ETİL LİNOLEAT

CAS Numarası: 544-35-4
EC Numarası: 208-868-4
Molekül Ağırlığı: 308.5
Yoğunluk: 25 °C'de 0,876 g/mL (lit.)

Etil linoleatın yaraların iyileşmesini hızlandırdığı bildirilmektedir ve klinik olarak etkili bir akne önleyici ajan olduğu kanıtlanmıştır.
Etil linoleatın ayrıca foliküler keratinizasyonu düzelttiği, sebum üretimini azalttığı, cilt pigmentasyonunu hafiflettiği ve anti-inflamatuar faydalar sağladığı bildirilmektedir.
Etil linoleat, antibakteriyel ve antienflamatuar özellikler gibi çeşitli özellikleri nedeniyle birçok kozmetikte kullanılan ve etkili bir akne önleyici ajan olduğu klinik olarak kanıtlanan doymamış bir yağ asididir.

Etil linoleat, alkol kötüye kullanımının tespiti için yağ asidi etil esterlerinin (FAEE'ler) miktarını belirleyen deneylerde referans materyal olarak kullanılabilir.
Linoleik asit etil ester (Etil linoleat), bir asetilkolinesteraz (AChE) inhibitörü olarak kullanılabilir ve üzerinde çalışılabilir.
Oxalis triangularis'ten elde edilen etil linoleat, fare B16 melanom hücrelerinde forskolin kaynaklı melanogenezi ve tirozinaz aktivitesini inhibe eder.
Bu anti-melanojenik etkiye, cAMP üretimini inhibe ederek aracılık eder.

Etil linoleat, linoleik asidin karboksi grubunun etanolün hidroksi grubu ile resmi kondenzasyonundan kaynaklanan uzun zincirli bir yağ asidi etil esteridir. Bir bitki metaboliti ve bir anti-inflamatuar ajan olarak bir role sahiptir. Bir linoleik asitten elde edilir.
Etil linoleat, etil alkol ve linoleik asidin bir esteridir.
Yumuşatıcı olarak kullanılan bir tür yağda çözünen F vitaminidir.

Biyokimya, moleküler biyoloji ve hücre biyolojisinde kullanım için çok çeşitli kimyasallar ve reaktifler mevcuttur.
Ürün tipi, uygulama, format veya algılama yöntemi gibi özellikler için soldaki uygun filtreleri seçerek kapsamlı kataloğumuza etkin bir şekilde göz atın.
Boyalar, lekeler veya substratlar da isimle belirtilebilir.

Etil linoleat (ELA), birçok olumlu sağlık etkisine sahip ticari olarak değerli bir bileşiktir.
Burada, tek faktörlü ve yanıt yüzey analizlerini kullanarak iki ELA işleme adımını, üre kompleksleştirmesini (UC) ve moleküler damıtmayı (MD) optimize ettik.
Etil linoleat, antibakteriyel ve antienflamatuar özellikler gibi çeşitli özellikleri nedeniyle birçok kozmetikte kullanılan ve etkili bir akne önleyici ajan olduğu klinik olarak kanıtlanan doymamış bir yağ asididir.

Etil linoleat cilt bakımı, vitamin bileşeni için kullanılır. 
Cildi yumuşatır, yeniler, besler. 
Saç parlaklığını güçlendirir ve destekler.
Etil linoleat, in-vivo olarak linoleik aside dönüştürülür ve geliştirilmiş cilt geçirgenliği ve kullanım kolaylığı ile linoleik asidin tüm cilt faydalarını sağlar.
Geliştirilmiş stabilite, cilt emilimi ve doku ile linoleik asidin daha düşük alkol esteridir.
Vitamin endüstrisinde kullanılan bir yağ asidi alkil esteri.
Etil linoleat (F vitamini) bir yumuşatıcı ve esansiyel bir yağ asididir.

Etil linoleatın tanımı
Linoleik asidin karboksi grubunun etanolün hidroksi grubu ile resmi kondenzasyonundan kaynaklanan uzun zincirli bir yağ asidi etil esteri.
Etil linoleat, linoleik asidin karboksi grubunun etanolün hidroksi grubu ile resmi kondenzasyonundan kaynaklanan uzun zincirli bir yağ asidi etil esteridir.

Etil linoleatın Biyolojik Rolü:
Bitkilerde metabolik bir reaksiyon sırasında üretilen herhangi bir ökaryotik metabolit, çiçekli bitkiler, kozalaklı ağaçlar ve diğer gymnospermleri içeren krallık.

Cilt bakımı ve kozmetik için etil linoleat
Çoklu doymamış yağ asitlerinin insan vücudu için ne kadar önemli olduğunu ve cildimizin gerekli desatürazlara sahip olmadığı için bunları sentezleyemediğini yıllardır biliyoruz.
Denekler ve ayrıca insanlar üzerinde yapılan çok sayıda çalışma, araşidonik asit, linoleik asit ve alfa-linolenik asidin temel yapısını göstermiştir ve bunların eksikliği ciltte, cilt bezlerinde, cilt yapılarında, kılcal yapıda ve hatta birçok patolojik değişikliğe neden olur. nörolojik düzeyde.
Aspir yağı yüksek bir linoleik asit içeriğine sahiptir ve bu nedenle bir etil ester üretildi, böylece yüksek oranda çoklu doymamış asit cilt tarafından hızlı emilim ile birleştirilebilir.
Etil linoleat kuru, pürüzlü, pul pul dökülen ciltler için müstahzarlarda kullanılır.
Etil linoleatların özellikleri, ilaç endüstrisinde ve besin takviyelerinin üretiminde de kullanılabileceği anlamına gelir.

Etil linoleatın Kimyasal Yapı Tanımı
Bir molekülün kimyasal yapısı, atomların düzenini ve atomları bir arada tutan kimyasal bağları içerir.
Etil linoleat molekülü toplam 57 bağ(lar) içerir 21 H olmayan bağ(lar), 3 çoklu bağ(lar), 16 dönebilen bağ(lar), 3 çift bağ(lar) ve 1 ester(ler) vardır (alifatik).

Etil linoleat (RT001, di-döteryumlu linoleik asit etil ester, 11,11-d2-Etil linoleat veya etil 11,11-d2-linoleat olarak da bilinir) deneysel, oral olarak biyoyararlı sentetik döteryumlu çoklu doymamış yağ asididir (PUFA) , güçlendirilmiş lipidlerin bir parçası.
Etil linoleat, temel bir omega-6 PUFA olan linoleik asidin bir izotopologudur.
Döteryumlu bileşik, döteryum varlığı dışında doğal linoleik asit ile aynı olmasına rağmen, hücre koruyucu özellikleriyle ilgili çalışmaları değerli kılan lipid peroksidasyonuna dirençlidir.

Etil linoleat, alkol kötüye kullanımının tespiti için yağ asidi etil esterlerinin (FAEE'ler) miktarını belirleyen deneylerde referans materyal olarak kullanılabilir.
Linoleik asit etil ester (Etillinoleat), bir asetilkolinesteraz (AChE) inhibitörü olarak kullanılabilir ve üzerinde çalışılabilir.
Oxalis triangularis'ten elde edilen etil linoleat, fare B16 melanom hücrelerinde forskolin kaynaklı melanogenez ve tirozinaz aktivitesini inhibe eder.
Bu anti-melanojenik etkiye, cAMP üretimini inhibe ederek aracılık eder.

Etil linoleat veya Vitamin F (Linoleik Asit) tek bir formda cilde iyi bir dokunuş sağlar.
Etil linoleat ayrıca cildin nemini dengelemeye yardımcı olur.
Fazla sebumu azaltın (aşırı sebum salgısı), cilt bariyerinin dış tabakasını eski haline getirin.
Kuru, çatlamış ciltler, hassas ciltler ve ayrıca aşırı düzeyde sebum uygulayan ciltler için uygun olan Etil linoleat, tırnak bakımında da yaygın olarak kullanılır.

Etil linoleat hafif bir dokuya sahiptir.
LN'nin sulu oksidasyonunda hidroperoksi epidioksitlerin MHP'lere ürün oranı, havadaki otoksitlenmiş LN'ninkinden daha düşüktü ve epidioksitlerin sulu bir çözeltide hızlı ayrışmasını gösteriyordu.

Etil linoleatın (moleküler oksijen ile) termal oksidasyonunun ilk aşamalarının kinetiği, 35-75°C sıcaklık aralığında araştırılmıştır.
Kimyasal ve kinetik kanıtlar göz önüne alındığında, reaksiyon mekanizması kurulmuştur: oksidasyon zincirleri, Etil linoleat hidroperoksitin (oksidasyonun erken aşamalarında esas olarak tek ürün olan) termal bozunması ile başlatılır.
Zincir yayılma reaksiyonları, R— + O2 → RO2— ve RO2— + RH → ROOH + R— olarak tanımlanır (burada RH, Etil linoleatı temsil eder). Zincir sonlandırma, radikal zincir taşıyıcıları R— ve RO2—'nin karşılıklı olarak yok edilmesiyle gerçekleşir.

Etil linoleat Fonksiyonları:
Bu bileşenin birkaç işlevi vardır, çoğu zaman:
PARFÜM AJANI: Etil linoleatların rolü, ürüne koku vermek ve/veya hoş bir koku oluşturarak ve/veya kötü bir kokuyu maskeleyerek koku veya tat vermektir.
CİLT İÇİN YUMUŞATICI: Etil linoleatların rolü, kayganlaştırıcı görevi görerek cildi yumuşatmak ve yumuşatmaktır.

TAŞIMA VE DEPOLAMA
Güvenli elleçleme için önlemler: Cilt, göz ve kişisel giysilerle temasından kaçının.
İşlemden sonra ellerinizi iyice yıkayın. Dumanları solumaktan kaçının.
Etil linoleat sadece yeterli havalandırma ile kullanılır.
Uygun koruyucu giysi, eldiven ve göz/yüz koruması kullanın.
Tutuşturucu kaynaklardan uzak tutun. Toz oluşumunu ve birikimini en aza indirin.
Konteynırı sıkıca kapalı tutun.
Konteyneri dikkatli bir şekilde açın ve taşıyın.
İşlem sırasında yemek yemeyin, içmeyin veya sigara içmeyin.

Herhangi bir uyumsuzluk da dahil olmak üzere güvenli depolama koşulları:
Kullanılmadığı zaman sıkıca kapatılmış bir kapta saklayın.
Uyumsuz maddelerden uzak, serin, kuru ve iyi havalandırılan bir yerde saklayın.
Tutuşturucu kaynaklardan uzak tutun.
2-8°C'de uzun süre saklayın.

Etil linoleatın özellikleri
Molekül Ağırlığı: 308.5
XLogP3-AA: 7.3
Hidrojen Bağ Donör Sayısı: 0
Hidrojen Bağ Alıcı Sayısı: 2
Dönebilen Bağ Sayısı: 16
Tam Kütle: 308.271530387
Monoizotopik Kütle: 308.271530387
Topolojik Kutupsal Yüzey Alanı: 26.3 Ų
Ağır Atom Sayısı: 22

Etil linoleat (ELA), anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle birçok kozmetikte kullanılan esansiyel bir yağ asididir.
Etil linoleat, bakteri fazlalığı nedeniyle nötrofiller tarafından salınan reaktif oksijen türlerinin etkisini engeller ve linoleik asit eksikliğinin neden olduğu hiperkeratinizasyonu önler.
ELA'nın antiinflamatuar aktivitesini belirten az sayıda rapor olmasına rağmen, ELA'nın anti-inflamatuar aktivite sergilediği mekanizma belirsizliğini koruyor.
Etil linoleatın sulu bir emülsiyonu, kanda yüksek bir plazma-kolesterol seviyesinin belirtildiği rahatsızlıkları iyileştirmek için parenteral enjeksiyon olarak kullanılabilir.
ELA uygulaması sırasında karaciğer fonksiyon testlerinde iyileşmeler, birkaç ağırlaştırılmış istisna dışında hemen hemen tüm vakalarda fark edildi.
ELA'nın uygulanması hem karaciğer sirozu hem de kronik hepatiti olan hastalarda tatmin edici bir yanıt bekleyebilir.

Karmaşıklık: 292
İzotop Atom Sayısı: 0
Tanımlanan Atom Stereocenter Sayısı: 0
Tanımsız Atom Stereocenter Sayısı: 0
Tanımlı Bond Stereocenter Sayısı: 2
Tanımsız Bond Stereocenter Sayısı: 0
Kovalent Bağlı Birim Sayısı: 1
Bileşik Kanonikleştirildi: Evet
Etil linoleatın biyolojik kaynağı: bitki yağı (aspir)
Etil linoleat tahlili: ≥99%

Etil linoleat (LA), etil linolenat (LN) ve etil dokosaheksaenoatın (DHA) sulu bir çözeltideki oksidatif stabilitesi, oksitlenmemiş substrattaki azalma ve toplam hidroperoksitlerin, konjuge dienlerin ve monohidroperoksitlerin (MHP'ler) oluşumu ölçülerek karşılaştırıldı. .
En yüksek stabilite DHA tarafından gösterilmiştir, bunu her iki durumda da başlatıcı olarak Fe2+-askorbik asit ve 2,2′-azobis(2,4-dimetilvaleronitril) (AMVN) kullanıldığında LN ve LA izlemiştir. Oksidatif stabilite, esterler AMVN ile kloroform veya etanol içinde oksitlendiğinde elde edildi.
MHP'lerin sulu bir çözeltideki stabilitesi, artan doymamışlık derecesi ile de arttı.
HPLC analizleri, havadaki sulu oksidasyon ve otooksidasyon arasında MHP izomerlerinin konumsal dağılımında çok az fark gösterdi.
Bu sonuç, sulu bir fazda çoklu doymamış yağ asidinin bisallik pozisyonlarından hidrojen atomlarının seçici bir şekilde çıkarılmasını önermez.

Etil linoleat formu: sıvı
Etil linoleatın kırılma indisi: n20/D 1.455 (lit.)
bp Etil linoleat: 224 °C/17 mmHg (lit.)
Etil linoleatın yoğunluğu: 25 °C'de 0,876 g/mL (lit.)
Etil linoleatın fonksiyonel grubu: ester
Etil linoleat içinde sevk edilir: ortam
Etil linoleatın saklama sıcaklığı: -20°C
Görünüm: Renksiz ila Açık sarı berrak sıvı
Saflık(GC): min. %97,0
Koku Özellikleri: Meyvemsi

ürün kategorileri
Referans Standartları, Organik
Kısa AçıklamaEtil linoleat 1 mL 10 mg/mL in Heksan
-Saklama Koşulları: Dondur (<-10°C)
-Önlem: Çok Yanıcı

MDL: MFCD00009535
Kaynama noktası: 193 °C/6 mmHg
InChI: InChI=1S/C20H36O2/c1-3-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17-18-19-20(21)22-4- 2/h8-9,11-12H,3-7,10,13-19H2,1-2H3/b9-8-,12-11-
InChI anahtarı: InChIKey=FMMOOAYVCKXGMF-MURFETPASA-N
Gülümsemeler: C-C-C-C-C/C=CC/C=CC-C-C-C-C-C-C-C(=O)-O-C-C
GTİP kodu: 2916199590

Eş anlamlı:
etil linoleat
544-35-4
Linoleik asit etil ester
Mandenol
etil linolat
etil (9Z,12Z)-oktadeka-9,12-dienoat
Etil cis,cis-9,12-oktadekadienoat
UNII-MJ2YTT4J8M
Linoleik asit, etil ester
Etil linoleat [JAN]
MJ2YTT4J8M
Etil (Z,Z)-9,12-Oktadekadienoat
etilLinoleat
CHEBI:31572
9,12-Oktadekadienoik asit (9Z,12Z)-, etil ester
MFCD00009535
(9Z,12Z)-Etil oktadeka-9,12-dienoat
Etil linoleat (JAN)
DSSTox_CID_26820
DSSTox_RID_81932
DSSTox_GSID_46820
9,12-Oktadekadienoik asit etil ester
etil (9Z,12Z)oktadeka-9,12-dienoat
CAS-6114-21-2
Etil linoleat, saf
NCGC00181039-01
Linoleik asit etil
EINECS 208-868-4
MGK 50447
Etil linoleat, %50
Etil linoleat, %70
9,Z)-, etil ester
EC 208-868-4
Etil linoleat, >=%99
9,12-Oktadekadienoik asit (Z,Z)-, etil ester
SCHEMBL81540
Etil cis,12-oktadekadienoat
QSPL 206
CHEMBL2106238
DTXSID1060269
etil (9Z,12Z)-oktadekadienoat
HMS3650O09
Linoleik asit, etil ester (8CI)
NSC50447
çinko4474575
Etil linoleat, analitik standart
Tox21_112687
NSC-50447
SBB058683
AKOS015843230
Tox21_112687_1
NCGC00181039-02
9,12,Oktadececadienoik asit, etil ester
AC-33781
AS-63462
M416
Etil linoleat, teknik, >=65% (GC)
DB-003652
Etil (9Z,12Z)-9,12-oktadekadienoat #
L0055
L0135
ST51037315
cis-9,cis-12-Oktadekadienoik asit etil ester
D01590
Fmoc-(S)-3-Amino-3-(2-naftil)-propionik asit
SR-01000946817
SR-01000946817-1
Q27104200
9,12-Oktadekadienoik asit (Z,Z)-, etil ester (9CI)
UNII-0962034MCM bileşeni FMMOOAYVCKXGMF-MURFETPASA-N
UNII-89IR26S11S bileşeni FMMOOAYVCKXGMF-MURFETPASA-N
UNII-PY7890FR5M bileşeni FMMOOAYVCKXGMF-MURFETPASA-N
Etil linoleat, Amerika Birleşik Devletleri Farmakopesi (USP) Referans Standardı

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.