SODYUM LAUROYL GLUTAMAT

SLG = N-Lauroyl-L-glutamik asit monosodyum tuzu

CAS Numarası: 29923-31-7
EC / Liste no.: 249-958-3
Molekül Ağırlığı: 351.41
Moleküler Formül: C17H30NO5•Na
EINECS: 249-958-3
MDL Numarası: MFCD01725209

Sodyum Lauroyl Glutamat, doğal glutamik asit, laurik asit (yenilenebilir bitki kaynaklarından elde edilen yağ asidi) ve sodyumun bir türevidir.
Tubbubble'da kullanılan ham madde mısır nişastasından elde edilir.
SLG, üst düzey bir temizlik maddesidir.
Sodyum Lauroyl GlutamateS pH, insan derisinin pH'ına benzer.
SLG yumuşaktır ve zarif köpük cildi derinlemesine temizler.
Sodyum Lauroyl Glutamat, glutamik asit (bir amino asit), laurik asit (yenilenebilir bitki kaynaklarından elde edilen bir yağ asidi) ve sodyumdan türetilir.
Sodyum Lauroyl Glutamate, hassas ciltler için daha uygun olan nazik bir temizleyici olarak kullanılır.
Sodyum lauroil glutamat, hafif bir temizleme maddesi olarak kullanılabilen anyonik bir yüzey aktif maddedir.
SLG, bazı nemlendirme kapasitelerine sahip bir yüzey aktif maddedir, bitkisel ham maddelerden elde edilebilir ve bu nedenle genellikle "doğal" veya bitki bazlı kozmetiklerde bulunabilir.
Sodyum Lauroyl Glutamat, doğal bir amino asit olan L-glutamik asit bazlı, kişisel bakım için çok hafif bir yüzey aktif maddedir.
SLG hindistancevizi yağı ve hurma yağından elde edilir, bu hafif temizleyici mükemmel temizleme ve köpürme özelliklerine sahiptir, çevre dostudur ve hassas ve alerjik ciltler tarafından iyi tolere edilir.
SLG hipoalerjenik, komedojenik olmayan bir deterjandır.
SLG, yüz temizleme kremlerinde ve ağız bakım ürünlerinde kullanılmaktadır.

Sodyum lauroil glutamat Kullanımı:
SLG esas olarak şampuan, vücut yıkama, sıvı sabun, yüz temizleyici ve hafif bebek bakım ürünleri gibi saç ve vücut bakım ürünlerinde kullanılır.
Sodyum lauroyl glutamat yaygın olarak şampuan, yüz temizleyici, temizleme köpüğü ve sıvısı, sıvı sabun, duş jeli, diş macunu, tıraş vb. kişi bakım ürünü, bebek hafif temizlik ürünleri kullanır.

Sodyum lauroil glutamat nedir?
Sodyum lauroil glutamat, doğal olarak türetilmiş bir yüzey aktif madde/temizleyicidir.
Sodyum lauroil glutamat, sodyum, laurik asit (bitki kaynaklı yağ asidi) glutamik asitten türetilir (amino asit).

Sodyum lauroil glutamat ne işe yarar?
Sodyum lauroil glutamat, Brahtonların formüllerimizi her zaman mümkün olduğunca doğadan en fazla içerikle tasarlama taahhüdünü sürdürmeye yardımcı olur.
Sodyum lauroil glutamat, tahriş edici olmadığı için hassas ciltler için mükemmel olan hafif, anyonik bir temizleme maddesidir.

Sodyum Lauroyl Glutamat, doğal amino asitten türetilen, tahrişi düşük, hafif bir yüzey aktif madde olarak çalışan yumuşak bir tozdur.
Sodyum Lauroyl Glutamat, yüksek saflığı ve diğer yüzey aktif maddelerle uyumluluğu nedeniyle birçok temizlik ürününde kullanılabilir.
Sodyum Lauroyl Glutamat harika köpürme kabiliyetine sahiptir ve yıkandıktan sonra kurumaz.
Sodyum Lauroyl Glutamat, şampuanlarda, vücut yıkamalarında, diş macunlarında, tıraş ürünlerinde ve antibakteriyel el yıkamalarında yaygın olarak kullanılır.

SODYUM LAUROYL GLUTAMAT'ın bazı kullanım alanları:
-Antistatik
-Saç şartlandırma
-Yüzey aktif madde

Sodyum Lauroyl Glutamate, tahriş etmeyen, mükemmel köpük üreten ve ipeksi, yumuşak bir kullanım hissi sunan son derece hafif bir amino asit anyonik yüzey aktif maddedir.
Sodyum Lauroyl Glutamat saf (susuz) ve ince toz halindedir.
Bu nedenle SLG, şampuan çubukları, duş çubukları veya çamaşır tozu gibi kuru ürünler için özellikle uygundur.
Ancak SLG sıvı ürünlerde de kullanılabilir.
Bu durumda, Sodyum Lauroyl Glutamat'ı işlemeden önce (sıcak) suda önceden çözmek en iyisidir.

Bu yüzey aktif madde özellikle yüksek bir saflık faktörüne sahip olduğundan, son derece iyi tolere edilir ve hatta hipoalerjeniktir. 
Sodyum koko-sülfat gibi diğer yüzey aktif maddelerle birleştiğinde, son ürünün cilt toleransının yanı sıra köpük ve bakım özelliklerini geliştirir. 
Genel olarak tüm cilt ve saç tipleri için uygundur ancak ince telli saçlara yönelik ürünlerde çok yüksek kullanılmamalı ve temizleme etkisini arttırmak için diğer yüzey aktif maddeler (sülfatlar) ile karıştırılmamalıdır.
Yumuşaklığı ve duyusal özellikleri nedeniyle yüz ürünlerinde kullanım için de idealdir.

Sodyum Lauroyl Glutamat'ın Faydaları:
-Üstün köpük özelliklidir
-Hipoalerjenik, komedojenik değildir
-"Sülfatsız" formüller için idealdir
-Hissettikten sonra ipeksi ve nem verir
-Biyobozunur, EO ve koruyucu içermez
-Hafif deterjandır
-Diğer yüzey aktif maddelerin neden olduğu tahrişi azaltır
-Su sertliğine karşı dayanıklılıdır

Sodyum Lauroyl Glutamat aşağıdakiler için uygundur:
-Vücut yıkama ve duş jelleri
-Saç Şampuanları (özellikle yıpranmış ve kuru saçlar için)
-Sıvı el sabunu
-Yüz yıkamak
-Bebek şampuanı, yıkama ve köpük banyoları
-Tıraş köpükleri

Sodyum Lauroyl Glutamat, L-glutamik asitten ve hindistancevizi yağından elde edilen laurik asitten başlayarak üretilen, genellikle yardımcı bir yüzey aktif madde olarak kullanılan, özellikle hassas bir anyonik yüzey aktif maddedir.
Sodyum Lauroyl Glutamat özellikle hassas ciltler için cilt ve saç temizleme ürünlerinde ve çocuklara yönelik ürünlerde endikedir, bu kullanım cilt ile yüksek uyumluluğu kabul eden cilt ve göz testlerinin sonuçları ile doğrulanmıştır.
SLG hipoalerjeniktir ve komedojenik değildir.
Sodyum Lauroyl Glutamat, çok hassas ürünlerde birincil yüzey aktif madde olarak kullanılabilir ancak genellikle ikincil bir yüzey aktif madde olarak kullanılır:
Sodyum lauret sülfat veya diğer benzer anyonikleri içeren formülasyonlara Sodyum Lauryol Glutamat ilavesi, köpük oluşumunu destekler ve kremliğini arttırır.
Sodyum Lauroyl Glutamat, anyonik, iyonik olmayan ve amfoterik yüzey aktif maddelerle uyumludur ve bitmiş ürünün cilt ile uyumluluğunun iyileştirilmesine yardımcı olur.
Sodyum Lauroyl Glutamat bir köpük güçlendiricidir ve iyi emülsiyonlaştırma ve çözme özelliklerine sahiptir.
SLG'nin Kullanım Alanları:
Sodyum Lauroyl Glutamat, yüz ve vücut derisi ve saç için her tür durulama ürününde kullanılabilir, ancak özellikle çocuklar ve yaşlılar gibi hassas ve narin ciltlere yönelik ürünlerde endikedir. 
Sodyum Lauroyl Glutamat bir 'Kişisel bakım' ürünüdür.
Sodyum Lauroyl Glutamat genellikle temizleme sütlerinde ve temizleme losyonlarında ve köpürtücü temizleyicilerde kullanılır.
SLG nasıl kullanılır:
Önerilen kullanım yüzdesi: yardımcı yüzey aktif madde olarak kullanıldığında %5'e kadar, birincil olarak kullanıldığında daha yüksek yüzdelerde sulu fazda kullanılmalıdır (bitmiş ürünün viskozitesini etkilemez, bu nedenle birincil olarak kullanılırsa viskoz bir polimer kullanılması gerekir).

Disodyum Lauroyl Glutamate, formüle ederken birçok avantajı olan en iyi performans gösteren bir yüzey aktif maddedir.
SLG tamamen bitki bazlıdır ve şampuanlar, nazik temizleyiciler ve hatta köpüren losyonlar ve kremler gibi herhangi bir sayıda ürün yapmak için doğal bir seçimdir.
Sodyum Lauroyl Glutamat özellikle ultra hafif şampuanlar, hassas ciltler için ürünler, bebek ürünleri, nazik yüz ürünleri, doğal saç bakımı ve cilt bakım ürünlerinden sayılanları yapmak istediğinizde kullanışlıdır.
Sodyum Lauroyl Glutamat düşük tahriş profili olduğundan ve saçı veya cildi doğal yağlarından ayırmadığından ve etkili bir şekilde temizlediğinden, formüle edilmiş ürün durulandıktan sonra cilt ve saç yumuşak ve bakımlı kalır.
Sodyum lauroil glutamat, kimyasal bir bileşik, glutamik asidin disodyum tuzudur.
SLG, hassas ciltlerde tolere edilebilirliğini artırmak için diğer yüzey aktif maddelere adjuvan olarak kullanılan bitkisel kökenli antistatik bir yüzey aktif maddedir.
SLG'nin eylemi, köpüğün oluşumunu ve kıvamını artırır.

Sodyum Lauroyl Glutamat Uygulamaları:
-Şampuanlar
-Hafif yüz temizleyiciler
-Vücut ve el yıkama
-Sıvı sabunlar
-Bebek ürünleri
-Tıraş hazırlıkları
-diş macunları

Sodyum Lauroyl Glutamat'ın Özellikleri:
-Uzun süreli köpürme
- Tahriş edici
-Sinerji sağlar
-Hafif yüzey aktif madde
-Biyobozunur

Sodyum Lauroyl Glutamat, saç yüzeyindeki elektrik yükünü nötralize ederek statik elektriği azalttığı ve şekillendirici özelliği sayesinde taranabilirliği artırmaya yardımcı olduğu ve saçın yumuşak, parlak ve yönetilebilir hale gelmesine yardımcı olduğu için Saç Bakım ürünlerinde kullanılmaktadır.

CAS Numarası: 29923-31-7 / 29923-34-0 / 42926-22-7 / 98984-78-2
EINECS/ELINCS No: 249-958-3
COSING REF No: 79683
Kimyasal/IUPAC Adı: Sodyum hidrojen N-(1-oksododesil)-L-glutamat

SLG'NİN AÇIKLAMASI:
Finsurf SLG, olağanüstü köpürme özelliğine, iyi biyolojik bozunmaya, tahrişe ve aşırı duyarlılığa sahip olmayan, son derece hafif bir amino asit yüzey aktif maddedir.
SLS ve yağ asidi sabunu gibi anyonik yüzey aktif maddelerin tahrişini ve kalıntılarını azaltabilir.
Şampuan, yüz temizleyici, yumuşak sabun ve bebek şampuanında yaygın olarak kullanılmaktadır.

SLG'nin Özellikleri:
-Üstün köpüklenebilirlik
-Tahriş yok, aşırı duyarlılık yok
-İpeksi ve nem sonrası his
-İyi biyolojik parçalanma
-Diğer yüzey aktif maddelerin tahrişini ve artıklarını azaltın
-Sert suya karşı mükemmel direnç

SLG'nin Uygulama alanları:
-Hassas ciltler için vücut yıkama, yıpranmış saçlar için şampuan, yüz temizleyici, bebek ürünü, tıraş ürünü, O/W Co-emülgatör, diş macunu

Fiziksel Durum: Sıvı
Depolama: Oda sıcaklığında saklayın
Yoğunluk: 23°C'de 1,28 g/cm3
Kalite Seviyesi: 100
tahlil: ≥97.0 (TLC)
CofA: sertifika her pakete eklenmiştir
raf ömrü: sınırlı raf ömrü, etiket üzerindeki son kullanma tarihi
Öne Çıkan Sektör: Yiyecek ve İçecekler
Görünüm: Beyaz veya neredeyse beyaz Toz
Test: %98 dk
Örnek: Mevcut
Öğe: Özellikler
Görünüm: Beyaz veya neredeyse beyaz Toz
Tanımlama: IR
Kurutma Kaybı: ≤3.0%
pH değeri: 5.0-5.5
Ağır metal: ≤20ppm
Test: >%95
Su: ≤5%
Asit Değeri: 120-160mg KOH/G
% Cl: ≤2
As(mg/kg): ≤2.0ppm
Kaynama Noktası: 760 mmHg'de 543.6ºC
Parlama Noktası: 282.6ºC

Konsantrasyon ve işleme kullanın
-10 - 70 oranında temizleme çubukları ve tozlarda
-2 - 12% sıvı yüzey aktif ürünlerde (şampuan, duş jeli vb.)
-Suda çözün veya kuru ürünlerde diğer hammaddelerle iyice karıştırın.
Bir bakışta özel özellikler:
-İyi temizlik ve köpük performansı
-Çok kremsi, ince gözenekli köpük
-Cildin ve saçın bakımlı hissetmesini sağlar
-Hafif ürünler için yüksek cilt ve mukoza toleransı
-Yüksek derecede saflık (hipoalerjenik)
-NE (= yıkama etken maddeleri) %95

Sodyum Lauroyl Glutamat, amino asit kategorisindeki bir tür anyonik yüzey aktif maddedir, hafiftir ve doğal kozmetik ürünlerinde kullanılan ideal bir bileşendir.
INCI: Sodyum Lauroyl Glutamat
Görünüm: Beyaz ila kirli beyaz toz
Kullanım: %10 – %15
Çözünürlük: Su
SLG şampuan, yüz temizleyici, vücut yıkama, bebek ürünleri formülasyonunda kullanılabilir.

SLG'nin Özellikleri:
-Cilde son derece hoş ipeksi bir his bırakan hafif yüzey aktif madde
-Özellikle asit aralığında yüksek köpürme gücü
-Ürünün genel köpük yapısını iyileştirir
-Saçın ıslak/kuru taranabilirliğini artırır
-Mükemmel biyolojik olarak parçalanabilirlik
-Tuz ve sert suya orta derecede tolerans

SLG Uygulamaları:
SLG esas olarak şampuanlar, duş jelleri, sıvı sabunlar, temizlik losyonları ve cilde nazik bebek bakım ürünleri gibi saç ve vücut bakım ürünlerinin üretiminde kullanılır.

SLG Düzeylerini Kullanın:
Birincil yüzey aktif madde: %20.0-50.0;
Yardımcı yüzey aktif madde: 1.0-15.0%.

L-Glutamik asit, N-(1-oksododesil)-, monosodyum tuzu olarak da bilinen Sodyum lauroil glutamat, C17H30NNaO5 formülüne sahip organik bir bileşiktir.
Sodyum lauroil glutamat, Saç Bakımı ürün kategorilerine aittir, örneğin: Cilt bakımı.
SLG'nin EINECS kayıt numarası 249-958-3'tür. CAS kayıt numarası 29923-31-7 ile IUPAC adı sodyum (2S)-2-(dodekanoilamino)-5-hidroksi-5-oksopentanoattır.
Bu kimyasalı kullanırken lütfen dikkatli olun.
Bu kimyasal ciltte veya diğer mukoza zarlarında iltihaplanmaya neden olabilir.
Sodyum lauroil glutamat gözleri tahriş eder.
Sodyum lauroil glutamatın fiziksel özellikleri:
-H-Bond Bağışçısı
-H-Tahvil Alıcı
-Dönebilen Bağ Sayısı
-Tautomer Sayısı

Tam Kütle: 351.202168
Monoİzotopik Kütle: 351.202168
Topolojik Kutupsal Yüzey Alanı: 107
Ağır Atom Sayısı: 24
Resmi Ücret: 0
Karmaşıklık: 363
İzotop Atom Sayısı: 0
Tanımlı Atom StereoCenter Sayısı: 1
Tanımsız Atom StereoCenter Sayısı: 0
Tanımlı Bond StereoCenter Sayısı: 0
Tanımsız Bond StereoCenter Sayısı: 0
Kovalent Bağlı Birim Sayısı: 2
Görünüm: Beyaz Toz
Katı içerik %95 Min
Asit değeri (mgKOH/g) 105-140
PH, %10 Sulu 4.5-6.5

Aşağıdaki verileri yine de moleküler yapıya dönüştürebilirsiniz:
-Kanonik Gülümsemeler: CCCCCCCCCCCC(=O)NC(CCC(=O)O)C(=O)[O-].[Na+]
-İomerik GÜLÜŞLER: CCCCCCCCCCCC(=O)N[C@@H](CCC(=O)O)C(=O)[O-].[Na+]
-InChI: InChI=1S/C17H31NO5.Na/c1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-15(19)18-14(17(22)23)12-13 -16(20)21;/h14H,2-13H2,1H3,(H,18,19)(H,20,21)(H,22,23);/q;+1/p-1/t14- ;/m0./s1
-InChIKey: IWIUXJGIDSGWDN-UQKRIMTDSA-M

Sodyum lauroil glutamat, REACH Tüzüğü kapsamında kayıtlıdır ve Avrupa Ekonomik Alanında yılda ≥ 1 000 ila < 10.000 ton arasında üretilir ve/veya ithal edilir.
Sodyum lauroil glutamat tüketiciler tarafından, profesyonel çalışanlar tarafından (yaygın kullanımlar), formülasyonda veya yeniden paketlemede, endüstriyel sitelerde ve imalatta kullanılır.
Tüketici Kullanımları:
Sodyum lauroil glutamat şu ürünlerde kullanılır: yıkama ve temizlik ürünleri, cilalar ve cilalar, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri ve laboratuvar kimyasalları.
Sodyum lauroil glutamat'ın çevreye diğer salınımları muhtemelen şunlardan meydana gelebilir: iç mekan kullanımı (örn. makine yıkama sıvıları/deterjanlar, otomotiv bakım ürünleri, boyalar ve kaplamalar veya yapıştırıcılar, kokular ve oda spreyleri).

SLG'nin kontamine ambalajı:
Kaplar üç kez durulanabilir (veya eşdeğeri) ve geri dönüşüm veya yenileme için sunulabilir.
Alternatif olarak, ambalaj başka amaçlar için kullanılamaz hale getirmek için delinebilir ve daha sonra sıhhi bir çöp sahasına atılabilir.
Yanıcı ambalaj malzemeleri için baca gazı temizleme ile kontrollü yakma mümkündür.

SODYUM LAUROYL GLUTAMAT
SCHEMBL22776138
FT-0700069
K-7221
J-017697
Disodyum Lauroyl glutamat
Galsoft SLGL'si
aminosil SLG
N - Lauroyl L - Glutamik Asit Sodyum Tuzu
SLG
Sodyum Lauroil Glutamat
Sodyum N - Lauroyl L - Glutamat
IUPAC Adı: sodyum;2-(dodekanoilamino)-5-hidroksi-5-oksopentanoat
InChI: InChI=1S/C17H31NO5.Na/c1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-15(19)18-14(17(22)23)12-13- 16(20)21;/h14H,2-13H2,1H3,(H,18,19)(H,20,21)(H,22,23);/q;+1/p-1
InChI Anahtarı: IWIUXJGIDSGWDN-UHFFFAOYSA-M
Kanonik SMILES: CCCCCCCCCCCC(=O)NC(CCC(=O)O)C(=O)[O-].[Na+]
Moleküler Formül: C17H30NNaO5

asilglutamat LS-11
aminosil SLG
amisoft LS 11
amisoft LS-11
jarfaktan SLG
sodyum (2S)-2-(dodekanoilamino)-5-hidroksi-5-oksopentanoat
sodyum hidrojen N-(1-oksododesil)-laevo-glutamat
sodyum lauril glutamat
sodyum N-lauroil-L-glutamat
asilglutamat ls-11
sodyum lauroil glutamat
SODYUM-N-LAUROYL-L-GLUTAMAT
monosodyum n-lauroil-l-glutamat
(N-(1-OXODDECYL)1-L-GLUTAMIC ASİT
Sodyum lauroil glutamat USP/EP/BP
Sodyum Lauroyl Glutamat 95% (Toz)
n-lauroyl-l-glutamik asit monosodyum tuzu
sodyum hidrojen n-(1-oksododesil)-1-glutamat
n-(1-oksododesil)-l-glutamik asit monosodyum tuzu
Sodyum Lauroil Glutamat
sodyum lauroylglutamat
sodyum (2S)-4-karboksi-2-(dodekanoilamino)bütanoat
N-dodekanoil-L-glutamik asit
sodyum 1-[(5-oksidanidil-5-oksidanilidennorvalil)oksi]-1-oksododekan
L-Glutamik asit, N-(1-okso-dodesil)-, sodyum tuzu
L-Glutamik asit,N-(1-okso-dodesil)-,sodyum tuzu
Yumuşatıcı SLG-25
Softan LG-S
Hostapon CLG'si
Amisoft LS 11
Asilglutamat LS-11
Sodyum N-lauroylglutamat
Sodyum N-dodekanoilglutamat
Sodyum N-lauroil-L-glutamat
Monosodyum N-lauroil-L-glutamat
EINECS 249-958-3
N-Dodekanoilglutamik asit sodyum tuzu
N-Lauroyl-L-glutamik asit sodoim tuzu
29047-63-0 (Ebeveyn), CID93132
N-Lauroyl-L-glutamik asit monosodyum tuzu
LS-71865
Sodyum hidrojen N-(1-oksododesil)-L-glutamat
Glutamik asit
N-lauroil-L-
monosodyum tuzu
L-Glutamik asit
N-(1-oksododesil)-
monosodyum tuzu
L-Glutamik asit
N-(1-oksododesil)-
sodyum tuzu (1:1)
51959-34-3

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.