SODYUM LİNOLEAT

CAS Numarası: 822-17-3
EC Numarası: 212-491-0
Moleküler formül: C18H31NaO2
Molekül ağırlığı: 302.4

Sodyum Linoleat, 2 kovalent bağa sahip organik bir bileşiktir.
Sodyum Linoleat Bileşiği Kanonikleştirilmiştir.
Sodyum Linoleat, Heterosiklik Organik Bileşikler sınıfına aittir.
Testler sonucunda Sodyum Linoleattan %98'den fazla saflık elde edilmiştir.
Sodyum Linoleatın fonksiyonel grubu karboksilik asittir.

Sodyum Linoleat, yağlar da dahil olmak üzere çeşitli gıdalarda bulunan, doğal olarak oluşan bir omega-6 esansiyel yağ asididir.
Sodyum Linoleat, araşidonik asit biyosentezi için bir öncüdür; Yolun ilk enzimatik basamağında, linoleik asidi gama-lenolenik aside dönüştüren delta-6-desatüraz bulunur.
Sodyum Linoleat insan derisi ve saçı üzerinde faydalı etkilere sahiptir.
Doymuş yağın linoleik asit ile değiştirilmesi, serum lipoprotein profillerini iyileştirmek ve koroner arter hastalığı riskini azaltmak için savunulmaktadır.
Sodyum Linoleat, klinik trilaslarda multipl skleroza karşı olası bir çare olarak test edilmiştir.

SODYUM LİNOLEAT KULLANIMI:
Sodyum Linoleat temizlik maddesi olarak kullanılır.
Sodyum Linoleat, emülsifiye edici bir ajan görevi görür.
Sodyum linoleat yüzey aktif madde olarak kullanıldığı için birçok endüstriyel ürünün imalatında kullanılmaktadır.

Sodyum Linoleat, koyulaştırıcı bir ajan olarak işlev görür.
Sodyum Linoleat bazı kozmetik ürünlerinde jelleştirici olarak kullanılmaktadır.
Sodyum Linoleat, birçok endüstride viskozite kontrol maddesi olarak önemli rollere sahiptir.
Sodyum Linoleat, çözünmeyen metalik stearatların ve endüstriyel yağlayıcıların üretiminde yer alır.

SODYUM LİNOLEAT UYGULAMALARI:
-Organik kimya laboratuvarı
-Kokulu ürünler
-Sabun imalatı
-İlaç endüstrisi
-kolelitiazis tedavisi
-Yağ bazlı kozmetikler kullanılmaktadır.
-Temizlik maddeleri
-emülsifiye edici maddeler
-yüzey aktif madde
-kalınlaştırıcı maddeler
-jelleştirici ürünler
-viskozite kontrol ajanları
-endüstriyel yağlar

Fonksiyonlar:
Temizleme Maddesi: Temiz bir yüzeyin korunmasına yardımcı olur
Emülsifiye edici ajan: Sodyum Linoleat, ara yüzey gerilimini (su ve yağ) değiştirerek karışmayan sıvılar arasında yakın karışımların oluşumunu destekler.

Sürfaktan: Sodyum Linoleat, kozmetiklerin yüzey gerilimini azaltır.
Sodyum Linoleat, kullanım sırasında ürünün homojen dağılımına katkı sağlar.
Viskozite kontrol maddesi: Kozmetiklerin viskozitesini arttırır veya azaltır
Linoleik asit (LA), doymamış bir n-6 yağ asididir.
Sodyum Linoleat, esansiyel yağ asitlerinin iki ailesinden birine aittir.
Vücut, linoleik asidi diğer gıda bileşenlerinden sentezleyemez.

Sodyum Linoleat'ın CAS Numarası 822-17-3'tür.
Sodyum Linoleat, Linoleik Asitin Sodyum Tuzu olarak da bilinir.
Sodyum Linoleat, kirli beyaz bir toz bileşiktir.
sodyum linoleat organik bileşikler sınıfındadır.

Sodyum Linoleat, alifatik kuyruklu yağ asitleridir.
Sodyum Linoleat, zayıf asidik bir bileşiktir.
Sodyum Linoleat kendine özgü bir kokuya sahiptir.
Sodyum Linoleat alkolde çözünür.

Sodyum Linoleat sabunun önemli bir bileşenidir.
Sodyum Linoleat ilaçlarda kullanılır. kolelitiazis tedavisinde kullanılan sodyum linoleat.
Sodyum Linoleat, çeşitli yağ bazlı kozmetiklerde kullanılır.

çoklu doymamış yağ asidi tuzu (PUFA).
Sodyum Linoleat, çeşitli gıdalarda en bol bulunan PUFA'dır.
Linoleik asitin diyet kaynakları arasında bitkisel yağlar, etler, kabuklu yemişler, tohumlar ve yumurtalar bulunur.

Sodyum Linoleat, linoleik asidin sodyum tuzudur.
Sodyum linoleat oluşumunun temeli olan inorganik bileşik, sodyum hidroksittir. Sodyum Linoleat tuzu, alkali ve oleik (organik) asit arasındaki kimyasal etkileşimden oluşur.

Sodyum linoleatın oluştuğu bu reaksiyon tersine çevrilebilir.
bu nedenle dengeyi reaksiyon ürünlerinin oluşumuna kaydırmak için konsantre sülfürik asit kullanılır.
Sodyum Linoleat, başta sabun üretimi olmak üzere çeşitli ticari amaçlar için kullanılmaktadır.

Sodyum linoleat yağ asidinden yapılan sabunlar sentetik olarak kabul edilir.
bununla birlikte, imalatlarının tamamlanması sadece birkaç adım gerektirir. 
Sodyum Linoleat, çift parçalama yöntemi olarak bilinen çözünmeyen metalik stearatların üretiminde de kullanılır.
Sodyum linoleatın diğer kullanımları şunları içerir:
-kalınlaştırıcı
-jelleştirici maddeler
-endüstriyel yağlar
-çeşitli yağ bazlı kozmetikler

Sodyum Linoleat havaya ve ışığa duyarlıdır
Sodyum Linoleat depolama sırasında ayrışır.
Bu nedenle sodyum linoleat uygun koşullarda saklanmalıdır.

Ancak saklama koşulları uygun değilse yeni uygulamalar için yeni sodyum linoleat kullanılmalıdır.
Sodyum Linoleat organik bir moleküler varlıktır.
Linoleik asit, doğada en çok dağılan ve bol bulunan yağ asidi olan doymamış bir yağ asididir.

Sodyum Linoleat ticari olarak Linoleatların ve losyonların hazırlanmasında ve farmasötik bir çözücü olarak kullanılır.
Linoleik asit, çeşitli hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlarda doğal olarak bulunur.
Sodyum Linoleat, hayvansal yağlar ve bitkisel yağların bir parçası olarak normal insan diyetinin bir bileşenidir.

Sodyum Linoleat, CAS Numarası 822-17-3 altında sınıflandırılmıştır.
Sodyum Linoleat, Linoleik Asitin Sodyum Tuzudur.
Sodyum Linoleat kirli beyaz bir toz formuna sahiptir.
Sodyum linoleik asit olarak da bilinen Sodyum Linoleat, uzun zincirli yağ asitleri olarak bilinen organik bileşikler sınıfına aittir.

Bunlar alifatik kuyruklu yağ asitleridir.
Sodyum Linoleat, zayıf asidik bir bileşiktir.
Sodyum Linoleat karakteristik koku ve tada sahiptir.

Sodyum Linoleat alkol ve suda çözünür.
Sodyum Linoleat, emülsifiye edici bir ajan olarak sabunun önemli bir bileşenidir.
Sodyum Linoleat ilaçlarda kullanılır. Sodyum Linoleat kolelitiazis tedavisinde kullanılır.
Sodyum Linoleat, çeşitli yağ bazlı kozmetiklerde kullanılır.

Sodyum Linoleat aşağıdaki işlevlere sahiptir:
-temizlik maddesi
-emülsifiye edici ajan
- yüzey aktif madde
-kalınlaştırıcı
-jelleştirici madde
-viskozite kontrol maddesi Sodyum Linoleat, çözünmeyen metalik stearatların ve endüstriyel yağlayıcıların üretiminde yer alır.

Sodyum Linoleat, tekstil su yalıtım malzemesi olarak kullanılmaktadır.
Sodyum Linoleat, anyon tipi yüzey aktif madde olarak çalıştırılabilir.
Sodyum Linoleat, madencilik cevheri endüstrisinde yüzer ajan olarak kullanılabilir.

SODYUM LİNOLEATIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ:
-Moleküler Ağırlık: 302.4
-Tam Kütle: 302.22217451
-Monoizotopik Kütle: 302.22217451
-Topolojik Kutupsal Yüzey Alanı: 40.1 Å ²
-Biyolojik kaynak: bitki yağı (aspir)
-Form: toz
-Sevk edilen yer: ortam
-Depolama sıcaklığı: -20°C
-Parlama Noktası: 273°C
-Tam Kütle: 302.22200
-Fiziksel Durum: Katı
-Kaynama Noktası: 760mmHg'de 360,6ºC

Sodyum Linoleat, kimyasalların ve diğer oleatların üretiminde bir laboratuvar reaktifi olarak kullanılabilir.
Sodyum Linoleat, tekli doymamış bir yağ asidi olan linoleik asidin sodyum tuzudur.
Bu anyonik yüzey aktif madde ve emülgatör, ticari sabunların bir bileşenidir.

Sulu sodyum linoleat çözeltilerinin denge ve dinamik yüzey gerilimi üzerinde pH ve sıcaklığın etkilerine ilişkin bir çalışma yayınlanmıştır.
Linoleik asitli sodyum linoleat kompleksi, X-ışını kırınımı, FT-IR fotoakustik spektroskopi, FT-Raman spektroskopisi ve diferansiyel tarama kalorimetrisi ile incelenebilir.
Sodyum Linoleat, bir cis çift bağı nedeniyle moleküllerinin uzun zincirli hidrokarbon kuyruğunda bir bükülme sergileyen doymamış bir yağ asididir.

Biyokimyasal şu anda çeşitli uygulamalar için kullanılmaktadır.
Sodyum Linoleat, beyaz katı, çözünür, H2O çözeltisinin (sabun) çalkalanması üzerine köpük veya köpük, NaOH ve oleik asidin (alkollü çözeltide) reaksiyonu ve buharlaşmasıyla oluşur.
Sodyum Linoleat, bir linoleat kaynağı olarak kullanılır.

SODYUM LİNOLEATIN KİMYASAL ÖZELLİKLERİ:
Hidrojen Bağ Donör Sayısı: 0
Hidrojen Bağ Alıcı Sayısı: 2
Dönebilen Bağ Sayısı: 14
Karmaşıklık: 272
İzotop Atom Sayısı: 0
Tanımlanan Atom Stereocenter Sayısı: 0
Tanımsız Atom Stereocenter Sayısı: 0
Tanımlı Bond Stereocenter Sayısı: 2
Tanımsız Bond Stereocenter Sayısı: 0
Kovalent Bağlı Birim Sayısı: 2
Bileşik Kanonikleştirildi: Evet
Kategori: Heterosiklik Organik Bileşik
Test: ≥98% (GC)
Fonksiyonel grup: karboksilik asit

Saflık / Analiz Yöntemi: >%95,0(T)
Moleküler Formül / Molekül Ağırlığı: C18H31NaO2 = 302.43
Fiziksel Durum (20 C): Katı
Depolama Sıcaklığı: 0-10°C
İnert Gaz Altında Depolayın: İnert Gaz Altında Depolayın
Kaçınılması Gereken Durum: Işığa Duyarlı,Hava Duyarlı,Higroskopik,Isıya Duyarlı
Reaxys Kayıt Numarası: 4048752
PubChem Madde Kimliği: 87572023
MDL Numarası: MFCD00063202
Görünüm: Beyazdan Turuncudan Yeşile tozdan kristale
Saflık(Susuz Titrasyon): min. %95,0
Erime Noktası: 192 °C
Çözünürlük (içinde çözünür): Etanol

TAŞIMA VE DEPOLAMA:
-İşlem:
-Güvenli elleçleme için önlemler Doğru kullanıldığında özel bir önlem alınması gerekmez.
-Patlamalara ve yangınlara karşı korunmaya ilişkin bilgiler: Özel bir önlem gerekli değildir.
-Herhangi bir uyumsuzluk da dahil olmak üzere güvenli depolama koşulları
-Depolama: -20 °C
-Depolar ve kaplar tarafından karşılanması gereken şartlar: Özel bir gereklilik yoktur.
-Bir ortak depolama tesisinde depolama hakkında bilgi: Gerekli değil.
-Depolama koşulları hakkında daha fazla bilgi: Yok.
-Belirli son kullanım(lar) Daha başka ilgili bilgi mevcut değildir.

SODYUM LİNOLEATIN DEPOLANMASI:
Sodyum Linoleat güçlü bazlarla bir arada bulunmamalıdır.
Sodyum Linoleat nemsiz bir ortamda saklanmalıdır.
Sodyum Linoleat iyi havalandırılmış bir ortamda saklanmalıdır.
Sodyum Linoleat kapalı cam kaplarda saklanmalıdır.
Sodyum Linoleat atmosferik basınç altında saklanmalıdır.

Sodyum Linoleat çok yüksek sıcaklıklarda bulunmamalıdır.
Sodyum Linoleat 0-10°C sıcaklıklarda bulunmalıdır.
Sodyum Linoleat kuru bir ortamda saklanmalıdır.
Sodyum Linoleat, hemen reaksiyona giren maddelerden ayrı olarak saklanmalıdır.
Sodyum Linoleat ani basınç değişikliklerinden korunmalıdır.

EŞ ANLAMLI:
Sodyum Linoleat
Linoleik asit sodyum tuzu
Sodyum (9Z,12Z)-oktadeka-9,12-dienoat
UNII-872C9A1W9I
Linoleik Asit (sodyum tuzu)
sodyum;(9Z,12Z)-oktadeka-9,12-dienoat
MFCD00063202
Linoleik asit, sodyum tuzu
9,12-Oktadekadienoik asit (9Z,12Z)-, sodyum tuzu
sodyum linolat
9,12-Oktadekadienoik asit (Z,Z)-, sodyum tuzu
9,12-Oktadekadienoik asit (9Z,12Z)-, sodyum tuzu (1:1)
SCHEMBL107358
C18H31O2.Na
CHEMBL571449
DTXSID5041562
Linoleik asit sodyum tuzu, >=98% (GC)
cis-9,cis-12-Oktadekadienoik asit sodyum tuzu
9,12-Oktadekadienoik asit (9Z, 12Z)-, sodyum tuzu
 

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.