SODYUM KOKOAMFOASETAT

Sodyum Kokoamfoasetat = SCA 

CAS Numarası: 68390-66-9
EC Numarası: 269-910-5
EINECS: 291-352-6

Sodyum Kokoamfoasetat, yumuşaklığı ve formüle "akışkanlık" sağlama yeteneği nedeniyle, özellikle yüz temizleyiciler, keseler ve tıraş kremleri başta olmak üzere çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılan hindistancevizi yağı türevi bir yüzey aktif madde, köpük güçlendirici ve bakım maddesidir.
SCA cilt üzerinde pürüzsüzce kaymasını sağlar.
Sodyum kokoamfoasetat, bu maddelerin durulanabilmesi için suyun yağ ve kir ile karışmasını sağlayarak temizlemeye yardımcı olur.
Sodyum kokoamfoasetat ayrıca köpürme kapasitesini artırabilir veya köpükleri stabilize edebilir ve fiziksel veya kimyasal işlemle zarar görmüş saçın gövdesini, esnekliğini veya parlaklığını artırarak saçın görünümünü iyileştirebilir.
Sodyum Kokoamfoasetat, hafif ve tahriş edici olmayan özelliklerinden dolayı genellikle hassas ciltli insanlar, çocuklar ve bebekler için tasarlanmış makyaj temizleyicilerinde ve ürünlerinde kullanılır.
Sodyum kokoamfoasetat, kişisel bakım ve endüstriyel ürünlerde kullanılan doğal bazlı bir yüzey aktif maddedir.
Sodyum kokoamfoasetat, birçok şampuan, köpük banyosu ve bebek temizleyicisinde bulunan hafif ve köpüren bir maddedir; Sodyum kokoamfoasetat aynı zamanda birçok bulaşık deterjanında ve sert yüzey deterjanlarında da kullanılmaktadır.
Sodyum Kokoamfoasetat, hafif bir sıvı amfoterik yüzey aktif maddedir.

Sodyum kokoamfoasetat nedir?
Sodyum kokoamfoasetat, hindistan cevizinden elde edilen amber renkli bir sıvıdır.
Sodyum kokoamfoasetat meyveli bir kokuya sahiptir.
Hindistan cevizi yağı, yıllık yağışın düşük olduğu tropik bölgelerde yetişir.
Yaygın olarak yetiştirilen hindistancevizi yağı yılda 50 fındık üretir ve ağaç, yiyecek ve içeceklerden liflere, inşaat malzemelerine ve doğal malzemelere kadar her şeyi üretmek için kullanılabilir.
Sodyum Kokoamfoasetat, Sodyum Kokoamfopropionat, Disodyum Kokoamfodiasetat ve Disodyum Kokoamfodipropionat, hafif meyveli bir kokuya sahip amber sıvılardır.
Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde bu dört bileşen, şampuanların ve diğer saç ürünlerinin ve cilt temizleme ürünlerinin formülasyonunda Sodyum Kokoamfoasetat kullanılmaktadır.

Sodyum Kokoamfoasetat ne için kullanılır?
Sodyum Kokoamfoasetat, yumuşaklığı ve formüle "akışkanlık" özelliğinden dolayı, çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, özellikle yüz temizleyicilerde, keselerde ve tıraş kremlerinde kullanılan hindistancevizi yağından elde edilen bir yüzey aktif madde, köpük güçlendirici ve bakım maddesidir.
Sodyum Kokoamfoasetat neden kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılıyor?
Sodyum Kokoamfoasetat, Sodyum Kokoamfopropiyonat, Disodyum Kokoamfodiasetat ve Disodyum Kokoamfodipropiyonat, bu maddelerin durulanabilmesi için suyun yağ ve kir ile karışmasına yardımcı olarak cildi ve saçı temizler.
Ayrıca köpürme kapasitesini arttırır ve köpükleri stabilize eder.
Bu bileşenler, saç gövdesini, esnekliğini veya parlaklığını artırarak veya fiziksel veya kimyasal işlemle zarar görmüş saçın dokusunu iyileştirerek saçın görünümünü ve verdiği hissi iyileştirir.

Yüzey aktif madde karışımlarını daha yumuşak yapmak, ikincil bir yüzey aktif madde olarak işlev görmek, köpüğü/köpüğü artırmak ve viskoziteyi artırmak için formüllerimize Sodyum Kokoamfoasetat dahil ediyoruz.
SODYUM KOKOAMPHOASETAT şu şekilde sınıflandırılır:
-Temizlik
-Köpürme
-Saç şartlandırma
-Yüzey aktif madde

Sodyum kokoamfoasetatlar, çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, özellikle yüz temizleyicilerinde, ovma ve tıraş kremlerinde kullanılan iyi bir köpük güçlendirici ve bakım maddesidir.
SCA etkileri:
Cildi yumuşak, kumaşı yumuşak ve pürüzsüz hale getirir, saçı yumuşak, taranması kolay, parlak ve parlak yapar.

Sodyum kokoamfoasetat, yüzey aktif madde çeşitleriyle iyi karışabilirliğe ve sabunla iyi bir uyumluluğa sahiptir, düşük tahriş edici, özellikle cilt ve gözler için hafif, anyonik yüzey aktif madde ile eşleştirerek tahrişi önemli ölçüde azaltabilir.
Sodyum kokoamfoasetat Formülün köpüğünün durumunu önemli ölçüde iyileştirebilen çok zengin, ince ve Rahat zarif duygu olan olağanüstü köpürme sağlar.
Sodyum kokoamfoasetat şampuanda betain yerine kondisyonlama işlevine sahiptir.
SCA, geniş bir PH değeri aralığında olduğu için biyolojik olarak kolayca bozunabilir.
Sodyum kokoamfoasetat yüz kremi, temizleme jeli, çocuk deterjanı üreticileri için, özellikle düşük-orta, uyarılmamış, yırtılmaz formül için SCA önerilir.
Önerilen Dozajlar: %3-10

Ürün uygulaması :
Fonksiyonel Bileşenler - Hafif Yüzey Aktif Madde, Stabilizatör

Sodyum Kokoamfoasetat, hafif ve tahriş edici olmayan özelliklerinden dolayı genellikle hassas ciltli kişilerde, çocuklarda ve bebeklerde kullanılmak üzere tasarlanmış makyaj çıkarıcılarda ve ürünlerde kullanılır.
Sodyum kokoamfoasetat ıslak mendillerde, bebek şampuanlarında ve hastane temizleyicilerinde kullanılan hindistancevizi türevi monoasetat amfoterik yüzey aktif madde, diasetat versiyonlarından daha az sodyum klorür.
Sodyum Kokoamfoasetat, ultra saf ve çok nazik, ancak hafif, amfoterik bir yüzey aktif maddedir.
SCA yıkama jelleri, misel sıvıları gibi hafif yıkama emülsiyonlarının oluşturulmasında kullanılır
SCA (Sodyum Kokoamfoasetat), çok hassas ciltler için tahrişe veya kızarıklığa neden olmadan kullanılabilir ve tüm kirleri mükemmel şekilde giderir.
Misel sıvılarda kullanılan Sodyum Kokoamfoasetat, güçlü makyajı bile mükemmel şekilde çıkarır.
Temizleme kozmetiklerine amfoterik yüzey aktif maddelerin eklenmesi, Sodyum Laureth Sülfat gibi anyonik yüzey aktif maddelerin neden olduğu tahriş edici etkileri hafifletir.

"Sodyum", sodyum elementini ifade eder.
Sülfonatlar, sülfonik asitlerin (alkansülfonik asitler, alkilsülfürik asitler) tuzları veya esterleridir.
Sodyum kokoamfoasetat, yüzey aktif madde (yıkama aktif maddesi) ve saç bakım maddesi (saçın taranmasını kolaylaştıran, pürüzsüz, yumuşak ve parlak hale getiren ve hacim kazandıran) olarak kozmetik müstahzarlarda kullanılan bir maddedir.

SCA (Sodyum Kokoamfoasetat) Tipik Kullanım Alanları:
Sodyum kokoamfoasetat şampuanlarda, banyo ürünlerinde, el ve yüz temizleyicilerinde, bebek mendillerinde ve diğer hafif kişisel bakım ürünlerinde kullanım için idealdir.
Sodyum kokoamfoasetat, sert yüzey aktif maddeler için tahrişe karşı etkilidir ve iyi parlama köpüğü ve köpürme özelliklerine sahiptir ve gözleri ve cildi tahriş etmez.
Sodyum kokoamfoasetat çok etkili bir viskozite düzenleyicidir ve sert suya ve sabuna toleranslıdır.

Sodyum kokoamfoasetat, hindistancevizi yağından elde edilen amber renkli bir sıvı olan organik bir bileşiktir.
Kozmetikte SCA (Sodyum Kokoamfoasetat) saç ve vücut bakımına yönelik ürünlerin önemli bir parçasıdır.
Sodyum kokoamfoasetat, kişisel bakım ürünlerinin köpürmesini artıran maddelerden bir diğeridir.
Şampuanlarda SCA (Sodyum Kokoamfoasetat), saçın elastikiyetini artırmaya yardımcı olur, yeniler ve parlak hale getirir.
Sodyum kokoamfoasetat temizleme özelliklerine sahiptir, kiri iyi giderir ve yağı çözer.
SCA (Sodyum Kokoamfoasetat) insan sağlığı için tehlikeli değildir, SCA, son derece hassas, hatta çocuk cildine uygun, doğal sertifikalı kozmetiklerin bir parçası olarak onaylanmıştır.
Sodyum kokoamfoasetat, mükemmel köpürme özelliklerine sahip, cilde nazik, doğal kökenli bir yüzey aktif maddedir. Hindistan cevizi yağından yapılır ve genellikle bebek ürünlerinde kullanılır.

Sodyum kokoamfoasetat kullanımları ve uygulamaları şunları içerir:
sürfaktan
deterjan
ıslatma maddesi
köpürtücü ajan
tecrit edici
emülgatör
dağıtıcı
antiseptik
kozmetik için viskoz oluşturucu
tekstil
endüstriyel temizleyiciler
insan halısı şampuanları
ağır hizmet sıvı temizleyiciler
bulaşık deterjanı
tekstil eğirme apreleri için antistat
sert yüzey aktif madde temizleyiciler için çözücü

Kimyasal Adı: Sodyum kokoamfoasetat
CAS Numarası: Karışım
EC Numarası: 931-291-0
REACH Kayıt Numarası: 01-2119487973-19-XXXX
İçerik (%): 30 - 35
CLP sınıflandırması: Eye Dam. 1: H318, Su Kronik 3: H412

Sodyum Kokoamfoasetatın Özellikleri:
Son derece hafif, hassas ciltler için uygundur
Mükemmel köpük yeteneği
Mükemmel köpürme ve kalınlaşma yeteneği
Her türlü yüzey aktif madde ile iyi uyumluluk

Sodyum Kokoamfoasetat Uygulamaları:
Yüz temizleyici
vücut yıkama
Bebek gözyaşı dökmeyen şampuan
Hafif şampuan
Tıraş ürünü

Sodyum Kokoamfoasetat Formül Yönergeleri:
Tipik olarak % 1.0~20.0 düzeyinde kullanılır

Sodyum Kokoamfoasetat'in Saklanması ve Kullanımı:
Depolama: Serin, Kuru, Havalandırılmış ve Işıksız Bir Yerde Saklayın.

SCA (Sodyum Kokoamfoasetat):
Sodyum Kokoamfoasetat, Sodyum Kokoamfopropiyonat, Disodyum Kokoamfodiasetat ve Disodyum Kokoamfodipropiyonat, hindistancevizi yağından elde edilen yağ asitlerinden yapılır, aynı zamanda hindistancevizi asidi olarak da adlandırılır.

Sodyum Kokoamfoasetat, maddelerin durulanabilmesi için suyun yağ ve kir ile karışmasına yardımcı olarak cildi ve saçı temizler.
SCA (Sodyum Kokoamfoasetat) ayrıca köpürme kapasitesini arttırır veya köpükleri stabilize eder.
Sodyum kokoamfoasetat, saç gövdesini, esnekliğini veya parlaklığını artırarak veya fiziksel veya kimyasal işlemle zarar görmüş saçın dokusunu iyileştirerek saçın görünümünü ve verdiği hissi iyileştirir.

Sodyum kokoamfoasetat ürünlerimizde ne işe yarar?
Sodyum kokoamfoasetat, su ve yağın karışmasını sağlayan ve her şeyin temiz olmasını sağlayan bir yüzey aktif maddedir.
Sodyum kokoamfoasetat ayrıca köpük kapasitesini arttırır ve köpükleri stabilize eder.
Sodyum kokoamfoasetat şampuan, köpük, tıraş kremi, sabun, saç kremi, makyaj ve diğer ürünler gibi kişisel bakım ürünlerinde bulunabilir.
Sodyum kokoamfoasetat ayrıca çok amaçlı temizleyicilerde de kullanılır.

Neden SCA (Sodyum Kokoamfoasetat)?
Yüzey aktif madde ve temizleyici olarak sodyum kokoamfoasetat kullanılır.
Kozmetik İçerik İncelemesi, SCA'yı (Sodyum Kokoamfoasetat) kozmetik ürünlerde kullanım için güvenli kabul etmiştir.
Araştırmalar, SCA (Sodyum Kokoamfoasetat) içeriğinnin tipik olarak cilt veya göz tahriş edici olmadığını gösteriyor.

Sodyum kokoamfoasetat nasıl yapılır?
Sodyum kokoamfoasetat, bir imidazolin üretmek için hindistancevizi asidini aminoetil etanolamin ile reaksiyona sokarak yapılır.
Sodyum kokoamfoasetat daha sonra monoklorasetik asit veya monokloropropiyonik asit ile sodyum hidroksit varlığında reaksiyona sokulur.
%40 ila %50 katı içeren amber sıvılar olarak sağlanan mono- veya dikarboksilatlı ürünler oluşturur.
Sodyum klorür eklenmesi, Sodyum kokoamfoasetatı daha viskoz hale getirir.

Sodyum Kokoamfoasetat, Sodyum Kokoamfopropiyonat, Disodyum Kokoamfodiasetat ve Disodyum Kokoamfodipropiyonat, imidazolinden türetilen amfoterik organik bileşiklerdir.
Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, Sodyum kokoamfoasetat yüzey aktif maddeler (köpük güçlendiriciler ve temizlik maddeleri) ve saç bakım maddeleri olarak işlev görür.
SCA (Sodyum Kokoamfoasetat) Kozmetikte, yüzey aktif maddelerin - temizleme maddelerinin köpürme kapasitesini arttırmak veya genel olarak köpükleri stabilize etmek için bir köpük arttırıcı madde kullanılır.
Köpük güçlendiriciler, bir köpükteki tek tek kabarcıkları çevreleyen sıvının yüzey viskozitesini artıran maddelerdir, bu ajanlar yaygın olarak tıraş sabunları, şampuanlar, köpük banyoları, sıvı sabunlar, köpükler veya aerosol ile dağıtılan köpüklerde kullanılır.
Viskozite arttırıcı maddeler bazen köpük güçlendiriciler olarak kullanılır.

Güvenlik Bilgisi:
CIR Uzman Paneli bilimsel verileri değerlendirdi ve Sodyum Kokoamfoasetat, Sodyum Kokoamfopropiyonat, Disodyum Kokoamfodiasetat ve Disodyum Kokoamfodipropionatın mevcut kullanım uygulamalarında kozmetik içerik maddeleri olarak güvenli olduğu sonucuna vardı.

CIR Güvenlik İncelemesi: Sodyum Kokoamfoasetat, Disodyum Kokoamfodiasetat, Sodyum Kokoamfopropiyonat ve Disodyum Kokoamfodipropiyonat, akut oral toksisite çalışmalarında toksik değildi.
Klinik bir oküler çalışmada, %28.1 Disodyum Kokoamfodiasetat içeren bir şampuanın %1, %3 ve %10 dilüsyonları insan gözünü tahriş etmemiştir.
Sodyum Kokoamfopropiyonat, Disodyum Kokoamfodiasetat ve Disodyum Kokoamfodipropiyonat, hem metabolik aktivasyonla hem de metabolik aktivasyon olmaksızın bir bakteriyel tahlilde mutajenik değildi.

Sodyum kokoamfoasetat bir yüzey aktif maddedir, hidrofobik kuyruklu ve hidrofilik başlı bir bileşiktir.
Bu, yağı ve suyu çekerek formülün farklı bileşenlerinin karışmasına, sebum ve kirlerin ciltten uzaklaştırılmasına ve suyla yıkanmasına yardımcı olduğu anlamına gelir.
SCA, sodyum lauril sülfattan (SLS) daha hafif olarak kabul edilir ve bu nedenle bundan kaçınmak isteyenler için iyi bir alternatiftir.

Sadece temizleme değil, aynı zamanda sodyum kokoamfoasetat da diğer birçok özelliği için de takdir edilmektedir.
Köpük stabilizatörü olarak SCA (Sodyum Kokoamfoasetat), tek tek kabarcıkları çevreleyen sıvının yüzey gerilimini artırarak, öylece kaybolmayan zengin bir köpük oluşturur.
SCA ayrıca saçı yumuşatır ve kremlerin ve duş jellerinin cilt üzerinde pürüzsüzce kaymasına yardımcı olur.

glisin
N-(2-aminoetil)-N-(2-hidroksietil)-
N-koko asil türevleri
monosodyum tuzları
KOKOAMPOASETAT
KOKOAMFOGlisinat
İMİDAZOLYUM BİLEŞİKLERİ
1-(KARBOKSİMETİL)-4
5-DİHİDRO-1-(HİDROKSİETİL)-2-NORKOKO ALKİL
HİDROKSİTLER
İÇ TUZLAR
SODYUM KOKOAMPHOASETAT
amfitol 20Y-B
amfoter W
glisin, N-(2-aminoetil)-N-(2-hidroksietil)-
N-koko-asil türevleri, monosodyum tuzları
kokoamfoglisinat
sodyum kokoamfoasetat
imidazolyum bileşikleri
1-(karboksimetil)-4
5-dihidro-1-(hidroksietil)-2-norkoko alkil
iç tuzlar
Sodyum Cocoampho Asetat

İnci adı: Sodyum kokoamfoasetat
Fransızca adı: Sodyum Kokoamfoasetat
Temizlemek, köpürtmek, saç şekillendirmek için kullanılır
Tedarikçi: Belirtilmemiş
INCI Adı: Sodyum Kokoamfoasetat
CAS Numaraları: 90387-76-1
GÖRÜNÜŞÜ: Berrak sarı sıvı
FONKSİYON: İyi cilt uyumluluğuna sahip hafif bir yüzey aktif maddedir.
SCA, yüksek köpürme özelliklerine sahiptir ve koruyucu içermez.
EŞ ANLAMLAR: Sodyum Kokoamfoasetat; Rewoterik AM C; kokoamfoglisinat
DEPOLAMA: İyi havalandırılmış ve karanlık bir yerde saklayın. Doğrudan güneş ışığından kaçının.

SCA (Sodyum Kokoamfoasetat), Cilt temizliği gibi hastalıkların tedavisinde ve diğer durumlarda endikedir.
Sodyum Kokoamfoasetat'in kullanımları, yan etkileri, incelemeleri, soruları, etkileşimleri ve önlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler aşağıdaki gibidir:
SCA'nın Kullanım Alanları:
Sodyum Kokoamfoasetat, aşağıdaki hastalıkların, durumların ve semptomların tedavisinde, kontrol altına alınmasında, önlenmesinde & iyileştirilmesinde kullanılır:
SCA'nın cilt temizliği:
Sodyum Kokoamfoasetat burada listelenmeyen amaçlar için de kullanılabilir.

SCA (Sodyum Kokoamfoasetat) için Uygulamalar/Önerilen:
Cilt bakımı (Yüz bakımı, Yüz temizliği, Vücut bakımı, Bebek bakımı) > Yüz temizliği > Islak mendil losyonları
Tuvalet Ürünleri (Duş ve Banyo, Ağız bakımı...) > Duş ve banyo > Tuvalet Sabunları
Saç bakımı (Şampuanlar, Saç Kremleri ve Şekillendirici) > Şampuanlar
Cilt bakımı (Yüz bakımı, Yüz temizliği, Vücut bakımı, Bebek bakımı) > Bebek bakımı

Sodyum Kokoamfoasetat (SCA), amfoterik bir yüzey aktif maddedir.
Amfoasetatların ve amfodiasetatların sentezi iki farklı adımdan oluşur: hidroksietil-imidazolinin sentezi ve imidazolinin sodyum monokloroasetat ile karboksi-metilasyonu.
İlk adımda, yağ asidi esteri (hindistan cevizi ve/veya hurma çekirdeği yağına dayalı) amino-etil-etanol-amin ile yüksek sıcaklıkta ve düşük basınçta yoğunlaştırılır.
Reaksiyon, amid halinde adım adım ilerler, ardından halka kapanır.
Bu reaksiyondan sonra saptanan ana bileşen, eser miktarda siklik olmayan amidoamin içeren imidazolindir.
Prosesin ikinci aşaması, imidazolinin kostik ve monokloroasetik asit ile reaksiyonudur.

Sodyum Kokoamfoasetat (SCA) 'nın neden olabildikleri:
-Mükemmel antistatik, yumuşatıcı, köpük dengeleyici performans.
-Cilt için hafif.
-Kumaşı yumuşak ve pürüzsüz hale getirin, saçları yumuşak, kolay taranabilir, parlak ve parlak hale getirin.
-Çamaşır suyu stabilizörü. 
-Ürünü sabit tutmak için iyi kalınlaştırma ve çözme yeteneği.
-Kalsiyum sabununu sterilize etme ve dağıtma yeteneği, iyi biyolojik olarak parçalanabilirlik.
-Aniyonik, katyonik, amfoterik ve noniyonik yüzey aktif maddelerle uyumlu olmalıdır.
-Özellikle şampuanlar, banyo yıkama ürünleri, bulaşık deterjanları için uygundur.

Eksik Sodyum Kokoamfoasetat (SCA) dozu:
Bir doz Sodyum Kokoamfoasetat'i kaçırırsanız, fark ettiğiniz anda onu kullanın.
Bir sonraki dozunuzun zamanına yakınsa, kaçırdığınız dozu atlayın ve doz programınıza devam edin.
Kaçırılan bir dozu telafi etmek için fazladan Sodyum Kokoamfoasetat kullanmayın.
Düzenli olarak dozları kaçırıyorsanız, bir alarm kurmayı veya bir aile üyesinden size hatırlatmasını istemeyi düşünün.
Son zamanlarda çok fazla doz almayı unuttuysanız, doz programınızdaki değişiklikleri veya kaçırdığınız Sodyum Kokoamfoasetat dozlarını telafi etmek için yeni bir programı görüşmek için lütfen doktorunuza danışın.

Sodyum Kokoamfoasetat hamileyken kullanmak güvenli midir?
Evet

Sodyum Kokoamfoasetat emzirme döneminde güvenli midir?
Evet

Reaktivite:
-Bu ürünle ilişkili spesifik reaktivite tehlikesi yoktur.
Kimyasal stabilite:
- Ortam sıcaklığında ve normal kullanım koşullarında kararlıdır
Tehlikeli reaksiyon olasılığı:
- Normal atmosferik koşullar altında bilinen tehlikeli reaksiyon yok
Kaçınılması gereken durumlar:
- Isı, alev, kıvılcım ve diğer tutuşturucu kaynaklardan kaçının.
- Uyumsuz malzemelerle temas etmekten kaçının
 Uyumsuz malzemeler:
- Güçlü asitler
- Güçlü oksitleyici ajanlar

Sodyum Kokoamfoasetat kullanırken ağır makine kullanmak veya çalıştırmak güvenli midir?
Sodyum Kokoamfoasetat kullanırken yan etkiler olarak uyuşukluk, baş dönmesi, hipotansiyon veya baş ağrısı yaşarsanız, araç veya ağır makine kullanmak güvenli olmayabilir.
Sodyum Kokoamfoasetat kullanmak sizi uykulu yapıyor, baş dönmesi yapıyor veya kan basıncınızı büyük ölçüde düşürüyorsa araç kullanmamalısınız.
Eczacılar ayrıca, alkolün uyuşukluk yan etkilerini yoğunlaştırdığı için, hastalara Sodyum Kokoamfoasetat ile alkol almamalarını tavsiye eder.
Lütfen Sodium Cocoamphoacetate kullanırken bu etkileri vücudunuzda gözlemleyiniz.
Vücudunuza ve sağlık durumunuza özel öneriler için daima doktorunuza danışın.

Sodyum Kokoamfoasetat veya ürün bağımlılık mı yoksa alışkanlık mı?
Çoğu kimyasal, bağımlılık veya suistimal potansiyeli taşımaz.
Genellikle hükümet, bağımlılık yaratabilecek ilaçları kontrollü maddeler olarak sınıflandırır.
İlacın bu tür özel ilaç kategorilerine ait olmadığından emin olmak için lütfen Sodyum Kokoamfoasetat paketine başvurunuz.
Son olarak, doktor tavsiyesi olmadan kendi kendinize ilaç vermeyin ve vücudunuzun ilaçlara bağımlılığını artırmayın.
Sodyum Kokoamfoasetat'i kullanmayı hemen bırakabilir miyim yoksa kullanımı yavaş yavaş bırakmam gerekir mi?
Bazı kimyasalların geri tepme etkileri nedeniyle azaltılması gerekir veya hemen durdurulamaz.
Vücudunuza, sağlığınıza ve kullandığınız diğer ilaçlara özel öneriler için lütfen doktorunuza danışınız.

INCI adı:
SODYUM KOKOAMPHOASETAT
Alternatif isimler:
Cocoamphoacetate, Cocoamphoglycinat, Natriumcocoamphoacetat, Rewoteric Am-2c/nm
Sodyum Kokoamfoasetat'in Kökeni: bitkisel (ağırlıklı olarak)
Tanım:
İmidazolyum bileşikleri, 1-(karboksimetil)-4,5-dihidro-1-(hidroksietil)-2-norkoko alkil, hidroksitler, monosodyum tuzları
INCI işlevi:
Yüzey aktif madde, köpürme, saç bakım, temizleme

Sodyum Kokoamfoasetatın İşlevleri:
Temizleme kozmetiklerinde köpüren ve köpük dengeleyici bir madde.
Sodyum Kokoamfoasetat anyonik yüzey aktif maddelerle birlikte kullanıldığında oluşan köpüğün miktarını ve stabilitesini arttırır.

Sodyum Kokoamfoasetat cilt için çok nazik bir temizleme maddesidir.
Sodyum Kokoamfoasetat cilt ve saç yüzeyindeki kirleri giderir.
Sodyum Kokoamfoasetat saçı pürüzsüzleştirir ve parlaklık katar.
Temizleme kozmetiklerine amfoterik yüzey aktif maddelerin eklenmesi, Sodyum Laureth Sülfat gibi anyonik yüzey aktif maddelerin neden olduğu tahriş edici etkileri hafifletir.

Güvenlik
Sodyum Kokoamfoasetat kozmetikte kısıtlama olmaksızın kullanım için güvenlidir.
Kozmetik Bileşen İncelemesi: CIR uzmanlarından oluşan bir panel, Sodyum Kokoamfoasetat bileşeninin güvenliğini değerlendirdi.
Bileşen gözleri tahriş etmez ve %10'a kadar konsantrasyonda hassaslaştırıcı veya tahriş edici değildir.
CIR uzmanlarından oluşan bir panel bilimsel verileri değerlendirdi ve Sodyum Kokoamfoasetat'in kozmetik ürünlerin bir bileşeni olarak güvenli olduğu sonucuna vardı.

AMPOSOL 1C
AMFOTERJ
KOKOAMPOASETAT
KOKOAMFOGlisinat
KOLATERİK 1C
DEHİTON G
DEHYTON MC
EMPIGEN CDR60
EMPIGEN CDR90
EUROGLYC AMS
JEETERİK CM-36S
MAKAM 1C
MACKAM HPC-32
MIRANOL ULTRA C 32
MIRANOL ULTRA C 37
NIKKOL AM-101
ORİSTAR MAB40
REWOTERIC AM C
SODYUM KOKOAMPOASETAT
SODYUM KOKOAMPHOASETAT [İNCİ]
ZOHARTERİK M

Parametre değeri
Görünüm: Sarımsı berrak sıvı
pH değeri(25℃, %10): 8.0-10.0
Katı İçerik (%): 39.0±1.0
Tuz İçeriği (%): ≤9.5
Viskozite (25℃,mPa.s): ≤5000
Renk (Gardner): ≤3

Sodyum Kokoamfoasetat (SCA) doz aşımı:
Öngörülen dozdan daha fazla Sodyum Kokoamfoasetat kullanmayın.
Daha fazla Sodyum Kokoamfoasetat almak semptomlarınızı iyileştirmez; bunun yerine zehirlenmeye veya ciddi yan etkilere neden olabilirler.
Sizin ya da bir yakınınızın aşırı dozda Sodium Cocoamphoacetate kullandığından şüpheleniyorsanız, lütfen en yakın hastanenin acil servisinizi ziyaret edin.
Doktorlara gerekli bilgileri vermesi için yanınızda bir ilaç kutusu, konteyner veya etiket getirin.
İlaçlarınızı başka insanlara aynı duruma sahip olduklarını bilseniz veya benzer rahatsızlıkları varmış gibi görünse bile vermeyin, bu aşırı doz almanıza neden olabilir.
Daha fazla bilgi için lütfen doktorunuza veya eczacınıza veya ürün paketinize danışın.

Sodyum Kokoamfoasetat saklanması:
İlaçları oda sıcaklığında, ısıdan ve doğrudan ışıktan uzakta saklayın.
Paket ekinde gerekmedikçe Sodyum Kokoamfoasetat'i dondurmayın.
Sodyum Kokoamfoasetats'i çocuklardan ve evcil hayvanlardan uzak tutun.
Sodyum Kokoamfoasetatları, talimat verilmedikçe tuvalete atmayın veya drenaja dökmeyin.
Bu şekilde atılan Sodyum Kokoamfoasetat çevreyi kirletebilir.
Sodyum Kokoamfoasetat'i nasıl güvenle yok edeceğiniz konusunda lütfen doktorunuza ya da eczacınıza danışın.

Tarihi geçmiş Sodyum Kokoamfoasetat (SCA):
Tek bir doz son kullanma tarihi geçmiş Sodyum Kokoamfoasetat kullanmak, muhtemelen istenmeyen bir duruma neden olacaktır.
Bununla birlikte, Sodyum Kokoamfoasetat (SCA), uygun tavsiye için veya kendinizi iyi hissetmiyorsanız veya hasta hissediyorsanız, lütfen birincil sağlık hizmeti sağlayıcınız veya eczacınızla görüşün.
Süresi dolmuş Sodyum Kokoamfoasetat (SCA), reçeteli koşullarınızın tedavisinde etkisiz hale gelebilir.
Güvenli tarafta olmak için son kullanma tarihi geçmiş ilaçları kullanmamak önemlidir.
Kalp rahatsızlığı, nöbetler ve yaşamı tehdit eden alerjiler gibi sürekli ilaç almayı gerektiren kronik bir hastalığınız varsa, son kullanma tarihi geçmemiş yeni ilaçlara sahip olabilmeniz için birinci basamak sağlık hizmeti sağlayıcınızla iletişim halinde olmanız çok daha güvenlidir.

Sodyum Kokoamfoasetat(SCA)'nin kullanım alanları:
-Cilt bakımı
-Saç Bakımı
-Tuvalet
-Saç bakımı / Bakım, parlaklık
-Hassas Deriler

Sodyum Kokoamfoasetat'in yan etkileri:
Aşağıdakiler, Sodyum Kokoamfoasetat ihtiva eden ilaçlardan meydana gelebilecek olası yan etkileri bir listesidir.
Bu kapsamlı bir liste değildir.
Bu yan etkiler mümkündür, ancak her zaman oluşmaz.
Bazı yan etkiler nadir fakat ciddi olabilir.
Aşağıdaki yan etkilerden herhangi birini gözlemlerseniz, özellikle de geçmiyorsa doktorunuza danışın.
Temas alerjik reaksiyon
Sodyum Kokoamfoasetat da neden olabilir ve yan etkiler listelenmemiştir.

Gözlerle temas:
-Etkilenen gözleri hemen akan su altında en az 15 dakika göz kapakları açık olarak yıkayınız, bir göz uzmanına danışınız.
-Semptomlar devam ederse, bir doktora danışın
- Katılımda bulunan doktora güvenlik bilgi formunu gösterin
Cilt ile temas:
- Kirlenmiş giysileri ve ayakkabıları çıkarın.
-Hemen bol su ile yıkayınız.
Kişisel önlemler, koruyucu ekipman ve acil durum prosedürleri
- Cilt ve gözlerle temasından kaçının
- Kişisel koruyucu donanım: uygun koruyucu giysi; uygun eldivenler ve koruyucu gözlükler.
Muhafaza etme ve temizleme için yöntemler ve malzemeler:
- Ateşleme kaynaklarını ortadan kaldırın
- Kum veya diğer inert emici maddelerle emdirin.
- Dökülen maddenin toplandığı kaplar uygun şekilde etiketlenmelidir.
- Dökülen yeri bol su ile yıkayınız.

Bu, amfoterik yüzey aktif cismi sodyum kokoamfoasetat içeren bir cilt temizleme ürününe bağlı olarak yüzde birden fazla temas duyarlılığı olan atopik bir kadında meydana gelen kontakt alerjik reaksiyonun bir vaka raporudur.
Zayıf tahriş edici özellikleri nedeniyle, bu yüzey aktif madde, samimi ve bebek hijyeni ürünleri de dahil olmak üzere hassas ciltler için kullanılması amaçlanan kozmetik ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Lush, biri hurma ve hindistancevizi yağ asitlerinden elde edilen, diğeri hurma içermeyen Sodyum Kokoamfoasetat'in iki versiyonunu satın alıyor.
Sodyum Kokoamfoasetat versiyonunun en çok kullanımı avuç içi içermeyen versiyondur, ancak ne yazık ki sentetik bileşikler nadiren bu şekilde çalışır.
Sodyum Kokoamfoasetat diğer bileşenlerle aynı şekilde davranmayacağından biri otomatik olarak diğerinin yerini almaz.
Bu nedenle çoğu zaman avuç içi içermeyen sürümü her zamanki ürün yelpazemizde değil yeni veya mevsimlik ürünlerde bulacağız - mevcut bir bileşimi değiştirmek yerine yeni bir bileşim etrafında yeni bir formül oluşturmak daha kolaydır.

Görünüm: açık ila hafif bulutlu yarı katı
Renk (gardner): 8 maksimum
Ph (%10 sulu): 8.0–10.0
Sodyum klorür: %6.0–8.0
Toplam katılar: %43.0–46.0
CAS : 68334-21-4 6833421
Kozmetik İçerik İncelemesi: 017
EINEC'ler: 269-819-0
enagicol c 40h
imidazolyum bileşikleri
1-(karboksimetil)-4,5-dihidro-1-(hidroksietil)-2-norkoko alkil
sodyum kokoamfoasetat
1-(karboksimetil)-4,5-dihidro-1-(2-hidroksietil)-2-norkoko alkilimidazolyuminner tuzları
kokoamfoasetat sodyum
softazolin cl
softazolin cl-r
1-(karboksimetil)-4,5-dihidro-1-(hidroksietil)-2-norkoko alkil
hidroksitler
iç tuzlar
imidazolyum bileşikleri.
1-(karboksimetil)-4,5-dihidro-1-(2-hidroksietil)-2-norkoko alkil

Sodyum kokoamfoasetat, köpük oluşturan bir deterjan olan hindistancevizi yağ asitlerinden elde edilen bir yüzey aktif maddedir.
Sodyum kokoamfoasetat kullanım alanları: esas olarak yüz, vücut ve saç yıkama için.
Hafif, tahriş edici olmayan ve nadiren alerjik bir bileşen olduğu için genellikle bebek temizleyicilerinde bulunur.
Sodyum kokoamfoasetatın cilt ve sağlık üzerindeki etkileri: Bu, nadiren hassaslaşmaya ve alerjik reaksiyonlara neden olan hafif bir deterjandır.
CIR, %10'u geçmemenizi önerir. konsantrasyonlar.
Bir çalışma, bir bileşenin göz makyajı temizleyicisinde kullanıldığında alerjik olabileceğini göstermiştir, ancak aynı zamanda yetişkin ve bebek hijyen ürünlerinde güvenli ve nazik bir bileşen olduğunu da doğrulamaktadır.

Atık arıtma yöntemleri:
Atıklar kontrollü atık olarak ele alınmalıdır.
Atıkları, lisanslı atık bertaraf sahasında belirtilen şartlara uygun olarak bertaraf edin.
yerel Atık Bertaraf Kurumu.
Bertaraf yöntemleri:
Yerel Atık Bertaraf Kurumu gereksinimlerine uygun olarak atıkları lisanslı atık bertaraf sahasına atın
- Çevreye salıverilmesinden kaçının. Özel talimatlara/Güvenlik veri sayfalarına bakın
- Bertaraf yerel, eyalet veya ulusal mevzuata uygun olmalıdır

Görünüm: Sıvı
Renk: Bilgi yok
Koku: Karakteristik koku
pH: 8,5 - 9,5 (%20 soln)
Erime noktası/Aralığı: 160°C'de bozunma
Kaynama Noktası/Aralığı: 160°C'de bozunma
Parlama Noktası: Maddenin parlama noktası yoktur
Suda çözünürlük: Suda çözünür, > 1000 mg/L @ 20°C
Koku Eşiği: Mevcut değil
Buharlaşma hızı Mevcut değil
Yanıcılık: Mevcut değil
Üst/alt yanıcı veya patlayıcı limitler Veri yok
20°C'de buhar basıncı: 0 Pa
Yığın Yoğunluğu: 20 °C'de bağıl yoğunluk: 1,17 g/cm3.
Özgül Ağırlık: 1.022
Katılımcı Katsayısı: Log Kow (Log Pow): -1, 20 °C'de.
Kendiliğinden Tutuşma Sıcaklığı: 1013,5 – 1016.5 hPa'da 485 °C.
Bozunma Sıcaklığı: ≥ 160 °C
Viskozite: ~500 CPS (25°C'de)
 

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.