POLİSORBAT 80

Polisorbat 80 = Tween 80

CAS Numarası: 9005-65-6

Polisorbat 80 (INCI: polioksietilen (20), sorbitan monooleat), gıdalarda, ilaçlarda, cilt bakım ürünlerinde, aşılarda vb. emülgatör veya yüzey aktif madde olarak kullanılan kehribar/altın renkli viskoz bir sıvıdır.
Polisorbat 80 ayrıca sabunlarda ve kozmetiklerde yüzey aktif madde görevi görür.

Tween 80 olarak da bilinen polisorbatlar, farmasötiklerde ve gıda hazırlamada kullanılan bir emülgatör sınıfıdır.
Polisorbat 80 genellikle kozmetikte uçucu yağları ve koku yağlarını su bazlı ürünlere çözmek için kullanılır.

Polisorbat 80 Emülgatör, dağıtıcı, çözücü, yağlayıcı, deterjan, antistat, kozmetik ve farmasötikler için ıslatıcı ajan, cilalar, böcek öldürücüler, deri yağ giderme ve veterinerlik ürünlerinde kullanılır.
Polisorbat 80 Emülsiyonlar ve kremler, jeller ve köpükler ile yumuşak jeller gibi farmasötik müstahzarlar için iyonik olmayan, hidrofilik bir emülgatör, ko-emülgatör ve çözündürücü olarak kullanılır.

Polisorbatlar, polietoksile sorbitan ve stearik veya oleik asitten türetilen iyonik olmayan yüzey aktif maddeler ve emülgatörlerdir.
Polisorbatlar esas olarak farmasötik uygulama için bir çözücü, emülgatör veya süspansiyon stabilizatörü olarak kullanılır.
Ürünün HLB değerine bağlı olarak ya çözündürücü ya da emülgatör görevi görebilirler.
Polisorbat 80, yüksek HLB değeridir, sıvı veya katı dozaj formlarında suda az çözünen ilaç maddelerinin bir çözücüsü olarak daha uygundur.
Polisorbat 80, fiziksel karıştırma, eriyik granülasyon, sprey kurutma ve sıcak eriyik ekstrüzyon proseslerinde kullanıma uygundur.

Polisorbat 80, gıdalarda, ilaçlarda, kozmetiklerde, tekstillerde, tarımda ve bazen de bakterilerin laboratuvar tanımlamasında emülgatör olarak kullanılabilir.

Kullanım: Polisorbat 80, yaygın bir koku ve uçucu yağ çözücünün yanı sıra bir emülsifiye edici ajandır.
Polisorbat 80 suda ve alkolde çözünür, yağlarda çözünmez.
Polisorbat 80 tipik olarak hem viskozite değiştirici hem de oda spreyleri ve çamaşır spreyleri için kokular ve uçucu yağlar için bir dağıtma maddesi olarak kullanılan bir ortak emülsiyonlaştırıcıdır.
Polisorbat 80, sıvı yağlarla birleştiğinde çiçek açan bir banyo yağı oluşturur.
Polisorbat 80 ayrıca kendi kendine emülsiyonlaşan şeker veya tuz peelinginde de kullanılabilir.
Banyo bombalarında, küvette köpürmeyi uzatmaya yardımcı olmak için ıslatma maddesi olarak %6'ya kadar ekleyebilirsiniz.

Önceki ad:   Polisorbat 80 PH
CAS-No.: 9005-65-6
Yasal Durum: Ph. Eur, USP/NF: Polisorbat 80
Genel karakterizasyon: Kolliphor® PS 80, yağlı, renksiz veya kahverengimsi sarı, berrak veya hafif yanardöner bir sıvıdır.
Cilt Toleransı: Kolliphor® PS tiplerimiz iyi bir cilt toleransına sahiptir.
Hammadde kaynağı: Tüm Kolliphor® PS kaliteleri, bitkisel ve sentetik hammaddelere dayanmaktadır.
Başvuru
Çözündürücü, süspansiyon stabilizatörü, emülgatör, cilt penetrasyon arttırıcı.

Polisorbat 80, oral katı dozaj formları, yarı katı dozaj formları ve sıvı dozaj formları için uygundur.
Polisorbat 80, yumuşak jel formülasyonlarında çözücü olarak da kullanılabilir.

polisorbat 80
Erişim numarası
DB11063

Açıklama
Sorbitan yağ asidi esterinin (iyonik olmayan bir yüzey aktif madde) etilen oksit ile reaksiyonu ile formüle edilen bir madde olan polisorbat, ABD ve AB dahil olmak üzere birçok yabancı ülkede kullanılmaktadır ve burada emülgatör, birçok gıdada çözündürücü olarak görev yapmaktadır. ekmek, kek karışımı, salata sosu, yağ ve çikolata.

Polisorbat 80, hidrofilik noniyonik bir yüzey aktif maddedir.
Polisorbat 80, sabunlarda ve kozmetiklerde yüzey aktif madde olarak ve ayrıca göz damlalarında kayganlaştırıcı olarak kullanılır.
Gıda veya farmasötik ürünlerde, Polisorbat 80 bir emülgatör görevi görebilir.
Polisorbat 80, parenteral uygulama veya aşılar için ilaçların sulu formülasyonlarını stabilize etmek için kullanılan bir eksipiyandır.

Çözündürücü bir madde olarak polisorbat 80, bir yüzey aktif madde olarak işlev görür ve bir maddenin diğerinde çözünürlüğünü arttırır.
Polisorbat 80, normalde belirli bir solüsyonda çözünmeyen bir madde olarak, bir çözündürücü maddenin kullanımıyla çözünebilir.

Polisorbat 80, bileşenlerin birbirine karışmasını ve ayrılmasını ve az miktarda su içeren tuzları önlemeye yardımcı olan bir emülgatör olarak da bilinir ve ABD'de lisanslı birkaç aşıya dahildir.

Tip
Küçük Molekül
Gruplar
Onaylandı
Eş anlamlı
polisorbat 80
Ara 80
FARMAKOLOJİ

gösterge
Polisorbat 80, çözücü, antimikrobiyal koruyucu ve dezenfektan olarak kullanılır.

Polisorbat 80'in İlişkili Koşulları:
Göz yağlama
Göz rahatsızlığı


Polisorbat 80, genellikle gıda ve kozmetikte kullanılan iyonik olmayan bir yüzey aktif madde ve emülgatördür.
Polisorbat 80, viskoz, suda çözünür sarı bir sıvıdır.


Polisorbat 80'in genel açıklaması:
Polisorbat 80 bir yüzey aktif maddedir.
Polisorbatlar, sorbitol ve sorbitanların oleik esterleri ile polietilen glikol zincirlerinin bir kombinasyonudur.

Polisorbat 80 Uygulaması:
Polisorbat 80, ilaç (rapamisin) tedavisinde ve rapamisinin osteoliz ve tümör büyümesi üzerindeki etkisini incelemek için kullanılmıştır.
Polisorbat 80 ayrıca spreyle kurutulmuş emülsiyonların hazırlanmasında ve antibakteriyel etkinliğin araştırılmasında kullanılmıştır.

Polisorbat 80'in Biyokimya/Fizyolojik Eylemleri:
Polisorbatlar, uçucu yağlar, topikal uygulama ve intravenöz, subkutan veya intramüsküler uygulama dahil tıbbi infüzyonlar için emülsiyonlaştırıcılar, çözücü maddeler ve stabilizatör olarak kullanılır.

Polisorbat 80 ile ilgili kimya:
Polisorbat 80, polietoksile sorbitan ve oleik asitten türetilir.
Polisorbat 80'deki hidrofilik gruplar, etilen oksit polimerleri olan polioksietilen grupları olarak da bilinen polieterlerdir.
Polisorbatların terminolojisinde, polisorbattan sonraki sayısal gösterim, lipofilik gruba, bu durumda oleik aside atıfta bulunur (daha fazla ayrıntı için polisorbat'a bakın).
Polisorbat 80, kehribar/altın renkli viskoz bir sıvıdır.
Polisorbat 80, polietoksile sorbitan (şeker alkolünün dehidrasyonundan elde edilen kimyasal bileşikler) ve hayvansal ve bitkisel yağlarda bulunan bir yağ asidi olan oleik asitten yapılır.


Polisorbat 80 için tam kimyasal isimler şunlardır:
Polioksietilen (20) sorbitan monooleat
(x)-sorbitan mono-9-oktadekenoat poli(oksi-1,2-etandiil)
Polisorbat 80'in saf sudaki kritik misel konsantrasyonu 0.012 mM olarak rapor edilmiştir.


POE (20) sorbitan monooleat, Polietilen glikol sorbitan monooleat, Polioksietilensorbitan monooleat, Polisorbat 80, Polisorbatum 80, TWEEN 80
CAS Numarası 9005-65-6

IUPAC adı
Polioksietilen (20) sorbitan monooleat
PS80
CAS Numarası: 9005-65-6
E numarası: E433
Alkest TW 80
Scattics
Canarcel
Poegasorb 80
Montanoks 80
Ara 80
Kollifor PS 80

Ara 80; Polioksietilen Sorbitan Monooleat; POE (20) sorbitan monooleat; Polisorbat 80; polietilenglikol sorbitan monooleat 1-6.5 mol etoksillenmiş; Sorbitan monooleat, etoksillenmiş

CAS isimleri
Sorbitan, mono-(9Z)-9-oktadekenoat, poli(oksi-1,2-etandiil) türevleri.

IUPAC adları
2-[2-[3,5-bis(2-hidroksietoksi)oksolan-2-il]-2-(2-hidroksietoksi)etoksi]etil (E)-oktadek-9-enoat
Sorbitan monooleat etoksile (CAS # 9005-65-6)
SORBİTAN MONOOLEAT, ETOKSİLE
Sorbitan monooleat, etoksillenmiş
Ara 80

Ticari isimler
Leunapon-SMO

Diğer isimler
Polioksietilen-80-sorbitan monooleat
Sorbitan, mono-(9Z)-9-oktadekenoat, poli(oksi-1,2-etandiil) türevleri.

Polisorbat 80'in Kullanım Alanları:
Polisorbat 80'in gıda kullanımı:
Polisorbat 80, gıdalarda emülgatör olarak kullanılır.

Polisorbat 80 nedir?
Polisorbat 80, Tween 80 olarak da bilinen iyi bilinen bir sentetik bileşiktir.

Polisorbat 80, kehribar/altın renkli viskoz bir sıvıdır.
Polisorbat 80, polietoksile sorbitan (şeker alkolünün dehidrasyonundan elde edilen kimyasal bileşikler) ve hayvansal ve bitkisel yağlarda bulunan bir yağ asidi olan oleik asitten yapılır.

Polisorbat 80 ne işe yarar?
Polisorbat 80, gıdalarda, vitaminlerde, ilaçlarda ve aşılarda emülgatör veya köpük kesici olarak kullanılır.

Polisorbat 80 neden gıdalarda kullanılıyor?
Polisorbat 80, bazı şarapların mayalanma işleminde köpük kesici olarak ve ayrıca bazı dondurmaları ve diğer 'pudingleri' ayırmadan kremsi dokusunu korumak için bağlamak için kullanılır.
Polisorbat 80 ayrıca yiyecekleri dökmek ve sosları pürüzsüz tutmak için kullanılır.

Polisorbat 80 neden kozmetikte kullanılıyor?
Polisorbat 80 ayrıca sabunlarda ve kozmetiklerde bir yüzey aktif madde ve ayrıca bir çözücü olarak işlev görebilir - bileşenlerin daha kolay karışabilmeleri için çözülmesine yardımcı olur.
Çözündürücü olarak polisorbat 80 kullanılır.
Polisorbat 80, ürünlerin daha kremsi ve daha çekici görünmesini sağlar.

Polisorbat 80 neden tıpta kullanılıyor?
Polisorbat 80, bazı aşıların yanı sıra bazı vitamin ve takviyelerde bir bileşen olarak kullanılır.
Polisorbat 80, jel kapsüllerin kıvamını iyileştirmek ve hapların midede dağılmasını sağlamak için kullanılır.

Polisorbat 80 hangi ürünlerde kullanılır?
Polisorbat 80 çok yönlü ve kullanışlı bir bileşendir, bu nedenle Polisorbat 80 pek çok üründe bulunur.
Polisorbat 80'in en sık bulunduğu yerlerin kısa, genelleştirilmiş bir listesi:
• Gıda kısaltma
• Sakız
• Dondurma
• Jelatin
• Vitaminler
• Sabun
• Şampuan
• Makyaj malzemeleri
• Cilt Kremleri
• Çeşniler
• İlaçlar
• Aşılar

Örneğin, dondurmada, dondurmayı daha yumuşak ve daha kolay işlemek ve erimeye karşı direncini artırmak için %0.5 (h/h) konsantrasyonuna kadar polisorbat eklenir.
Polisorbat 80 eklenmesi, süt proteinlerinin yağ damlacıklarını tamamen kaplamasını önler.
Bu, karışımda hava tutan zincirler ve ağlar halinde bir araya gelmelerine ve dondurma erirken Polisorbat 80'lerin şeklini tutan daha sıkı bir doku sağlamalarına olanak tanır.

Polisorbat 80'in sağlık ve güzellik kullanımı:
Polisorbat 80 ayrıca sabunlarda ve kozmetiklerde (göz damlaları dahil) bir yüzey aktif madde veya gargara gibi bir çözücü olarak kullanılır.
Polisorbat 80'in kozmetik sınıfı, gıda sınıfından daha fazla yabancı madde içerebilir.

Polisorbat 80'in tıbbi kullanımı:
Polisorbat 80, parenteral uygulama için ilaçların sulu formülasyonlarını stabilize etmek için kullanılan ve popüler antiaritmik amiodaron yapımında bir emülgatör olarak kullanılan bir eksipiyandır.
Polisorbat 80 ayrıca bazı Avrupa ve Kanada grip aşılarında yardımcı madde olarak kullanılır.
İnfluenza aşıları doz başına 2.5 μg polisorbat 80 içerir.
Polisorbat 80, Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılan birçok aşıda bulunur.
Polisorbat 80, Middlebrook 7H9 et suyunda Mycobacterium tuberculosis kültüründe de kullanılır.
Polisorbat 80 ayrıca östrojen düzenleyici ilaç Estrasorb'da bir emülgatör olarak kullanılır.
Ayrıca IPA bağlaması yaparken ilaç ve eksipiyanların stabilizasyonu için granülasyonda da kullanılır.

Polisorbat 80'in laboratuvar kullanımı:
Bazı mikobakteriler bir tür lipaz (lipid moleküllerini parçalayan enzim) içerir; bu türler bir polisorbat 80 ve fenol kırmızısı karışımına eklendiğinde, çözeltinin renginin değişmesine neden olurlar, bu nedenle bu, bir suş veya izolatın fenotipini belirlemek için bir test olarak kullanılır.
Mikrobiyolojik kontrolde kullanılan RODAC agar plakalarında polisorbat 80, numune alınan yüzeylerde sıklıkla bulunan her türlü dezenfektanı etkisiz hale getirerek bu yüzeylerde bulunan mikropların büyümesine izin verir.

Kimyasal formül: C64H124O26
Molar kütle: 1310 g/mol
Görünüm: Amber renkli sıvı
Yoğunluk: 1.102 g/mL, yağlı sıvı
Kaynama noktası: > 100°C
Suda çözünürlük: 100 mL/L
Diğer çözücülerde çözünürlük: etanol, pamuk tohumu yağı, mısır yağı, etil asetat, metanol, toluen içinde çözünür
Viskozite: 300–500 santistok (@25°C)


Sorbitan Yağ Asidi Esterleri
Polioksietilen sorbitan esterleri, etilen oksidin sorbitan yağ asidi esterlerine polimerizasyon yoluyla eklenmesiyle sentezlenir.
Bu iyonik olmayan hidrofilik emülgatörler çok etkili bayatlama önleyici maddelerdir ve bu nedenle çok çeşitli unlu mamullerde kullanılır.
Bu emülgatörler çok daha yaygın olarak polisorbatlar olarak bilinir, örneğin polisorbat 20, 60 ve 80.
Polisorbat 20, 60 ve 80, molekülün yağ asidi kısmı için sırasıyla laurik, stearat ve oleat kullanır.
Polisorbat 60 bir monostearat iken polisorbat 65 bir tristearattır.

Kullanım: Polisorbat 80 (polioksietilen sorbitan monooleat) zeytinyağından elde edilir.
Polisorbat 80, toksik olmayan, iyonik olmayan bir yüzey aktif madde/emülgatör ve dağıtıcı madde olarak kullanılan ve alkol kullanılmadan yağ ve suyun karışmasını sağlayan suda çözünür sarımsı bir sıvıdır.
Polisorbat 80, bir koku çözücü ve stabilizatördür; Polisorbat 80 cildi yağlar ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir.
Bu cilde zarar vermeyen bileşen, su içinde yağ emülsiyonlarında (losyonlar, saç kremleri, krem ​​durulamalar, şampuanlar, sıvı sabunlar, vücut cilaları veya keseler, vb.) ve ayrıca vücut sisleri ve keten spreylerinde yaygın olarak kullanılır.
Şu anda piyasada bulunan birçok vücut bakım ürünü, kozmetik ve ıslak mendilde bir bileşen olarak bulunacaktır.

Polisorbat 80 şu alanlarda kullanılır:
Emülgatör, dağıtıcı, çözücü, yağlayıcı, deterjan, antistat, kozmetik ve farmasötikler için ıslatıcı ajan, cilalar, böcek öldürücüler, deri yağ giderme ve veterinerlik ürünleri.


Sorbitol, altı karbonlu beyaz, tatlımsı, higroskopik, kristal şeker alkolüdür.
Polisorbat 80, çeşitli meyve ve meyvelerde doğal olarak bulunur.
Veya Polisorbat 80, mısır nişastasından türetilen glikoz şekerinin yüksek basınçlı katalitik hidrojenasyonu ile sentetik olarak hazırlanır.
Polisorbat 80, forma bağlı olarak 93 ila 98 C'de erir.
Polisorbat 80 tatlandırıcı, gıda katkı maddesi, diş macunu, tütün, tuvalet malzemeleri ve kozmetikte kullanılır.
Polisorbat 80, C vitamini fermantasyonu için kullanılır.
Polisorbat 80, farmasötik alanlarda eksipiyan ve intravenöz ozmotik diüretik olarak kullanılır.
Polisorbat 80, poliüretanlar ve yüzey aktif maddeler için polieterlerin imalatında da kullanılır.

Sorbitan terimi, yağ asitleri lipofilik iken sorbitol gövdesi hidrofilik olan sorbitolün anhidrit formunu tanımlar.
Bir moleküldeki bu iki işlevlilik, temizleyiciler, deterjanlar, polimer katkı maddeleri ve emülgatörler, ıslatıcı maddeler ve viskozite değiştiriciler olarak tekstil endüstrisinde yararlı olan temel özellikleri sağlar.
Sorbitan esterler, düşük HLB (Hidrofilik-Lipofilik Denge) değerleri sergileyen daha çok lipofilik (veya hidrofobik) yüzey aktif maddelerdir; lipitlere afinitesi olan, lipidlerle birleşme eğiliminde olan veya lipitlerde çözünebilen (veya suda çözünmeyen).
Etoksillenmiş sorbitan esterler, yüksek HLB değerleri sergileyen hidrofiliktir; suya yakınlığı olan; suda kolayca emilir veya çözülür.
Yağ asidi tipi ve etilen oksidin mol sayısı, uygun uygulamalar için çeşitli HLB değerleri sağlar.
HLB numaraları aşağıdaki özellikleri açıklar:

<10 : Yağda çözünür (veya suda çözünmez)
>10 : Suda Çözünür
4-8 : Köpük Önleyici
7-11 : Yağ içinde su emülsiyonu
12-16 : Su içinde yağ emülsiyonu
11-14 : İyi Islatma
12-15 : İyi deterjan
16-20 : Stabilizasyon


1338-39-2: Sorbitan monoizostearat etoksilat EO 20 mol
66794-58-9: Sorbitan monolaurat etoksilat EO 20 mol
9005-64-5: Sorbitan monooleat etoksilat EO 20 mol
9005-65-6: Sorbitan monopalmitat etoksilat EO 20 mol
9005-66-7: Sorbitan monostearat etoksilat EO 20 mol

9005-67-8:
Sorbitan monstearat etoksilat EO 6 mol
sorbitan oleat

1338-43-8: Sorbitan palmitatı
26266-57-9: Sorbitan seskioleat
8007-43-0: Sorbitan stearat

1338-41-6:
Sorbitan tetraoleat etoksilat EO 30 mol
Sorbitan tetraoleat etoksilat EO 40 mol
Sorbitan tetraoleat etoksilat EO 6 mol

63089-86-1: Sorbitan tetrastearat etoksilat EO 60 mol
66828-20-4: Sorbitan trioleat etoksilat EO 20 mol
9005-70-3: Sorbitan trioleat
26266-58-0: Sorbitan tristearat etoksilat EO 20 mol
9005-71-4: Sorbitan tristearat


Polisorbat 80, kozmetikte kullanılan polisorbatların güvenlik değerlendirmesidir.
Polisorbat 80, kozmetikte yüzey aktif madde olarak kullanılır.
Güvenlik değerlendirmesi, 3 önceki güvenlik değerlendirmesinde incelenen polisorbatları, güvenlik açısından değerlendirilmemiş polisorbatlarla 1 raporda birleştirdi.
Panel, bu bileşenlerle ilgili ilgili verileri gözden geçirdi.
Kozmetik Bileşen İncelemesi (CIR) Uzman Paneli (Panel), tahriş edici olmayacak şekilde formüle edildiğinde bu güvenlik değerlendirmesinin kullanım ve konsantrasyonu uygulamalarında polisorbatların kozmetik bileşenler olarak güvenli olduğu sonucuna varmıştır.
Bu sonuç, önceki 3 güvenlik değerlendirmesinde varılan sonucun yerine geçer.

GİRİŞ
Polisorbat 80, kozmetikte kullanılan polisorbatların güvenliğini değerlendirmekle ilgili mevcut bilimsel literatürün ve yayınlanmamış verilerin yeniden gözden geçirilmesidir.
Polisorbat 80, daha önce 3 güvenlik değerlendirmesinde incelenen polisorbatları, CIR Paneli tarafından incelenmemiş diğer polisorbatlarla, yağ asitlerinin 82 polietoksilatlı sorbitan veya sorbitol esterlerinden oluşan bir grup halinde birleştirir.
Polisorbat 80, polietioksi (PEG) zincirleri ile eterleştirilmiş ve yağ asitleri ile esterleştirilmiş, sorbitan veya sorbitolden oluşan ortak bir çekirdek yapısına sahiptir.
Polisorbat 80, kozmetikte çoğunlukla yüzey aktif maddeler olarak işlev görür.

1984'te yayınlanan orijinal güvenlik değerlendirmesinde, CIR Paneli, polisorbatların kullanıldığında güvenli olduğu sonucuna varmıştır.
Bu bileşenler şunlardır:
polisorbat 20
polisorbat 21
Polisorbat 40
polisorbat 60
polisorbat 61
polisorbat 65
polisorbat 80
polisorbat 81
polisorbat 85

Yağ asitlerinin polietoksillenmiş sorbitan veya sorbitol esterleri olan ve bir PEG parçası içeren diğer polisorbatlar, CIR Paneli tarafından gözden geçirilmiştir.

20002'de, aşağıdaki 33 PEG sorbitan/sorbitol yağ asidi esteri için kullanıldığında güvenli olduğu sonucuna varan bir güvenlik değerlendirmesi yayınlandı:
PEG-20 sorbitan kokoat
PEG-40 sorbitan diizostearat
PEG-2 sorbitan izostearat
PEG-5 sorbitan izostearat
PEG-20 sorbitan izostearat
PEG-40 sorbitan lanolat
PEG-75 sorbitan lanolat
PEG-10 sorbitan ödüllü
PEG-40 sorbitan ödüllü
PEG-44 sorbitan ödüllü
PEG-75 sorbitan ödüllü
PEG-80 sorbitan ödüllü
PEG-3 sorbitan oleat
PEG-6 sorbitan oleat
PEG-80 sorbitan palmitat
PEG-40 sorbitan perisostearat
PEG-40 sorbitan peroleat
PEG-3 sorbitan stearat
PEG-6 sorbitan stearat
PEG-40 sorbitan stearat
PEG-60 sorbitan stearat
PEG-20 sorbitan tetraoleat
PEG-30 sorbitan tetraoleat
PEG-40 sorbitan tetraoleat
PEG-60 sorbitan tetraoleat
PEG-60 sorbitan tetrastearat
PEG-20 sorbitan triizostearat
PEG-160 sorbitan triizostearat
PEG-18 sorbitan trioleat
Sorbeth-40 hekzaoleat (önceden PEG-40 sorbitol
hekzaoleat)
Sorbeth-50 hekzaoleat (önceden PEG-50 sorbitol
hekzaoleat)
Sorbeth-30 tetraoleat laurat (önceden PEG-30
sorbitol tetraoleat laurat)
Sorbeth-60 tetrastearat (önceden PEG-60 sorbitol
tetrastearat)

2000 raporunda yer alan, ancak orijinal inceleme sırasında Uluslararası Kozmetik İçerik Sözlüğü ve El Kitabında3 (Sözlük) listelenmeyen ve mevcut Sözlükte kozmetik içerik maddeleri olarak listelenmeyen 2 içerik maddesi vardı.

Bunlardan biri, Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) Gönüllü Kozmetik Tescil Programında (VCRP)5 listelenmiş 1 kullanımı olan ve bu nedenle bu güvenlik değerlendirmesine dahil edilen PEG-18 sorbitan trioleattır.
Bununla birlikte, PEG-20 sorbitan tetraoleatın VCRP'de listelenen kullanımları yoktur, bu nedenle bu güvenlik değerlendirmesine dahil edilmemiştir.
20016'da, aşağıdaki sorbitan balmumu için kullanıldığında güvenli olduğu sonucuna varan bir güvenlik değerlendirmesi yayınlandı:
Sorbeth-6 balmumu (eski adıyla PEG-6 sorbitan balmumu)
Sorbeth-8 balmumu (eski adıyla PEG-8 sorbitan balmumu)
Sorbeth-20 balmumu (eski adıyla PEG-20 sorbitan balmumu)


Bu güvenlik değerlendirmesi sırasında Panel, PEG'leri (özellikle PEG-6, PEG-20 ve PEG-75) içeren kozmetik formülasyonların hasarlı cilt üzerinde kullanılmamasını tavsiye etmişti.
O zamandan beri, PEG'ler yeniden gözden geçirildi ve Panel, PEG'lerin hasarlı cilt üzerinde kullanılmaması gerektiği uyarısını kaldırdı.

VCRP, Sözlükte listelenmeyen diğer 3 içerik için tek kullanım bildirdi.
Bu 3 bileşen için bildirilen kullanımlar olduğundan, bunlar da bu güvenlik değerlendirmesine dahil edilmiştir:
PEG-30 sorbitan balmumu
PEG-20 sorbitan ödüllü
PEG-20 sorbitan stearat

CIR, bu bileşenlerin asitlerinin ve ilgili kimyasal yapı parçalarının güvenlik değerlendirmelerini gerçekleştirmiştir.
Panel, balmumu, hindistancevizi asidi, izostearik asit, lanolin asidi, oleik asit, laurik asit, miristik asit, stearik asit ve çoklu stearatların kullanım şekliyle güvenli olduğu sonucuna varmıştır.
Bir dizi alkil ester ve çok sayıda PEG de kullanıldığı gibi güvenli olarak değerlendirildi.
Sorbitan esterleri, kullanıldığında güvenli sonuçlarla gözden geçirilmiştir.
ECHA web sitesi, endüstri tarafından üretilen bilgilerin sağlam özetlerini sağlar ve ECHA'dan bahsedildiğinde bu güvenlik değerlendirmesinde rapor edilen özet verilerdir.
Bu verilerin bazıları jenerik sorbitan monolaurat, etoksillenmiş ve sorbitan monostearat, etoksilat; bu kimyasallar, aynı CAS No.'ya sahip bu bileşenlerin birçoğunun genel tanımına uygundur (yani polisorbat 21, PEG-10 sorbitan laurat, PEG-40 sorbitan laurat, polisorbat 20, PEG-44 sorbitan laurat, PEG-75 sorbitan laurat, ve PEG-80 sorbitan laurat'ın tümü CAS No. 9005-64-5'e sahiptir).
Polisorbat 80'in bu kimyasal adları altındaki verilerin, bu CAS No'lu bileşenlerin bir veya bir kısmı için olması ve bilgilerin okunması için yararlı olması beklenir.

Polisorbat 80.
Sorbitol anhidritlerin karışık kısmi oleik asit esterlerinin ve ilgili bileşiklerin polioksietilen eterlerinin bir karışımı olan gıda katkı maddesi polisorbat 80 (polioksietilen (20) sorbitan monooleat), aşağıdaki öngörülen koşullara uygun olarak gıdalarda güvenle kullanılabilir:
Gıda katkı maddesi, oleik asidin (genellikle ilişkili yağ asitlerini içerir) sorbitol ile reaksiyona sokulmasıyla, maksimum asit sayısı 7,5 ve maksimum su içeriği yüzde 0,5 olan ve daha sonra etilen oksit ile reaksiyona giren bir ürün elde edilerek üretilir.
Gıda katkı maddesi aşağıdaki özellikleri karşılamaktadır:
Sabunlaşma numarası 45-55.
Asit sayısı 0-2.
Hidroksil sayısı 65-80.
Oksietilen içeriği yüzde 65-69,5.

Katkı maddesi aşağıdaki şekilde kullanılır veya kullanılması amaçlanır:
Dondurma, dondurulmuş muhallebi, buzlu süt, meyve şerbeti ve standartlaştırılmamış dondurulmuş tatlılarda, tek başına veya polisorbat 65 ile birlikte kullanıldığında, katkı maddelerinin tek başına veya kombinasyon halinde maksimum miktarının bitmiş ürünün yüzde 0,1'ini geçmediği bir emülgatör. donmuş tatlı.
Maksimum katkı maddesinin bitmiş maya köpük kesicinin yüzde 4'ünü aşmadığı ve bu kullanımdan kaynaklanan mayadaki maksimum katkı maddesinin milyonda 4 parçayı geçmediği maya köpük kesici formülasyonlarında.
Turşu ve turşu ürünlerinde çözündürücü ve dispersiyon ajanı olarak, bu sayede katkı maddesinin maksimum miktarı milyonda 500 parçayı geçmez.

Polisorbat 80 Çözündürücü ve dağıtıcı ajan olarak kullanımı:
Polisorbat 80 kullanımı yağda çözünen vitaminlerin yokluğunda kalsiyum kazeinat içeren vitamin-mineral müstahzarları, böylece maksimum polisorbat 80 alımı müstahzarların önerilen günlük dozundan 175 miligramı geçmemelidir.
Kalsiyum kazeinat içermeyen vitamin ve vitamin-mineral müstahzarlarındaki yağda çözünen vitaminler, burada maksimum polisorbat 80 alımı müstahzarların önerilen günlük dozundan 300 miligramı geçmemelidir.
Hem kalsiyum kazeinat hem de yağda çözünen vitaminler içeren vitamin-mineral müstahzarlarında, maksimum polisorbat 80 alımı müstahzarların tavsiye edilen günlük dozundan 475 miligramı geçmemelidir.

Polisorbat 80, Kaba kristal sodyum klorür üretiminde bir yüzey aktif madde olarak polisorbat 80, bu sayede bitmiş sodyum klorürdeki katkı maddesinin maksimum miktarı milyonda 10 kısmı geçmez.
Polisorbat 80 Özel diyet gıdalarında, yenilebilir katı ve sıvı yağlar için bir emülgatör olarak, günde 360 ​​miligramdan fazla olmayan polisorbat 80'in yutulmasını sağlayan kullanım talimatları ile.
Polisorbat 80 Konserve baharatlı yeşil fasulyede dereotu yağı için çözündürücü ve dağıtıcı bir ajan olarak polisorbat 80, milyonda 30 parçayı geçmemelidir.

Tek başına veya polisorbat 60 ile kombinasyon halinde, gıdalarda kullanılması amaçlanan katı yağlarda ve yemeklik yağlarda aşağıdaki gibi bir emülgatör olarak, kanunun 401. bölümünde belirlenen kimlik standartları bu tür kullanımı engellemediğinde:
Polisorbat 80, bitmiş katı yağın veya yağın ağırlığının yüzde 1'ini geçmeyecek bir miktarda tek başına kullanılır.
Polisorbat 80, polisorbat 60 ile birlikte, toplam kombinasyonun bitmiş katı katın veya yağın yüzde 1'ini geçmemesi koşuluyla, polisorbat 80'in yüzde 1'inden ve polisorbat 60'ın yüzde 1'inden fazlasını sağlamayan herhangi bir kombinasyonda kullanılır.
Bu bölümün (c)(8) (i) ve (ii) paragraflarında belirtilen yüzde 1'lik sınırlama, katı yağ veya yemeklik yağın ön karışım konsantrelerinde, etiketleme bu bölümün (d) paragrafının gerekliliklerine uygunsa aşılabilir. .

Aşağıdakilerden biri veya bunların bir kombinasyonu ile veya bunlar olmadan çırpılmış yemeklik yağ tepesi içinde bir emülgatör olarak:
Sorbitan monostearat;
Polisorbat 60;
Polisorbat 65;
burada kullanılan katkı maddesinin veya katkı maddelerinin maksimum miktarı, bitmiş çırpılmış yemeklik yağ tepesinin ağırlığının yüzde 0,4'ünü geçmez.

Polisorbat 80, kümes hayvanlarının tüylerini yumuşatmak için haşlama suyunda ıslatma maddesi olarak kullanılır, ardından içme suyuyla durulanır.
Haşlama suyundaki katkı maddesinin konsantrasyonu yüzde 0.0175'i geçmez.
Jelatinli tatlılarda ve jelatinli tatlı karışımlarında dispersiyon ajanı olarak, bu sayede katkı maddesi miktarı kuru ağırlık bazında yüzde 0.082'yi geçmez.
Herbisit kullanımına ve bitki büyüme düzenleyicisine eklenen bir adjuvan olarak, bu tür seyreltmelerin büyüyen ürüne uygulanmasından önce bir yetiştirici veya uygulayıcı tarafından seyreltmeler kullanın.
Bu tür kullanımdan kaynaklanan kalıntılar, tolerans şartından muaftır.
Bu şekilde kullanıldığında veya kullanılması amaçlandığında, katkı maddesi bu bölümün (d)(1) paragrafındaki gerekliliklerden muaf olacaktır.
Bu bölümün sırasıyla §§ 133.128 ve 133.131'de tanımlandığı gibi, süzme peynir ve az yağlı süzme peynir için krema karışımının hazırlanmasında köpük giderici bir madde olarak, burada katkı maddesi miktarı aşılmaz.
Bitmiş ürünlerin ağırlıkça yüzde 008'i.
Katkı maddesi seviyesinin barbekü sosunun ağırlığına göre yüzde 0,005'i aşmadığı barbekü sosunda kullanım için doğal ve yapay renkler için bir yüzey aktif madde ve ıslatma maddesi olarak.

Katkı maddesinin güvenli kullanımını sağlamak için, Kanun'un gerektirdiği diğer bilgilere ek olarak:
Polisorbat 80 Katkı maddesinin ve herhangi bir ara ön karışımın etiketi olarak,
Polisorbat 80 Katkı maddesi olarak,
Polisorbat 80 Herhangi bir ara ön karışımdaki katkı maddesinin konsantrasyonunun veya gücü olarak.
Etiket veya etiketleme, bu bölümün (c) paragrafında belirtilen sınırlamalara uyan bir nihai ürün sağlamak için yeterli talimatları taşımalıdır.


Yağ asitlerinin polietoksillenmiş sorbitan veya sorbitol esterleri olan aşağıdaki 35 bileşen bu gruba ilave olarak önerilmektedir:
PEG-20 sorbitan oleat
PEG-40 sorbitan oleat
PEG-4 sorbitan stearat
PEG-4 sorbitan triizostearat
PEG-2 sorbitan trioleat
PEG-3 sorbitan tristearat
Sorbeth-2 balmumu
Sorbeth-2 kokoat
Sorbeth-2 heksakaprilat/kaprat
Sorbeth-12 hexacocoate
Sorbeth-2 heksaizostearat
Sorbeth-2 heksalurat
Sorbeth-2 hekzaoleat
Sorbeth-6 heksastearat
Sorbeth-150 heksastearat
Sorbeth-3 izostearat
Sorbeth-6 ödüllü
Sorbeth-2/oleat/dimer dilinoleat çapraz polimer
Sorbeth-20 pentaizostearat
Sorbeth-30 pentaizostearat
Sorbeth-40 pentaizostearat
Sorbeth-50 pentaizostearat
Sorbeth-40 pentaoleat
Sorbeth-20 tetraizostearat
Sorbeth-30 tetraizostearat
Sorbeth-40 tetraizostearat
Sorbeth-50 tetraizostearat
Sorbeth-4 tetraoleat
Sorbeth-6 tetraoleat
Sorbeth-30 tetraoleat
sorbeth-40 tetraoleat
Sorbeth-60 tetraoleat
Sorbeth-3 tristearat
Sorbeth-160 tristearat
Sorbeth-450 tristearat

Polisorbat 80 (glikol)
Polioksietilen 20 sorbitan monooleat
Engellenmiş etilen glikol, antifriz
2-hidroksietil 2-deoksi-3,5-bis-0-(2-hidroksietil)-6-0-{2-[(9E)-oktadek-9-enoiloksi]etil}heksofuranosid
PEG-3 Sorbitan oleat
sorbat80
glikozperse 0-20
Ara ve takas 80
glikosfer 0-20x
liposorb 0-20
glikozperler e 0-20
Polioksietilen (20)
glikozperse 0-20 sebze
Ara(R) 80
polisorp 80 b.p.c yedi
Polisorbat 80 B.P.C
Polisorbat 80, U.S.P
POE(6) Sorbitan Monooleat
POE (5) sorbitan monooleat
Sorethytan (20) mono-oleat
POE (20) sorbitan monooleat
Sorbitan mono-oleat polioksietilen
Polietilen oksi de sorbitan mono-oleat
Polisorbat 80 [USAN:BAN:INN:JAN]
2-[2-[3,5-bis(2-hidroksietoksi)oksolan-2-il]-2-(2-hidroksietoksi)etoksi]etil (E)-oktadek-9-enoat
Sorbitan, monooleat polioksietilen türevi
CAS-9005-65-6
POLİOKSİETİLENSORBİTAN MONOLEAT (TWEEN 80)
(x)-sorbitan mono-9-oktadekenoat poli(oksi-1,2-etandiil) türevleri
Sorbitan, mono-9-oktadekenoat, poli(oksi-1,2-etandiil) türevleri
Sorbitan, mono-(9Z)-9-oktadekenoat, poli(oksi-1,2-etandiil) türevleri
Sorbitan, mono-9-oktadekanoat, poli(oksi-1,2-etandiil) türevleri, (Z)-
2-hidroksietil 2-deoksi-3,5-bis-0-(2-hidroksietil)-6-0-[2-(oleoiloksi)etil]heksofuranosid
Ağız damlalarında ıslatıcı olarak kullanılan polisorbat 20
Polisorbat 40
Sıcak kakao karışımı gibi toz içecek müstahzarlarında emülgatör olarak kullanılan polisorbat 60
polisorbat 65
polisorbato İspanyolca
polisorbat Français
polisorbat
polisorbat 80
polisorbatum LİNGUA LATİN
Eş anlamlı
Glikol (polisorbat 80)
Polietilen oksit sorbitan mono-oleat
Polioksietilen (20) sorbitan monooleat
Polioksietilen sorbitan monooleat
Polioksietilen sorbitan oleat
Ara 80

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.