PEG-14M

PEG-14M = Polioksietilen(14000)

CAS Numarası: 25322-68-3
EC/Liste Numarası: 500-038-2


PEG-14M, bir etilen glikol polimeridir.
PEG-14M adındaki sayı, etilen glikol birimlerinin ortalama sayısını temsil eder (PEG-14M, 14 etilen glikol birimi içeren bir bileşikteki anlamına gelir).
Cosmeticsinfo'ya göre, polietilen glikol polimerler temizlik, tıraş, cilt bakımı, makyaj, deodorant vb. alanlarda bağlayıcı, emülsiyon stabilizatörü ve viskozite arttırıcı olarak kullanılmaktadır.

Addaki sayı, etilen glikol birimlerinin ortalama sayısını temsil eder.
Trietilen Glikol ve diğer polietilen glikoller (PEG-4, PEG-6, PEG-7, PEG-8, PEG-9, PEG-10, PEG-12, PEG-14, PEG-16, PEG-18, PEG-20 , PEG-32, PEF-33, PEG-40, PEG-45, PEG-55, PEG-60, PEG-75, PEG-80, PEG-90, PEG-100, PEG-135, PEG-150, PEG -180, PEG-200, PEG-220, PEG-240, PEG-350, PEG-400, PEG-500, PEG-800, PEG-2M, PEG-5M, PEG-7M, PEG-9M, PEG-14M , PEG-20M, PEG-23M, PEG-25M, PEG-45M, PEG-65M, PEG-90M, PEG-115M, PEG-160M, PEG-180M) etilen glikol polimerleridir.
Rakamla ilişkili acemat harfi 1000 anlamına gelir, bu nedenle PEG-25M ortalama 25.000 birim etilen glikol içerir.
Polietilen glikol polimerleri, banyo ürünleri, tıraş ürünleri, cilt bakım ürünleri, makyaj, cilt temizleme ürünleri, şampuan, saç kremi ve deodorant gibi çok çeşitli ürünlerde kullanılmaktadır.

PEG-14M - polietilen glikol, bir etilen glikol polimeridir.
PEG-14M adındaki sayı, ortalama yapısal birim sayısını gösterir - etilen glikol ve "M" harfi ön eki bu sayının 1000'i aştığını gösterir.
PEG-14M, polimerin adı PEG-14000 olarak yazılabilir.
PEG-14M çok çeşitli ürünlerde kullanılır: tıraş ürünleri, banyo ürünleri, kozmetikler, deodorantlar, cilt ve saç bakım ürünleri.
PEG-14M, stabilizatör olarak eklenir ve kozmetiklerde bileşenlerin ayrılmasını önlemek için emülsiyonlara eklenir.
PEG-14M, kozmetik ürünlerin viskozitesini artırabilen veya azaltabilen bir viskozite düzenleyici olarak.
PEG-14M, yapılan çalışmalar sonucunda, CIR grubu uzmanları, polietilen glikolün düşük oral ve dermal toksisiteye sahip olduğu sonucuna varmıştır.
Daha düşük moleküler ağırlıklı polimerler ihmal edilebilir miktarlarda deriden geçebilirken, daha yüksek moleküler ağırlıklı (PEG-75 ve daha yüksek) PEG'ler sağlam deriden vücuda nüfuz edemezler.
PEG-14M, insan cildini minimum düzeyde tahriş eder.
Mevcut veriler ayrıca polimerlerin mutajenik veya kanserojen olmadığını göstermektedir.
Etoksilasyonun bir yan ürünü olan az miktarda 1,4-dioksan polietilen glikolde bulunabilir.
PEG-14M'nin olası mevcudiyeti iyi bilinmektedir ve miktar, kozmetik ve hijyen ürünlerinin imalatı için kullanılmadan önce polimerden uzaklaştırmak için saflaştırma adımlarıyla ayarlanabilir.

PEG-14M (PEG-14000) - polietilen glikol, bir etilen glikol polimeridir.
PEG-14M çok çeşitli kozmetik ürünlerinde kullanılır: tıraş ürünleri, deodorantlar, cilt ve saç bakım ürünleri.
PEG-14M stabilizatör olarak kullanılır ve kozmetiklerde bileşenlerin ayrılmasını önlemek için emülsiyonlara eklenir.
PEG-14M ayrıca kozmetik ürünlerin viskozitesini artırabilen veya azaltabilen bir viskozite düzenleyici olarak da işlev görür.
Çalışmalar sonucunda, CIR grubunun uzmanları, bu polietilen glikolün düşük oral ve dermal toksisiteye sahip olduğu sonucuna varmıştır.
Daha düşük moleküler ağırlıklı polimerler ihmal edilebilir miktarlarda cilde nüfuz edebilirken, daha yüksek moleküler ağırlıklı (PEG-75 ve daha yüksek) PEG'ler genellikle sağlam cilt yoluyla vücuda nüfuz edemezler.
PEG-14M, insan cildini minimum düzeyde tahriş eder.
PEG-14M hakkında mevcut veriler, polimerlerin mutajenik veya kanserojen olmadığını da göstermektedir.

Katı PEG'ler, rujlarda ve kremlerde olduğu kadar nemlendiricilerde de kıvam arttırıcı olarak işlev görür.
Cilt tarafından iyi tolere edilirler ve mikrobiyolojik olarak duyarlı değildirler, bu nedenle genel olarak koruyucu eklemeye gerek yoktur.
Polietilen glikoller (INCI: PEG -...), etilen glikolün polikondensasyon ürünleri veya etilen oksidin polimerizasyon ürünleridir.
PEG-14M adına eklenen sayı, maddedeki ortalama etilen oksit birimi sayısını gösterir.
PEG türevlerinin kıvamı, polimerizasyon derecesi arttıkça giderek katılaşır.
Ortalama mol kütlesi 600 g/mol'e kadar olan PEG'ler sıvı, 1000 g/mol'e kadar mumsu ve 4000 g/mol'den katı, mumsu maddelerdir.
Katı ve sıvı bileşenlerin karıştırılması, susuz ve suyla yıkanabilir bazlar olarak kullanılan kremsi bir kıvamda ürünlerle sonuçlanır.
Artan molar kütle ile polietilen glikollerin suda çözünürlüğü ve higroskopikliği (nem emme kapasitesi) azalır.
Polietilen glikoller ve türevleri, geniş bir viskozite ve çözünürlük özelliklerine sahip oldukları ve cilt dostu oldukları için tercihen kozmetik ajanlarda kullanılır.
PEG-14M, suda çözünür, yağsız maddeler olarak polietilen glikoller birçok kozmetik amaç için uygundur.
Sıvı PEG-14M için kullanılır. B. Yüz, tıraş ve saç losyonlarında gliserol ikamesi olarak, çözücü ve çözücü olarak
 
PEG-14M neden kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılıyor?
Bu bileşenler için aşağıdaki işlevler bildirilmiştir.

GÖRÜNÜŞÜ: Beyaz granül toz
FONKSİYONU: ​​Kozmetikte bağlayıcı, viskozite ve köpük arttırıcı, emülsiyon stabilizatörüdür.
Eşanlamlılar: PEG 14M; Polyox WSR 205; Trietilen Glikol; Polietilen glikol; Poli (Etilen Oksit); Füme Silika (Genel)
DEPOLAMA: Özel talimat yok.

PEG-14M sentetik kökenlidir.
PEG-14M, bir etilen glikol polimeridir (14.000 birim etilen glikol)
PEG-14M, banyo ürünleri, tıraş ürünleri, cilt bakım ürünleri de dahil olmak üzere çok çeşitli kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır.
PEG-14M emülsiyon oluşumunu destekler ve ürün stabilitesini artırır, kozmetik ürünlerin viskozitesini düzenler

PEG-14M, yağı ve suyu bir arada tutmak gibi karışımı bir arada tutmak için bir bağlayıcı olarak kullanılan etilen oksitin sentetik bir polimeridir (birbirine bağlı çok sayıda benzer üniteye sahip bir madde).
PEG-14M ayrıca bir ürünün kalınlığını da artırır
PEG-14M, duyusal faydaları ve iyi emülsifikasyon özellikleri nedeniyle makyaj, cilt bakımı ve güneş bakımı için mükemmel bir formülasyon yardımcısıdır.

Polietilen Glikoller, etilen glikol polimerleridir.
Etilen glikolün birim sayısına göre adlandırılmalarına ek olarak, bileşiğin moleküler ağırlığına göre de adlandırılabilirler.
Örneğin, PEG-8, Polietilen Glikol 400 olarak da bilinir, burada 400, bileşiğin ortalama moleküler ağırlığını temsil eder.

PEG-14M, sıvı sabunlarda, şampuanlarda ve daha fazlasında kullanılan bir köpük stabilizatörü olan bir polietilen glikoldür.
PEG ailesi çok sayıda olduğundan ve birçok kozmetik, temizlik ve tıbbi üründe ve diğerlerinde bulunduğundan, bu ürünler sadece cilt ile temas etmedikleri için güvenlik açısından oldukça karmaşık olan bir bilişsel önermeye ihtiyacımız var. ancak, tıpta olduğu gibi, onlar da yutulur.
PEG veya polietilen glikoller, yoğunlaştırılmış etilen oksit ve suyu polimerize eder ve polietilen glikoller olarak adlandırılır, ancak gerçekte bunlar karmaşık kimyasal bileşenlerdir, polimerler birbirine bağlıdır.
Örneğin, plastik polietilendir ve sert bir kıvama sahiptir, polietilen ise glikol ile bir araya gelerek bir sıvı oluşturur.
PEG baş harflerinden sonra gelen sayı moleküler ağırlığı temsil eder ve bu sayı ne kadar yüksekse cilde o kadar az nüfuz eder.

Bağırsak
Elektrolitli veya elektrolitsiz polietilen glikol, hem yetişkinlerde hem de pediatrik hastalarda fonksiyonel kabızlığın tedavisi için büyük güvenlik ve tolere edilebilirlik ile etkilidir.
Bu müstahzarlar en etkili ozmotik laksatiflerdir (laktulozdan daha fazla) ve kısa ve uzun vadede fonksiyonel kabızlığın birinci basamak tedavisidir.
Fekalomlarda lavman kadar etkilidirler, hastaneye yatış ihtiyacını ortadan kaldırırlar ve hastalar tarafından iyi tolere edilirler (özellikle elektrolitsiz verildiğinde).
Kolonoskopi hazırlığında, polietilen glikol tabletleri, sodyum fosfatınkine benzer etkinlik, kabul edilebilirlik, tolerans ve güvenliği doğruladı.
Periferik sinir onarımı için.

Gözler
Kuru göz sendromu, dünya yetişkin nüfusunun %5-34'ünü etkileyen ve yaşam kalitesinin düştüğü bir hastalıktır.
Yapay veya kayganlaştırıcı gözyaşları, gözyaşı filminin özelliklerini değiştirmeye çalışan düşük yan etki profilleri nedeniyle bu durumu tedavi etmek için en çok kullanılan tedavidir.
Polietilen glikol, bu durumun tedavisinde klinik etkinlik göstermiştir.

Beyin
Polietilen glikol, kafa yaralanmalarında magnezyumun nöroprotektif etkilerini kolaylaştırır.

tümörler
Transarteriyel kemoembolizasyon için Polietilen glikol, iyi tolere edilebilirlik, yaşam kalitesi ve yüksek tümör yanıtı ile gösterildiği gibi karaciğer kanserinin tedavisi için etkili ve güvenlidir.

Makyaj malzemeleri
Pek çok PEG türü hidrofiliktir ve kremler, topikal dermatolojik preparatlar ve yüzey aktif maddeler, emülgatörler, deterjanlar, nemlendiriciler ve cilt yumuşatıcılar gibi kozmetik ürünlerde kullanılır.
Güvenlik, yapısal karmaşıklık göz önüne alındığında türden türe değişir

Topaklanma önleyici ajan - PEG-800
Bağlayıcı - PEG-32, PEG-33, PEG-40, PEG-45, PEG-55, PEG-60, PEG-75, PEG-80, PEG-90, PEG-100, PEG-135, PEG-150, PEG-180, PEG-200, PEG-220, PEG-240, PEG-350, PEG-400, PEG-450, PEG-500, PEG-800, PEG-2M, PEG-5M, PEG-7M, PEG- 9M, PEG-14M, PEG-20M, PEG-23M, PEG-25M, PEG-45M, PEG-65M, PEG-90M, PEG-115M, PEG-160M, PEG-180M
Emülsiyon stabilizatörü - PEG-350, PEG-400, PEG-450, PEG-500, PEG-2M, PEG-5M, PEG-7M, PEG-9M, PEG-14M, PEG-20M, PEG-23M, PEG-25M , PEG-45M, PEG-65M, PEG-90M, PEG-115M, PEG-160M, PEG-180M
Nemlendirici - PEG-4, PEG-6, PEG-7, PEG-8, PEG-9, PEG-10, PEG-12, PEG-14, PEG-16, PEG-18, PEG-20, PEG-32, PEG-33, PEG-40, PEG-45, PEG-55, PEG-60, PEG-75, PEG-80, PEG-90, PEG-100, PEG-135, PEG-150, PEG-180, PEG- 200, PEG-220, PEG-240, PEG-800
Plastifiyan - PEG-800
Çözücü - PEG-4, PEG-6, PEG-7, PEG-8, PEG-9, PEG-10, PEG-12, PEG-14, PEG-16, PEG-18, PEG-20, PEG-32, PEG-33, PEG-40, PEG-45, PEG-55, PEG-60, PEG-75, PEG-80, PEG-90, PEG-100, PEG-135, PEG-150, PEG-180, PEG- 200, PEG-220, PEG-240, PEG-350, PEG-400, PEG-450, PEG-500
Viskozite azaltıcı ajan - Trietilen Glikol
Viskozite arttırıcı ajan - sulu - PEG-800, PEG-2M, PEG-5M, PEG-7M, PEG-9M, PEG-14M, PEG-20M, PEG-23M, PEG-25M, PEG-45M, PEG-65M, PEG-90M, PEG-115M, PEG-160M, PEG-180M


PEG'ler nelerdir?
Kullandığınız birçok kozmetik ve kişisel bakım ürününün içeriğinde farklı PEG türleri bulunduğunu muhtemelen fark etmişsinizdir.
Polietilen glikolün kısaltması olan PEG, kendi içinde kesin bir kimyasal varlık değil, daha çok bileşiklerin, birbirine bağlanmış polimerlerin bir karışımıdır.
Polietilen, plastiğin en yaygın şeklidir ve glikol ile birleştirildiğinde kalın ve yapışkan bir sıvı haline gelir.
PEG'leri neredeyse sıklıkla bir sayı takip eder, örneğin PEG-6, PEG-8, PEG-100 vb.
Bu sayı, o bileşiğin yaklaşık moleküler ağırlığını temsil eder.
Tipik olarak, kozmetikler daha küçük moleküler ağırlıklara sahip PEG'leri kullanır.
Molekül ağırlığı ne kadar düşükse, bileşiğin cilde nüfuz etmesi o kadar kolay olur.
Çoğu zaman, PEG'ler başka bir moleküle bağlanır.
Örneğin, bir bileşen olarak PEG 100 stearat görebilirsiniz.
Bu, yaklaşık moleküler ağırlığı 100 olan polietilen glikol polimerinin kimyasal olarak stearik aside bağlı olduğu anlamına gelir.
Kozmetikte PEG'ler üç şekilde işlev görür: yumuşatıcılar (cildi yumuşatmaya ve yağlamaya yardımcı olur), emülgatör olarak (su bazlı ve yağ bazlı bileşenlerin düzgün bir şekilde karışmasına yardımcı olur) ve diğer bileşenlerin cildin daha derinlerine iletilmesine yardımcı olan araçlar olarak .

PEG'lerin cildiniz üzerindeki etkisi nedir?
Polietilen glikol bileşikleri, tüketici gruplarından çok fazla ilgi görmedi, ancak almalılar.
PEG'ler hakkında bilinmesi gereken en önemli şey, büyüklüğü çeşitli değişkenlere bağlı olan bir penetrasyon artırıcı etkiye sahip olmalarıdır.
Bunlar şunları içerir: PEG'nin hem yapısı hem de moleküler ağırlığı, formüldeki diğer kimyasal bileşenler ve en önemlisi, cildin genel sağlığı.
Her boyuttaki PEG'ler, engellenmiş bariyer işleviyle yaralı deriden geçebilir.
Bu nedenle, cildiniz en iyi durumda değilse, PEG'li ürünlerden kaçınmak için PEG-14M çok önemlidir.
PEG-2 ve PEG-9 stearat ile deri penetrasyonunu arttırıcı etkiler gösterilmiştir.
Bu penetrasyon artırıcı etki üç nedenden dolayı önemlidir:
1) Cilt bakım ürününüz bir dizi başka istenmeyen bileşen içeriyorsa, PEG'ler cildinizin derinliklerine inmelerini kolaylaştıracaktır.
2) PEG'ler cildin yüzey gerilimini değiştirerek doğal nem dengesini bozabilir.
3) PEG'ler her zaman saf değildir, ancak çoğu zaman bir dizi toksik kirlilikle kontamine olur.

Safsızlıklar ve diğer PEG riskleri
Kozmetik endüstrisinin kendi Cosmetic Ingredient Review (CIR) komitesi tarafından Uluslararası Toksikoloji Dergisi'nde yayınlanan bir rapora göre, çeşitli PEG bileşiklerinde bulunan safsızlıklar arasında etilen oksit; 1,4-dioksan; polisiklik aromatik bileşikler; ve kurşun, demir, kobalt, nikel, kadmiyum ve arsenik gibi ağır metaller.
Bu safsızlıkların çoğu kanserle bağlantılıdır.
PEG bileşikleri genellikle az miktarda etilen oksit içerir. Etilen oksit (PEG-4, PEG-7, PEG4-dilaurate ve PEG 100'de bulunur) küçük dozlarda bile oldukça zehirlidir ve Birinci Dünya Savaşı sinir gazında kullanılmıştır.
Üretimi, işlenmesi ve klinik kullanımı sırasında etilen glikole maruz kalma, çeşitli kanser türlerinin yanı sıra artan lösemi vakalarıyla bağlantılıdır.
Son olarak 1,4-dioksan (PEG-6, PEG-8, PEG-32, PEG-75, PEG-150, PEG-14M ve PEG-20M'de bulunur) vardır. kanserojen, ayrıca atmosferik oksijenle birleşerek patlayıcı peroksitler oluşturabilir - tam olarak cildinizde olmasını istediğiniz bir şey değil.
Sorumlu üreticiler bu safsızlıkları (hammadde maliyetinde makul olmayan bir artış olmadan işlem sırasında vakumla sıyırma yoluyla kozmetikten çıkarılabilen 1,4-dioksan) çıkarmak için çaba gösterseler de, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri endüstrisi, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri endüstrisine çok az ilgi göstermiştir. Bu şekilde.
Şaşırtıcı bir şekilde, PEG bileşikleri doğal kozmetik şirketleri tarafından da kullanılmaktadır.


İnci adı: PEG-14M
Fransızca adı: PEG-14M
CAS numarası.: 25322-68-3
EC numarası.: Niteliksiz
Diğer unvanlar: PEG-14M
Menşe(ler): Sentetik
INCI adı: PEG-14M
Gıda katkı maddesi: E1521
Sınıflandırma: PEG / PPG , Bileşik etoksillenmiş , glikol , sentetik polimer
İşlevleri (INCI)
Fiksaj maddesi: Farklı kozmetik bileşenlerinin birbirine yapışmasını sağlar
Emülsiyon stabilizatörü: Emülsiyonlaşma sürecini destekler ve emülsiyonun stabilitesini ve raf ömrünü iyileştirir
Viskozite kontrol ajanı: Kozmetiklerin viskozitesini artırın veya azaltın

Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Trietilen Glikolün yapıştırıcılarda, polimerlerde dolaylı bir gıda katkı maddesi olarak ve gıda ile temas halindeki kaplamaların bir bileşeni olarak kullanılmasına izin verir.
Trietilen Glikol ve diğer polietilen glikollerin güvenliği, Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel tarafından değerlendirilmiştir.
CIR Uzman Paneli bilimsel verileri değerlendirdi ve Trietilen Glikol ve polietilen glikol bileşenlerinin kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanım için güvenli olduğu sonucuna vardı.


CIR Uzman Paneli, genel olarak polietilen glikol (PEG) bileşenlerinin düşük bir oral ve dermal toksisiteye sahip olduğunu kaydetti.
Daha düşük moleküler ağırlıklı PEG bileşenleri minimum düzeyde emildi ve daha yüksek moleküler ağırlıklı PEG'ler (PEG-75 ve daha büyük) sağlam deriden emilmedi.
PEG'ler insan cildini minimum düzeyde tahriş ediyordu ve hassaslaştırıcı değildi.
Mevcut veriler, PEG'lerin mutajenik veya kanserojen olmadığını gösterdi.
PEG bileşenlerinin ilk incelemesi sırasında, Expert CIR Panel, her gün birkaç kez PEG bazlı antimikrobiyal kremle tedavi edilen ciddi şekilde yanmış hastalarda böbrek toksisitesi bildiren çalışmaları gözden geçirdi.
Antimikrobiyal kremin PEG içeriğinin etken madde olduğu belirlendi.
Bununla birlikte, sağlam deri ile yapılan çalışmalarda sistemik toksisite kanıtı oluşmamıştır.
PEG bileşenlerinin ikinci CIR incelemesi sırasında gözden geçirilen ek penetrasyon verileri, penetrasyonun yalnızca, ikinci ve üçüncü derece yanıklarda meydana gelen derinin hem üst tabakası hem de alttaki tabakaları ciddi şekilde hasar gördüğünde önemli ölçüde arttığını göstermiştir.
Bu yeni bilgilere dayanarak, CIR Expert, PEG bileşenlerinin kozmetik ürünlerde kullanım için güvenli olduğu sonucuna varmıştır.
Etoksilasyonun bir yan ürünü olan 1,4-dioksanın küçük miktarları, polietilen glikol bileşenleri dahil polietilen glikol bileşenlerinde bulunabilir.
Bu malzemenin potansiyel mevcudiyeti iyi bilinmektedir ve kozmetik formülasyonlara karıştırılmadan önce içeriklerden uzaklaştırmak için saflaştırma aşamaları yoluyla kontrol edilebilir.


 

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.