PEG 400 MONOOLEAT

PEG 400 oleat = PEG 400 monooleat = PEG 400 mono oleat
PEG 400 ester
Polietilenglikol 400 Yağ Asidi Ester Yüzey Aktif Maddeler = polietilen glikol 400 monooleat = PEG 400 OLEAT = Polietilenglikol 400 mono oleat = POLİOKSİETİLEN MONOOLEAT

PEG 400 MONOOLEATE, oleik asidin polietilen glikol 400 ile esterifikasyon ürünüdür.
PEG 400 monooleat, emülgatör, yumuşatıcı ve yağlayıcı olarak uygulama bulur.

PEG 400 yağ asidi esterleri, pestisit ürünü inert bileşenleri olarak kullanıldığında emülsiyonlaştırıcılar, yüzey aktif maddeler ve köpük gidericilerin bileşenleri olarak işlev görür.
Ek olarak, PEG 400 yağ asidi esterleri, banyo yağları, temizleme müstahzarları, nemlendiriciler, diğer cilt bakım müstahzarları, şampuanlar ve güneşten koruyucu ürünler gibi kozmetiklerin bileşenleri olarak kullanılır ve bazı PEG yağ asidi esterleri de çeşitli yönetmelikler kapsamında dolaylı gıda katkı maddeleri olarak onaylanmıştır.

PEG 400 MONOOLEATE, yağ esterleri ailesine aittir ve Kozmetik, Tekstil ve Boyalar ve Kaplamalar ve Yağlayıcılar endüstrileri için iyonik olmayan emülgatör olarak uygulanabilir.


CAS Numarası: 9004-96-0
AT / Liste no.: 500-015-7

Eş anlamlı:
2-hidroksietil (Z)-oktadek-9-enoat (peg-400)
poe-400 oleik asit
polietilen glikol (400) monooleat
polietilen glikol (400) oleat
polietilen glikol 400 monooleat
polioksietilen (400) monooleat
polioksietilen (400) oleat

PEG 400 monooleat


ATAMAN'IN SUNDUĞU DİĞER ÜRÜNLER :
PEG 300 monooleat
PEG 300 dioleat
PEG 400 dioleat
PEG 400 monooleat
PEG 600 dioleat
PEG 600 monooleat

Kompozisyon

PEG 400 Ester yüzey aktif maddeler, bir polietilen glikolün bir yağ asidi ile reaksiyona sokulmasıyla üretilir.
Polietilen glikol 400, yüzey aktif maddenin hidrofilik kısmını ve lipofilik kısmını yağlı asit içerir.
PEG ve yağ asidinin moleküler ağırlığı değiştirilerek, geniş bir HLB değerleri aralığını kapsayan yüzey aktif maddeler üretilebilir.
Tipik olarak, 13'ün altında bir HLB'ye sahip olanlar yağda çözünür ve suda dağılabilirken, yukarıdakiler suda çözünürdür.

PEG 400 Mono Oleat

Ürün Açıklaması
PEG 400 Mono Oleate, yağ asidi glikol tipinin doğal yağlarından türetilen iyonik olmayan bir yüzey aktif maddedir.
PEG 400 Mono Oleate iyi bir genel amaçlı emülgatördür, biyolojik olarak kolayca parçalanabilir ve düşük toksisite özelliklerine sahiptir.

ORTAK VE DİĞER İSİMLER: PEG 400 Monooleat

KİMYASAL BİLEŞİM: Polietilenglikol 400 Monooleat

ÖZELLİKLER: Polietilenglikol 400 Monooleat, hafif yağlı bir kokuya sahip viskoz sarı bir sıvıdır.

Ürün performansı
Polietilenglikol 400 Monooleat, yağ asidi etoksilat tipinin iyonik olmayan bir yüzey aktif maddesidir.
Polietilenglikol 400 Monooleat, bitkisel yağlar ve türevleri ile mineral yağlar için iyi bir genel amaçlı emülgatördür.
Polietilenglikol 400 Monooleat, yaklaşık 8'lik bir HLB'ye sahiptir, susuzdur, çoğu yağda çözünür ve diğer iyonik olmayan yüzey aktif maddelerin çoğuna göre hem çevreye hem de insan temasına daha az zararlıdır.

Ürün Kullanımı
Kişisel Bakım: Emülgatör ve Yoğunlaştırıcı
Baskı: Baskı patı için Kıvamlaştırıcı ve Emülgatör
Boya: Emülgatör


Polietilenglikol 400 Monooleat, Biyolojik Olarak Kolayca Bozunabilirdir, bunun düşük bir çevresel etkiye sahip olacağı anlamına gelir.
Polietilenglikol 400 Monooleat, hem su içinde yağ hem de yağ içinde su sistemlerinde kullanılabilen mükemmel emülsiyonlaştırma özelliğine sahiptir.
Polietilenglikol 400 Monooleat düşük toksisiteye sahiptir, bu da kullanıcılar için düşük sağlık ve güvenlik riski oluşturduğu anlamına gelir.

Nem 0.1%
Renk 6 Gardner
SG (20ºC) 0,99
Asit Değeri 0.4
HLB 8


Depolama ve Güvenlik
DEPOLAMAK

40ºC'nin altındaki sıcaklıklarda ve kapalı orijinal kaplarında iç mekanlarda saklandığında bu ürün en az 2 yıl saklanabilir.


SAĞLIK, GÜVENLİK VE ÇEVRE
Polietilenglikol 400 Monooleat düşük toksisiteye sahiptir.
PEG 400 Monooleate biyolojik olarak kolayca parçalanabilir ve tehlikeli madde olarak sınıflandırılmaz.
Tecrübelere göre bu ürünün doğru şekilde kullanılması halinde sağlığa zararsız olduğu kabul edilmektedir.
Cilt ve göz temasından kaçınılmalıdır. www.vicchem.com adresindeki MSDS'ye bakın


PEG 400 mono oleat, endüstriyel yağ gidericilerde ve tekstillerde emülgatör, yağlayıcı, yumuşatıcı ve ovma maddesi olarak kullanılan yüzey aktif bir maddedir.

CAS # : 9004-96-0 (genel)

EŞ ANLAMI: PEG oleat; Oleik asit poli (oksietilen) ester; PEG monooleat; POE monooleat; POE oleat; Polietilen glikol monooleat Polietilen glikol oleat; Polietilen oksit monooleat; Poli (etilen oksit) oleat; Poliglikol monooleat; Poli (oksietilen) monooleat Poli (oksietilen) oleat; Poli (oksietilen) oleik asit ester


TİPİK ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
NOTLAR

PEG 400 mono oleat, oleik asidin bir PEG esteridir PEG oleat kullanımları ve uygulamaları şunları içerir: Petrol sızıntısı dağıtıcıları için yüzey aktif madde; tekstil eğirme aprelerinde yağlayıcı, antistat; metal işleme sıvıları için emülgatör, PVC üretimi; kozmetikler için koyulaştırıcı, pigment müstahzarları; farmasötikler, boyalar, emülsiyon polimerizasyonu için emülgatör; emülgatör, köpük önleyici, antistat, kozmetik, endüstriyel uygulamalar için yağlayıcı

SINIF: Özel Kimyasallar

PEG Oleatlarının FONKSİYONLARI: Yüzey aktif madde, Emülgatör, Asit, Dağıtıcı, Metal İşleme Sıvıları, Yağlayıcı

ENDÜSTRİ: Kozmetik, Endüstriyel, İlaç

Özellikleri

EMÜLSİFİKASYON : PEG esterleri, özellikle PEG oleatlar ve stearatlar, alkol etoksilatlardan veya nonil fenol etoksilatlardan daha iyi mükemmel emülgatörlerdir.

KÖPÜKLEME: Düşük köpürme eğilimi

ISLATMA/DAĞITMA: İyi ıslatma/dağılma özellikleri

DÜŞÜK TOKSİSİTE: Kozmetik ve tuvalet malzemelerinde yaygın olarak kullanılır

BİYOÇÖZÜNÜRLÜK: Kolayca biyolojik olarak parçalanabilir

DÜŞÜK TEHLİKE: Taşıma veya kullanım için tehlike etiketi gerekmez.

KARARLILIK: Sıcak alkali koşullar altında hidrolize edilir.

PEG 400 Monooleat Uygulamaları:

PEG ester yüzey aktif maddeler için geleneksel uygulama alanları esas olarak mükemmel su/yağ emülsifiye edici özelliklerinden yararlanmıştır, örn. olarak:
Tekstil işlemede yağlayıcılar
Kesme yağları ve metal işleme sıvıları
Çözücü temizleyiciler ve emülsifiye edilebilir yağ çözücüler
Kendiliğinden emülsifiye olan herbisitler, insektisitler ve fungisitler için emülgatörler
Kozmetik kremler ve tuvalet emülsiyonları için emülgatörler
Polimer lateks üretimi için emülgatörler

Diğer uygulamalar ıslatma/dağıtma özelliklerini kullanmıştır, örn. as: Sulu ve susuz sistemlerde hem organik hem de inorganik pigmentler için pigment dağıtıcılar.
Mastiklerde, yapıştırıcılarda, emülsiyon boyalarda ve PVC plastisollerde plastikleştiriciler/viskozite düzenleyiciler


Nonilfenol Etoksilatlara Alternatif Olarak PEG Esterleri

NPE'lerle ilişkili çevresel etkiler artık iyi bir şekilde belgelenmiştir ve bunların alternatiflerle değiştirilmesi şiddetle teşvik edilmektedir.

PEG oleat yüzey aktif cisimlerinin, alkol etoksilat yüzey aktif cisimlerine göre çözünürlük ve emülsifiye edici özellikler açısından NPE'lere daha yakın olduğu düşünülmektedir.

Yağ asidi esterleri
Yağ asidi esterleri, yağlama özellikleri, çözünürlükleri ve oksidasyona karşı dirençleri nedeniyle çok çeşitli endüstrilerde kullanılmaktadır.
Bitkisel yağlar ve hayvansal donyağı gibi kaynaklardan elde edildikleri için yenilenebilir içerikleri nedeniyle daha popüler hale geliyorlar.
Yağ asitleri esterleri, birçok geleneksel çözücüye kıyasla düşük uçuculuğa sahiptir, bu da onları kaplamalarda, mürekkeplerde ve baskı odası temizleyicilerinde, ayrıca yağlayıcılarda ve metal işleme sıvılarında çözücülerin yerine geçmeye uygun hale getirir.

ATAMAN'ın esterleri, yağ asitlerinin alkollerle reaksiyona girmesiyle elde edilir.
Ürünlerin özellikleri, bileşenlerin karbon zinciri uzunlukları, dallanma derecesi ve doymamışlık derecesi ile belirlenir.
ATAMAN ürünlerinde kullanılan ana yapı taşları şunlardır:

• Yağ asitleri

stearik asit
oleik asit
palmitik asit
laurik asit
sebasik asit
damıtılmış hindistan cevizi yağ asidi
C8/C10 yağ asidi


• Alkoller

2-etilheksanol
pentaeritritol
Mono etilen glikol
izotridekanol
propilen glikol

PEG oleate esterlerinin ürünleri ve eş anlamlıları:
(6R,7R)-7-[[(Z)-2-(2-amino-1,3-tiazol-4-il)pent-2-enoil]amino]-3-(karbamoiloksimetil)-8-okso- 5-tia-1-azabisiklo[4.2.0]okt-2-en-2-karboksilik asit

(Z)-Oktadec-9-enoik asit, etoksillenmiş

2-(2-hidroksietoksi)etil (9Z)-oktadek-9-enoat

PEG-660 Oleat
Oleik asit etoksillenmiş
Oleik asit OEG600 ester
Oleik asit, 12EO
Oleik asit, etoksillenmiş
oleik asit, etoksillenmiş
Oleik asit, etoksillenmiş (6-12 EO)
PEG 7 OLEAT
Poli(etilen glikol) monooleat
Poli(oksi-1,2-etandiil), a-(1-okso-9-oktadesenil)-.omega.-hidroksi-, (Z)-
Poli(oksi-1,2-etandiil), a-(1-okso-9-oktadesenil)-.omega.-hidroksi-, (Z)-
Poli(oksi-1,2-etandiil), a-[(9Z)-1-okso-9-oktadesenil]-.omega.-hidroksi- (7EO)
Poli(oksi-1,2-etandiil), alfa-(1-okso-9-oktadesenil)- omega-hidroksi-, (Z)-
Poli(oksi-1,2-etandiil), alfa-[(9Z)-1-okso-9-oktadesenil]-omega-hidroksi-
Polietilen glikol monooleat
Polietilenglikol mono oleat
polioksietilen monooleat

Ticari isimler
Leunapon-SU 1618

Diğer isimler
PEG 6 oleat
polietilen glikol monooleat

Ürün: PEG 400 Monooleat
CAS Numarası: 9004-96-0
INCI Adı: PEG 400 Mono Oleat
Tanım: PEG 400 Mono Oleate, bitkisel kaynaklı ham maddelerden elde edilen bir PEG esteridir.

Özellikler: Görünüm Sarımsı sıvı
Doğa: İyonik olmayan
Koku: Hafif yağlı
 Hammaddeler ve üretim koşulları nedeniyle belirtilenler, açıklanan uygulama özellikleri üzerinde hiçbir etkisi olmasa da mümkündür.)

Uygulamalar:
PEG 400 Mono Oleate, çeşitli kişisel bakım formülasyonlarında emülgatör, ıslatma ve dağıtma maddesi ve yağlayıcı görevi görür.
Depolama: Isıdan ve direkt güneş ışığından uzakta, gölgeli bir depoda orijinal ambalajında ​​depolanmalıdır.
Raf Ömrü: Açılmamış ambalajında ​​yukarıda belirtilen depolama koşullarında saklandığında üretim tarihinden itibaren 2 yıldır.

Ürün Uygulamaları :
Toksik olmayan ve tahriş edici olmayan iyonik olmayan yüzey aktif maddeler, çeşitli uygulamalarda kullanılır.
Pigment ıslatma ve dispersiyon ajanları olarak
Emülgatörler ve Yağlayıcılar Olarak
Opaklaştırıcı ve saç kremi olarak saç bakım ürünlerinde
Banyo yağlarında yayıcı ajan olarak
Fitiller ve güneş koruyucu ürünlerde
PEG esterleri, Spin-finisajlar, Antistatik Conning Yağı, Tekstil İşleme Kimyasalları, Yağlayıcılar, Kozmetikler için Hammadde olarak kullanılır.


Bir ester (RCOOR) ve su oluşturmak için bir organik asidin (RCOOH) bir alkol (ROH) ile birleştirilmesi işlemine esterifikasyon denir.
Bu kimyasal reaksiyon, yan ürün olarak esterleştirme işlemi olarak adlandırılan su oluşumu ile en az bir ester ürününün oluşmasıyla sonuçlanır.

Esterler, bir alkol ve bir asidin bazik veya asit koşulları altında reaksiyona girmesiyle oluşur.
Esterler, her endüstri segmentinde geniş bir uygulama alanına sahiptir.

Bazı örnekler, yağ asitli glikol esterler, metoksi PEG esterler ve metil ester etoksilatlar, gliserol esterler (GMO, GMS, GTS, GML, GTO), sorbitan esterler (SMO, SMS, SML, STO, STS, SorbitanseskiOleat) ve poligliseratlardır (örn.; polietilen gliserol mono oleat).

PEG BAZLI ESTERLER
PEG esterleri, polioksietilen glikolün (X-mol) bir yağ asidi ile reaksiyonu ile oluşturulur. Bu tür esterler genellikle suda çözünürdür ve emülgatörler gibi davranır.
ATAMAN, PEG 400, PEG 400, PEG 600, PEG 1000, PEG 1500, PEG 4000 ve PEG 6000 ile laurik asit, stearik asit ve oleik asit bazlı mono ve die esterler sunmaktadır. Suda hidrolize olmazlar ve küf oluşumunu engellerler. su içeren ürünlerde (örn. Kozmetik kremler vb.) tercih edilir, uygulamalarından bazıları: PEG esterleri, emülgatör karışımlarının, koyulaştırıcıların, reçine plastikleştiricilerin, yumuşatıcıların, emziklerin, yayıcı maddelerin, ıslatma ve dağıtma maddelerinin ve viskozite geliştiricilerin formülasyonunda yaygın olarak kullanılır. Ayrıca metal işleme, kağıt hamuru, kağıt, tekstil ve lateks boyalar için köpük kesicilerde uygulamaları vardır.

GLİSEROL MONO STEARAT
Gliserol monostearat veya gliserinmonostearat (GMS) veya monostearin, gıdalarda emülgatör olarak yaygın olarak kullanılan bir monogliserittir. Kimyasal olarak stearik asidin monogliserol esteridir. GMS, koyulaştırıcı, emülsifiye edici, topaklanma önleyici ve koruyucu madde olarak kullanılan bir gıda katkı maddesidir; yağlar, mumlar ve çözücüler için bir emülsiyonlaştırıcı madde; higroskopik tozlar için koruyucu bir kaplama; farmasötiklerde bir katılaştırıcı ve kontrol salma maddesi; ve bir reçine yağlayıcı. Kozmetik ve saç bakım ürünlerinde de kullanılır. Genellikle higroskopik olan beyaz, kokusuz ve tatlı tadı olan pul pul bir tozdur.

GLİSEROL TRİ STEARAT (GTS)
Stearin veya gliseril tristearat veya tristearoilgliserol veya Gliserol trioktadekanoat, üç hidroksi grubunun hepsinin stearik asit (oktadekanoik asit) ile esterleştirildiği gliserolden oluşan bir trigliserittir. Mum ve sabun üretiminde sertleştirici olarak uygulama bulur. Aynı zamanda bir bitki metaboliti olarak bir role sahiptir. Hayvansal ve bitkisel yağların ortak bir bileşenidir.

GLİSEROL MONO LAURAT (GML)
Gliserol monolaurat, gliseril laurat veya 1-lauroil-gliserol olarak da bilinen monolaurin, bir monogliserittir. Gliserol ve laurik asitten oluşan mono-esterdir. Kimyasal formülü C15H30O4'tür. Monolaurin en yaygın olarak deodorantlar gibi kozmetiklerde yüzey aktif madde olarak kullanılır. Gıda katkı maddesi olarak, emülgatör veya koruyucu olarak da kullanılır. Monolaurin ayrıca bir diyet takviyesi olarak alınır. Monolaurin şu anda bir diyet takviyesi olarak satılmaktadır ve Amerika Birleşik Devletleri'nde Gıda ve İlaç İdaresi tarafından genel olarak güvenli olarak kabul edilen (GRAS) olarak sınıflandırılmaktadır.

GLİSEROL MONO OLEAT (GDO)
Gliseril 1-oleat, gliserilmonooleat veya 1-monoolein olarak da bilinen monooleoilgliserol, 1-monoasilgliserollerin bir üyesi olarak sınıflandırılır. 1-Monoasilgliseroller, 1-pozisyonunda açillenmiş bir gliserol içeren monoasilgliserollerdir. Monooleoilgliserol pratik olarak çözünmez (suda) ve nispeten nötr olarak kabul edilir. Oda sıcaklığında sarı ila kehribar arası bir sıvıdır, biyolojik olarak parçalanabilir ve yağda su emülgatörü, pigment dağıtıcı, yağlayıcı ve yayıcı ajan olarak kullanılabilir.

GLİSEROL TRİ OLEAT (GTO)
Eşanlamlı: (9Z)9-Oktadekenoik asit 1,2,3-propanetriil ester, 1,2,3-Tri(cis-9-oktadekenoil)gliserol, Gliserol trioleat, Gliserol triolein, Oleik asit trigliserit, Oleik trigliserit, Triolein.Triolein gliserolün üç hidroksi grubunun oleik asit ile esterleştirilmesiyle oluşan bir trigliserittir. Triolein, Lorenzo'nun yağının iki bileşeninden biridir. Bitki metaboliti rolüne sahiptir. Bir oleik asitten elde edilir.

GLİSEROL (PEG-7) KOKOAT
Eşanlamlılar: Polietilen Glikol (7) Glyceryl Monococoate; Polioksietilen (7) Gliseril Monokokat.

Bu sentetik polimer, PEG (polietilen glikol) ve hindistancevizi yağından elde edilen yağ asitlerine dayanmaktadır. PEG'nin varlığı nedeniyle, bu bileşen 1,4-dioksan gibi potansiyel olarak toksik üretim safsızlıkları içerebilir. ATAMAN'da 1,4-dioksan seviyelerinin kozmetikte kullanım için izin verilen seviyelerin altında olmasını sağlıyoruz (10ppm'den az) Fonksiyon(lar): Cilt Bakım Maddesi - Yumuşatıcı; yüzey aktif madde - emülsifiye edici ajan

PEG-7 Glyceryl Cocoate cilt yüzeyinde kayganlaştırıcı görevi görerek cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Ayrıca emülsifiye edilecek maddelerin yüzey gerilimini azaltarak emülsiyon oluşumuna yardımcı olur.

GLİSEROL DİLAURAT
Gliseril dilaurat; dilaurin; Dodekanoik asit, 1,2,3-propanetriollü diester Gliseril dilaurat, gliserin ve laurik asitten oluşan bir Diesterdir.

Gliseril dilaurat kullanımları ve uygulamaları şunları içerir: Yumuşatıcı, emülgatör, çözündürücü, kozmetikte, farmasötiklerde dağıtıcı; Birleştirici madde; plastikleştirici; tekstil, kağıt işleme, kesme yağları, cilalar, emülsiyon temizleyiciler, kauçuk lateksler, yün yağları için emülgatör, dağıtıcı, antistat; gıdalardaki yüzey aktif madde; gıda ambalaj yapıştırıcılarında; emülsiyonlar için emülgatör, opaklaştırıcı, koyulaştırıcı, dağıtıcı.

SORBİTANMONOOLEAT(SMO)
Sorbitanmonooleate, E494 numaralı bir gıda katkı maddesidir. Genellikle yağ asitleri ile esterleştirilmiş sorbitan (bir sorbitol türevi) ile üretilir ve yağlı sıvılar olarak bulunur.


polioksietilen monooleat
Ajan Adı: Polioksietilen mono Oleat
CAS Numarası: 9004-96-0
Formül: (C2-H4-O)mult-C18-H34-O2
Ana Kategori
Diğer Sınıflar: Polioksietilen monoleat formülü grafik gösterimi

Eş anlamlı
14-Hidroksi-3,6,9,12-tetraoksatetradek-1-il-9-oktadekenoik asit; 9-Oktadekenoik asit, 14-hidroksi-3,6,9,12-tetraoksatetradek-1-il-; 9-Oktadekenoik asit, 2-(2-(2-(2-hidroksietoksi)etoksi)etoksi)etil ester; 9-Oktadekenoik asit, 2-(2-(2-hidroksietoksi)etoksi)etil ester; PEG-10 Oleat; PEG-11 Oleat; PEG-12 Oleat; PEG-14 Oleat; PEG-15 Oleat; PEG-150 Oleat; PEG-20 Oleat; PEG-3 Oleat; PEG-32 Oleat; PEG-36 Oleat; PEG-4 Oleat; PEG-5 Oleat; PEG-7 Oleat; PEG-75 Oleat; PEG-8 Oleat; PEG-9 Oleat; Polietilen glikol (11) oleat; Polietilen glikol (14) monooleat; Polietilen glikol (15) oleat; Polietilen glikol (3) monooleat; Polietilen glikol (5) monooleat; Polietilen glikol (7) monooleat; Polietilen glikol 1000 monooleat; Polietilen glikol 1540 monooleat; Polietilen glikol 1800 monooleat; Polietilen glikol 400 monooleat; Polietilen glikol 400 monooleat; Polietilen glikol 4000 monooleat; Polietilen glikol 450 monooleat; Polietilen glikol 500 monooleat; Polietilen glikol 600 monooleat; Polietilen glikol 6000 monooleat; Polioksietilen (10) monooleat; polioksietilen (11) oleat; Polioksietilen (12) monooleat; Polioksietilen (14) monooleat; Polioksietilen (15) oleat; Polioksietilen (150) monooleat; Polioksietilen (20) monooleat; Polioksietilen (3) monooleat; polioksietilen (32) monooleat; polioksietilen (36) monooleat; Polioksietilen (4) monooleat; Polioksietilen (5) monooleat; Polioksietilen (7) monooleat; Polioksietilen (75) monooleat; Polioksietilen (8) monooleat; Polioksietilen (9) monooleat; Akyporox O 50; Atlas G-2142; Atlas G-2144; Cemülsol 1050; Cemülsol A; Cemulsol C 105; Cemülsol D-8; Chemester 300-OC; sitrol PO; Crodet O6; E2; Emanon 4115; Emcol H31A; Emcol H-2A; Emerest 2646; Emerest 2660; Empilan BP 100; Empilan BQ 100; emülfor A; Emülfor UN-430; Emülfor VN 430; etofat O; Ethofat O 15; Etilen A3; Etilen A6; Extrex P60; İyonet MO-400; Lannagol LF; Lipal 30W; Lipal 400-OL; Makrogol oleat 600; Nikkol MYO 10; Nikkol MYO 2; Noigen ES 160; Nonex 25; Nonex 30; Nonex 52; Nonex 64; Noniyon 06; iyon olmayan O2; iyon olmayan O4; Nonisol 400; Nopalkol 1-0; Nopalkol 4-O; Nopalkol 6-0; tamam 7; Oleik asit poli(oksietilen) ester; Oleik asit, etilen oksit eklentisi; oleoks 5; olepal I; Olepal III; PEG 1000MO; PEG 400MO; PEG 600MO; PEG-6 oleat; POOA; Pegosperse 400MO; Poli(etilen oksit) oleat; Poli(oksietilen) monooleat; Poli(oksietilen) oleik asit ester; Polietilen glikol monooleat; Polietilen glikol, monooleat; Polietilen oksit monooleat; Poliglikol monooleat; Poliglikol oleat; polioksil oleat; Prodifor B; Rokaset; Rokaset O7; S 1006; S 1132; Slovakol A; Trydet OS serisi; Unisol 4-O; Witco 31; X-539-R; Glikoller, polietilen, monooleat; Poli(oksi-1,2-etandiil), alfa-((9Z)-1-okso-9-oktadesen-1-il)-omega-hidroksi-; Poli(oksi-1,2-etandiil), alfa-((9Z)-1-okso-9-oktadesenil)-omega-hidroksi-; Poli(oksi-1,2-etandiil), alfa-(1-okso-9-oktadesenil)-omega-hidroksi-, (Z)- (9CI); [ChemIDplus] PEG 600 Monooleat; Oleik asit, etoksillenmiş; [BASF MSDS]
Kategori: Polioksietilenler
Açıklama: Yağlı kokulu sarı sıvı
Kaynaklar/Kullanımlar : Tekstil kimyasalı olarak kullanılır
Yorumlar: Hafif bir cilt ve göz tahriş edici; [RTECS] Cildi veya gözü tahriş etmez; Esasen toksik olmayan; [BASF MSDS]

PEG yağ asidi esterleri, banyo yağları, temizleme müstahzarları, nemlendiriciler, diğer cilt bakım müstahzarları, şampuanlar ve güneşten koruyucu ürünler gibi kozmetiklerin bileşenleri olarak kullanılır ve konsantrasyonlar tipik olarak ürünün %0,1 ila %10'u arasında değişir.
PEG 400 oleat (CAS Reg. No.9004-96-0) 21 CFR 173.340 altında belirli gıdalar için köpük kesicilerin bir bileşeni olarak kullanıldığında ikincil doğrudan gıda katkı maddesi olarak onaylanmıştır.
Bazı PEG yağ asidi esterleri, 21 CFR Bölüm 175-178'de çeşitli düzenlemeler kapsamında reçineli ve diğer kaplamalarda, kağıt ve karton ürünlerde ve tekstillerde kullanım için dolaylı gıda katkı maddeleri olarak da onaylanmıştır.

PEG yağ asidi ester yapısı, çift sayılı ve aralıklı karbon zincirlerine sahip belirli monobazik karboksilik asitlerle [tipik olarak hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlardan (örn., oleik asit) türetilen] polietilen glikolün mono veya diesterinin yapısıdır. sekiz ila 22 karbon.
PEG yağ asidi esterlerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri, gerçek kimyasal yapıya bağlıdır ve bunların sürfaktan özellikleri, molekülün hidrofilik polietilen glikol ve hidrofobik yağ asidi ester kısımlarına dayalıdır. Esterifikasyon derecesindeki farklılıklar, polietilen glikol parçasının uzunluğu ve yağ asidi parçasının karbon zinciri uzunluğu, bir dizi yüzey aktif madde özelliği sağlar.
PEG yağ asitlerinin, suda çözünebilen veya dağılabilen sıvılar veya düşük erime noktalı katılar olduğu bildirilmektedir.

PEG Yağ Asitlerinin Tarımsal Kullanımları
Pestisit formülasyonlarında PEG yağ asitlerinin kullanımı köpük gidericileri, dağıtıcı ajanları, emülgatörleri, granül kaplamaları, solventleri/birlikte-çözücüleri, süspanse edici ajanları, ıslatıcı ajanları ve ayrıca genel yüzey aktif maddeleri ve ilgili işlevleri içerir.

PEG 400 monooleat kozmetik formülasyonlarda, losyonlarda ve banyo yağlarında emülgatör olarak, PVC plastisollerde viskozite değiştirici olarak ve metallerde metal işleme maddesi ve yağlayıcı olarak kullanılır. Su arıtımında köpük kesici olarak da kullanılır.

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.