SODYUM N-LAUROYLSARKOZİNAT

CAS Numarası: 137-16-6
EC Numarası: 205-281-5
Moleküler Formül: CH3(CH2)10CON(CH3)CH2COONa
Molekül Ağırlığı: 293,38

Sodyum N-Lauroylsarkozinat, membran proteinlerinin ve glikoproteinlerin çözündürülmesi ve ayrılması için kullanılır; heksokinazı inhibe ettiği bildirilmiştir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, RNA saflaştırması sırasında hücre liziz adımında kullanılan konsantre tuz çözeltilerinde faydalıdır (aşırı köpürmeyi önlemeye yardımcı olur).

Sodyum N-Lauroylsarkozinat, misel mezofajındaki paramanyetik anizotropi işaret değişikliğini belirtmek için kullanılmıştır.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, insan salyasının/bağırsaklarının bakteriyel florasını %0.25 oranında inhibe eder ve ayrıca sulu dispersiyonda (%1) fungistatik bir ajan olarak görev yapar.
Sodyum N-Lauroylsarkozinatların insan cildinde tahriş edici ve hassaslaştırıcı olmadığı bildirilmektedir, ancak bunlar diğer maddelerin deri yoluyla nüfuzunu artırabilir ve bu nedenle, güvenliği temel alınan diğer maddelerle birlikte içeren kozmetik ürünler formüle edilirken dikkatli kullanılmalıdır.  

Sodyum N-Lauroylsarkozinat, özellikle şampuan, Banyo, yüz temizleyici, bebek deterjanı, bulaşık deterjanı vb. hazırlanması için uygun olan bir anyonik yüzey aktif maddedir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, insan vücudunda bulunan doğal bir amino asit olan sarkozinden ve hayvanlardan bitkilere kadar hemen hemen her tür biyolojik materyalden türetilir.  
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, diş macunumuzun etkinliğine ve hissine yardımcı olan temizleyici ve köpürtücü bir maddedir.

Sodyum N-Lauroylsarkozinatın FONKSİYONLARI:
Antistatik:
Bir yüzeydeki elektrik yükünü nötralize ederek statik elektriği azaltır

Temizlik maddesi:
Bir yüzeyi temiz tutmaya yardımcı olur

Emülsifiye edici ajan:
Ara yüzey gerilimini (su ve yağ) değiştirerek karışmayan sıvılar arasında yakın karışımların oluşumunu destekler

Köpük ajanı:
Sıvının yüzey gerilimini değiştirerek küçük bir sıvı hacmindeki küçük hava kabarcıklarını veya diğer gazları yakalar

Saç kremi:
Saçı kolay taranır, esnek, yumuşak ve parlak bırakır ve/veya hacim, hafiflik ve parlaklık verir

Cilt bakım maddesi:
Cildi iyi durumda tutar

yüzey aktif madde:
Kozmetiklerin yüzey gerilimini azaltır ve kullanım sırasında ürünün eşit dağılımına katkıda bulunur.

Viskozite kontrol maddesi:
Kozmetiklerin viskozitesini arttırır veya azaltır

Sodyum N-Lauroylsarkozinat bir temizleyici ve köpürtücü ajandır, ancak benzerliklerin bittiği yer burasıdır.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, vücutta doğal olarak oluşan bir amino asit olan sarkozinden türetilir, sodyum lauroyl sarkosinat sıklıkla kapsamlı bir temizleyici olduğu ve aynı zamanda nazik olduğu için müjdelenir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, anyonik bir deterjandır.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat, kornet tahlilinde parçalama çözeltisinin bileşenlerinden biri olarak kullanılmıştır.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, kromozomal DNA izolasyon formu sürecinde protoplastların parçalanması için kullanılmıştır.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, aynı zamanda protein denatüran etkisine sahip olan bir anyonik yüzey aktif maddedir.

Ayrıca Sodyum N-Lauroylsarkozinat'ın cinsel yolla bulaşan hastalıklar için bir mikrobisit olduğu gösterilmiştir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, şampuan, tıraş köpüğü, diş macunu ve köpük yıkama ürünlerinde köpürme ve temizleme maddesi olarak kullanılan sarkozinden türetilen anyonik bir yüzey aktif maddedir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, hidrofobik 12-karbon zinciri (lauroyl) ve hidrofilik karboksilat nedeniyle amfifiliktir.

Azot atomu bir amid bağı içinde olduğundan, azot pH aktif değildir ve pH'dan bağımsız olarak tüm sulu çözeltilerde nötr olarak yüklenir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, yaklaşık 3.6'lık bir pKa'ya sahiptir ve bu nedenle, pH'ı yaklaşık 5.5'ten büyük olan çözeltilerde negatif olarak yüklenir.
PH'ye duyarlı veziküller, bu yüzey aktif maddeyi 1-dekanol gibi başka bir katyonik veya suda çözünmeyen amfifillerle kullanarak hazırlanabilir.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat ve iyonik olmayan yüzey aktif madde sorbitan monolaurat'ın (S20) eşit parçalarının bir karışımının suya eklenmesi, tek başına mevcut olduklarında hiçbir yüzey aktif madde misel oluşturmasa da misel benzeri agregaların oluşumuna yol açmıştır.
Bu tür agregalar, ilaçlar gibi diğer küçük moleküllerin deri yoluyla taşınmasına yardımcı olabilir.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat, Colgate "Dental Cream" de "Gardol" adlı özel bir bileşen olarak satıldı, daha sonra diş macunu olarak adlandırıldı.
Sodyum N-Lauroylsarkozinatın, koruyucu diş macunu olarak mevcut kullanımı, yüzey aktif madde olarak kullanıldığı yerdir.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat, fazla yağı ve kiri çekerek, ardından suyla kolayca durulanabilmesi için saçtaki kiri emülsifiye ederek dikkatlice çıkararak çalışır.
Saçı temizlemeye ek olarak, Sodyum N-Lauroylsarkozinat içeren bir şampuanın düzenli kullanımının, parlaklığı ve vücudu artırarak saçın görünümünü iyileştirdiği (özellikle hasar görmüş kilitler) de gösterilmiştir.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat, sarkozin ve onun sodyum tuzundan oluşan güçlü bir anyonik yüzey aktif maddedir ve köpürme, ıslatma, tuza toleranslı ve biyolojik olarak parçalanabilir gibi fonksiyonel faydaları vardır.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat şampuanlarda, hafif yüz temizleyicilerinde, vücut yıkama ve köpük banyolarında, bebek ürünlerinde, sıvı sabunlarda, antibakteriyel el yıkamalarında, tıraş müstahzarlarında ve sıvı makyaj uygulamalarında kullanılması tavsiye edilir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, formülün yumuşaklığını geliştirirken iyi köpük artırma yetenekleriyle bilinir.

Sodyum N-Lauroylsarkozinatın performansı, yumuşaklıkları ile bilinen başka bir temizlik maddesi grubu olan Isethionates'e benzer.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, dolomit-apatit ayrımı için seçici bir flotasyon toplayıcı olarak kullanıldı.
Hem apatit hem de dolomit minerallerinin flotasyon performansına pH, kondisyon süresi ve kollektör dozunun etkisi, tek mineralli ve ikili karışık mineral flotasyon deneyleri kullanılarak araştırıldı.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat, iyonik bir yüzey aktif maddedir. Lauroyl sarkozinin sodyum tuzu, kozmetik endüstrisinde şampuanlarda, vücut yıkamalarında, yüz yıkamalarında, fondötenlerde, banyo sabunlarında ve deterjanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat renklendirici olmayan şampuanlarda, banyo sabunlarında ve deterjanlarda kullanılır.

Molekül Ağırlığı: 279.39     
Hidrojen Bağ Donör Sayısı: 0     
Hidrojen Bağ Alıcı Sayısı: 3     
Dönebilen Bağ Sayısı: 13     
Tam Kütle: 279.21742348     
Monoizotopik Kütle: 279.21742348     
Topolojik Kutupsal Yüzey Alanı: 43.4 Å ²     
Ağır Atom Sayısı: 19     
Karmaşıklık: 201     
İzotop Atom Sayısı: 0     
Tanımlanan Atom Stereocenter Sayısı: 0
Tanımsız Atom Stereocenter Sayısı: 0
Tanımlı Bond Stereocenter Sayısı: 0     
Tanımsız Bond Stereocenter Sayısı: 0     
Kovalent Bağlı Birim Sayısı: 2     
Bileşik Kanonikleştirildi: Evet

Sodyum N-Lauroylsarkozinat'lerin kozmetik endüstrisinde kullanımının yanı sıra, lauroyl sarkozinat yapıştırıcılarda ve polimerlerde katkı maddesi olarak kullanılmaktadır (FDA'ya göre maksimum konsantrasyon %0,35'tir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, anyonik bir yüzey aktif maddedir.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat, aşırı köpürme üretmediği için RNA ekstraksiyon protokollerinde hücre lizizi için kullanılır.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, yağ asitlerinden ve sarkozinden (amino asit) türetilen hafif ve biyolojik olarak parçalanabilen anyonik yüzey aktif maddelerdir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinatın, temizleyiciler, polimerler, endüstriyel kimyasallar, petrol ve yağlama ürünlerinde sebum köpürmesine karşı köpürme ve direnç özelliklerine sahiptir.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat genellikle şampuanlarda, banyolarda, temizlik ve tıraş ürünlerinde köpürtücü, yüzey aktif madde ve saç bakım maddesi olarak görülür.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, özellikle kimyasal olarak zarar görmüş saçlarda, vücut, esneklik ve parlaklığı iyileştirerek saçın görünümünü ve verdiği hissi iyileştirme yeteneğine sahiptir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat ayrıca cilt ve saçı yağ ve kir ile karıştırarak temizlemeye ve durulanarak uzaklaştırılmasına hizmet eder.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat Hakkında Faydalı bilgiler:
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, REACH Tüzüğü kapsamında kayıtlıdır ve Avrupa Ekonomik Alanında yılda ≥ 1 000 ila < 10.000 ton arasında üretilir ve/veya ithal edilir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, tüketiciler tarafından, makalelerde, profesyonel çalışanlar tarafından (yaygın kullanımlar), formülasyonda veya yeniden ambalajlamada, endüstriyel sitelerde ve imalatta kullanılır.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat Tüketici Kullanımları:
Sodyum N-Lauroylsarkozinat şu ürünlerde kullanılır: yıkama ve temizlik ürünleri, yağlayıcılar ve gresler, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri, biyositler (örneğin dezenfektanlar, haşere kontrol ürünleri), cilalar ve mumlar ve hava bakım ürünleri.
Sodyum N-Lauroylsarkozinatın çevreye diğer salınımı muhtemelen şunlardan meydana gelebilir: iç mekan kullanımı (örneğin makine yıkama sıvıları/deterjanlar, otomotiv bakım ürünleri, boyalar ve kaplamalar veya yapıştırıcılar, kokular ve oda spreyleri), dış mekan kullanımı, kapalı sistemlerde iç mekan kullanımı minimum salınımlı (örneğin buzdolaplarındaki soğutma sıvıları, yağ bazlı elektrikli ısıtıcılar) ve minimum salınımlı kapalı sistemlerde dış mekan kullanımı (örneğin otomotiv süspansiyonundaki hidrolik sıvılar, motor yağındaki yağlayıcılar ve fren sıvıları).

Sodyum N-Lauroylsarkozinatın makale hizmet ömrü:
Sodyum N-Lauroylsarkozinatın çevreye diğer salınımının meydana gelmesi muhtemeldir: düşük salınım hızına sahip uzun ömürlü malzemelerde (örn. metal, ahşap ve plastik yapı ve yapı malzemeleri) dış mekan kullanımı, yüksek salınımlı uzun ömürlü malzemelerde dış mekan kullanımı oranı (örneğin lastikler, işlenmiş ahşap ürünler, işlenmiş tekstil ve kumaş, kamyon veya arabalardaki fren balataları, binaların (köprüler, cepheler) veya araçların (gemiler) zımparalanması), düşük salınım oranına sahip uzun ömürlü malzemelerde iç mekan kullanımı (örneğin döşeme , mobilya, oyuncaklar, inşaat malzemeleri, perdeler, ayakkabı, deri ürünler, kağıt ve karton ürünler, elektronik ekipmanlar) ve iç mekanlarda yüksek salınım oranına sahip uzun ömürlü malzemelerde (örn. boyalar).
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, malzemeye dayalı ürünlerde bulunabilir: kumaşlar, tekstiller ve giysiler (örn. giyim, şilte, perde veya halı, tekstil oyuncakları).

Sodyum N-Lauroylsarkozinatın profesyonel çalışanları tarafından yaygın olarak kullanılanlar:
Sodyum N-Lauroylsarkozinat şu ürünlerde kullanılır: yıkama ve temizlik ürünleri, biyositler (örneğin dezenfektanlar, haşere kontrol ürünleri), kaplama ürünleri, mürekkepler ve tonerler, cilalar ve mumlar, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri, laboratuvar kimyasalları, hava bakım ürünleri, metal olmayan yüzey işleme ürünleri, hidrolik sıvılar, yağlayıcılar ve gresler ve metal işleme sıvıları.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat aşağıdaki alanlarda kullanılır: karışımların formülasyonu ve/veya yeniden paketleme, tarım, ormancılık ve balıkçılık ve sağlık hizmetleri.
Sodyum N-Lauroylsarkozinatın çevreye diğer salınımı muhtemelen şunlardan meydana gelebilir: iç mekan kullanımı (örneğin makine yıkama sıvıları/deterjanlar, otomotiv bakım ürünleri, boyalar ve kaplamalar veya yapıştırıcılar, kokular ve oda spreyleri), dış mekan kullanımı, kapalı sistemlerde iç mekan kullanımı minimum salınımlı (örneğin buzdolaplarındaki soğutma sıvıları, yağ bazlı elektrikli ısıtıcılar) ve minimum salınımlı kapalı sistemlerde dış mekan kullanımı (örneğin otomotiv süspansiyonundaki hidrolik sıvılar, motor yağındaki yağlayıcılar ve fren sıvıları).

Sodyum N-Lauroylsarkozinatın formülasyonu veya yeniden ambalajlanması:
Sodyum N-Lauroylsarkozinat şu ürünlerde kullanılır: yıkama ve temizlik ürünleri, biyositler (örneğin dezenfektanlar, haşere kontrol ürünleri), cilalar ve cilalar, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri, kaplama ürünleri, hava bakım ürünleri, metal olmayan yüzey işleme ürünleri , mürekkepler ve tonerler ve laboratuvar kimyasalları.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, başka bir maddenin üretimine (ara maddelerin kullanımı) yol açan endüstriyel bir kullanıma sahiptir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinatın çevreye salınması, endüstriyel kullanımdan oluşabilir: karışımların formülasyonu.

Sodyum N-Lauroylsarkozinatın endüstriyel sitelerinde kullanımları:
Sodyum N-Lauroylsarkozinat şu ürünlerde kullanılır: yıkama ve temizlik ürünleri, biyositler (örneğin dezenfektanlar, haşere kontrol ürünleri), cilalar ve cilalar, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri, kaplama ürünleri, laboratuvar kimyasalları, hava bakım ürünleri, metal olmayan- yüzey işleme ürünleri, hidrolik sıvılar, mürekkepler ve tonerler ve yağlayıcılar ve gresler.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, başka bir maddenin üretimine (ara maddelerin kullanımı) yol açan endüstriyel bir kullanıma sahiptir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat aşağıdaki alanlarda kullanılır: karışımların formülasyonu ve/veya yeniden paketleme.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, kimyasalların, makine ve araçların imalatında kullanılır.
Sodyum N-Lauroylsarkozinate'nin çevreye salınması endüstriyel kullanımdan meydana gelebilir: endüstriyel sitelerdeki işleme yardımcılarında, eşyaların üretiminde, işleme yardımcısı olarak, işleme yardımcısı olarak, başka bir maddenin daha ileri imalatında bir ara adım olarak (ara maddelerin kullanımı) ) ve minimum salınımlı kapalı sistemlerdeki maddeler.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat İmalatı:
Sodyum N-Lauroylsarkozinatın çevreye salınması, endüstriyel kullanımdan oluşabilir: maddenin üretimi.

Modifiye edilmiş bir yağ asidi olarak, Sodyum N-Lauroylsarkozinatın daha çözünür olduğu ve orijinal yağ asidi bileşimine kıyasla daha yüksek kristallik ve asitliğe sahip olduğu düşünülmektedir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, iyi uyumluluk özellikleri ile geleneksel sürfaktanların ciltte kalıntılarının neden olduğu tahrişi azaltabilir.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat iyi biyolojik olarak parçalanabilirliğe sahip olduğundan, Sodyum N-Lauroylsarkozinat çevre koruma gerekliliklerine uygundur.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat çok hafiftir ama aynı zamanda çok etkilidir.

Dahası, FDA, dolaylı bir gıda katkı maddesi olarak onaylanmıştır ve durulama ürünlerinde veya %5 veya daha düşük konsantrasyonlarda bırakılan ürünlerde kullanıldığında CIR tarafından onaylanmıştır.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, nispeten daha geniş PH değer aralığında iyi köpürme özelliğinden dolayı geniş bir uygulama alanına sahiptir.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat, sert suya karşı iyi bir dirence, iyi köpük stabilitesine sahiptir ve diğer yüzey aktif madde türlerine göre sert sudan daha az etkilenir.
Sülfat içermediği için Sodyum N-Lauroylsarkozinat şampuanlarda, özellikle kepek önleyici şampuanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Bunun nedeni, Sodyum N-Lauroylsarkozinat ZPT'nin süspansiyonuna katkıda bulunmasıdır , ayrıca kepek önleyici ajanın saçta belirli bir tahrişe sahip olmasıdır.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, yan etkileri önemli ölçüde azaltabilir ve aşırı yağ gidermeyi azaltabilir, böylece kafa derisi yıkandıktan sonra kurutulmaz, çizilme ve enfeksiyondan kaynaklanan kepeklenmeyi azaltır.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat, yağ asitleri ve sarkozinden türetilen hafif, biyolojik olarak parçalanabilen anyonik yüzey aktif maddelerdir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, şampuan, tıraş köpüğü ve köpük yıkama için köpürtücü ve temizlik maddesi olarak kullanılır.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat, bir korozyon önleyici olarak ve tekstil işleme maddelerinin formüle edilmesinde kullanılır.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, lauryl sarkozinin tuzudur.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat bir toz veya sıvıdır ve hindistancevizinden elde edilir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinatın, yıllık yağışın düşük olduğu ova tropikal ve subtropikal bölgelerde dünya çapında büyür.

Yaygın olarak yetiştirilen, sağlıklı Sodyum N-Lauroylsarkozinatın, yılda 50 fındık üretir ve ağaç, yiyecek ve içeceklerden liflere, inşaat malzemelerine ve doğal içeriklere kadar her şeyi üretmek için kullanılabilir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, su ve yağın karışmasını sağlayan ve her şeyin temiz olmasını sağlayan bir yüzey aktif maddedir.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat ayrıca bir şartlandırma maddesi olarak da işlev görür.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, şampuan, tıraş kremi, yüz temizleyici, sabun, makyaj ve diğer ürünler gibi yüzlerce kişisel bakım ürününde bulunabilir.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat, hindistancevizi asidi ve kreatin veya kafeinin parçalanma ürünü olan sarkosin ile yapılır.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, kas ve vücut dokusunda bulunan doğal bir amino asittir.

Ticari olarak içerik, sodyum hidroksit varlığında yapılır; Sodyum N-Lauroylsarkozinat daha sonra alkolden yeniden kristalize edilerek veya mineral asitle asitlendirilerek, serbest asidi ayırarak ve serbest asidi nötralize ederek saflaştırılır.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, sülfat bileşiklerinden çok daha hafif bir anyonik yüzey aktif maddedir.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat, yağ asitlerinden ve doğal aminlerden elde edilir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, nazik temizlik ürünlerinin bileşiminde ve diş macunlarında da kullanılır.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat KULLANIMLARI:
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, sarkozinden türetilen beyaz bir tozdur, bu da onu kadersiz ve biyolojik olarak parçalanabilir hale getirir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, hidrofobik 12-karbon zinciri (lauroyl) ve hidrofilik karboksilat nedeniyle amfifiliktir.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat, ev ve endüstriyel uygulamaların yanı sıra kişisel bakım ürünleridir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, şampuanlar ve vücut yıkamaları gibi temizleyici formülasyonlarda yardımcı yüzey aktif madde olarak kullanılır.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat, diş macunları gibi ağız bakımı uygulamalarında da kullanılabilir ve syndet ve combo barlara dahil edilebilir.
Tipik kullanım seviyeleri aktif bazda %1-5 arasındadır.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat, membran proteinlerinin ve glikoproteinlerin çözündürülmesi ve ayrılması için kullanılır; heksokinazı inhibe ettiği bildirilmiştir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, RNA saflaştırması sırasında hücre liziz adımında kullanılan konsantre tuz çözeltilerinde faydalıdır (aşırı köpürmeyi önlemeye yardımcı olur).

Sodyum N-Lauroylsarkozinat, misel mezofajındaki paramanyetik anizotropi işaret değişikliğini belirtmek için kullanılmıştır.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, proteinleri denatüre etme yeteneğine sahip anyonik bir yüzey aktif maddedir.

Sodyum N-Lauroylsarkozinatın mikrobisidal özelliği nedeniyle, N-lauroylsarcosine topikal formülasyonlarda, özellikle cinsel yolla bulaşan hastalıklara (STD'ler) karşı güçlü bir anti-mikrobisit olarak kabul edilmektedir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, aynı zamanda protein denatüran etkisine sahip olan bir anyonik yüzey aktif maddedir.
Ayrıca Sodyum N-Lauroylsarkozinatın cinsel yolla bulaşan hastalıklar için bir mikrobisit olduğu gösterilmiştir.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat UYGULAMALARI:
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, şampuan, tıraş köpüğü, diş macunu ve köpük yıkama ürünlerinde köpürme ve temizleme maddesi olarak kullanılan sarkozinden türetilen hafif, biyolojik olarak parçalanabilen anyonik yüzey aktif maddelerdir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, hidrofobik 12-karbon zinciri (lauroyl) ve hidrofilik karboksilat nedeniyle amfifiliktir.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat, yüksek köpüklü, çevre dostu bir yüzey aktif maddedir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat, korozyon önleyici özelliklere sahip iyi bir klor stabilitesine sahiptir.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat, mükemmel oküler toleransa ve yumuşaklığa sahiptir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat genellikle şampuanlarda, banyolarda, temizlik ve tıraş ürünlerinde köpürtücü, yüzey aktif madde ve saç bakım maddesi olarak görülür.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat, özellikle kimyasal olarak zarar görmüş saçlarda, vücut, esneklik ve parlaklığı iyileştirerek saçın görünümünü ve verdiği hissi iyileştirme yeteneğine sahiptir.
Sodyum N-Lauroylsarkozinat ayrıca cilt ve saçı yağ ve kir ile karıştırarak temizlemeye ve durulanarak uzaklaştırılmasına hizmet eder.
Modifiye edilmiş bir yağ asidi olarak, Sodyum N-Lauroylsarkozinatın daha çözünür olduğu ve orijinal yağ asidi bileşimine kıyasla daha yüksek kristallik ve asitliğe sahip olduğu düşünülmektedir.

Sodyum N-Lauroylsarkozinat SINIFLANDIRMASI:
-Antistatik
-Temizlik
-emülsifiye edici
-Köpürme
-Saç şartlandırma
-Cilt bakımı
-Yüzey aktif madde
-Viskozite kontrolü

Sodyum N-Lauroylsarkozinatın ÖZELLİKLERİ:
Kalite Seviyesi: 200
tanım: anyonik
tahlil: ≥94%
form: toz
mol wt: misel ortalama mol wt 600, ortalama mol wt 600
toplama numarası: 2
teknik(ler): oligo sentezi: uygun
CMC: 14,6 mM (20-25°C)
çözünürlük: H2O: 100 mg/mL, berrak ila hafif puslu, renksiz ila soluk sarı
SMILES dizesi: [Na+].CCCCCCCCCCCC(=O)N(C)CC([O-])=O

Sodyum N-Lauroylsarkozinatın ÖZELLİKLERİ:
CAS Min %: 94
CAS Maks %: 100
Görünüm: Suda neredeyse berrak
pH: 7,0 ila 9,0
Beyaz renk
Erime Noktası: 45.0°C ila 47.0°C
Kurutma Kaybı: %7 maks. ()
Test Yüzdesi Aralığı: 0.95
Kızılötesi Spektrum: Otantik
Doğrusal Formül: NaCO2CH2N(CH3)CO(CH2)10CH3
Ambalaj: Cam şişe
Merck Endeksi: 154401

Sodyum N-Lauroylsarkozinatın FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ:
Yoğunluk: 1,14 g/cm3 (20 °C)
Parlama noktası: 267 °C
Erime Noktası: 146 °C
pH değeri: 8 (30 g/l, H ₂ O, 20 °C)
Buhar basıncı: 0,02 hPa (20 °C)
Yığın yoğunluğu: 400 kg/m3

Sodyum N-Lauroylsarkozinatın SAKLANMASI:
Sodyum N-Lauroylsarkozinat'i +30°C'nin altında saklayın.

EŞANLAMLI SÖZCÜK:
N-Lauroylsarcosine sodyum tuzu
Sarkosil NL
Sodyum N-lauroylsarcosina
Sodyum lauroil sarkosinat
Sarkosil
Gardol
Glisin, N-metil-N-(1-oksododesil)-, sodyum tuzu
Sarkozil NL
sarkozil
Maprosil 30
Bileşik 105
Hamposil L-30
Medialan LL-99
Sarkosil NL 30
Sarkosil NL 30
Sarkosil NL 35
Sarkosil NL 97
Sarkosil NL 100
sodyum lauroilsarkozin
MFCD00042728
Sodyum N-Lauroylsarkozinat
N-Lauroylsarcosine, sodyum
lauroylsarcosine sodyum tuzu
sodyum lauroil sarkozin
UNII-632GS99618

Düzenleyici süreç adları
Sodyum N-Lauroylsarkozinat
sodyum N-lauroilsarkosinat

CAS isimleri
Glisin, N-metil-N-(1-oksododesil)-, sodyum tuzu (1:1)

IUPAC adları
2-[dodekanoil(metil)amino]asetik asit; sodyum
N-Dodecanoyl-N-metilglisin sodyum tuzu, Sarkosyl NL, Sodyum lauroyl sarkosinat
N-Lauroylsarcosine, sodyum tuzu
N-Metil-N-(1-Oksododesil)Glisin, Sodyum Tuzu
ORAMIX L 30
sodyum 2-(N-metildodekanamido)asetat
sodyum 2-[dodekanoil(metil)amino]asetat
sodyum [dodekanoil(metil)amino]asetat
SODYUM LAUROYL SARKOSINAT
SODYUM LAUROYL SARKOSINAT
Sodyum lauroil sarkosinat
Sodyum Lauril Sarkoninat
Sodyum N-Lauroylsarkozinat
Sodyum N-Lauroylsarkozinat
sodyum N-lauroilsarkosinat
Sodyum N-Lauroylsarkozinat/Sodyum lauroylsarcosinate
Sodyum-N-Lauroylsarcosinate
Lauril sarkozin sodyum
7631-98-3
Glisin, N-dodesil-N-metil-, sodyum tuzu
sodyum lauril sarkosinat
UNII-5PGH842FAU
sodyum;2-[dodesil(metil)amino]asetat
5PGH842FAU
sodyum laurilsarkosinat
Glisin, N-dodesil-N-metil-, sodyum tuzu (1:1)
Sodyum N-lauril sarkozin
Sodyum N-laurilsarkozinat
Sodyum N-dodesil-N-metilglisinat
Sodyum N-lauroil sarkozin
Sodyum N-dodesilsarkozinat
Sarkozin, N-dodesil-, sodyum tuzu
EINECS 231-553-8
N-Dodesilsarkozin, sodyum tuzu
n-laurilsarkozin sodyum
SCHEMBL131538
DTXSID70884410
Q27262696
N-Lauroylsarcosine sodyum tuzu
[Dodekanoil(metil)amino]asetat de sodyum [Fransızca] [ACD/IUPAC Adı]
137-16-6 [RN]
205-281-5 [EINECS]
Glisin, N-metil-N-(1-oksododesil)-, sodyum tuzu
Glisin, N-metil-N-(1-oksododesil)-, sodyum tuzu (1:1) [ACD/Dizin Adı]
MFCD00042728
Natrium-[dodekanoil(metil)amino]asetat [Almanca] [ACD/IUPAC Adı]
N-Dodekanoil-N-metilglisin sodyum tuzu
N-Metil-N-(1-oksododesil)glisin Sodyum Tuzu
Sarkozin, N-lauroyl-, sodyum tuzu
sarkozil
Sarkozil NL
Sarkosil NL
Sodyum [dodekanoil(metil)amino]asetat [ACD/IUPAC Adı]
Sodyum 2-(N-metildodekanamido)asetat
SODYUM LAUROYL SARKOSINAT
sodyum lauroilsarkosinat
Sodyum N-dodekanoil-N-metilglisinat
SODYUM N-LAUROYL SARKOSINAT
Sodyum N-Lauroylsarkozinat
[137-16-6] [RN]
2-(N-metildodekanoilamino)asetik asit, sodyum tuzu
EINECS 205-281-5
Gardol
Gardol?
Glisin, N-metil-N-(1-oksododesil)-, sodyum tuzu
Hamposil L-30
lauroylsarcosine sodyum tuzu
Lauroylsarcosine, Sodyum Tuzu - CAS 137-16-6 - Calbiochem
Maprosil 30
Medialan LL-99
N-Dodekanoil-N-metilglisin, sodyum tuzu
N-Dodekanoil-N-metilglisinsodyum tuzu
N-Dodekanoilsarkozin Sodyum Tuzu
N-LAUROYL-N-METİLGlisin SODYUM TUZU
N-Lauroylsarcosine sodyum tuzu eksik
N-Lauroylsarcosine, sodyum
N-Lauroylsarcosine, sodyum tuzu
N-Lauroylsarcosinesodyum tuzu
N-Lauryl sarkosin sodyum tuzu
N-Metil-N-(1-oksododesil)glisin, sodyum tuzu
Sarkozin, N-lauroil-, sodyum tuzu (8CI)
Sarkosil, Sodyum lauroilsarkozinat
Sarkosil
sodyum 2-(dodekanoil-metilamino)asetat
sodyum 2-(dodekanoil-metil-amino)asetat
sodyum 2-(dodekanoil-metil-amino)etanoat
sodyum 2-(lauroil-metil-amino)asetat
sodyum 2-(metil-(1-oksododesil)amino)asetat
sodyum lauroilsarkozin
Sodyum N-Lauroylsarkozinat|N-Dodecanoylsarcosine Sodyum Tuzu|N-Lauroylsarcosine Sodyum Tuzu
SODYUM N-LAUROİLSARKOZİN
sodyum[dodekanoil(metil)amino]asetat

Ticari isimler
PROTELAN LS 9011, PROTELAN LS 9011/P, PROTELAN LS 35

Diğer tanımlayıcılar
1322-85-6
137-16-6
75195-12-9
76724-33-9
912455-41-5
 

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.