BETAİN SALİSİLAT

INCI adı: Betain salisilat
CAS numarası: 17671-53-3
Moleküler formül: C12H17NO5
Molekül Ağırlığı: 255.26


Betain Salisilat, şeker pancarından elde edilen doğal bir cilt kremidir.
Betain Salisilat, keratolitik BHA ile kompleks oluşturur.
Betain Salisilat, Betain Salisilat çıkarıldıktan çok sonra zamanla salınan peeling etkisi sağlar.
Betain salisilat, cildi yeniden yüzeye çıkaran, cilt tonunu ve dokusunu iyileştiren salisilik aside benzer bir keratolitik beta hidroksi asittir (BHA).

Salisilik asitten farklı olarak, betain salisilat cilde şaşırtıcı derecede naziktir.
AHA'lar (alfa-hidroksi asitler) ve BHA'ların her ikisi de cilt döküntülerini yüzeye tutan hücreler arası yapıştırıcıyı parçalarken, BHA'lar daha güçlüdür ve dermisin en üst katmanını daha iyi temizler.
Bununla birlikte, betain salisilat, diğer BHA'lardan daha zayıf bir asittir.

Betain Salisilat, salisilik asidin faydalarını, cildin performansını artıran benzersiz yumuşak bir cilt ile birleştirir.
Betain Salisilat, antibakteriyel özellikler, pul pul dökülme ve nemlendirme işlevleriyle çok çeşitli cilt koşullarını iyileştirebilir.
Betain Salisilat bakterisidal bir koruyucu olarak kullanılır.
Mantar ilacı, peeling ajanı vb. olarak kişisel bakım ürünleri alanında Betain Salisilat kullanılmaktadır.

Betain Salisilat, şeker pancarı bitkisinden elde edilen bir yağ asididir.
Betain Salisilat ciltte doğal olarak bulunur ve cildi yatıştırıcı bir ajan olarak yaygın olarak kullanılır.
Betain Salisilat, cilt tonunu ve dokusunu iyileştirirken cilde karşı naziktir.
AHA'dan farklı olarak BHA, epidermisin en üst tabakasının çıkarılmasına yardımcı olmak için cildin daha derin tabakasına nüfuz edebilen yağda çözünür bir eksfoliye edicidir.
Hasarlı cilt hücrelerinin çıkarılması, yeni ve sağlıklı cilt hücrelerinin büyümesini teşvik eder.
Ayrıca BHA, siyah noktaları azaltırken cildin daha derin tabakasından pul pul dökerek akneyi iyileştirmeye yardımcı olur.

Araştırmalar betain salisilatın kolajen üretimini, hiperpigmentasyonu ve hücre içi su tutulmasını da iyileştirebileceğini göstermiştir.
Çoğu farmasötik betain salisilat, daha önce bahsedilen şeker pancarı bitkileri sayesinde vegan dostudur.
Betain salisilat, esas olarak şeker pancarından elde edilen salisilik asidin doğal bir türevidir.
Betain Salisilat, diğer birçok sebze ve meyvede de bulunur.

Betain Salisilat yağ bezlerine nüfuz eder ve Betain Salisilatların antibakteriyel özellikleri sayesinde sivilce oluşumunu engeller.
Ayrıca Betain Salisilat, sebum salgısını düzenler, cildi temizler ve siyah noktaları azaltır.
Betain Salisilat hafif bir peeling etkisine sahiptir ancak saf salisilik asit gibi tahrişe ve kuruluğa neden olmaz.
Betain Salisilat en çok akne ve kirlenmeye meyilli ciltler için kozmetikte kullanılır.
Betain Salisilat da hassas ciltlere bir alternatiftir.

Betain Salisilat nedir?
Şeker pancarı bitkisinden elde edilen bir yağ asidi olan betain salisilat birçok meyve, sebze ve kuruyemişte bulunur.
Kolesterol gibi betain salisilat da ciltte doğal olarak bulunur ve kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde nemlendirici ve cildi yatıştırıcı olarak kullanılır.

BETAİN SALİSİLAT:
Betain salisilat, şeker pancarından elde edilen bir BHA'dır.
Betain Salisilat, salisilik aside daha hafif ancak eşit derecede etkili bir alternatiftir.

Betain Salisilatın İşlevleri:
-Doğal nemlendirici.
- Nazik eksfoliyan.
-Cilt yumuşatma maddesi.
-Antimikrobiyal.
-Keratolitik.
-Sivilce Karşıtı.
-Antimikrobiyaller.

Betain Salisilat'ın Faydaları:
Betain salisilat, cilde nazik olan ve cilt tonunu ve dokusunu iyileştirdiği bilinen bir keratolitik beta hidroksi asittir (BHA).
Cildin daha derin tabakasına nüfuz eden yağda çözünen bir eksfoliyatör olan BHA, Betain Salisilat epidermisin en üst tabakasını çıkarmaya yardımcı olduğu için AHA'lardan (alfa hidroksi asitler) daha etkilidir.
Cilt yüzeyindeki hasarlı ve ölü cilt hücrelerinin çıkarılması, yeni ve sağlıklı cilt hücrelerinin büyümesini teşvik eder.
Betaine salisilat ayrıca siğillerin, nasırların ve epidermisin aşırı deri ürettiği diğer lezyonların giderilmesinde Betain Salisilatların keratolitik benzeri etkisi ile bilinir.
Bu, tıkanmış gözeneklerin oluşumunu önleyerek ve yeni cildin büyümesini teşvik ederek akne semptomlarını iyileştirmeye ve siyah noktaların azaltılmasına yardımcı olur.

Betain Salisilat, cildin gözeneklerinde zamanla biriken keratin ve sebumu parçaladığından, bileşik, hafif veya düşük akneye eğilimli ciltler için önerilir.
Çalışmalar, düşük konsantrasyonlarda betain salisilatın, sadece altı aylık bir süre içinde hiperpigmentasyonu azaltırken cilt kalınlığını ve kolajen üretimini iyileştirdiğini göstermiştir.
Betain Salisilat, cilt hücrelerinde su tutulmasını artırmaya ve transepidermal su kaybını azaltmaya yardımcı olur.

Betain Salisilat Uygulamaları:
-Anti-akne ve Anti-mikrobiyal Formülasyonlar.
-Tahriş Önleyici İddialı Eksfoliyasyon Uygulamaları.
-Açık ve Durulama Uygulamaları

Görünüm: Beyazdan kirli beyaza kristaller
Koku: kokusuz veya soluk karakteristik koku
Erime Noktası: 110-114 ℃
Toplu Yoğunluk: 0.55-0.75g/mL

Betain Salisilat NASIL ÇALIŞIR?
Diğer BHA'lar gibi betain salisilat da ölü ve hasarlı cilt hücrelerini cilt yüzeyinde tutan yapıştırıcıyı parçalar.
Bu sadece cildin dokusunu ve görünümünü iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda sağlıklı yeni hücrelerin yerinde büyümesini teşvik eder.
Betain Salisilatların keratolitik (peeling) etkisinden dolayı betain salisilat, siğiller ve nasır gibi epidermal kusurların giderilmesinde bile kullanılmaktadır.
Ancak normal ve yağlı yüz cildi için betain salisilatın günlük keratolitik etkisi siyah nokta oluşumunu azaltır ve akneye yol açabilecek tıkanmış gözeneklerin oluşumunu durdurur.

BETAİN SALİSİLAT KULLANIMINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?
Tahmin edebileceğiniz gibi, betain salisilat kullanmaktan en çok fayda sağlayacak olanlar hafif sivilceleri olanlardır.
Salisilik asit, daha şiddetli sivilceler için daha iyi bir bileşen olsa da, hafif sivilce oluşumuna sahip çoğu insan, betain salisilatın hile yaptığını görecektir.

Beta hidroksi asit: Akneyi tedavi etmek, gözenekleri açmak, iltihabı azaltmak ve aşırı sebumu (cildinizin doğal olarak ürettiği yağ) yatıştırmak için kozmetikte sıklıkla kullanılan bir kimyasaldır.
Türler arasında salisilik asit ve betain salisilat bulunur.
Söğüt kabuğu özü ayrıca BHA benzeri bir bileşen olarak kabul edilir çünkü Betain Salisilat, aspirinde bulunan bir kimyasal olan salisin içerir.

HANGİ ÜRÜNLER BETAİN SALİSİLAT İÇERİR?
Hafif sivilceleriniz varsa veya sadece bir BHA eksfoliyatörünün peeling faydalarını ilk elden deneyimlemek istiyorsanız, tüm güzellikleri kapsıyordunuz.
İşte betain salisilat içeren en iyi ürünlerimizden birkaçı.

Betain salisilat nedir?
Betain Salisilat, betain ve salisilik asidin bir kombinasyon ürünüdür.
Betain, pancar kökü şekeri işlenirken elde edilen bir yan üründür.
Betain ayrıca trimetil glisin olarak da bilinir ve benzersiz özelliklere sahiptir.
Betain Salisilat, hücre veya bir ozmolit içinde uygun su dengesinin korunmasına yardımcı olan bir amino asittir.

Betain Salisilat Kullanımı ve Faydaları:
Betain salisilat, her ikisinin de avantajını sunar.
Daha önce bahsedildiği gibi Betaine, Betain Salisilat, nemi hücresel düzeyde dengeleyerek cilt iyileştirme özelliklerine sahiptir.
Betain Salisilat, pul pul dökülme ve antimikrobiyal etki gibi tüm salisilik etkileri üretir, ancak daha nazikçe.
Bu kombinasyon cilt için tek başına salisilik asitten daha kabul edilebilir.
Betain Salisilat ayrıca antiakne, keratolitik ajan olarak da işlev görür.
Betain Salisilat esas olarak durulama ve durulama müstahzarlarında, tahriş önleyici iddialara sahip pul pul dökülme müstahzarlarında kullanılır.

Neden BHA?
BHA'lar (veya beta hidroksi asitler), açık, pürüzsüz ve sıkı bir cilt elde etmenize yardımcı olmak için gözeneklerin içinde ve dışında çalışan bir tür kimyasal eksfoliyandır.
AHA'ların aksine, BHA'lar yağda çözünür, yani cildinizdeki yağa nüfuz edebilir ve gözeneklerinizi gerçekten temizlemek için yüzeyin altına girebilirler.
Yüzünüzdeki tüm pislikleri emen kimyasal bir vakum gibidirler.
Bu nedenle BHA'lar beyaz nokta, akne ve siyah nokta için harikadır - kelimenin tam anlamıyla gözeneklere girerler ve tüm bu saçmalıkları çözmek için çalışırlar.

PIH'niz veya inflamatuar sonrası hiperpigmentasyonunuz varsa, Betain Salisilat, Betain Salisilat'ın solmasına yardımcı olabilir, çünkü BHA'lar (AHA'lar gibi) cildin yüzeyinde de çalışarak eski cilt katmanlarını nazikçe temizler ve alttaki yepyeni cildi ortaya çıkarır.
Yani önce çöpü süpürdünüz ve sonra küçük BHA sokak süpürücüsü enkazı süpürmek için geliyor.
Bu nedenle, yağlı, akneye meyilli bir cildiniz olmasa bile, tek başına cilt yenilemesinden yine de zengin faydalar elde edebilirsiniz.

BHA'lar ayrıca anti-inflamatuar ve antibakteriyeldir.
Betain Salisilatların büyük molekül boyutu nedeniyle, Betain Salisilat diğer kimyasal eksfolyantlar kadar tahriş edici değildir, bu da Betain Salisilat'ı hassas olanlar dahil tüm cilt tipleri için mükemmel hale getirir.
Betain Salisilat, sizi asla yarı yolda bırakmayan istikrarlı erkek arkadaş gibidir, eğer istersen, bin ya da öl pilicin.

Test: min. %99 d.s.
pH (%10 çözelti): 2.0-5.0
Kuru kayıp: maksimum %0,5
Ateşleme kalıntısı: maksimum %0,1

Betain Salisilat nedir?
Daha yumuşak salisilik aside benzer keratolitik beta hidroksi asit (BHA) olan şeker pancarından elde edilen bir bileşen.

Betain Salisilat'ın diğer isimleri nelerdir?
BETAİN SALİSİLAT

Betain Salisilat ne için kullanılır?
Betain salisilat, cilde nazik olan ve cilt tonunu ve dokusunu iyileştirdiği bilinen bir keratolitik beta hidroksi asittir (BHA).
Betain Salisilat, cildin gözeneklerinde zamanla biriken keratin ve sebumu parçaladığından, hafif veya düşük akneye eğilimli ciltler için Betain Salisilat önerilir.

Betain Salisilat nasıl sınıflandırılır?
eksfoliant

Betain Salisilat, salisilik asidin faydalarını benzersiz ve nazik cilt iyileştirme özellikleriyle mükemmel bir şekilde birleştirir, cildin daha derin tabakasına nüfuz eden yağda çözünen bir eksfoliyatör, BHA, epidermisin en üst tabakasını çıkarmaya yardımcı olduğu için AHA'dan daha etkilidir. .
Cilt yüzeyindeki hasarlı ve ölü cilt hücrelerinin çıkarılması, yeni ve sağlıklı cilt hücrelerinin büyümesini teşvik eder.
Betain Salisilat, cilt koşullarını geniş ölçüde iyileştirebilir ve antimikrobiyal özelliklere ve peeling, nemlendirme işlevine sahiptir.

BHA türleri
En popüler ve en yaygın BHA bileşeni salisilik asittir. Görmüş ve duymuş olabileceğiniz diğer BHA'lar şunlardır:
-Betain salisilat (COSRX BHA Liquid'in içindeki, yani kutsal kasem, yani gezegendeki herkesin ihtiyaç duyduğu tek cilt bakım ürünü)
-Söğüt kabuğu özü (COSRX One Step Sivilce Temizle Pedlerindeki bileşen)
-Salisilat
-Tretokanik asit
-Sodyum salisilat

Betain Salisilat Uygulamaları:
Betaine salisilat, salisilik asidin faydalarını benzersiz ve nazik cilt iyileştirme özellikleriyle mükemmel bir şekilde birleştirir; Betain Salisilat, antimikrobiyal özelliklere ve peeling, nemlendirme işlevlerine sahip cilt koşullarını çılgınca iyileştirebilir.
-Anti-akne ve Anti-mikrobiyal Formülasyonlar
-Açık ve Durulama Uygulamaları
-Tahriş Önleyici Eksfoliyasyon Uygulamaları

iddialar
Formülasyon Faydaları
-Önemli keratolitik kompleks
-Doğal nemlendirici
-Nazik eksfoliyan
-Cilt yumuşatma maddesi

Betain Salisilat, Betainin Salisilik Asit ile reaksiyonu sonucu oluşan üründür.
Betain Salisilat, salisilik asidin faydalarını, trimetilglisin'in benzersiz ve nazik cilt iyileştirme özellikleriyle birleştirir.
Ürün, aşağıdaki şematik gösterimle temsil edilen dahili bir tuzdur.

Betain Salisilatların kimyasal yapısı, salisilik asit molekülünün anyonik kısmı, trimetilglisin molekülünün anyonik kısmı ile ortak bir yükü paylaşır.
Bu, salisilik asidi trimetilglisin molekülüne sıkıca kompleksler ve trimetilglisin katyonik yükünü izole ederek bir "Öznel Keratolitik Kompleks" oluşturur.
Böylece yeni moleküler varlık, hem salisilik asit parçasının hem de trimetilglisin parçasının birleşik faydalarını sunar.
Betain Salisilat, önemli ölçüde nemlendirme ve tahrişe karşı koruma iddiaları ile harmanlanmış hafif pul pul dökülme ve antimikrobiyal özellikler gerektiren, durulama ve durulama bileşimleri için ideal hale gelir.

Betain Salisilat, bir bitki söğüt kabuğu özü ve aynı zamanda doğal bir anti-inflamatuar ilaçtır.
Salisilik asit akne (sivilce), saçkıran vb. dermatolojide çeşitli kronik cilt hastalıklarının tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Betain Salisilat, tıkanıklıkların neden olduğu akne tedavisi için çok uygun olan azgın, sterilizasyon, anti-inflamatuar kaldırabilir, uluslararası ana akne ürünleri salisilik asittir, konsantrasyon genellikle% 0,5 ila 2'dir.

Betain Salisilat, salisilik asidin faydalarını benzersiz ve nazik cilt iyileştirme özellikleriyle mükemmel bir şekilde birleştirir, cildin daha derin tabakasına nüfuz eden yağda çözünen bir eksfoliyatör, BHA, epidermisin en üst tabakasını çıkarmaya yardımcı olduğu için AHA'dan daha etkilidir. .
Cilt yüzeyindeki hasarlı ve ölü cilt hücrelerinin çıkarılması, yeni ve sağlıklı cilt hücrelerinin büyümesini teşvik eder.
Betain Salisilat, cilt koşullarını geniş ölçüde iyileştirebilir ve antimikrobiyal özelliklere ve peeling, nemlendirme işlevine sahiptir.

INCI Adı:Betain Salisilat
CAS No.: 17671-53-3
Çözünürlük: Yağda çözünür
Görünüm: Beyaz kristal toz

Hem AHA'lar hem de BHA'lar ölü deri hücrelerini çıkarmada, akneyi azaltmada ve cildi yumuşatmada etkilidir.
AHA'lar ve BHA'lar, cildin ölü deri hücrelerini içeren üst tabakasının kalınlığını azaltarak cildin daha fazla ışığı yansıtmasını sağlar.
Bu mekanizma cilde daha fazla parlaklık verir.
AHA'ların ve BHA'ların dökülme mekanizması, eşit bir cilt tonu sağlar ve ayrıca ciltteki koyu lekelerin ve izlerin solmasını hızlandırır.
Hem AHA'lar hem de BHA'lar, cildin sıkılığını kırışıklardan uzak tutmaya yardımcı olan kolajen yoğunluğunu arttırır.
Bu asitlerin her ikisi de suyu çeken ve cildin nemli kalmasına yardımcı olan bileşenlere sahiptir.

Betain Salisilatın Özellikleri:
Akne karşıtı ve mikrobiyal
Tahriş önleyici ile eksfoliasyon uygulamaları, durulama ve durulama uygulamaları iddia eder
Bırakma ve Durulama Uygulamaları

Tipik Uygulama: Eksfoliyan, Koruyucu, Antimikrobiyal
Tipik kullanım seviyesi : %0.5-4.0
Standart Ambalaj : 1kg / yaprak. çanta, davul başına 1*20 adet
Raf Ömrü :2 yıl

KATEGORİLER: ANTİ-AKNE, NEM, NEMLENDİRİCİ
ETİKETLER: Anti akne, Eksfoliant

Betain Salisilat Çözünürlüğü:
Betain salisilat suda az çözünür (0.74g/100g,25℃), Çözünürlük daha yüksek sıcaklıklarda veya etanol amin çözeltisinde artar.

Betain Salisilatın Kararlılığı:
Katı halde Betain Salisilat stabildir ve bozunma göstermez.
Betain Salisilat ayrıca alkali veya asidik koşullarda stabildir.

Betain Salisilat'ın raf ömrü:
Orijinal ambalajında ​​saklandığında üretim tarihinden itibaren iki yıldır.

Betain Salisilat saklama koşulları:
Doğrudan güneş ışığından uzak, serin ve kuru bir yerde, orijinal kapalı kapta saklayın. 40℃'nin altında saklayın.

Betaine salisilat, salisilik asidin faydalarını benzersiz ve nazik cilt iyileştirme özellikleriyle mükemmel bir şekilde birleştirir; Betain Salisilat, antimikrobiyal özelliklere ve peeling, nemlendirme işlevlerine sahip cilt koşullarını çılgınca iyileştirebilir.

Anti-akne ve Anti-mikrobiyal Formülasyonlar
Bırakma ve Durulama Uygulamaları

BETAİN SALİSİLAT;karboksimetil(trimetil)azanyum,2-karboksifenolat

Betain Salisilat
Bu beta hidroksi asit şeker pancarından elde edilir.
Genellikle salisilik aside daha nazik bir alternatif olarak lanse edilen Betain Salisilat, hafif ila orta dereceli sivilceler için iyidir.
Bu madde tüm aktif sivilcelerimi ortadan kaldırdı ve iltihap sonrası hiperpigmentasyonumu nazikçe soldurdu.
Aslında, yakında en sevdiğim Betain Salisilat ürünümü gözden geçireceğim.

Betain Salisilat, iki kat konsantrasyonda formüle edildiğinde salisilik asit ile karşılaştırılabilir bir etkinliğe sahiptir.
Yani etkili bir şekilde %4 Betain Salisilat'ın %2 salisilik ile aynı sonuçları vereceğini söylemek.
Şahsen ben betain salisilatı salisilik aside tercih ediyorum çünkü sadece birincisi daha nazik değil, aynı zamanda cildimin hassaslaşmasından korkmadan her gün kullanabileceğim cilt bakım ürünlerini de seviyorum.
Bu bileşen çoğunlukla salisilik asit kullanımının kısıtlı olduğu ülkelerde kullanılır ve bu nedenle Kore ve diğer Asya güzellik ürünlerinde Betain Salisilat bulma olasılığınız daha yüksektir.

Ürün Adı: Betain Salisilat
Betain Salisilat Hızlı Ayrıntılar
Kimyasal Adı: Betain Salisilat
CAS No.: 17671-53-3
Moleküler Formül: C12H17NO5
Formül Ağırlığı: 255.26708

Betain Salisilat Kullanımı
1. Betain Salisilat, ateş düşürücü, analjezik, iltihap önleyici, trombosit agregasyonu önleyici, mantar önleyici, yaşlılık önleyici demans, yaşlanma önleyici katarakt, ateroskleroz önleyici, normal hücrelerin korunması ve karaciğer ve böbrek fonksiyonunun korunması için uygundur. .
2. Hafif akne cilt gençleştirme betain salisilat ile cilt neminde, cilt elastikiyetinde ve hidrasyonda artış, yağ dengesini düzenler, büzücü, onarım, afinite, cildi yatıştırır.

Görünüm: Serbest Akan Toz
Koku: Karakteristik
Beyaz renk
Partikül Boyutu: %99 325 gözlü elekten geçer
Mikrobiyal İçerik: Maksimum 100 opg, Patojen Yok

Betain Salisilat bir BHA'dır.
Betain Salisilat, hassas ciltler için iyi olabilir.
Betain Salisilat, büyük gözenekleri azaltmaya yardımcı olabilir.
Betain Salisilat, veritabanımızdaki ürünlerin yaklaşık %0,50'si Betain Salisilat içeren nadir bir kozmetik içeriktir.

Betain Salisilat CAS No: 17671-53-3
Tanımlama Ürün Adı: Betaine Monohidrat
Kimyasal Adı: Trimetilglisin
CAS No: 590-47-6; 17146-86-0
Moleküler Formül : C5H11NO2•H2O
Molekül Ağırlığı :135.16
Saklama Koşulları: Orjinal kapalı ambalajında ​​serin bir yerde saklayınız.

Betain Salisilat'ın Kozmetiklerdeki Faydaları
-Antimikrobiyal Ajan
-Exfoliant
-Keratolitik Agrent
-Sivilce Karşıtı

Salisilik asit, söğüt ağacı kabuğu, kış yeşili yaprakları veya tatlı huş ağacı kabuğu gibi doğal kaynaklardan elde edilen bir asit türü olan bir beta-hidroksi asittir (BHA).
Betain Salisilat en iyi bilinen BHA olmasına rağmen, cilt üzerinde benzer bir etki gösteren daha az yaygın olan birkaç BHA daha vardır:
-Betain salisilat
-Söğüt kabuğu özü veya salix nigra kabuğu özü
-Beta hidroksibütanoik asit
-Tretokanik asit
-tropik asit

Salisilik asit bir salisilattır, yani aspirin ile aynı bileşen ailesine aittir.
Bir salisilat olarak salisilik asit ve diğer BHA'lar sadece sudan değil, yağdan da geçebilir (yağda çözünürler).
Ancak salisilat alerjisi olan kişiler salisilik asitten kaçınmalıdır.

Test Öğesi: Standart Şartname
Görünüm: Beyaz ila kirli beyaz kristaller
Test %'si: ≥99
Kurutma kaybı, %: ≤0.5
PH: 2.0-5.0
Yanan kalıntı,%: ≤0.1
Ağır metal, ppm: ≤10
Sınıf: Kozmetik Sınıfı

Betain Salisilat CAS numarası: 17671-53-3

AHA ve BHA eksfolyantları genellikle kalıcıdır ve cildinizin görünümünde gerçekten büyük bir fark yaratırlar.
AHA'lar ve BHA'lar, akne ile mücadele özelliklerinin yanı sıra, kırışıklıkların görünümünü en aza indirir, gözenekleri açar, pürüzsüz, pürüzlü ve inişli çıkışlı cilt, cilt tonunu eşitler ve cilt nemini arttırır.

AHA ve BHA Nasıl Benzer?
Daha önce de bahsettiğim gibi, hem AHA hem de BHA, cildin ölü deriyi nazikçe pul pul dökmesine yardımcı olmak için kullanılan kimyasal eksfolyantlardır.
Hem AHA'lar hem de BHA'lar birçok bitkide doğal olarak bulunur.
AHA ve BHA, cildin dış tabakasındaki ölü deri hücreleri arasındaki bağları çözerek cildin doğal olarak ölü hücrelerini "dökülmesine" izin vermeleri bakımından benzerdir - yüzeye çıkması için yeni ve daha sağlıklı hücreleri ortaya çıkarır.
Cildimiz aslında doğal olarak ölü deri hücrelerini (cilt döngüsü de denir) eksfoliye eder, ancak zamanla yaşlandıkça bu süreç yavaşlar.
Hem AHA hem de BHA, hücre dönüşüm oranını hızlandırarak cildimizin görünümünü iyileştirir.

Betaine salisilat, salisilik asidin sivilce giderici ve sıkılaştırıcı etkileri ile betain'in nemlendirici ve nemlendirici etkilerini birleştirir.
Betain Salisilat, cilt metabolizmasını nazikçe teşvik edebilir, ölü cildi pul pul dökebilir ve cilt elastikiyetini artırabilir.
Betain Salisilat özellikle cilt yaşlanmasını önlemek, cilt tonunu iyileştirmek ve kırışıklıkları azaltmak için uygundur.
Yüzü veya vücudu parlak ve temiz yapar.
Betain Salisilat, stratum corneum'un dökülmesini hızlandırabilir, bakterileri etkili bir şekilde inhibe edebilir, kepek önleyici etki yapabilir ve saçı nemlendirebilir ve besleyebilir.
Betain Salisilat genellikle şampuanlarda, duş jellerinde, kepek önleyici ve kaşıntı önleyici olarak kullanılır.

İşlev: antibakteriyel peeling

AHA ve BHA Nasıl Farklıdır?
Kimyasal olarak, AHA ve BHA çok benzerdir, ancak boyutları farklıdır - salisilik asit (BHA), çoğu AHA'dan çok daha büyük bir moleküldür.
AHA ve BHA arasındaki temel fark, AHA'nın suda çözünür ve BHA'nın lipid (yağda) çözünür olmasıdır.
Bu, AHA'nın yalnızca cildin yüzeyinde çalışabileceği, BHA'nın ise gözeneklerin derinliklerine nüfuz edebileceği ve ölü deri hücreleri, sebum ve bakterilerden (akneye yol açabilen) oluşan tıkanıklığı etkili bir şekilde açabileceği anlamına gelir.

BHA, tıkanmış gözenekleri temizlemek, leke izlerini ve kırmızı işaretleri kaldırmak, yağ üretimini azaltmak ve akneye neden olan bakterileri tahrişe neden olmadan azaltmak için zamanla salınan Laktik, Glikolik ve Salisilik Asitlerin güçlü bir karışımını kullanır.
Gözenekler daha temiz olacak ve daha az inişli çıkışlı görünecek ve sürekli kullanımla cildinizin berraklığında ve dokusunda (diğer salisilik kremlere göre bile) önemli ölçüde fark edilir bir gelişme göreceksiniz.
En hassas cilt tipleri için bile idealdir.
Sonuç? Daha az görünür leke ile daha pürüzsüz, daha net ve daha eşit tonlu bir cilt.

Betain Salisilat Mantar Aknelerini Tedavi Edebilir mi?
Hayır, Betain Salisilat bir mantar önleyici madde değildir.
Bu, mantar aknesinden sorumlu mantarla deriden mücadele edemeyebileceğini ve ortadan kaldıramayacağını düşündürmektedir.

Kimyasal Adı: Betain Salisilat
CAS No.: 17671-53-3
Moleküler Formül: C12H17NO5
Formül Ağırlığı: 255.26708

BSA (Betain Salisilat), salisilik asidin faydalarını benzersiz ve nazik cilt iyileştirme özellikleriyle birleştirir.
Betain Salisilat cildin durumunu büyük ölçüde iyileştirebilir.
Betain Salisilat ayrıca antimikrobiyal özellikler ve peeling ve nemlendirme işlevleri sunar.

BHA'lar, serumlar, temizleyiciler ve maskeler gibi çeşitli cilt bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılır.
Cilt bakımında kullanılan en yaygın BHA salisilik asittir, ancak bazı sitrik asit formları da BHA olarak kabul edilir.


betain salisilat
UNII-DRF395F9AY
DRF395F9AY
17671-53-3
Betain, salisilat
(Karboksimetil)trimetilamonyum salisilat
DTXSID60170177
Metanaminyum, 1-karboksi-N,N,N-trimetil-, 2-hidroksibenzoat (1:1)
Benzoik asit, 2-hidroksi-, iyon(1-), 1-karboksi-N,N,N-trimetilmetanaminyum
Metanaminyum, 1-karboksi-N,N,N-trimetil-, 2-hidroksibenzoik asitli tuz (1:1)
Q27276570
Karboksi-N,N,N-trimetilmetanaminyum salisilat

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.