SODYUM METİLPARABEN

Kimyasal adı: Sodyum Metil p-Hidroksibenzoat.

Sodyum metilparaben (sodyum metil para-hidroksibenzoat), Na (CH3 (C6H4COO) O) formülüne sahip bir bileşiktir.

Sodyum metilparaben, metilparabenin sodyum tuzudur.


Sodyum metilparaben, koruyucu olarak kullanılan E numarası E219 olan bir gıda katkı maddesidir.

IUPAC adı: Sodyum 4- (metoksikarbonil) fenolat

Kullanım: Sodyum metil paraben, antiseptik özelliği nedeniyle gıda, ilaç ve tekstil endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Sodyum metil paraben ayrıca kozmetik, yem ve benzeri diğer endüstrilerde de kullanılabilir.

Kullanım: Koruyucu, Kozmetik, Yem, İlaç, Antimikrobiyal, Antifungal, Antibakteriyel, Meşrubat, Alkollü İçecek, İçecek Tozu, Meyve Suyu, Pudingler, Soslar, Fırınlama Yiyecekleri, Sos, Gıda Boyaları, Süt, Şarap, Aroma Maddesi.

Sodyum metil p-hidroksibenzoat; Metilparaben sodyum tuzu; E219

CAS Numarası: 5026-62-0

Sodyum metilparaben, gıda muhafazası için katkı maddesi olarak kullanılan bir metilparaben sodyum tuzudur.
Sodyum metilparaben, sodyum hidroksite p-hidroksibenzoat ilave edilerek ve reaksiyon bittikten sonra kristalizasyon için bekletilerek, santrifüjle süzülerek ve son olarak vakumla kurutarak hazırlanır.
Sodyum metilparaben, cloudberry, sarı çarkıfelek meyvesi, beyaz şarap ve botrytis şarabının bir bileşenidir.
Sodyum metilparaben, antimikrobiyal bir ajan olarak gıda, içecek, ilaç, kozmetik, tarım / hayvan yemi, aroma maddeleri ve ilaç üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Sodyum metilparaben hafif karakteristik bir kokuya sahiptir veya kokusuzdur ve hafif yanık bir tada sahiptir.

INCI tanımı
Sodyum Metilparaben.

Ürün özellikleri
Görünüm: Beyaz toz

Kimyasal ve fiziksel veriler
pH: 9,5 - 10,5
Su içeriği: maks. % 5.0
Sulu olmayan titrasyon ile tahlil:% 99 - 102

Kullanımlar
Sodyum Metilparaben, çok çeşitli kozmetik, tuvalet ilaçlarının korunması için tasarlanmış geniş spektrumlu bir antimikrobiyal ajandır.
Sodyum Metilparaben hem durulanan hem de bırakılan formülasyonları korumak için uygundur.

Sodyum Metilparaben bakteri, küf ve mayalara karşı etkilidir.
Çoğu ürün türünü korumak için önerilen Sodyum Metilparaben kullanım seviyesi, normal olarak bitmiş ürünün toplam ağırlığına bağlı olarak% 0.1-0.3 aralığındadır.

Paraben esterleri, koruyucu olarak geniş spektrumlu antimikrobiyal aktivite, düşük kullanım konsantrasyonlarında etkili, çok çeşitli kozmetik bileşenlerle uyumlu, renksiz, kokusuz, insan deneyimine dayalı olarak iyi belgelenmiş toksikolojik ve dermatolojik kabul edilebilirlik (kozmetikte, gıdalarda kullanılır ve 1930'lardan beri farmasötikler), p-Hidroksibenzoik Asit ve bir dizi esteri, çeşitli bitki ve hayvanlarda doğal olarak bulunur, geniş bir pH aralığında stabil ve etkilidir, vb.
Sodyum Metilparaben gibi Sodyum Parabenlerin birkaç ek avantajı vardır:

Sodyum Metilparaben, ilave kolaylığı için soğuk suda yüksek oranda çözünür.

Birleştirme için ısıtma aşaması gerekmez, böylece enerji ve tesis kullanımından tasarruf sağlanır.

Alkalin pH'ta artmış antimikrobiyal aktivite.

Başvurular
Sodyum Metilparaben, çok çeşitli kozmetik ve tuvalet malzemelerinin korunması için tasarlanmıştır.
Sodyum Metil paraben hem durulanan hem de bırakılan formülasyonları korumak için uygundur.
Bakteri kontaminasyonuna yatkın olan formülasyonlar, DMDMH gibi ek bir antibakteriyel koruyucu eklemek gerekebilir çünkü Sodyum Metilparaben bakterilere karşı olduğundan daha yüksek bir etki mantarlara karşı sağlar.

Çözünürlük
% 33'e kadar su

Kuruluş
Sodyum Metilparaben suda oldukça çözünürdür ve bu nedenle kozmetik formülasyonlara kolayca dahil edilir.

Alkali çözelti içinde sulu çözünürlük yüksek iken, formüle edilen ürünün pH'ı asidik ise sodyum tuzunun estere geri döndüğünü ve düşük çözünürlüğün yeniden kazanıldığına dikkat etmek önemlidir.

pH kararlılığı
Sodyum Metil paraben, 3.0-11.0 arasındaki geniş bir pH aralığında tamamen stabil kalır.

Sodyum Metilparaben'in sulu çözeltileri, alkali pH'ta uzun süreli stabil değildir.

Sıcaklık kararlılığı
Önerilen maksimum işleme sıcaklığı 80 ° C'dir.


Mikrobiyal aktivite
Sodyum Metilparaben, aşağıdaki yaygın bozulma organizmalarını içeren geniş bir aktivite yelpazesine sahiptir.

Mikroorganizmalar MİK seviyesi (%)
Bakteriler
Pseudomonas aeruginosa 0.228
Staphylococcus aureus 0.17
Mikroorganizmalar MİK seviyesi (%)

Mayalar
Candida albicans 0.114

Kalıplar
Aspergillus niger 0.114

Düzenleyici statü
Sodyum Metilparaben, kozmetik ürünlerde maksimum% 0,4 konsantrasyona kadar kullanılabilir, başka bir kısıtlama yoktur.

Saklama talimatları
Sodyum Metil paraben, kapalı orijinal kaplarda stabildir.
Kullanım, depolama ve sevkiyatla ilgili daha fazla bilgi EC güvenlik veri sayfasında verilmektedir.

Sodyum Metil paraben, çok çeşitli kozmetik, tuvalet malzemeleri ve topikal farmasötiklerin korunması için tasarlanmış geniş spektrumlu bir antimikrobiyal ajandır.
Hem durulama hem de bırakma formülasyonlarının korunması uygundur.
Bu ürün, ilave kolaylığı için soğuk suda oldukça çözünürdür.

Sodyum Metilparaben, çok çeşitli kozmetik ve tuvalet malzemelerinin korunması için tasarlanmıştır.
Sodyum Metilparaben hem durulanan hem de bırakılan formülasyonları korumak için uygundur.

Sodyum Metilparaben, çok çeşitli kozmetik ve tuvalet ilaçlarının korunması için tasarlanmış geniş spektrumlu bir antimikrobiyal ajandır.
Sodyum Metilparaben hem durulama hem de bırakılan formülasyonları korumak için uygundur. Sodyum Metilparaben bakterilere, küflere ve mayalara karşı etkilidir.
Çoğu ürün türünü korumak için önerilen Sodyum Metilparaben kullanım seviyesi, normal olarak bitmiş ürünün toplam ağırlığına bağlı olarak% 0,1 - 0,3 aralığındadır.

Paraben esterleri koruyucu olarak, düşük kullanım konsantrasyonlarında etkili, çok çeşitli kozmetik bileşenlerle uyumlu, renksiz, kokusuz, insan deneyimine dayalı olarak iyi belgelenmiş toksikolojik ve dermatolojik kabul edilebilirlik (1930'lardan beri kozmetik, gıda ve eczacılıkta kullanılmaktadır) gibi koruyucular olarak birçok avantaja sahiptir. ), p-Hidroksibenzoik Asit ve onun bazı esterleri, çeşitli bitki ve hayvanlarda doğal olarak bulunur, geniş bir pH aralığında stabil ve etkilidir, vb.
Sodyum Metilparaben gibi Sodyum Parabenlerin birkaç ek avantajı vardır:

Sodyum Metil paraben, ilave kolaylığı için soğuk suda yüksek oranda çözünür.
Birleştirme için ısıtma aşaması gerekmez, böylece enerji ve tesis kullanımından tasarruf sağlanır.
Alkalin pH'ta artmış antimikrobiyal aktivite.

Sodyum Metilparaben, sodyum tuzu formunda yüksek oranda suda çözünür kısa zincirli bir parabendir. Sodyum tuzlarının sunduğu en büyük fayda, soğuk suda yüksek çözünürlükleridir, böylece çözücüler içinde ısıtılmadan veya önceden çözülmeden parabenlerin sokulmasını sağlar.

Faydaları
Soğuk suda yüksek çözünürlük
Bakteri ve mantarlara karşı geniş aktivite yelpazesi
Düşük toksisite derecesi
Düşük konsantrasyonlarda etkinlik
Geniş bir pH aralığında kararlılık

Suda çözünür
Çevresel konsantrasyonlarda biyolojik olarak parçalanabilirlik
Kişisel bakım uygulamalarında küresel kabul

Sodyum Metilparaben Pazarı: Segmentasyona Genel Bakış

Son kullanıcıya bağlı olarak, sodyum metilparaben pazarı yiyecek ve içecek, kozmetik ve farmasötik olarak ikiye ayrılır.
Sodyum metil paraben, yiyecek ve içecek endüstrisinde gıda koruyucu olarak kullanılır.
Sodyum Metil paraben, ölümcül botulizme neden olan Clostridium botulinum bakterisini inhibe etmek için kullanılır.
Sodyum Metil paraben fırınlanmış gıdalarda, kremlerde ve macunlarda, reçel ve jölelerde, şuruplarda, süt ürünlerinde ve içeceklerde kullanılır.
Sodyum Metil paraben, diğer parabenlerle birlikte kozmetikte koruyucu olarak kullanılır.
Sodyum metil paraben makyajda, saç bakım ürünlerinde, nemlendiricilerde ve losyonlarda, tıraş ürünlerinde ve diş macunlarında kullanılır.
Sodyum Metil paraben ayrıca farmasötik ürünleri mikroorganizmalardan korumak için kullanılır.
Kozmetik ve yiyecek ve içecek segmentlerinin pazarın büyük paylarını oluşturması bekleniyor.
Değer açısından, kozmetik segmentinin tahmin döneminde önemli bir hızda genişlemesi bekleniyor.
Uygulama açısından, küresel sodyum metilparaben pazarı antimikrobiyal koruyucular, mantar önleyici maddeler ve diğerleri olarak bölümlere ayrılmıştır.
Antimikrobiyal koruyucu segmentin, öngörülen dönem boyunca sabit bir hızda genişlemesi bekleniyor.
Ürün tipine bağlı olarak, sodyum metilparaben pazarı toz ve sıvı olarak ikiye ayrılır.


Sodyum Metilparaben.
Clariant'ın Sodyum Metil parabeni suda çözünür bir koruyucudur.
Sodyum Metil paraben, sodyum tuzu formunda kısa zincirli bir parabendir.
Sodyum Metilparaben, bakteri ve mantarlara karşı geniş bir aktivite yelpazesi ve geniş bir pH aralığında stabilite sunar.
Sodyum Metilparaben düşük konsantrasyonlarda etkinlik gösterir.
Sodyum Metilparaben, soğuk suda yüksek çözünürlük, düşük toksisite ve çevresel konsantrasyonlarda iyi biyobozunurluk gösterir.
Sodyum Metilparaben her türlü kişisel bakım ürününde kullanılmaktadır.


5026-62-0
Metilparaben sodyum
Sodyum 4- (metoksikarbonil) fenolat
Sodyum metilparaben
Metil 4-hidroksibenzoat, sodyum tuzu
Koruyucu MS
Metil 4-hidroksibenzoat sodyum tuzu
Sodyum 4-karbometoksifenolat
UNII-CR6K9C2NHK
sodyum; 4-metoksikarbonilfenolat
CR6K9C2NHK
Sodyum metil p-hidroksibenzoat
Sodyum Metil Parahidroksibenzoat
MFCD00016470
Solparol
Bonomold OMNa
Metil 4-hidroksibenzoat, sodyum tuzu,% 99
Sodyum p-metoksikarbonilfenoksit
EINECS 225-714-1
Metil p-hidroksibenzoat, sodyum tuzu
Metilparaben, sodyum tuzu
Sodyum metil 4-hidroksibenzoat
Metilparaben sodyum [USAN: NF]
Methylis parahydroxybenzoas natricum
sodyum metil paraben
Metilparaben sodyum (NF)
EC 225-714-1
sodyum 4karbometoksifenolat
SCHEMBL48756
Metil p-hidroksibenzoat sodyum
CHEMBL2106903
DTXSID1042156
Metil 4-hidroksibenzoat, sodyum tuzu
AKOS015961950
4-Hidroksibenzoik asit-metil ester sodyum
AC-15527
AK121814
GİBİ-14805
M659
SC-27014
FT-0635516
ST50405340
KS-00000071
D02458
Sodyum, (p-karboksifenoksi) -, metil ester (7CI)
Q-201383
Q3963920
UNII-F57SQP06GK bileşeni PESXGULMKCKJCC-UHFFFAOYSA-M
BENZOİK ASİT, p-HİDROKSİ-, METİL ESTER, SODYUM TÜREV.
Metil 4-hidroksibenzoat sodyum tuzu, Ph.Eur.


• 4-hidroksibenzoik asit metil ester sodyum tuzu
• metil p-hidroksibenzoat sodyum tuzu
• METİLPARABEN SODYUM
• METİLPARABEN, SODYUM TUZU
• METİL 4-HİDROKSİBENZOAT SODYUM
• METİL 4-HİDROKSİBENZOAT SODYUM TUZU
• (p-karboksifenoksi) -sodiumethylester
• benzoikasit, 4-hidroksi-, metilester, sodyum tuzu
• Benzoikasit, p-hidroksi-, metilester, sodyum türevi.
• bonomoldomna
• Sodyum metil neper altın
• METİL 4-HİDROKSİBENZOAT SODYUM TUZU, PH EUR
• MethylParabenSodiumBp / Usp / Ep
• Sodyummetilparaben
• METİLP-HİDROKSİBENZOATODYUM
• METİLPARABENSODYUM, NF
• SODYUMMETİLHİDROKSİBENZOAT
• Natrium-4- (metoksikarbonil) fenolat
• sodyum 4- (metoksikarbonil) fenolat
• sodyum metilester4-hidroksibenzoat
• koruyucular
• solparol
• NİPAGİN SODYUM
• P-HİDROKSİBENZOİK ASİT METİL ESTER SODYUM TUZU
• SODYUM METİL 4-HİDROKSİBENZOAT
• SODYUM METİLPARABEN
• SODYUM METİL P-HİDROKSİBENZOAT
• sodyum p-metoksikarbonilfenoksit
• Sodyum (p-karboksifenoksi) -metil ester
• sodyum 4- (metoksikarbonil) fenoksit
• Sodyum 4-karbometoksifenolat
• 4- (Sodioksi) benzoik asit metil ester
• 4-Sodiooksibenzoik asit metil ester
• Metil 4-hidroksibenzoat, sodyum tuzu,% 99
• Methylis parahydroxybenzoas natricum, Sodyum metil 4-hidroksibenzoat
• Metilparabenler
• Metil 4-hidroksibenzoat, sodiuM tuzu,% 99 500GR
• SodiuM Methl p-hidroksibenzoat
• Benzoik asit, 4-hidroksi-, Metil ester, sodiuM tuzu (1: 1)
• Sodyum Metil-p-hidroksil Benzoat
• Methylis parahydroxybenzoas natricum
• Sodyum metil asetat
• Asetilsalisilik Asit Kirliliği 6 Sodyum Tuzu (Sodyum Metil Parahidroksibenzoat)
• 4-hidroksibenzoat sodyum saL
• Metil 4-hidroksibenzoat fandahem
• 5026-62-0
• 5026-26-0
• C8H7NaO3
• 17413
• API
•    Makyaj malzemeleri
• Benzoik asit Serisi
• Aromatik Esterler

Eş anlamlı:
 benzoik asit, 4-hidroksi-, metil ester, sodyum tuzu (1: 1)
(p-karboksifenoksi) sodyum metil ester
4- hidroksibenzoik asit metil ester sodyum tuzu
 metil 4-hidroksibenzoat sodyum tuzu
 metil 4-hidroksibenzoat, sodyum tuzu
 metil p-hidroksibenzoat sodyum tuzu
 metil p-hidroksibenzoat, sodyum tuzu
 metil paraben sodyum
 metil4-hidroksibenzoat sodyum tuzu
 metilparaben sodyum tuzu
 metilparaben, sodyum tuzu
 koruyucu MS
 sodyum 4- (metoksikarbonil) fenolat
 sodyum 4- (metoksikarbonil) fenolat
 sodyum metil 4-hidroksibenzoat
 sodyum metil hidroksibenzoat
 sodyum metil p-hidroksibenzoat
 sodyum metilparaben
 Solparol

(p-Karboksifenoksi) sodyum Metil Ester
225-714-1 [EINECS]
4- (Metoksikarbonil) fenolat de sodyum [Fransızca] [ACD / IUPAC Adı]
4165000
4-Hidroksibenzoik Asit Metil Ester Sodyum Tuzu
5026-62-0 [RN]
Benzoik asit, 4-hidroksi-, metil ester, sodyum tuzu (1: 1) [ACD / İndeks Adı]
CR6K9C2NHK
DH2455000
Metil 4-hidroksibenzoat sodyum tuzu
Metil 4-hidroksibenzoat, sodyum tuzu
Metil p-Hidroksibenzoat Sodyum Tuzu
Methylis parahydroxybenzoas natricum
Metilparaben sodyum [NF]
Metilparaben Sodyum Tuzu
MFCD00016470 [MDL numarası]
Natrium-4- (metoksikarbonil) fenolat [Almanca] [ACD / IUPAC Adı]
Sodyum 4- (metoksikarbonil) fenolat [ACD / IUPAC Adı]
Sodyum metil 4-hidroksibenzoat
Sodyum Metil Parahidroksibenzoat
[5026-62-0]
4-Hidroksibenzoik asit metil ester sodyum tuzu, Metilparaben sodyum tuzu
4-Hidroksibenzoik asit-metil ester sodyum
4-metoksikarbonilfenolat
Benzoik asit, 4-hidroksi-, metil ester, sodyum tuzu
BENZOİK ASİT, p-HİDROKSİ-, METİL ESTER, SODYUM TÜREV.
Bonomold OMNa
EINECS 225-714-1
http://en.atomaxchem.com/5026-62-0.html
METİL 4-HİDROKSİBENZOAT, SODYUM TUZU,% 99
Metil 4-hidroksibenzoat, sodyum tuzu
Metil 4-hidroksibenzoat sodyum tuzu
Metil paraben sodyum | Sodyum metilparaben
METİL P-HİDROKSİBENZOAT, SODYUM TUZU
METİL4-HİDROKSİBENZOATODYUMSALT
Metilparaben sodyum (NF)
Metilparaben sodyum [USAN] [USAN]
metilparaben, sodyum tuzu
NİPASEPT SODYUM
Koruyucu MS
Sodyum [ACD / Dizin Adı] [ACD / IUPAC Adı] [Wiki]
sodyum 4- (metoksikarbonil) benzen-1-olat
SODYUM 4- (METOKSİKARBONİL) BENZENOLAT
sodyum 4- (metoksikarbonil) fenoksit
sodyum 4-karbometoksifenolat
sodyum 4-metoksikarbonilfenolat
sodyum ve 4-metoksikarbonilfenolat
SODYUM METİL HİDROKSİBENZOAT
Sodyum metil paraben
Sodyum metil p-hidroksibenzoat
Sodyum metilparaben
Sodyum p-metoksikarbonilfenoksit
Sodyum, (p-karboksifenoksi) -, metil ester (7CI)
sodyum; 4-metoksikarbonilfenolat
Solparol
ST5405340
UNII: CR6K9C2NHK
UNII-CR6K9C2NHK
UNII-F57SQP06GK

Genellikle kozmetik ve eczacılık ürünlerinde kullanılır. Parabenler birçok formülde etkilidir, çoğunlukla gram pozitif bakterilere karşı etkilidir ve Mayalar ve Küflere karşı mükemmeldir. Parabenler, Phenoxyethanol veya Benzyl Alcohol gibi diğer koruyucularla birleştirildiğinde, geniş spektrumlu bir koruyucu karışım oluşturur.

Bu bilgiler mevcut bilgi düzeyimize dayanmaktadır ve ürünlerimiz ve kullanımları hakkında genel notlar sağlamayı amaçlamaktadır.
Bu nedenle, belirli bir uygulamaya uygunluklarında açıklanan ürünlerin belirli özelliklerini garanti ettiği şeklinde yorumlanmamalıdır.
Mevcut tüm sınai mülkiyet haklarına uyulmalıdır.
Ürünlerimizin kalitesi Genel Satış Koşullarımız kapsamında garanti edilmektedir.

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.