POLİSORBAT

Polisorbatlar, bazı farmasötiklerde ve gıda hazırlamada kullanılan bir emülgatör sınıfıdır.
Polisorbatlar genellikle kozmetikte uçucu yağları su bazlı ürünlere çözmek için kullanılır.
Polisorbatlar, yağ asitleri ile esterleştirilmiş etoksillenmiş sorbitandan (bir sorbitol türevi) türetilen yağlı sıvılardır.


Polisorbatlar ayrıca gıda endüstrisinde (salata sosu, dondurma) ve kozmetik, ilaç, deterjan, boya ve plastik uygulamalarında emülgatör olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.


EMÜLSİFİYELER | Organik Emülgatörler


Sorbitan Yağ Asidi Esterleri
Polioksietilen sorbitan esterleri, etilen oksidin sorbitan yağ asidi esterlerine polimerizasyon yoluyla eklenmesiyle sentezlenir.
Bu iyonik olmayan hidrofilik emülgatörler çok etkili bayatlama önleyici maddelerdir ve bu nedenle çok çeşitli unlu mamullerde kullanılır.
Bu emülgatörler çok daha yaygın olarak polisorbatlar olarak bilinir, örneğin polisorbat 20, 60 ve 80.
Polisorbat 20, 60 ve 80, molekülün yağ asidi kısmı için sırasıyla laurik, stearat ve oleat kullanır.
Polisorbat 60 bir monostearat iken polisorbat 65 bir tristearattır.

Polisorbat 20 (polioksietilen (20) sorbitan monolaurat)
Polisorbat 40 (polioksietilen (20) sorbitan monopalmitat)
Polisorbat 60 (polioksietilen (20) sorbitan monostearat)
Polisorbat 80 (polioksietilen (20) sorbitan monooleat)
'Polioksietilen' kısmından sonraki 20 sayısı, molekülde bulunan oksietilen -(CH2CH2O)- gruplarının toplam sayısını ifade eder.
'Polisorbat' kısmından sonraki sayı, molekülün polioksietilen sorbitan kısmı ile bağlantılı yağ asidi tipi ile ilgilidir.
Monolaurat 20, monopalmitat 40, monostearat 60 ve monooleat 80 ile gösterilir.


Ayrıca bakınız
sorbitan monolaurat
sorbitan monostearat
sorbitan tristearat


Polisorbat (20/40/60/65/80 Arası)
Ürün Adı: Polisorbat (Tween 20/40/60/65/80)

Görünüm: Beyaz toz


Paket: 200g / Davul

Teslim süresi: 7 gün

Ürün tanımı: Polisorbatlar, farmasötikler, kozmetik ve gıda hazırlamada kullanılan bir emülgatör sınıfıdır. Molekülde daha hidrofilik gruplara sahip olduğundan yüksek HLB değerine sahiptir.Çoğunlukla suda yağ (O / W) tipi emülgatör olarak kullanılır.

Ürün Detayları

Polisorbatlar, polisorbat 20'nin polisorbat 60 ve polisorbat 80'den daha hidrofilik olduğu ve polisorbat 65'in diğerlerinden daha lipofilik olduğu hidrofilik emülsiyonlaştırıcı maddelerdir. Genellikle su içinde yağ (O/W) tipi bir emülgatör olarak kullanılır. Sodyum lauril sülfat veya bir disk gibi diğer emülgatörler ile birleştirilebilir. Emülsiyonun kararlılığı.

(1) Polisorbat 20
İngilizce adı: Polioksietilen (20) Sorbitan monolaurat veya Polisorbat 20
Kod adı: Polioksietilen sorbitan monolaurat (Tween 20)
Görünüm: açık sarı ila sarı yağlı sıvı
HLB Değeri: 16.7
CAS numarası: 9005-64-5
Kimyasal formül: C58H114O26

(2) Polisorbat 40
İngilizce adı: Polioksietilen (20) Sorbitan Monopalmitate veya Polisorbat 40
Kod adı: Polioksietilen sorbitan monopalmitat (Tween 40)
Görünüm: sarı berrak yağlı sıvı
 HLB Değeri: 15.6
CAS numarası: 9005-66-7
Kimyasal formül: C62H122O26

(3) Polisorbat 60
İngilizce adı: Polioksietilen (20) Sorbitan Monostearat veya Polisorbat 60
Kod adı: Polioksietilen sorbitan monostearat (Tween 60)
Görünüm: sarı berrak yağlı sıvı veya macun
HLB Değeri: 14.9
CAS numarası: 9005-67-8
Kimyasal formül: C64H126O26

(4) Polisorbat 65
İngilizce adı: Polioksietilen (20) Sorbitan Tristearat veya Polisorbat 65
Kod adı: Polioksietilen sorbitan tristearat (Tween 65)
Görünüş: sarı berrak yağlı sıvı veya macun
HLB Değeri: 10.5
CAS numarası: 9005-71-4
Kimyasal formül:C100H194O26

(5) Polisorbat 80
İngilizce adı: Polioksietilen (20) Sorbitan Monooleate veya Polisorbat 80
Kod adı: Polioksietilen sorbitan monooleat (Tween 80)
Görünüm: sarı berrak yağlı sıvı
HLB Değeri: 15
CAS numarası: 9005-65-6
Kimyasal formül: C64H124O26


Polisorbatlar, yağ asitleri ile esterlenmiş etoksillenmiş sorbitandan (bir sorbitol türevi) türetilir ve yağlı sıvılar olarak bulunur. Bu Polisorbatlar, farmasötiklerde ve gıda müstahzarlarında (salata sosu, dondurma, çikolatalar, unlu mamuller ve şekerlemeler) kullanılan emülgatör sınıfına aittir. Esansiyel yağları su bazlı ürünlere, ilaçlara, deterjanlara, boyalara ve plastik uygulamalara çözündürmek için kozmetikte kullanılırlar. Bu Polisorbat yüzey aktif cisimleri esas olarak sorbitol türevli siklik eterler (sorbitanlar ve sorbitler) ile oleik, stearik veya laurik yağ asidi esterlerinden oluşur ve ayrıca Polisorbat molekülü başına yaklaşık 20 molekül oksiran ile polimerize edilir.

Polisorbat 20 (polioksietilen (20) sorbitan monolaurat)
Polisorbat 40 (polioksietilen (20) sorbitan monopalmitat)
Polisorbat 60 (polioksietilen (20) sorbitan monostearat)
Polisorbat 80 (polioksietilen (20) sorbitan monooleat)
'Polisorbatlar' kısmını takip eden sayı, molekülün polioksietilen sorbitan kısmı ile bağlantılı yağ asidi tipini yansıtır. Monolaurat 20 ile, monopalmitat 40 ile, monostearat 60 ile ve monooleat 80 ile gösterilir. 'Polioksietilen' kısmından sonraki 20 sayısı, molekülde bulunan oksietilen -(CH2CH2O)- gruplarının toplam sayısını belirtir.

Polisorbat 20 (ticari olarak Tween 20 olarak adlandırılır), doğal bir şeker alkolü olan sorbitolden türetilir ve laurik asit ilavesinden önce sorbitanın (sorbitolün dehidrasyonundan türetilen) etoksilasyonuyla polisorbat tipi iyonik olmayan bir yüzey aktif madde oluşturur.
Polisorbat 20 nispeten toksik değildir ve stabildir, bu nedenle bir dizi evsel, bilimsel ve farmakolojik uygulamada emülgatör ve deterjan olarak kullanılabilir.
Tween 20, aromalı ağız damlalarında gıda uygulamasına sahip iyi bir ıslatma maddesi olarak işlev görür ve eklenen diğer aroma bileşenlerine yayılma hissi sağlar.
Biyokimyasal uygulamalarda, polisorbat 20, bağışıklık tahlillerinde yıkama maddesi, zar proteinleri için çözücü madde ve memeli hücreleri için lizis çözeltileri olarak kullanım bulur.
İlaç sektöründe iken, emülsiyonları ve süspansiyonları stabilize etmeye yardımcı olan bir yardımcı madde olarak işlev görür.
Cosmetics Ingredient Review (CIR) Uzman Paneli bilimsel verileri değerlendirdi ve polisorbat 20'nin kozmetik formülasyonlarda kullanım için güvenli olduğu sonucuna vardı.

Tween 80 (Polisorbat 80), amber/altın renkli, suda çözünür, viskoz bir sıvıdır.
Polietoksile sorbitan (bir şeker alkolü olan sorbitolün dehidrasyonundan elde edilir) ve hayvansal ve bitkisel yağlarda bulunan bir yağ asidi olan oleik asitten üretilir.
Bu yapı nedeniyle polisorbat 80, yaklaşık 15'lik bir hidrofilik-lipofilik denge oluşturur.
Nihai ürünler, genetiği değiştirilmiş organizmalardan aridir ve bitkisel kökenlidir.
Polisorbat 80 (veya E433) iyonik olmayan bir yüzey aktif maddedir ve emülgatör gıdalarda salata sosları ve çikolatalar için emülgatör olarak, kozmetiklerde cilt, yüz temizleyicileri ve saç bakım ürünleri hazırlamak için ve farmakolojik endüstriden fayda sağlayan ilaçlarda aktif bileşenleri dağıtmak için kullanılır. .

Polisorbat 80'in çözünürlüğü, normal koşullar altında katı kalacak bileşenlerin çözülmesine yardımcı olmasını sağlar. Dondurma gibi yiyeceklerde, Polysorbate 80, dondurmayı daha pürüzsüz ve daha kolay işlenmesini sağlamak ve erimeye karşı direncini artırmak için% 0,5 (v / v) konsantrasyona kadar eklenir. Vitaminler, tabletler ve takviyeler ayrıca koruyucu yapısı nedeniyle Polisorbat 80 içerir. İyonik olmayan bir yüzey aktif madde olan polisorbat 80, sabunlarda ve kozmetiklerde (göz damlaları dahil) veya ağız gargaralarında çözücü olarak kullanılır.

Diğer banyo ve vücut ürünlerinizde kullandığınız aynı harika renkleri elde etmek için, sıvı aşamasına yaklaşık% 2 (toplam partinizin) Polysorbate 80 ekleyin. Bu, küvetin etrafındaki herhangi bir halkayı veya kullanmazsanız oluşabilecek yüzen mikayı ortadan kaldırmalıdır. tam adı polioksietilen (20) sorbitan monostearat veya Polisorbat 60 veya Tween 60, sorbitol, stearik asit (C18) ve etilen oksit reaksiyonundan yapılan sentetik bir bileşendir. Bu yapı nedeniyle polisorbat 60, yaklaşık 14.9'luk bir hidrofilik-lipofilik denge oluşturur. Tween 60'ın gıdada bir emülgatör olarak (E435 numarası) ve kozmetikte bir çözücü ve yüzey aktif madde olarak birincil kullanımı iyi bilinmektedir.

Polisorbat 60, gıda, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde yüzey aktif madde, emülgatör, çözücü, stabilizatör olarak kullanılabilen sentetik bir çoklu bileşendir. Polisorbat 60, su bazlı ve yağ bazlı bileşenlerin kolayca karışmasına ve yiyeceklerde ayrılmalarını önlemeye yardımcı olur. Polisorbat 60 ve 80 çoğunlukla gıdalarda Polisorbat kategorisinde kullanılır, ancak ikincisi gıdalarda polisorbat 60'tan daha fazla kullanılır.

Polisorbat 60 ve 80, unlu mamül üretiminde en yaygın olarak kullanılanlardır. Fırınlanmış ürünlerin ve dondurulmuş tatlıların raf ömrünün uzatılmasına, mukavemetinin artmasına ve hacminin artmasına yardımcı olurlar.

Yüksek HLB emülgatör olarak, gıda sınıfı düşük HLB emülgatör (örn. sorbitan stearat, mono ve digliseritler) ile karıştırılarak çeşitli gıda kullanımları için uygun bir HLB değeri elde edilebilir, ya su içinde yağ ya da yağ içinde su emülsiyonu.

Kozmetikte genel amacı su ve yağı karıştırmaktır. Polisorbat 60, bir yüzey aktif madde, emülgatör, çözündürücü ve dağıtıcı ajan olarak işlev görür. Uygulamalarından bazıları şu şekildedir: Şampuanlarda ve vücut yıkamalarında kullanıldığında cilt üzerindeki yüzey gerilimini azaltarak vücut kirlerinin yıkanmasına yardımcı olur. Losyonlar, Kremler, Saç ürünleri, Cilt bakım ürünleri ve Makyaj ürünleri için uçucu yağları, kokuları ve renklendiricileri suda eşit olarak dağıtır.

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.