HİNT YAĞI 20 ETOKSİLE

HİNT YAĞI 20 EO = PEG-20 Hint Yağı = CASTOR OİL 20 EO = HİNT YAĞI 20 ETOKSİLE = HİNT YAĞI 20 ETOKSİLAT
CAS numarası : 61791-12-6
AT / Liste no.: 500-151-7
Hint yağı, etoksillenmiş


Chem/IUPAC Adı: Hint yağı, etoksillenmiş (20 mol EO ortalama molar oranı)

CASTOR OIL 20 EO, doğal olarak türetilmiş trigliseritin Etilen oksit kondensatıdır.
Diğer İsimler: 20 EO'lu Hint yağı etoksilat, Etoksillenmiş Hint Yağı, Hint Yağı 20 EO, peg-20 Hint Yağı, Hint Yağı 20 Etoksile

Kimyasal Özellikler: Biyo-bazlı, Hint Yağı Etoksilatları, Etoksillenmiş Gliseritler, Noniyonik


HİNT YAĞI 20 EO gibi polioksietilen hint yağı türevleri, çeşitli oral, topikal ve parenteral farmasötik formülasyonlarda kullanılır.

HİNT YAĞI ETOKSİLAT
20 EO'lu hint yağı etoksilat, çeşitli EC formülasyonlarında standart bir NPE içermeyen emülgatördür.
Ürün, birçok solvent için mükemmel emülsifikasyon özellikleri gösterir ve gözleri tahriş etmez.

CASTOR OIL 20 EO UYGULAMALARI: Bitki Koruma, Tekstil, Kağıt, Deri, Boyalar

Ürün tanımlayıcı
Ticari unvan
HİNT YAĞI 20 EO
Kimyasal yapısı: Etoksillenmiş bitkisel yağ
CAS numarası : 61791-12-6

Hint yağı etoksillenmiş
Hint yağı etoksilat
HİNT YAĞI POLİETOKSİLAT
HİNT YAĞI POLİOKSİETİLEN ETER
Hint yağı, etoksillenmiş
Hint yağı, etoksillenmiş (20 mol EO)
Etoksillenmiş hint yağı
Polioksil 20 Hint Yağı

Kullanım türü:
HİNT YAĞI 20 EO, bitki koruma ürünlerinin formülasyonu için Emülgatördür
HİNT YAĞI 20 EO, hidrofobik aktifler, vitaminler, parfümler, aromalar ve uçucu yağlar için çözücü görevi görür.
CASTOR OIL 20 EO, şeffaf jel formülasyonları için kullanışlıdır.
CASTOR OIL 20 EO aynı zamanda cilt bakımı ve şeffaf kozmetik formülasyonlarında da kullanılmaktadır.


PEG 20 Hint Yağı, Hint Yağının Polietilen Glikol türevleridir ve kozmetik veya kişisel bakım ürünü formülasyonlarına eklendiğinde bir yüzey aktif madde, bir çözücü, bir emülgatör, bir yumuşatıcı, bir temizlik maddesi ve bir koku bileşeni olarak işlev görür.
PEG 20 Hint Yağı, yarı katı bir bileşendir.

 
PEG-20 HİNT YAĞI NASIL ÇALIŞIR?
PEG-20 Hint Yağı hem suda hem de yağda çözünür ve geleneksel olarak su içinde yağ formülasyonlarını emülsiyon haline getirmek ve çözmek için kullanılır.
CASTOR OIL 20 EO'nun özellikleri onu sıvı temizleyicilerde kullanım için ideal kılar ve yatıştırıcı ve yumuşatıcı yumuşatıcı kalitesi onu nemlendiriciler ve saç bakım kozmetikleri formülasyonlarına popüler bir katkı yapar.
Bir yüzey aktif madde olarak PEG 20 Hint Yağı, çoklu sıvılar veya sıvılar ve katılar arasındaki yüzey gerilimini azaltmaya yardımcı olur.
Ayrıca CASTOR OIL 20 EO, yağlardan gresin çıkarılmasına yardımcı olur ve sıvı içinde askıda kalmasına neden olur.
Bu, yıkanmalarını kolaylaştırır ve bu bileşenin yüz ve vücut temizleyicilerinde popüler olmasını sağlar.
Kapatıcı bir ajan olarak CASTOR OIL 20 EO, cildin yüzeyinde doğal nem kaybına karşı bir bariyer görevi gören koruyucu bir nemlendirici tabaka oluşturur.

CASTOR OIL 20 EO kozmetik formülasyonlarına eklendiğinde, önerilen 3:1 oranında (PEG 20 Hint Yağı - yağ) soğuk halde doğrudan yağ fazına karıştırılabilir.
Daha sonra, bu su fazına eklenebilir.
Formül bulanıksa, şeffaflığı artırmak için CASTOR OIL 20 EO miktarı artırılabilir.


PEG 20 Hint Yağı aşağıdaki işlevi görür:
sürfaktan
çözücü
emülgatör
yumuşatıcı
Temizleme Maddesi
Koku Malzemesi
 
PEG 20 Hint Yağı şunlara yardımcı olur:
Karışmayan malzemeleri birleştirin
Cildi ve saç derisini nazikçe temizleyin ve yatıştırın
Temizlik ürünlerinde köpük oluşturun
Ürünlere tutarlı ve tamamen harmanlanmış bir his sunun
Ürün şeffaflığını ve netliğini koruyun
Ürünün cilt üzerinde yayılabilirliğini arttırın
 
Önerilen maksimum PEG-20 Hint Yağı dozu %1-25'tir.


PEG-20 Hint Yağının Faydaları
Mükemmel emülgatör
Göz tahriş edici değil
EC formülasyonları için çevre dostu emülgatör
Çok sayıda kayıtlı formülasyonda yaygın olarak kullanılır
Güvenilir performans
Yeşil formülasyon pazarını hedefleyin
Geliştirilmiş formülasyon etiketleme
Sürdürülebilir formülasyonlar
Küresel olarak uygulanabilir
Sabit formülasyon özellikleri
Geliştirilmiş toksikolojik profil

PEG-20 Hint Yağı Uygulamaları
Castor Oil 20 EO, çeşitli EC formülasyonlarında standart NPE içermeyen bir emülgatördür.
20 EO'lu hint yağı etoksilatı, birçok solvent için mükemmel emülsifikasyon özellikleri gösterir

Hint Yağı Etoksile ürünleri, çeşitli EC formülasyonlarında standart NPE içermeyen emülgatörlerdir. Ürünler, birçok solvent için mükemmel emülsifikasyon özellikleri gösterir ve gözleri tahriş etmez.


CASTOR OIL 20 EO Uygulamaları
zirai kimyasallar
Petrol, Gaz ve Madencilik
Tekstil ve Deri işleme
Kağıt hamuru
Mürekkepler, Kaplamalar ve Yapıştırıcılar
Ev, Endüstriyel ve Kurumsal
Temizlik
Yağlayıcılar ve Metal İşleme


Teknik veri sayfası
HİNT YAĞI 20 EO

Bitki koruma formülasyonları için emülgatör
Bileşim 20 EO'lu Hint yağı etoksilat

Ürün özellikleri
Görünüm (20°C) Viskoz sarımsı sıvı veya macun
Su içeriği (KF): Maks. 0,5%
Aktif içerik: Yaklaşık. 100 %
pH (%1 t. q. sulu çözelti): 7.0 - 9.0
HLB (Griffin): 10.5
Kaynama noktası : > 150 °C
Parlama noktası : > 100 °C


CASTOR OIL 20 EO, noniyonik, standart NPE içermeyen bir emülgatördür.

Uygulama ve Özellikler
CASTOR OIL 20 EO, tarımsal kimyasal formülasyonlarda tipik olarak kullanılan birçok solvent için mükemmel emülsifikasyon özellikleri gösterir.
Bunun yanı sıra, PEG-20 Hint Yağı çevre dostudur ve gözleri tahriş etmez.
CASTOR OIL 20 EO, aşağıdaki bitki koruma formülasyon tiplerini elde etmek için kullanılabilir: Emülsifiye Edilebilir Konsantre [EC], Suda Emülsiyon [EW], Süspansiyon Konsantresi [SC], Süspansiyon [SE] ve Yağ Dispersiyonu [OD]

CASTOR OIL 20, genellikle Kalsiyum Labsa ve tristrilfenol etoksilatlar gibi anyonik emülgatör bileşenleri ile birlikte kullanılır.

uyumluluk
PEG-20 Hint Yağı, diğerleri arasında bitkisel yağlar ve esterleri, aromatik çözücüler, mineral yağ, N-alkil-pirolidonlar, N,N-dimetil-alkanamidler dahil olmak üzere Tarımsal Kimyasal formülasyonlar için kullanılan standart çözücülerle karışabilir.


Bu özellikler yalnızca rehberlik amaçlıdır ve ürün özellikleri olarak alınmamalıdır.
Toleranslar ürün spesifikasyon sayfasında verilmiştir.
Daha fazla ürün özellikleri, teknik özellikler, güvenlik ve ekolojik veriler için lütfen MSDS'ye bakın.


HİNT YAĞI 20 EO
PEG 20 Hint Yağının Tipik Kullanım Seviyesi:
Standart emülgatör ve emülgatör paketlerinde ise PEG-20 Hint Yağı, yağ fazına göre %5-15 civarında kullanılabilir.
PEG 20 Hint Yağı'nı diğer emülgatörlerle karıştırmak, kullanım seviyesini düşürmeye ve emülsiyon stabilitesini artırmaya izin verebilir.

HİNT YAĞI 20 EO'nun Fonksiyonel Kategorisi : Emülgatör, Co-emülgatör, Dispersan, Çözündürücü, Yağlayıcı, Antistatik, Islatma maddesi, Ovma maddesi, Köpük Giderici, Yumuşatıcı, Yağlayıcı, Viskozite kontrol maddesi, Boyama Yardımcısı Boya Taşıyıcı, Tesviye maddesi, Stabilizatör, Penetran.

HİNT YAĞI 20 EO'nun Çözünürlüğü ve Uyumluluğu:
Suda çözünebilir
Çoğu polar ve polar olmayan çözücülerde ve yağlarda çözünür
Seyreltik asitler, bazlar ve tuzların varlığında kimyasal olarak kararlı
PEG-20 Hint Yağı Sabunlar, anyonik ve katyonik yüzey aktif maddeler ve birçok organik çözücü ile uyumludur,


Depolama ve Taşıma
HİNT YAĞI 20 EO, serin ve iyi havalandırılmış bir yerde sıkıca kapalı orijinal kaplarında saklanabilir.
Kabın sadece bir kısmının kullanılması durumunda, ürünü çekmeden önce içeriği homojenize edin.

PEG-20 Hint Yağı Raf Ömrü:
Temiz ve havalandırılmış bir yerde 20 - 25°C'de sıkıca kapatılmış kaplarda saklandığında raf ömrü en az iki yıldır.
Bu süreden sonra ürün, raf ömrünün uzatılması için analiz edilmelidir.

Kayıt Durumu

Emniyet
Malzemeyi elleçlemeden önce lütfen Malzeme Güvenlik Bilgi Formuna bakın.


CASTOR OIL 20 EO = PEG-20 Castor Oil
CAS number : 61791-12-6
EC / List no.: 500-151-7
Castor oil, ethoxylated


Chem/IUPAC Name: Castor oil, ethoxylated (20 mol EO average molar ratio)

CASTOR OIL 20 EO is Ethylene oxide condensate of naturally derived triglyceride.
Other Names: Castor oil ethoxylate with 20 EO, Ethoxylated Castor Oil, Castor Oil 20 EO, peg-20 Castor Oil

Chemical Qualification: Bio-based, Castor Oil Ethoxylates, Ethoxylated Glycerides, Nonionic


Polyoxyethylene castor oil derivatives like CASTOR OIL 20 EO are used in a variety of oral, topical and parenteral pharmaceutical formulations.

CASTOR OIL ETHOXYLATE
Castor oil ethoxylate with 20 EO is a standard NPE-free emulsifier in various EC formulations. 
The product shows excellent emulsification characteristics for many solvents and is not eye-irritating.

APPLICATIONS of CASTOR OIL 20 EO : Crop Protection, Textiles, Paper, Leather, Paints

Product identifier
Trade name
CASTOR OIL 20 EO
Chemical nature: Ethoxylated vegetable oil
CAS number : 61791-12-6

Castor oil ethoxylated
Castor oil ethoxylate
CASTOR OIL POLYETHOXYLATE
CASTOR OIL POLYOXYETHYLENE ETHER
Castor oil, ethoxylated
Castor oil, ethoxylated (20 mol EO)
Ethoxylated castor oil
Polyoxyl 20 Castor Oil


Relevant identified uses of the substance or mixture

Type of use : 
CASTOR OIL 20 EO is Emulsifier for the formulation of plant protection products
CASTOR OIL 20 EO acts as solubiliser for hydrophobic actives, vitamins, perfumes, flavours and essential oils.
CASTOR OIL 20 EO is useful for transparent gel formulations.
CASTOR OIL 20 EO is also used in skin care and transparent cosmetic formulations.


PEG 20 Castor Oil is the Polyethylene Glycol derivatives of Castor Oil, and it functions as a surfactant, a solubilizer, an emulsifier, an emollient, a cleansing agent, and a fragrance ingredient when added to cosmetics or personal care product formulations. 
PEG 20 Castor Oil is a semi-solid ingredient.

 
HOW DOES PEG-20 CASTOR OIL WORK FOR?
PEG-20 Castor Oil is soluble in both water and oil and is traditionally used to emulsify and solubilize oil-in-water formulations. 
Properties of CASTOR OIL 20 EO make it ideal for use in liquid cleansers, and its soothing and softening emollient quality makes it a popular addition to formulations for moisturizers and hair care cosmetics. 
As a surfactant, PEG 20 Castor Oil helps to decrease the surface tension between multiple liquids or between liquids and solids. 
Furthermore, CASTOR OIL 20 EO helps to remove the grease from oils and causes them to become suspended in the liquid. 
This makes it easier for them to be washed away and lends this ingredient popularity in facial and body cleansers. 
As an occlusive agent, CASTOR OIL 20 EO creates a protective hydrating layer on the skin’s surface, acting as a barrier against the loss of natural moisture.

When adding CASTOR OIL 20 EO to cosmetics formulations, it can be blended in its cold state directly into the oil phase at a suggested ratio of 3:1 (PEG 20 Castor Oil to oil). 
Next, this can be added to the water phase. 
If the formula is cloudy, the amount of CASTOR OIL 20 EO may be increased for enhanced transparency.


PEG 20 Castor Oil functions as a(n):
Surfactant
Solubilizer
Emulsifier
Emollient
Cleansing Agent
Fragrance Ingredient
 
PEG 20 Castor Oil helps to:
Combine immiscible ingredients
Gently cleanse and soothe the skin and scalp
Create foam in cleansing products
Offer a consistent thoroughly-blended feel to products
Maintain product transparency and clarity
Enhance spreadability of product on skin
 
The recommended maximum dosage of PEG-20 Castor Oil is 1-25%


Benefits of PEG-20 Castor Oil
Excellent emulsifier
Not eye-irritating
Environmentally friendly emulsifier for EC formulations
Widely used in numerous registered formulations
Reliable performance
Target the green formulation market
Improved formulation labeling
Sustainable formulations
Globally applicable
Constant formulation properties
Improved toxicological profile

Applications of PEG-20 Castor Oil
Castor Oil 20 EO is a standard NPE-free emulsifier in various EC formulations. 
Castor oil ethoxylate with 20 EO shows excellent emulsification characteristics for many solvents

Emulsogen EL products are standard NPE-free emulsifiers in various EC formulations. The products show excellent emulsification characteristics for many solvents and are not eye-irritating.


Applications of CASTOR OIL 20 EO
Agrochemicals
Oil, Gas & Mining
Textile & Leather processing
Pulp & Paper
Inks, Coatings & Adhesives
Household, Industrial and Institutional
Cleaning
Lubricants & Metalworking


Technical Data Sheet
CASTOR OIL 20 EO

Emulsifier for crop protection formulations
Composition Castor oil ethoxylate with 20 EO

Product properties 
Appearance (20°C) Viscous yellowish liquid or paste
Water content (KF): Max. 0,5%
Active content: Approx. 100 %
pH (1% t. q. aqueous solution): 7.0 - 9.0
HLB (Griffin): 10.5
Boiling point : > 150 °C
Flash point : > 100 °C


CASTOR OIL 20 EO is a nonionic, standard NPE-free emulsifier.

Application and Characteristics
CASTOR OIL 20 EO shows excellent emulsification characteristics for many solvents typically used in agrochemical formulations. 
Besides that, PEG-20 Castor Oil is an environmentally friendly and not eye-irritating product.
CASTOR OIL 20 EO could be used to achieve the following crop protection formulation types: Emulsifiable Concentrate [EC], Emulsion in Water [EW], Suspension Concentrate [SC], Suspoemulsion [SE] and Oil Dispersion [OD]

CASTOR OIL 20 is often used in combination with anionic emulsifier components such as Calcium Labsa and tristrylphenol ethoxylates

Compatibility
PEG-20 Castor Oil is miscible with the standard solvents used for Agrochemical formulations, including vegetable oils and its esters, aromatic solvents, mineral oil, N-alkyl-pyrrolidones, N,N-dimethyl-alkanamides among others.


These characteristics are for guidance only and not to be taken as product specifications. 
The tolerances are given in the product specification sheet. 
For further product properties, specifications, safety and ecological data, please refer to the MSDS.


CASTOR OIL 20 EO 
Typical Use Level of PEG 20 Castor Oil:
As for standard emulsifiers and emulsifier packages,PEG-20 Castor Oil may be used around 5 to 15% with respect to the oil phase. 
Mixing PEG 20 Castor Oil with other emulsifiers might allow to reduce the use level and increase emulsion stability.

Functional Category of CASTOR OIL 20 EO : Emulsifier, Co-emulsifier, Dispersant, Solubilizer, Lubricant, Antistatic, Wetting agent, Scouring agent, Defoamer, Softener, Lubricant, Viscosity control Agent, Dying Assistant Dye Carrier, Levelling agent, Stabilizer, Penetrant.

Solubility and Compatibility of CASTOR OIL 20 EO:
Soluble in water
Soluble in most polar & non-polar solvents & oils
Chemically stable in the presence of dilute acids, bases, & salts
PEG-20 Castor OilCompatible with soaps, anionic & cationic surfactants, and many organic solvents,


Storage and Handling
CASTOR OIL 20 EO can be stored in the original containers tightly closed in a cool, well-ventilated place.
In case of using only part of the container, homogenise the content before product withdrawal.

Shelf Life of PEG-20 Castor Oil:
The shelf life is at least two years when stored in tightly closed containers at 20 - 25°C in a clean and aerated place. 
After this period the product should be analysed for extension of the shelf life.

Registration Status

Safety
Please see Material Safety Data Sheet before handling the material.

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.