilecek mantar veya bakteri büyümesiyle bozulmaya yatkındır.
Belirli koşullar altında, yetersiz korunan bir ürün kontamine olabilir ve bu da zararlı mikroorganizma seviyelerinin büyümesine neden olabilir.
Parabenler, ürünleri bu tür değişikliklere karşı koruyan, böylece ürünlerin raf ömrünü ve güvenliğini artıran ve onlarca yıldır güvenle kullanılan son derece etkili koruyuculardır.


E-214 veya aseptin a olarak da bilinen etilparaben, p-hidroksibenzoik asit alkil esterler olarak bilinen organik bileşikler sınıfına aittir.
Bunlar, bir alkil grubu ile esterlenen ve bir hidroksil grubu ile para-ikame edilen bir benzoik asit içeren aromatik bileşiklerdir.
Antifungal koruyucu olarak kullanılır.
Etilparabenin sodyum tuzu olan sodyum etil para-hidroksibenzoat aynı kullanımlara sahiptir ve E215 olarak verilmiştir.
Etilparaben son derece zayıf bazik (esasen nötr) bir bileşiktir (pKa'ya göre).
Formülü HO-C6H4-CO-O-CH2CH3'tür.
Etilparaben, hafif ve fenolik bir tada sahip bir bileşiktir.
İnsan vücudunun dışında, alkollü içeceklerde etilparaben tespit edildi, ancak miktarı belirlenmedi.
Bu, etilparabeni bu gıdaların tüketimi için potansiyel bir biyolojik belirteç haline getirebilir.
Etilparaben (etil para-hidroksibenzoat), p-hidroksibenzoik asidin etil esteridir.
Etilparaben, potansiyel olarak toksik bir bileşiktir. Gıda katkı maddesi olarak E214 E numarasına sahiptir.

Bu bilgiler mevcut bilgi düzeyimize dayanmaktadır ve ürünlerimiz ve kullanımları hakkında genel notlar sağlamayı amaçlamaktadır.
Bu nedenle, belirli bir uygulamaya uygunluklarında açıklanan ürünlerin belirli özelliklerini garanti ettiği şeklinde yorumlanmamalıdır.
Mevcut tüm sınai mülkiyet haklarına uyulmalıdır.
Ürünlerimizin kalitesi Genel Satış Koşullarımız kapsamında garanti edilmektedir.
 

 

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.