COCAMİDE MEA

Cocamide MEA veya kokamid monoetanolamin, genellikle pullar halinde satılan katı, kirli beyaz ila taba rengi bir bileşiktir. Katı, soluk sarı viskoz berrak bir sıvı verecek şekilde erir. Hindistancevizi yağındaki yağ asitlerinden etanolamin ile reaksiyona girdiğinde oluşan yağ asidi amidlerinin karışımıdır.

Cocamide MEA, Cocos Nucifera (Hindistan Cevizi) Asitinin etanolamidlerinin bir karışımıdır. Genel olarak şu formüle uygundur: RCONHCH2CH2OH, burada RCO-, Cocos Nucifera (Hindistan Cevizi) Yağından türetilen yağ asitlerini temsil eder.

Kullanım: Cocamide MEA'nın ana uygulaması şampuanlarda köpük güçlendirici olarak bulunur.

Coco monoetanolamid sulu sistemlerde stabilizatördür.
Islatıcı, kozmetik ve ev müstahzarları için kalınlık süper yağlama maddesi.


Cocamide MEA
Kategoriler: Hayvan Bakımı, Kozmetik / Kişisel Bakım, Yeşil Kimya, Saç Bakımı, Cilt Bakımı, Özel Sektörler

Kimyasal Adı: Hindistan cevizi yağı yağ asidi monoetanolamid

INCI Adı
KOKAMİD DEA

Cocamide MEA köpürme kapasitesini arttırır ve / veya köpüğü stabilize ederek bazı şampuanlarımızda kullanırız. Cocamide MEA ayrıca kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin sulu (su) kısmını koyulaştırmak için kullanılır. Saç boyalarında bu malzemeyi pH ayarlayıcı olarak kullanıyoruz.

Cocamide MEA, hindistancevizi yağı ve monoetanolamin (MEA) yağ asitlerinden elde edilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, Cocamide MEA banyo sabunları ve şampuan formülasyonunda kullanılmaktadır.

Cocamide MEA, köpürme kapasitesini arttırır ve / veya köpüğü stabilize eder. Cocamide MEA ayrıca kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin sulu (su) kısmını koyulaştırmak için kullanılır.

Açıklama
Cocamide MEA veya kokamid monoetanolamin, genellikle pullar halinde satılan katı, kirli beyaz ila taba rengi bir bileşiktir. Katı, soluk sarı viskoz berrak bir sıvı verecek şekilde erir. Hindistancevizi yağındaki yağ asitlerinden etanolamin ile reaksiyona girdiğinde oluşan yağ asidi amidlerinin karışımıdır. Şampuanlarda ve banyo ürünlerinde köpürtücü ve noniyonik yüzey aktif madde olarak, kozmetikte emülsifiye edici ajan olarak kullanılır.

Teknik Bilgiler
CAS: 68140-00-1

Kakao yağı glikoamid
Hindistan cevizi yağ asidi monoetanolamin
Hindistan Cevizi Yağı Monoetanolamid

CosIng fonksiyonları
Emülsiyonlaştırıcı Ajan Emülsifiye Edici Ajan
Emülsiyon Stabilize Edici Ajan
Köpük Güçlendirici
Sürfaktan
Viskozite Kontrol Maddesi


CAS No. 68140-00-1
Kimyasal Adı: Hindistan cevizi yağı monoetanolamid
EşanlamlılarCL237; COCAMIDE MEA; Net losyon, 6501; Cocoyl Monoetanolamid; N-hidroksietil kokamid; hindistan cevizi yağı monoetanolamid; N- (Hidroksietil) amid hindistan cevizi; Amidler, hindistan cevizi, N- (hidroksietil); Amid, Kokos-, N- (Hidroksietil) ; Coco fatty acid monoethanolamide

Formül
CH3 (CH2) nCONHCH2CH2OH

Cocamide MEA, hindistancevizi yağından elde edilen kalın, mumsu ve beyaz bir maddedir. Hindistan cevizi yağı, yağ asitleri bakımından zengindir.

Açıklama
Cocamide MEA, bir yüzey aktif maddedir (yüzey aktif madde). Cocamide MEA, koyulaştırıcı nitelikleri ve opak doğası gerektiğinde kullanılır.

Cocamide MEA, ana yüzey aktif maddelerin bir şampuan, duş jeli veya herhangi bir köpüren üründeki etkisini destekler.

Tüm yüzey aktif maddeler kısmen suda çözünür ve kısmen yağda çözünür. Sürfaktan molekülleri, saçtaki yağ bazlı kiri yakalayabilen ve durulanmasını sağlayan bir yapıya dönüşür. Köpük, kirin temizlenmesinden sorumlu değildir, ancak ellerin saçları şampuanla çalıştırmasına izin verir. Bu, gresin mekanik olarak çıkarılmasına yardımcı olur.

Modern yüzey aktif maddeler kalın, zengin bir köpük verir ve saçı temizleyerek gresi etkili bir şekilde çözer. Sonuç olarak saçlarınız mükemmel durumda, vücutla dolu ve ışıldayan bir halde kalır.

Cocamide MEA, ürün viskozitesini artırdığı için opak, kalın formüllere uygundur.

Coco Monoetanolamid, son ürünlere yumuşatıcı bir etki vermesiyle bilinir.
Ayrıca Coco Monoetanolamid, büyük bir emülgatör, koyulaştırıcı ve ıslatma ajanı olarak kabul edilir ve kullanılır.
Ek olarak, Coco Monoethanolamide, bir yağ emülgatörünün mükemmel bileşenleri ile birlikte güçlü yağ çözünürlüğüne sahiptir.
Coco Monoetanolamid (CMEA), köpüğün yapısını değiştirerek daha zengin ve yoğun köpük elde ettiğinden stabilizatör ve köpük güçlendirici olarak da kullanılabilir.
Coco Monoethanolamide, viskozite kontrolörü olarak kullanıldığı şampuan, tıraş kremleri ve sıvı sabun formülasyonları için de faydalıdır.

KOKAMİD MEA
COCAMIDE MEA şu şekilde sınıflandırılır:
Emülsifiye edici
Emülsiyon stabilize edici
Köpük takviye
Sürfaktan
Viskozite kontrolü
CAS Numarası 68140-00-1
EINECS / ELINCS No: 268-770-2


Hindistan cevizi asidi ile 1: 1 reaksiyona dayalı katyonik yüzey aktif madde sistemi. Köpük güçlendirme ve stabilizasyon sağlar.

INCI adı
Cocamide MEA

Eski Ürün Adı
Monamid CMA, Monamid CMA-S


Fonksiyonlar
Köpüren ve Köpük Kontrol Maddeleri
Yüzey Aktif Maddeler / Deterjanlar

Başvurular
Banyo, Duş ve Sabunlar
Saç rengi
Şampuanlar
Tıraş / Tüy Alma


Kokamid MEA (CMEA)

CAS # 68140-00-1

Diğer isimler: CMEA, Hindistan cevizi yağ asidi monoetanolamid,

Cocamide monoethanolamine; Monoetanolamin hindistan cevizi asidi amidi; Coco monoetanolamid; Hindistan cevizi yağ asidi monoetanolamid; Cocoyl monoethanolamine; N- (2-Hidroksietil) koko yağ asidi amidi; Hindistan cevizi yağı yağ asidi etanolamid

Özellikleri:

Cocamide MEA veya kokamid monoetanolamin, genellikle pullar halinde satılan katı, kirli beyaz ila taba rengi bir bileşiktir. Katı, uçuk san viskoz berrak ila kehribar rengi bir sıvı verecek şekilde erir. Hindistancevizi yağındaki yağ asitlerinden etanolamin ile reaksiyona girdiğinde oluşan yağ asidi amidlerinin karışımıdır.

Cocamide MEA, hindistancevizi yağı ve monoetanolamin veya MEA'nın yağ asitlerinden yapılan özel bir bileşiktir. Bu bileşik tipik olarak sabunlar, şampuanlar ve cilt bakım ürünlerinde ana bileşen olarak kullanılır.
Cocamide MEA, soluk sarı ila berrak kehribar rengindedir ve hatta pullar şeklinde kısmen katı olarak görülebilir. Aynı zamanda Hindistan cevizi yağ asidi monoetanolamid, amidler, koko, kakao yağ asidi amid ve daha birçok endüstriyel isim de denebilir.

Kullanım Alanları:
Kokamid MEA ve kokamid DEA gibi diğer kokamid etanolaminler, şampuanlarda ve banyo ürünlerinde köpürtücü maddeler ve noniyonik yüzey aktif maddeler olarak ve kozmetiklerde emülsifiye edici maddeler olarak kullanılır.

Cocamide MEA, diğer anyonik, noniyonik, katyonik veya amfoterik yüzey aktif maddelerle uyumludur ve formülasyon sistemlerinde bir ortak yüzey aktif madde olarak işlev görür.
Cocamide MEA'nın tipik kullanım seviyeleri bir formülasyonda% 0-5'tir
Cocamide MEA, her çeşit deterjanın (özellikle yağlı alkol sülfat bazlı olanların) deterjan gücünü ve köpürme özelliklerini arttırmasıyla bilinir.
Bu, Evde Bakımın küresel Cocamide MEA talebinin% 45'ine katkıda bulunduğu son uygulama pastasına yansımaktadır.
Kişisel Bakım, dünya çapında Cocamide MEA için en büyük ikinci talep segmentidir.

Cocamide MEA, şampuanlar ve saç kremleri için köpük güçlendirici olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Cocamide MEA, el yıkama sıvıları, şampuanlar, vücut temizleyicileri, köpük banyoları, deodorant çubukları ve diğer kişisel bakım ürünleri gibi Sodyum Lauryl Ethersulfate (SLES) bazlı anyonik sistemlerde mükemmel viskozite arttırıcı ve köpük stabilizasyonu sağlar.


Cocamide MEA şampuanlarda, duş jellerinde, köpük banyolarında, sıvı sabunlarda, el yıkama, tıraş preparatlarında kullanılır.

Cocamide MEA, hindistancevizi yağından elde edilen yağ asitlerinin etanolaminlerinin bir karışımıdır. Bu kozmetik bileşen, bir yüzey aktif madde — köpük güçlendirici ve sulu viskozite arttırıcı bir ajan olarak işlev görür.


 alkamid CME
 amidet A111
 koko monoetanol amidler
 hindistan cevizi yağ asidi monoetanol amid
 hindistan cevizi yağı monoetanol amid
 kokoil monoetanol amid
 equex AEM
mono etanol amin hindistan cevizi asidi amid
 köpüklü CME
 hetamid CMA
N- (2-hidroksietil) koko yağ asidi amidi
 incromide CMEA
 defne SD-1050
 ninol CMP
 ninol COMF-N


Lauramide MEA, cocamide MEA'nın ana bileşeni

İsimler
IUPAC adı
N- (2-hidroksietil) dodekanamid

Diğer isimler
Cocamide monoethanolamine; Monoetanolamin hindistan cevizi asidi amidi; Coco monoetanolamid; Hindistan cevizi yağ asidi monoetanolamid; Cocoyl monoethanolamine; N- (2-Hidroksietil) koko yağ asidi amidi; Hindistan cevizi yağı yağ asidi etanolamid

CAS Numarası: 68140-00-1


Özellikleri:
Hindistancevizi yağ asidi monoetanolamid, anyonik ve amfoterik yüzey aktif maddelerle birlikte kullanıldığında yağlı topraklarda engelleme gücüne sahiptir ve köpürmenin azalmasını önler.
Hindistan cevizi yağ asidi monoetanolamid ayrıca cildi yeniden yağlayıcı etkiye sahiptir.

Cocamide MEA'nın Güvenlik Değerlendirmesine İlişkin Nihai Rapor
F. Alan Andersen İlk Yayınlanan 1 Mart 1999 Araştırma Makalesi
https://doi.org/10.1177/109158189901800204
Makale bilgileri
Serbest erişim
Öz
Cocamide MEA, hindistancevizi yağından elde edilen yağ asitlerinin etanolaminlerinin bir karışımıdır. Bu kozmetik bileşen, bir yüzey aktif madde — köpük güçlendirici ve sulu viskozite arttırıcı bir ajan olarak işlev görür. Cocamide MEA ile ilgili mevcut verileri desteklemek için, Coconut Oil ve türevlerinin önceki güvenlik değerlendirmelerinden elde edilen veriler, Monoethanolamine (MEA) ve Cocamide DEA (Diethanolamine) bu güvenlik değerlendirmesine dahil edilmiştir. Bu veriler, dermal uygulama ile ilişkili çok az akut, kısa vadeli veya kronik toksisite olduğunu göstermektedir. Ancak MEA buharı oldukça toksiktir. DEA, bilinen bir hayvan karsinojeni olan N-nitrosodietanolamin oluşturmak için kolayca nitrozlansa da, MEA'nın kararlı bir nitrozamin oluşturduğu bulunmamıştır. Cocamide MEA'nın% 50 konsantrasyonlarda dermal uygulaması, hayvan testlerinde tahriş edici değildi ve hafif tahriş ediciydi. Karşılaştırma için,% 30 konsantrasyondaki Cocamide DEA orta derecede tahriş ediciydi; Hindistan Cevizi Yağı duyarsızlaştırıyordu; ve MEA tahriş edici ve aşındırıcıydı. Cocamide MEA, Ames Testinde negatifti. Cocamide DEA bazı mutagenez testlerinde pozitif, bazılarında negatifti. Klinik testlerde,% 50 konsantrasyondaki Cocamide MEA, tekli bir yama testinde tahriş edici değildi. Formülasyonda% 2 Cocamide DEA tahrişe neden oldu, ancak duyarlılaşmaya neden olmadı. % 10 oranında Cocamide DEA içeren bir yüzey aktif madde ile öngörülen yama testleri hiçbir yan etki göstermedi. MEA'nın insanlar tarafından solunması toksiktir. Cocamide MEA ile ilgili mevcut sınırlı verilere ve daha önce incelenen bileşenlere ilişkin verilere, özellikle Cocamide DEA'ya dayalı olarak, Cocamide MEA'nın durulama ürünlerinde kullanıldığı kadar güvenli ve izinlerde% 10'a kadar konsantrasyonlarda güvenli olduğu sonucuna varılmıştır. - ürünlerde. Bununla birlikte, ayrıca, Cocamide MEA'nın, N-nitroso bileşiklerinin oluştuğu kozmetik ürünlerde veya aerosol haline getirilecek formülasyonlarda bir bileşen olarak kullanılmaması gerektiği sonucuna varılmıştır.

Referanslar
Andersen, F. A., ed. 1996. Cocamide DEA'nın güvenlik değerlendirmesine ilişkin değiştirilmiş nihai rapor. J. Am. Coll. Toxicol. 15: 527-542.
Google Akademik | SAGE Dergileri

Cocamide MEA için diğer isimler arasında Amides, Coco, N- (2-Hidroksietil) -; Coco Monoethanolamide; Hindistan Cevizi Yağ Asidi Monoetanolamid; Cocoyl Monoethanolamine; Equex AEM; N- (2-Hidroksietil) Coco Yağ Asidi Amidi; Monoetanolamin Hindistan Cevizi Asit Amidi (Wenninger ve McEwen 1997);
Hindistan Cevizi Yağı, Monoetanolamid; Hindistan Cevizi Yağı Yağ Asitleri, Monoetanolamid; ve Hindistan Cevizi Yağı Yağlı Asit Etanolamid (Chemline 1995).
Cocamide MEA, suda çözünür, ten rengi, granül bir katıdır.
% 10'luk sulu bir Cocamide MEA çözeltisinin pH'ı 9,5-
10.5. Bileşiğin asit ve alkali değerleri sırasıyla 1 (maksimum) ve 10-20'dir. Cocamide MEA 60-64 ° C'de erir (Nikitakis ve McEwen 1990).

CAS Numaraları:
68140-00-1
69227-24-3
EC / Liste Numaraları:
268-770-2

Ticari isimler:

Teknik İsimler:
Amidler, Coco, N- (2-Hidroksietil) -
Kokamid MEA (INCI)
Coco Monoetanolamid
Hindistan Cevizi Yağ Asidi Monoetanolamid
Cocoyl Monoetanolamin
Monoetanolamin Hindistan Cevizi Asit Amidi
N- (2-Hidroksietil) Coco Yağ Asidi Amidi
N- (2-Hidroksietil) koko Amidler
Ürün kategorileri:
Aerosol Ürünleri
Hava Bakım Ürünleri
Antimikrobiyal Ürünler
Temizlik ürünleri
Endüstriyel ve Otomotiv Kimyasalları
Cilalar ve Zemin Bakım Ürünleri

Şampuanların, deodorantların ve diğer kişisel bakım ürünlerinin üretiminde kullanılan bir kıvam arttırıcı ajan.

Kullanım: Coco Monoetanolamid bir EMÜLSİYON YAPICI, EMÜLSİYON STABİLİZASYONU, KÖPÜK ARTTIRICI, YÜZEY AKTİF, VİSKOZİTE KONTROL EDEN kimyasal bir moleküldür.

KULLANIM
Kozmetik Cocamide MEA, kozmetik formülasyonlarda yüzey aktif madde-köpük güçlendirici ve sulu viskozite arttırıcı madde olarak hizmet eder (Wenninger ve McEwen 1997).
1996 yılında Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) sunulan veriler, Cocamide MEA'nın Tablo 1'de listelenen 285 kozmetik ürün formülasyonunda kullanıldığını belirtmiştir (FDA 1996).
Kozmetik endüstrisinin artık kullanım konsantrasyonu verilerini FDA'ya (FDA 1992) sunması gerekmemektedir.
1984'te sunulan veriler, kozmetik formülasyonlarda% 0-0.1 ila% 10-25 Cocamide MEA'nın kullanıldığını ve ürünlerin çoğunun% 1-5 Cocamide MEA içerdiğini belirtti.

Cocamide MEA, Kategoriye Göre Kapsamlı Kozmetik Lisans Standartları'nda (CLS) listelenmiştir ve Japon Kozmetik İçerik Kodeksi (JCIC) standartlarına uygun olmalıdır.
Göz kalemi, ruj ve dudak kremleri ve diş macunları hariç tüm CLS kategorilerinde sınırlama olmaksızın kullanılabilir (Yakuji Nippo, Ltd. 1994).

TARTIŞMA
CIR Uzman Paneli daha önce Cocamide DEA, MEA ve Hindistan Cevizi Yağı ve türevlerinin güvenliğini değerlendirmiş ve bu bileşenlerin kozmetik bileşenler olarak kullanım için güvenli olduğu sonucuna varmıştır. Cocamide DEA ilk olarak 1986 yılında CIR Uzman Paneli tarafından gözden geçirildi ve% 50'ye kadar güvenli olduğu sonucuna varıldı.
Uzman Paneli, mesleki çalışmalar içeriğin hassaslaştırma potansiyeline sahip olabileceğini gösterdikten sonra 1994 yılında Cocamide DEA'nın güvenliğini yeniden değerlendirdi.
Yeni duyarlılaşma verilerinin gözden geçirilmesi üzerine, Uzman Paneli, "Cocamide DEA'ya mesleki maruziyet duyarlılıkla sonuçlanabilirken, kozmetik kullanımın aynı endişeyi sunmadığını" kabul ederek orijinal sonuca açıklık getirdi. Panel, MEA'nın inhalasyon toksisitesi konusunda endişeliydi.
CIR Uzman Paneli, Cocamide DEA'nın durulama ürünlerinde kullanıldığı için güvenli olduğu ve bırakılan ürünlerde% 10'a kadar konsantrasyonlarda güvenli olduğu, ancak N-nitroso bileşiklerinin oluştuğu formülasyonlarda bir bileşen olarak kullanılmaması gerektiği sonucuna varmıştır. aerosol haline getirilmesi amaçlanan ürünlerde.
Cocamide MEA ile ilgili mevcut güvenlik verilerinin olmamasına rağmen, Uzman Paneli, daha önce incelenen bileşenlere ilişkin verilerin, özellikle Cocamide DEA'nın, aynı konsantrasyon limitleri ve kaçınılması gereken uyarılarla kozmetikte Cocamide MEA'nın güvenliğini desteklemek için yeterli olduğu sonucuna varmıştır. Cocamide MEA'nın aerosol haline getirilmesi amaçlanan formülasyonlarda veya N-nitrozasyon ajanları içeren formülasyonlarda kullanılması.

SONUÇ
Bu raporda sunulan hayvan ve klinik verilere dayanarak, CIR Uzman Paneli, Cocamide MEA'nın durulanan kozmetik ürünlerde kullanıldığı kadar güvenli ve bırakılan ürünlerde% 10'a kadar konsantrasyonlarda güvenli olduğu sonucuna varmaktadır. Cocamide MEA, N-nitrozasyon ajanları içeren kozmetik ürünlerde veya aerosol haline getirilmesi amaçlanan ürün formülasyonlarında bir bileşen olarak kullanılmamalıdır.

Bilimsel gerçekler:
Cocamide MEA (veya Cocamide Monoethanolamine), soluk sarı viskozdan kehribar rengine kadar değişen bir sıvı veya katı pullardır.
Hindistan cevizi yağında bulunan ve monoetanolamin ile reaksiyona giren yağ asitlerinden yapılır. Cocamide MEA, hindistancevizi yağından elde edilen yağ asitlerinin etanolaminlerinin bir karışımıdır ve ayrıca az miktarda Cocamide Dietanolamine (Cocamide DEA) içerebilir.

Coco Monoetanolamid, kişisel bakım ve kozmetik ürünlerinde, ev tipi yıkama ve temizlik müstahzarlarında ıslatma maddesi, köpük güçlendirici ve dengeleyici, saç / elyaf yumuşatıcı, antistatik ve yeniden yağlama maddesi, parfüm sabitleme maddesi, çözücü olarak kullanılmak üzere tasarlanmış hafif bir noniyonik yüzey aktif maddedir. suyla hemen hemen hiç karışmayan bileşenler, etkili dağıtıcı ve ürünün temizliğini artıran hem s / y hem de y / s emülsiyonlaştırıcı.
 
Coco Monoetanolamidin, deterjan formülasyonlarında alkil eter sülfatların, alkil sülfatların ve amfoterik yüzey aktif maddelerin viskozitesini küçük dozlarda bile arttırma kabiliyeti, inorganik tuzların varlığının arzu edilmediği tüm formülasyonlarda koyulaştırma için kullanılır.
Coco Monoethanolamide, tüm asidik, nötr ve orta derecede alkali ortamlarda stabildir ve sert suların yanı sıra diğer yüzey aktif maddelerle de uyumludur.
DEA alkanolamidlerin aksine,% 99 biyolojik olarak parçalanabilir ve gözleri ve cildi çok daha az tahriş edicidir.
 
Bu özellikler Coco Monoetanolamidi şampuanlar, köpük banyoları, sıvı sabunlar, sıvı çamaşır deterjanları, bulaşık yıkama sıvıları vb.


• N- (Hidroksietil) amid hindistan cevizi
• hindistan cevizi yağı monoetanolamid
• Amidler, koko, N- (hidroksietil)
• KOKAMİD MEA
• Hindistan cevizi asidi monoetanolamid (Deterjan 6501
• Coco yağ asidi monoetanolamid
• Amid, Kokos-, N- (Hidroksietil)
• N-hidroksietil kokamid
• CL237
• Cocoyl Monoethanolamide
• Ağ losyon, 6501
• Hindistan Cevizi Yağ Asidi Monoetanolamid Cocamide Monoethanolamine Cocamide MEA
• 68140-00-1
•    Saç Bakımı
•    Evde bakım
•    Cilt bakımı

Adı: Hindistan cevizi yağı monoetanolamid
Eş anlamlılar: N- (Hidroksietil) amid hindistan cevizi


İsimler ve Eşanlamlılar

Maddenin Adı
Amidler, koko, N- (2-hidroksietil) -
Cocamide MEA
Coco monoetanolamid
Hindistan cevizi yağ asidi monoetanolamid
Cocoyl monoetanolamin
Equex AEM
Monoetanolamin hindistancevizi asit amidi
N- (2-Hidroksietil) koko yağ asidi amidi
Eş anlamlı
Coco etanolamidler
Hindistan cevizi yağ asidi, monoetanolamid
Hindistan cevizi yağı yağ asidi etanolamid
Hindistan cevizi yağı yağ asitleri, monoetanolamid
Hindistan cevizi yağı monoetanolamid
Hindistan cevizi yağı, monoetanolamid
EINECS 268-770-2
N- (2-Hidroksietil) koko yağ asidi amidi
UNII-C80684146D
Sistematik Ad
Amidler, koko, N- (hidroksietil)
Süper Liste Adları
Amidler, koko, N- (hidroksietil)
Amidler, koko, N- (hidroksietil) -

Bundan sonra INCI kokamid MEA adıyla anılan hindistancevizi monoetanolamidinin, kokamid DEA'dan daha fazla köpük artırma etkisine ve daha fazla viskozite oluşturma etkinliğine sahip olduğu bilinmektedir.
Bununla birlikte, kokamid DEA'nın aksine, kokamid MEA, oda sıcaklığında dökülebilir, pompalanabilir, sıvı form olarak ticari olarak temin edilemez.
Mevcut kokamid MEA ticari ürünleri, normal olarak pul pul halde satılan büyük ölçüde katı ürünlerdir.
Dahası, kokamid MEA suda çözünmez, bu yüzden onu bir sulu yüzey aktif madde formülasyonuna dahil etmek için, bileşik formülasyonun, kokamid MEA'nın erime noktasının (60 ° C'nin üzerinde) üzerine ısıtılması gerekir.

Ürün Adı: Coco Monoethanolamide (CMEA)
CAS No. 68140-00-1

Eş anlamlı
Hindistan cevizi Monoetanolamid
Kokil monoetanolamin
Monoetanolamin hindistancevizi asit amidi
Yağlı Amidler
Ürün Formülasyon Adı: Cocoamide CMEA
Kimyasal Ailesi: Yüzey Aktif Maddeler


 

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.