PEG-40 STEARAT

PEG-40 STEARAT şu şekilde sınıflandırılır:
emülsifiye edici
sürfaktan

CAS Numarası: 9004-99-3
COSING REF No: 76904
INN Adı: macrogol ester 2000
Kimyasal/IUPAC Adı: Poli(oksi-1,2-etandiil), a-(1-oksooktadesil)-.omega.-hidroksi- (40 mol EO ortalama molar oranı)

PEG 40 Stearat, kozmetik ve güzellik ürünlerinde öncelikle bir yüzey aktif madde ve temizlik maddesi olarak kullanılır, çünkü PEG Stearat'ın, durulanabilmeleri için suyun yağ ve kirle karışmasına yardımcı olarak cildi ve saçı temizleme yeteneği sunar.
Bununla birlikte, PEG 40 Stearat, ikincil özelliklerinden dolayı bir yumuşatıcı olarak da görülmektedir.

PEG-40 Stearat, yaklaşık 40 birim uzunluğunda polioksietilen glikoller ile etoksillenmiş stearik asit esterlerinin bir karışımıdır.
PEG 40 Stearat, esas olarak lipofilik iyonik olmayan su içinde yağ emülsiyonlaştırıcısı (HLB değeri 17.3) olarak kullanılan ve nemlendirici, dağıtma maddesi, çözündürücü ve yüzey aktif madde olarak değerli olan çok işlevli, bitkisel bazlı bir bileşendir.
PEG 40 Stearat, güneş bakım ürünlerinde bile artan stabilite sayesinde cilt, saç, dudak ve göz bakım formüllerinde yaygın bir bileşendir.

PEG-40-Stearat, durulanabilmeleri için suyun yağ ve kir ile karışmasını sağlayarak cildi ve saçı temizler ve bu nedenle şampuanlarda kullanılır.
PEG 40 Stearat aynı zamanda yumuşatıcı özelliğe sahip olduğundan saç kremi ve maskelerinde kullanılır.
PEG-40 Stearat vegan olabilir veya olmayabilir.

PEG 40 Stearat, kozmetikte emülgatör olarak kullanılan bir Stearik Asit PEG bileşiğidir.
Stearik Asit hayvan veya bitki kaynaklarına sahip olabilir.

PEG-40 Stearat, nemlendirici ajan olarak kremlerde, maskelerde, şampuanlarda ve dekoratif kozmetiklerde kullanılır.
Gelişmiş stabilite ile kimyasal olarak inert olan PEG 40 Stearat, çok çeşitli pH ve aktifler için uygundur, emülsiyonları stabilize eder, kalınlaştırır ve cilt hissini iyileştirir.

PEG-40 stearat, doğal olarak oluşan bir yağ asidi olan PEG (polietilen glikol) ve stearik asitten oluşan sentetik bir polimerdir.
PEG varlığı nedeniyle, PEG 40 Stearat, 1,4-dioksan gibi potansiyel olarak toksik üretim safsızlıkları içerebilir.

Bir Bakışta PEG-40 Stearat:
-Tipik olarak cilt bakım formüllerinde temizlik maddesi olarak işlev görür.
-Ayrıca koyulaştırıcı/doku geliştirici olarak veya bileşenlerin çözünür kalmasına yardımcı olmak için kullanılabilir
-Diğer önemli bileşenlerin penetrasyonunu arttırdığı bilinmektedir
-Güvenli kozmetik kullanımının uzun geçmişi

PEG-40 Stearat Açıklama:
PEG-40 stearat tipik olarak cilt bakım formüllerinde bir temizleme maddesi olarak işlev görür, ancak aynı zamanda koyulaştırıcı/doku geliştirici olarak veya bileşenlerin çözünür kalmasına yardımcı olmak için de kullanılabilir.
PEG 40 Stearat'ı temizleyiciler, kremler, eksfolyantlar ve serumlar dahil her türlü cilt bakım ürününde bulabilirsiniz.

Araştırmacılar, tıbbi ortamlarda temel bileşenlerin topikal penetrasyonunu artırmak için PEG-40 stearat kullanmayı da başarıyla denediler.
"PEG", şu anda birçok sıvı ilaçta kullanılan polietilen glikolün kısaltmasıdır.

PEG-40 stearat, uzun bir kozmetik kullanım geçmişine sahiptir ve yıllar boyunca Cosmetic Ingredient Review (CIR) gibi gruplar tarafından yürütülen güvenlik değerlendirmelerinden geçmiştir.
2005 yılında, CIR Uzman Paneli, PEG-40 stearat'ın güvenliğini yeniden onayladı (raporları, bu bileşenin %0.07-7'sini içeren ürünlere baktı).
Bu stearatın daha yüksek miktarları nemlendirici (nem bağlayıcı) özelliklere sahiptir.

PEG-40 Stearat nedir?
PEG-40 Stearat, polietilen glikol ve stearik asidin bir esteridir.
Stearik asit, hurma ve hindistancevizi yağı gibi birçok yağda doğal olarak bulunur.
PEG'li sayı, zincire bağlı monomer birimlerinin sayısını belirtir.
PEG-40 Stearat beyaz, mumsu veya pul pul bir katıdır.

PEG 40 Stearat Nedir?
Polietilen Glikol (PEG) Stearatlar (PEG-2 Stearat, PEG-6 Stearat, PEG-8 Stearat, PEG-12 Stearat, PEG-20 Stearat, PEG-32 Stearat, PEG-40 Stearat, PEG-50 Stearat, PEG-100 Stearat, PEG-150 Stearat), polietilen glikol ve stearik asidin esterleridir.
PEG Stearatlar, beyazdan ten rengine kadar yumuşak ila mumsu katılardır.
Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde cilt kremleri, saç kremleri, şampuanlar, vücut temizleyicileri ve sabunsuz deterjanlarda PEG Stearat kullanılmaktadır.

PEG 40 Stearat neden kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılıyor?
PEG Stearatlar, durulanabilmeleri için suyun yağ ve kirle karışmasına yardımcı olarak cildi ve saçı temizler.

PEG 40 Stearat hakkında Bilimsel Gerçekler:
PEG Stearatlar, doğal olarak oluşan bir yağ asidi olan stearik asitten üretilir.
Her PEG Stearat'ın sayısal değeri, polietilen zincirindeki ortalama etilen oksit monomer sayısına karşılık gelir.
Polietilen glikol bileşenleri moleküler ağırlığı belirten bir sayı ile de adlandırılabilir, örneğin polietilen glikol (400) stearat, PEG-8 Stearat için başka bir isimdir.

PEG-40 Stearat, çok çeşitli kozmetik ürünlerinde yaygın olarak bir emülgatör olarak kullanılır.

Kullanım: Su-yağ lehimi
Karıştırma yöntemi: Su veya yağda karıştırılır
Kullanım oranı: 0,5-10%
Ürün özellikleri: Krem renkli pul toz
Çözünürlük: Yağda ve suda çözülebilir

PEG 40 Stearat'ın İşlevleri:
1. Köpük Önleyici Ajan / Köpük Giderici - Köpük oluşumunu azaltır veya engeller.
2. Bağlayıcı / Stabilizatör - Gıda/kozmetiklerin fiziksel özelliklerini korur ve karışımın eşit bir durumda kalmasını sağlar.
3. Emülgatör - Bir emülsiyon oluşturmak için su ve yağların birlikte karışmasını sağlar.
4. Sürfaktan - Karışımların eşit şekilde oluşmasını sağlamak için yüzey gerilimini azaltır. Emülgatör, iki sıvının eşit şekilde karışmasını sağlayan özel bir yüzey aktif madde türüdür.

Polietilen Glikol Stearat, Stearik Asit'in (doğal olarak oluşan bir yağ asidi) bir esteridir.
Polioksietilen Stearat olarak da anılır.
Polietilen Glikol, Etilen Glikol monomerlerinden yapılır.

Bu polimer daha sonra Stearik Asit ile reaksiyona girerek Polietilen Glikol Stearat oluşturur.
Gıda katkı maddesi olarak PEG 40 Stearat, E numarası 431'e sahiptir.
PEG 40 Stearat, yumuşak bir doku vermek için ekmekte bulunabilir ve bazı şaraplarda da bulunabilir.

PEG 40 Stearat'ın saklanması:
PEG 40 Stearat, oda sıcaklığında saklanabilir.
Ancak PEG 40 Stearat şişesini sıkıca kapatın ve doğrudan güneş ışığından veya ısıdan koruyun, ürün en az 2 yaşında.

PEG 40 Stearat içeren ürünler:
-İçeriği daralt
-yüz nemlendirici/tedavi     
-nemlendirici     
-SPF ile günlük kullanım     
-maske     
-BB krem     
-el kremi     
-yüz temizleyici     
-makyaj astarı     
-maskara     
-göz çevresi kremi     
-yaşlanma karşıtı     
-saç şekillendirme yardımcısı     
-saç rengi ve ağartma     
-vücut sıkılaştırıcı losyon     
-göz kalemi     
- eksfoliant/fırça     
-Saç Kremi     
-serumlar ve esanslar     
-bronzlaştırıcı/vurgulayıcı     
-tırnak tedavisi     
- eğlence amaçlı güneş kremi     
-ayak nemlendirici     
-göz farı     
-hasarlı cilt tedavisi     
-saç tedavisi/serum     
-CC krem     
-bebek losyonu     
-Yapı temeli     
-makyaj temizleyici     
-tıraştan sonra     
- şekillendirici jel/losyon     
- vücut yıkama/temizleyici

Peg-40 Stearat nedir?
PEG-40 stearat tipik olarak bir temizleme maddesi olarak işlev görür.

Peg-40 Stearat'ın diğer isimleri nelerdir?
MAKROGOL STEARAT 2000, PEG-40 STEARAT, POLİETİLEN GLİKOL 2000 MONOSTEARAT, POLİOKSİETİLEN (40) MONOSTEARAT, POLİOXYL 40 STEARAT ve STEARAT 40

Peg-40 Stearat ne için kullanılır?
PEG 40 Stearat, kozmetik ve güzellik ürünlerinde öncelikle bir yüzey aktif madde ve temizlik maddesi olarak kullanılır, çünkü PEG Stearat'ın, durulanabilmeleri için suyun yağ ve kirle karışmasına yardımcı olarak cildi ve saçı temizleme yeteneği sağlar.

Peg-40 Stearat nasıl sınıflandırılır:
Temizleme Maddeleri

PEG 40 Stearat'ın temel fiziksel ve kimyasal özellikleri hakkında bilgi:
- Görünüm: Pullar
- Renk: Beyaz
- Koku: Tipik
- pH: 5 - 7 sol. %5
- Erime noktası/Aralığı: Ca 50°C
- Kaynama Noktası/Aralığı: > 250°C
- Parlama Noktası: > 125°C
- Bozunma sıcaklığı > 200°C
- Suda çözünürlük: Çözünür

- Kimyasal Adı: Etoksillenmiş Stearik asit
- CAS Numarası: 9004-99-3
- EC Numarası: Polimer

PEG 40 Stearat'ın çevresel önlemleri:
- Yeraltı suyuna, yüzey suyuna veya kanalizasyona girmesine izin vermeyin.
- Toprağa/toprak altına girmesine izin vermeyin.
- Gaz kaçağı veya su yollarına, toprağa veya kanalizasyona girmesi durumunda sorumlu makamlara haber verin.
- Kirlenmiş yıkama suyunu saklayın ve atın.
- Almak için uygun malzeme: emici malzeme, organik, kum

PEG 40 Stearat'ın güvenli kullanımı için önlemler:
- Cilt ve gözlerle temasından, buhar ve buğuları solumaktan kaçının.
- Çalışırken yemek yemeyin ve içmeyin.
- Bkz. Bölüm 8, Maruz Kalma Kontrolleri ve Kişisel Koruma

PEG 40 Stearat'ın uyumsuzlukları dahil güvenli saklama koşulları:
- Uyumlu malzemeler: paslanmaz çelik, polietilen, kağıt
- > 70°C'nin üzerindeki sıcaklıklardan kaçının
- Uyumsuz malzemeler ; Hiçbiri özellikle.
- Yeterli havalandırma sağlayın

Molekül Ağırlığı: 328.5     
XLogP3-AA: 7.8     
Hidrojen Bağ Donör Sayısı: 1     
Hidrojen Bağ Alıcı Sayısı: 3     
Dönebilen Bağ Sayısı: 19     
Tam Kütle: 328.29774513     
Monoizotopik Kütle: 328.29774513
Topolojik Polar Yüzey Alanı: 46.5 Å ²     
Ağır Atom Sayısı: 23
Karmaşıklık: 241     
İzotop Atom Sayısı: 0     
Tanımlanan Atom Stereocenter Sayısı: 0     
Tanımsız Atom Stereocenter Sayısı: 0     
Tanımlı Bond Stereocenter Sayısı: 0
Tanımsız Bond Stereocenter Sayısı: 0     
Kovalent Bağlı Birim Sayısı: 1     
Bileşik Kanonikleştirildi: Evet     

CAS: 9004-99-3
Moleküler Formül: C20H40O3
Molekül Ağırlığı (g/mol): 328.54
InChI Anahtarı: RFVNOJDQRGSOEL-UHFFFAOYSA-N
IUPAC Adı: 2-hidroksietil oktadekanoat
SMILES: CCCCCCCCCCCCCCCCCC(=O)OCCO

PEG 40 Stearat'ın Özellikleri:
Alkalinite: Testi geçmek için
CAS Maks %: 1
Sabunlaşma Değeri: 25-35
Derece: NF
Su : 0.03

PEG-40 stearatın işlevleri:
PEG 40 Stearat, kozmetik ve güzellik ürünlerinde öncelikle bir yüzey aktif madde ve temizlik maddesi olarak kullanılır, çünkü PEG Stearat'ın, durulanabilmeleri için suyun yağ ve kirle karışmasına yardımcı olarak cildi ve saçı temizleme yeteneği sağlar.
Bununla birlikte, PEG-40 stearat, ikincil özelliklerinden dolayı bir yumuşatıcı olarak da görülmektedir.
Tipik PEG'lerden farklı olarak (tanımlayıcı numarası moleküler ağırlıklarına karşılık gelir) her PEG Stearat'ın sayısal değeri, polietilen zincirindeki (2 - 150 arası) ortalama etilen oksit monomer sayısına karşılık gelir.

PEG'lerle ilgili birçok korkuya rağmen, çeşitli özellikleri nedeniyle çok sayıda ürünün bir bileşeni olarak görülürler.
2005 yılında Toksikoloji dergisinde yayınlanan "Kozmetik ürünlerde kullanılan polietilen glikoller (PEG'ler) ve türevleri hakkında güvenlik değerlendirmesi" başlıklı bir çalışmada şu sonuca varılmıştır: "İlgili bileşiklerden elde edilen tüm mevcut bilgiler ve ayrıca eylem modu ve mekanizması, bu son noktalara ilişkin herhangi bir güvenlik endişesi tanımlanamadı.
Bu nedenle, mevcut verilere dayanarak, geniş bir moleküler ağırlık aralığına sahip PEG'lerin (200 ila 10.000'in üzerinde), bunların eterlerinin (laureths. ceteths, setearetler, stearetler ve oletler) ve yağ asidi esterlerinin (lauratlar, dilauratlar, stearatlar, distearatlar) kozmetikte kullanım için güvenlidir."

PEG 40 Stearat, tahriş edici veya hassaslaştırıcı olarak kabul edilmez (%100'e kadar olan çalışmalarda yalnızca minimum tahrişe neden olmuştur) ve CIR ve FDA tarafından kullanım için onaylanmıştır, ancak kırık cilt üzerinde geçerli değildir.

Fosfolipid kaplı mikro-kabarcıklar şu anda ultrason kontrast maddeleri olarak yaygın klinik kullanımdadır ve terapötik uygulamalar için araştırılmaktadır.
Önceki çalışmalar, mikro-kabarcık stabilitesinin belirlenmesinde kaplama nano yapısının önemini ve bunun hem bileşime hem de işleme yöntemine bağımlılığını göstermiştir.
Farklı fosfolipidlerin etkisi geniş çapta araştırılmış olsa da, emülgatörler gibi diğer bileşenlerin rolü nispeten daha az ilgi görmüştür.
Burada, polietilen glikol (PEG) türevlerinin mikro-kabarcık yapısı ve özellikleri üzerindeki etkisinin bir incelemesini sunuyoruz.

Mikro-kabarcık kaplamadaki dağılımını doğrudan gözlemlemek için hem pegile fosfolipidleri hem de şirket içinde sentezlenen bir floresan PEG-40-stearat analogunu kullanarak verileri sunuyoruz.
Hem yüzey özelliklerini hem de popülasyon büyüklüğü dağılımını ve stabilitesini araştırarak klinik olarak ilgili boyutlardaki mikro kabarcıkları inceledik.
Alan oluşumu, yalnızca daha yüksek konsantrasyonda PEG-40-stearat içerdiği bulunan daha büyük mikro kabarcıkların yüzeyinde gözlendi.

Lipid analog boyalarının da tek başına PEG-40-stearat ile karşılaştırıldığında alan oluşumunu etkilediği bulundu.
İncelenen mikro-kabarcık boyutlarının hiçbirinde PEG-40-stearatın "sıkılması" gözlenmedi.
Ortam sıcaklığında, DSPE-PEG(2000) ile formüle edilen mikrokabarcıkların, PEG-40-stearat içerenlerden daha stabil olduğu bulundu.

Ancak 37°C'de serumdaki stabilitenin her iki formülasyon için aynı olduğu bulundu ve akustik geri saçılmada hiçbir fark saptanmadı.
Bu, potansiyel olarak PEG'lenmiş mikro-kabarcıkların maliyetini azaltabilir ve hedefleme veya terapötik türlerin daha basit bağlanmasını kolaylaştırabilir.
Bununla birlikte, PEG-40-stearat'ın fizyolojik temizleme mekanizmalarını engellemek için mikro-kabarcıkları yeterince koruyup korumadığı hala araştırma gerektirmektedir.

Ürün Detayları:
25°C'de fiziksel form:
Pudra

Kimya:
Alkoksile karboksilik asitler

Fonksiyonlar:
Dispersiyon ajanları

Çözündürücüler:
Yüzey aktif maddeler / deterjanlar

PEG-40 stearat uygulamaları:
Güneş'ten sonra
Vücut bakımı
Göz rengi
Göz çevresi bakımı
Yüz / boyun cilt bakımı
yüz rengi
Saç rengi
Güneş koruması

Sertifikalar ve standartlar:
IECIC
Helal

Polietilen glikol (PEG) ve türevleri, biyoaktif peptitleri ve proteinleri erken bozulmaya karşı korumak için dağıtım sistemlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Bu çalışmada, emülsiyonların ara yüzeyindeki biyoaktif proteinlerin in vitro gastrointestinal sindirim sırasında PEG zincirleri tarafından korunup korunamayacağını anlamaya çalıştık.
Hem PEG 40 stearat (PEG 40 St) hem de biyoaktif bir protein olan sığır laktoferrin (LF) tarafından stabilize edilmiş bir emülsiyon tasarladık ve in vitro sindirim sırasında LF'nin kaderini izledik.

PEG-LF emülsiyonları, 200 nm'lik bir damlacık çapı sergiledi ve simüle edilmiş mide sıvısında en az 2 saat kolloidal ve morfolojik olarak stabil kaldı; aksine, tek başına LF içeren kontrol emülsiyonları damlacık topaklaşması gösterdi.
2 saatlik gastrik sindirimden sonra, bu emülsiyonlardaki LF büyük ölçüde korunur (kalan %84), kontrol emülsiyonlarında ise sadece %23 LF kalmıştır.
LF üzerindeki bu koruyucu etki, LF'nin konumundan bağımsız olarak, PEG 40 St tarafından pepsin aktivitesinin inhibisyonu ile ilgili olabilir.

Bağırsak koşulları altında, PEG-LF emülsiyonları, kontrol emülsiyonlarından daha iyi bir stabiliteye ve daha yavaş lipolize sahipti, ancak LF, PEG 40 St'den korunmadan bağımsız olarak 5 dakika içinde anında bozulmaya eğilimliydi, bu da PEG 40 St'nin üzerinde hiçbir inhibitör etkisinin olmadığını düşündürdü. pankreas proteazları.
Genel olarak, bu çalışma, ağızdan verilişi takiben biyoaktif proteinlerin erken gastrik sindirimini önlemek için gıda sınıfı bir emülgatör olan PEG 40 St'in kullanılması için umut vaat etmektedir.

PEG-40 stearatın Güvenlik Bilgileri:
Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), PEG-8 Stearat'ın güvenliğini gözden geçirdi ve dolaylı bir gıda katkı maddesi olarak kullanımını onayladı.
PEG-40 stearat, gıdaları paketlemek için kullanılan kağıt ve kartonların kaplanması için köpük giderici ajan olarak kullanım için onaylanmıştır.

PEG Stearatların güvenliği, Cosmetic Ingredient Review (CIR) Uzman Paneli tarafından değerlendirilmiştir.
CIR Uzman Paneli bilimsel verileri değerlendirdi ve PEG-2, -6, -8, -12, -20, -32, -40, -50, -100 ve -150 Stearatların kozmetik ve kişisel kullanım için güvenli olduğu sonucuna vardı. bakım ürünleri.
2002 yılında, bileşenlerin planlanmış yeniden değerlendirilmesinin bir parçası olarak, CIR Uzman Paneli, PEG Stearatlar hakkında mevcut yeni verileri değerlendirdi ve yukarıdaki sonucu yeniden onayladı.

PEG-40 stearat hakkında daha fazla güvenlik bilgisi:
CIR Güvenlik İncelemesi: Ortalama etilen oksit monomer sayısı 2 ila 150 arasında değişen PEG Stearatlar, 10 g/kg'a kadar seviyelerde öldürücü değildi.
%100'de test edildiğinde sadece minimum cilt tahrişi ve minimum göz tahrişi kanıtı verdiler. PEG-8, -40 ve -100 Stearatlar, uzun süreli besleme çalışmalarında büyüme, histopatolojik gözlemler veya hematolojik değerlerde önemli bir değişiklik oluşturmadı.

PEG-8 ve -40 Stearatların çoklu jenerasyon çalışmaları üreme üzerindeki etkiler açısından negatifti.
PEG Stearatlar üzerinde yapılan klinik çalışmalar, bu bileşenlerin %25 veya daha yüksek konsantrasyonlarda tahriş edici veya hassaslaştırıcı olmadığını göstermiştir.

PEG-2 veya -8 Stearatların fototoksisitesine veya ışığa duyarlılaşmasına dair hiçbir kanıt yoktu.
Daha küçük PEG Stearatlar ışığa duyarlı hale getirmediğinden, CIR Uzman Paneli daha büyük bileşenlerin ışığa duyarlı olmasını beklemiyordu.
CIR Uzman Paneli, bireysel PEG Stearatlara ilişkin güvenlik verilerinin, tüm grubun güvenliğine ilişkin bir karar için yeterli olduğu sonucuna varmıştır.

Polietilen glikol (400) monostearat (PEG-8 Stearat) için FDA Federal Düzenlemeleri Kodu

PEG-2, -6, -8, -12, -20, -32, -40, -50, -100 ve -150 Stearat yapmak için kullanılan stearik asit bitkilerden ise, bu bileşenler Avrupa Birliği Kozmetik Yönetmeliği genel hükümlerine göre Avrupa'da pazarlanan kozmetik ve kişisel bakım ürünleri.
Hayvansal kaynaklı içerikler, Avrupa Birliği hayvansal yan ürünleri yönetmeliklerine uygun olmalıdır.

PEG-40 stearat hakkında daha fazla Bilimsel Bilgi:
PEG Stearatlar, stearik asidin polietilen glikol esterleridir.
Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde yüzey aktif maddeler – temizlik maddeleri ve yumuşatıcılar olarak kullanılırlar.

PEG-40 stearatın Güvenlik Önlemleri/Yan Etkileri:
Yine de. Kozmetik Veritabanı, kullanıma bağlı olarak, PEG 40 Stearat'ın orta ila yüksek derecede tehlikeli bir bileşen olduğunu buldu.
EWG, kanser, gelişimsel ve üreme toksisitesi, kontaminasyon endişeleri, tahriş ve organ sistemi toksisitesi ile ilgili uyarılar yayınlar.
Uluslararası Toksikoloji Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmaya göre, PEG'ler (PEG 40 Stearat dahil) aşağıdakiler dahil zararlı safsızlıklar içerebilir: Deneysel sonuçlara göre rahim ve meme kanserleri ile lösemi ve beyin kanseri vakalarını arttırdığı bilinen Etilen Oksit Ulusal Toksikoloji Programı tarafından rapor edilen; 1,4-dioksan, bilinen bir kanserojen; Meme kanseri riskini arttırdığı bilinen PAH'lar; öncülük etmek; ütü; ve arsenik.

PEG 40 Stearat içeren ürünler ve formüller, kırık veya tahriş olmuş ciltlerde kullanılmamalıdır.
PEG'lerin sağlıklı cilt üzerinde topikal kullanım için güvenli olduğu düşünülse de, araştırmalar ciddi yanıklardan muzdarip hastaların PEG bazlı antimikrobiyal kremle tedavi edildiğini göstermiştir; bu tedavi böbrek toksisitesine neden oldu.
"Antimikrobiyal kremin PEG içeriğinin etken madde olduğu belirlendi.

Bununla birlikte, sağlam deri ile yapılan çalışmalarda sistemik toksisite kanıtı oluşmamıştır.
Yanık hastalarında böbrek etkilerinin gözlemlenmesi nedeniyle, CIR Uzman Paneli, PEG bileşenlerinin güvenliğine ilişkin sonuçlarını, bu bileşenleri içeren kozmetik formülasyonların hasarlı cilt üzerinde kullanılmaması gerektiğini belirterek nitelendirdi.

glikol stearat
2-Hidroksietil stearat
etilen glikol monostearat
2-Hidroksietil oktadekanoat
9004-99-3
111-60-4
polioksil 40 stearat
kremofor A
glikol monostearat
Aylık taban
parastarin
Aylık
Sedetol
Fildişi
prodibaz etil
Prodhybas N
Cerasynt M
G'yi temizle
Cerasynt MN
Citrol PS
Clindrol SEG
Lipo EGMS
Citrol 10MS
polisat
laktin
OKTADEKANOİK ASİT, 2-HİDROKSİETİL ESTER
Cerasynt 660
mür
Tego-stearat
Akyporox S 100
Prodhybase P
polisat B
PEG stearat
Emerest 2350
Emerest 2640
2848
Lamacit CA
Soromin-SG
3113
mür 45
Stearoks 6
Stearoksa-6
Nikkol MYS
etilen glikol stearat
Pegosperse S 9
stearoks 6
Emcol H 35-A
Arosurf 1855E40
Stenol 8
PEG-8 Stearat
PEG-40 stearat
Prodhybase 4000
Stearoks 920
Nikkol MYS 4
Noniyon S 2
Nonion S 4
Nissan Nonion S-2
Stearoks 920
Lipal 15S
28
29
36
53
54
63
PEG-150 stearat
Lipo-Peg 4-S
Nikkol MYS 40
Nikkol MYS 45
Nikkol MYS-25
Noniyon S 15
polioksil 50 stearat
Trydet SA 40
Empilan CP-100
Empilan CQ-100
Nissan Nonion S 15
Myrj 52S
Kessco X-211
3115
etofat 60/15
Etofat 60/20
etofat 60/25
mür 51
mür 53
etoksillenmiş stearik asit
Perfinol 45/100
Polioksietilen-8-monostearat
polietilen oksit monostearat
Lipal 400-S
Tegin G
İyonet MS-1000
Zımpara 15393
Poli(oksietilen) stearat
polioksietilen(8)stearat
Polietilen glikol 8 monostearat
polietilen glikol stearat
polioksil 8 stearat
Polioksietilen 50 stearat
Carbowax 1000 monostearat
Carbowax 4000 monostearat
USAF KE-11
STEARİK ASİT, 2-HİDROKSİETİL ESTER
Etilen glikol, monostearat
49 MYRJ
52 MYRJ
Poli(oksietilen) stearik asit ester
PEG 100MS
PEG 600MS
mür 59
Polietilen glikol monostearat #200
Polietilen glikol monostearat #400
Polietilen glikol (100) monostearat
Polietilen glikol monostearat #1000
Polietilen glikol monostearat #6000
Glikol, polietilen monostearat #6000
Glikoller, polietilen, monostearat
Polioksietilen 40 stearat
Stearik asit, etilen glikollü monoester
Glikol stearat SE
Poli(oksietilen) monostearat
Polioksietilen stearat (mol. wt. 600-2000)
Etilen glikol monostearat SE
Polioksietilen 40 monostearat
Glikol monostearat SE
Makrogol ester (INN)
S 151
Myrj 52 (TN)
Glikol, polietilen monostearat #200
Polioksil 8 stearat (ABD)
UNII-0324G66D0E
NSC31811
0324G66D0E
NCGC00188435-01
Poli(oksi-1,2-etandiil), a-(1-oksooktadesil)-.omega.-hidroksi-
Poli(oksi-1,2-etandiil), alfa-hidro-omega-hidroksi-, oktadekanoat
Trydet SA serisi
PEG-10 Stearat
Slovakya MKS 16
Usaf ke-9
Emülfor VT-650
usaf ke-12
usaf ke-14
polioksietilen stearat
Büyü 45
Emanon 3199
Stabilizatör delta-118
polietilen oksit stearat
polioksietilen monostearat
PMS No. 1
PMS No. 2
polietilenglikoller monstearat
polietilenglikol monostearat
LX3
MYS 40
MYS 45
PEG 1000MS
42
Polioksietilat (9) stearik asit
Polioksietilen-(40)-monostearat
Polioksil 8 stearat [USAN:BAN]
Glikol polietilen monostearat #200
X-489-R
makrogol ester
S 541
Schercemol EGMS
Alkamüller SEG
Ablunol EGMS
S 1004
S 1012
S 1054
S 1116
Stearik asit, polietilen glikollü monoester
Alkamüller EGMS/C
PEG40 stearat
EINECS 203-886-9
Pegosperse 50 MS
Polietilen glikol monostearat #40
Glikoller, monostearat
BRN 1794033
Polioksil 40 stearat [USAN:BAN:JAN]
PEG-200 Monostearat
PEG-300 Monostearat
PEG-400 Monostearat
PEG-600 Monostearat
Polioksil stearat (NF)
Cerasynt M (Tuz/Karışım)
etilenglikol monostearat
Polioksil (40) Stearat
Cerasynt MN (Tuz/Karışım)
PEG-1000 Monostearat
PEG-2000 Monostearat
PEG-4000 Monostearat
polioksietilen 8 stearat
DSSTox_CID_6881
Stabilizatör .delta.-118
DSSTox_RID_78236
DSSTox_GSID_26881
SCHEMBL10412
20,22,23
Polietilen glikol monosterat
CHEMBL2355383
DTXSID5026881
CHEBI:32027
CHEBI:167626
17-Hidroksi-3,6,9,12,15-pentaoksaheptadek-1-il oktadekanoat
Polioksil 40 stearat (JP15/NF)
Polioksil 40 stearat (JP17/NF)
20,21,22, 23
Tox21_113036
NSC-31811
ÇİNKO56897528
AKOS015843173
oktadekanoik asit 2-hidroksietil ester
86418-55-5
BS-48654
CAS-111-60-4
FT-0626337
N,N-BIS-(1-FENİL-ETİL)-MALONAMİD
S-151
D01542
L001305
Q5572621
W-109413
Poli(oksi-1, a-(1-oksooktadesil)-.omega.-hidroksi-
Polioksietilen Monostearat ester, POE(14) Monostearat
Polioksietilen Monostearat ester, POE(23) Monostearat
Polioksietilen Monostearat ester, POE(46) Monostearat
Polioksietilen Monostearat ester, POE(7) Monostearat
Polioksietilen Monostearat ester, POE(9) Monostearat
Polioksietilen Monostearat ester, POE(90) Monostearat
Poli(oksi-1, a-hidro-.omega.-hidroksi-, oktadekanoat)
UNII-6YLY96TQL6 bileşeni RFVNOJDQRGSOEL-UHFFFAOYSA-N
UNII-YHX98F77PB bileşeni RFVNOJDQRGSOEL-UHFFFAOYSA-N
Poli(oksi-1, 2-etandiil), a-hidro-.omega.-hidroksi-, oktadekanoat
 

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.