VİTAMİNİ E ASETAT

α-TOKOFERİL ASETAT

ATA

CAS Numarası: 58-95-7
Kimyasal formül: C31H52O3
Molar kütle: 472.743 g/mol

Vitamin E Asetat, etkili anti-inflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptir.

DL-Alfa tokoferil asetat veya Vitamin-E asetat, stabil yapısı nedeniyle kozmetik formülasyonlarda sıklıkla tercih edilmektedir.
E vitamini hücre zarlarını serbest radikallerin zararlarından korur.
Bu nedenle, UV ışığı ve lipid peroksidasyonunun neden olduğu cildin erken yaşlanmasını önleyebilir.

Vitamin E Asetat olarak da bilinen α-Tokoferil asetat (alfa-tokoferol asetat), E vitamininin sentetik bir şeklidir.
Vitamin E Asetat, asetik asit ve a-tokoferolün esteridir.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Vitamin E Asetatının 2019 vaping ile ilişkili akciğer hasarı (VAPI) salgınında çok güçlü bir endişe kaynağı olduğunu söylüyor, ancak diğer kimyasalların katkılarını ekarte etmek için henüz yeterli kanıt yok.
Bu esterin buharlaştırılması toksik piroliz ürünleri üretir.

Bazı ürünlerde katkı maddesi veya kıvam arttırıcı olarak kullanılan madde, takviyelere ve cilt kremlerine de eklenmektedir.
Vitamin E Asetat, yutulduğunda veya topikal olarak makul miktarlarda kullanıldığında zarar vermiyor gibi görünmektedir.
Ancak önceki araştırmalar, Vitamin E Asetatının teneffüs edilmesinin insanların akciğer fonksiyonlarını bozabileceğini düşündürmektedir.

Vitamin E Asetat, cilt ve saç için kozmetik ürünlerinde kullanılan aktif bir bileşendir.
İn-vivo antioksidan olarak hücreleri serbest radikallere karşı korur ve vücut yağlarının peroksidasyonunu engeller.

Vitamin E Asetat ayrıca etkili bir nemlendirici ajandır ve cildin elastikiyetini ve pürüzsüzlüğünü artırır ve özellikle güneşten korunma ürünlerinde ve günlük kişisel bakım ürünlerinde kullanıma uygundur.
Vitamin E Asetat, açık sarı, viskoz bir yağda sağlanır, pratikte kokusuzdur ve hidrokarbonlar, alkoller, katı ve sıvı yağlar ile karışabilir; ve suda çözünmez.

Alfa-tokoferil asetat (ATA), cilt bakım ürünlerinde ve diyet takviyelerinde sıklıkla bulunan özel bir E vitamini şeklidir.
Vitamin E Asetat, tokoferil asetat, tokoferol asetat veya Vitamin E Asetat olarak da bilinir.

E vitamini, antioksidan özellikleri ile bilinir.
Antioksidanlar, vücudunuzu serbest radikaller olarak adlandırılan zararlı bileşiklerden korumaya yardımcı olur.

Normalde, vücudunuz yiyecekleri enerjiye dönüştürdüğünde serbest radikaller oluşur.
Bununla birlikte, serbest radikaller UV ışığı, sigara dumanı ve hava kirliliğinden de gelebilir.

Doğada, E vitamini tokoferil veya tokotrienol formunda bulunur.
Hem tokoferil hem de tokotrienolün alfa, beta, gama ve delta olarak bilinen dört formu vardır.
Alfa-tokoferil (AT), insanlarda E vitamininin en aktif şeklidir.

Vitamin E Asetat, AT'den daha kararlıdır, yani ısı, hava ve ışık gibi çevresel streslere daha iyi dayanabilir.
Bu, daha uzun bir raf ömrüne sahip olduğu için takviyelerde ve güçlendirilmiş gıdalarda kullanım için idealdir.

Vitamin E Asetat, AT'ye kıyasla daha yüksek stabilitesi nedeniyle sıklıkla kozmetik ürünlere ve diyet takviyelerine dahil edilen bir E vitamini şeklidir.
Ağızdan alındığında, ATA vücutta aktif AT'ye dönüştürülür.

Vitamin E Asetatın kozmetik ürünlerdeki etkinliği, cildin üst katmanlarında ATA etkin bir şekilde AT'ye parçalanmadığından sınırlı görünmektedir.
Ek olarak, Vitamin E Asetat takviyelerinin faydaları üzerine araştırmalar sınırlıdır ve sonuçlar en iyi ihtimalle karışıktır.

Daha fazla E vitamini almak istiyorsanız, diyetinize yeşil yapraklı sebzeler, kuruyemişler ve buğday tohumu yağı gibi yiyecekleri eklemeyi deneyin.

DL-Alfa tokoferil asetat veya Vitamin E Asetat, cilt bakımı yararları için kozmetik formülasyonlarda en sık kullanılan E Vitamininin stabil formudur.
E vitamini, hücre zarlarını serbest oksijen radikallerinin zararlarından korur.
Vitamin E Asetat, UV ışınlarının ve lipid peroksidasyonunun neden olduğu cildin erken yaşlanmasını önleyebilir.

Tokoferoller ve tokotrienoller, zincir kırıcı antioksidanlar olarak hareket ederek lipit peroksil serbest radikallerini hızla temizleyebilir ve böylece diğer lipitlerle reaksiyona girmelerini önleyebilir.
Bu işlem, zarlarda lipid peroksidasyonunun yayılmasını sınırlamak için anahtardır.
Vitamin E Asetat, tokoferol radikalini nötralize etmek için C vitamini gibi yardımcı antioksidanlar bulunmadığında ve oksidatif stres hafif olduğunda, tokoferolün bir antioksidandan ziyade bir pro-oksidan olarak hareket etme potansiyeline sahip olduğuna dikkat edilmelidir.

Doğal olarak oluşan E vitamini cilt bakım formülasyonlarında kararsız olabilir.
Alfa Tokoferol, diğer anitoksidanları kullanan tokoferoksi radikallerine hızla dönüştürülerek UV ışınlarına karşı hassastır.

Bir alfa tokoferol esteri olan Vitamin E Asetat kullanımı bu sınırlamanın üstesinden gelmeye yardımcı olur.
Tokoferil asetat, topikal olarak uygulandığında cilt içinde biyolojik olarak aktif formu olan E vitaminine biyolojik olarak dönüştürülür.
Çalışmalar, tokoferol ve alfa tokoferil asetatın topikal kullanımının cildin E vitamini içeriğini arttırmada diyet takviyesinden daha etkili olduğunu göstermektedir.

Son birkaç yılda çok sayıda çalışma ile desteklenen Vitamin E Asetat'ın ciltteki enzim aktivitesini arttırdığı, serbest radikallerin neden olduğu cilt hasarını önlediği, yüzey yaralarının epitelizasyonunu arttırdığı ve azgın tabakanın nemlenmesini arttırdığı gösterilmiştir.

Vitamin E Asetat, cilt ve saç için kozmetik ürünlerinde kullanılan aktif bir bileşendir.
İn-vivo antioksidan olarak hücreleri serbest radikallere karşı korur ve vücut yağlarının peroksidasyonunu engeller.

Vitamin E Asetat aynı zamanda etkili bir nemlendirici ajandır ve cildin elastikiyetini ve pürüzsüzlüğünü artırır.
Vitamin E Asetat özellikle güneşten korunma ürünlerinde ve günlük kişisel bakım ürünlerinde kullanıma uygundur.

Tokoferol asetat oksitlenmez ve deri yoluyla canlı hücrelere nüfuz edebilir, burada yaklaşık %5'i serbest tokoferole dönüştürülür ve faydalı antioksidan etkiler sağlar.

Vitamin E Asetat (Tokoferol), cilt bakımı faydaları için kozmetik formülasyonlarda en sık kullanılan E Vitamini'nin stabil formudur.
Vitamin E Asetat hücreleri serbest radikallere karşı korur ve in-vivo bir antioksidan olarak vücut yağlarının peroksidasyonunu önler.

Vitamin E Asetat Bakımı, cilt ve saç için kozmetik ürünlerinde kullanılan aktif bir bileşendir.
İn-vivo bir antioksidan olarak hücreleri serbest radikallere karşı korur ve vücut yağlarının peroksidasyonunu engeller.

Vitamin E Asetat Bakımı aynı zamanda etkili bir nemlendirici ajandır ve cildin elastikiyetini ve pürüzsüzlüğünü artırır.
Vitamin E Asetat özellikle güneşten korunma ürünlerinde ve günlük kişisel bakım ürünlerinde kullanıma uygundur.

DL-α-Tokoferol asetat, α-Tokoferol'ün ester formudur.
Tokoferoller, kromanol halkasının fenol parçasının metilasyon derecelerine göre değişen bir dizi kiral organik moleküldür.

Tokoferoller, hücre zarlarını oksidatif hasardan koruyan yağda çözünen antioksidanlardır.
α-Tokoferol, tercihen insanlar tarafından emilen tokoferol formudur.

Antioksidan özellikleri ve yetenekleri nedeniyle çalışmalar, E Vitamininin Alzheimer'den belirli kan bozukluklarına kadar birçok durumu tedavi etmede ve hatta menstrüel kramp ağrısını azaltmada etkinliğini göstermiştir.

Vitamin E asetat, takviye olarak yutulduğunda veya bir krem yoluyla cilde uygulandığında mutlaka zarar vermez, ancak araştırmalar, solunduğunda zarar verebileceğini göstermiştir.
Yapışkan yağ maddesi akciğer dokusuna yapışarak hastalığa neden olabilir, ancak doğrudan korelasyon ve etki hala titizlikle incelenmekte, test edilmekte ve analiz edilmektedir.

Vitamin, vaping ürünlerinde, özellikle THC içerenlerde, kartuşlardaki yağın daha da ileri gitmesini sağlamak için kalınlaştırıcı bir madde veya seyreltme olarak bir katkı maddesi olarak bulunmuştur.

Son zamanlarda popülaritesinin artması nedeniyle vaping ile ilgili bilgilerin çoğunda olduğu gibi, Vitamin E asetatın rolü ve etkileri hala araştırılmakta ve belirlenmektedir.
Kesin olan bir şey var ki, dahil edilmesi biraz yakın zamanda yapılmış; örneğin, 2018'de Minnesota'da incelenen vape kartuşlarında Vitamin E Asetat yoktu, ancak 2019'dakiler katkı maddesi içeriyordu.

Sağlıklı dozlarda E vitamini sizin için iyidir.
Vitamin E Asetat yağda çözünen ve günlük olarak yediğiniz sağlıklı gıdaların çoğunda doğal olarak bulunan bir vitamindir.

Vitamin E asetat, takviye olarak alındığında veya bir kremle cilde uygulandığında mutlaka zararlı değildir, ancak araştırmalar, solunduğunda zarar verebileceğini göstermiştir.

Tokoferil asetatın sunduğu iddia edilen birçok potansiyel fayda vardır, bunlar şunları içerir:
E vitamini eksikliğinin tedavisi,
Sağlıklı cildi teşvik etmek (nemlendirme ve kırışıklıkları önleme gibi),
Yara iyileşmesine yardımcı olmak,
İltihabı azaltmak,
Yaşa bağlı makula dejenerasyonunun (AMD) ilerlemesini yavaşlatmak,
Kanser önleme ve kanser tedavisi semptomları (radyasyon tedavisinin yan etkileri gibi),
Kalp hastalığını tedavi etmek,
Alzheimer hastalığı gibi bilişsel düşüşün iyileştirilmesi.

Vitamin E Asetat Kullanım Alanları:
Güneşten koruyucu müstahzarlar, vücut losyonları, el ve yüz kremleri gibi kozmetik emülsiyonlar için antioksidan olarak uygun aktif madde.

Vitamin E Asetat kozmetiklerinde kullanım:
α-Tokoferil asetat genellikle cilt kremleri gibi dermatolojik ürünlerde kullanılır.
Vitamin E Asetat oksitlenmez ve deri yoluyla canlı hücrelere nüfuz edebilir, burada yaklaşık %5'i serbest tokoferole dönüştürülür.

Faydalı antioksidan etkiler için iddialar yapılır.
α-Tokoferil asetat, fenolik hidroksil grubu bloke edildiğinden, daha uzun raf ömrüne sahip daha az asidik bir ürün sağladığından, tokoferolün kendisine alternatif olarak kullanılır.

Vitamin E Asetat, asetatın cilde emildikten sonra yavaş yavaş hidrolize olduğuna, tokoferolü yenilediğine ve güneşin ultraviyole ışınlarına karşı koruma sağladığına inanılmaktadır.
Tokoferil asetat ilk olarak 1963'te Hoffmann-La Roche'daki işçiler tarafından sentezlendi.

Tokoferil asetatın yara iyileşmesini iyileştirdiği ve yara dokusunu azalttığı iddiaları ile tokoferil asetatın topikal bir ilaç olarak yaygın şekilde kullanılmasına rağmen, incelemeler defalarca bu iddiaları destekleyecek yeterli kanıt olmadığı sonucuna varmıştır.
Cilt bakım ürünlerinde tokoferil linoleat ve tokoferol asetat gibi E vitamini türevlerinin kullanımından kaynaklanan E vitamini kaynaklı alerjik kontakt dermatit raporları vardır.
Yaygın kullanımına rağmen insidansı düşüktür.

Kozmetikler ve takviyeler:
Vitamin E Asetat'ı çeşitli cilt bakım ürünlerinde bulacaksınız.
E vitamininin antioksidan özellikleri, UV ışınlarına maruz kalan serbest radikallerin neden olduğu cilt hasarını önlemeye yardımcı olabilir.
E vitamini ayrıca cilt üzerinde bir anti-inflamatuar etkiye sahip olabilir.

Daha yüksek stabilitesi nedeniyle Vitamin E Asetat, E vitamini diyet takviyelerinde de kullanılır.
Ağızdan alındığında, Vitamin E Asetat bağırsakta AT'ye dönüştürülür.
E vitamini çoğu multivitaminde bulunur, bu nedenle bir takviye eklemeden önce eğer alırsanız multivitamininizde ne kadar olduğunu kontrol ettiğinizden emin olun.

Gıdalar:
Diyet takviyeleri ve kozmetik ürünlere ek olarak, aşağıdaki gıdalarda E vitamini bulabilirsiniz:
Brokoli ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler,
Ayçiçek yağı, buğday tohumu yağı ve mısır yağı gibi yağlar,
Ay çekirdeği,
Badem ve fıstık gibi kuruyemişler,
Tam tahıllar,
Kivi ve mango gibi meyveler.

E vitamini ayrıca tahıllar, meyve suları ve birçok sürülebilir ürün gibi güçlendirilmiş gıdalara da eklenir.
E vitamini eklenip eklenmediğini görmek için gıda etiketlerini kontrol edebilirsiniz.
E vitamini alımınızı artırmak istiyorsanız, önce bu gıdaların alımını artırarak başlamalısınız.

Vitamin E Asetat Uygulamaları:
Güneş'ten sonra,
Bebek Bakımı ve Temizliği,
Vücut bakımı,
Renk Bakımı,
koşullandırma,
Yüz bakımı,
Yüz Temizleme,
Kişisel Bakım Mendilleri,
Kendi kendine bronzlaşma,
Güneş koruması,
Diş macunu/Ağız gargarası.

Vitamin E Asetatın potansiyel faydaları:
AT'nin ciltte özellikle C vitamini ile kullanılması, cilde UV hasarının önlenmesine yardımcı olur.
Ancak AT, ortamda ATA'ya göre daha az kararlıdır ve bu da depolanmasını zorlaştırır.

Vitamin E Asetat, ısıya ve ışığa AT'ye göre daha az duyarlı olsa da, cilt içinde ATA'nın aktif AT formuna dönüşümü daha az olur.
Bunun nedeni, cildinizin üst tabakasındaki hücrelerin metabolik olarak çok daha az aktif olmasıdır.
Sonuç olarak Vitamin E Asetat içeren kozmetik ürünleri cildinizde kullanmak çok etkili olmayabilir.

AT'nin potansiyel faydaları hakkında birçok çalışma varken, ATA'nın faydaları hakkında yapılan çalışmalar sınırlıdır.
Vitamin E Asetat ile ilgili bu çalışmaların sonuçları karışıktır.
Vitamin E Asetat'ın faydalı bir etkiye sahip olması için genellikle diğer vitamin ve minerallerle birlikte kullanılması gerekir.

Yaşa Bağlı Göz Hastalıkları Çalışması'ndan yaşa bağlı makula dejenerasyonuna (AMD) sahip 4.000'den fazla katılımcı üzerinde 2013 yılında yapılan bir araştırma, çinko ile birlikte yüksek doz antioksidanlar C, E ve beta-karoten kombinasyonlarının ilerlemeyi geciktirmeye çalıştığını buldu.

Genel olarak E vitamini takviyelerinin yararları ile ilgili olarak, çalışma sonuçları, aşağıdaki koşullar için faydalı olup olmadıkları konusunda karıştırılmıştır:
Koroner kalp hastalığı,
Kanser,
Alzheimer hastalığı gibi bilişsel düşüş.

Vitamin E Asetat Kimyası:
Oda sıcaklığında a-tokoferil asetat yağda çözünen bir sıvıdır.
Vitamin E Asetat 3 kiral merkeze ve dolayısıyla 8 stereoizomere sahiptir.

Vitamin E Asetat, a-tokoferolün asetik asit ile esterleştirilmesiyle yapılır.
RRR-α-tokoferil asetat olarak da bilinen 2R,4R,8R-izomeri, çeşitli amaçlar için kullanılan en yaygın izomerdir.
Bunun nedeni, a-tokoferolün doğada esas olarak RRR-a-tokoferol olarak bulunmasıdır.

α-Tokoferol asetat atmosfer basıncında kaynamaz ve 240 °C'de bozulmaya başlar.
Vitamin E Asetat vakumla damıtılabilir: 184 °C'de 0,01 mmHg'de, 194 °C'de (0,025 mmHg) ve 224 °C'de (0,3 mmHg) kaynar.

Pratikte, hava, görünür ışık veya UV radyasyonu ile özellikle bozulmaz.
Vitamin E Asetat, 20 °C'de 1.4950-1.4972 kırılma indisine sahiptir.

α-Tokoferol asetat, uygun koşullar altında veya insanlar tarafından yutulduğunda α-tokoferol ve asetik aside hidrolize edilir.

Vitamin E Asetatın Yanlış Kullanımı:

CDC'nin bulguları, test edilen 29 akciğer sıvısı örneğinin tamamında birincil yaralanma bölgesinde Vitamin E Asetatının doğrudan kanıtını sağlayan, vaping ile ilişkili pulmoner hasarı olan 29 hastanın akciğerlerinden alınan sıvı örneklerine dayanıyordu.
Araştırmalar, Vitamin E Asetatının solunduğunda normal akciğer işleyişine müdahale edebileceğini gösteriyor.
2020'de yapılan bir araştırma, buharlaşan Vitamin E Asetatının kanserojen alkenler ve benzen ürettiğini, ancak aynı zamanda pulmoner yaralanmalara katkıda bulunan bir faktör olabilecek son derece toksik keten gazı ürettiğini buldu.

Vitamin E Asetatın taşınması ve saklanması:

Herhangi bir uyumsuzluk da dahil olmak üzere güvenli depolama koşulları:
Depolama koşulları
Sıkıca kapalı.

Depolama sınıfı:
Depolama sınıfı (TRGS 510): 10: Yanıcı sıvılar

Vitamin E Asetat için ilk yardım önlemleri:

İnhalasyondan sonra:
Temiz hava.

Cilt teması halinde:
Kirlenmiş olan giysilerinizi hemen çıkarınız.
Cildi su/duş ile durulayın.

Göz teması halinde:

Göz temasından sonra:
Bol su ile durulayın.
Kontak lensleri çıkarın.

Yutulması halinde:

Yuttuktan sonra:
Mağdura su içirin (en fazla iki bardak).
Kendinizi iyi hissetmiyorsanız doktora danışın.

Herhangi bir acil tıbbi müdahale ve gerekli özel tedavi endikasyonu:
Veri yok

Vitamin E Asetatın yangınla mücadele önlemleri:

Uygun söndürme ortamı:
Köpük Karbondioksit (CO2) Kuru toz

Uygun olmayan söndürücü maddeler:
Bu madde/karışım için herhangi bir söndürücü madde sınırlaması verilmemiştir.

Madde veya karışımdan kaynaklanan özel tehlikeler:
Karbon oksitler
Yanıcı.
Yangın durumunda tehlikeli yanıcı gazların veya buharların oluşması mümkündür.

İtfaiyeciler için tavsiyeler:
Yangın durumunda, bağımsız solunum cihazı kullanın.

Daha fazla bilgi:
Yangın söndürme suyunun yüzey suyunu veya yeraltı suyu sistemini kirletmesini önleyin.

Vitamin E Asetat'ın kazara salınım önlemleri:
Kişisel önlemler, koruyucu ekipman ve acil durum prosedürleri:
Acil durum personeli olmayanlar için tavsiyeler: Buharları, aerosolleri solumayın.
Tehlikeli bölgeyi tahliye edin, acil durum prosedürlerini izleyin, bir uzmana danışın.

Çevresel önlemler:
Ürünün kanalizasyona girmesine izin vermeyin.

Muhafaza etme ve temizleme için yöntemler ve malzemeler:
Kanalizasyonları örtün.
Dökülenleri toplayın, bağlayın ve pompalayın.

Olası malzeme kısıtlamalarına dikkat edin:
Sıvı emici malzeme (örn. Chemizorb) ile toplayın.
Uygun şekilde imha edin.
Etkilenen alanı temizleyin.

Vitamin E Asetat Tanımlayıcıları:
CAS Numarası: 58-95-7 RRR-a-izomeri
ChEMBL: ChEMBL1047
Chem Spider: 77987
PubChem: DB14003
ECHA Bilgi Kartı: 1000.369
PubChem Müşteri Kimliği: 86472
UNII: A7E6112E4N
CompTox Kontrol Paneli (EPA): DTXSID1031096
InChI:
InChI=1S/C31H52O3/c1-21(2)13-10-14-22(3)15-11-16-23(4)17-12-19-31(9)20-18-28-26( 7)29(33-27(8)32)24(5)25(6)30(28)34-31/h21-23H,10-20H2,1-9H3/t22-,23-,31-/m1 /s1 kontrolü
Anahtar: ZAKOWWREFLAJOT-CEFNRUSXSA-N çek
InChI=1/C31H52O3/c1-21(2)13-10-14-22(3)15-11-16-23(4)17-12-19-31(9)20-18-28-26( 7)29(33-27(8)32)24(5)25(6)30(28)34-31/h21-23H,10-20H2,1-9H3/t22-,23-,31-/m1 /s1
Anahtar: ZAKOWWREFLAJOT-CEFNRUSXBQ
SMILES: O=C(Oc2c(c(c1O[C@](CCc1c2C)(C)CCC[C@H](C)CCC[C@H](C)CCCC(C)C)C)C)C

Vitamin E Asetatın Özellikleri:
Kimyasal formül: C31H52O3
Molar kütle: 472.743 g/mol
Görünüm: soluk sarı, viskoz sıvı
Erime noktası: –27.5 °C
Kaynama noktası: 240 °C kaynamadan bozunur
Suda çözünürlük: çözünmez
Çözünürlük: aseton, kloroform, dietil eterde çözünür; etanolde az çözünür

Vitamin E Asetat Özellikleri:
all-rac-α-Tocopheryl asetat içeriği (GC, Ph Eur): 50.0 - 57.5 %
all-rac-α-Tocopheryl asetat içeriği (GC, USP): %49,0 - 57,5
Kimlik (TLC): uyumludur
Kimlik (GC): uyumludur
Optik dönüş α 20/D (all-rac-α-Tocopheryl asetat): -0.01 - 0.01 °
Asetik asit (HS-GC): ≤ 5000 ppm
Heptan (HS-GC): ≤ 5000 ppm
Metanol (HS-GC): ≤ 3000 ppm
Piridin (HS-GC): ≤ 200 ppm
Toluen (HS-GC): ≤ 890 ppm
Diğer kalıntı çözücüler (ICH Q3C): üretim sürecinde hariç tutulmuştur
Kurutma kaybı (130 °C, vakum, 4 saat): ≤ 5.0 %
Toplam aerobik mikrobiyal sayı (TAMC): ≤ 100 CFU/g
Toplam kombine maya/küf sayısı (TYMC): ≤ 100 CFU/g
Safra toleranslı gram negatif bakteriler (1 g'da yok): testi geçer
Candida albicans (1 g'da yok): testi geçti
Escherichia coli (1 g'da yok): testi geçti
Pseudomonas aeruginosa (1 g'da yok): testi geçti
Salmonella (10 g'da yok): testi geçti
Staphylococcus aureus (1 g'da yok): testi geçti

INCI Adı: Tokoferi asetat
Diğer isimler: DL-Alpha Tocopheryl Acetate, Vitamin E
Kozmetik Uygulamalar: Her türlü cilt bakım ürünlerinde, güneş bakım ürünlerinde ve makyaj ürünlerinde.
Önerilen Kullanım: 0,5 – %5
Görünüm: Şeffaf sarı viskoz yağ

Vitamin E Asetat İsimleri:

Vitamin E Asetat için tercih edilen IUPAC adı:
(2R)-2,5,7,8-Tetrametil-2-[(4R,8R)-4,8,12-trimetiltridesil]-3,4-dihidro-2H-1-benzopiran-6-il asetat

Vitamin E Asetatın diğer isimleri:
a-tokoferol asetat
Vitamin E Asetat

Vitamin E Asetat Eş Anlamlıları:
2H-1-BENZOPİRAN-6-OL
3,4-DİHİDRO-2,5,7,8-TETRAMETİL-2-[(4R,8R)-4,8,12-TRİMETİLTRİDİL]-
ASETAT, (2R)-
2H1BENZOPİRAN6OL
3,4DİHİDRO2,5,7,8TETRAMETİL2(4,8,12TRİMETİLTRIDEsil),
ASETAT
[2R*(4R*,8R*)](+/)
2H1BENZOPİRAN6OL
3,4DİHİDRO2,5,7,8TETRAMETİL2(4,8,12TRİMETİLTRIDEsil)
[2R[2R*(4R*,8R*)]]
3,4-DİHİDRO-2,5,7,8-TETRAMETİL-2-(4,8,12-TRİMETİLTRİDEsil)- ASETAT 2H-1-BENZOPİRAN-6-OL
3,4-DİHİDRO-2,5,7,8-TETRAMETİL-2-(4,8,12-TRİMETİLTRİDEsil)-2H-BENZOPİRAN-6-İL ASETAT
3,4-DİHİDRO-2,5,7,8-TETRAMETİL-2-(4,8,12-TRİMETİLTRİDEsil-2H-BENZOPİRAN-6-OL,
ASETAT 2H-1-BENZOPİRAN-6-OL
3,4-DİHİDRO-2,5,7,8-TETRAMETİL-2-(4,8,12-TRİMETİLTRİDEsil)-
ASETAT 3,4-DİHİDRO-2,5,7,8-TETRAMETİL-2-(4,8,12-TRİMETİLTRİDEsil-2H-BENZOPİRAN-6-OL
ALFA-TOKOFERİL ASETAT
DA-TOKOFERİL ASETAT
D-ALFA-TOKOFERİL ASETAT
DL-A -TOKOFERİL ASETAT
DL-ALFA TOKOFERİL ASETAT
DL-ALFA-TOKOFERİL ASETAT
TOKOFERİL ASETAT
DL-ALFA
E VİTAMİNİ ASETAT
[2R*(4R*,8R*)]-(±)-3,4-DİHİDRO-2,5,7,8-TETRAMETİL-2-(4,8,12-TRİMETİLTRIDEsil)-2H-BENZOPİRAN-6- YL ASETAT

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.