VELSAN SC

CAS numarası:
60177-36-8

İNCİ Adı:
sorbitan kaprilat

Velsan SC koruyucu bir Güçlendiricidir.

Velsan SC, bir formülasyonun viskozitesini artırmaya yardımcı olabilir ve bir emülgatör görevi görebilir.
Velsan SC, koruyucu ajanların etkinliğine sinerjik bir şekilde yardımcı olur.
Etkinliği düşürmeden koruyucu ajanların daha düşük kullanım konsantrasyonları kullanılabilir.

Velsan SC %100 doğal çok fonksiyonlu bir bileşendir.
Velsan SC, kullanılan koruyucu madde miktarını düşürme imkanı sunarken aynı zamanda kozmetiklerin güvenliğini sağlayan bir koruyucu güçlendirici görevi görür.

Aynı zamanda Velsan SC, formülasyona bağlı olarak bir yumuşatıcı ve/veya emülgatör görevi görür.
Velsan SC, multifonksiyonel özellikleri sayesinde 2 veya 3 farklı içeriği minimize edebilir.

Velsan SC, kozmetik formülasyon için çok işlevli bir kozmetik bileşen, hidrotrop ve yardımcı emülsifiye edici ajandır.
Velsan SC, yenilenebilir kaynaklara dayalı bir ko-emülgatördür.

Velsan SC, “koruyucu içermeyen” kozmetikler için kullanılabilir.
Velsan SC, O/W emülsiyonları, kremler, losyonlar, gözyaşı dökmeyen bebek şampuanı, vücut yıkama, yüz yıkamada kullanılır.

Velsan SC'nin Faydaları:
-EO içermez
-Soğuk işlenebilir
-Ko-emülgatör
-viskozlaştırıcı
-Koruyucu içermez
-Nemlendirici

Velsan SC, bir formülasyonun viskozitesini artırmaya yardımcı olabilir ve bir emülgatör görevi görebilir.
Velsan SC, koruyucu ajanların etkinliğine sinerjik bir şekilde yardımcı olur.

Velsan SC'nin daha düşük kullanım konsantrasyonları, etkinliği düşürmeden kullanılabilir.
Velsan SC'nin kendisi mikroorganizmalara karşı bir miktar etkinlik gösterir.

Velsan SC'nin tavsiye edilen kullanım seviyesi normalde bitmiş ürünün toplam ağırlığına göre %0.5 - 2.0 aralığındadır.
Velsan SC, hassaslaştırıcı, tahriş edici olmayan bir antimikrobiyal yardımcıdır.

Kimyasal ad:
sorbitan kaprilat

Ürün Fonksiyonu:
Koruma / Çok Fonksiyonlu

Kimyasal Türü:
Sorbitan Türevleri

Velsan SC'nin Uygulamaları:
-Duş, Sıvı Sabun
-Şampuan
-Islak mendil
-Saç kremi
-Saç stili
-Krem, Losyon
-Güneş koruması
-Terlemeyi Önleyici ve Deodorant
-Renk Kozmetik

Velsan SC'nin Ürün Özellikleri:
Velsan SC'nin kendisi mikroorganizmalara karşı bir miktar etkinlik gösterir.
Velsan SC'nin tavsiye edilen kullanım seviyesi normalde bitmiş ürünün toplam ağırlığına göre %0.5 - 2.0 aralığındadır.

Velsan SC, duyarsızlaştırıcı, tahriş edici olmayan bir antimikrobiyal yardımcıdır.
Ek olarak, Velsan SC, Sodyum Klorür miktarını azaltarak şampuan formülasyonlarının viskozitesini artırmaya yardımcı olabilir.
Bu, gözleri daha az tahriş eden şampuan formülasyonlarına yol açar, şu iddiaya sahip bebek şampuanları için idealdir: gözyaşı yok.

Velsan SC'nin Önerilen Kullanım Alanları:
-Velsan SC, bir formülasyonun viskozitesini artırmaya yardımcı olabilir ve bir emülgatör görevi görebilir.
-Velsan SC, koruyucu ajanların etkinliğine sinerjik bir şekilde yardımcı olur.
-Daha düşük kullanım konsantrasyonları, etkinliği düşürmeden kullanılabilir.

Kimyasal ad:
60177-36-8

Ürün Fonksiyonu:
Biyosit/Koruyucu

Velsan SC %100 doğal çok fonksiyonlu bir bileşendir.
Velsan SC, kullanılan koruyucu madde miktarını düşürme imkanı sunarken aynı zamanda kozmetiklerin güvenliğini de sağlayan bir koruyucu güçlendirici görevi görür.
 
Aynı zamanda Velsan SC, formülasyona bağlı olarak bir yumuşatıcı ve/veya emülgatör görevi görür.
Velsan SC, multifonksiyonel özellikleri sayesinde 2 veya 3 farklı içeriği minimize edebilir.

Kimyasal Türü:
esterler

Velsan SC'nin Uygulamaları:
Elde bulaşık yıkama

Velsan SC'nin Performans İddiaları:
-Viskoziteyi artırın
-Soğuk sıcaklık kararlılığı
-Reoloji kontrolü

Sorbitan Kaprilat.
Velsan SC, EO içermeyen, soğuk işlenebilir, koruma güçlendirici, nemlendirici ve birlikte emülsifiye edici bir ajandır.
Velsan SC ayrıca bir yumuşatıcı görevi görür.

Velsan SC %100 doğal, koruyucu içermeyen çok fonksiyonlu bir bileşendir.
Velsan SC, sorbitanın kaprilik asit ile esterleştirilmesiyle üretilir.

Velsan SC, bir formülasyonun viskozitesini artırmaya yardımcı olabilir.
Velsan SC, hassaslaştırıcı olmayan, tahriş edici olmayan bir antimikrobiyal yardımcıdır.
Velsan SC duş, sıvı sabunlar, şampuanlar, ıslak mendiller, saç kremleri, saç şekillendiriciler, kremler, losyonlar, ter önleyiciler ve deodorantlar, güneşten korunma ve renkli kozmetikler için önerilir.

Talepler:    
-Yumuşatıcılar
-Emülgatörler > Co-emülgatörler
-Nemlendirici Ajanlar
-koruyucular
-vegan
-biyo-tabanlı
-nemlendirici
-koruyucu içermez

INCI Adı: SORBİTAN KAPRİLAT

Performans İddiaları:
-Koruyucu artırma
-Ko-emülsifiye edici ajan
-Nemlendirici

Velsan SC'nin pH stabilitesi:
Velsan SC pH 4-8'de stabildir.
Bu, bir formülasyon hazırlamanın tüm adımları için geçerlidir, bu nedenle son pH ayarlamasından önce ön karışımların pH'ını kontrol etmek faydalı olabilir.
Velsan SC çok yüksek veya düşük pH'a sahiptir ve esterin bölünmesine yol açabilir ve yağ asidinin karakteristik bir kokusuna neden olabilir.

İNCİ Adı:
sorbitan kaprilat

Ürün Fonksiyonu:
Co-Emülgatör, Koruma güçlendirici

Yenilenebilir Karbon Endeksi (RCI):
100 %

Çevresel Çalışma Grubu (EWG) Puanı:
1

Velsan SC'nin Depolanması ve Elleçlenmesi:

Velsan SC'nin Depolanması ve Elleçlenmesi:
Velsan SC, kapalı orijinal kaplarda saklandığında stabildir.
Velsan SC, oda sıcaklığında çökelme ile bulanıklaşır.
Velsan SC kullanılmadan önce 30-40 °C'de homojenize edilmelidir.

Velsan SC'nin sıcaklık kararlılığı:
Velsan SC prosesin herhangi bir aşamasında eklenebilir, ancak tercihen sıcak proseslerin soğutma aşamasında ilave edilir.
Velsan SC'nin tavsiye edilen maksimum kullanım sıcaklığı 80 °C'dir.

Ürün tipi:
Katkı > Emülgatörler > Suda yağ

Endüstri:
Makyaj malzemeleri

Kimyasal bileşim:
sorbitan kaprilat

Velsan SC'nin Avantajları:
Velsan SC, aromatik alkoller, organik asitler ve diğer aktif maddeler ile antimikrobiyal sinerjiye sahiptir.

Velsan SC'nin Diğer Uygulamaları:
Cilt bakımı (Yüz bakımı, Yüz temizliği, Vücut bakımı, Bebek bakımı) > Yüz bakımı
Cilt bakımı (Yüz bakımı, Yüz temizliği, Vücut bakımı, Bebek bakımı) > Vücut bakımı
Cilt bakımı (Yüz bakımı, Yüz temizliği, Vücut bakımı, Bebek bakımı) > Bebek bakımı > Bebek şampuanları

INCI: Sorbitan Kaprilat Sinerjik koruyucu arttırıcı.
Velsan SC tamamen yenilenebilir hammaddelere dayanmaktadır.
Velsan SCv, O/W emülsiyonlarında, kremlerde, losyonlarda, şampuanlarda, ıslak mendillerde kullanılmaktadır.

İÇERİK TANIMI Velsan SC:
İsim:
VELSAN SC

Segment:
Kişisel Bakım

INCI adı:
sorbitan kaprilat

CAS numaraları:
60177-36-8

Velsan SC'nin GENEL KULLANIMI:
Performans talepleri, Sürdürülebilirlik talepleri, İşlev, Uygulamalar, Kullanım düzeyi

Velsan SC TEKNİK KULLANIMI:
Kimyasal grup, Kimyasal özellikler, Fiziksel özellikler, Görünüm, Renkler, Menşe, Menşe Türler

Velsan SC GÜVENLİK VE SERTİFİKALARI:
GHS sınıflandırması, Tehlike ifadeleri, Sertifikalar, Yenilenebilir Karbon İndeksi (RCI)

Soyut:
Sorbitan Kaprilat (Velsan® SC), %100 yenilenebilir kaynaklara dayalı Ecocert onaylı çok işlevli bir bileşendir.
Velsan SC, yüzey aktif madde sistemlerini kalınlaştırmaya yardımcı olur ve üstte birlikte emülsifiye edici bir özelliğe sahip olduğu için emülsiyonların stabilize edilmesine yardımcı olabilir.

Ayrıca Sorbitan Kaprilat, koruyucu sistemlerin etkinliğini artırabilir.
Velsan SC, örneğin aromatik alkoller veya organik asitler ile mükemmel bir sinerjizm gösterir.

Bu özellik, kozmetik formülasyonların yüksek düzeyde güvenli korunmasını düşürmeden klasik koruyucuların miktarını azaltmaya yardımcı olur.
Sorbitan Kaprilat koruyucu olarak listelenmediğinden, listelenmemiş aktiflerle birlikte 'koruyucu içermez' iddiaları yapılabilir.

Giriiş:
Bir dizi farklı nedenden dolayı, kozmetik ürünlerin korunması için daha az klasik koruyucu kullanma eğilimi kesintisiz olarak devam etmektedir.
Yukarıda bahsedilen klasik koruyucuların grubu halojenli maddeler, formaldehit donörleri ve Parabenleri içerir.

Kozmetik formülasyonların korunması için en yaygın olarak kullanılan bu koruyucular, çoğu durumda özel bir pH aralığı ile sınırlı olmadıkları, bir formülasyonun viskozitesini değiştirmediği veya kokuyu değiştirmediği için çalışmak kolaydır.
Klasik koruyuculara alternatif olarak, Fenoksietanol ve Benzil Alkol gibi aromatik alkoller veya özellikle Benzil Alkol gibi organik asitler kullanılır ve birçok organik asit 'doğal bazlı' koruyucular olarak görülür.

Ayrıca, Avrupa Kozmetik Yönetmeliği Ek V'de veya Kozmetikler için Japon Standartları listesinde yer almayan birçok ürün, listelenen koruyucularla birlikte veya tek başına çözümler olarak piyasaya sunulmaktadır.
Klasik koruyuculardan alternatiflere geçiş, genellikle tüm formülasyon kurulumunun yeniden ayarlanmasını gerektirir.

Örneğin organik asitler yalnızca düşük pH formülasyonlarında aktiftir, bu nedenle pH < 5.5 gereklidir.
Aromatik alkollerin güçlü bir kokusu vardır ve genellikle bir formülasyonun viskozitesini düşürme eğilimindedir.

Normal olarak bir Sorbitan Kaprilat - Koruyucu Artırıcı, Çok Fonksiyonlu Bileşenin % 0,5'inden fazla olmamasının nedeni budur.
Listelenmemiş alternatifler genellikle güçlü bir kokuya sahiptir, örneğin botanik özler ve genellikle daha uzun bir kullanım geçmişi yoktur, bu nedenle gerçek toksikolojik profilleri henüz bilinmemektedir.
Özetle, klasik koruyucu gruplarının gerçek bir ikamesi olarak görülebilecek evrensel bir alternatif koruyucu henüz mevcut değildir.

Sorbitan Kaprilat:
Klasik koruyucuları azaltma veya değiştirme eğilimini takip etmek ve 'doğal' bir koruma talep etmek için organik asitler kullanılır.
Bu grup esas olarak koruyucu olarak listelenen Benzoik Asit, Salisilik Asit ve Sorbik Asit ve listelenmemiş Anisik Asitten oluşur.

Bu organik asitler mantarlara karşı gerçekten iyi bir performans gösterirken, hem Gram pozitif hem de Gram negatif bakterilere karşı oldukça zayıftırlar.
Gram negatif bakterilerin büyümesinin, organik asitlerin aktif olması için gerekli olan bir pH sınırı olan pH < 5.5'te zaten zayıflamış olması bir avantajdır.

Bakterilere karşı boşluğu kapatmak için organik asitleri alkollerle birleştirmek tavsiye edilir.
İyi bilinen aromatik alkoller Fenoksietanol veya Benzil Alkol dışında, Etilheksilgliserin veya 1,2-Oktandiol gibi diğer aktif maddeler kullanılabilir.

Benzil Alkol dışında, bu aktiflerin hiçbiri sentetik ham maddelere dayalı oldukları için 'doğal' bir koruyucu olarak görülmemektedir.
Bu yüzey aktif moleküllerin ortak yapısı, hidrofilik bir baş grubuna ve orta zincirli bir lipofilik kuyruğa sahip olmalarıdır.
Aynı yapısal güdüye sahip bir molekül Sorbitan Kaprilat'tır.

Sorbitan Kaprilat çok işlevli bir bileşendir.
Velsan SC sadece hidrotrop olarak değil, aynı zamanda emülsiyonları stabilize etmeye yardımcı olan bir ko-emülgatör olarak da bilinir.

Ek olarak, Velsan SC viskozitenin oluşmasına yardımcı olabilir.
Kalıcı formülasyonlarda bu etki seçilen sisteme bağlı olmakla birlikte, Sorbitan Kaprilat'ın yüzey aktif madde bazlı sistemlerde viskozite artırma kabiliyeti yüksektir.
 

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.