POLİGLİSEROL ESTERLERİ

Poligliserol Esterleri nedir?
Yağ asitlerinin (PGE'ler) poligliserol esterleri, gıdalarda emülgatör olarak kullanılır.
PGE'ler, amfifilik özellikleri nedeniyle gıda, ilaç ve kozmetik endüstrilerinde sıklıkla kullanılan bir sentetik, noniyonik yüzey aktif madde sınıfıdır.
Bu amfifillerin hidrofilik kısmı, gliserolün oligomerik esterlerinden oluşur ve hidrofobik kısım, değişen uzunluk ve doymamışlık derecesine sahip alkil zincirlerinden oluşur.

Poligliserol Ester Ticari Üretim
PGE'ler, bir alkali katalizör varlığında gliserolün polimerizasyonu ve ardından yağ asitleri ile esterifikasyon yoluyla üretilir.
Yağ asitleri mısır yağı, pamuk tohumu yağı, domuz yağı, hurma yağı, yerfıstığı yağı, susam yağı, ayçiçek yağı, soya fasulyesi yağı vb.
Esterlerin yanı sıra, PGE'ler ayrıca mono, di ve trigliseritler, serbest yağ asitleri, serbest gliserol ve poligliserol gibi safsızlıklar içerir ve yağ asitlerinin sodyum tuzları mevcut olabilir.

Poligliserol Ester Açıklama
Yağ asitlerinin poligliserol esterleri, 1-alkil, 3-asilgliseroller olarak bilinen organik bileşikler sınıfına aittir.
Bunlar, sırasıyla bir eter ve bir ester bağı yoluyla 1- ve 3-konumlarında bir gliserol molekülüne kovalent olarak bağlanan iki yağlı asil zincirinden oluşan gliseritlerdir.
Yağ asitlerinin poligliserol esterleri son derece zayıf bir bazik (esas olarak nötr) bir bileşiktir (pKa'sına göre).

Poligliserol Ester Fonksiyonları
Yağ, su ve un gibi unlu mamüllerin bileşenleri birbirleri içinde çözünmezler.
Su ve yağ, gazlar (hava kabarcıkları) ve katı maddeler (un bileşenleri), hava ve su gibi bu maddeler arasında arayüzler mevcuttur.
PGE'ler, diğer emülgatörler gibi, hem hidrofobik hem de hidrofilik bir yapıya sahiptirler, böylece farklı fazlar arasındaki arayüzey gerilimini azaltabilirler.

PGE'lerin hidrofilik-lipofilik dengesi (HLB), poligliserol zincirinin uzunluğuna ve esterleşme derecesine bağlıdır.
HLB, 3 ila 14 arasında değişebilir ve istenen HLB değeri, uygun harmanlama ile elde edilebilir.
HLB'lerine bağlı olarak, PGE'ler yağ içinde su (W/O) veya su içinde yağ (O/W) emülgatörleri olarak işlev görebilir.

PGE'ler suda oldukça kararlı alfa jel oluşturur.
PGE'lerin a-jel fazı yüzey aktiftir ve sıcaklık emülgatörün erime sıcaklığından daha düşük olduğunda köpükleri stabilize edebilir.
Poligliserol Ester'in özel yapısı da daha iyi emülsifikasyon özelliklerine yol açar.

Poligliserol Ester Uygulamaları
PGE'lerin önemli bir uygulaması, yağ ve yağ içeriği çok az olan veya hiç olmayan kek hamurlarıdır (yani, sünger kek, İsviçre ruloları ve yumurta, şeker ve un ve/veya nişasta bazlı benzer kek formülasyonları için hamurlar).
PGE'ler havalandırmayı artırır ve köpükleri stabilize etmeye yardımcı olur.
PGE'lerin kullanımı, Poligliserol Esterlerinin tek aşamalı karıştırma ile sünger kek üretmesini ve daha ince kırıntı yapısına ve daha uzun raf ömrüne sahip nihai ürünler üretmeyi mümkün kılar.

PGE'ler margarinlerde kullanılabilir.
PGE'lerin eklenmesi, emülsiyonun emülsifikasyonuna ek olarak margarinin fonksiyonel özelliklerini (örn.
PGE'lerin, doğal tereyağına karşılık gelen margarinin bir plastisitesini ve elastikiyetini vermek için lipid fazının tanecikliğini azaltarak bir margarinin veya az yağlı sürülmenin organolepik özelliklerini iyileştirdiği bildirilmektedir.

Monogliseritler gibi alternatif emülgatörlerle karşılaştırıldığında, poligliserol esterin, emülsiyonlaştırıcıyı kek karışımları için mükemmel bir seçim haline getirerek, çırpma özelliklerinin uzun süreli stabilitesini sağlamada bir avantaja sahip olduğu bulunmuştur.
PGE'ler ayrıca düşük yağlı katı yağ olarak da kullanılabilir.
Poligliserol Esterler ayrıca yüksek miktarda su içeren emülsiyon sistemleri oluşturabilir, böylece bir gıda ürününün toplam kalori içeriğini azaltabilir.
α-yönlendirici emülgatör olarak, PGE'ler ayrıca kırıntı yumuşatma ve bayatlama önleyici etkilere sahiptir ve ayrıca fırınlanmış ürünlerde kek hacmini iyileştirmeye yardımcı olurlar.
Bunun nedeni, emülgatörlerin nişasta retrogradasyon oranını azaltabilmesidir.

PGE'ler, çırpılabilir emülsiyonlarda ve dolgularda kullanılabilir.
Poligliserol Esterler, yağ partikülü agregasyonunu ve su emilimini teşvik edebilir ve artan viskozite ve havalandırma ve azaltılmış birleşme elde edilmesine yardımcı olabilir.
Monogliseritlerden (MG'ler) farklı olarak, PGE'ler tarafından oluşturulan a-jel yapısı termodinamik olarak daha kararlıdır, bu da PGE'ler tarafından oluşturulan emülsiyon sisteminin MG'lerinkinden daha kararlı olduğu anlamına gelir.
PGE'ler ve MG'lerin karışımlarının, daha kısa karıştırma süresi ve geliştirilmiş köpük ve emülsiyon stabilitesi ile sünger kek havalandırmasını ve stabilitesini iyileştirdiği bilinmektedir.

Poligliserol esterler, çeşitli gıda türlerinde amfifilik yapıları nedeniyle gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılan bir gıda emülgatörleri sınıfıdır.
Karşılık gelen poligliserol esterleri, trigliseritlerin ve poligliserolün doğrudan esterleştirilmesinde poligliserol ve yağ asitlerinden üretilir.
Emülgatörler iyonik olmayan tiptedir ve diğer birçok gıda emülsiyonlaştırıcısına kıyasla 6 ila 11 arasında değişen çok çeşitli polarite veya hidrofilik-lipofilik denge (HLB) değerleri sergiler.
Poligliserol esterlerin geniş HLB değerleri aralığı, onları gıda uygulamaları için çok yönlü bir emülgatör haline getirir.
Sudaki emülgatörün poligliserol esterinin amfifilik özellikleri, sıvı kristal yapılar oluşturan mezomorfik aktiviteler sergiler.
Poligliserol esterlerin önemli bir uygulaması, çok az yağ içeren veya hiç yağ içermeyen kek hamurlarıdır.
Poligliserol esterleri ayrıca ilaç ve kozmetik endüstrilerinde de uygulama bulmuştur.

Orijinal üretim yöntemimizle sentezlenen gıda katkı maddeleri merkezli yağ asidinin yüksek işlevli poligliserol esteri, çeşitli kozmetiklerde kullanılan, emülsiyon, çözündürme, temizleme ve antibakteriyel özellikler gibi çok çeşitli işlevlere sahip hafif, güvenli yüzey aktif maddelerdir.
Mükemmel tuz direnci ve asit direnci sağlayan geniş kapsamlı HLB'nin moleküler tasarımı mümkündür.
Poligliserol Ester, kozmetikler için hayati önem taşıyan cilt nemini korur ve uygulama sırasında rahatlık gibi his açısından benzersiz özelliklere sahiptir.
Poligliserol Ester'i çeşitli kozmetikler için bir bileşen olarak öneriyoruz.

Yüzey aktif madde bazlı ayırmalar, basit işlemler ve uygulanabilir ekonomi nedeniyle ilgi çekiyor.
Mevcut çalışma, iki noniyonik yüzey aktif cisminin, pamuk tohumu yağı ve hint tohumu yağının poligliserol yağ asidi esterlerinin, Fourier dönüşümü kızılötesi spektroskopisi ve sıvı spektroskopi-kütle spektroskopisi kullanılarak Poligliserol Esterlerinin karakterizasyonuna odaklanmaktadır.
Sentezlenen yüzey aktif madde, bulut noktası ayırma yoluyla n-propanol-su karışımının azeotropik bileşiminin kırılmasında kullanılır.
Sentezlenen yüzey aktif maddelerden elde edilen ayırma, Tween 20 ve Poligliserol Ester'den elde edilen ayırma ile karşılaştırıldığında, sentezlenen her iki yüzey aktif maddenin de n-propanol-su karışımının azeotropunu parçalayabildiği bulunmuştur.

Poligliserol Ester Menşei
PGE'ler 1940'lardan beri Avrupa ve Amerika'da gıda katkı maddesi olarak kullanılmaktadır ve 1960'larda ABD'de gıda kullanımı için onaylanmıştır.

poligliseril esterleri
Bu bileşikler, büyük ölçüde doymuş veya tekli doymamış yağ asitlerinin bir veya birkaç hidroksil poligliserol grubuna esterleştirilmesiyle kimyasal olarak oluşturulur.
Gliserol üç işlevli bir molekül olduğundan, Poligliserol Ester polimerler vermek üzere kendi içinde yoğunlaşabilir.
Bu poligliseroller hidroksi içeren eterlerdir, digliserol en basit örnektir.
Reaksiyonla ilgili olanlar yalnızca birincil hidroksillerse, ürünler doğrusaldır, ancak ikincil hidroksil grupları da söz konusuysa dallı zincirler oluşur.
Bu nedenle, birkaç digliserol molekülü oluşturulabilir (aşağıdaki şekle bakın), ancak polimerizasyon tri-, tetra- ve daha yüksek gliserollere ilerlerse, olası izomerlerin sayısı katlanarak artar.
Poligliserol Ester, siklik ürünlerin de molekül içi reaksiyonlardan kaynaklanabileceği bulunmuştur.

Yemeklik yağlardan elde edilen poligliserol esterler gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılan yüzey aktif maddelerdir.
Yaygın uygulamalarına rağmen, bu yüzey aktif maddelerin bileşimi ve özellikleri hala iyi karakterize edilmemiştir.
Bu çalışma, çok güçlü sodyum afinitesi sergileyen poligliserol esterlerde şimdiye kadar bilinmeyen tetra-, penta-antenner bileşenlerinin varlığını ortaya koymaktadır.

Poligliserol Esterlerinin Birçok Kullanımı
Poligliserol Esterleri veya PGE, çok çeşitli fonksiyonel özelliklere sahip bir dizi bileşendir.

Tatlandırıcılarda polisorbat ikame maddesi
Birçok tüketici polisorbat 60 içeren gıdalardan kaçınmak ister.
Polisorbat, güçlü işlevselliğe sahip kanıtlanmış güvenli bir bileşendir, bazen Poligliserol Esterlerin daha tüketici dostu bir bileşenle değiştirilmesi gerekir.
PGE, bu değiştirme için mükemmel bir seçimdir

Yüksek HLB oranlı poligliserol esterler, Polisorbat ikame maddeleri olarak işlev görebilir.
Birçok sıvı aroma, yüksek su aromasındaki yağda çözünen aroma bileşenlerini emülsiyon haline getirmek için polisorbat 60 kullanır.
Poligliserol esterler, aromalarda kullanım için mükemmel polisorbat ikame maddesidir.
Tipik olarak, aromalarda polisorbat yerine 10-1-o derece kullanılır.

Çırpılmış Topingler
PGE'ler, çırpılmış soslarda kullanım için mükemmeldir.
Daha yüksek HLB oranı, çırpılmış sosların yüksek su ortamında yağ partikülü birikmesini sağlayacaktır.
PGE, artan viskozite ve azaltılmış birleşme sağlayacaktır.

10-2 Poligliserol Ester nedir?
Poligliserol esterler, özellikle deka-poligliserol diester veya 10-2 poligliserol ester, sıradan bir kuru keki zengin bir yumuşak nemli keke dönüştürecek güçlü bir su bağlayıcı emülgatördür.
10, 10 mol veya kısım poligliserol ila 2 mol veya yağ asidi kısmı anlamına gelir.
Normal yağlar 1 gliserol ila 3 yağ asidi veya trigliserit terimidir.
Bu emülgatör, normal yağ ile benzer bileşenlere sahiptir ancak farklı oranlardadır.
10 gliserit zinciri olan özel bir gliserol formu kullanılır.
Buna 2 yağ asidi gliserol zincirine bağlanır.

10 gliserol zinciri suyu çok sever ve çok fazla su bağlar.
2 yağ asidi yağ bağlayacaktır.
Bu, suyun yağın merkezinde bağlı olduğu bir yağ içinde su emülsiyonu oluşturur.
Bu kompleks, fırında buharlaşmaya karşı çok dayanıklıdır ve bu da ekstra nemli bir kek oluşturur.
ABD'de gıdada 10-2 poligliserol ester kullanımına izin verilmektedir.
Diğer ülkelerin, bu emülgatörün kendi ülkelerindeki yasal statüsünü kontrol etmesi gerekir.

Gliserol, bir alkali katalizör ile 230°C'nin üzerine ısıtıldığında, su gelişir ve polimerizasyon, 3 hidroksi gruplu digliserolden 32 hidroksi gruplu triacontagliserole kadar değişen bütün bir poligliserol ailesi oluşturmak üzere meydana gelir.
Doğrudan esterleştirme veya değiştirme yoluyla hazırlanan poligliserollerin karboksilik asit esterleri katı veya sıvı olabilir; doymuş veya doymamış; alifatik veya aromatik; mono, di- veya polikarboksilik asit esterleri; poligliserolün mono-, di- veya polyesterleri; tek veya karışık asit esterleri; yüksek veya düşük moleküler ağırlık; suda veya yağda çözünür; ve yaklaşık 4 ila yaklaşık 13 arasında bir HLB ile.
Poligliserol esterler, içecekler, tatlılar, süslemeler ve unlu mamuller dahil olmak üzere çok çeşitli gıda ürünlerinde kullanım alanı bulmaktadır.
Termal olarak kararlıdırlar ve çeşitli endüstriyel sistemlerde uygulama bulurlar.

3-1 Poligliserol Esterleri
3-1 poligliserol ester tri-poligliserol ester, su bağlama kabiliyetinde 10-2 poligliserol ester kadar güçlü değildir.
Bu emülgatör, 1 yağ asidi ile 3 gliserolden oluşan bir zincirdir.
Genel yağ ve su kompleksi çok daha küçüktür.
Bu, nemi arttırır, ancak 10-2 poligliserol ester kadar değil.

10-2 Poligliserol Esterleri nasıl kullanılır
10-2 poligliserol, işlevsel olması için yağ veya su içinde eritilmesi gereken çok sert plastik benzeri bir üründür.
Bu işlem, Poligliserol Esterin su veya yağ içinde basit bir şekilde ısıtılması/ergitilmesi ve karışımın depolama ve ileride kullanılmak üzere soğumasına izin verilmesidir.
Del-Val, özel siparişlerde poligliserol esterlerini önceden eritebilir.
Kuru kek ve bayat kek şikayetleriniz için bu çözümü nasıl satın alacağınız hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçin.

Az Yağlı Uygulamalar
Az yağlı gıdalar, yağ içeriğinin kütlesel hacim ikamesi olarak sıklıkla su kullanır.
PGE'ler, viskoz ve yağ benzeri güçlü bir emülsiyon oluşturarak suya güçlü bir şekilde bağlanır.
%10-20 10-2-p PGE, yağ benzeri kısır bir emülsiyon oluşturduğundan, 10-2-P yağı değiştirmek için mükemmel bir kalitedir.

Poligliserol ester olarak kısaltılan poligliserol yağ asidi esteri (PGFE), poligliserol ve yağ asidinden oluşan bir esterdir.
Poligliserol Ester, yüksek verimlilik ve mükemmel performansa sahip yeni bir polihidroksi ester iyonik olmayan yüzey aktif madde türüdür.

Poligliserol Ester Kullanımı
Poligliserol Ester, gerekli diğer hammaddelerle aynı anda beslenir, yaklaşık 70°C veya daha yüksek bir sıcaklıkta çözülür, karıştırılır ve emülsiyon haline getirilir ve ardından yasalara göre çeşitli ürünler yapılır.
Poligliserol Ester yağda çözünür olduğundan, Poligliserol Ester yağda çözünmesi için ısıtılır ve karıştırıldıktan sonra beslenir.

Bir kısım PGFE'yi 3-4 kısım suya ekleyin, 70°C veya daha yüksek bir sıcaklığa ısıtın, çözünmesi için karıştırın ve daha sonra karıştırarak soğutarak süt beyazı bir macun elde edin.
Daha iyi etki için bu macunu hammaddeye koyun.
Önerilen doz: %0.1-%0.5
Depolama şekli ve raf ömrü: Serin ve kuru bir yerde 18 ay saklayın.

Poligliserol Esterleri Doğa
Gliserol yağ asidi ester serisindeki poligliserol ester olarak, Poligliserol Esterlerin emülsifikasyon performansı, monogliseritten çok daha iyidir.
Bunun nedeni, poligliserol esterin daha fazla hidrofilik hidroksil grubuna sahip olmasıdır; ve hidrofilikliği gliserin polimerizasyon derecesinin artmasıyla artar.
Lipofiliklik, farklı yağ asidi alkil gruplarına göre değişir, bu nedenle poligliserol polimerizasyon derecesi, yağ asidi tipi ve esterleşme derecesi değiştirilerek, 1'den 20'ye, lipofilden hidrofilik'e bir dizi HLB değeri (hidrofilik-lipofilik denge) elde edilebilir. farklı özelliklere sahip ester ürünleri çeşitli özel amaçlar için uygundur.

Poligliserol esterlerin görünümü, farklı yağ asitlerinin kombinasyonu ile ilgili açık sarı yağlı sıvıdan mumsu katıya kadar değişir.
Poligliserol ester hem hidrofilik hem de lipofilik özelliklere sahiptir ve iyi emülsiyonlaştırma, dağılma, ıslatma, stabilite ve köpürme gibi birçok özelliğe sahiptir.
Poligliserol Ester, insan metabolizması sürecinde parçalanabilir, böylece metabolizmaya katılabilir ve insan vücudu tarafından kullanılabilir.
Poligliserol Ester yüksek derecede güvenliğe sahiptir.
Poligliserol Ester, yüksek verimli ve güvenli bir katkı maddesidir ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından tavsiye edilmektedir.
Aynı zamanda poligliserol esterler asidik, alkali ve nötr ortamlarda oldukça kararlıdır ve tuz içeriği yüksek olduğunda iyi emülsifikasyon özelliklerine sahiptir.
Poligliserol ester renksiz, kokusuz, hidrolize edilmesi zor ve ürün görünümü ve kokusu üzerinde hiçbir olumsuz etkisi yoktur; Poligliserol Ester diğer emülgatörler ile birleştirilebilir ve iyi sinerjik etkilere sahiptir, bu nedenle Poligliserol Ester gıda, günlük kimyasal, petrol, tekstil, Kaplamalar, plastikler, böcek ilaçları, kauçuk, tıp ve diğer alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.
Tüm bu uygulamalara dayanarak, Poligliserol esterleri hızla gelişen bir noniyonik yüzey aktif madde sınıfı haline gelmiştir.

Poligliserol Esterler ile Kuru Pastaları İyileştirin
Keklerle ilgili bir numaralı şikayet kuru veya ufalanan keklerdir.
Bu şikayetler birbiriyle ilişkilidir ve bazen aslında aynı şikayettir.
Ortalama bir pasta müşterisi kuru pastayı, ufalanan pastayı veya bayat pastayı sevmez.
Bu terimlerin üçü de müşteriler tarafından aynı kek problemini tanımlamak için kullanılır ve benzer bir çözüm gerektirir.
1 numaralı şikayetinizi 10-2P poligliserol esterlerimizle çözün.

Hava-su ara yüzeyinde dağılmış bir Lβ fazının adsorpsiyonundan kaynaklanan yüzey filmlerinin yapısını ve mekanik özelliklerini inceledik.
Bu Lβ fazı, çok katmanlı veziküllere karşılık gelir ve ana zincir erime sıcaklığının (Tm = 58 °C) altındaki sıcaklıklarda sulu çözelti içinde ticari bir poligliserol yağ asidi esteri (PGE) tarafından oluşturulur.
Sarkıt damla tekniğini kullanarak adsorpsiyon kinetiğini ve salınımlı yüzey kesme ve dilatasyonlu reometrik yöntemleri kullanarak PGE filmlerinin mekanik özelliklerini ölçtük.
Adsorpsiyon kinetiği çok yavaş olmasına rağmen, PGE'nin Lβ fazının yüzey aktif olduğunu ve yeterince uzun adsorpsiyon sürelerinden sonra hava-su yüzeyinde viskoelastik filmler oluşturduğunu gösterdik.
Kesme ve dilatasyon deformasyonuna reolojik tepki fonksiyonları, yüzeyde moleküller arası bir bağlantı olduğunu gösteren geçici ağlarınkileri andırır.
Bu geçici ağ muhtemelen alkil zincirlerinin hidrofobik etkileşimleri ile yaratılmıştır.

Adsorplanmış bir PGE filminin (bilinmeyen yapı) reolojik imzasını solvent yayılmış tek tabakalı (bilinen yapı) karşılaştırarak bu ağın özellikleri hakkında daha ayrıntılı bilgi elde ettik.
Langmuir izotermini ve Brewster açı mikrograflarını (BAM) kaydederek yayılmış PGE filmlerinin yapısal özelliklerini karakterize ettik.
Adsorplanan filmin ve çözücü yayılan tek tabakanın reolojik tepkilerinin birbirine çok yakın olduğunu ve bu da yapısal bir benzerlik gösterdiğini gösterdik.
Bu çalışmadan, PGE'nin dağılmış bir Lβ fazının T < Tm'de hava-su yüzeyinde adsorbe edebildiği sonucuna vardık.
Elde edilen filmin yapısı, yüzeyde monomoleküler bir katmandan ve nihayetinde yığında daha fazla bimoleküler alt katmandan oluşan bir bileşiktir.
T < Tm'de, katmanlar içindeki alkil zincirleri kovalent olmayan bir şekilde bağlanır ve küçük genlikli kesme veya dilatasyon deformasyonu altında viskoelastik tepki olarak ölçülen mekanik film stabilitesi sağlar.

Yemeklik yağlardan elde edilen poligliserol esterler gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılan yüzey aktif maddelerdir.
Yaygın uygulamalarına rağmen, bu yüzey aktif maddelerin bileşimi ve özellikleri hala iyi karakterize edilmemiştir.
Bu çalışma, çok güçlü sodyum afinitesi sergileyen poligliserol esterlerde şimdiye kadar bilinmeyen tetra-, penta-antenner bileşenlerinin varlığını ortaya koymaktadır.
Bu yeni görüşlerin yüzey aktif madde aktivitesi üzerindeki etkileri araştırıldı.

Fizikokimyasal davranışı fraksiyonların polaritesine bağlamak için bir poligliserol ester bileşenini fraksiyonlamak için sıvı-sıvı ekstraksiyonu kullanıldı.
En polar fraksiyon, tam karışımdan daha hızlı adsorpsiyon kinetiği ve daha yüksek elastik modüller gösterirken, en düşük polar fraksiyon, kompleks karışıma kıyasla daha yavaş adsorpsiyon kinetiği ve daha düşük elastik modüller gösterdi.
Na⁺ ilavesinin, yığın çözeltilerde kendiliğinden yüzey aktif madde kümelerinin aglomerasyonunu hızlandırdığı ve ayrıca hava-su ara yüzeyindeki elastik modülü arttırdığı gösterilmiştir.
Bu gözlemler, doğal poligliserol esterlerin bileşiminin şimdiye kadar varsayıldığından daha çeşitli olduğunu ve bu karışımların genel davranışının sadece mono ve penta antenli formlar arasındaki amfifilik etkileşimler tarafından değil, aynı zamanda endojen tuz içeriği tarafından da belirlendiğini göstermektedir. bileşen.

Klasik olarak, toplam hidroksil grup miktarının %30 ila %50'si yağ asitleri tarafından esterleştirilir.
Bu yağ asitleri ya bir türden (laurik, stearik ya da oleik asit) ya da bitkisel yağlardan (pamuk tohumu yağı, hint yağı) ya da hayvansal kaynaktan (balmumu) bir karışımdan oluşur.
Kimyasal olarak, poligliserol esterleri, gliserolün alkalin katalizli rastgele polimerizasyonu ve ardından izole edilmiş yağ asitleri veya triaçilgliseroller ile bir esterleştirme ile oluşturulabilir.
Elde edilen karışım, esterlenmiş yağ asidinin (monoesterler digliserol veya trigliserol veya tetragliserol, diesterler digliserol veya trigliserol) polimerizasyon derecesi, türü ve pozisyonuna göre değişir.

Poligliseril esterler kozmetik, gıda, ilaç ve diğer endüstrilerde çeşitli uygulamalara sahip önemli iyonik olmayan yüzey aktif maddelerdir.
Amfifilik karakterleri, çeşitli süspansiyonların stabilizasyonunda kullanılmalarını sağlar.
Kozmetikte son karışımı emülsifiye etmek, viskoziteyi kontrol etmek, dağıtmak ve stabilize etmek için kullanılırlar.
Saç şekillendirici jellere, cilt bakım jellerine, cilt temizleyicilerine, bebek kremlerine, uzun etkili el kremlerine, nemlendirici güneş kremlerine ve güneşten koruyucu çubuklara dahil edilirler.
En güçlü emülgatörler, fondöten kremlerinde digliseril diizostearat, makyaj çıkarıcı cilt temizleyicilerinde digliseril monolaurat ve bebek kremlerinde digliseril monooleattır.
Gıdalarda, ince unlu mamüllerin üretiminde, sakız üretiminde ve yağların değiştirilmesinde emülsifiye edici maddeler olarak kullanılırlar.
Bu nedenle poligliserol polirisinoleat (E476), çikolata ve benzeri kaplamaların ve bileşiklerin viskozitesini azaltan, hint fasulyesinden (risinoleik asit açısından zengin) yapılan bir emülgatördür.
Poligliserol Ester düşük seviyelerde kullanılır (yüzdelerin kesirleri).
E476 kullanıldığında, çikolata tarifi, daha az kakao yağı açısından daha düşük maliyetlere sahiptir, ancak aynı zamanda daha az yağa sahip olma avantajını da sağlar.

Poligliserol esterleri, insan kalori tüketimini azaltmak için yağların yerine geçmektedir.
Yağ asidi esterlerinin sindirim enzimleri tarafından hidrolize direnç gösterdiği bulunduğundan bu değiştirme amaçlanmış olabilir.

Poligliserol Ester İşlevleri şunları içerir:
-Dokuyu, ağız hissini ve kıvamı iyileştirir
-emülsifikasyon
-çözünürlük
-Yumuşatıcı ve yeniden yağlayıcı maddeler
- Akış özelliklerini iyileştirin
-Arayüz gerilimini azaltır

Poligliserol Esterlerinin Özellikleri:
-Toksik olmayan, Doğal
-Sebze bazlı
-100% biyolojik olarak parçalanabilir
-Cildi tahriş etmez
-GRAS/gıda sınıfı
-Geniş HLB yelpazesi

Poligliserol yağ asidi esteri iyonik olmayan yüzey aktif maddeler uzun süredir gıdalarda kullanılmaktadır ve PEG bazlı iyonik olmayan yüzey aktif maddelerin güvenlik sorunlarına alternatif olarak önerilmiştir.
Poligliserol yağ asidi ester yüzey aktif cisimleri, bir hidrofilik poligliserin ve bir lipofilik yağ asidinin birleştirilmesiyle sentezlenir.
Hidrofilik poligliserin, gliserin, glisidol, epiklorohidrin vb. kullanılarak polimerize edilir.
Poligliserol polimerizasyon reaksiyonunun ana konuları, poligliserol içeriğini dallı veya siklik formlardan ziyade lineer formda arttırmak ve polimerizasyon derecesi dağılımını daraltmaktır.
Bir lipofilik yağ asidi grubunu bir hidrofilik poligliserine bağlama yöntemi, esterifikasyon reaksiyonu gibi kimyasal sentezi ve lipaz enzimi kullanılarak enzim sentezini içerir.
Poligliserin yağ asidi ester sentezinin ana konuları, yan reaksiyonları azaltırken verimi artırmak ve esterleşme derecesini kontrol etmektir.

Kek fırıncıları yıllardır bu sorunla mücadele ediyor.
Geçmişte sakızlar, nişastalar ve mısır şurupları kuru kek, bayat kek ve ufalanan kekle mücadele etmek için kullanılıyordu.
Bu çözümlerin hiçbiri kuru veya bayat kek probleminde önemli bir fark yaratmadı.
Ticari kek karışımları harika nemli kekler yapabilir, ancak maliyet bazen çizik fırıncının tolere edemeyeceği kadar yüksektir.

PGE, az yağ içeren veya hiç yağ içermeyen keklerde mükemmel havalandırma sağlayan düşük yağ içerikli keklerde işlev görecektir.
Harika bir ultra nemli kek yapmak için suyu gerçekten bağlayan yenilikçi bir emülgatör ile bu soruna bir çözümümüz var.

Polimerize gliserollerin yenilebilir katı yağlar, sıvı yağlar veya yağ asitleri ile reaksiyona sokulmasıyla oluşturulan karışık kısmi esterler; küçük miktarlarda mono-, di- ve trigliseritler, serbest gliserol ve poligliseroller, serbest yağ asitleri ve yağ asitlerinin sodyum tuzları mevcut olabilir; polimerizasyon derecesi değişir ve poligliserol molekülü başına ortalama gliserol kalıntısı sayısı ile ilgili bir sayı (tri- gibi) ile belirtilir.
Belirli bir poligliserol, Poligliserol Esterlerinin nominal polimerizasyon derecesine özgü moleküler türlerin bir dağılımından oluşur.
Poligliserollerle reaksiyona girecek yağların veya yağ asitlerinin doğasının yanı sıra oranlarını değiştirerek, geniş ve çeşitli bir ürün sınıfı elde edilebilir.

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.