ALOE VERA

Aloe vera (/ ˈæloʊiː / veya / ˈæloʊ /), Aloe cinsinin etli bitki türüdür.
Yaprak dökmeyen çok yıllık bir bitki olan Arap Yarımadası'ndan gelir, ancak dünyanın dört bir yanındaki tropikal, yarı tropikal ve kurak iklimlerde yabani olarak yetişir.
Tarımsal ve tıbbi amaçlı yetiştirilmektedir.
Türler ayrıca dekoratif amaçlı kullanılır ve bir saksı bitkisi olarak iç mekanlarda başarılı bir şekilde büyür.

İçecekler, cilt losyonları, kozmetikler, merhemler dahil birçok tüketici ürününde veya küçük yanıklar ve güneş yanıkları için jel formunda bulunur.
Aloe vera özütünün kozmetik veya ilaç olarak etkinliği veya güvenliği konusunda çok az klinik kanıt vardır.

Aloe Vera, bilinen gençleştirici ve iyileştirici etkisi nedeniyle kozmetik, kişisel bakım ve diğer ürünlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Bunu birkaç farklı yolla başarır.

EC / Liste no .: 287-390-8
CAS no .: 85507-69-3


Aloe Barbadensis

Aloe Vera

Aloe vera özü

Aloe vera, dahili.

aloe vera özü

Ticari isimler
Aloe estratto


Eş anlamlı
Aloe barbadensis Değirmeni.
Aloe barbadensis var. chinensis Haw.
Aloe chinensis (Haw.) Baker
Aloe elongata Murray
Aloe flava Pers.
Aloe indica Royle
Aloe lanzae Tod.
Aloe maculata Forssk. (gayri meşru)
Aloe perfoliata var. vera L.
Aloe rubescens DC.
Aloe variegata Forssk. (gayri meşru)
Aloe vera Değirmeni. (gayri meşru)
Aloe vera var. chinensis (Haw.) A.Berger
Aloe vera var. lanzae Baker
Aloe vera var. littoralis J. Koenig eski Baker
Aloe vulgaris Lam.

ALOE BARBADENSIS YAPRAK ÖZÜ
Aloe Barbadensis Leaf Extract, aloe, Aloe barbadensis, Liliaceae'nin yapraklarının bir özüdür.
ALOE BARBADENSIS YAPRAK ÖZÜ şu şekilde sınıflandırılır:
Yumuşatıcı
Nemlendirici
Ağız bakımı
Cilt bakımı


CAS Numarası 85507-69-3 / 94349-62-9
EINECS / ELINCS No: 287-390-8 / 305-181-2


Organik Aloe Vera, iyileştirici aktivitenin güneş sonrası tedavilerden kuru cilde kadar birçok cilt sorununu yatıştırmaya yardımcı olabileceği leke tedavisi için mükemmel bir çözümdür.

Organik Aloe Vera Jel, ürünlerinize cildi seven faydalar sunarken, aynı zamanda 'kendin yap' serumları veya kalınlaşmaya ve stabilize olmaya yardımcı olacak emülsiyonlara ilaveler için mükemmel bir temeldir. Bu tabanı% 25'e kadar yağ ile test ettik ve opaklaşıyor ancak kararlı. Yağların hiçbir yağlılığı olmadan susuz cildinize yağ beslemenin mükemmel yolu.

ÖZNİTELLİKLER

cildi nemlendiren bir nemlendirici görevi görür
fibroblastları, kolajen ve elastikiyeti geliştirerek kendilerini daha hızlı çoğaltmaları için uyarır
yapışkan etki cildi yumuşatır ve pürüzsüzleştirir
Melanin birikintileri üreten enzime müdahale ederek 'koyu lekelerin' oluşumunu önlemeye yardımcı olur
bağışıklık hücrelerini aktive eder iyileşmeyi hızlandırır
enzimler ve yağ asitleri iltihabı azaltır ve hasarlı dokuların parçalanmasını hızlandırır
lignanlar dokulara emilimi iyileştirir
saponinler yaraların anti-septik temizliği

KILAVUZLAR
düz, topikal tedavi için temel olarak kullanılabilir
ürünlerin nemini, iyileştirmesini, yaşlanmayı geciktirmesini, aktivitesini iyileştirmek için herhangi bir oranda bir bileşen olarak kullanılabilir.
cilt bakımı
Vücut bakımı
saç Bakımı

UYGULAMALAR
nemlendiriciler
duş jelleri
köpük banyosu
tedavi ürünleri
cilt bakım ürünleri
banyo ve vücut ürünleri
bebek bakım ürünleri
evcil hayvan bakım ürünleri


ŞARTNAME

Görünüm: Berrak ila açık Krem, Hafif Viskoz Sıvı
Koku: Karakteristik, Çok Düşük
Çözünürlük: Su
Depolama: Sıkıca Mühürlenmiş, Isı / Nemden Korunmuş
Raf: Uygun Şekilde Saklandığında / Kullanıldığında 12 Ay
pH: 3,5 - 5,5

Açıklama
Aloe vera, 60-100 santimetre (24-39 inç) boyunda büyüyen, sapmalarla yayılan sapsız veya çok kısa saplı bir bitkidir.
Yapraklar kalın ve etlidir, yeşil ila gri-yeşildir, bazı çeşitleri üst ve alt gövde yüzeylerinde beyaz benekler gösterir.
Yaprağın kenarı tırtıklıdır ve küçük beyaz dişlere sahiptir. Çiçekler yaz aylarında 90 cm (35 inç) uzunluğa kadar bir başakta üretilir, her çiçek sarkıktır ve 2-3 cm (3⁄4-1 1⁄4 inç) uzunluğunda sarı bir tübüler taç ile yapılır.
Diğer Aloe türleri gibi, Aloe vera da bitkinin topraktaki mineral besinlere daha iyi erişmesini sağlayan bir simbiyoz olan kavisli mikoriza oluşturur.

Aloe vera yaprakları, asetillenmiş mannanlar, polimannanlar, antrakinon C-glikozitler, antronlar ve emodin ve çeşitli lektinler gibi diğer antrakinonlar gibi olası biyoaktivite için araştırılan fitokimyasalları içerir. [10] [11]

Taksonomi ve etimoloji

Aloe vera var olarak da adlandırılan benekli formlar. Chinensis

Acta Eruditorum'dan tarihi görüntü, 1688
Türün birkaç eşanlamlısı vardır: A. barbadensis Mill., Aloe indica Royle, Aloe perfoliata L. var. vera ve A. vulgaris Lam.
Yaygın isimler arasında Çin Aloe, Hint Aloe, Gerçek Aloe, Barbados Aloe, Yanık Aloe, İlk Yardım Bitkisi bulunur.
Epitet vera türü "gerçek" veya "gerçek" anlamına gelir.
Bazı literatür, beyaz benekli Aloe vera formunu Aloe vera var olarak tanımlar. chinensis ve Aloe veranın benekli formunun A. massawana ile uyumlu olabileceği öne sürülmüştür.
Tür ilk olarak 1753'te Carl Linnaeus tarafından Aloe perfoliata var. vera olarak tanımlanmıştır ve 1768'de Nicolaas Laurens Burman tarafından Flora Indica'da 6 Nisan'da Aloe vera ve Philip Miller tarafından Burman'dan yaklaşık on gün sonra Gardener's Dictionary'de Aloe barbadensis olarak tanımlanmıştır.

DNA karşılaştırmasına dayanan teknikler, Aloe veranın Yemen'e özgü bir tür olan Aloe perryi ile nispeten yakından ilişkili olduğunu göstermektedir.
Kloroplast DNA sekans karşılaştırması ve ISSR profillemesini kullanan benzer teknikler de bunun Aloe forbesii, Aloe inermis, Aloe scobinifolia, Aloe sinkatana ve Aloe striata ile yakından ilişkili olduğunu ileri sürmüştür. Güney Afrika türü A. striata dışında, bu Aloe türleri Sokotra (Yemen), Somali ve Sudan'a özgüdür.
Türlerin bariz doğal popülasyonlarının olmaması, bazı yazarların Aloe vera'nın hibrit kökenli olabileceğini önermesine yol açmıştır.

Dağıtım
A. vera, Umman'ın kuzeydoğusundaki Al-Hajar dağlarında sadece güneydoğu Arap Yarımadası'na özgü olarak kabul edilir.
Bununla birlikte, dünya çapında yaygın olarak yetiştirilmiş ve Kanarya Adaları, Yeşil Burun Adaları ve Madeira Adaları ile birlikte Kuzey Afrika'nın yanı sıra Sudan ve komşu ülkelerde vatandaşlığa kavuşturulmuştur.
Ayrıca Portekiz'in Algarve bölgesinde ve özellikle Murcia bölgesi olmak üzere güney İspanya'nın vahşi alanlarında vatandaşlığa kavuşmuştur.

Tür, 17. yüzyılda Çin'e ve güney Avrupa'nın çeşitli bölgelerine tanıtıldı.
Ilıman kıtaların kurak, ılıman ve tropikal bölgelerinde meydana gelen, başka yerlerde yaygın olarak doğallaştırılmıştır.
Mevcut dağılım, yetiştiriciliğin sonucu olabilir.

Yetiştirme

Süs bitkisi olarak
Aloe vera, süs bitkisi olarak yaygın şekilde yetiştirilmektedir. Tür, modern bahçıvanlar arasında, varsayılan olarak şifalı bir bitki olarak ve ilginç çiçekleri, formu ve sulu olmasıyla popülerdir.
Bu öz, türlerin doğal yağışların düşük olduğu bölgelerde hayatta kalmasını sağlayarak, onu rockeries ve diğer düşük su kullanılan bahçeler için ideal kılar.
Tür, 8-11. Bölgelerde dayanıklıdır ve şiddetli dona ve kara tahammülsüzdür.
Örümcek akarları, etli böcekler, pul böcekler ve yaprak biti türleri bitki sağlığında bir düşüşe neden olabilmesine rağmen, türler çoğu böcek zararlısına nispeten dirençlidir.
Bu bitki, Kraliyet Bahçıvanlık Derneği'nin Bahçe Merit Ödülü'nü kazandı.

Saksıda, türler iyi drene edilmiş, kumlu saksı toprağı ve parlak, güneşli koşullar gerektirir.
Aloe bitkileri çok fazla güneş altında yanabilir veya saksı suyu boşaltmadığında büzüşebilir.
İyi bir drenaj sağladıklarından, kaliteli bir ticari yayılma karışımının veya paketlenmiş "kaktüsler ve sulu karışımın" kullanılması tavsiye edilir.
Pişmiş toprak kaplar gözenekli oldukları için tercih edilmektedir.
Tekrar sulamadan önce saksı bitkilerinin tamamen kurumasına izin verilmelidir.
Saksıda aloe, "ana bitkinin" yanlarından büyüyen "yavrular" ile kalabalıklaşabilir.
Kalabalık hale gelen bitkiler, daha fazla büyümeye yer açmak ve haşere istilasını önlemeye yardımcı olmak için bölünmeli ve saklanmalıdır.
Kış aylarında, Aloe vera çok az nem gerektiren uykuda kalabilir.
Don veya kar alan bölgelerde, türler en iyi şekilde iç mekanlarda veya ısıtılmış seralarda saklanır.

Aloe vera'nın Avustralya, Küba, Dominik Cumhuriyeti, Çin, Meksika, Hindistan, Jamaika, İspanya'da çok iyi yetiştiği iç kesimlerde, Kenya, Tanzanya ve Güney Afrika'da ve ABD ile birlikte büyük ölçekli tarımsal üretimi vardır. kozmetik endüstrisi

Kullanımlar
Aloe veradan iki madde - berrak bir jel ve onun sarı lateksi - ticari ürünleri üretmek için kullanılır.
Aloe jeli tipik olarak yanıklar, yaralar, donma, kızarıklıklar, sedef hastalığı, uçuklar veya kuru cilt gibi cilt rahatsızlıkları için topikal ilaçlar yapmak için kullanılır.
Aloe lateksi, tek başına kullanılır veya kabızlığı gidermek için sindirilecek diğer bileşenlerle birlikte bir ürün olarak üretilir.
Aloe lateksi, reçine adı verilen kurutulmuş bir formda veya "aloe ile kurutulmuş meyve suyu" olarak elde edilebilir.

Araştırma
Aloe veranın yaralar veya yanıklar için bir tedavi olarak etkili olup olmadığına dair çelişkili kanıtlar vardır.
Aloe ürünlerinin topikal kullanımının sedef hastalığı, akne veya kızarıklık gibi belirli cilt bozukluklarının semptomlarını hafifletebileceğine dair bazı kanıtlar vardır.

Aloe vera jeli ticari olarak yoğurtlarda, içeceklerde ve bazı tatlılarda bir bileşen olarak kullanılır, ancak belirli yüksek dozlarda ağızdan alındığında toksik özellikleri şiddetli olabilir.
Topikal aloe veranın küçük miktarlarda kullanılması muhtemelen güvenli olacaktır.

Topikal ilaç tedavisi ve olası yan etkiler
Aloe vera, topikal bir ilaç olarak ciltte kullanılmak üzere bir losyon, jel, sabun veya kozmetik ürün olarak hazırlanabilir.
Aloe veraya alerjisi olan kişilerde cilt reaksiyonları, hafif kızarıklık ve kaşıntıyla birlikte kontakt dermatiti, nefes almada güçlüğü veya yüzde, dudaklarda, dilde veya boğazda şişmeyi içerebilir.

Diyet takviyesi
Bazı Aloe türlerinin yarı sıvı lateksinde bulunan bir bileşik olan Aloin, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki reçetesiz (OTC) müshil ürünlerinde, üreticilerin sağlayamadığı için Gıda ve İlaç İdaresi'nin yasakladığı 2002 yılına kadar ortak bileşendi. gerekli güvenlik verileri.
Aloe vera, hem yutulduğunda hem de topikal olarak uygulandığında bazı doz seviyelerinde ortaya çıkan yan etkilerle potansiyel toksisiteye sahiptir.
Aloin işlenerek uzaklaştırıldığında toksisite daha az olsa da, yüksek miktarlarda alınan Aloe vera karın ağrısı, ishal veya hepatit gibi yan etkilere neden olabilir.
Kronik aloe yutulması (günde 1 gramlık doz), hematüri, kilo kaybı ve kalp veya böbrek rahatsızlıkları gibi yan etkilere neden olabilir.

Aloe vera suyu, sindirim sisteminin sağlığını desteklemek için pazarlanmaktadır, ancak bu iddiayı destekleyecek ne bilimsel kanıt ne de düzenleyici onay vardır.
Bu tür amaçlar için tipik olarak kullanılan özütler ve miktarlar, toksik etkiler açısından doza bağımlı görünmektedir.

Geleneksel tıp
Aloe vera geleneksel tıpta cilt tedavisi olarak kullanılmaktadır.
Aloe vera kullanımının erken kayıtları, MÖ 16. yüzyıldan Ebers Papirüsünde ve Dioscorides'in De Materia Medica'sında ve Pliny the Elder's Natural History'de - her ikisi de MS 1. yüzyılın ortalarında yazılmıştır.
Ayrıca MS 512 tarihli Juliana Anicia Kodeksinde de yazılmıştır.

Emtia
Aloe vera, burun yıpranmasını azaltmak için nemlendirici ve tahriş önleyici olarak tanıtıldığı yüz dokularında kullanılır.
Kozmetik şirketleri genellikle makyaj, mendiller, nemlendiriciler, sabunlar, güneş kremleri, tütsü, tıraş kremi veya şampuanlar gibi ürünlere Aloe veradan özsu veya diğer türevleri ekler.
Akademik literatürün gözden geçirilmesi, birçok hijyen ürününe dahil edilmesinin "nemlendirici yumuşatıcı etkisinden" kaynaklandığını belirtmektedir.

Toksisite
Ağızdan alınan rengi giderilmemiş aloe vera yaprağı özütü, California Çevre Sağlığı Tehlike Değerlendirmesi Ofisi tarafından "devlet tarafından kansere veya üreme toksisitesine neden olduğu bilinen kimyasallar" arasında goldenseal ile birlikte listelenmiştir. [52]

Topikal aloe vera kullanımı önemli yan etkilerle ilişkili değildir.
Aloe veranın oral yoldan yutulması potansiyel olarak toksiktir ve karın kramplarına ve ishale neden olabilir ve bu da ilaçların emilimini azaltabilir.

Reçeteli ilaçlarla etkileşimler
Yutulan aloe ürünleri, diğerleri arasında kan pıhtıları, diyabet, kalp hastalığı ve potasyum düşürücü maddeler (Digoksin gibi) ve diüretiklerin tedavisinde kullanılanlar gibi reçeteli ilaçlarla olumsuz etkileşimlere sahip olabilir. [


A. vera, en çok araştırılan halk ilaçlarından biridir ve cilt rahatsızlıklarında kullanımı binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Aloe bitkisinden elde edilen tıbbi ve kozmetik ürünler, tüm dünyadaki en büyük doğal ürün bazlı endüstriler arasındadır. Bu etli bitki, Alliaceae ailesine aittir. Çoğu zaman Aloe barbadensis Miller olarak da anılır, Güney ve Doğu Afrika'ya özgüdür. Hindistan ve Çin'de, antik çağlardan beri Aloe, katartik, mide ve emmenagog özellikleri için önemli bir ilaç olmuştur (Grindley ve Reynolds 1986). A. vera'nın terapötik ve tıbbi kullanımları, Sahu ve ark. (2013), bitkinin yapraklarının anti-inflamatuar, antioksidan, antimikrobiyal, antifungal, anti-helmintik, antiseptik, yumuşatıcı, müshil, müshil ve afrodizyak özelliklerini tanımlamaktadır. Aloe vera jeli, cilt hasarı için iyileştirici özellikleriyle ve güneş yanıkları, yanıklar ve kesikler, akne, epitel hücrelerinin yaralanması ve hatta cilt kanseri için bir çare olarak bilinir (Shelton 1991). Antiviral, antidiyabetik ve stres azaltıcı etkileri de iyi bir şekilde belgelenmiştir (Noor ve diğerleri 2008; Sahu ve diğerleri 2013). Aloe'nin çeşitli aktif bileşenleri arasında antrakinonlar; kromonlar; monosakkaritler; polisakkaritler; B1, B2, B6 ve C vitaminleri; niasinamid; asit ve alkalin fosfataz gibi kolin ve enzimler; amilaz; laktat dehidrogenaz; lipaz; ve birçok inorganik bileşen, ancak bunların en önemlisi uzun asetillenmiş mannoz zinciridir (Hayes 1999; Djeraba ve Quere 2000).
A. vera jelin antikanser aktivitesi de araştırılmaktadır. Jelde bulunan glikoproteinler, ülser önleyici ve antitümör aktivitelerine sahiptir (Yagi ve ark. 2003). Aloe vera jeli, sıklıkla gutkha ve betel ceviz çiğnemeyle ilişkili potansiyel olarak kötü huylu bir bozukluk olan oral submukoz fibrozun (OSMF) yönetimindeki etkinliği açısından test edildi. Jelin 3 ay boyunca topikal uygulaması, çalışılan tüm deneklerde klinik semptomları önemli ölçüde iyileştirdi, yanma azaldı ve ağız açıklığı veya yanak esnekliği arttı (Sudarshan ve ark. 2012). Jel ayrıca, baş ve boyun kanseri hastalarında radyasyon tedavisinde sık görülen bir komplikasyon olan oral mukozitin azaltılmasında umut verici sonuçlar göstermiştir (Ahmadi 2012). Antifungal özelliklerinden dolayı A. vera jelinin topikal uygulaması, bu tür hastalarda bir başka risk faktörü olan oral kandidiyaziste de etkilidir. Başka bir çalışmada, jel polisakkaritler, antioksidan aktivitesi açısından oral ülser hayvan modellerinde test edildi. Araştırmacılar tarafından açıklandığı gibi sonuçlar, kontrol grubu hayvanlarına kıyasla artmış doğal bağışıklık tepkisi ve oksidatif hasarı bastırdığını gösterdi (Yu ve ark. 2009). Jel polisakarit, Balb / 3T3 farelerinde ornitin dekarboksilaz aktivitesi ve insan lösemik hücrelerindeki tirozin kinaz aktivitesi üzerinde inhibe edici etkiye sahiptir (Kim ve arkadaşları, 1999).

aloe vera, nemlendirici, yumuşatıcı, iyileştirici, anti-mikrobiyal ve anti-inflamatuar uygun bağlara sahip yumuşatıcı ve film oluşturucu bir sakız reçinesidir. En çok nemlendirme kapasitesi ile tanınır. Aloe vera, doğrudan cilt dokusuna nem sağlar. diğer özellikler arasında nem regülasyonu ve uV ışığını absorbe etme kabiliyeti bulunur. Cilt üzerinde hafif rahatlatıcı bir etkiye sahiptir, hassas, güneş yanığı ve güneşe maruz kalan ciltler için değerli kılar. Aloe vera, yanıkları iyileştirmek için geleneksel tıpta popülerdi. Genellikle jellerde tahriş olmuş cildi tazelemek ve yatıştırmak için kullanılır, bu nedenle serinletici ve yatıştırıcı güneş preparatlarında popülerliği vardır. Ayrıca kuru cildi düzenlemek için formüle edilmiş emülsiyonlarda da etkili olduğu bulunmuştur. Aloe veranın diğer iltihap önleyici maddelerle birlikte kullanıldığında sinerjik bir etkiye sahip olduğuna dair bazı göstergeler vardır. Yüzde 50'nin üzerindeki konsantrasyonların uygulama alanına kan akışını artırdığı gösterilmiştir. Aloe veranın önemli bileşenleri mineraller, polisakkaritler, amino asitler ve karbonhidratlar olmasına rağmen, yaklaşık yüzde 99,5 sudur. Bir cilt bakım ürünündeki faydası, farklı konsantrasyonlar farklı faydalar ve nihai ürünlerle sonuçlandığından, uygun konsantrasyona bağlıdır. Neredeyse kokusuz ve neredeyse renksiz bir özüt, aloe yaprağının özünden elde edilir. Kozmetikte jel formunda (özüt olarak da adlandırılır) veya aloe vera suyu olarak adlandırılan seyreltilmiş bir versiyonda kullanılır.

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.